Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.25 0 0 894

Pedig jó dolog ám! Én már két klubtopikban is benn vagyok és tényleg jó dolog. Sokkal beszédesebbé válnak a tagok és nincs aki kizökentse a társaságot a témákból!

Előzmény: Szipolyka. (892)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.25 0 0 893

Ugyan ezt csinálja építészmérnök úr az osztrák topikokban is, tegnap háromszor is képes volt regisztrálni. És ezek után komolyan hiszi, hogy 500Euróért valaki állást keres neki? Nincs itt senki aki cirkuszban dolgozik, ott lehetne egy trollt kiállítani :-)

 

És sajnos ott is eltűnnek az érdekes arcok, senki sem kíváncsi az értelmetlen beírásaikra, majd az azt követő vitákra, végül a lánctörlések visznek olyat is ami értékes, amibe sok munka volt, stb....

 

És az a baj, hogy ezek ellen nem sokat ér a moderatúra sem. Egy több ezres nicket kicsapni könnyű, az tanul belőle, nekik többet ér az egész mint egy pár hozzászólásos trollnak, aki tizessével regeli a nickjeit újra...

Előzmény: Szipolyka. (891)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.25 0 0 892

Meg gondolkozom egy klubforum letrehozasan (itt a forumon), oda ugy csak azok irhatnak, akiknek a topiktulaj megengedi. De mostanaban nemigen erek ra. Talan majd kesobb.

Előzmény: Szipolyka. (891)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.25 0 0 891

Ebben igazad van, de nekem nincs idegem ahhoz, hogy hetente elmeseljem, hogy nem_tudunk_allast_szerezni. Nem, meg neked sem. Es neked sem. Sot, neked sem. Es akarhogy konyorgok, meg a trolloknak all feljebb. Nezd meg peldaul ezt az epiteszmernok alakot: kulon oromet leli abban, hogy ketnaponta beirja a nyavalyait. Miutan elmagyaraztam neki, hogy ezzel miert nem megy semmire, es csak szetkurja a topikot. Erre juszt is. Most ilyenekkel bosszantsam magam? Hat nem :-) Szep lassan az osszes torzstagot eluldozik, es MINDEN hsz az lesz, hogy "Sziasztok, nem tudtok egy allast itt es itt?". Legalabb ok se jutnak semmire.

Előzmény: AiRLAC (890)
AiRLAC Creative Commons License 2011.10.24 0 0 890

Nem érdemes pár troll miatt itthagyni a társaságot :) A privát levelezéssel az a gond hogy nem tudja más elolvasni és tanulni/tájékozódni belőle. Én például sok hozzászólásodat elolvastam és értékes/hasznos/érdekes információkhoz jutottam belőlük. Biztos nem csak én vagyok így, még ha nem is kapsz pozitív visszajelzést másoktól. 

 

És igen, köszönöm, fogok privátban is írni és találkozhatunk is majd (főleg hogy jön a családom is majd és jó lenne nekik (is) ismerkedni)!

 

Szóval ne add fel, te ne! ;)

Előzmény: Szipolyka. (888)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.24 0 0 889

Neked azért még válaszolok, bár sok újat nem fogsz megtudni belőle. Ezt írta vissza az ismim:

 

"helló

egy németországban bejegyzett cég alkalmazottja voltam tök szimplán informatikus minimálbéren.

a plusz napi 40 ajró az ugy hangzik, mintha napidíj lenne, és itthonról menne itthoni cégtől kiküldetésre. Persze ezesetben az alapfizetés az forint kéne hogy legyen.

na csok"

 

Tehát ugyanazt írja, ami nekem is gyanús volt, de az ő helyzete ezek szerint más volt mégis.

Előzmény: Asztalos szaki (881)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.24 0 0 888

Örülök! Akár találkozhatunk is.

Ha kérdésed van, ezentúl e-mailben tudod feltenni. Én meguntam a szélmalomharcot a trollokkal, úgyhogy nem jövök többet ebbe a topikba (sem).

Előzmény: AiRLAC (882)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.24 0 0 884

Nem adod fel? Vagy téged ez szórakoztat?

Előzmény: Törölt nick (883)
AiRLAC Creative Commons License 2011.10.24 0 0 882

Szipolyka, mindenki aki még válaszolt,

 

köszönöm szépen, nagyon hasznos volt. Ma kiderült, úgy tűnik januártól földik leszünk :) Jönnék még kérdésekkel majd, ha nem gond!

Előzmény: Szipolyka. (868)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.10.23 0 0 881

Nem tudom,a hölgy azt mondta hogy a szerződés kint lesz megcsinálva.Az jó lesz ha rá tudsz kérdezni,köszi előre is.

