Keresés

Részletes keresés

ferrreee Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4961

puzsér írt egy macskás kitalált sztorit a fb oldalára. arról szól hogy talál egy macskát, amit valaki kidobott, és ő meg befogadja, és hogy mocskos szemét emberek dögöljenek meg akik ilyen kis aranyos macskát kidobnak. :D

 

a kommentek a legdurvábbak... sok ember nem fogta fel hogy az írás arról szól hogy az a beteg, ha az állatokat jobban szeretjük mint embertársainkat... és sorban írják hogy "aki ilyet tesz egy kismacskával azt ki kéne nyírni" és hasonlókat :D:D:D tehát amit puzsér ironikusan ír, azt ők nem értették, de folytatják :D:D

 

bakker mi lesz a világgal...

ferrreee Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4960

összemosod a jogi demokráciát a fogyasztásival...

attól még lehet szabad demokratikus a világ, hogy a fogyasztást, termelést erősen és nem demokratikusan szabályozzák...

 

pl rég kötelezővé kellett volna tenni ilyesmiket:

-termék csomagolások minél egyszerűbbek legyenek

-ne lehessen eladni kis mennyiségű terméket (hogy a csomagolást ezáltal is csökkentsük)

-a műanyag veszélyes hulladékká minősítése

-kaja pazarlás törvényi megakadályozása nagyon kemény módszerekkel

stb stb

 

ettől még szellemileg szabad marad az ember. persze sok embernek az élete az evés+kaja pazarlás meg a bulizás, hát ők így jártak...

 

pl a magukat igényesnek nevező "fejlett civilizált" emberek akik naponta 3x fürdenek meg csak ásványvizet isznak, nos, ők megszívják :D

Előzmény: újvári[54] (4959)
újvári[54] Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4959

Jerry Brown Kalifornia kormányzója szerint az emberiségnek agymosásra van szüksége, hogy valahogy kialakuljon a népakarat a környezeti problémák megoldása érdekében. Klímadiktatúrára van szükség (bár már ez is nagyon el van késve és ehhez nem szabadott volna az embereket migránsokkal hergelni. Egyesek szerint e megoldás az erőforrásokon alapuló tudományos diktatúra. A demokráciának mindenesetre befellegzett. Pontosan az van, amit már én régen mondogatok: a demokrácia meg a szabad piacgazdaság a technológiai fejlettség bizonyos fokán túl olyan rossz, mintha egy viharba került hajón a részeges matrózok választanák a kapitányt. Jorger Randers norvég professzor szerint a sok hülyének természetesen ez nem fog tetszeni. De hát jól is néznénk ki, ha még generáciokat kéne várni arra, amíg a kiiskolázott emberek megértenék a probléma nagyságát, hogy aztán meglegyen a népakarat. Ezen 100 évvel korábban kellett volna gondolkodni.

ferrreee Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4958
ferrreee Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4957

mert a napelem egy lufi

Előzmény: polária (4956)
polária Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4956

https://index.hu/gazdasag/2017/12/27/csokkenti_a_kormany_a_napelemek_adojat_de_meg_igy_is_magas/

Azt én egyáltalán nem értem MIÉRT adóztatják a napelemeket ? :))) na itt kellene a teljes adómentesség és a MINIMÁL-adminisztráció

polária Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4955

ugyan már :)))

Különböztessünk : ATEISTA és MATERIALISTA kettő külön fogalom ! mást jelentenek

Mindkettőt tisztelem dacára hogy templomjáró imádkozó romai katolikus vagyok.

A Teremtésnek van szellemi energia és anyagi szintje és ezek EGYETLEN. Hogy az egyik ember ide a másik oda helyezi a primátust az NEM LÉNYEGES.

Az ateista pedig örömmel elismerné istent ha lenne rá némi bizonyitéka.

Előzmény: ferrreee (4954)
ferrreee Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4954

a materialisták miatt lesz összeomlás!!!!!!

polária Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4952

A döntéshozatalbol     s e n k i     sem marad ki.

Alkotmányunk szerint a HATALOM TELJESE A NÉPÉ amit közvetlenül él meg   / lásd népszavazás / vagy képviselete által.

Négyévente voksolunk és suttyókat delegálunk a település házába az ország házába az EU házába / brüsszel / akik MINKET SZOLGÁLNAK. A nép pontosabban a népfelség  határoz amikor a szplga-kinálatbol politikusbol pártokbol VÁLASZT és ezáltal számolnia kell a következményekkel.

