Keresés

Részletes keresés

Rendszer.hiba Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31858

Jah persze... de ezt mond meg a jó drága, tök jól működő AEG villanysütőmnek is... :)))

Előzmény: lapar (31854)
L_áma Creative Commons License 2022.06.09 0 1 31857

Több marad nekem. Én tudok bele rendeset harapni!

Előzmény: lapar (31855)
BözsiBözsi Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31856

Én is pont ezért nem eszem a halat.

Előzmény: lapar (31855)
lapar Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31855

Komolyan hallottam valakitöl, azért nem szereti a halat, mert nem lehet "rendeset" harapni bele....

Előzmény: L_áma (31852)
lapar Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31854

"még gőzsütésre is... "

 

Ez má a népbutítás!

 A göz 100 fokos, több csak nyomás alatt.lesz.

Nekünk is ilyen van, gondolom, csak párásít valamelyest sütés közben.

Előzmény: Rendszer.hiba (31844)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31853

Amúgy nem is értem, ha vk sült keszeget eszik, akkor miért csodálkozik, hogy szálka lehet benne?

 

A csirkemellben nincs. ;-) :-)))

Előzmény: L_áma (31852)
L_áma Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31852

A szálkáról szoktam még azt írni, vagy ki kell köpni, vagy hosszában lenyelni...... de tudomásul veszem, ez nem mindenkinek megy. 

Előzmény: L_áma (31851)
L_áma Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31851

Mé? Me nincs mit hozzátennem. Azé!

 

 

Előzmény: Sz.G.E270CDI (31850)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31850

Demostmééé? :-))

 

Mond nyugodtan! ;-)

Előzmény: L_áma (31849)
L_áma Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31849

Meg sem szólalok....

 

:)

Előzmény: Sz.G.E270CDI (31848)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31848

Keszeget, kárászt zsírban kell sütni, a többi csak parasztvakítás! ;-) :-)

Előzmény: lapar (31846)
lapar Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31847

A patkóra szeletelést én is "bírom", különösen akkor szuper, ha az alsó rész  vágása nem párhuzamos a bordákkal

Előzmény: Rendszer.hiba (31844)
lapar Creative Commons License 2022.06.09 0 0 31846

És zsírban sem rossz, sőt! Én talán meg is tehetem a 70 kilómmal.

Na, de hogy halat, ami egyébként is egészséges, zsír/olaj nélkül sütni, az már szerintem beteges.

Előzmény: Rendszer.hiba (31842)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31845

Lehetni ippeg lehet... de inkább csak divatos, sem mint praktikus...

Előzmény: laabdi (31843)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31844

Hasonlóra szinte bármelyik modernebb villanysütő képes... sőt, sok még gőzsütésre is... 

Asszonykám szokott így rántotthúst készíteni. Meg ugyanakkor nekem olajban... azt jobban szeretem. Más az íze... 

 

A hal hosszanti kettévágása jó gyakorlat, szerintem is így jobban át lehet sütni a darabosabb keszegeket, kárászokat. A darabosabb "nemes" halaknál is ez a módi a pucolás-szeletelés alapja, hogy a gerincről kétoldalra lefejtem a színhúst. Patkóra a lustább halárusok szeletelték 100 éve is már, ez így maradt napjainkra is... még a rendes szeleteléshez nem értőknél is... :))

Előzmény: Törölt nick (31837)
laabdi Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31843

Egyszer volt egy hasonló sütőnk. 1 napig. Másnap vissza is vittük a Média-ba, szerintem ezekben nem lehet értelmes kaját csinálni

Előzmény: Törölt nick (31837)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31842

Megsül, de csak akkor lesz egyenletes, ha az egész csirke egy csirke-tartón készül. Azokban a tűzhelyekben jó grillcsirkét csinálni, ami grillezős is. Ezekben a grill rúdra halat is rá lehet húzni, de ki kell okomulálni valami jó rögzítést... nem igazán szeretnek az emberek a sütőtér aljából csemegézni... :))) ... a finnyásak... :)))

 

Csuda tudja... én valahogy jobban szeretem, ha a keszeg olajban sül finomra... :) ... meg a rántott csirkecomb, karaj stb is... 