 

Előzmény: Szipolyka. (880)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.23 0 0 880

Hát tartok tőle, hogy a foglalkoztatás Magyarországon van bejelentve. Ami ugye ha No.-ban dolgozik az ember, nem igazán legális. De legalább be van jelentve.

Legális lenne akkor, ha a magyarországi munkahelyen dolgozna, és valami miatt egy rövid időre ki kellene mennie No.-ba. De hogy eleve napidíjasan foglalkoztatni... Nem hiszem, hogy teljesen okés. Majd megkérdezem az ismerősömet, vele hogy volt. Ő egész hosszasan (egy évig talán) volt kint így. Nem büszke rá :-)

Előzmény: Asztalos szaki (879)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.10.23 0 0 879

Hogy érted hogy szürke?Van egy német manus aki az emberkéket kiadja cégeknek,itthon magyarban van egy hölgy aki az önéletrajzokkal jelentkezésekkel foglalkozik,toboroz,főleg építőipar,lakatos ,asztalos ,stb.

Előzmény: Szipolyka. (878)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.23 0 0 878

Hát ha az napidíj, akkor a dolog ha nem is teljesen fekete, de erősen szürkének néz ki.

Előzmény: Asztalos szaki (877)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.10.23 0 0 877

Igen ,valami napidíj ,de én is sokallom ezt.Valahol utánna járok van e ilyen

Előzmény: Szipolyka. (876)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.23 0 0 876

Napidíj lenne?

Mennyire fekete/szürke ez az ügy? Egy ismerősöm dolgozott úgy kint, hogy bejelentve, de valami svindli volt a dologban, viszont napidíjat is kapott (ami ugye nem járna, ha ITT lenne bejelentve). Légy óvatos mindenesetre. Van valami neve annak a negyven eurónak? Mert akkor legalább utána lehetne nézni. Kicsit gyanús, mert negyven euró naponta az rengeteg.

Előzmény: Asztalos szaki (875)
Asztalos szaki Creative Commons License 2011.10.23 0 0 875

Szia

 

Lenne egy kérdésem,most lenne egy munkalehetőség németbe,és adnának 10,5 euró órabért nettóba ,német bejelentés+napi 40 euró-t ,valami kiegészítő.Van ilyen napi pótlék?Létezik?Köszi a választ előre is.

Előzmény: Exxon73 (873)
Exxon73 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 873

ime a nemetorszagi kozvetitceges bertablazat a keleti es a nyugati tartomanyokra,tetelesen leirva mi jar,szabadsag,stb

 

http://www.personaldienstleister.de/download/BZA_DGB_Tarifvertrag_2011.pdf

Thomasso9 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 872

Kedves Fórumozók! Keres Münchenben vagy környékén élő, szabadidővel rendelkező hölgyet/urat üzletkötői munkára egy 20 éve létező magyar cég. Jó kereseti lehetőség. Bővebb tájékoztatás: nyomda@hirdet.net

Exxon73 Creative Commons License 2011.10.18 0 0 871

holott mi "kinti magyarok" harcolunk a legjobban a magyarságunkért mégis minket ócsárolnak ahol és ahogy tudnak, otthonitól, magyaron át a külföldiig, szóval no comment!harcol.

 

hat ez ugyan nem ehhez a forumhoz tartozik,de ne haragudj nekem az a velemenyem hogy az elcsatolt magyarsag nem eppen harcol.nektek pl mar reg 1989ben legkesobb olyan felkelest kellett volna szitanotok Erdelyben hogy az a Csonka Orszag segitsegevel visszakerulhessen.

 

sajnos a volt cegemnel sokszor felallt a szor a hatamon amikor az un erdelyi magyar jobban elkvaterkalt a romannal romanul mint velem magyarul.

 

olyankor csak egyet mondtam nekik Nemetorszagban nemetul... raus

Előzmény: sm.csabap (859)
szaszi2 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 869

Kérlek ha tudtok valami munkát számomra jelezzétek!

36 éves vagyok,Nidda-ban élek,eddig bejárónőként dolgoztam!

Nagyon fontos lenne.

Köszönöm

Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.12 0 0 868

Szia

Hát ez azért sokmindentől függ. Berlinnek ahány része van, annyiféle, és kinek mi tetszik (mert az azért nem mindegy).

Alapjában véve ami U- és S-Bahnnal elérhető, az értékes. Neked is, mert az U- és S-Bahn a legjobb közlekedési eszköz. Általában persze ez az árakban is tükröződik.

Közlekedési térképet itt találsz:

http://www.bvg.de/index.php/de/3713/name/Liniennetz.html

Arra kell figyelni, hogy csalóka, mert Berlin q. nagy, tehát még ezek a közlekedési eszközök sem mindenhatók. Ergó: Minél közelebb, annál jobb!