 

Előzmény: Törölt nick (4951)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.27 0 0 4951

A történelem során következetesen látni, hogy a döntéshozatalból kimaradó rétegek minden esetben elnyomás áldozataivá válnak. Beszúrjam a már közhellyé vált Churchill idézetet a demokráciáról?

 

Persze ahhoz, hogy a környezetvédelem népakarattá váljon oktatás és ismeretterjesztés szükséges, aminek viszont első számú letéteményese pont azok a kormányok, amelyeket nem ebből a szempontból választanak meg, egyfajta 22-es csapdáját képezve.

Előzmény: újvári[54] (4945)
polária Creative Commons License 2017.12.26 0 0 4950

A védőügyvéd  NEM a bűnt védi és támogatja hanem a jogszakmai segitséget adja meg hogy a vádlott élhessen jogaival például ellenbizonyitást kérjen,feltárja az enyhitő kürölményeket .Sok embert vittek biróság elő tévesen vagy rafináltan és csak a megfelelő jogi szakembernek köszönheti.

Lásd Petrocelli filmsorozat amely ügyvéd hőse POZITIV szereplő etikus jogi munka. Persze ahogy lehet etikátlan egy tüzoltó politikus traktoros ugy a jogász is....Isten mindenkit elbirál :)))

Előzmény: újvári[54] (4949)
újvári[54] Creative Commons License 2017.12.26 0 0 4949

Ahogy mondtam, a környezetrombolás egy szellemi irányítás eredménye. Van erre egy jó példa is. Engem (és nagyon sok más embert is) a szüleim gyerekkoromban úgy "motiváltak", hogy az iskolában jó tanuljak, hogy "ha rosszul fogsz tanulni, akkor csak szemetes lehetsz". Miért nézték le már száz évekkel ezelőtt a szemeteseket? Hiszen a szemetes az fontosabb, mint egy olyan jogász, aki gyilkosokat véd!! Mégis, az a jogász, aki egész életében bűnözőket véd, fontosabbnak érzi magát, mint egy szemetes. Az összeomlás szinte az emberi fajba van mélyen belekódolva.

Előzmény: rhemaáb (4947)
újvári[54] Creative Commons License 2017.12.26 0 0 4948

No, ez a legveszélyesebb álláspont. Amikor a csodára várunk, arra, hogy egy hernyó elrágcsálja a műanyagot. Pedig a probléma adminisztratív úton is megoldható. Egyszerűen mindenkit érdekeltté kéne tenni abban, hogy szemetet gyűjtsön. A gyárak pedig, akik ezt a sok plasztikot gyártják, kötelezve lennének a szemetet visszavásárolni és újra beolvasztani, felhasználni. Ehhez csak megfelelő új törvényekre lenne szükség. Az ilyen törvények természetesen népszerűtlenek lennének, a nagyvállalatok a médiákon keresztül hergelnék az embereket az ilyen törvények ellen. De a médiákat is ellenőrizni lehetne, nem szabadna megengedni a reklámokat, csak bizonyos konkrét helyeken. Minden pénzmozgást láthatóvá kéne tenni, ugyanakkor a készpénzt kivonnia forgalomból. A jogi személyeket jogait erősen diszkriminálni kéne a fizikai személyek jogaihoz viszonyítva. Ne fordulhasson elő, hogy nincs fizikai ember-felelős. Ugyanakkor a kollektív bűnösség elvét is részben vissza kéne állítani, ugyanis ne lehessen egy többségi szavazás mögé elbújni akkor, ha egy olyan nagy horderejű kár keletkezik, melyet emberi lények okoztak. Úgyhogy láthatjuk, a betegség szellemi, abban a jogi rendszerben van, azokban az alapelvekben, amit az iskolákban úgy tanítanak, mint civilizációs alapértékeket.

Előzmény: rhemaáb (4947)
rhemaáb Creative Commons License 2017.12.25 0 1 4947

http://www.origo.hu/nagyvilag/20171225-brutalis-pitbulltamadas-usa.html

Rwngeteg a fölösleges olykor káros is termék és a haszontalan szolgáltatás igy aztán persze hogy nem elég a Föld eltartó képessége !  Bolygonkat kiszipolyozzuk.

