Keresés

Részletes keresés

sasac Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5683

De mint utóbb kiderült mégis csak jó lett volna a az oep által kiadott nemzetközi taj kártya :

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBELLAT/EUELLATASOK/EU_EGBIZT_KARTYA_V060627.PDF

Vagy nem?

györgyusz Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5682
Azonnal kiadják.
Előzmény: Jolida (5680)
stevie wonder Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5681

Bulgaria nem EU-tag (még), tehat egy EU-igazolvannyal nem sokra mesz.

 

Ez a rendelkezes egyebkent nem letezik. Gondolom, a Kulugyminiszterium honlapjarol szarmazik :-)

Előzmény: Jolida (5680)
Jolida Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5680
"2001. december 1-től az ország területére tranzit, vagy rövidebb tartózkodási céllal belépő külföldieknek is kötelező az egészségbiztosítás."

A megkötött BBP (betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás) ezt kielégíti, vagy ki kell váltani az idióta plasztik E111 helyettesítő kártyát is?

Amiben ugye az a jó, hogy 30 napig is intézhetik, komplett hitelkérelemnek megfelelő iratmennyiséget kell benyújtanod, viszont cserébe csak 12 hónapig érvényes, tehát évente gyakorolhatsz!
mick001 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5679

Azért a korábban leírt vonat árak láttán dobtam egy hátast, elképesztő pofátlanságnak tartom a MÁV és partnerei részéről!

 

A repcsi (Bp-Burgasz) 4-ünknek 80 e alatt volt oda-vissza, tokkal, vonóval, gyantával.

mick001 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5678

Azért pontosabban kellene tudni a szállodát, ugyanis több Hotel Nessebar is van.

 

Tudtommal a Sunny Beach-en van a Hotel Nessebar Nord és Süd (***), eddig jókat mondtak róluk, de szem. nem voltam.

 

Neszebárban (attól picit délre, tehát nem Sunny Beach) van az IFA lánc 3 szállodája, ezek az IFA Hotel Beach Nessebar Mare és Bay (****), valamint a Palace (*****). a Mare-ban voltam, erről csak jókat tudok mondani!

Előzmény: stevie wonder (5673)
sasac Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5677

Sziasztok !

Mi vasárnap jöttünk haza a Bolgároktol,hát nem úgy sikerült ahogy elterveztük mert a negyedik napon ért egy csúnya baleset.Elcsúsztam ,ráestem a könyökömre és alaposan összetörtem.Sajnos felelőtlen módon nem kötöttem biztosítást és mivel az utirany.hu-n azt írták hogy Bulgáriában nem érvényes a nemzetközi taj kártya ezért azt sem váltottam ki.Burgasban a korházban röntgen érzéstelenítés csont helyrerakás és gipszsin után az orvos kérdezte a biztosításomat majd a taj kártyát de mivel nekem csak a magyar volt,osztott szorzott fejből papír nélkül és azt mondta 515 Leva .Mondtam hogy annyi nincs nálam,elment majd egy óra múlva visszajött és hozott egy lapot amin az elvégzett beavatkozások és azok árai voltak feltüntetve valamint a doki neve emailcíme és szerintem saját bankszámlaszáma.A papiron egy betü utalás sincs a Burgaszi korházról,olyan érzésem volt mintha zsebre dolgozna.

Az útlevelet nem kérte el csak egy darab papírra le kellett írni a nevet és a címet.Valamint arrol sem adott igazolást hogy 200 levát már átvett.Nem tudom hogy jogszerűen cselekedett e illetve hogy mi van ha a maradék 315 levát nem fietem be mivel itt két korházban is azt mondták hogy brutálisak ezek az árak, itt kevesebb mint felébe került volna egy külföldinek egy ilyen 1órás beavatkozás ,valamint kellett volna a a gipszelés után még egy röntgent csinálni hogy tényleg helyre rakták e a csontot.

 

noddyka Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5676

Kedves Csabáék!

