Keresés

Részletes keresés

construct Creative Commons License 2021.03.12 -5 1 15226

Melyek voltak azok a tudományos eredmények és technológiák Tiahuanacoban és a náci Németországban, amelyek teljesen eltértek a fősodratú tudománytól és technológiától, de ennek ellenére érvényesnek és használhatónak bizonyultak? Nem pedig őrültségnek.

Előzmény: Schenouda (15223)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.12 0 5 15225

Hagyd ezt, ha tudom, nem írtam volna már semmit.

Előzmény: Törölt nick (15224)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.12 -3 4 15224

Engem nagyon érdekel (boldogan vennék egy hiteles verziót) és elolvastam a könyvet, szerintem szórakoztató olvasmány (el lehet ábrándozni, legendás ősi korokról, sztyeppéken vágtatásról, hátrafelé ijjazásról stb), inkább persze mosolyogni lehet sokat, szóval kritikusan kell olvasni, ha egyáltalán van valakinek hozzá idegrendszere...

De mint már írtam, vannak gyöngyszemek. Pl az alapvetés hogy a Táltosok ősmagyar törzsek gyógyítói, tanítói, papjai és varázslói voltak... igen nyilván nagyjából ugyanaz mint a sámán ezért keverik is sokan... de azért mégsem teljesen...
https://moly.hu/konyvek/kovacs-magyar-andras-gyogyito-taltosok-nyomaban

Amúgy itt egy cikk, mely említi hogy feljelentették és kuruzslás miatt eljárás folyik a Táltos egyház ill Kovács Magyar András ellen...

http://nol.hu/archivum/archiv-482549-283204

Néha amúgy doktornak adja ki magát (nem hinném hogy ledoktorált az egyház alapítása és üzemeltetése közben, hiszen özönlenek a gyógyulni vágyók hozzájuk állítólag és gyógyulnak is állítólag), amúgy mérnök ha igaz..
https://bookline.hu/product/home.action?_v=Dr_Kovacs_Andras_Nagy_Taltoskonyv_Le&type=20&id=540364

Ezekből azért látszik hogy komolyan gondolja, nem csak a kóklerkedéssel, kuruzslással gazdagodás (volt) a célja.
Csontkovácsolást is csinál nyilván, hiszen mint említettem a táltosok mindenhez is értettek... ő meg az önjelölt táltos pápa... 8)
(amúgy a felesége állítólag orvos és ő is dolgozik vagy dolgozott, nem tudom, a táltos gyógyító központban... ez is érdekes...)

Azt látom, hogy azért elég szerteágazó kutatást vézett (nyilván a csapatával), begyűjtött minden hozzáférhető releváns információt, iratot stb... és ezekből (persze jó sok fantáziával, spekulációkkal és füllentésekkel) dolgozták ki ill ezt az új táltosságot... Az ősmagyar ugyebár egy pogány barbár nép volt (ez eddig nem baj, minden nép így indult, pl gótok, gallok stb) és az igazi ősi táltosok simán csináltak olykor emberáldozást is, de állatot meg abszolút rendszeresen áldoztak... ami jó Bandi dokink ezekkel nem nagyon foglalkozik, ahogy látom (pedig ha igazi táltosnak mondja magát, legalább valami rizsát bedobhatna, nem csak annyit, hogy ma már tilos... :)

Előzmény: Schenouda (15222)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.12 0 5 15223

Ezért is írtam, kár belekezdeni, egyszerűen nem vagy "vevő" rá, nem érted és nem is akarod megérteni, gyakorlatilag csak diszkreditálni akarod az elméletet.

Többször utaltam már a teóriára, de mindig csak részleteiben. Egyszerűen csak kopmplexen hat, ha minden összetevőt figyelembe veszünk. Nyilván tudom, hogy számos ellent mondás van benne, egy csomó, amit észre sem vettél. Ezekre ma sem tudom a választ, viszont összességében mégsem vezet oda, hogy magát az egész teóriát elvessem. Ilyen meg, hogy írjam be, mi alapján gondolom, hogy a Vénusz élő bolygó volt pár tízezer éve. Ez elvenne vagy száz oldalt! Igényli a megértés több féle tudományban, de nagy rész az ókori forrásokból van, valamint régészetben és csillagászatban ill. csillagmitológiában.

Tehát sokat jelent a Vénusz szerepének ókori megítélése, az Ég Királynőjének mítosza, miért nem akartak emlékezni ezekre az időkre, miért került át az ezoterikus hagyományokba. Gyakorlatilag ezeket leírtam, de tényleg nagyon hosszú: maga az Ősi Vénusz 190 oldal, és a hozzá kapcsoldó "Élet az idegen napok alatt" még 60 oldal.

"Teóriádban ellentmondasz saját magadnak." - ahogy te előadod, úgy valóban ellentmondásos! Hozzáteszem, hogy úgy emlékszem ezt a sárgarézöntést (oreikhalkosz) annó nem is én vetettem fel, ilyen értelemben bizonyosan nem (valaki mással beszéltél erről itt a fórumon). Ezt azért írom, mert már többször sárgarezezel itt.

Jössz ezzel, hogy nem fér a fejedbe, miként lehettek az ide menekült vénusziak egyerre szuper fejlettek és ugyanúgy fejletlenek, vagyis sok esetben egyszinten a földlakókkal. Ez azonban csak látszólagos ellentmondás, majdhogynem egyenes következménye egy űrhajótörött egységnek. Másrészt okkal szórtam szét az elmélet különböző elemeit itt hsz-ekben az évek alatt. Ha a földön nem csak az ókorban, de a 20. században is előfordult, hogy a fősodratú tudománytól teljesen eltérő tudomány és technológia fejlődjön ki (pld. Tiahuanaco vagy a náci Németország), ami rendkívül bizarr nekünk.

Az elméletnek ezt a részét dänikeni-nézőpontból bírálod. Ez a nézet szerint, az idegenek szkafanderekben istenként járkáltak itt, sugár meg lézerfegyvereik voltak és atombombáik és csészeolajszerű valamikben röpködek Mexikó és Egyiptom között. Gyakorlatilag mi is lehetnénk azok, csak az időgépet kellene feltalálni. Ezért írtam, hogy kár az erőlködésért (arról nem is beszélve, hogy nem megérteni vagy értelmezni akarod, hanem ezt azt kinyírbálni belőle, és krititzálni, erre nekem nincs energiám).

 

Az íjazos teóriádról azt hittem közben rájöttél, nem tartható. Majd vissza kell néznem, de a teória nem a lehetetlensége, hanem inkább az értelmetlensége miatt vethető el.

