Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Silvie 2005.01.25 Creative Commons License 5278

Nem, egyáltalán nem sürgős, de szerintem adj nekem egy mailcímet amire írhatok és ott ezt letárgyaljuk ha gondolod.

Kis huncut :))

fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5277
Melyik falatkád az enyém? :-)))
(Bocsi, csak vicceltem :-)

Sürgős?
Előzmény: Silvie (5275)
fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5276
yo :-)
Előzmény: kivi (5274)
Silvie 2005.01.25 Creative Commons License 5275
Olyat nem lehet játszani, hogy valahogy segítesz? Természetesen nem jutalomfalatkáért. :)))
kivi 2005.01.25 Creative Commons License 5274
fargo,
bookmarkold el ezt a hozzászólást! Szükség lesz még rá... :-)
Előzmény: fargo (5267)
fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5273
ec-ce-rű :-)
mint az 'ű'
Előzmény: fargo (5271)
Silvie 2005.01.25 Creative Commons License 5272
:) ...elhiszem
fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5271
Pedig eccer? :-)
Előzmény: Silvie (5270)
Silvie 2005.01.25 Creative Commons License 5270

Nagyon köszönöm válaszodat, de úgy érzem, nekem sajnos ez egyedül nem menne. Először belevágni egy ilyenbe.. hát, meg tudod az a bibi, hogy az angol nyelvtudásommal vannak némi problémák. :) De azért köszi, majd megpróbálok valakit keríteni aki tud nekem segíteni ebben.

 

 

fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5269
Az elôbb elhangzott, hogy a WU a leggyorsabb fizetési mód.
Most eszembe jutott, hogy a tesómnak úgy szoktam pénzt küldeni, hogy befizetem közvetlenül a bankban a bankkártyája számlájára. Vajon nálunk lehet ilyesmit elkövetni? Gondolom csak akkor, ha a partner bankkártyáját kibocsátó banknak van itt fiókja. No de ha mondjuk a német illetô a Raiffeisennél vagy az Ersténél van, akkor befizethetsz a számlájára egy itteni fiókban? Vajon milyen gyorsan kapja meg? Azt tudom, hogy ha egy magyar kártyára itthon befizetsz, akkor az azonnal rendelkezésre áll, tehát akár azonnal fel is vehetô, akkor is, ha a kártya meg külföldön van.

Talán ez lenne a legolcsóbb és leggyorsabb.
digicat 2005.01.25 Creative Commons License 5268
Ha már ott vagy azon a sarkon, miért nem mész be egy Ibuszhoz vagy egy pénzváltóhoz? Tele van velük a környék, és azt hiszem mindegyiknél azonnali a feldolgozás.
Előzmény: ZE (5256)
fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5267
Ha kinézel egy cuccot, akkor elsô körben nem árt kicsit körbenézni az eladó háza tájékán. Nézd meg, hány százalékos a pozitív feedbackje. Ha túl sok negatívot kapott, akkor kerülendô. Ha túl kevés a visszajelzése, akkor megfontolandó. Ha nem túl sok a visszajelzése és az áruk már nem megtekinthetôek, mert mind túl régen voltak, akkor gyanús. Ha a kezdeti pozitívjait gyorsan, sok olcsó termékkel gy?jti be, most meg viszonylag olcsón árul egyébként drága cuccot, akkor több mint gyanús. Ez a körbeszaglászás bonyolult dolog, olvass utána a topikban...

Ha úgy látod, hogy a partner megbízható, akkpr illedelmesen megkérded az eladót, hogy hajlandó-e Magyarországra postázni, hogy ez mennyibe kerül és milyen fizetési módokat fogad el. Ez utóbbinál jó neki megemlíteni, hogy sajna PayPalt nem használhatsz, mert azok nem biztosítják a szolgáltatásukat magyar állampolgároknak, de esetleg küldhetsz neki banki átutalást, Western Union pénzküldeményt, készpénzt ajánlott levélben jól elrejtve, de fizethetsz a bidpay.com-on keresztül (ha van dombornyomott Visa kártyád) vagy közvetlenül a bankkártyáddal is. Én nyomatékként meg szoktam itt ismételni, hogy a banki átutalás olcsó, gyors és biztonságos, hátha ráharap.

Elôfordul, hogy az eladó valamiért bizalmatlan, például azt írja hogy csak a saját országába hajlandó postázni. Ilyenkor lehet hogy csak a jenkiktôl/balkániaktól tart, egy udvarias hangú levéllel meggyôzhetô.

Ha az eladó válaszol, vállalja hogy kis hazánkba is küldi a cuccost, megadja a postaköltséget is, (elôfordul hogy ha nem egyeztetsz elôre, akkor késôbb drágán postáz, lehúz,) és meg tudtok egyezni a fizetés módjában is, akkor lehet a licitáláson gondolkodni.

Általában érdemes a licittel kivárni az utolsó perceket.
Ennek több oka is van: egyrészt nem vered fel jó elôre az árat, másrészt ha az utolsó pillanatban teszed meg az ajánlatod, akkor nem csábulsz el, hogy túl sok pénzt kidobj az árura. Elôfordul, hogy a nagy felindulástól és izgalomtól az ember túlköltekezik, azaz túl sokat ad egy olyan valamiért, amit töredékéért megkaphat. Ha az aukció végén licitálsz, mondjuk az utolsó 10 másodpercben, akkor nem lesz lehetôséged újra megnyomni a ceruzát.
Olyasmit is láttam már, hogy az eladó haverja szépen feltornássza az árat, hadd tépje magát a sok balek. Az eladó (asszem) látja a max licitedet. Ha az aukció várhatóan megállna 3 Euronál, de te tettél rá 10-et is, akkor a cimbivel nyomat egy 9,50-es licitet, így az övé lehet mind a 10 Eurod, a kezdeti 3 helyett. Csúnya, de ez van...

Szóval licit. Találd ki elôre (a postaköltség ismeretében) hogy mennyit ér meg neked az áru. Ezt az összeget tedd meg az utolsó néhány másodpercben. Ne aggódj, ha az ár éppen alacsonyan áll, mondjuk 2 Euron, és a kutya sem nézett még feléje, de neked megér mondjuk 20 Eurot is, akkor nyugodtan írj be huszat. A rendszer nem ezt fogja rátenni, hanem az éppen aktuális ár feletti legkisebb licitálható összeget, tehát mondjuk 2,50-et. Ha közben valaki még emeli a tétet, akkor a rendszer automatikusan emeli a te licitedet is, a beírt max összeged erejéig.
Az "utolsó másodperces" licittel vigyázz, a folyamat több lépcsôs, a legutolsó nyomógomb a "confirm bid" nev?, ezt kb 3 másodperc alatt veszi be a rendszer, ha gyors a kapcsolatod.
Ne lepôdj meg, ha az utolsó pillanatban befut az addig senkit sem érdeklô termékre 5-6 licit is, ez természetes. Ha elviszik az orrod elôtt, az bosszantó, de ne keseredj el: minden cucc fel fog bukkanni újra elôbb vagy utóbb! Csak ki kell várni.

Kis okosság: ha mondjuk elhatározod, hogy kb. 20 Eurot akarsz költeni a cikkre, akkor ne kerek 20-at tegyél meg, hanem mondjuk 20,65-öt vagy 21,35-öt. Kerek számokkal kevesen licitálnak, mindenki arra számít, hogy a másik tesz majd kerek összeget, ô meg elviszi 0,10-zel többért. Vagy 0,20-szal többért. Vagy 0,25-tel többért. Ezért jó, ha kicsit a kerek összeg fölé teszel...

Ha megnyerted az aukciót, akkor illik az eBay oldalról indítani egy végösszeg igénylést, csak hogy lássa a rendszer hogy te ott voltál, a szándék megvolt. ("Request total" jelszó alatt megy ez.) Ha elküldi/jóváhagyja a végösszeget, akkor fizetsz az elôre megállapodott módon. Ha megkapja a pénzt, akkor várhatóan nyom egy pozitív feedbacket neked. Te megvárod amíg megjön a cucc, akkor te is nyomsz neki egy pozitívot, ezzel az ügy lezárul.

Kb. ennyi...
Előzmény: Silvie (5264)
Silvie 2005.01.25 Creative Commons License 5266
És azt leírnád, hogy hozzávetőlegesen hogyan is kell ezt lebonyolítani?
Silvie 2005.01.25 Creative Commons License 5264

Mint hozzáértő--- :))) szeretném tőletek megtudni, hogy hogy is zajlik ez az egész e-bay-es dolog, mert úgy néz ki, hogy nem nagyon vágom. Szóval, akkor gondolom ez nem olyan huncutság, hogy csenget a postás, lóvé neki, csomag neked. ?

Segítsetek, mert már kinéztem valamit. :D

 

Kössszi!

fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5263
Jó ötlet, köszi, már írtam is nekik egy terjedelmes levelet.

Most összeadtam, tavaly nekem kb. 75.000 forintba kerültek az elt?nt csomagok, a többszörösen kifizetett postai díjak, a borítékból kilopott prosik, az útközben eltörött küldemények. :-/
Előzmény: Camenzind (5262)
Camenzind 2005.01.25 Creative Commons License 5262

nyomd föl a posta.hu panaszbejelentőjénél...

ott komolyan veszik, a mienket 2 hete rugták ki, mert ő is szeretett ilyeneket csinálni...

 

 

Előzmény: fargo (5261)
fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5261
Ma jött egy csomagom, egész nap itthon dolgoztam, a postás nem is csengetett, de a cetlit bedobta. A minap mikor csak egy borítékot kézbesített nem jattoltam neki, gondolom ez volt most a "bosszúja" vagy a "figyelmeztetése" :-)

Szakadt volna a feje az anyjába az összes ilyen büdösbogárnak :-/
Előzmény: fargo (5259)
504LACI 2005.01.25 Creative Commons License 5260
Én csak öt percet autózok odáig :-) Az Erste fiók nekem is a kedvenceim közé tartozik bár a múltkor jól megnéztek amikor munkásruhában pufajkában és bakancsban mentem Eurót utalni.
Előzmény: fargo (5259)
fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5259
Én egy ócska kis IBUSZ irodába járok, ott ez a helyzet, kb fél éve.

Posta? Én már csak a Camponába megyek postára, pedig negyed órát kell érte autóznom. A környéken lenne közelebb 3 másik is, de a tököm tele van velük, ha véletlenül betévedek valamelyikbe, hamar meg is bánom.

Ha pénzt kell küldenem borítékban, akkor a Campona postájától 50 méterre lévô Erste fiókban azt is meg tudom venni, általában nincs ott senki, nem kell várni. Van ott pénzváltó is, kicsit távolabb. Ezen a postán vesznek fel WU megbízást is, de itt csak egyszer adtam fel, kb egy éve, nem t'om azóta beüzemelték-e az online engedélyeztetést. Majd megkérdem...
Előzmény: ZE (5256)
Silvie 2005.01.25 Creative Commons License 5257

Tényleg ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteket egy OFF-al, de gondoltam ti tudtok segíteni! Ha egy külföldi oldalról megrendelek valamit(cipő,ruha.. ) és megadok mindenféle adatot ami szükséges akkor ugye kapok egy e-mailt(ebben részletes leírás, hogy mit is rendeltem, hova, s hogy mennyiért). Mi a következő teendő??? Mert már nyáron próbáltam így rendelni, de azóta se semmi. Valamit kéne kezdeni az e-maillel??? SEGÍTSETEEK!

 

Válaszotokat előre is köszönöm és bocsi.

ZE 2005.01.25 Creative Commons License 5256
A postán (szerintem mindenütt, mert pl. a Bp. Petőfi S. utca-Városház u. között elterülő aprócska postán is ez a helyzet...) fax-ni kell oda/vissza :-( de nem csak emiatt van gondolom tele a fax-a az itteni társaságnak a pocstával...
Előzmény: Törölt nick (5255)
fargo 2005.01.25 Creative Commons License 5254
Izé... tudtommal már nincs ez az oda-visszafaxolós játék a WU esetén. Ahova én járok, ott kitötöm a papírt, a hölgyike kezébe nyomom, aki bepötyögi valami internetes oldalon, majd egybôl adja is a MTCN-t, kb 3 perc alatt kész az egész.