Ékszer tetko roncsderbi müköröm kábitoszer alkohol dohány luxus-bolyongás  tüsarok ruzs hajfestés mücici :)))) biztos hogy normálisak vagyunk ?

polária Creative Commons License 2017.12.25 0 0 4946

Tudomány etika kultura filozofia vallás minősége és szintézise fontos cél lehet

http://www.origo.hu/tudomany/20170425-muanyagevo-hernyo-majszolja-el-a-polietilent.html

 

Előzmény: újvári[54] (4945)
újvári[54] Creative Commons License 2017.12.25 0 0 4945

Hogy nincs meg a népakarat? :-) Mikor lesz "népakarat" arra, hogy egy ország komoly pénzeket áldozzon arra, hogy a tengerből kiszedjék a PET üvegeket? Mikor lesz népakarat arra, hogy korlátozzák a termelést (tehát a szemét, a csomagolóanyagok termelését is)? - SOHA. Esetleg akkor el lehetne ilyesmit képzelni, ha csak a magas intelligenciájú emberek szűk csoportjának lenne választójoga. De hogy mindenféle hülye részt vehet a választásokon - ez a baromság teteje. Olyan, mintha a családi költségvetésben a kisgyereknek is ugyanannyi beleszólási joga lenne, mint a felnőtteknek. Vannak emberek, akik egész életükben segélyen élnek és a többiek tartják el őket. Milyen természeti vagy vallási törvény alapján van ugyanannyi beleszólási joguk, mint azoknak, akik munkájukkal fenntartják a közösséget? A természet összeomlása tehát annak a következménye, hogy az emberek (amikor már nagyon sokan vannak) képtelenek együttélésükre olyan szabályrendszert kidolgozni, amely nem pusztítja a földet. Mint ahogy a Matrix c. filmben mondta Smith ügynök Morpheusnak: ti vagytok a vírus.

Előzmény: Törölt nick (4943)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 4944

" A probléma az, hogy nincs meg a népakarat a környezetvédelemhez szemben, innentől pedig nem is lehet elvárni, hogy bárki is komolyan foglalkozzon vele."

Másrészről a népakarat csak azután lesz meg, ha a visszafordíthatatlan negatív folyamatok beindulnak. A népakarat csak akkor lenne meg, ha mindenki érezné, hogy nehezen tud lélegezni, mindenki érezné hogy fulladozik. Ekkor viszont már késő, tehát nem lehet a népakaratra várni. A technológiai fejlődés egy pontján túl a demokrácia meg a vállálkozások (pénzcsinálások) szabadsága a környezet, a bioszféra, a bolygó legnagyobb ellenségei. 

Előzmény: Törölt nick (4943)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 4943

Szerintem még eggyel hátrébb kell lépni, hogy az okokat megtaláljuk. A probléma az, hogy nincs meg a népakarat a környezetvédelemhez szemben, innentől pedig nem is lehet elvárni, hogy bárki is komolyan foglalkozzon vele.

 

Persze papíron ha megkérdezünk embereket akkor serényen bólogatnak, hogy igen, fontos a környezetvédelem, de itt nagyjából ki is merül a dolog. Ha valóban fontos lenne az emberek számára, akkor a politikai párbeszéd része lenne, választási kampányok szólnának róla. Amíg az EMBEREK nem követelik, hogy előtérbe kerüljön a téma addig nem lesz változás. Márpedig ez szinte mindenhol sokadlagos téma.

Előzmény: újvári[54] (4942)
újvári[54] Creative Commons License 2017.12.22 0 0 4942

A probléma nem ott van, ahol te látod.

 

" Verik a mellüket hogy új autó kétévente" - El kell ismerni, hogy a mai autók sokkal kevésbé környezetszennyezők, mint a régi trabant, moszkvics vagy volga. Tehát van fejlődés. Rövidesen villanyautók lesznek mindenütt. Mindez politikai döntés függvénye.

"fürdés naponta 3x" - Ez egyáltalán nem környezetszennyező. Ha mindenki a tengerparton lakna és 10-szer fürdene naponta, a tengernek ez meg se kottyanna.

"ásványvíz vedelés műanyagpalackból". Ha a műanyagra jobban vigyáznának, ha visszaválthatóak lennének, pl. egy PET palack 1 euró lenne, akkor senki sem dobálná el, a hajléktalanok meg a parkokban összeszednék. Úgyhogy ez is politika meg pénzügy.