 

Előzmény: construct (15221)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.12 0 5 15222

Érdekel a magyar történelem, de nem az ilyen típusú halandzsa. A környékbeli népeket kritizáljuk ilyenekért, de a saját hülyeségeineket nem akarjuk meglátni: pld. hogy mit akarnak a románok a dákokkal, a tótok meg a nagymorva-birodalommal, stb? Nem ebben kéne élre törnünk! "Kovács András összeollózott, elég jól összefoglalta azért egy könyvben úgy 20 éve". Nem ismerem ezt a könyvét, azt se tudtam, hogy könyvet írt. Bár ez sokat tényleg nem jelent, de te is tudod, hogy van egy 7 éve alapított könyvkiadónk (bár van más profilja is), úgyhogy nem igazán jelentene nehézséget az irományaim kiadása. Bár erről a Táltos egyházról és 10 ezer hívéről is most hallottam először (én még leragadtam a háború előtti Virrasztó Koppánynál, aki szintén táltosnak mondta magát).

Előzmény: Törölt nick (15219)
construct Creative Commons License 2021.03.12 -5 1 15221

Teóriádban ellentmondasz saját magadnak. A Vénusziaknak egyszerre kellett volna sokkal fejlettebbnek lenniük a Földlakóknál (hogy egyáltalán valahogy ide jöhessenek, itt terrorizálják őket, maguknak meg öröklétet biztosítsanak a Földlakók megcsonkításával), másrészt meg annyira fejletlennek, hogy még évezredeken keresztül a Földlakókhoz hasonlóan evezőshajókkal, szekerekkel szerencsétlenkedjenek, s a csúcstechnológiájukat az alkímia meg a sárgarézöntés jelentse.

 

Az íjazással kapcsolatban milyen ellentmondást mutattál ki? Ne kímélj!

Előzmény: Schenouda (15220)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 5 15220

"Én elmondtam már, miért tartom önellentmondónak a Vénuszi jövevényeid történetét."

 

Olyan lényeges érvet, ami miatt elvessem a teóriát, egyszerűen nem mondtál, vagyis szörnyülködtél. Csak azt hajtogattad, hogy ez képtelenség. Kinyírbáltál a tíz éves beírásaimból, s ha ez nem volt elég hatásos, helyettem írtál valamit, hogy biztosan arra gondolok, hogy...

A teória lényegét nem értetted meg vagy nem akartad megérteni. Nyilvánvalóan az iskolákban szerzett becsontosodott szemléleted mindig meg fogja akadályozni, hogy az efféle teóriák felé nyitott legyél. Ez olyan pálfordulást jelentene, mintha egy rigó egy nap arra ébredne, hogy ugatna, mint egy kutya.

Viszont a vénuszi betolakodókról szól történetek egy teória, s a jövő fogja eldönteni, hogy mi az igaz belőle. Viszont a te íjazásos módszered a Nagy Piramis építésére, már eldönthető, hogy veszett fejsze nyele. Számos ellentmondást tartalmaz, amiket annó megírtam, csak valahogy mindig ki akartad magyarázni.

Előzmény: construct (15218)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.11 -1 4 15219

Ez a mezopotámiai-magyar szál amúgy sokfelé felbukkan a para- ill áltudományokban... a település nevek "érv" (pl Ur, Borszippa, Kis stb) és az állítólagos nyelvi hasonlóságok szó azonosságok mellett pl az, hogy ugyebár Nimród ősatyáról beszéltek az ősmagyarok (de amúgy nem csak ők hanem sok más nép is vagy ugyanez vagy nagyon hasonló nevű vagy isten vagy ősatya névvel bír a mitológiájában)... namost ugyebár az ókori Mezopotámiában volt egy Nimrud nevű városállam is... (engem leginkább ez hökkentett meg... nyilván millió oka lehet a névhasonlóságnak ill szinte név azonosságnak, és a választ úgysem tudjuk)... nemrég néztem valami parakutató (vagy áltudományos?) videót (sajnálom, szórakoztatnak, amíg van türelmem hozzájuk) és a pasas ott azt magyarázta, hogy a nagy özönvíz utáni nagy jégkorszak során, amikor nagy kihalás volt a Kárpát medence viszonylag enyhe maradt a sok hévíz és akkor még, vulkán miatt... ide húzódott be nagyon sok élőlény ember és állat és itt vészelték át a kataklizmatikus időszakot, majd innen "spricceltek szét''... tehát a sumér kultúrát is kárpát medencei pannonok alkották... hogy azok mennyire magyarok nem tudom, mert pannonok valaha valóban éltek itt... de hol voltak még akkor magyarok..? (valahol az Ural környékén, ha igaz...) Biztos megkérdeztem volna ha ott ülök az előadáson... namost a kelta meg, az az ipse szerint azt jelenti: keleti, azaz a kelta népek Nyugat-Európában is a vízözön utáni Kárpát medenceiek... (és a legtöbb nyugati nép kelta eredetű részben vagy egészen ugyebár, ha jól tudom)... tehát legvégén ő is oda jut valahová, hogy mindenki és mindenhol magyar... XD
Nah mindenesetre ez a Nimrud elég ütős érv lenne, ha még lenne valami informálció mellé ami erősíti... így magában kevés... hiszen egy sor név van a világban ami tényleg magyarul jelent valamit, az nem  jelenti azt, hogy magyar...

Előzmény: Schenouda (15214)
construct Creative Commons License 2021.03.11 -5 1 15218

Hát ha mindenképp ide akarsz menekülni, megvitathatjuk ezt is. Mi a kifogásod az íjazással szemben?

Én elmondtam már, miért tartom önellentmondónak a Vénuszi jövevényeid történetét.

Előzmény: Schenouda (15217)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 5 15217

Megint sikerült valamivel elütnöd, hogy becsülettel bevald, hogy ez az íjazásnak hívott valami, hülyeség volt a piramis építése szempontjából. Most akkor tényleg nincs benned annyi kurázsi, hogy beismerd, babérokra törtem, de nem jött össze???

Előzmény: construct (15215)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.11 0 4 15216

Ne feledkezz meg a 10000 tagú egyházról... van 10 000 híve, országos hálózata, azért azt már nem lehet szőnyeg alá söpörni... de én már el is felejtettem miért is került szóba... talán hogy űrből jött atlantiszi magyarok, azt hiszem innen indultunk, Vénuszról viszont nem emlékszem hogy beszélne, de ettől még persze lehet...

Előzmény: Schenouda (15214)
construct Creative Commons License 2021.03.11 -5 1 15215

Megint sikerült megkerülnöd a választ.