Előzmény: lapar (31841)
lapar Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31841

Ja, a linket csak most néztem, azt hittem a tűzhely légkeveréses sütőjére gondolsz.

Mondjuk abban is megsül egy csirke is forgatás nélkül.

Előzmény: lapar (31840)
lapar Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31840

" Légkeveréses sütőben sütöd 220 celsiuson 20-25 percig. Fél időnél megforgatod."

 

Ha már a légkeveréses sütőt übereled, akkor mi értelme forgatni?

Vagy tepsiben sütöd?

 

Nem próbáltam, de a 20-25 perc is soknak tünik, annyi olajban sem kell 150-180 fokon.

Persze kérdés, hogy sült hal a cél, vagy csipsz?

Előzmény: Törölt nick (31837)
L_áma Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31839
Törölt nick Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31838

Ha nem pirult meg, még 5-10 percre visszarakod.

Előzmény: Törölt nick (31837)
Törölt nick Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31837

Keszeg sütés:

 

Ketté vágod hosszában (!) ios a gerinc mellett a keszegeket.

Így csak egy fél keszeget kell, hamarabb kisül.

Beírdalod.

Sózod, és (ha akarod másba is beforgathatod, de nem kell csak a só esetleg kis bors).

Egy fél lábas fentebb leírt módon előkészített keszegre elkensz mindössze egy KIS KÁVÉSKANÁL olajat.

Forró levegővel működő Légkeveréses sütőben sütöd 220 celsiuson 20-25 percig. Fél időnél megforgatod.

Ha megpirult, a szálka már elporladt vagy felpuholt (nem tudni miért, de így van).

 

Nagyon finom is.

Működik, kipróbáltam. Nem, nagy munka.

 

Forró levegős légkeveréses sütő (olaj nélkül működik) (nem reklám, de sokan még nem is hallottak róla):

https://www.holmibolt.hu/Air-Fryer-legkevereses-suto-6L?gclid=CjwKCAjwkYGVBhArEiwA4sZLuNsaSNfsfQEhRvK74VDyKyOtayxDjMVV8dvYXBOGHsW6LsOYHTrN_hoCzJgQAvD_BwE

Előzmény: kgpeca (31809)
L_áma Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31836

Amit az enyém művelt ma, az sokmindent űberel.... offban

Előzmény: lapar (31831)
baada Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31835

'ma aszittem' a ratermettsegek nem kerdojelezed

Előzmény: L_áma (31834)
L_áma Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31834

Ezek legtöbbször éjjelente születtek. Mostanság éjjelente alszom. 

Előzmény: lapar (31831)
L_áma Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31833

Nem...

Előzmény: laabdi (31830)
laabdi Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31832

Remélem csak alkotói szabadság ez a kőműves vonal 😁😁😁

Esetleg megkérdőjelezed Ráhel rátermettségét?😂😂

Előzmény: lapar (31831)
lapar Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31831

Átváltott kőműves kanálra, amennyire én tudom.

Bezzeg a naccságos tekintetes miniszterelnök úr lánya, az megáll a saját lábán! :-)

Előzmény: laabdi (31830)
laabdi Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31830

Jók nagyon ezek az írások, néhol nyerítettem a röhögéstől😂 . Már nem írsz újakat?

Előzmény: L_áma (31823)
Vöcsök_ Creative Commons License 2022.06.08 0 0 31829

A végén normál állapotú olajos hal lesz belőle, de igazság szerint sosem álltam ott, hogy megmérjem, mennyit főtt, szóval nem tudom igazából. 

Előzmény: Sz.G.E270CDI (31822)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!