Úgyhogy a politikai-jogi és gazdasági világrend szennyezi a földet.  Az szennyezi a földet, hogy nem létezik igazi politikai felelősség, nincsenek olyan jogi paragrafusok, melyek legalább annyira rizikós dologgá tennék egy ország vezetését, mint amennyire veszélyes és felelőségteljes tevékenység a buszvezetés.

Ez azt is jelenti, hogy minden kísérlet, hogy hatékonyan védjük a természetet, lényegében már a csírájában el van fojtva. Ennek itt is van bizonyítéka. Abban a pillanatban, amikor valaki ide írja, hogy a hiba a társadami szisztémában van, a moderátot mindjárt rádörrent, hogy kitörli, mert szerinte ez politizálás és nem tartozik ide. Pedig a vak is láthatja, hogy demokratikus rendszer a környezetvédelmet nem oldhatja meg, ugyanis az igazság nem függ attól, hogy mennyien ismerik fel. 

Előzmény: ferrreee (4941)
ferrreee Creative Commons License 2017.12.22 0 1 4941

A világ legröhelyesebb népe a nyugat technokratái. Verik a mellüket hogy ők a felvilágosodás, ők a fejlődés, a jövő, miközben magasan a legnagyobb öko lábnyomukvan. Verik a mellüket hogy új autó kétévente, fürdés naponta 3x, ásványvíz vedelés műanyagpalackból, és hogy ez jelenti az igényességet. :D:D:D

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 1 4940

Mit pusztítottak el? Azt az egy darab keresztet, amit törvénytelenül állítottak fel?

Ennek amúgy semmi köze a PC-hez, több mint 100 éves a törvény, egyébként pedig bölcs dolog is, abból senkinek nem származik hátránya, ha a vallás maradjon ki az állami- és közszférából és vica versa. Ez vallásosságtól függetlenül mindenki számára egyenlő lehetőségeket és szabadságot biztosít. A vallásnak amúgy is magánügynek kellene lennie.

Előzmény: Törölt nick (4937)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 1 4939

A két ünnep köztig már nem szándékozok ide írni többet.

 

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok  mindenkinek!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 4938

Megújult Áder János elnök úr honlapja, nagyon sok érdekes cikkel, információval:

 

https://www.elobolygonk.hu/

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.22 0 0 4937

Hű, ez igazán jó hír.

Persze az sem lenne hátrányos, ha a francia kormány beszüntetné a kereszténységhez köthető kulturális és történelmi emlékek szisztematikus pusztítását, amit a nagy szent PC és szekularizáció jegyében követnek el....

Előzmény: polária (4936)
polária Creative Commons License 2017.12.20 0 0 4936
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.18 0 0 4935

Hát nagy az esélye, hogy senki.:-(

Előzmény: újvári[54] (4934)
újvári[54] Creative Commons License 2017.12.17 0 0 4934

"Kivéve ha közben sikerül végrehajtanunk egy átfogó paradigmaváltást."

 

Hogyan lehet ilyenben reménykedni? Hiszen ehhez először is a politikai struktúráknak kéne megváltozniuk. Hiszen paradigmaváltáshoz épeszű emberek sokasága kell. Most viszont már az elit is elmebeteg. Az elit elmebeteg, a tömegek meg le vannak tompulva. Ebből ki fogja szerinted kihozni a paradigmaváltást???

Előzmény: Törölt nick (4932)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.17 0 0 4933

Ha a jelenlegi trendek változatlanul folytatódnak, akkor szerintem max. 80-100 éve van hátra a technikai civilizációnknak.

 

Ha közben sikerül egy átfogó paradigmaváltást végrehajtani, akkor egészen más a képlet, több ezer évre szóló új távlatok nyílhatnak meg előttünk.

Előzmény: nazuna (4931)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.17 0 0 4932

Persze, lesz egy szúk elit a kellő technológiával és tudással, aki túl fogja élni, de a túlnyomó többségnek nyomorúságos vége lesz és a globális technikai civilizáció abban a formában, ahogy most ismerjük el fog tűnni a Föld színéről.

 

Kivéve ha közben sikerül végrehajtanunk egy átfogó paradigmaváltást.

Előzmény: újvári[54] (4926)
nazuna Creative Commons License 2017.12.17 0 0 4931

Na és most mi lesz ? :-) Vége lesz a világnak vagy még húzzuk egy darabig?

Előzmény: ahtara (4930)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!