A lényeg, hogy akik egy távoli bolygóról jöttek, azok nem lehettek itt egyszerre elesett, tudást és civilizációt vesztett alávetett ágrólszakadtak, és ugyanakkor a Földlakókat terrorizáló, náluk sokkal magasabb rendű tudás birtokában lévő örök életű fenomének.

Előzmény: Schenouda (15213)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 0 5 15214

Tényleg nem érdekel ez a Táltos egyház. A fickót én csontkovácsként ismertem.

Most hogy ezeket az ujjból szopott történeteket könyvben kiadta, sokat nem jelent (mivel nincs olyan régi hagyomány, ami a magyarok szíriuszi eredtéről szólna). Gyakorlatilag bárki adhat ki könyvet, ha van elég pénze. Ismerek is egyet közelebbről, aki már a 2. könyvét írja ilyen majás-űrhajós témakörben, de természetesen saját maga fizeti.

Előzmény: Törölt nick (15211)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 5 15213

Biztos olyan struktúrára gondoltam, ami nagyon védett, mint a piramisok szerkezete. Ez egy olyan szerkezetforma, amiről azt gondolom, hogy univerzális, több értelemben is.

És nem arra gondoltam, hogy az egyiptomi piramisokat földön kívülieket emelték. Konkrétan ilyet hol írtam?

A piramisok építését meg te megoldottad az ún. íjazással, amiről képtelenn voltál elismerni, hogy sületlenség. Még azután sem, hogy kénytelen voltál beismerni, a nagy kövek miatt szükség volt egy rámpára is...

 

Amúgy meg ilyen beírásoknál elképzelhető, hogy elírtam valamit, vagy már ma máshogy gondolom az egészet. Legjobb ha megkérdezed az adott témát, nem tíz éves beírásaimra hivatkozol. Igaz, akkor sem gondoltam, hogy az egyiptomi vagy amerikai piramisokat földönkívüliek emelték volna. Pont te csinálod, hogy valami régebbi hülyeségedet próbálod kiköszörülni visszamenőleg: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156816391&t=9000303

Előzmény: construct (15212)
construct Creative Commons License 2021.03.11 -4 1 15212

Ha nem tudsz értelmesen válaszolni, akkor mindig ilyen mellébeszéléshez folyamodsz?

Nekem teljesen közömbös, hogy te csak bizonyos fajtájú atlantisziakat származtatsz a Vénuszról, vagy az összeset. A lényeg, hogy akik egy távoli bolygóról jöttek, azok nem lehettek itt egyszerre elesett, tudást és civilizációt vesztett alávetett ágrólszakadtak, és ugyanakkor a Földlakókat terrorizáló, náluk sokkal magasabb rendű tudás birtokában lévő örök életű fenomének.

Másrészt bárhogy tagadod, te állítottad hogy:

"külső sugárzástól védett óriási építményeket emeltek, mint a piramisok"

 

Olyan nehéz lenne egyszer vállalnod, amit írtál?

Előzmény: Schenouda (15210)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.11 0 4 15211

Nem égetjük magunkat, mert a Táltos egyház kb 10 ezer jómagyar ember... 8)
Amit a Kovács András összeollózott, elég jól összefoglalta azért egy könyvben úgy 20 éve, és nagy része nem légből kapott... az Arvisura az valóban vitatott (sokat nem tudok róla, csak annyit, hogy misztikus válaszok vannak, amivel nem nagyon lehet mit kezdeni), de nem csak arra hivatkozik, hanem még elég szerteágazó amit felvázol... és nem kitalálta, hanem ősi hagyományokat igyekezett feléleszteni... sajnos mivel bolond, összegyúrta, összemosta sok minden nem odavalóval; egy populista hibridet csinált, van benne ugyebár Boldogasszony is , Jézus is, még Baál is... kinek mi tetszik... kb ugyanazt a technikát alkalmazta, amit anno az első zsinaton tettek a rafinált papok és a római császár... picit kipofozták a keresztények elveit (amiben ugyebár Jézus története eleve kamu, csodásan át van össze van ollózva az is több korábbi vallásból), belegyúrták a zsidók szent könyvét, meg még pár tetszetős hitelvet, hangsúlyosan a pogány Nagyboldogasszony kultuszt ugyebár, a több isten konvertálva lett sok szentté... osztjóccakát, kötelező államvallás és kész... akinek nem tetszik, levágták... többségnek inkább tetszett, csak mert a fejét jobb szerette a nyakán... 50 év múlva senki nem emlékezett semmire, Róma keresztény birodalom volt... Táltoséknál is van Jézus is a nagy katyvaszban, meg radiesztézia is... tehát szívesen bemérik a lakásod pálcával... gyógy-ingázás... akupresszúra, asztrológia, akupunktúra... szóval szerintem a kurrens ezoterikus dolgokból semmit nem hagyott ki, hiszen a Táltosok mindenhez is értettek, mindent alkalmaztak... van homeopátia is ott és még egy sor ezo dolog... tehát gyakorlatilag egy ezoterikus áltudományos természetgyógyász zagyvalék, amit egyházzá variált e szent ember, így pl nem kell adózni, magas támogatást kap az államtól, plusz adó-százalékot, meg egy sor előnye van... (a bálnamerci ott is állt az iroda előtt már 20 éve, csak a puritán aszketikus ősmagyar sámán polihisztorság jegyében...), kézrátételes gyógyítás, fantom gyógyászat stb stb... mindez egy, az általad említett teozófia jellegű ezo-keresztény kókler ideológiába csomagolva... és persze Atlantisz, Szíriusz, tűzön járás megatöbbi... szórakozásnak ez is jó lehet, akit érdekel az ilyesmi, hogy pár könyvét elolvassa és azért itt-ott vannak valós és hasznos gyöngyszemek minden ilyen műben, még Daniken-nél is szerintem... nem csak Gilgames és Jézus, hanem az atlantisziak, sőt a Szíriuszról jöttek egyenes leszármazottai vagyunk a tudás őrzői, ahogy már írtam magyar, mag-úr... ugyebár... a sumer is magyar volt (mis sem bizonyítja jobban, hogy minden magyar a világon, hogy bárhol a világon találni... khm... magyar helységneveket, illetve bármely nyelvben magyar szavakat... ha ügyesen keresi valaki... ;)
Node mit mond a buddhizmus? Figyeld meg, tanuld meg... ami jó, tartsd meg... minél több mindent tanulsz így meg annál jobb...  aztán az egészet felejtsd el... puszta emberi hiábavalóság... (amúgy ázsiai ezo vallásokkal is van némi átjárás a Kovács féle Táltosvallásban, eleve ugyebár az Indusi civilizáció is magyar volt (a magyar sumer kultúra nép terjeszkedett arra ugyebár), a szanszkrit nyelv magyar stb stb...