A jutalék "brutálissága" nézôpont kérdése. Nem kevés, az biztos:

0-7.500-ig: 2.000 Ft
15.000-ig: 2.100 Ft
30.000-ig: 3.100 Ft
45.000-ig: 4.100 Ft
60.000-ig: 4.800 Ft
75.000-ig: 5.600 Ft
112.500-ig: 6.300 Ft
150.000-ig: 7.100 Ft
187.500-ig: 8.300 Ft
225.000-ig: 9.000 Ft
262.500-ig: 10.500 Ft
300.000-ig: 12.000 Ft
375.000-ig: 15.000 Ft
450.000-ig: 18.000 Ft
525.000-ig: 21.000 Ft
600.000-ig: 24.000 Ft
675.000-ig: 27.000 Ft
750.000-ig: 30.000 Ft
825.000-ig: 33.000 Ft
900.000-ig: 36.000 Ft
975.000-ig: 39.000 Ft
5000 USD-ig: 42.000 Ft

Ellenben gyors, gyorsabb mint az átutalás vagy bármi más, kivéve a fénypostát :-)
Előzmény: Ariel (5252)
Ariel 2005.01.25 Creative Commons License 5252
az a felora remek szintido... plane a postahoz kepest. nekem a rekordom (amig WU-t hasznaltam, mert hogy soha tobbet..) 1.5ora volt egy OTP-ben.
Előzmény: Törölt nick (5250)
edk440 2005.01.25 Creative Commons License 5251
> bidpay kilőve, mert az aukció usa only volt hivatalosan, ilyenkor a bidpay beint

Én számos US-only aukciót fizettem már Bidpay-jel.
Előzmény: Törölt nick (5250)
chapelle 2005.01.25 Creative Commons License 5249
Bizony, bizony. Bár nem láttam korábbi hozzászólásod, ez akkor van ha az illető cég (asszem) 20.000 Eurós értékesítési határt eléri az adott országban. Akkor már be kell jelentkezzen és magyar áfát felszámítania a Magyarországra eladott termékei után.
Előzmény: edk440 (5248)
edk440 2005.01.25 Creative Commons License 5248
Kivéve, ha a magyar ÁFÁt kell felszámolnia. Lásd korábbi hozzászólásom.
Előzmény: narancsmacek (5247)
narancsmacek 2005.01.25 Creative Commons License 5247
En ugy mondanam, hogy ebayrol hasznalt cucc az vam es afa mentes, ha meg cegtol (akar weben keresztul) akkor annal a nemet afat kell fizetni (ami asszem 16%).
Előzmény: timartom (5246)
timartom 2005.01.25 Creative Commons License 5246
Vámot biztos nem, hamár EU tagok vagyunk. Az ÁFA esetén azt Németországban fizeted, azaz már benne van az árban.
Előzmény: alaves (5245)
alaves 2005.01.25 Creative Commons License 5245
Legyen szíves valaki megmondani azt, hogy Németországból érkező árura kell e VÁMot és ÁFÁt fizetni? Értékhatár?
t.lantos 2005.01.25 Creative Commons License 5244

90 nap utan torlodik. De ha kulso kep van linkelve, akkor sokszor nem latszik, mert amr torolte az elado.

 

Előzmény: narancsmacek (5243)
narancsmacek 2005.01.24 Creative Commons License 5243

1 gyors kerdes: nezegettem regebbi teteleket. Azt vettem eszre hogy olyan 3 honapos teteleknel hianyzik a fenykep, es olyan 4-5 honapos tetelket mar meg sem lehetett nezni csak a szamuk volt fent.

Hogy van ez, ezt az ebay torli vagy az elado?

narancsmacek 2005.01.24 Creative Commons License 5242

Na ez nem rossz, angilus emberem pentek 12h utan jelezte, hogy megerkezett a money es megy feladja a csomagot. Semmi trukk nem volt a feladasnal (royal air mail es magyar posta => 10 gbp).

Ma de. 12h kor telefonal az asszony, hogy kihoztak a csomagot (csak nem volt otthon nem tudta atvenni*). Ez ha munkanapban szamolom akkor meg az 1 nap sem jon ki. De ha naptari napban szamolom akkor is max 3nap (se).

A cucc tokeletesen becsomizva, vastag hungarocel burokban, pufizacsiban, kartonban. Nagyon faja szakival hozott ossze a szerencse minden ugy ment mint a karikacsapas (le volt irva a fizetesi mod, szallitasi koltseg, tenyleg csak minimalisat kellett levelezni vele, es mindig azonnal valaszolt). Mar be is nyomtam neki egy + feedbackot (a tobbi ~1300 melle;).

 

 

*Mivel nem akartam atbumlizni a varoson felirtam az ertesiton levo szamot, hogy majd azzal atveszem. Eleg messze van tolunk a posta raadasul 280ft/h a parkolasi dij. Nagy nehezen atverekszem magam az egesz varoson. Postan 1 kilometeres sor fogadott (bent a pult mogott meg jokedvu es tetulassu kiszolgalas). Ropke fel ora alatt sorra is kerultem. Mondom ertesito nincs de minden szamot tudok. Keresik vagy 5 percig a kompjuterben meg a fakkokban, pult alatt stb. Sehol semmi, nincs is a szamom a rendszerben, kulonben is mi a faxt akarok, nincs ertesitom, takarodjak... (kb. ebben a stilusban, raadasul egy no is beszolt mogottem, kicsit felbaxtak az agyamat)

Na mondom rohadjak meg ha nem megyek ma meg vissza. At a varoson haza ertesito megfog vissza a postara (mar parkolasert sem kell fizetni 18h elmult...).

Beallok a sorba ropke fel ora mulva sorra is kerulok (elottem egy iszonyu budos hajlektalan...).

Noci mar lat a sorban es ugy nez ram, hogy a szemevel at tudna szurni. Egy budos mukkot nem szol. Mino csoda lenyul a laba melle es mar veszi is elo a cuccot, kiloki a papirt mint valami undorito dolgot, firkaljam ala...

Aztan mielott elmentem megkerdeztem, hogy az ertesiton mintha ugyanaz a szam lenne mint amit elsore mondtam. Aszongya igen de kell az ertesito(?) Mondom neki szerintem eleg ha igazolom magam es tudtommal a postan minden tetelnek egyedi azonositoja van vagy nem? Hat vegul is igen... Akkor az elobb miert nem talalta a gepben? Haaaa, haaaa mer nem...

Fizetek egy rahedli penzt a szalitasert es meg nekik all feljebb, + setaltatnak ossze vissza (azt mar nem is mondom hogy kb. 50m-re van tolunk egy masik posta, de nem birjak onnan kezbesiteni az tul esszeru lenne...).

 

ukillingmemekillingu 2005.01.24 Creative Commons License 5241

 

Toussel: nem kell aggódni, mert van 1 aláhúzott rész ahol kiírja hova mennyiért szállít.Persze ez nem szentírás! nekem is kiírta h 25$ aztán meg kiszámlázott 45-öt!!

Jeleztem neki a licit megnyerése után h ne nézzen madárnak, nem erről volt szó, és néhány levél után vissza is kalkulált.

 

Na persze nem vagyok millenium falcon a témában ,de egy-két kört már én is futottam, és az ilyen ellen -szerintem- nincs mit tenni!

 

de persze aki nem építő kritikát ír , az ne igen beszéljen magyarok égetéséről!

 

a másik:az amerikaiak csak ne nézzenek le minket, mikor még a középiskolában azt mondták a haveromnak, hogy a magyaro. még a szovjetunió része!

 

de azért jó volt látni hogy a többség h látta a dolgot :))

 

Előzmény: Toussel (5240)
Toussel 2005.01.24 Creative Commons License 5240

 

Zsoltx, Bugmaker !

 

Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat..

 

A többi "személyeskedő" hozzászóló megnyugtatására -és a téma lezárására- szeretném elmondani, hogy felvettem a kapcsolatot az eladóval, átbeszéltük a szállítás lehetőségeit, árait és TERMÉSZETESEN kifizettem a megbeszélt összeget.


 

Előzmény: Zsoltx (5238)
Törölt nick 2005.01.24 Creative Commons License 5239
Üdv!

Hsz-ed második felével teljesen egyetértek.
Azt továbbra is tartom, hogy nem kell rögtön személyeskedve elküldeni a halálnáthásfaszára vlakit csak azért, mert nem értesz vele egyet. Miért nem hagytad válasz nélkül kétségek közt őrlődni, ha nem tetszett a hozzáállása? A személyeskedéssel elértél valamit szerinted?

Szvsz totál feleslegesen pofozzuk a kakit. Mindenki úgy csinálja, ahogy jólesik. Érdekes mód én még egyetlenegy emberrel nem futottam össze, aki elhajtott volna, mikor megtudta, hogy Mo-ra kellene küldeni. 100 fölött vagyok vásárlási szempontból, és 100%-os Feedbackkel. Na ez az, ami számít az eladóknál, és nem az, hogy honnan kerested meg, melyik országból akarsz vásárolni, hova akarsz küldetni. Tehát ez a magyart megbélyegzik, ária kicsit túlvan pörgetve, akárcsak az E-bayes adok-veszek opera. Túl komolyan veszik itt páran ezt a dolgot, mintha az életük függne az E-baytől...

Különben pedig az ameriaki eladókkal nagyon sok európai vásárlónak van gondja minden országból. Érdemes olvasgatni a fórumokat.

SziaElőzmény: Lakatos Vendel (5235)
Zsoltx 2005.01.24 Creative Commons License 5238
Toussel!

Az sem biztos, hogy az eladód USPS-el akar szállítani. Tapasztalatom szerint nem igazán komálják a USPS-t nemzetközi viszonylatban, mert nem sokkal jobb mint a Magyar Posta.
Hektikus és kiszámíthatatlan.

Nekem volt ami hasonló kondíciókkal 1 hét alat jött, volt ami 2.5hónap alatt.

Volt eladó aki azt mondta, hogy ha USPS szállítást kérek, akkor ő nem vállal semmiféle felelősséget a határidőkért és ha későn jön a cucc akkor se adjak neki negatív feedbacket, meg ne írjak lassú szállítást mert akkor geci vagyok.

A másik rész pedig a csomagolás. Ha csak belöki egy papírdobozba, akkor sok, de ha igényesen becsimizza, szivaccsal stb, akkor nem biztos, hogy rosszul jársz vele.

Előzmény: Toussel (5217)
edk440 2005.01.24 Creative Commons License 5237
Minden aukciónál az a szokás, hogy akkor küldik az árut, ha a pénz megérkezett.
Előzmény: Adi001 (5236)
Adi001 2005.01.24 Creative Commons License 5236

Üdv!

Ha már e témánál tartunk, kérdeznék én is.

 

Ha az eladó csak annyit ír hogy szállítás a európába s fizetés átutalással akkor a szállítási (miként) és a fizetési költségvonzatokat (annak kire terhelését) tisztázva joggal kérheti e hogy elöszőr a pénz menjen s utánna az áru v. ilyen előírást az eBay nem prezentál (gondolom nem ill. nem találkoztam még ilyennel.)?

Egyébként mindkét indokot igaznak vélem:

- vannak olyan termékek ahogy nézegettem amiket eleve olyan rövid időre dobnak fel mely idő alatt nem lehet egyeztetni (igaz nincs is kiírva hogy kell)

- de ha valamiben nem vagyunk tisztában ill. meggondolatlanul okozunk másoknak "bonyodalmat" vagy hogy ugy mond nem tartjuk be a "szokásjogot" akkor tényleg ne csodálkozzunk legközeleb hogy a "balkánra" csak legyintenek jobb esetben de akár be is inthetnek.

Da vége az (sajnos személyes tapasztalat alapján) hogy inkább olyanba ne nyuljunk ami nem világos, nem tudjuk hogy zajlik (hogy szokás) mert csak az eladónak okozunk fölösleges kellemetlenséget (eBay felé prezentálgatni az üzletmeghiusulást a költségek aloli mentesüléshez, stb.) a mi meggondolatlanságunk végett.

Lakatos Vendel 2005.01.24 Creative Commons License 5235

Értettem a célzást. Nos, aki úgy áll hozzá az egészhez, ahogy azt korábban leírta, az nem érdemli meg, hogy kultúráltan szólítsam meg. Igenis zavar az, hogy sokan ész nélkül licitálnak, aminek a tisztességes és korrekt eladók isszák meg a levét. Ez az ami nem tetszik, és ez amiatt van, hogy nem tájékozódnak előre az emberek, és ahogy itt láttuk, gyakorlatilag csak a nyertes aukció UTÁN kapnak észbe. Érted már, hogy mire próbálok rávilágítani?!