 

Sajnálom, ha kiosztásnak vetted!

Pedig nem annak szántam!

De nem feltétlenül az ad csak jó tanácsot aki évek óta segiti a forumozókat,ez tapasztalat!!!!!

Az életben a napok hónapok változnak és mindig a legfrissebb, a napra kész infó a fontos, és elönyös!

 

De vitatkozni nem fogok hiszen ez a forum nem arról szól!

 

Egy biztos, ahány ember annyi vélemény!

Előzmény: csabáék (5672)
dss Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5675
vazze! vissza kő mennem!!! aztat az  dizsit nem leltem ahun 1 froncsié mérik a király bíreket!!! :-))) még egy indok, alakul ez...
Előzmény: stevie wonder (5673)
dvtkeksz Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5674

:D:D:D

 

 

Nem igy gondoltam de igy se rosz....

 

Arra voltam kiváncsi hogy a fiatalok is találnak-e szórakozási lehetőséget.

 

Mondjuk a válasz kielégítő volt.  :D

stevie wonder Creative Commons License 2006.07.24 0 0 5673

Megköszönném ha valaki irna egy kis jellemzést  Nesebárról "fiatalos elemzést" hogy mire számithatok...

 

K*rva jo, vazze, tele van fasza tengerparti ettermekkel, kiraly sörök meg koktélok egy forintert, eeeeerted, aztan utana kábé ezer diszko van, mindenfele stilusban, altalaban olcso mint allat. Szakadjatok le a kocsog kulfoldiekrol, menjetek oda, ahova a bolgarok jarnak,  probaljatok ki a helyi jellegu densz mjuzikot is, csalga a neve, es ilyet itthon nem nyomatnak. De ha azt is unjatok, busszal benyomultok Napospartra (Szlancsev Brjag), es ott aztan, ocsem, ezerrel van minden ami tutti. A bolgar fiatalok tisztara pörögnek mint allat.

 

Ez eleg fiatalos volt? ;-)

 

Az info az mindenkepp all! :-)))

Előzmény: dvtkeksz (5671)
csabáék Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5672

Hát te nem semmi vagy!

 

Azt az embert oktatod ki, aki évek óta segíti a forumosokat a tanácsaival?

 

Pár napja jöttünk haza Görögo.-ból, csak Stewie és Kaposi Ákos leírását vittük magunkkal és bár első utunk (éjszaka, kis gyerekkel) volt kocsival, nem tévedtünk el, amit utólag is köszönök.

 

Gondolkozz el ezen...

Előzmény: noddyka (5647)
dvtkeksz Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5671

 

Üdv mindenkinek

 

 

Jövő hónap elején utazunk Nessebárba, a Hotel Nessebár(***+) nevű szállodába, AI. ellátással.

Szeretnék érdeklődni, hogy esetleg van-e valakinek valami tapasztalata,élménye erröl a Hotelröl...

 

A másik kérdésem az lenne hogy van-e valami szórakozási lehetőség (disco, bár)??

 

Megköszönném ha valaki irna egy kis jellemzést  Nesebárról "fiatalos elemzést" hogy mire számithatok...

 

Előre is köszönöm a válaszokat, jellemzéseket...

sfa Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5670

Még egyfontos dolog. Ha már rászánsz x eft-ot nyaralásra, akkor szerintem pont ez az amin nem szabad spórolni. A magyaroknak mindössze 35%-a köt jelenleg valamilyen utasbiztosítást mielőtt külföldre megy. A Lajtán túl ez az arány 65 és 98 % között mozog.

Nem szabad az utasbiztosítást úgy értékelni szerintem, hogy kidobott pénz, mert ha mégis történik veled valami akkor meg a gatyád is rámehet.

Persze én is úgy indulok neki a nyaralásnak, hogy úgyse történik velünk semmi, de azért a táskánkban ott lesz a szerintem jelenleg legjobb utasbiztosítási módozat mindhármunknak.