Előzmény: Schenouda (15209)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -3 4 15210

Nem mondtam hogy "kőpiramisokat" a vénusziak emelték, ez amolyan közhely a szkepók közt, s azt hiszed, ezt kell emlegetned, hogy megfelelj a hasonszőrű barátaidnak. Újfent elmondom, az atlantisziak nem voltak vénusziak, ahogy a tőlem vett idézetekből is látszik (azok nem is róluk szólnak, hanem a kabirokról).

Írni akartam korábban, ha nem értesz valamit kérdezzél, de hát ahogy látom, ez nehéz dió, rögös út (esetleg ha megrajzolom 3D-ben).

Valószínűleg jobb ha olyan közhelyeknél maradsz, hogy az egylyukú régibb, mint a háromlyukú... és még mindig bölcsnek gondolhat itt valaki!

Előzmény: construct (15208)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 5 15209

Persze, könyvek is születtek a magyarok szíriuszi eredetéről. Viszont ez a fősámán vagy táltos nem valódi hagyományokra hivatkozik, hanem kitalált törénetekre, ujjból szopott mítoszokra (mint pld az Arvisura). Ráadásul a magyaroknak elég rövid az emlékezete, a honfoglalás előtti időket teljes homály fedi, de az biztos, hogy egy nép voltunk nagy sztyeppén. Csak magunkat égetjük más népek előtt, hogy a magyarokat Sziriuszról jötteknek lódítjuk, vagy Gilgamest és Jézus is magyarnak hisszük.  Nekünk igazi történelmünk csak 900 után volt, ami amúgy elég fényes, K-Európában csak a lengyeleké, litvánoké és az oroszoké mérhető vele, s feleleges ilyen kitalált történelem előtti babérokat emlegetni.

 

Az hogy az ősmúltban vénuszi civilizációk léteztek nagy ábrándja a misztikusoknak, titkos társaságok beavatottjainak (viszont attól még, hogy vonzza az őrülteke, éppen lehet igaz).

Már a 19. századi vénuszi tanítómesterekről beszéltek a teozófusok (Blavatsky és köre), de ezek érkezését 18 millió évre tették (teljesen hasra-ütésszerűen). Mark Amaru Pinkham amerikai misztikus szerint nem csak az atlantiszi, hanem a többi nagykultúra (sumer, görög, perui, egyiptomi, brit, stb.) is vénuszi eredetű (Párbeszéd az istennővel, 2003). Pinkham külön fejezetet szán a könyvben a világméretű vénuszi Bika-kultusznak. Nyilván Pinkham olvasta Charroux több angolra fordított könyvét, aki szerint a bika mindenfelé (Fönícia, Egyiptom vagy Asszíria) a vénuszi beavatók szimbóluma volt. Robert Charroux a könyveiben sokszor beszél a Földre jött vénuszi beavatókról, de sosem fűzte egységes lánccá ezeket. Ráadásul szerintem, ha a Vénusz csak 5000 évvel ezelőtt jött volna a naprendszerbe, azon nem lehetett volna értelmes élet, sőt másmilyen élet sem. De nem beszél igazából arról sem, hogy pusztult el ez az élet a Vénuszon. Charroux bizonyos értelemben igencsak „fantasztikus” volt, bár nem akart az lenni. Aztán ott vannak egy másik őrültnek, Steve Preston orlandói mérnöknek és amatőr kutatónak olyan könyvei, minta The Day Venus Exploded (2008) vagy a Living on Venus: Before it Burned Up („Élet a Vénuszon: Mielőtt megégett volna”, 2016). Charroux, Preston és mások szerint az élet a földi civilizációk elején pusztult el a Vénuszon.

A dänikeni nézőponttal szemben Rich Anders nem afféle „tanító” idegeneket lát a bolygón kívüli behatolókban, hanem olyanokat, akik terrorizálták az embereket a Terror from the Heavens c. könyvében. A Szantorin kitörése még hozott valamit magával 3500 évvel ezelőtt, ugyanis az idegenek rejtélyes módon eltűntek a Földről…

 

 

Előzmény: Törölt nick (15205)
construct Creative Commons License 2021.03.11 -5 1 15208

"Úgy gondolom, a Kabirok . . . eredete . . . túlmutat Atlantiszon, sokkal távolibb, földön kívüli kultúrák felé. . .
Hosszas fontolgatás után az a kép állt össze bennem, hogy . . . az egyik . . . atlantiszi törpe törzs . . . a csillagokból jött Atlantiszra . . .

Sok évvel Atlantisz végleges elsüllyedése előtt megtelepedtek a nyugat–európai partokon. Ibériában ők kezdik bányászni a fémeket. De megindul keletre húzódásuk: Elba szigetén vaskohókat létesítenek, felbukkantak Máltán, Szardínián, a görög szigeteken, a Balkánon, Egyiptomban, Kisázsia partjain, a Közel–Keleten és a Kaukázusban. Partra szálnak a mexikói Yucatánban, terror alá vetve maya Uxmal és Dzibilchaltún lakóit, ott is szörnyű rítusokat bevezetve...

Sok ezer évvel ezelőtt titokzatos és visszataszító lények jelentek meg a törpe nép földjein . . . nem egy emlős faj egyedei voltak . . . Kétéltűek, bőrük pikkelyes, fejük hosszúkás, kezeiken és lábaikon –az ujjak közt– úszóhártyák feszültek . . . Varázslók, akik elterjesztették a fémművességet, alkémiát, varázsszerek készítését és misztériumokat alapítottak mindenfelé. Több száz évig éltek . . . és a megmagyarázhatatlan kapcsolat a rejtélyes föld alatti birodalmakkal, a mérhetetlen járatok kiásása . . . a föld alatti királyság alapítás . . . titkos alagutak . . . Elképesztő földalatti útvesztőket ástak mindenfelé.  Ők adtak nevet a fémeknek.
Azt gondolom, az űrből jöttek, sőt menekültek, és földön egyből alagutakat vájtak, hogy elrejtőzzenek. . . . a Vénusz haldokló planétájáról érkezettek lehettek a földi törpefaj istenei, uralkodói és arisztokratái . . . nem voltak képesek a földi atmoszférában szaporodni . . . tenger alatti illetve föld alatti fémbunkereket építettek . . . vagy a külső sugárzástól védett óriási építményeket emeltek, mint a piramisok. Ezekben létrehoztak egy nemző és szülő szobát vagy fémburkot . . . Később ez a módszer sem segített. Megpróbálták hát minél tovább nyújtani életüket. A magukkal rabolt különös gépezet segítségével már így is több száz évig éltek . . . Szörnyűséges kísérletekbe kezdtek. Gyermekáldozatokat kívántak, hogy öregedő sejtjeiket megfiatalítsák. A gyermekek vérét és mirigyeit használták. Ez ellen fellázadtak az emberek. Végül új szerződés köttetett, és marhák mirigyeit kapták felajánlásként. A zsigerekből kivont hormonok révén, bizonyos növényi oldatok és az iható arany keverékével úgyszólván méregtelenítették testüket.  és életkorukat száz évekkel növelték. Nem lehetett ritka, aki hatszáz, vagy akár ezer évig is élt köztük. Ez az egyik nagy titka varázsszereiknek, mely titok, később el is veszett, s hiába keresték évszázadokon át mohó alkimistáink."