 

A nagyképűséget messze elkerülve állíthatom, hogy igenis komplikációmentesek voltak a licitek "végrehajtásai", és a tranzakciók is eredményesen zajlottak. Voltak ugyan postai problémák; de mind eladáskor, mind vételkor meg tudtuk oldani. Tehát nem az lenne az én kérésem (ha lehetne), hogy mindenki tudjon mindent tökéletesen, hanem:

1. tudjon legalább angolul, jobb esetben még németül is annyira, hogy megértse és válaszolni tudjon a felmerülő kérdésekre;

2. legyen tisztában a fizetési és szállítási módok előnyeivel, hátrányaival, elérhetőségeivel;

3. legyen benne egészséges mértékű szkepticizmus a külföldi vevőket illetően, vagyis ne dőljön be minden ajánlatnak.

 

Itt idézném az ebay fórumain gyakorta előkerülő mondást: ami túl szépnek látszik az ebay-en, az nagy valószínűséggel az is...

Előzmény: Törölt nick (5232)
Ariel 2005.01.24 Creative Commons License 5234
mivel en nem veszem magamra a kulturalatlansag vadjat, ezzel foglalkozzon az akit erint.

1.nincs olyan cucc az ebay univerzumban, amibol csak 1 lenne. illetve ha valamibol csak 1 van es azt pont o akarja a legjobban, akkor annak olyan ara van, hogy az ne pitizzen itt holmi par dollaros szallitasi dijon. (es ezt most ne vegye senki magara, mert mar csak elmeleti sikon megy a filozofalas)

2. nem tudtam mindent azonnal. (most sem tudok mindent) viszont addig amig nem ertettem az egeszet addig nem is gondoltam arra hogy gyorsan nyerjek egy licitet. fogtam magam es vegigolvastam az elejetol a vegeig nem csak ezt a topikot, hanem az osszes bankartyas, online bankos es interneten vasarlos topikot. vegig neztem az ajanlott linkeket. utana kerdeztem itt, majd az eladot. de olyat meg csak nem is csinaltam, hogy egy csak usaba szallitotol rendeljek, olyat sem hogy nem olvastam el a fizetesi lehetosegeket es a szallitasi koltsegeket. sot ha veletlenul olyan aukcio volt, ahol nem volt int. shipping cost akkor rakerdeztem, volt hogy akkor is amikor ugyan ott volt de nem volt egyertelmu (pl. kozvetlenul az eu-s csatlakozas utan)

hal'Istennek eddig nem volt semmi problemam, igaz nem vasarolok akarkitol. nem csak a feedbacket nezem, hanem miert kapta a +kat. az eladoval valo levelezes egyben szuro is (bar nem tokeletes), mert latod milyen valaszt kapsz. es meg sorolhatnam. de a vicc az hogy ez mind le lett mar irva itt.
Előzmény: Törölt nick (5232)
narancsmacek 2005.01.23 Creative Commons License 5233

>Vagy felejtsem el az egészet és tödöjek bele, hogy ezzel az azonosítóval kizárnak az

>ebay-ról ?

 

Vazze, oregbiccsuk tsak a jo magyar hirnevunket... Oszt csodalkozunk ha ugy am blokk aszongyak hogy innen kelet balkanrol nem fogadnak el licitet... Milyen egy hozzaallas ez?

Itt kemenyen zsozsorol van szo, ez nem amolyan virtualis jatek, hogy á ugyan megse kerem. Ha nem kerdezted meg elore akkor egyutt kell elni a dologgal, hogy ez biza ennyibe kerul, persze lehet utolag okoskodni, hogy me annyi, de remelem meg rakurnak afat+vamot is, aztan majd maskor idoben gondolkodsz....

 

(Szegeny gyerekeket sajnalom, hogy ilyen megondolatlan faterjuk van...)

Előzmény: Toussel (5217)
Törölt nick 2005.01.23 Creative Commons License 5232
Gondolom figyelmesen olvastál, és sikeresen megfogtad a problémám forrását...

"Ezt kultúráltan is a tudomására lehet hozni az illetőnek, vagy egyből támadni kell személyeskedve?"
A többi csak rizsa Tőled is, és tőlem is...

"ha 1-2 perccel a licit elott vmi nem tiszta akkor NEM kell licitalni, "konyorgom" !"

Hihetetlen. Ritka valamit 5 perccel a vége előtt veszel észre, gyors körbenézés, nincs még1 db sehol, és senkinél. Mit csinálsz? Vársz a következőre, mert már nincs idő egyeztetni az eladóval, vagy megpróbálod elhozni?

"ha zoldfulu vagy akkor nem kell licitalni, "konyorgom" !"

Ó, mert Te azonnal mindent tökéletesen tudtál, Te soha nem voltál kezdő. Te rögtön az első licitjeidet komplikációmentesen tudtad végrehajtani. :-))))
Igazam van? ;-))Részemről végeztem evvel a témával.
Előzmény: Ariel (5230)
504LACI 2005.01.23 Creative Commons License 5231
Lehet, hogy kis betűkkel volt, mindenesetre elkerülte a figyelmemet ha volt is. Én nem szívesen postáztatok haza cuccot, van német cím amire küldetni szoktam. Ezért általában nincs is problémám. Viszont ilyet, hogy kapásból visszautasít, most láttam először.
Előzmény: garfieldka (5216)
Ariel 2005.01.23 Creative Commons License 5230
ha 1-2 perccel a licit elott vmi nem tiszta akkor NEM kell licitalni, "konyorgom" !
ha zoldfulu vagy akkor nem kell licitalni, "konyorgom" !

eloszor kerdezel, eloszor utana nezel a dolgoknak es csak aztan licitalsz. ennyire nehez ezt megerteni?
Előzmény: Törölt nick (5229)
Törölt nick 2005.01.23 Creative Commons License 5229
Ezt kultúráltan is a tudomására lehet hozni az illetőnek, vagy egyből támadni kell személyeskedve?

Akkor is elkezdesz kersegélni, ha 1-2 perc múlva lejár a licit, nem tiszta valami, de szükséged van a cuccosra, ellenben nem rég kezdtél vásárolgatni az E-bayen, ergo zöldfülü vagy?????
Nem csak egy egy oldala van a dolgoknak könyörgöm.


Előzmény: Ariel (5228)
Ariel 2005.01.23 Creative Commons License 5228
szerintem abszolut nem offtopic.
nem ez az elso forum ahol elokerul ez a dolog. es teljesen mindegy hogy mirol van szo, az elso egy kvazi supportot ado kozosseggel "szemben", hogy -ha mar x ember idot szant arra hogy valamikor valaszolt kerdesekre, segitett- veszem a faradtsagot es elolvasom azokat... plane ha meg keresni is van mod mint itt is. (gy.k. oldalt gyorskereses innen)

sajat magukkal szurnak ki a "lesz@rom, ujra megkerdezem" kerdezok, mert hamar elfogy a segitokeszseg mikor 25x teszik fel ugyanazt a kerdest es itt fognak allni a kerdeseikkel magukban.
Előzmény: ZE (5226)
Törölt nick 2005.01.23 Creative Commons License 5227
Egyetértünk.:-)

On
Előzmény: ZE (5226)
ZE 2005.01.23 Creative Commons License 5226
Szerencsémre régóta netközelben vagyok, de ettől függetlenül is az a hozzáállásom, hogy kevés az olyan kérdés, amit ne tettek volna már föl, és amire ne lenne válasz. Csak meg kell keresni. Volt, hogy feltettem a kérdést, aztán nem kaptam választ, vagy privátban kaptam az RTM-et (ez mehetne itt is...).

Itt mindkét félnek igaza van, és egyiknek sincs igaza. Igaza van a kérdezőnek, mert ő információhoz szeretne jutni, és -talán joggal- úgy gondolta, hogy itt van a kérdésének a helye. Igaza van a kollégának az RTFM-válaszban, mert a kérdés valóban olyan, amit 1234-szer megbeszéltünk itt, a topicban, több alkalommal jól-rosszul össze is foglaltuk a lényeget, tehát a visszaolvasás elég lett volna.

Nincs igaza a feleknek, hiszen a kérdést fölösleges volt föltenni, mert a hozzászólás megtétele előtt ott volt a válasz a topicban, és nem volt igaza a kollégának, mert attól, hogy valaki trivialitást kérdez, attól még nem kell le...-ni, max. elkönyvelni, hogy alulinformált, és segíteni neki abban, hogy megtalálja az információt.

Továbbá neked és nekem nincs igazunk abban, hogy ezt a polémiát itt köll folytatni, hiszen offtopic-ok vagyunk ezerrel :) csak ki ne moderálják a hozzászólásainkat :-))


Előzmény: Törölt nick (5225)
Törölt nick 2005.01.23 Creative Commons License 5225
Kedves ZE!
Igazad vagyon, nagyon is igazad. :-)
Tedd a szívedre a kezed pls. Soha nem fordult elő Veled, hogy lusta voltál keresgélni, mazsolázni? Én férfiasan bevallom, voltam már ilyen passzban.

De azt megkérdezem, hogy egyből megkell alázni, porba kell döngölni a másik embert?
Millió, és 1 oka lehet, amiért nem tájékozódott előre. Pl utolsó percben vette észre az bábukat, amire a gyerek hónapok óta vágyik. Ilyenkor van időd a szállításiköltség után érdeklődni, egyeztetni?????

Egyébként ezért írtam, hogy egyre több embernek van, lesz elérése. Ezáltal egyre jobban hígul a netes társadalom.
;-)
Előzmény: ZE (5224)
ZE 2005.01.23 Creative Commons License 5224
Az összes gyik-ba való kérdésre az eBay-en megtalálható az ottani faq-ban a válasz. El köll olvasni, ennyi az egész. Ha valaki az eBay saját fakuját nem bírja elolvasni, megérteni, és felfogni, akkor mi a pékf... izé... fülét akar ott csinálni? Ha meg beír egy topic-ba, akkor olvasson vissza, a kérdéseire max. 200 hozzászóláson belül választ kap... Ha pedig valaki ennyire minimálisan sem néz utána a válasznak, nos, azt csak sajnálni tudom...

Az Internet-en majd' mindenre van válasz, csak tudni kell keresni. Van gugli, be lehet írni a kérdés 2-3 szavát, akár magyarul, aztán mazsolázni a találatok közül. Az eBay-hez pedig -tetszik vagy sem- valamely, az eBay-en használatos nyelv legalább konyhanyelven olvasás szinten való ismerete ELENGEDHETETLEN. Ezt fel kell fogni mindenkinek, aki használni akarja.

A fórumok, levlisták íratlan alapszabályai között ott szerpel az "olvass előbb, és csak aztán írj. Kérdezni meg akkor kérdezz, ha saját magad nem találtál választ a kérdésedre máshol."
Előzmény: Törölt nick (5223)
Törölt nick 2005.01.23 Creative Commons License 5223
Leszögezem, hogy igazad van a regisztrálással, tájékozódással kapcsolatban!!!
Valóban X alkalommal ide lett biggyesztve mit, hogy, és miért.
De azért nem kéne azonnal idiótának, egyszerűnek nevezni a megszólítottatt.
Tudomásul kell venni, hogy egyre több embernek van, lesz internet otthon, ezáltal a nem olyan okos, ügyes, szép, előrelátó stb emberek is megjelennek, mint Te, vagy én...
:-)

Előzmény: Lakatos Vendel (5221)
ZE 2005.01.23 Creative Commons License 5222
Hogyúgyvan! -- mondaná egy kedves ismerősöm... A topicleírásba utólag nem lehetne belevarázsolni a faq-t, avagy gyik-ot?

Licitálás előtt egyeztetni kell az eladóval minimum a csomagolási- és postaköltség tekintetében. Javasolt rákérdezni, hogy Magyarországi címre hajlandó-e szállítani, valamint arra is, hogy az itt elérhető fizetési módok (PayPal tehát NEM) számára megfelelőek-e.

