Keresés

Részletes keresés

heliosis Creative Commons License 2005.04.11 0 0 136
Hétvégén kipróbáltuk a Vital Centert. Néhány már kicsit fonnyadt, de zamatos alma volt otthon, végülis szép eredménnyel lement. 6-7 db közepes méretű almát hámoztam, és magoztam, aztán 1-es fokozaton lenyomtam. Lett 400ml félig rostos hab, félig tiszta lé. Nagyon finom volt. Igaz a másodtermék nem volt csont száraz, de kiskanállal az is finom volt. --- A másik gépet (mert ugye egyiket vettem a másikat ajándékba adják) megvették apósomék, mert ők is kinézték már ezt a készüléket. Amikor az övékét beüzemeltem, meglepve tapasztaltam, hogy símábban jár, mint a mienk. Nézegettem, és valószínűleg a mi gépünkön a mikroszűrős forgó tányér kóvályog egy kicsit a helyén, ami nagy fordulatnál jelentősen rezgeti a gépet. Megpróbálom kicseréltetni a boltban (erről holnapután írok) --- Felraktuk az aprítós részt is és "ledaráltunk" vele valamivel több mint 1 kg pulykahúst. 10 dkg-ként adagoltam, gyorsan dolgoztak a kések, és látszatra jó minőségű lett a végtermék is, pontos véleményt majd az elfogyasztás után. A munka végeztére a gép felmelegedett, és kicsit égett szaga is volt, mondjuk e felől nem aggódtam aztán, mert az egyébként nem csavarbehajtásra való fúrógépem csavarozás után ugyanilyen szagú, és azt már szétszedtem, de semmi baját nem találtam.(de erről egy villanyszerelőt kéne megkérdezni) --- Ár-érték arányban megfelelőnek találom egyelőre. Ha még lesz tapasztalat, ill. kíváncsiak vagytok valamire megírom. Telefonnal készült ksi képet is küldhetek róla, ha érdekel valakit. Heliosis
Előzmény: _tyúkanyó (132)
soppingfüggő Creative Commons License 2005.04.10 0 0 135
Nézzétek meg a Tefalt az Auchanban, ill. a katalógusában. http://www.auchan.hu/ujsag/ujsag.html
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.09 0 0 134
"a püré felználását" - kimaradt a has, bocs:)
felHASználását
Előzmény: _tyúkanyó (133)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.09 0 0 133
Megvettem a Fagort, és első nekifutásra tök jónak tűnik! :)))
Meg akartam rendelni valamelyik Moulinexet, de a katalógusban felfedeztem még pár dolgot, amit eddig nem vettem észre. Aztán az eladónő is a Fagort favorizálta (talán a tanácstalanságom miatt is), sőt ebben odáig elment, hogy a pulton levő Fagorra ráhajolt, és átölelte, hogy ő ezt annyira szeretné... :)) Na nem emiatt, de végülis azt választottam. Minden kérdésemre megnyugtató választ kaptam, és a katalógusban levő nem tűnt igazán jobbnak, ahhoz képest meg sokkal drágább...
Alma-narancs-répa levet csináltunk, a nagyfiam még jobban belelkesedett rajta, mint én. :) Nagyon finom volt, nyami... :)))
A maradék szerintem lehetne szárazabb is (végülis az első nekifutás után még egyszer átnyomtuk a pempőt, volt is belőle pár korty haszon). Tervezem a püré felználását is, de azt még ki kell kísérletezni.
Mosogatni elég könnyű, nem gond, hogy mosogatógépbe nem lehet berakni.
Hirtelen ennyi jut eszembe róla, ha van még kérdés, válaszolok szívesen!
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.08 0 0 132
A felesleges gépet eladod, elajándékozod, esetleg megtartod tartaléknak?
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra!
Előzmény: heliosis (130)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.08 0 0 131
Szia! :) Köszi a tippet.
Nem tudom, eljutok-e ma a boltba, a kisfiam beteg. Ha du. jól lesz, elmegyek vele, ha nem, akkor majd máskor vásárolok...
Előzmény: Cicó_ (129)
heliosis Creative Commons License 2005.04.08 0 0 130
Végülis nem várhattam vele tovább, megvettem a Vital Centert Győrben a WS Teleshop boltban. Alkudni nem lehett rá, a 17990 Ft-ért mindenképp 2 db gépet adtak, mondván, hogy az egyiket megvettem a pénzért, a másikat ajándékba kapom. Későn értem haza, csak kicsomagoltam, megnézegettem. Szépnek találom a színét, a formáját, kipróbálni csak ma fogom. El kell könyvelnünk azért, hogy kínai gyártmány, alkatrészein, a sorjás széleken ez meglátszik. Majd írok róla.
Cicó_ Creative Commons License 2005.04.08 0 0 129