 

Szóval én mint átlagos kisember azt olvasom itt, hogy ezek vénuszi űrhajósok nagy idegenbeli elesettségük és kiszolgáltatottságuk következtében, elvesztve magas civilizációjuk és tudományuk jó részét, szekerekre, evezős gályákra s kőpiramisok építésére kényszerültek amikor a Földre vetődtek. Másrészt meg azt olvasom, hogy különleges gépezeteik s hallatlanul fejlett kémiai, biológiai tudásuk segítségével képesek voltak maguknak évszázadokig vagy évezredekig tartó életet biztosítani. S ennek érdekében még a Föld lakosait is terror alá tudták vetni, rákényszerítve őket a gyermekeik feláldozására.

Én mint átlagos kisember azt látom, hogy te néhány mondat után már elfelejted, mit írtál előtte, így azzal teljesen inkoherens módon folytatod.

 

S téged még csak nem is zavar ez a ködös önellentmondás, hanem lazán kijelented:


"Az hogy nem egy ujjból szopott történetet mesélek el, arra bizonyság, hogy minden amit itt leírok, azokra további bizonyítékokat tudok felsorolni,"

 

Mondanom se kell, nem sorolsz te semmit, hanem rövid úton másokat kezdesz ekézni a köd miatt:

 

"mert akik tévútra vitték a kutatást . . . azok éppen korunk tudósai voltak, mint Várkonyi, aki valamiféle "szexfüggő pigmeus-kultuszt" látott mögöttük, Graves hold-kultusz papjait, Kerényi - Freud sületlenségeit követve- valamiféle embrió-lényekben gondolkozott, mások törzsi szellemeket, és így tovább halmozva a ködöt, vitték tévútra a kutatást, elhomályosítva, hogy a titokra fény gyúljon. Mi azonban átlátva ezen a ködön, felfedve a történelem mögötti titkos történelem egy újabb szeletét, kijelenthetjük, hogy a Kabirok titka nincs többé..."

 

Kik azok a "Mi"? Akik átláttok a ködön?

Előzmény: Schenouda (15206)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 5 15207

Mindenesetre kösz, hogy ennyire érdekel, amiket írok. Viszont a beidézett szövegek nyilvánvalóan azt bizonyítják, amit mondtam. Mondjuk, nem várhatom el, hogy ezen szövegek mélyére áss. Amúgy sem ez a célod a kérdéseiddel.

 

Azok az idézetek, nem is szószerint az atlantisziakról szólnak, hogy értsd: magukat az atlantisziakat ugyanolyan földi eredetű embereknek tartom, mint a keltákat, egyiptomiakat vagy a sumerokat. Azok az idézetek, nem az atlantisziakról, hanem a "kabirokról" (vagy telkhinekről) szólnak, s azok roppant kis számú csoportjáról. Ha egy vénuszi törzs átmenekült ide, azoknak valahol le kellett szállniuk, s ahol leszálltak, azok nem lettek szintén vénusziak (mintha a Madagaszkárt elfoglaló franciák miatt az összes madagaszkárit franciának neveznénk). Valószínűleg maguk is olyan helyet kerestek, ahol a lakosság már nem volt olyan primitív, s előrehaladottabb társadalomban élt. Charroux szerint azonban az első leszállók Hüperboreába érkeztek, az atlantiszi megjelenés későbbi, aminek van logikai támogatója (mellesleg Homérosz is utalt erre).

 

Ilyen drámai beszólásokat légyszi meg kerüld, hogy a "szived joga" és más hasonlók, mikor többször elmondtam, ez egyfelől lelkes keresés tőlem az emberiség múltjában, sok esetben logikai rejtvény, logikai játék, és nem is tekintem vérre menően megharcolandónak. Több itt is előadott teóriámon az új eredmények fényében simán változtattam. Nagyjából inkább a Kolosimo féle szellemiséget követem, s nem a Daniken félét. Most lehet akkor el kellene mondanom a Kolosimo féle nézőpont lényegét...?

Előzmény: construct (15204)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 5 15206

Akármikor jöttek is, nevetséges azt képzelni róluk, hogy a nagy űrkaland után itt már csak triérészeken való evezgetésre futotta a fejlettségükből. Vagy arra, hogy egy nagy szigetet keresztül kasul összeáskáljanak néhány száz kilométer hajózócsatornával, meg hogy feltalálják a sárgarezet.

 

Ez az átlagos, kisemberek folyamatos értetlenkedése. Ennyire nem lehetsz korlátolt. Például, amikor ilyeneket kérdeznek a szkepók: ha űrhajókon érkeztek és ők építették a Nagy Piramist, akkor miért nem lézerrel vágták a követ és repülőn szállították a követ hozzá? Illetve van pár, teljesen hülye áltudományos szerző, aki tényleg ezt hiszi.

Nem csak sci-fi szerzők, de teoretikusok, lelki élettel foglalkozók és más tudósok is lelkes kísérleti terepe volt előbb a földön játszódó hajótöröttek sorsa, akik magányos szigeten találták magukat, a civilizációtól távol. Mára a kalandregényekben magányos bolygón szenvednek hajótörést: űrhajótöröttek. Ebben a helyzetben, bár igen fejlett technikával érkeznek, s mivel még egy injekciós tűt vagy töltényt sem tudnak reprodukálni, gyakorlatilag nagyon sok mindenben vissza kell térniük a gyökerekhez: szekereket építeni, lovon járni, íjazni, vetni-aratni, stb. Amúgy elég sok ilyen Robinson Crusoe-típusú űrhajótöröttek életét bemutató novella és regény keletkezett a sci-fiben (könyv és film egyaránt).