Előzmény: Lakatos Vendel (5221)
Lakatos Vendel 2005.01.23 Creative Commons License 5221

Most ne haragudj már, hogy személyeskedem, de miért NEM jutott eszedbe a licit ELŐTT megkérdezni a szállítási költségeket? Ha már így jártál, akkor illene neki kifizetni az összeget, nem ő tehet róla, hogy te ilyen egyszerű ember vagy. Bár ha már azon morfondírozol, hogy új nevet nyitsz, akkor teljesen mindegy. Vajon mi biztosítja azt, hogy a következő neveddel majd ELŐRE gondolkozol???

Annyira, de annyira szeretem, amikor egy csomó ember olvas valamit az ebay-ről, gyorsan regisztrál, ész nélkül licitál, sajnos nyer és akkor megy a sírás-rívás, hogy nem is tudok angolul/németül/franciául stb, drága a szállítás, nem tudok pénzt küldeni. És még annyit sem képes megtenni, hogy RÁKERESSEN ebben a topicban.

Minden tiszteletem azon fórumtársaké, akik százhuszonharmadszorra is képesek ugyanazokat az információkat leírni a százhuszonharmadik idiótának... :S

Előzmény: Toussel (5217)
garfieldka 2005.01.23 Creative Commons License 5220

Hátha érdekel valakit!

 

A Magyar Posta díjszabása 2005. 01. 01-től

 

World és lassan nyílik!

 

http://www.posta.hu/object.EB3DC318-0F94-4FE8-B160-449B8B357CA5.ivy

bugmaker 2005.01.23 Creative Commons License 5219
Toussel: ird meg az eladónak sokallod a szállítási költséget és kérdezd meg a csomag súlyát. Azt hiszem csak ez után tudsz kalkulálni. Egyébként velem is előfordult, hogy $24-ra jött ki a szállítás, de $38-at kért az eladó, mondván van még kezelési ktg is ...
Előzmény: Toussel (5217)
bugmaker 2005.01.23 Creative Commons License 5218
svik3581: a DPD kb 4-5e Ft-ba kerül és 3 nap alatt nálad van a csomag. Tel: 1/4146203
Előzmény: svik3581 (5215)
Toussel 2005.01.23 Creative Commons License 5217

Sziasztok,

 

egy kérdésem lenne amerikából való szállítással kapcsolatban, ha volt már akkor bocs, de nem találtam visszaolvasva ilyen hozzászólást.

Megnyertem egy ebay licitálást, 5 db mesefigura gyerekeknek, az áruk 43$.

Az eladó megírta, hogy a szállítási és kezelési költség 33$, vagyis több mint 75$-t kellene fizetnem. Ezt kicsit soknak tartom, az eredeti árhoz képest:

Subtotal: US $42.99 Postage and packaging via USPS Airmail Parcel Post:
US $30.25 Postal insurance (required): US $1.30 Total: US $74.54

 

Tudom, még licitálás közben meg kellett volna ezeket kérdezni...

 

Megnéztem az USPS weboldalán, 4 pound-ig (5 műanyag baba biztos ez alatt van) 15$ a költség.

 

Szerintetek mit tudok tenni? Kérdezzek rá, hogy 15$ helyett miért 33$-t számol fel? Kérjek másfajta szállítást? Vagy felejtsem el az egészet és tödöjek bele, hogy ezzel az azonosítóval kizárnak az ebay-ról ?

 

Ezek alapján "kisebb" összegért nem is érdemes vásárolni...

garfieldka 2005.01.23 Creative Commons License 5216
Mit írt ki amikor elküldted a licited? Nem kerülte el esetleg az oldalon szereplő felhívás, hogy kizárólag mely országokba szállítanak? Néha bazi nagy, máskor hangyányi betűkkel írják. Olyankor szokott ilyen előfordulni. Nekem egy ilyen esetem volt. Azt kérte, előzetesen egyeztessek az eladóval, s addig nem fogadja el a licitet.
Előzmény: 504LACI (5211)
svik3581 2005.01.23 Creative Commons License 5215
Nemetorszagbol mivel erdemes kuldetni az eladoval (ram bizta)?
Egy kb. 12kg-os csomag lenne.
fargo 2005.01.22 Creative Commons License 5214
Pedig *kellene* kérniük.
Ennyi erővel semmi sem elég biztonságos...
Előzmény: Ariel (5212)
fargo 2005.01.22 Creative Commons License 5213
Miért ilyen kötsög?
Valószínűleg azért mert néhány "übermagyar" rendesen megxopatta már :-/
Előzmény: 504LACI (5211)
Ariel 2005.01.22 Creative Commons License 5212
nem feltetlenul kernek igazolast.. az ebay forumaban talalsz peldakat. ezert terjedt el, hogy nem biztonsagos.
Előzmény: kivi (5207)
504LACI 2005.01.22 Creative Commons License 5211

Járt már valaki úgy, hogy visszadobta a licitet, mert nem kívánatos országból jött az ajánlat? Én most először egy német szerszámáruház ajánlatával :-(

Miért ilyen kötsög a űbersváb?

k2laci 2005.01.22 Creative Commons License 5210
Én nem küldtem semmilyen bankszámlára ! A weboldalukon lehet kártyával fizetni ott fizettem (ez azért nagy valószinűséggel hozzájuk fut be).
Előzmény: CornFake (5159)
TGabesz 2005.01.22 Creative Commons License 5209

Köszi, igazad van tényleg így van.

Közben a macerás olaszom a "tracking numbert" is megadta így ellenőrizni tudom, hogy hol jár a csomag az olasz posta honlapján.

Remélem az is lesz benne amit megvettem.:))

Előzmény: edk440 (5206)
kivi 2005.01.22 Creative Commons License 5208
Mármint azt írtam a papírra amit ő nekem megadott levélben, de az okmányain nem pont úgy szerepelt a neve.
Előzmény: kivi (5207)
kivi 2005.01.22 Creative Commons License 5207
Az MTCN kevés, igazolnia is kell magát a címzettnek. Nekem abból volt szívásom, hogy (nem tudom kinek a hibájából) elírtam két betűvel a címzett nevét. Nem tudta felvenni a pénzt, így névmódosítással újra kellett az egész procedúrát végezni. Természetesen ez már nem járt újabb költséggel.
Előzmény: Ariel (5200)
edk440 2005.01.22 Creative Commons License 5206
Vigyázat, sokan a hitelkártyát csak azért írják oda, mert a Paypalben is van olyan üzemmód, hogy nem a paypales számlád egyenlegéből fizetsz, hanem a kártyádról vonják le. De aki regisztrálni sem tud (mint mi), az persze ezt sem használhatja.
Előzmény: TGabesz (5201)
edk440 2005.01.22 Creative Commons License 5205
A WU Money Transfer a már említett okból nem biztonságos.

A Bidpay (bár az anyacég ugyanaz) egy teljesen más szolgáltatás, arra nem vonatkozik a figyelmeztetés.

Egyébként le lehet kérdezni, hogy a Bidpay MO-t beváltották-e. A beváltástól számítva egy héten belül tudja megmondani a rencer. A weben megadott 800-as számot kell hívni, csak 880-as körzetszámmal (00-1-880-stb.) Persze így már nem ingyenes a hívás.
Előzmény: K. Shiraishi (5192)
edk440 2005.01.22 Creative Commons License 5204
A biztosíték a becsületessége és az, hogy ha páran bepanaszolják, hogy többet vont le, akkor visszavonja a bank a kártyaelfogadási jogát. Ilyen esetben mg is téríti a kártyatársaság a vevő kárát, aztán meg leveri a csaló eladón.
Előzmény: narancsmacek (5190)
TGabesz 2005.01.22 Creative Commons License 5203
Köszönöm. Angol eladóról van szó konkrétan, de majd rákérdezek akkor. Szerintem valamilyen cég lehet.
Előzmény: Ariel (5202)
Ariel 2005.01.22 Creative Commons License 5202
a banker's draft az csekk. tulkepp. ha jol remlik az egy bank altal kiallitott csekk, ilyesmit ha minden igaz lehet vasarolni a magyar bankoknal is.

a bankkartyas fizetesre szerintem mindig kerdezz ra. a tengerentuli eladok nem igazan szoktak elfogadni nem amerikai kartyat (a nagy riziko miatt).
Előzmény: TGabesz (5201)
TGabesz 2005.01.22 Creative Commons License 5201
  Lenne egy (ill. több) láma  kérdésem: Az angol eladóknál a „Banker’s Draft” mint fizetési opció banki átutalást jelent v. valami mást.?

A másik, hogy ha külön sorban szerepel a PayPal és a Credit Card  a fizetésnél akkor az nem ugyanazt jelenti igaz?

Ilyenkor az eladó egy cég és letudja venni a pénzt a kártyámról? Szoktatok fizetni így ? Biztonságos? (2500+ -os a hapsi majdnem 100%-os)

Köszi.

Ariel 2005.01.22 Creative Commons License 5200
a WU es moneygram azert nem biztonsagos, mert ahhoz hogy valaki hozzaferjen a penzhez, sokszor nem kell mas, mint egy azonosito (pl. MTCN). Mivel ezt altalaban emailben kuldod el, megvan a lehetosege, hogy egy elelmes rendszergazda (pl. nagyobb ISPknel) az atmenoforgalmat ellenorzi egy script segitsegevel (pl. az MTCN szavakat figyeli) megszerzi az azonositot.

a bidpay szerintem biztonsagos.
Előzmény: fargo (5198)
bugmaker 2005.01.22 Creative Commons License 5199
Karácsony előtt (dec 20 körül) küldtem egy csomagot LÉGIPOSTÁVAL a messzi és távoli, egzotikus Rómába. A vevő csak most kapta meg (jan. 22.). Nem értem mi a franc tartott a postáknak 4 hétig, hiszen ugye "minden út Rómába vezet"....

Jut eszembe, minap fel akartam adni a postán egy levelet miközben a postás "kisasszony" (inkább Fatehén a'lá Terézanyu) a figyelmembe kezdte ajánlani a posta befektetési lehetőségeit. Kicsit eldurrantam: miért foglalkozik a posta olyan kiegészítő tevékenységekkel, mint kötelező bizt, befektetés stb, mikor a saját, eredeti profilján is lenne mit fejleszteni ???!!!
fargo 2005.01.22 Creative Commons License 5198
Miért nem biztonságos? Szerintem azért, mert ez nem az eBay biznice, ők naná hogy a sajátjukat, a PayPalt nyomatják.

Nem tudom elképzelni, hogy a végletekig paranoid Ámerikában egy bevett fizetési forma túl nagy kockázatot rejtene. Amit el tudok képzelni, az az hogy te elküldöd a pénzt, a másik meg felveszi, majd letagadja. De nem hiszem hogy ne lehetne a WU rendszerén keresztül bizonyítani, hogy megtörtént a felvétel. Az illető fényképes személyi okmánnyal azonosítja magát, majd aláírásával igazolja hogy magáévá tette a pénzt. Ennél többet mit lehet elvárni?
A minap én rákérdeztem a WU ügyfélszolgálatánál, hogy az általam küldött pénzzel mi van, fél perc billentyűcsattogtatás után jelezték hogy nem vette fel még senki...
Ha arra kerül a sor, akkor a bíróságon simán sarokba lehet szorítani az illetőt, a WU szerintem segítene benne. Ha pedig bebizonyosodik hogy valaki valóban lenyúlta a lovettát, akkor a WU-nak kell felelősséget vállalnia érte. Mi az hogy odaadják egy vadidegennek?
Előzmény: K. Shiraishi (5197)
K. Shiraishi 2005.01.22 Creative Commons License 5197

Never pay for your eBay item using instant cash transfer services such as Western Union or MoneyGram.
These payment methods are unsafe when paying someone you do not know.

Most ez tudtam idecopyzni. (Ez egyébként egy "Marketplace Safety Tip") volt, de valahol máshol az egyik power seller eladónál konkrétan hasonló szöveggel a BidPay-re figyelmeztet, mint nem biztonságos pénzküldési módra. (Most nem találom, de ha meglesz ide-paste-zom).

Egyébként pont ezt kérdezem Tőletek: hogy "mit mondtak biztonsagtalannak ?". ???

Nem értem mi lehet a baj. Szívott ezzel már valaki ? És ha igen: - mit? Több, mint 60 utaláson vagyok túl - többnyire BidPay /Western Union -on. Várhatom, hogy egyszercsak üresre cuppantják a kártyámat valami lopott adattal ?