Tyúkanyó kedves, én olvaslak :)

de nekem egy ezer éves bolgár gyümölcs centrim van ezért nem nagyon tudok tanácsokat adni, hogy az új gépek közül melyiket válaszd

 

ha nekem most kéne venni, a nagyobb teljesítményűt venném és amelyikek nagyobb az adagoló szája

Cicó_

 

_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.07 0 0 128
7000Ft alatt volt kicsivel (10v100Ft?). A boltban, ahol ma voltam, most nem volt semmilyen, de jövő hétre ígértek Fagort 9000Ft körüli áron. Azt nem tudom, milyen, remélem, nem képesek ugyanazt ennyivel drágábban adni...
Egyre inkább úgy vagyok vele, hogy addig nem fogom megtudni, milyen lenne a jó, amíg ki nem próbáltam legalább egyet. :) Sajnos az ismerőseim közül senkit nem tudok, aki használna valamilyet (ill. unokatesóm írta, h van neki egy régi, egyszerűbb Moulinex, de ennél többet arról sem sikerült eddig megtudnom). :(
Szóval egyre inkább hajlok a Fagor megvásárlására, szerintem napi pár pohár léért nincs szükség külön "trutyi"-tartályos gépre. Ha egyébként szuperül működik, azt gondolom, jó anélkül is. (Aztán legfeljebb megbánom... :)
Előzmény: Dittka (127)
Dittka Creative Commons License 2005.04.07 0 0 127

Szia tyúkanyó! Úgy látom mi ketten beszélgetünk itt, olyan vak vezet világtalan stílusban :-))) Nem tudom,hogy fontos-e számodra, de felhívnám a figyelmedet arra,hogy a MOULINEX gyümölcscentrifugánál találtam egy olyan tulajdonságot,(ami a Fagornál nincsen), hogy a gyümölcshús automatikusan a beépített tárolótartályba távozik (urtartalom: 1,35 liter) Gondolom ez fontos lehet, mert nem kell külön trutyizni vele :-) Az Fagor árát viszont nem tudom. Megmondanád?

Üdv:Dittka

Előzmény: _tyúkanyó (126)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.07 0 0 126
Megörültem, hogy van új hozzászólás itt, azt hittem, választ kapok, de úgy látszik, csak a kérdések gyűlnek! :) Nem baj, lesz ebből még tapasztalat is, aztán majd jól megbeszéljük! :)))
Én lehet, hogy mégis megveszem a Fagort, amit láttam. Bár tegnap rájöttem, hogy egy rég ismert műszaki boltról teljesen megfeledkeztem, ma ott is megnézem, mi a helyzet gyc-ügyben.
Úgy vagyok vele, hogy szeretnék tartós dolgot venni, ami jól is működik, nem is túl drága... Ha ilyen nincs, akkor a "nem is túl drága"-szempont esik ki, csak hát pont a másik kettő a bizonytalanabb. Nem lehet előre tudni, melyik működik jól és sokáig.. Azt gondoltam, megkérdezem, mennyi ideig van rá garancia, és milyen esetekre (pl. ha a lé máshol is kifolyik, mint kellene, azért már visszaveszik-e esetleg). Ha ezekre pozitív választ kapok, teszek egy próbát vele, nálam se mindegy, mennyit költök. (Sajnos...)
Dittka Creative Commons License 2005.04.06 0 0 125