Én mindig abban voltam, ha volt ilyen kapcsolat a hajdani Vénusszal, az annak pusztulása előtt nem sokkal történt. Azaz szó sem lehetett, megtervezett, évszázadokon át tartó, tömeges áttelepülésről! Annak lakói, ha nem is hajótöröttként, de menekültként kerültek hozzánk és nagyon kevesen, úgyszólván az ottani kiváltságosakból (és nem annyira a tudósokból). Szóval minden ésszerűség mellett egy idő után (miután az energia tölteteik elfogytak és nem tudtak újabbakat termelni) tényleg rákényszerülhettek, hogy szekereket használjanak, vagy olyan hajókat, melyek nem az égben, hanem a föld tengerein közlekedtek. Sőt, nem lepnék meglepve, ha ilyen űrhajótöröttek pár dolgot, amit ők már rég elfeledtek, a földlakóktól lesték el újból…!

Előzmény: construct (15201)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.11 -2 4 15205

Táltos Egyház vezére Kovács (Magyar) András főtáltos pátriárka azt mondja, hogy a Vénusz csak átmeneti lakhely volt a Szíriusz rendszerből érkezett isteni fajnak; ahol egy nagy háború miatt a bolygó elpusztult, s e faj költözött át ide, megteremtett minket, mely fajnak egyenes vérvonali utódai mi magyarok vagyunk, mag urak, a mag urai... (ahol a mag, az a mag, amiből az emberiség kinőtt, amit a szíriuszi civilizáció vetett el a Földön)... nem csak ő mondja ezt, tehát nem a kisujjából szopta, komoly hagyománya van eme alternatív kultikus misztikus hitvilágnak. (ha az ember ezeket szórakoztató irodalomként olvassa, akárcsak a Bibliát ill minden más ősi szent iratot pl a kár a görög mitológiát (már ha a szövege könnyen érthető), akár a Daniken, Stichin, Sloszár, Hanckock és hasonló parakutatók könyveit, akkor nagyon jó időtöltés szerintem, szappanoperák helyett legalábbis mindenképp)

Atlantiszon vegyes civilizáció volt, együtt élt több humanoid faj... az órások, akik aztán Egyiptom felé vették az irányt, a törpék, akik voltak a technikus kvázi kovács faj, akik idővel föld alatti városokban költöztek (egyesek szerint ma is ott élnek), és egy korai emberi populáció (mely később kihalt amúgy), mely emberek igen fejlettek voltak, 100a évekig éltek, kvázi varázserejük volt (mindezt nyilván a földönkívűli mesterektől tanulták meg)... a Bibliai aranykori időszak is szól eme "prófétákról" ill "Isten családjáról", Ádám fiairól.. akik sok paramétere emlékeztet erre... eleve hogy óriás termetűek voltak a Biblia szerint... nagyonis sanszos, hogy a Bibliai és sok egyéb ősi szent iratban leírt aranykor, az az atlantiszi kor volt.. nyilván teória szinten...

Előzmény: Schenouda (15203)
construct Creative Commons License 2021.03.11 -6 1 15204

Ha már megtagadod, (hogy az Atlantisziaknak köze volt valamiféle vénuszi menekült lényekhez), hát akkor megtagadod, szíved joga . . .

De én ilyesmiket olvastam tőled:

 

"Ebben igaza is lesz, hiszen a legrégibb mitológia szerint, az Atlanti-óceán egy rejtett szigetére esett le az égből Héphaisztosz, a Kabirok "atyja". Itt volt először bronzfalú műhelye. A Kabirok tisztelete meg volt a keltáknál is, sőt az óceán partjának kis misztérium-szigetin kabirikus szertartások uralkodtak, melyekről az ókori geográfusok is beszámoltak.

Úgy gondolom, a Kabirok atlantiszi eredete csak részben helyes elgondolás, azonban túlmutat Atlantiszon, sokkal távolibb, földön kívüli kultúrák felé...
Hosszas fontolgatás után az a kép állt össze bennem, hogy a Kabirok kapcsán tulajdonképpen két fajról lehet szó és az ókori népek már keverték a kettőt. Az egyik földi eredetű, atlantiszi törpe törzs volt, míg a másik a csillagokból jött Atlantiszra, és a két törpe törzs között valamiféle szövetség kötettett a távoli múltban.
A „Kabir kultusz” már létezett Atlantiszon is, ahol még egész törzsei éltek egy törpe népnek. Ez a faj csak halványan emlékeztetett a Közép–Afrikát vagy Amazonas és India dzsungeleit lakó sötét bőrű pigmeus törzsekre, de ezeknél a pigmeusoknál is alacsonyabb termetűek voltak, fehér illetve sárgás–bronz bőrűek, nagy fülűek és vörös hajúak voltak. Törzs tagjai nem csak Atlantisz déli részét, hanem Nyugat–Afrika egyes területeit is lakták. Az ő szobrocskáikat találták meg az egyiptomi Gizában, Abüdoszban, vagy Requena professzor Venezuelában, rajzát Ptahhotep óbirodalmi herceg sírjában. Őket jegyzik fel régi krónikások a paraguayi dzsungelben rejtőzködő törpe termetű, fehér bőrű törzsként, titkos városukat megtalálják a chilei Aricában, járataikat az Alpokban, a perui Sachsayhuaman erőd alatt vagy a mexikói Monte Albán alatt...

Sok évvel Atlantisz végleges elsüllyedése előtt megtelepedtek a nyugat–európai partokon. Ibériában ők kezdik bányászni a fémeket. De megindul keletre húzódásuk: Elba szigetén vaskohókat létesítenek, felbukkantak Máltán, Szardínián, a görög szigeteken, a Balkánon, Egyiptomban, Kisázsia partjain, a Közel–Keleten és a Kaukázusban. Partra szálnak a mexikói Yucatánban, terror alá vetve maya Uxmal és Dzibilchaltún lakóit, ott is szörnyű rítusokat bevezetve... A történet persze nem ilyen egyszerű, mert nem róluk szól a mese...