Előzmény: pasa_ (5196)
pasa_ 2005.01.22 Creative Commons License 5196
ha utalas helyett konkretan beirnad hogy mit mondtak biztonsagtalannak, akkor hozza lehetne szolni hogy ugy van-e avagy marhasag...
Előzmény: K. Shiraishi (5192)
TGabesz 2005.01.22 Creative Commons License 5195
Ja, lehet.:) Egyébként szerintetek kérjek tőle valami igazolást, hogy feladta a cuccot?

Olyan érzésem van, hogy csak kamuzik megint.

Előzmény: edk440 (5188)
garfieldka 2005.01.22 Creative Commons License 5194

Szerintem a külföld esetében könyyebben és korrektül tájékozódhat mindenki a postai díjszabásokról. Tehát ezért nagy biztonsággal mondhatja az eladó előre a díjat.

 

A tegnapi hazai esetem viszont sajnos jellemző és szomorú.

LCD védő fóliát küldtem 17-én valakinek egy síma borítékban. Az utánvét díja 428 forint volt.

Tegnap ugyanilyen küldemény 655 forintért ment el. Miután megkérdezte, mi okozta a különbséget, a hölgy a postán megmutatta a számítás menetét, s kiderült, hogy ugyanott az előző levél felvételekor a küldemény átvételét igazoló nyomtatványrész visszaküldésének díját nem számolták fel.

Előzmény: Lackó koma (5193)
Lackó koma 2005.01.22 Creative Commons License 5193
"Meg 1 kerdes: Az eladok honnan tudjak elore, hogy mennyi a postakoltseg?
...
Azt meg el is tudnam kepzelni hogy belfoldre magamnak kiszamolom, de hogy kulfoldre es elore kiszamoljam, egy kicsit magasnak tunik "


Szerintem külföldre semmivel sem bonyolultabb kiszámolni, mint belföldre.
(Mondjuk ez nem minden postáskisasszonyra érvényes, pl. legutóbb is arról kellett győzködnöm egyet, hogy a United Kingdom az európában van. Az ő listáján ui. csak Nagy Britannia szerepelt. )
Kell otthonra valami kis mérleg, amivel le tudod mérni, hogy a csomagolással együtt a cucc melyik súlykategóriába esik. Nekem erre a konyhai mérlegünk jó szokott lenni. Innentől pedig csak kikeresed a posta érvényes táblázatából az árat, esetleg hozzáadod az ajánlott küldés felárát és kész. Ez külföld/belföld esetében egyaránt igy megy.
Előzmény: narancsmacek (5190)
K. Shiraishi 2005.01.22 Creative Commons License 5192
Szasztok!  Mostanában több helyen is találkoztam olyan figyelmeztetéssel, hogy a BidPay / Western Union Money Order nagyon nem biztonságos (?!). Én nagyon gyakran küldtem így a manit ,eddig (kopp-kopp) minden baj nélkül. Mi lehet ebben a veszedelem, amire annyira felhívják a figyelmet egyes seller-ek? Kémprogival leszedik a kártya adatokat, vagy mi a frász? Ne keserítsetek !, PayPalt ugyebár M.O-ról nem tudunk használni (igaz?), borítékban küldés: zizis. Banki transzfer inkább csak a németeknek (és macerás). Nekem a BidPay eddig bejött. Világosítsatok fel légyszi, vagy zavarjatok vissza  a korábbi hozzászólásokhoz, ha erről már vót szó...
Előzmény: edk440 (5187)
roberd 2005.01.22 Creative Commons License 5191
Üdv

Én igényeltem az egyik hazai banknál internetes kártyát, arról csak annyit tud levonni amennyit ráteszek neki, a vételárat. Gyors, egyszerű.

üdv
Előzmény: narancsmacek (5190)
narancsmacek 2005.01.21 Creative Commons License 5190

Koszi. Ha ilyen accountja van akkor mi a biztositek arra hogy annyit von le amennyit kell? (Mondjuk nekem ez az egesz kartyaszam alapjan levonunk dolog eleg fura, pedig mar soxor fizettem azzal netes boltokban.)

 

 

Meg 1 kerdes: Az eladok honnan tudjak elore, hogy mennyi a postakoltseg? Ha en kuldok valamit akkor bemegyek a postara megmondom, hogy mit akarok (biztositas stb.) rarakja a merlegre, hosszasan szamol es kitolteti velem a papirt... Azt meg el is tudnam kepzelni hogy belfoldre magamnak kiszamolom, de hogy kulfoldre es elore kiszamoljam, egy kicsit magasnak tunik (vagy saccperkabe jo rahagyassal irjak a szallitasi koltseget?)

Előzmény: edk440 (5188)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5189
koszi edk440!
edk440 2005.01.21 Creative Commons License 5188
Eddig csak nézte, de most már be is kapcsolta a számítógépet :-)

Az előzőben Merchant Account akart lenni.
Előzmény: TGabesz (5182)
edk440 2005.01.21 Creative Commons License 5187
Akinek ún. Mrchant Accountja van a bankban, az közvetlenül el tud fogadni kártyás fizetést.

A Bidpay-t hivatalosan is bárhonnan lehet használni.
Előzmény: narancsmacek (5183)
edk440 2005.01.21 Creative Commons License 5186
Írd meg, hogy megy a Money Order, hétfőn menj be az AmEx irodába és intézd el.

Ha a teljes fizetendő összeg nagyobb, mint amennyit ott maximum ráírnak egyre (talán 250 dollár), akkor többet kell venned. Ha mongyuk 350 dezső, akkor veszel egyet 250-ért, egyet 100-ért, és a kettőt egy borítékban küldöd (ajánlva).

Tisztázd az eladóval, hogy milyen névre és címre kell szólnia a MO-nek.

Előzmény: svik3581 (5185)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5185
igen tudom, de nem csak en vagyok a hibas!
most ezt irta, mit jelent?

"can you get a money order from a bank. my boss only
allows specific payment options which include a credit
card(not american express), money order, or paypal. If
you can go to a bank and get a bank money order that
would work."
edk440 2005.01.21 Creative Commons License 5184
A Deák Ferenc _utcai_ AmEx irodában kell Money Ordert venned. Ezt ajánlott levélben elküldöd a címére, ő pedig beváltja, ahol akarja.

Máskor előbb érdeklődj, azután licitálj, akkor nem kerülsz bajba.
Előzmény: svik3581 (5177)
narancsmacek 2005.01.21 Creative Commons License 5183

Olvasom itt, hogy vannak akik elfogadnak cc-t (ez ugye a creditcard). Na ez, hogy muxik? Nekem nagyon fura, az biztos, hogy meg nem adnam a szamat, plane nem egy maganszemelynek...

A bidpayt azt lehet hasznalni tolunk (mo-rol) legalissan?

 

TGabesz 2005.01.21 Creative Commons License 5182
  Fejlemény: miután az igazolást elküldtem jött a válasz gyorsan.

Konkrétan ezt írta:   „I've opened the computer now. The shirt is on the way of hungary...”

A második része tiszta, de az első mondat pontosan mit jelent? Mármint úgy értem, hogy arra hivatkozik, hogy csak most „jutott” gépközelbe v. hogy most nézte meg esetleg a számla forgalmát a szg.-en. (szerdán azt írta nincs még ott, de az igazolás szerint 13.-án már megkapta)

Az az érzésem, hogy kamuzik sajnos.

Előzmény: Törölt nick (5167)
fargo 2005.01.21 Creative Commons License 5181
Papírt kell töltögetni, de maga a tranzakció elektronyos.
A bidpay pedig pénzutalványt kézbesít, amit be lehet váltani a megfelelô helyen.
Előzmény: kivi (5180)
kivi 2005.01.21 Creative Commons License 5180
Igen, arra gondoltam: Ibusz, posta, stb. Én úgy értelmeztem mindig, hogy a Bidpay "minősül" wire transfernek, mert ott minden elektronikusan megy. Míg a "sima" WU esetén papírt kell töltögetni, stb.
Előzmény: fargo (5179)
fargo 2005.01.21 Creative Commons License 5179
A sima WU alatt ugye az Ibuszban feladható cuccot értjük?
Az azért wire, mert dróton megy. Tíz perccel feladás után felvehetô, ha megtelefonálod a money transfer control numbert a címzettnek...
Előzmény: kivi (5178)
kivi 2005.01.21 Creative Commons License 5178
Hm... de akkor mitől "wire" a sima WU?
Előzmény: fargo (5176)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5177
A Deak teri Ibuszos megoldas az kezhez megy, vagy ott is el kell neki menni valahova?
fargo 2005.01.21 Creative Commons License 5176
Nem, a bidpay az igazi money order. Azt kézbe is kapja és bankban is beváltják neki.

A mezei WU az wire transfer, amiért el kell bumliznia akárhova is, ezt nem szokták szeretni...
Előzmény: kivi (5174)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5175
olyan csekket csak a Deak teren lehet venni, vagy netan videki nagyvarosokban is?
kivi 2005.01.21 Creative Commons License 5174
Akkor ez hülye, mert WU az pont egy sima money order. Lehet hogy az elektronikus WU-ra (ami BidPay néven fut most) gondol, és ezt nem szereti.
Előzmény: svik3581 (5172)
fargo 2005.01.21 Creative Commons License 5173
Nekem is volt egy ilyen levélváltásom a minap:
-- Mit fogad el ezek közül: WU, utalás, kártya, cash?
-- Bármit.
-- Biztos?
-- Biztos.
-- Akkor kellene a számlája száma.
-- Küldj inkább WU-t.
-- Elküldtem.
-- ...
-- Nincs a környéken WU iroda, küldj cash-t.
-- (Anyád.) Ez a 30 WU iroda van 16 mérföldön belül.
-- (Nagy csönd)
Előzmény: svik3581 (5172)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5172
Koszi a valaszokat!
En mar az elso levelben megemlitettem, hogy WU, es o mondta money order.
Gondoltam a WU az, tehat semmi gond. Ezutan meg par levelvaltas, majd miutan megnyerem, szol, hogy nem jo a WU.
kivi 2005.01.21 Creative Commons License 5171
Pl. nagyon hasznos tud lenni, ha _előbb_ tájékozódik az ember hogy milyen feltételeket szab az eladó (mert ő szabja!) és csak utána kezd licitálni. Bocs, nem kifejezetten neked szól a szemrehányás, de hihetetlen hogy egyesek mennyire nem tudják mit kell csinálni, de licitálnak mint a zállat. És utána megy a sírás-rívás hogy nem érti hogyan kell fizetni, meg amúgy sem beszéli a nyelvet, stb. Ehh...
Előzmény: svik3581 (5169)
Marcesz 2005.01.21 Creative Commons License 5170

Valahol itt a topikban is írták nemrég, asszem a Deák téri Ibusznál tudsz dollár alapú money ordert venni, azután azt kell elküldeni egy levélben az eladónak. Vagy megkérsz valakit, akinek van dombornyomott Visája, hogy segítsen neked a BidPayben.

Előzmény: svik3581 (5169)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5169
megis, mi a megoldas?
Marcesz 2005.01.21 Creative Commons License 5168

money order = pénzutalvány (mint a BidPay)

for payment = fizetésként

Előzmény: svik3581 (5166)
Törölt nick 2005.01.21 Creative Commons License 5167
Írj neki egy levelet, és csatold az igazolást is neki. Ha továbbra is tagadja, akkor egyértelműen e-bay. Ők kézbe veszik a dolgot. Vagy a cuccost fogod megkapni, vagy a lóvét vissza. Csak időbe telik, de nincs elveszve a lóvéd.:-)

ui.Az én kis saját bejáratú svábbogaram, az igazolás ellenére is tagadja, hogy megkapta a lóvét.
Szerintem abból indulnak ki, hogy ilyen piti összegnél nem fogunk ugrálni. Max levonja tőlük az e-bay, és kész.


Ilyenkor miért nem zárják ki ezeket a ......et az ebayről????
Előzmény: TGabesz (5160)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5166
mi az a money order for payment?
mivel fizessek akkor?

Marcesz 2005.01.21 Creative Commons License 5165
Ez pontosan azt jelenti, hogy nem fogad el Western Union money transfert.
Előzmény: svik3581 (5164)
svik3581 2005.01.21 Creative Commons License 5164
huh, megnyertem az elso aukciom!
az elado a fizetesi mod kerdesre a kovetkezot irta:

shipping costs will be $40, we ONLY accept cc, paypal,
or money order for payment, we DO NOT do wire
transfers by western union or moneygram

ez mit jelent?
en sima WU -val szeretnek fizetni, mivel nincs dombornyomott kartyam!
mi lenne a legjobb, ha ez nem megy?