Nézzük egyesével, mi van a környéken.

 

Tiergarten ugye Mitte. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy arrafelé könnyű lakást találni. Azonkívül elég nagy a forgalom, sok a jármű, nem lehet parkolni, és csak zöld plakettes autóval lehet az S-Bahn gyűrűn belülre bemenni. Fiataloknak klassz, mert bent vannak a nyüzsiben. Engem hat lóval nem lehetne oda bevontatni lakni, de ez teljesen egyéni dolog, Berlin egy állati jó város, és akit nem zavar a belvárosi nyüzsgés, az élvezni fogja.

 

Charlottenburg: Nyugat, nyugat, nyugat... Meglehetősen nagyvárosias, én nem szeretem. Ráadásul drága is.

 

Friedrichshain-Kreuzberg: Kicsit hobó negyed, gyerekkel talán nem a legjobb arrafelé lakni. Direktben nem veszélyes, de... olyan hobós :-)

 

Wedding: Oda semmiképpen ne menjetek! Nagyon olcsó, de súlyosan bevándorló-gettós! Na most nekem nincs bajom a bevándorlókkal, de nekik van a többi emberrel.  Szóval az kihagyós.

 

Neukölln: törökös, vannak NAGYON törökös részei, és vannak jobb részei. Néha szerepel a hírekben, hogy egy általános iskolát rendőri felügyelet alá vettek drogárusítás miatt. Jobb vigyázni.

 

Tempelhof-Schöneberg: Nem ismerem, nem tudom. Semleges.

 

Pankow, Reinickendorf: Semmi különös.

 

Mi Treptow-Köpenickben lakunk, S-Bahn mellett. Még így is eltart egy ideig, míg bejutunk a belvárosba, egyszerűen a távolság miatt. Hiába 1 vagy 2 fenékkel megy a dolog. Viszont itt a zöldben lakunk, rengeteg a hely, és a közelben dolgozunk.

 

Nagyjából ennyi így hirtelen. Majd ha a férjem hazajön, biztos lesz hozzátennivalója, ő sokat sétál a városban.

Előzmény: AiRLAC (866)
elckerlyck Creative Commons License 2011.10.12 0 0 867

Itt találsz egy pár ajánlatot Tiergartenböl.

Előzmény: AiRLAC (866)
AiRLAC Creative Commons License 2011.10.12 0 0 866

Szipolyka és bárki berlini,

 

egy személy részére lakásbérléshez melyik részeit javasoljátok Berlinnek? Tiergarten-től nyugati sarkánál levő munkahely, ide kellene emberi idő alatt és kezelhető átszállás mennyiséggel tömegközlekedéssel eljutni majd naponta.

 

Első pár hónapban inkább csak a távolság és ár számít, lévén hogy az még a gyűjtögetés fázisa lenne.

 

Későbbiekben úgyis váltani kell ha jön a család, akkor már az ár mellett a többi infrastruktúra (játszótér, bolt, iskola/óvoda stb) közelsége, milyensége is érdekelne.

 

Nagyon köszönöm előre is!

AiRLAC Creative Commons License 2011.10.12 0 0 865

Szia

 

köszi a választ, elvileg bérből és fizetésből fogok, ez a hó végéig kiderül :) ha fogok akkor megkeresem őket.

Előzmény: Szipolyka. (863)
Fonic Creative Commons License 2011.10.11 0 0 864

Sziasztok,

 Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Kaptam egy levelet a „Landratsamt Böblingen“ –től és nem tudom, mit tegyek vele.

A levélben ez áll:

Ausländer- und Staatsangehörigkeitswesen

Änderung Freizügigkeitsgesetzt

Gemäß des neuen Freizügigkeitsgesetztes wird EU- Staatsbürgern keine EU- Aufenthaltserlaubnis mehr erteilt.
Vielmehr wird Ihnen, sofern die Voraussetzungen erfüllt sind, die Freizügigkeit unbefristet bescheinigt.
Um die Bescheinigung ausstellen zu können, benötigen wir nachfolgende Unterlagen:
- Arbeitsbescheinigung oder aktuelle Gehaltsabrechnung in Kopie
- Arbeitserlaubnis- EU in Kopie (falls erforderlich)
- Passkopien von allen Ihren Pässen
- Nachweise über sonstiges Einkommen oder Vermögen.
- Krankenversicherungsnachweis

A levél tartalmát értem. Igazából az nem tiszta, hogy ezt az igazolást mért kell kiállíttatni, illetve hogy ez micsoda.
Már több hónapja rendelkezem ideiglenes lakcímmel. Eddig nem tartózkodtam rendszeresen itt, de mostantól szeretnék hosszabb távon én is itt kint maradni. Mivel nincs munkám, ezeket a papírokat nem tudom felmutatni. A levél megfogalmazásából arra következtetek, hogy ezt nem kötelező kiállíttatni, csak ajánlott.
Kapott már valaki hasonló levelet?