Sok ezer évvel ezelőtt titokzatos és visszataszító lények jelentek meg a törpe nép földjein. Ma már nem tudni biztosan a források nyomán, hogy a föld mélyéről vagy az űr egy haldokló csillagáról érkeztek, mindenesetre magasságra nézve hasonlóak vagy talán még kisebbek is lehettek, mint az előbbiek, de nem egy emlős faj egyedei voltak…
Kétéltűek, bőrük pikkelyes, fejük hosszúkás, kezeiken és lábaikon –az ujjak közt– úszóhártyák feszültek. A földi emberiséghez képest ősöregek, sok ezer évvel régibb faj nálunk. Varázslók, akik elterjesztették a fémművességet, alkémiát, varázsszerek készítését és misztériumokat alapítottak mindenfelé. Több száz évig éltek... A mi fogalmunk szerint, nem tartózhattak az emlősök osztályába, ám mégis nagyon is emberszerűek voltak, hiszen az értelmes lénynek alapvető jellemvonása, amit az ember is birtokol: a két lábon járás, nagy koponyatérfogat, kezek használhatósága és a megfelelő testméret: mindezekkel rendelkeztek.
Legalább annyira nevezhetjük őket kétéltű vízi lényeknek, mint barlangi lényeknek, és a megmagyarázhatatlan kapcsolat a rejtélyes föld alatti birodalmakkal, a mérhetetlen járatok kiásása vagy amiről sok évtizede Dickhoff beszámolt Agartha, a föld alatti királyság alapításáról, a förtelmes "gyíkemberekről", akár azon titkos alagutak esetében, amiket Warren Shufelt fedezett fel Los Angeles alatt... Honnan jöttek ezek a lények...? Miért menekültek ide, miért alakították át sok ezer évvel ezelőtt a Föld több helyét szabályos bunkerré...? És kik elől menekültek, azt remélve, hogy a Földön elrejtőzhetnek...?

Elképesztő földalatti útvesztőket ástak mindenfelé. Őket nevezte a néphagyomány koboldoknak, dvergeknek, elfeknek, manóknak, gnómoknak. Ők adtak nevet a fémeknek. Misztériumaik természetszerűleg kerültek sötét labirintusaik mélyébe.
Azt gondolom, az űrből jöttek, sőt menekültek, és földön egyből alagutakat vájtak, hogy elrejtőzzenek, ahonnan néha persze felbukkantak. Ez lehet a magyarázat az eltérő mítoszokra. Mert az egész sok ezer évvel ezelőtt játszódott.
Azt is gondolom a Vénusz haldokló planétájáról érkezettek lehettek a földi törpefaj istenei, uralkodói és arisztokratái. Hallatlan hatalmukkal azonban egy ugyanolyan végtelen gyengeség párosult: nem voltak képesek a földi atmoszférában szaporodni. Kezdetben ezt úgy oldották meg, hogy tenger alatti illetve föld alatti fémbunkereket építettek (mint a görög mondában Héphaisztosz) vagy a külső sugárzástól védett óriási építményeket emeltek, mint a piramisok. Ezekben létrehoztak egy nemző és szülő szobát vagy fémburkot („tojást”). Ennek eszméje átkerült az egyiptomi és babiloni királyokhoz. Egy ilyen helyen született Lucifer vagy Perszeusz is. Később ez a módszer sem segített. Megpróbálták hát minél tovább nyújtani életüket. A magukkal rabolt különös gépezet segítségével már így is több száz évig éltek, de ők nem akartak meghalni…
Szörnyűséges kísérletekbe kezdtek. Gyermekáldozatokat kívántak, hogy öregedő sejtjeiket megfiatalítsák. A gyermekek vérét és mirigyeit használták. Ez ellen fellázadtak az emberek. Végül új szerződés köttetett, és marhák mirigyeit kapták felajánlásként. A zsigerekből kivont hormonok révén, bizonyos növényi oldatok és az iható arany keverékével úgyszólván méregtelenítették testüket. Szervezetük egész egyszerűen nem termelt hormonokat, sejtek csupán készenléti szerepbe szorultak és életkorukat száz évekkel növelték. Nem lehetett ritka, aki hatszáz, vagy akár ezer évig is élt köztük. Ez az egyik nagy titka varázsszereiknek, mely titok, később el is veszett, s hiába keresték évszázadokon át mohó alkimistáink.
Bizonyos ismeretet átadtak a földi kiszolgálóiknak, akik közvetítők voltak a köznép tömege felé. Atlantisz pusztulása után a törzseik nagy része keletre vándorolt. Nem tudni biztosan, hogy ez a földi és a vénuszi törpékre egyaránt vonatkozott vagy csak a földi törpék jutottak már el a Mediterránumba, s a vénusziak tiszteletét, szokásaik majmolását ide csak magukkal vitték. Ellenben nagyon is elképzelhető, hogy uraik közül élt még néhány, akik a kivándorlást vezették a keleti vidékekre.

De magukkal hozták félelmeiket is, mert a Világűr mélyéből bármikor felbukkanhattak korábbi üldözőik. Ez a titka Rodosz magas hegyén felállított hatalmas üvöltő bronzbika legendájának: egy sajátságos fegyvere volt a telkhineknek, sohasem a tengerre irányítva, hanem ellenkezőleg, az ÉG felé...
A veszély be is következett, hiszen tudjuk, hogy az ókor hajnalán, a még rettegettebb égi lények hatoltak be hozzánk, szabályosan kipusztították ezt a kobold-fajt minden felé Egyiptomtól Görögországig, s egyben kitörölve őket az emberiség emlékezetéből...

Az hogy nem egy ujjból szopott történetet mesélek el, arra bizonyság, hogy minden amit itt leírok, azokra további bizonyítékokat tudok felsorolni, mert akik tévútra vitték a kutatást a Kabirok és fajtársaik ügyében azok éppen korunk tudósai voltak, mint Várkonyi, aki valamiféle "szexfüggő pigmeus-kultuszt" látott mögöttük, Graves hold-kultusz papjait, Kerényi - Freud sületlenségeit követve- valamiféle embrió-lényekben gondolkozott, mások törzsi szellemeket, és így tovább halmozva a ködöt, vitték tévútra a kutatást, elhomályosítva, hogy a titokra fény gyúljon. Mi azonban átlátva ezen a ködön, felfedve a történelem mögötti titkos történelem egy újabb szeletét, kijelenthetjük, hogy a Kabirok titka nincs többé..."

 

Persze az efféle szövegeidet csupa olyan ködös utalásokból szőtted, hogy azokból bármikor bármi letagadható, vagy belemagyarázható legyen. Így játszod itt a szereped, mint aki mindenféle hátborzongató misztikus tanok, mélységes mélyein rejlő titkokat tár fel.

Előzmény: Schenouda (15203)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 5 15203

"Aamiben megpróbálod elterelni a figyelmet arról, hogy nem tudsz válaszolni.

 

De te egyben "válaszolsz" is. Kiváncsian várom a további következtetéseidet a vénusziak és a földlakók közti kapcsolatokról.