TGabesz 2005.01.21 Creative Commons License 5163
Megírtam, hogy tudom bizonyítani, de már nem nagyon reménykedem...
Előzmény: sz (5161)
Marcesz 2005.01.21 Creative Commons License 5162
Az meglátszana az eddigi feedbackjén is. :)
Előzmény: sz (5161)
sz 2005.01.21 Creative Commons License 5161
kicsi naiv leszek: nem lehet, hogy ez a szerencsetlen csak a hovegi banki elszamolasat nezi? szerintem irjad meg neki, hogy tudod bizonyitani az atutalas sikeresseget es menjen be a bankfiokba, kerjen szamlakivonatot...
Előzmény: TGabesz (5160)
TGabesz 2005.01.21 Creative Commons License 5160
  Nos kikértem az OTP-től a SWIFT igazolást, a 11.-én átutalt pénzem 13.-án már a faszi számláján volt. Ő a mai napig tagadja. Most akkor hova tovább? 30 nap elteltével jelentsem az Ebaynek? Egyébként ott valami nyomtatványt kell kitölteni v. egy külön levelet kell írni? (sajnos az angolom eléggé alapfokú)

Még írok egy mailt a csávónak, hogy bizonyítani tudom az átutalás tényét hátha meghatja. Hogy lehet valaki ilyen suttyó, 46 euróért eladja a lelkét.:(

Előzmény: TGabesz (5120)
CornFake 2005.01.21 Creative Commons License 5159
hm
erdekes,nekunk siman jott a cucc,ugy nezett ki h serult az aru,kulruraltan es gyorsan valaszoltak az emailra...siman jo...
leellenorizted a banszlaszamot ahova kuldted?amugy eloszor a bankodnal reklamalj...
Előzmény: k2laci (5154)
k2laci 2005.01.21 Creative Commons License 5158
Akkor 2-ből 1 ! Nem is rossz arány !
Előzmény: Marcesz (5156)
ZE 2005.01.21 Creative Commons License 5157
Hubba... magyarul spracholunk már a weben is? Brrr... olyan Máriasegedelme utca hangulata van...
Előzmény: k2laci (5154)
Marcesz 2005.01.21 Creative Commons License 5156

Öcsémnek simán megjött tőlük a cucc.

Előzmény: k2laci (5154)
chapelle 2005.01.21 Creative Commons License 5155
Igen, fel kell nyomni őket a banknál. Ha a cég visszaküldi a bankodnak az általad megadott info-t a bankkártyádról (a terhelés jóváhagyását) akkor még mindig érvelhetsz -igaz akkor már a cég felé- hogy az árut nem kaptad meg. De legalább lesz több információd a status quo-hoz képest.
Előzmény: k2laci (5150)
k2laci 2005.01.21 Creative Commons License 5154

http://www.dvdrohlinge24.com

 

és ez itt nem a reklám helye :-))))

 

A banktól azonnal levonták a pénzt amint elküldtem a megrendelést.

 

 

 

Előzmény: narancsmacek (5153)
narancsmacek 2005.01.21 Creative Commons License 5153
Melyik aruhaz az? En is szoktam a nemetektol rendelni, nehogy belefussunk...
Előzmény: k2laci (5150)
narancsmacek 2005.01.21 Creative Commons License 5152

Most irt a csokusz hogy megerkezett a penz. Otp ft folyoszamlarol kuldtem uk-ba gbp-t, 18-an 9h-kor ment es ma 12h-kor megerkezett. Ez ha jol szamolom pont 3 nap volt.

Termeszetesen semmi extra kivansagom nem volt, pedig van valami surgos opcio is (az nem tom mennyivel dragitja). Honap vegen majd ha jon az egyenleg akkor meg tudom irni a koltsegeket (es az arfolyamot is).

Csokusz aszongya mar ma kuldi is a csomagot, kivancsi vagyok mar, nagyon mondta, hogy ne aggodjak szepen be lesz csomagolva, stb. (valami ~500 eladott tetele van, mind pozitiv feedback meg 1 db semleges).

 

trolipotlo 2005.01.21 Creative Commons License 5151
Ha levették már az összeget a kártyádról, fel kell nyomni őket a bankodnál. Vissza fogják fizetni a pénzt. (Előbb-utóbb...)
Előzmény: k2laci (5150)
k2laci 2005.01.21 Creative Commons License 5150

Kissé offtopic, de biztos van tippetek:

 

Még decemberben vásároltam egy külföldi (német) webárúházban hitelkártyával (162 EUR). Az árút azóta sem küldték, az emailes és faxos megkeresésre nem reagálnak. Mit lehet ilyenkor tenni ?

- Feljelentés a rendőrségen ?

- A bankomnál jelentsem be ?

- Vegyem úgy, hogy buktam az összeget ?! :-(

 

 

edk440 2005.01.21 Creative Commons License 5149
Ha van dombornyomott kártád, akkor a hátán ott kell legyen a CVV. A legegyszerűbb és költségmentes közvetlenül a Henry's-nek fizetni vele. A Bidpay MO-t csak dombornyomott VISÁval tudod megvenni a weben.

(Ha csak Electron, de IEB-től vagy HBW Expresstől, akkor is megy, hacsak vissza nem vonták ezek a bankok a Card not Present tranzakció engedélyezését az Electron kártyáikra)
Előzmény: hsoma (5140)
vomit 2005.01.21 Creative Commons License 5148
akkor ugy mondom, hogy ha a sajatom lett volna, mashogy varialtam volna. :-o
Előzmény: narancsmacek (5137)
hsoma 2005.01.20 Creative Commons License 5147

Yogi, Bugmaker!

 

Kösz  a válaszokat!

utánanézés: aszittem, ez egy normális tranzakció, és lehet posti utalással is fizetni, mint korábban, de nem. 

Ez vmi olyasmi, mint a Ryan közlegény megmentésében, amikor bedőlt a fal, belül egy szakasz német, kívül meg egy szakasz amerikai, aztán ki bírja tovább idegekkel...

 

Üdv, és kösz: hsoma

Előzmény: Yogi (5146)
Yogi 2005.01.20 Creative Commons License 5146
Ha ilyen dombornyomott vagy mi a rákos kártya, akkor rajta van, a hátulján. Money order például a Western Union, postán, utazási irodákban adható fel, jó drága. Inkább keríts egy domborkártyát.
Előzmény: hsoma (5143)
bugmaker 2005.01.20 Creative Commons License 5145
hsoma: ha VISA kártyát elfogadnak, akkor az a legegyszerűbb fizetésre. De csak ha dombornyomott.
Előzmény: hsoma (5143)
bugmaker 2005.01.20 Creative Commons License 5144
hsoma: az isten szerelmére, először miért nem tájékozódsz és utána vásárolsz?! Nézd vissza a 4971-es hozzászólásom, ott le van minden irva.
Előzmény: hsoma (5143)
hsoma 2005.01.20 Creative Commons License 5143

szia, újra.

hehe. a viza kártyán nincs rajt' a második azonosító...

sza' marad az order. a kérdés: ez hogy műxik?

Üdv, és előre is kösz: hsoma

Előzmény: Yogi (5141)
hsoma 2005.01.20 Creative Commons License 5142

a mama. szerencsét hoz...

kösz.

Előzmény: Yogi (5141)
Yogi 2005.01.20 Creative Commons License 5141
Nem is te nyerted, hanem az asszony...
Rákattansz arra az auctionworks clickout gombra, bekéri az item #-t meg az imélcímedet, amivel regisztráltál az ebayre. Na ennél tovább nem jutottam (most, ahogy próbáltam), mert persze nem tudom az adataidat, de ez után ki kéne hogy jöjjön a fizető-oldal, ahol megadod a kártyaszámot, azonosítót, ilyesmit. Csak kövesd az utasításokat.
Előzmény: hsoma (5140)
hsoma 2005.01.20 Creative Commons License 5140

Kedves sorstársak!

 

nyertem egy nyikon közgyűrűt a Henry's .com -tól. Most azt kérik, hogy klikkout, és hogy reg. és stb.

Akinek volt már ilyen tapasztalata, kérem segítsen! Piszokul zavaros.

azt mondják, hogy semmi bank-bank átutalás, csak viza, meg bidpéj, meg stb. Kérem, vki magyarázza meg ezeket az átutalási módokat.

 

Üdv és előre is kösz: hsoma

chapelle 2005.01.20 Creative Commons License 5139
Nem. Már sokszor mondtam, hogy a vámot nem az ár határozza meg hanem a termék jellege. Az áfát is, de az tény, hogy a vámmal értéknövelt összeget áfáztatják meg.
Előzmény: CornFake (5138)
CornFake 2005.01.20 Creative Commons License 5138
a huje vam meg mindig /ar *1,1/*1,25 ?
narancsmacek 2005.01.20 Creative Commons License 5137

Tudom szamitok ra. De tudsz jobbat? Meg ket lehetoseg volt, boritek (amit nem akartam megkockaztatni), meg a money order (es gonolom az sem olcso, meg nem probaltam, plane gbp-ben nem). Aztan utolag mondta a PayPalt de azt o sem preferalja, nekem meg nincs ahhoz regem (meg tudtommal nem is igazan lehet legalisan).

 

Előzmény: vomit (5135)
fil 2005.01.20 Creative Commons License 5136
Escrow-europe-al vagy Triple Deal -el esetlegesen tapasztalata ?
Milyen? (Megbízhatóság, gyorsaság, elfogadottság)
vomit 2005.01.20 Creative Commons License 5135
ezt kar volt, 5e koltseg siman benezhet.
Előzmény: narancsmacek (5133)
Törölt nick 2005.01.20 Creative Commons License 5134
Ezt az út már végig zongorázva. Minden rendben volt, a lóvé megérkezett a számlájára. Elküldtem a svábnak ezt a másolatot e-mailben. Nagyon nem hatja meg. Már megfordult a fejemben, hogy kimegyek Braunschweigba, és megrázom a pofonzsákot, annyira felidegesített a tagadásával, illetve az arrogáns, lekezelő stílusával. A negatívot már bedobtam neki, ami postafordultával nálam is jelentkezett.
(Megvárja míg értékelik, és utána dob ő értékelést, attól függően, hogy milyet kapott. Itt is látszik, hogy mennyire korrekt)
Előzmény: trolipotlo (5130)
narancsmacek 2005.01.20 Creative Commons License 5133

En kedden voltam otp-ben ft szamlarol utaltam uk.ba. Aszonta a noci, hogy max 7 nap. Persze lehet rovidebb is, de a max 7 nap.

 

TGabesz 2005.01.20 Creative Commons License 5132
 Akkor várok még pár napot, bár a mai nappal ez már a 8. munkanap.
Előzmény: nohab (5131)
nohab 2005.01.20 Creative Commons License 5131

Szerintetek az létezik, hogy a múlt héten kedden átutalt pénzem még nem ért oda Olaszba? OTP folyószámáról ment, a nő szerint 5 munkanap. (IBAN, BIC adatokkal)

 

Az 5 munkanapot csak azért mondja, hogy mondjon valamit. Lehet kevesebb és több is. Nekem volt olyan, hogy délután 3-4 körül adtam fel Németországba utalást a neten és másnap ott volt a pénz. Alig hittem el.

Előzmény: TGabesz (5107)
trolipotlo 2005.01.20 Creative Commons License 5130

Kérdezd meg a te bankodat, hogy mi a helyzet az utalással. Ha elment (és a másik bankhoz megérkezett), adnak róla egy papírt, vmint ők tudnak kapcsolatba lépni a fogadó bankkal és infót kérni. Neked nem mondanak semmit, mivel a te bankoddal állnak "szerződésben", nem veled.

Előzmény: Törölt nick (5109)
nohab 2005.01.20 Creative Commons License 5129
Hogy ennek miért lett ilyen színe???
Előzmény: nohab (5126)
Gsi8v 2005.01.20 Creative Commons License 5128
Köszi igazad van mérlegelni kell :)
Előzmény: nohab (5126)
nohab 2005.01.20 Creative Commons License 5127
Ezt nem lehet, másról nem tudok.
Előzmény: fil (5088)
nohab 2005.01.20 Creative Commons License 5126

A nem biztositottnak nagy az esélye,hogy eltünik megsérül gondolom.