Őrűlt nagy keresésbe kezdtem. Nem tehetek róla, rámjött az egészséges táplálkozás utáni vágy. De komolyan, én imááádok szinte minden zöldséget is nyersen. Rengeteg reszelt sárgarépát eszek, de a lé jobban esne. Főleg, hogy társítani is lehet többféle zöldséget, így az ízkombináció változtatható. Elhatároztam,hogy veszek egy gyümölcscentrifugát :-) Több helyen is megnéztem. Fontos, hogy jó erős legyen, ugyanis én főleg sárgarépát és céklát akarok rajta centrizni. De minden mást is ki fogok próbálni. Félek a tisztításától. Emlékszem gyerekkoromban az anyukámnak volt gyümölcscentrifugája, de leginkább arra emlékszem ezzel kapcsolatban, amikor "szentségelt" (bocsi) a tisztításakor. Ami jelenleg az első helyezett nálam : Moulinex BKA 14 - 300 W teljesítmény, és 14.99o Ft.

Kérlek Benneteket,hogy gyorsan "beszéjetek le" róla mielőtt megveszem, ha valakinek rossz tapasztalata van ezzel a géppel kapcsoltban. 

Köszi: Dittka

heliosis Creative Commons License 2005.04.06 0 0 124
Az a 4 az 1-ben gép már többször is szóba került, mindíg más és más "névvel" illetve, de soha nem a sajátjával. Vital Center a neve és a WS Teleshop forgalmazza (www.wsteleshop.hu) 17e Ft-ért 2db-ot adnak egyszerre. Alapjában véve támogatom a több az egyben dolgokat, és szerencsére, vagy balszerencsére eléggé elterjedt vásárlói magatartás ennek előnyben részesítése. Mint (sok)mindenben ebben is a másik véglet képviselői a másik csoport, jelen esetben gyümölcsléivásra-> gyümölcscentrifuga, aprításra-> aprítógép stb. Az a sejtésem, hogy azok a több az egyben gépek, amelyeknek az ára megegyezik az 1 funkciójú gépekével, minőségileg nem nyújthatják ugyanazt, mert akkor többért is adhatnák gondolom. Ezt a Vital Centert többen is lehúzták (jóval többen mint amennyi dícséretet hallottam róla), de jellemző rám, hogy az ára meg a többletfunkciói miatt rábeszélem magam, meg hogy majd én óvatos meg alapos leszek vele és akkor biztos jó lesz hosszú ideig, megveszem, aztán... és innen bizonytalan a kifejlet. Tény, hogy nálam a zoknicsipesz, a rázogatós elem nélküli zseblámpa, a porfeltörlő robot használatban vannak a mindennapokban. Volt persze bóvli termék is, de azokra ki emlékszik? Mindenesetre növekvő kiadásaink (pelenka, bébiétel, gázdrágulás, benzindrágulás, OTP fixhavirészlet kezelési költség növekedés stb.) rákényszerít a költséghatékony vásárlás alkalmazására. (pont mint a multi munkahelyemen, bár én nem rugok ki otthonról senkit, ha nem úgy alakulnak a bevételek, meg olajárak, meg rézárak, stb.) Azért akinek van írjon még a VC gépről.
Előzmény: _tyúkanyó (122)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.05 0 0 123
Harmadik próba indul :)!