Mert mint tudjuk az "ördög mindig ott van a falon és jó volna ha ott is maradna".

 

Sajnos azonban az utasbiztosításra igaz az, hogy a magyarok először az árat nézik kizárólag és csak esetleg utána azt, hogy mit is kap érte.

 

Egyébként nem dolgozom biztosítónál................

Előzmény: Törölt nick (5668)
sfa Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5669
Pont a garancia utasbiztosítása felmérésem szerint az egyik legszerényebb ajánlat.
Előzmény: Törölt nick (5668)
sfa Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5667

Néhány ismérv utasbiztosítás ügyben:

 

Javaslom kiindulásképpen a következő internetcímet:http://www.privatbankar.hu/html/bizt/1111.php. Azért ezt,  mert még ez a legpontosabb a többi netoldalhoz képest, bár kétségtelen, hogy ez sem foglalkozik valamennyi utasbiztosítással foglalkozó biztosító ajánlatával, de ad egy jó kis táblázatot ami kiindulásnak viszont tökéletes. 

Ha ezekből nem tudsz választani javaslom az utasbiztositas.lap.hu ami viszont minden olyan biztosítót szerepeltet aki szóba jöhet.

De nem elég csupán az itt fellelhető szolgáltatási értékek alapján dönteni.

Ugyanis a biztosítási feltételek és szolgáltatási értékek menetközben a biztosítók által mindig pontosításra kerülnek, míg ezeken a gyűjtőoldalakon (netrisk.hu, biztositas.hu, ebizt.hu) a változásokat nem vezetik át pontosan, illetve nem frissítik kellő gyakorisággal adatbázisaikat tapasztalatom szerint.

Egyetlen példa: QBE Atlasz "privileg" módozatnál a fent említett gyűjtőoldalak mindegyike a betegség és baleset során felmerülő költségeknél "limit nélkül" összeget szerepeltet, holott ez ma pontosan 500.000 Eur mértékben maximalizált. És még sorolhatnám több ilyen eltéréssel is találkoztam..........

 

Célszerű mindig elolvasni a biztosítási feltételeket, melyek minden biztosító honlapjáról letölthetők, illetve kinyomtathatók, a következők miatt:

Az utasbiztosításra is igaz az a mondás,hogy az apró betűs részben van elrejtve a lényeg.

Néhány példa: van olyan biztosító aki az orvosi és kórházi költségeket csak a biztosított külön kérésére fizeti ki átutalással amit ha elfelejtesz kérni akkor bizony neked kell a helyszínen kiegyenlíteni a számlát, jóllehet itthon elszámolnak veled korrektül, de hát ki hord a farzsebében mondjuk 5-10 ezer Eur-t, míg egy másik biztosítónál ugyanez teljesen természetes dolog külön kérés nélkül is működik.

Van olyan biztosító aki megfizeti az 1 vagy 2 ágyas elhelyezés költségét is, míg mások ezt nem teszik meg.

Van olyan biztosító aki 4 éjszakára téríti meg a kinttartózkodás meghosszabítását, míg van olyan aki ugyanezt 7 éjszakára biztosítja.

Van akinek a poggyászbiztosítása vonatkozik videókamerára is, míg van olyan aki kifejezetten elzárkózik ez elöl.

Poggyászbiztosítás esetén van aki csak olyan mondjuk videokamera, vagy fényképezőgépet térít meg szükség esetén melyről beviteli nyilatkozatot is tudsz mellékelni, míg van aki megelégszik ehhez egy eredeti vásárláskori számlával.

Van olyan aki biztosításának baleseti kockázati része vonatkozik már a hazai útra is (reptérre,  határátkelőre vezető út), míg a többség ettől mereven elzárkózik.

Ami a családi biztosításokat illeti: böngészésem során arra jutottam, hogy ezek árai bár roppant jól hangzanak, de szolgáltatásaik elég fapadosak, amire csak akkor jössz rá, ha tényleg baj van. Így én ezeket kifejezetten nem javaslom!!!!!