 

Mérlegelni kell. A múltkor volt egy 9-10 eurós cucc, biztosítatlanul 8, biztosítva ~20 euró lett volna a posta, ilyen esetben nyilván nem fizeti ki szívesen az ember a biztosításra az áru értékének majd' mésfélszeresét. De ha pótolhatatlan, vagy az értékéhez képest nagyon olcsó volt, akkor persze igen (szerencsésen megjött a cucc).

Előzmény: Gsi8v (5065)
t.lantos 2005.01.20 Creative Commons License 5125

Siman lehet meg tobb is.

Az ugymenet egyebkent forditott iranybol eleg gyors tud lenni, utaltak nekem szerdan, es penteken mar jott az sms a banktol.

DE! : a devizautalasokat +2 napra irjak jova. Ez esetemben azt jelenti, hogy kedden lesz felhasznalhato, addig csak az ebankban latom, ha telefonon lekerdezem az egyenleget, nem. Ez lehet mashol is igy.

Es akkor meg lehet lassabb az utalas, nekem se 2 nap szokott lenni.

Valamint a kuldes idopontja is szamit. Ha 11 utan adom a megbizast, akkor mar csak a kovetkezo nap inditjak.

Előzmény: bugmaker (5108)
Törölt nick 2005.01.19 Creative Commons License 5124
Még várjál 1 hetet. Ha akkor is tagad pumpino, akkor szerezd be azt az igazolást. Az e-baynél pedig 30-90 nap között jelentheted. Ha igazad van, akkor visszakapod még ebben az évben a lóvét.;-)
Előzmény: TGabesz (5120)
rstudi 2005.01.19 Creative Commons License 5123
Mikor mentem a postára pénzt feladni, a postáscsajjal ott vakartuk a fejünket, mire kitotóztuk, hogy az angol srác által küldött címből mi micsoda. :)
fargo 2005.01.19 Creative Commons License 5122
Egyelôre pozitívan állok hozzá, feltételezve hogy ô is bexopta a WU gagyizó keresôjét...
Előzmény: fargo (5121)
fargo 2005.01.19 Creative Commons License 5121
Nem, itt szerintem a Market Harborough nem ismert elôtte, vagy keveri egy Kentben lévô hasonló nv? településsel.
Most rákerestem a közelében lévô településekre, van tôle 10 mérföldre 2 darab és 16 mérföldön belül újabb 28 másik :-)))
Előzmény: rstudi (5119)
TGabesz 2005.01.19 Creative Commons License 5120
Nos mint írtam én is attől félek, hogy megkapta már a pénzt. Egy nappal később utaltam németbe az már megérkezett. Még abban bízom hátha az olasz bankok töketlenkednek. Az OTP azt mondta tudnak adni valamilyen igazolást, hogy átmnent a money. Ezzel lehet majd kopogtatni az Ebaynél?
Előzmény: Törölt nick (5109)
rstudi 2005.01.19 Creative Commons License 5119
Ez az, beírod a várost, kiválasztod UK-t, és köpi a címeket kilószám. Azt, hogy városon belül melyik van hozzá legközelebb, válassza ki magának. Akár el is küldheted a keresés eredményét html-ben, vagy simán levélben. Az utca címével ne tökölj, lehet, hogy az megzavarja a keresőt.
Előzmény: fargo (5118)
fargo 2005.01.19 Creative Commons License 5118
Én ITT szoktam keresni...
Előzmény: rstudi (5116)
fargo 2005.01.19 Creative Commons License 5117
Persze, így nem néztem, csak beírtam a csóka címét, ami meg Market Harborough...
Az ehhez legközelebbire adott ki valamit Kentben :-/
Előzmény: capitan (5115)
rstudi 2005.01.19 Creative Commons License 5116
A westerunin.com tényleg kapásból kidobott egy tucatnyi northamptoni címet. Milyen honlap szerint nem talált?
capitan 2005.01.19 Creative Commons License 5115
Nézd meg jobban... Northamptonbn 13, Leicesterben 28, Birminghamban több mint 40 WU hely van.....
Előzmény: fargo (5112)
fargo 2005.01.19 Creative Commons License 5114
Sok száz feedbackes, 100%-os eladó. A tétel meg aprópénzes potomság. Ha veszik is a WU utalás, az sem számottevô. Nem valószín? hogy át akar verni, most éppen arra gyanaxm hogy ô is a WU oldalán nézte meg a legközelebbi elfogadóhelyet, és elhitte hogy az 300 kilométerre van. Ez nonszensz -- holnap felhívom ôket, lecsekkolom hogy ôk mit mondanak. Remélem nem ugyanerrôl a honlapról nézik ki az irodáik helyét :-)))
Előzmény: Marcesz (5113)
Marcesz 2005.01.19 Creative Commons License 5113
Küldd vissza neki rózsaszínnel a saját maga által írt sorokat (mármint amiben WU-t kért). A gáz az, hogy a WU-s pénzt csak egy bizonyos idő elteltével kaphatod vissza, addig ő bármikor felveheti + ott vannak a költségeid. Nagyon gyanús, ha most pénzt kér.
Előzmény: fargo (5111)
fargo 2005.01.19 Creative Commons License 5112
Érdekes...

Megnéztem a WU honlapján, hogy hol van a csókához legközelebbi elfogadóhely, majd kiszámoltattam egy útvonaltervezôvel az utat, gondoltam az orra alá dörgölöm. Hát a legközelebbi irodára 274 kilométert írnak. Az ember Northampton és Leicester között lakik, amit a WU honlapja kidobott az meg Londonon is túl, onnét még vagy 30 kilométerre keletre van. Szerintem xar a WU programja, nem hiszem hogy a 30 kilométerre lévô Birminghamben nincs egyetlen WU képviselet sem, de még hogy a közelebb található Londonban sincs egyetlen iroda...

Mi ez a gagyizmus? Létezik ilyen?
Előzmény: fargo (5111)
fargo 2005.01.19 Creative Commons License 5111
No, sikerült belefutni egy büdösbogárba :-(

Licit elôtt rákérdeztem, milyen fizetést fogad el. Erre azt válaszolta, neki mindegy, jó az utalás is, a WU is, de cash-t is elfogad. Miután megnyertem a cuccot, hosszas nyaggatás után, hogy ugyan adja már meg a bankszámlája adatait, kinyögte hogy küldjem inkább Western Unionnal. Ez meg is történt. Miután azóta eltelt már vagy egy hét, elkezdtem érdeklôdni nála hogy ugyan mi újság, megkata-e már a pénzét, most meg benyögi hogy nem tud mit kezdeni a WU utalással, a legközelebbi felvevôhely túl messze van, a bankok nem váltják be (hö??? mit nem váltanak be???) a posta sem fogadja el (mit???).
Küldjek készpénzt.

Mi a halált kezdjek vele?
Csupa rózsaszín nagybet?kkel írogat :-)))
Adi001 2005.01.19 Creative Commons License 5110

Hi!

Van e valakinek infolya hogy pl. németből vagy ausztriából az euros vételárral vett cucc utánvétele hogyan zongorázódik le részleteiben?! (Kinek fizetek miben ?)

És hogyan alakulnak ennek a költségvonzatai teszem a sima átutalás/csomagküldéshez képest?!

Előre is kösz!

Törölt nick 2005.01.19 Creative Commons License 5109
Tapasztalatom szerint 5 munkanapot mondanak, de 3 munkanap alatt megjelenik az eladó számláján.

Nekem egy dec. 27-én elküldött 85€-t tagad a svábbogár. Számlámról eltűnt, vissza nem jött, tehát ott kell lennie, de tagadja. Már felhívtam a kinti bankot is, de nem adnak felvilágosítást. Érzésem szerint ezt már csak az E-bay fogja tudni megoldani.
Előzmény: bugmaker (5108)
bugmaker 2005.01.19 Creative Commons License 5108
TGabesz: Ha öt munkanapot mondtak, akkor az pont ma telt le. Szóval van még remény...
Előzmény: TGabesz (5107)
TGabesz 2005.01.19 Creative Commons License 5107

Üdv!

Szerintetek az létezik, hogy a múlt héten kedden átutalt pénzem még nem ért oda Olaszba? OTP folyószámáról ment, a nő szerint 5 munkanap. (IBAN, BIC adatokkal)

Kezdem azt hinni, hogy át akarnak vágni. (50 euróról van szó mindössze)

csabilc4 2005.01.19 Creative Commons License 5106

Szia!

 

Én is pont 284$ értékben rendeltem cuccot még nov-ben. USPS-szel durván 1 hét alatt megjött. Vámmal (1.9%) 13 ezer áfát forintot fizettem. Egyébként pulzusmérő óra volt, így kb. 65 ezerbe került cakk-pakk, nálunk 90 ezer lett volna.

Orzcy térre kellett mennem érte.

Előzmény: capitan (5100)
chapelle 2005.01.19 Creative Commons License 5105
"284$-ra mennyi vámot számolnak és kinek kell majd fizetni?"
A vámot nem az összeg nagysága határozza meg hanem a tárgy. Ha egyéni, magánszemély importáló vagy akkor nagy valószínűséggel az Orczy téren kell megfizesd egy zöld egyenruhás embernek. Az áfát is, ez nagy valószínűséggel 25% lesz.
Ezt vagy onnan tudod meg előtte, hogy a Posta értesít a csomag megérkeztéről vagy már nagyon itt kéne legyen és Te utánajársz hogy hol alszik. Szerintem ilyen értékű dolgot nem hoznak házhoz.
Előzmény: capitan (5100)
Ariel 2005.01.19 Creative Commons License 5104
semmit nem kertek (najo.. szemelyit, de azt is csak fizetesnel)..
CN23-as nyilatkozataim vannak. azokon nem talalok meg csak helyet sem VPID-nek.
Előzmény: ZE (5103)
ZE 2005.01.19 Creative Commons License 5103
Magánszemélyként vámkezeltek nekem egy cca. 60 USD-be kerülő szoftvert. Ehez ki kellett tölteni egy "ADATLAP magánszemélyek részére (M)
a Vám- és Pénzügyőrségnél történő vámazonosító szám (VPID) kiadásához, módosításához" című egy oldalas nyomtatványt. Bővebben lásd a vam.gov.hu

Kértek tőled adószámot első alkalommal?

Nézd meg a vámárunyilatkozatot, illetve a vámhatározatot, azon rajta kell legyen a vámazonosítója annak, akinek a nevére vámkezelték a cuccot...
Előzmény: Ariel (5099)
edk440 2005.01.19 Creative Commons License 5102
Ha nem légipostával küldik és a vám is elkapja, 6-8 hét. Légin, vám nélkül akár 2 héten belül is lehet.
Előzmény: capitan (5100)
timartom 2005.01.19 Creative Commons License 5101
Nekem USPS-el egy héten belül itt volt a cucc, bár azt nem vámolták.
Előzmény: capitan (5100)
capitan 2005.01.19 Creative Commons License 5100

Sziasztok!

megoldottam az amerikai vásárlást a Western union money transferrel, 10 perc és átment a pénz. 14-én postára dobták a cuccot USPS-szel. Kaptam tracking numert, de az usps.com nem ismerte. Mire számítsak, mennyi idő míg ideér a cucc?

284$-ra mennyi vámot számolnak és kinek kell majd fizetni? Házhozhozzál, vagy valami értesítővel kell majd rohangálnom?

Köszi!

Ariel 2005.01.19 Creative Commons License 5099
ZE!

nem lehet hogy te nem maganszemelykent VPID-ztel? nekem majus 1 utan 2 usa cuccomra is volt vam megsem kellett semmi ilyesmi. ecceruen csak kicsongetni a vamot,afat es a kezelesi kltsg-et. jah es ez sima usps volt.
Előzmény: ZE (5096)
conSalves 2005.01.19 Creative Commons License 5098
Igen, Verseny utca 1-3. De minden át nem vett cucc ide kerül? Mert én egyébként a 18. ker-ben lakom, innen küldtek oda.
Előzmény: edk440 (5078)
trolipotlo 2005.01.19 Creative Commons License 5097

Meg ám, főleg 500 EUR felett. Én már csak tudom, tavaly június óta ütöm botját az 1300 EUR-omnak.