Sikerült utoljára mennem a legnormálisabb boltba, ahol ugyan szintén nem volt nagy választék (2db), de ezek sokkal normálisabbnak tűnnek, mint a másik boltban amit 2 egyformát (csak különböző nevűt) láttam. Ha ott nem ijesztett volna el az eladó az olcsó fajtáktól, itt lehet, hogy egyből meg is vettem volna a Fagort... Így viszont még megpróbálok infokat szerezni. Ja, és a lényeg: itt rendelni is lehet, Moulinexet vagy Philipset. A Philipsről ha jól emlékszem nem volt leírás, csak egy kis kép (most döbbenek rá, az árát talán nem is kérdeztem?- mindenesetre nem emlékszem rá). A Moulinexből 2 fajta is volt, csakhogy (nehogy már túl egyszerű legyen a dolgom...) amelyik jobbnak tűnik, az kisebb teljesítményű (200W, a másik 300). Persze lehet, hogy hatékonyabb is, de erről persze nincs leírás. Viszont mosogatógépbe is rakható, ami néha jól jöhet (mosogatógépem ui. van). Az áruk kb. egyforma, 15-16e körül, 500ft eltéréssel. Na ezekről jönnének jól a tapasztalatok!

Ha valaki olvas egyáltalán :(...
Előzmény: _tyúkanyó (122)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.04.04 0 0 122
Megpróbálom még egyszer (a felhozást)...
Újabb két boltban voltam, ezekben összesen 0, azaz nulla db. gyc volt... :( Már csak egy boltról tudok, ma ott is megnézem.
Közben láttam a tévében egy kis '4 az egyben' gépet, ami a reklám alapján jónak tűnik, de gyanús, hogy 16xxxFt-ért 2-t is adnak.. Erről vki tud vmit? A nevére nem emlékszem, gyc, turmix, őrlőgép is egyben, nanoszűrővel- erről talán ráismer vki.
Előzmény: _tyúkanyó (121)
_tyúkanyó Creative Commons License 2005.03.31 0 0 121
Próbálom felhozni kicsit a topikot: van valakinek újabb tapasztalata gyümölcscentrifuga ügyben?
Kisvárosom egy boltjában voltam eddig, ott csak 2 ismeretlen nevű, de kb ugyanolyan gyc volt, 9900Ft(?)-os áron. Az eladó erről is szinte lebeszélt...
A hszeket végigolvasva a Moulinex tűnik szimpatikusnak, árában is, ha azóta nem lett sokkal több.
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 120

Az egészségesnek kikiáltott kaja nem feltétlenül az:) A vegák stb. által imádott szóját én pl. kerülöm... és a bioboltban kapható cuccok 80%-át sem tartom ehetőnek:) Mert azt is telenyomják minden xarral... max. bio xarokkal:) És sok van köztük ami szerintem nem is igazán emészthető egy európai embernek, a rosszul kombinált kaják (pl. gyümölcs mással keverve stb.) pedig inkább csak ártanak.

 

Nálunk az egészséges kiegyensúlyozottat jelent - pl. ha kevés húst eszünk vagy nem is eszünk, legyen olyan kaja amiben sok a vas és hasonlók. Szóval jobban odafigyelünk, mint előtte. (Na ebben segít elvileg a centrifuga - a céklalé pl. pont a vérnyomás szabályozásában stb. segít... a párom már vagy 5 hónapja el is dobta a vérnyomásgyógyszereit...)

 

Én azóta alig vagyok fáradt és a vasszintem is normalizálódott! (világ életemben alacsony volt és ezen még a gyógyszerek se tudtak segíteni!)

 

Tojás: bevallom, mi is megesszük az egészet... igaz, heti max. 3 db-ra korlátozva azt (nála ez kb. havi 3, de csak azért, mert nem szoktam kívánni). Egy igazi majonézt (persze házikészítésűt) viszont én sem cserélnék le tofutrutyikra:)

 

Előzmény: Vad Mihály (119)
Vad Mihály Creative Commons License 2005.03.02 0 0 119
 

4csin.