És még sorolhatnám, hogy mikre kell figyelni az utasbiztosítás kiválasztásánál.

Jó búvárkodást mindenkinek. "Tanulmányaimat" 2006. júniusában "végeztem" e téren így lehet,hogy azóta a gyűjtőoldalak adatbázisai is frissítésre kerültek.

 

És még egy: általában mindegyikünknek van már egy, de lehet, hogy több bankkártyája is. Érdemes a bank/ok/nál az ezekhez tartozó utasbiztosításról is tájékozódni. Kétségtelen tény, hogy van olyan bank melynél elég tisztességes és jó biztosítás van mögötte, ám ezeknél is figyelni kell, mert általában csak a kártya tulajdonosa részére szolgáltat szükség esetén, míg a hozzátartozók abszolút semmi védelmet nem élveznek a fent már említett klasszikus utasbiztosításokkal ellentétben.

 

Bocs ha egy kicsit hosszú voltam de én sem gondoltam, hogy ez egy ilyen bonyolult világ.

Előzmény: noddyka (5617)
dss Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5666
nem akarok bele kotyogni, de ha jól emlékszem nekünk a hazautazástól számított 3 hónapot mondtak....
Előzmény: Törölt nick (5659)
DuJoe Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5665

Maxval! Szállás ügyben korábban írtam egy emilt a nick neved "alatti" címre.

Szia:

DuJoe

stevie wonder Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5664

Banka DSzK

 

www.dskbank.bg

Előzmény: Törölt nick (5663)
kocsigab Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5658
Az igaz, hogy ha 6 hónapon belül jár le az útlevelünk, akkor nem lehet kimenni Bulgáriába? Ezt olvastam az egyik utazási iroda honlapján.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy Visa kártyával lehet pénzt felvenni ott?
pongracz13 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5657
Ha repülővel jövünk haza, mennyire nézik, hogy mit hozunk? Mi mindig helyi italokat szoktunk ajándékba hozni és ezért érdekelne, mennyit lehet hazahozni.
stevie wonder Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5656

Ott erdemes bevaltani, ahol 1.9 folott adnak erte. Meg lennek lepve, ha Primorszkoban sehol nem lenne a "normal", 1.95 arfolyam. Mondjuk nem a foutcan kell keresni...

 

A legjobb OTP kartyarol a DSzK Bank automatajanal levenni levat. A DSzK egyebkent ugy tudom mindenhol 1.945-on valtja az eurot, ami erosen korrekt. (De egy orat kell sorban allani, es egy sima 20 euros bevaltasahoz mindenfele nyomtatvanyokat kell kitolteni, fuj.)

Előzmény: kiten (5655)
kiten Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5655
Sziasztok ! Tudja valaki ,hogy a határon vagy a bankban érdemesebb az eurót beváltani.Tavaly a helyi OTP -ben jobb volt mint a határon , tavaly előtt viszont fordítva.30.-án hajnalban indulunk autóval Szerbián keresztűl Primorszkóba.
judy2 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5654

Mi péntek  du fél 3-kor indultunk Miskolcról Szerbia felé , éjszaka sokkal kevesebben voltak a hátáron sem kellett sokat várnunk ( max 1 óra alatt átértünk) a túristákkal nem sokat foglalkoztak.A Bulgár autópálya után a tengerpart közelébe szombat de. viszont elég lassan tudtunk haladni , előzni  szinte lehetetlen. Pomoriebe a szállásunk előtt du 2-kor értünk.A Niss utáni elkerülőt éjszaka (hajnalban) tettük meg még sötét volt , de lehet jobb hogy nem láttuk milyen helyen járunk.