Előzmény: fil (5085)
ZE 2005.01.19 Creative Commons License 5096
A vam.hu k@ka, má' bocs :-) Lapitopit én is inkább a németektől/osztrákiából, bár Gericom-ok most ezerrel eksönösen (raktársöprés?) vannak itthon is.

"Sima" postával nem érdemes küldetni, mert ha vámkezelni kell, akkor te szívsz vele tudtommal, célszerűbb szakosodott céget választani, bár drágábbak. (DHL pl. ők a VPID-t, vámkezelést miegyebet elintézik) A VPID _elvileg_ kell. Ott van a vámáruhyilatkozaton is meg a határozaton is ha jól emléXem HU00xxxxxxxx alakban :-)))

Lapitopinál a hálózati fesz. különbsége nem szokott számítani (Toshiba: 100-240V inputra műx a tápegység, a konnektorba sima beretvazsinórral kell bedugni...), de előferdülhet, hogy gyártó- illetve piacfüggő.
A gari is előkerül ilyen esetben: Ha USA gari van, akkor oda köll visszajuttatnod, ha EU-s, akkor EU.
Előzmény: Ariel (5095)
Ariel 2005.01.19 Creative Commons License 5095
1. biztos. en nem.
2. csomagszallitotol fugg. az hogy ki mivel szallit az pedig az eladotol.
3. csak azokra a csomagokra fizetnek karteritest ami biztositott. az hogy mikor fizetnek esetfuggo. nem 1-2 nap, hanem hetek, 1-2 honap.
4. valtozo. www.vam.hu
5. inkabb nemetbol. tobbek kozott a garit is konnyebb megoldani es a tengerentuli eszkozok kulonbozosege miatt is (pl. 120V vs. 230V)
Előzmény: ukillingmemekillingu (5094)
ukillingmemekillingu 2005.01.19 Creative Commons License 5094

Szeva!

 

Ismét 1 új fiú, de majd igyekszem többet probálkozni, mint kérdezgetni.1 tucat cuccot már rendeltem az usából, de ami most érdekelne:

 

1.rendelt-e vki laptopot, vagy más 1000 dollár nagyságú itemet?

 

2. törékeny csomagnak ekkora összegnél mi lehet a tarifája?

 

3.sok mindent halottam de még nem tudom most sem igazán, mi van ha összetörik vagy ha elveszik a csomag? ja és arra meddig kell várni?kell-e biztosítást kötni a csomagra?

 

4.és a legfontosabb: a vám tarifák, vpid kell-e és az mibe kerül nekem és hol tudom intézni?

 

vagy inkább a németektől rendeljek?

 

lécci segítsetek, mert aukcióról van szó, és az idő nem nekem dolgozik!

 

elöre is köszönet

 

 

vomit 2005.01.19 Creative Commons License 5093
azisigaz, bocs
Előzmény: t.lantos (5092)
t.lantos 2005.01.19 Creative Commons License 5092
Mondjuk ha nincs seller accountja valakinek, akkor ez a veszely nem fenyegeti.
Előzmény: vomit (5090)
edk440 2005.01.19 Creative Commons License 5091
Ha eccer már a kártyaszámom náluk van, sokkal valószínűbb, hogy azzal csalnának. De akkor lehúzhatnák a rolót. Biztosabb üzlet nekik az 1%-ok folyamatos csorgása.
Előzmény: vomit (5090)
vomit 2005.01.19 Creative Commons License 5090
lehet nem venni fog fel ragogumit, hanem elad 20 markas mobilt occsoe a nevedben, amit a vevok aztan rajtad keresnek. olvass vissza hogyan szivta meg vki egy jelszolopoval.
Előzmény: edk440 (5077)
bugmaker 2005.01.19 Creative Commons License 5089
chapelle: az USPS alapból nem képes tracking information-t adni. Talán az EMS-igen, annak árai viszont elég magasak. Szerintem az UPS-re meg a FedEx-re gondolták.

Jut eszembe, USA-ban leginkább csak szidják az USPS-t és inkább a futárszolgálatokat preferálják. Én FedEx-szel szivtam: egy hónapra "elfeledkeztek" a csomagomról, jó kis késést okozva. Aztán a reptérre kellett kimennem vámkezelni és átvenni, nem hozták házhoz.
Előzmény: chapelle (5087)
fil 2005.01.19 Creative Commons License 5088
... egyáltalán,Mo.-ról lehet ezt, vagy valami hasonlót használni? ...
Előzmény: fil (5085)
chapelle 2005.01.19 Creative Commons License 5087
Nincs feltétlenül vám. Néha átcsúszik anélkül is, főleg ha kicsi összegről szól. Ha fel is számítanak, a vámot 10 Euró alatt nem is kell megfizetni - nekem ezt mondta a vámos az Orczy-n. Az áfát igen.
Amerikából azért érdemes pld. USPS-szel (vagy más kultúrált céggel) küldetni mert az interneten percre pontosan nyomon követhető, hogy hol áll a acsomag. A magyar posta persze erre sem képes, de hát ebbe ne menjünk bele ismét.
Előzmény: Zsoltx (5084)
chapelle 2005.01.19 Creative Commons License 5086
Ha könnyebb az angol vagy a francia akkor jelentkezz be azon az e-bay oldalakon. Akkor a standard szövegek angolul (franciául) fognak megjelenni.
A Max. összeg nem feltétlenül az az összeg amit ki kell fizessél. Ha Te vagy a legtöbbet kínáló de a max. fizetendő összeg ennél magasabb, akkor is az alacsonyabb árat kell kifizesd. A Max. összeg arra is jó, hogy elég ha csak az aukciók vagy a napok végén szeded össze miket nyertél és miket nem.
Előzmény: roberd (5075)
fil 2005.01.19 Creative Commons License 5085
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon (meg az eBay-en is).
Az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalataitok az olyan tranzakció biztosítással kapcsolatban mint pl. a "TREUHANDSERVICE" (iloxx). Mennyire lassítja le a folyamatot?
Ahogy néztem 100 € -ig 2,50 € 200 €-ig 5,00 €. Ami szerintem megéri. Vagy tévedek?
Zsoltx 2005.01.19 Creative Commons License 5084
Tegnap jött meg USA-ból egy október végén feladott csomagom.
Rendesen posta hozta ki.

Az eladó már kerestette, azt mondták neki, hogy eltűnt, a biztosítás fizet.

Nagyon korrekt volt a srác, mert mondta azonnal, hogy küldi vissza a pénzt, a postaköltségnek viszont csak a felét.
Mivel kis összeg volt, azt javasoltam neki, hogy majd levásárolom, van nála egy kis debitem.

Erre kettő és fél hónap után megjön, a csomag sértetlen, vám nem volt ?????????

Gsi8v 2005.01.19 Creative Commons License 5083

Hát nem semmmmmi.

 

Üdv.

Előzmény: trolipotlo (5082)
trolipotlo 2005.01.19 Creative Commons License 5082

A nem biztosított tényleg eltűnik, még Németben is néha: novemberben 3 cuccosom nem jött meg és úgy néz ki, sose tudom meg, mér. A posta semmilyen infót nem ad a címzettnek, csak a feladónak, az meg általában szarik rá. Vettem egy cuccból 3 db-ot, eltűnt, rá egy hónapra írom a feladónak, hogy kérdezzen már rá, mert több csomag nem jött meg azon a héten. Semmi válasz, most megint megkérdem, mivan, asszongya: hogy lássam, milyen rendes, van még 2 db eladatlan ugyanilyen cucca, azt ingyé elküldi. Mondok talán fizesse vissza a pénzemet. De az én felelősségem, ha egy cucc eltűnik és unversichert lett elküldve.

 

Most ott tartunk, hogy talán mégis rá kellett volna kérdeznie a póstán, ha már megígérte, úgyhogy nem engedek a fizetési felszólításból.

Előzmény: Gsi8v (5065)
t.lantos 2005.01.19 Creative Commons License 5081

Innen koltozott ki egy resz Budaorsre, ha jol remlik. De ezek szerint a szent hely meg mindig ez :)

 

Előzmény: edk440 (5078)
rstudi 2005.01.19 Creative Commons License 5080
Alul, a termék leírása, a postázási és fizetési módok alatt van egy "Ihr Maximalgebot:" lehetőség, ott tudsz ilyet beállítani.
Előzmény: roberd (5075)
Gsi8v 2005.01.19 Creative Commons License 5079

Köszi szépen !

 

Üdv

Előzmény: edk440 (5076)
edk440 2005.01.19 Creative Commons License 5078
Ha egyre gondolunk, akkor az a komplexum a Verseny u. - Dózsa Gy. út sarkánál van, így a Dózsa Gy. felől jobb megközelíteni, mint a Keletitől. Régen a VIII. kerületből oda kellett menni a csomagokért, ha nem voltunk otthon, amikor kihozták
Előzmény: conSalves (5074)
edk440 2005.01.19 Creative Commons License 5077
Lehet, hogy AutomatikusanAzUtolsóPillanatbanLicitáló programot használt. Én már ajánlgattam itt ilyet, az volt a fő kifogás, hogy meg kell adni nekik az ebayes jelszót, és ez micsoda visszaélésekre ad alkalmat. Tényleg, majd biztos vesz a cég a nevemben egy használt rágógumit...
Előzmény: Törölt nick (5069)
edk440 2005.01.19 Creative Commons License 5076
Lehet, hogy a drágábbik csomagként adná fel (azaz DHL-lel, mert a Birodalmi Posta megvette a DHL-t, azóta az a csomagüzletága), az olcsóbbik meg ajánlott levélben (max. 2 kiló, doboz is lehet, nem csak boríték, elveszés esetén max. 38 eurót térítenek).
Előzmény: Gsi8v (5063)
roberd 2005.01.19 Creative Commons License 5075
Sziasztok, üdvözlet mindenkinek.

Mostanában kezdtem el foglalkozni az ebay-el (egy újabb lúzer), ezért ha nem bánjátok lesz majd néhány kérdésem. Ha korábban volt már téma a kérdésem, és nem terhellek vele titeket, légyszi írjátok meg hogy melyik hozzászólás tájékán lehet rá a válasz.
Néhány napja már olvagatom a topikot, de nem néztem vissza nagyon a multba.

Az első kérdést fel is tenném: a német ebay-t szoktam böngészni, és már licitáltam is néhány dologra, még egy licitet sem nyertem, persze a német nyelvet egyenlőre nem bírom teljes mértékben érteni, sőt. Fordítgatni szoktam, és úgy próbálom megérteni mit
írnak.
Soxor a liciteknél másodiknak licitálok, vagy mindegy hanyadiknak, a cuccra már rányomták az automatikus licitet, én teszek 1 eur-t, automatice ugrik rá a másik 1 eur-ja.
A kérdés, hogyan tudom őt mégis túllicitálni és ugyan úgy beállítani az automatikus maximalgebot-ot?
A válasz valószínűleg le van írva a német help-ekben, de mire lefordítom hozzávetőlegesen, kitavaszodik.
Köszönöm

Üdv
conSalves 2005.01.18 Creative Commons License 5074

Uff, járt már vki a Keleti mögötti postakirendeltségen? Fogalmam sincs, hogy pontosan mi ez, de most épp oda küldtek, hogy ott érdeklődjek az eltünt küldeményeimről...

Persze az ide vezető út sem volt 1szerű. Először a nemzetközi kicserélő átírányított a csepeli elosztóközponthoz, mondván hogy nekik 9 jegyű ragszám kell (nekem 7jegyű volt - Royal Mail Airmail). A csepeli központban egy csomót szedvedtek, mire kiderítették hogy nincs ilyen cucc náluk, s nagyon sajnálkoztak az EU-s átalakítások miatt (bár arra nem jöttem rá, hogyan kapcsolódik ez az én problémámhoz).

Ezután lecsekkoltam a helyi kirendeltséget, hátha csak nem dobta be a postás az értesítőt (vagy épp a szomszédnál hagyta), de semmi. Viszont lelkesen továbbküldtek a kerületi FőPostára, hogy ott tudják a tutit... Nu, itten kaptam azt a "javaslatot", hogy menjek a Keleti mögötti szent helyre, mert ott lakik az Atyaúristen, vagy mittudomén. Persze telefonszám az nincs (heh, telefon 2005-ben? ugyan már...).

Sz'al tud vki vmit, hogy mi ez pontosan? Érdemes oda még elmászkálni? Már marhára unom az egészet.