Lehet mázlista vagyok – de az is lehet, hogy azért nincs semmi bajom, mert nincs belém kódolva agyilag a baj.

A barátnőmet, (az egészséges étrendűt) pont bélhuruttal kezelik – bassza meg az „egészséges” kajáit, holnap kivágok mindent a szemétre és csülköt fog enni – attól majd rendbe jön.

 

De amit a tojásról írtál, azon sokat derültem – és valahol igazad is lehet.

 

Idefigyú. Van nekem 3 darab tacskó-kutyám. A világ legpofátlanabb, legakaratosabb, legelkényeztetebb kutyái.

De hogy jön ez ide? Elmondom. Néha, ha jó kedvem van, főzök nekik pár tojást és úgy egészben, hajastól odaadom nekik. Húsvétkor fieszta van ezen a téren.

 

Csakhogy: feltörik, meghámozzák, kibontják...és kieszik a sárgáját. A fehérjét soha, azt otthagyják. Kérdeztem az állatorvost, az csak hablatyolt mint az ökör, fogalma sincs miért van ez így.

 

Mi megesszük a fehérjét is, igaz?

Előzmény: Törölt nick (112)
soppingfüggő Creative Commons License 2005.02.25 0 0 118

A Teréz krt 29. a Kátay áruházzal van szembe, vagy a Művész mozival. Kb. az a magasság, csak egy pillanatra néztem oldalra vezetés közben, benn még nem voltam. Szerintem is sok a 30 ezer azért hogy 2 cl-rel több legyen a nyereség  esetleg a 25 forintos sárgarépából. Aki az almát magházastól ladarálja, mert a kisebbek beleférnek számolhat  azzal hogy esetleg az egész lötyit elrontja.

 

 A leveket egyébként frissen ajánlatos meginni mert elillan a vitamin-enzim-akármi tartalma, esetleg néhány nap után meg is erjedhet -gondolom én.

Előzmény: ghora03 (117)
ghora03 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 117

Csá! Teh, még mindig nem vettem meg, képzeld:( Mostanában enyhén szólva zéro time van ilyesmire + rájöttem, kicsit húzós mégis az ára nem? Amire te gondolsz: http://www.wsteleshop.hu/termek/vital_center.htm = Kalap szar, nehogy megvedd. Indok: 1. Kicsi a luka, magyarul vagdoshatsz évekig, mire bele tudsz gyömöszölni vmit. 2. Nem minőség, hatékonyság 0, továbbá hallomásból úgy tudom, hamar tönkre is vágódik.

Ne dőljünk be ezeknek az 'egyszeriegyetfizetkettőtkapos' akcióknak, jó?

[ps.: A Teréz krt. 29 mely része annak a büdös utcának? Mik vannak ott, amik a Lehel téren nincsenek?]

Előzmény: soppingfüggő (106)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 116

de én ehhez nem értek

 

Én meg igen (vegyész vagyok).

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 115
elvileg a kémhatása amit maga után hagy az lesz... de én ehhez nem értek, így bármit is mondok, az nagy baromság lesz:)
Előzmény: TTAMAS (114)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 114

"Égés" után se lesz lúgos.

 

Széndioxid és víz lesz belőle.

Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 113
szóval a citromot az égés után kell nézni... tehát, ha elégett a szervezetedben, akkor milyen a kémhatása, nem nyersen.
Előzmény: Törölt nick (112)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 112

nem a citrom a lúgos, /utána stb....

 

Egyébként meg egészségedre, azt eszel, amit akarsz. Valszeg rohadt mázlista vagy, hogy ilyen a szervezeted (még). Vagy csak nem tudsz róla (az megnyugtat, hogy a páromnál 29 évesen vették észre, hogy rákos? Előtte volt a csülöktől kezdve minden... amellett, hogy -mindenki szerint- egészséges volt. Én meg folyton meg voltam fázva stb. ... így megy ez:)

 

Ami viszont tény: ha lelkiismeretfurdalással eszed a csülköt, 100* jobban árt, mintha élvezed is a dolgot:) (+ a rendszeresség szerintem a kulcsszó... ha néha jól kirúgsz a hámból, az a kutyának sem árt... ha viszont minden nap csülköt ennél, leshetnéd a vastagbeled stb.)