Előzmény: györgyusz (5653)
györgyusz Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5653
Mi 17 óra alatt többször is megtettük már. Kifelé délután kell indulni, úgy éjjel érsz a bolgár határhoz, gyorsabb az átkelés, és az utakon sincs akkora forgalom éjszaka. Persze ez csak annak ajánlott, aki biztonsággal tud egész éjjel vezetni. Visszafele volt már úgy, hogy reggel indultunk, estére hazaértünk, akkor is 17 óra alatt.
Előzmény: robidzs (5646)
stevie wonder Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5652

noddyka,

 

ellentetben az Autoklubbal, az Autoklub utvonaltervezo szoftverevel es a rokonaiddal, en meglehetos rendszeresseggel jarom a harom orszag utjait.

 

Szerbian keresztul alig dragabb az utazas, viszont lenyegesen temposabban lehet haladni.

 

Olvasd el ujra, higgadtan, amit irtam.

 

Egyebet nem tudok elmondani.

 

Jo utat, kellemes nyaralast.

Előzmény: noddyka (5647)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2006.07.23 0 0 5651

esélyük sincs, hogy belátható időn belül átlépjék a határt.

 

Ez nem egeszen igy van, mert egy ismerosom 21. en ~18.00 kor indult Pestrol es 22.en 13.30 kor Burgaszban voltak (szerbian keresztul), ugy , hogy a magyar hataron 2-3 orat alltak.

Előzmény: robidzs (5646)
gizso Creative Commons License 2006.07.22 0 0 5650
én most indulok pénteken kifele, albenába de úgy hogy péntek reggel indulás, a cél szófia, ott alvás (***-os szálloda, örzött parkoló 100 euro/4fő) aztán reggel tovább. visszafele át románián, alvás marosvásárhely, vagy kolozsvár, aztán go home
gizso Creative Commons License 2006.07.22 0 0 5649

Noddyka!

 

 

Most voltam - igaz csak szófiában - úgyhogy a költséginformációk frissek. autópálya szerbia 6+6+15 azaz 27 euro. bulgár fertőtlenítés 2 euro, útdíj 1 hét 4euro, 1 hónapra 9 euro.

Románián keresztül januárban mentem, úgyhogy arról nincs tuti információm, tranzit útdíj asszem 6 euro volt, ez fontos mert ha nem veszel matricát 150 euro a bírság kilépésnél!!!! meg volt valami tranzitadó is asszem személyenként kb 5euro, de ez nem biztos.

 

Nem akarok vitázni robidzs-el mert én nem hétvégén azaz turnus váltásnaél mentem, úgyhogy nekem szófia 8 óra volt, határ kb 10 perc, mondom ez hétközben konkrétan hétfőn volt. Az út nisnél tényleg szar, 40-50 km szakasz 40-50 km/h por, keskeny út de annyira nem para azért. Sebességet be kell tartnai mert mérnek egyfolytában, ha nem beszéltek szerbűl nehéz kidumálni. Ez a szerb "autópályán" is igaz, építik most 60-as tábla egy csomó helyen újvidék és belgrád között. Belgrád- nis kb 250km, az normális autópálya(csak egy kicsit foltos)

 

 

 

 

 

noddyka Creative Commons License 2006.07.22 0 0 5648

Kedves Robidzs!

 

Mi most indulnánk Bulgáriába Balchikra!

Mi megnéztük mind két utvonalat és a párom Románia mellett voksolt!

De mint olvasom akkor ezek szerint végül is az viszonyok sem a Román sem a Szerb oldalon nem túlságosan jok!

Irnál nekem egy kicsit a Szerb és Román költségekröl ezt értem a fertötlenités, és autópályadijakra!

És hol mennyibe kerül a benzin!-hozzávetőlegesen!

Mert ugyi tudjuk hogy KM-ben nem túl sok külömbség van!

 

Ugyan is az útvonaltervező duppla annyi költségnek irja  a Szerbiai útat, mert hogy ott több a fizetni való!

 

Gondolkodtunk repülőben is, de ott több  a kötöttség mert lehet átmennénk egy kicsit Isztambulba is!

 

Várom hogy irj!

Köszönöm!

 

 

Előzmény: robidzs (5646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!