Nem tudom hogy mi van akkor ha én ezeket a dokumentumokat amiket ott kérnének ehhez a Freizügigkeits -hoz nem tudom bemutatni. Tehát ha nem tudják nekem ezt kiállítani, akkor mi van? Nem maradhatok itt??
Neten próbáltam már rákeresni, de arról nem írnak semmit, hogy mi van akkor ha ezt nem tudják kiállítani nekem????

 

Üdv. :)

Szipolyka. Creative Commons License 2011.10.11 0 0 863

Szia

Attol fugg, mennyi a beveteld, es hogy berbol-fizetesbol elsz-e. Letezik a Vereinigte Lohnstuerhilfe nevu szervezet (iranyitoszam szerint keresheto), de az csak alkalmazottaknak mukodik, vallalkozoknak nem. Tagdij van, meghozza eves, es a jovedelemtol fugg. Megfizetheto. Arra kell vigyazni, hogy amint belepsz, meg abban az evben szept. vegeig ki is lepj (visszaigazolva), kulonben bent vagy a kovetkezo evben is, es levarrjak a tagdijat lelkiismeret-furdalas nelkul.

Ha vallalkozo vagy, akkor csak Steuerberater johet szoba. A tarifajuk szemermetlen.

Előzmény: AiRLAC (862)
AiRLAC Creative Commons License 2011.10.11 0 0 862

Sziasztok,

 

érdemes Németországban könyvelőt/adótanácsadót fogadni? Adóbevallás/adójóváírás/visszaigénylés és előzetes tanácsadás miatt. Milyen költségei lehetnek ennek? Berlinben esetleg tudnátok valakit ajánlani? Angolul vagy magyarul beszélő kellene, a német még csak tervben van :)

 

Előre is köszönöm!

Bertalan77 Creative Commons License 2011.10.10 0 0 861

Kedves Csaba.

 

Ok folytassuk privibe. Messenger cimem: nagyberta. Varom hogy irj.

Előzmény: sm.csabap (859)
Kovács szaki Creative Commons License 2011.10.10 0 0 860

"A magyar államporgárságit még nem jártuk el pont azon okból mert hiába vagyunk magyarok igazából soha nem leszünk azok,..."

 

Ebbe semmiképpen nem szeretnék beleszólni, ez nyilván a ti magánügyetek.

Ha viszont Németországban akartok letelepedni és dolgozni, akkor a magyar állampolgárság megléte ma elönyökkel jár a románhoz képest. Ha magyar vagy, nem kell munkaengedély, ha román vagy, akkor igen. Ez még 2 évig igy is marad. A munkaengedély megszerzése nehézkes és bizonytalan kimenetelü, de leginkább csak szakképesítést igénylö munkára adják ki, mondjuk mosogatásra nem..

Ez még csak tetézné a problémáitokat.

Előzmény: sm.csabap (859)
sm.csabap Creative Commons License 2011.10.10 0 0 859

Kedves Berci, örvendek a szerencsének! Mi tudjuk a legjobban az indítottságunk okát; elsõsorban otthon vagy de mégis idegen vagy, ha az utcán magyarul beszélsz ha tudnának ott helybe megölnének páran, a havi 2-300 eurónak megfelelõ fizetésrõl nincs mit sokat mondjak, abból semmit nem tudsz félretenni nehezebb idõkre. Páran írták hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés ... jó hogy itt erdélybe abból van, mert itt biztos könnyebb. Magyarországra ha átjárunk vásárolni hétvégente azt halljuk a hátunk mögött hogy "nézd a büdös románokat" -mi sehol nem vagyunk otthon, holott mi "kinti magyarok" harcolunk a legjobban a magyarságunkért mégis minket ócsárolnak ahol és ahogy tudnak, otthonitól, magyaron át a külföldiig, szóval no comment! A magyar államporgárságit még nem jártuk el pont azon okból mert hiába vagyunk magyarok igazából soha nem leszünk azok, de félreteszem a büszkeségem és hagyom magam megalázni fõként kedves magyarországi magyaroktól csak hogy lássam hogy családommal jól megvagyunk. Nekiálltunk németet tanulni, holott a nejem tudogat én viszont semmit, de bízom benne hogy egy év alatt sokat fogok tudni tanulni, addig a részleteket is igyekszünk kialakítani, semmikép nem ugrunk neki elsõre. Berci, nem lenne butaság ha privibe folytatnánk.

 

Tisztelettel,
Csaba.

Előzmény: Bertalan77 (852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!