Hasonlóra szinte bármelyik modernebb villanysütő képes... sőt, sok még gőzsütésre is...
Asszonykám szokott így rántotthúst készíteni. Meg ugyanakkor nekem olajban... azt jobban szeretem. Más az íze...
A hal hosszanti kettévágása jó gyakorlat, szerintem is így jobban át lehet sütni a darabosabb keszegeket, kárászokat. A darabosabb "nemes" halaknál is ez a módi a pucolás-szeletelés alapja, hogy a gerincről kétoldalra lefejtem a színhúst. Patkóra a lustább halárusok szeletelték 100 éve is már, ez így maradt napjainkra is... még a rendes szeleteléshez nem értőknél is... :))
Megsül, de csak akkor lesz egyenletes, ha az egész csirke egy csirke-tartón készül. Azokban a tűzhelyekben jó grillcsirkét csinálni, ami grillezős is. Ezekben a grill rúdra halat is rá lehet húzni, de ki kell okomulálni valami jó rögzítést... nem igazán szeretnek az emberek a sütőtér aljából csemegézni... :))) ... a finnyásak... :)))
Csuda tudja... én valahogy jobban szeretem, ha a keszeg olajban sül finomra... :) ... meg a rántott csirkecomb, karaj stb is...