 

Ja igen: a vöröshagyma marha egészséges, ne hagyd, hogy eltántorítsanak tőle:) (tojás: a fehérje nem jó, a sárgája szerintem igenis értékes)

Előzmény: Vad Mihály (111)
Vad Mihály Creative Commons License 2005.02.23 0 0 111

 

Megáll az eszem, mi marhaságot bevesznek - és sajnos főleg a hölgyek.

Valamilyen oknál fogva, ők sokkal fogékonyabbak az ilyen szélhámosságokra.

 

"Lúgos citrom"...mi? És még le is írják..mert olvasták "valahol" - és az márpedig szent.

Beszarás. Közben lehet, hogy még felső végzettségü is az illető...mindemellett.

 

Hülyét kapok a barátnőmtől is, milyen kibaszott egészségesen él...közben fiatal létére fáj minden porcikája, sava van, rosz a "retina-Ph"-ja (ez marhaság volt).

 

De tény, hogy nem beszél velem napokig, ha füstölt-csülkös lila-hagymás, fött-tojásos, tormás-mustáros lakomát rendezek a barátaimmal, mert szerinte az tiszta méreg...ahogy van.

Közben nekem viszont kutya bajom...nem fáj semmim...neki meg mindene.

 

Apropó. Mekkora égés volt a tojás dolog ??? Első számu közellenség, koleszterin-bánya, népellenség, mit tudom én. 

 

Ma meg minimum két darabot meg kell egyen egy egészséges ember...de ha lehet, akkor többet is... mondják a tudósok, mert olyasmik vannak benne, ami másban nem nagyon..és a koleszterinje is a "barátságos fajtából" való. 

Jó, mi? 

 

Előzmény: TTAMAS (88)
Cicó_ Creative Commons License 2005.02.19 0 0 110

előkotortam az ezer éves bolgár gyümölcscentrifugámat a spájz mélyéről és nagy örömömre tökéletesen működik

s.répát és burgonyát centriztem eddig vele, most probáltam céklát is

egész jól sikerült

arra lennék kíváncsi szerintetek hűtőben 1-2 napig elállnak a zöldség levek

mert nem nagy macera kipréselni és elmosogatni utána, de rögtön jobban teccene, ha csak 2-3 naponta kéne csinálni

Cicó_

soppingfüggő Creative Commons License 2005.02.04 0 0 109

Nagy szájú gyc-t - a korábban említett Braun MP 80 mellett, aminek 17-20 ezer közötti az ára- láttam az Auchanban, Moulinex márkájú és csak 12400 az ára ha jól emlékszem.

Most a Saturn (www.fukar.hu) szórólapján látható a nagyszájú Moulinex centrifuga, amelynek típusjele: BKA 14. Az ára ott: 11990.

Előzmény: soppingfüggő (102)
Beebite Creative Commons License 2005.01.28 0 0 108

nem.

nekem aszonták annó a boltban, hogy ez többet tud, de semmiben se jó igazán, és sokan visszahozzák, ezért inkább a másiakt vettem. Azzal nics bajom. Ha centrifugálni akarsz, akkor centrifugát vegyél:)

Előzmény: robee (107)
robee Creative Commons License 2005.01.27 0 0 107
Sziasztok!

Valakinek van-e az alabbi kombinalt tvshoppos keszuleke? Vagy esetleg hallott rola velemenyt, tapasztalatot?

Igazabol nekem az alap, repa, cekla, kaposzta, alma tok centrifugalashoz kene. Ezeket mennyire viheti vajon az a csoppnyi 250W-os bar nagyfordulatu motoroja.

ViC

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!