 

Nagyobb baj, hogy nem is érzed, mennyire gyermeteg az egész elgondolásod a Vénuszról áttelepült atlantisziakról.

 

Erre már az előző hsz-edben is utaltál, de a nagyobb baj, hogy én soha nem állítottam, hogy az atlantisziak a Vénuszról jöttek. "Mellesleg", már megint előszedted a triereszeket, a sárgarezet meg Atlantisz csatornáit (ezt most tényleg észre kell vegyem?).

Mivel tkp. nem válaszoltam semmit, mégis ilyen dörgedelemmel zárod magvas gondolataidat: „rögeszme fogja vagy, ami nem engedi elismerni, hogy nevetséges”.

Előzmény: construct (15201)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.11 -2 4 15202

Így az állításod valójában az, hogy 700 millió éve hagyták el a lakói? És 700 millió éve érkeztek a Földre? Ahol űrutazókból 700 millió év alatt sikerült eljutniuk az atlantisziak fejlettségi fokára?

 

Úgy látom, már helyettem beszélsz. Akkor minek ide „válasz”???

Megmosolyogtató, hogy még mindig triereszeket emlegeted és a Gelánál megtalált hajón lévő „öntecset”, azaz orichalcumot.

 

De tenger hiányában is biztosan feltalálnak valami kerekes kocsit, amit mégiscsak könnyebb lesz vonszolniuk a köves talajon, mint egy faszánkót.

 

Hahó: nem csak a faszánkót, de az ún. piramis íjazást is (ne szerénykedj)!

Előzmény: construct (15197)
construct Creative Commons License 2021.03.10 -4 1 15201

Igen, megírtad, hogy nem válasz.

Csak egy olyan hozzászólás.

Aamiben megpróbálod elterelni a figyelmet arról, hogy nem tudsz válaszolni.

Nagyobb baj, hogy nem is érzed, mennyire gyermeteg az egész elgondolásod a Vénuszról áttelepült atlantisziakról. Teljesen lényegtelen, hogy 700 millió 70 millió 7 millió, 700 ezer, 70 ezer, 7 ezer vagy 700 évig dolgoztak itt. Akármikor jöttek is, nevetséges azt képzelni róluk, hogy a nagy űrkaland után itt már csak triérészeken való evezgetésre futotta a fejlettségükből. Vagy arra, hogy egy nagy szigetet keresztül kasul összeáskáljanak néhány száz kilométer hajózócsatornával, meg hogy feltalálják a sárgarezet.

 

Vagy nagyon is érzed, de egy rögeszme fogja vagy, ami nem engedi elismerni, hogy nevetséges.

Előzmény: Schenouda (15198)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.10 -2 4 15200

off

Nyilván emlékszel, egyszer már egy általános fórumhelyre regisztráltam és tesztképpen elkezdtünk egy fórumot. Esetleg tán újra lehetne éleszteni...
Nézd, innen mi 3-an az itteni "rajongótáborod" biztos jelen leszünk... sokan pont emiatt nem írnak be, illetve az egész Index fórum hasonló mivolta miatt (tizenéve tomboló önkénymoderáció és tobzódó ámokfutó bennfentesek, akik azt képzelik mindent szabad nekik, másnak meg semmit)... amúgy meg bárkit be lehet engedni, el kell fogadja a fórum szabályait, ha sérti, akkor büntetést kap... ill preventív troll szűrést kell csinálni, tehát meg se jelenhet a beírása ha csak patkánykodik az illető...

Előzmény: Schenouda (15196)
Hoaxvadász Creative Commons License 2021.03.10 -4 1 15199

az úttörő ahol tud, segít:

"A Vénusz bolygó a mítoszok szerint is egy oceanikus planéta volt. Erre utalnak maguk a kabirok vagy telkhinek is. Hogy a bolygó-pusztulás nem kétmilliárd éve történt vagy 500 millió éve, arra utalnak az emberiség hagyományai, melyeket sokkal döntőbbnek tartok, mint a tudósok jelenkori (!) véleményét. Hogy ez a pusztulás az emberi civilizációk hajnalán történt, abban biztos vagyok."

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=140728376&t=9000303

Előzmény: construct (15197)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.10 -1 4 15198

"Megint nem válaszoltál."

 

De, hát írtam, hogy a hsz. nem egy "válasz"...

Amúgy meg mire, hiszen a "fejlődés" hatására, máris 700 millió évezel. Előre megmondtam, hogy ez lesz, mintha be lennél programozva, felmondtad, amiről írtam, hogy el fogod mondani. Nagyon leragadtál ennél a 700 millió évnél, pedig csak időleges. Csak ti hiszetek, hogy "örök". Jobban bíztok a tudományban, mint maguk a tudósok. Ha őket kérdeznénk, nyilván nem mernének rá mérget venni, hogy nem fog ez meredeken tovább csökkenni (eddig elég meredeken csökkent). Harminc év múlva akár tarthatunk tízmillió évnél is... S éppen ezért nem fecsérelném az időmet a kutatásnak ezen ágára. Gyerekcipőben jár még...

Előzmény: construct (15197)
construct Creative Commons License 2021.03.10 -4 1 15197

Megint nem válaszoltál. Úgyhogy most már azt gyanítom, nincs is neked arra semmiféle alapod, hogy pár tízezer éve élhető volt a Vénusz.

Így az állításod valójában az, hogy 700 millió éve hagyták el a lakói? És 700 millió éve érkeztek a Földre? Ahol űrutazókból 700 millió év alatt sikerült eljutniuk az atlantisziak fejlettségi fokára? A végére Triereszeken eveztek az Atlanti-óceánon. Ráadásul feltalálták még a titokzatos orichalcumot is. Ami alighanem valamiféle sárgaréz. (Egy Gela kikötője előtt 2600 éve elsüllyedt görög hajón talált nagy mennyiségű öntecs alapján legalábbis ez valószínűsíthető: 75-80% Cu, 15-20% Zn, kevés Ni, Fe).

Micsoda perspektíva! Ha a mi leszármazottaink egyszer a távoli jövőben valóban megtelepednek majd mondjuk a Marson, már csak 700 millió évig kell ott fejlődniük, hogy képesek legyenek hajókon evezve közlekedni az új hazájukban. De tenger hiányában is biztosan feltalálnak valami kerekes kocsit, amit mégiscsak könnyebb lesz vonszolniuk a köves talajon, mint egy faszánkót.

 

Bizony keserves a sorsa az idegen bolygók meghódítóinak!

Előzmény: Schenouda (15195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!