Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

erozsolt 2005. jan. 5. Creative Commons License 4704
Itt egy preparált példány.

A számlatörténetben meg egymás alatt 60000 Ft, (ami 246-os árfolyamot jelent), és 5800 Ft, csak úgy költségként.

2.
A nettó ár ilyenkor mit jelent, hogy kifizetem bruttón és regisztrálom itthon és visszaigényelhetem az ÁFÁ-t, vagy hogy ki kell rá fizetni az ÁFÁ-t és csak azt igényelhetem vissza? (EU-n belül)?Előzmény: bugmaker (4703)
bugmaker 2005. jan. 5. Creative Commons License 4703
erozsolt: azt hiszem valamit félreértettél. Ismereteim szerint EU-n beluli EURO átutalásnál mindegy hogy országon belül, vagy kivül utalsz azonos költségnek kell lennie. A hangsúly az EUROn van. Ha forint számláról utalsz akkor a bank azt számol fel, amit akar. Az OTP-nél ez min 2000 Ft, illetve ha nem adod meg az IBAN ill a SWIFT vagy BIC kódok, akkor valami büntető tétel is van a konverziók miatt.

Magánszemélyként EU-s beszerzés esetén NEM kell áfát fizetni, a vétel helyén érvényes sarcot fizeted. Persze, ha cég vagy, akkor nettó áron kapod a cuccot, és itt fizeted az áfát.
Előzmény: erozsolt (4701)
digicat 2005. jan. 5. Creative Commons License 4702
Gondolom a Safenet-ről van szó, amelyik szintén megszűnik (megszűnt?), ha jól tudom.

Ez úgy működött (amig használtam), hogy foglaláskor (vásárlás) a bank engedélyezte a tranzakciót (nyilván csak ha volt fedezet). Ezzel egyidőben küldött egy sms-t, amelyre a Safenet PIN kóddal kell válaszolni. Ha helyes válasz érkezett, akkor minden rendben. Ha nem, akkor ismételten kiküldik az SMS-t a vásárlástól számitott 6, 12 és 24 óra múlva (ha jól emlékszem). Ha egyszer sem érkezett helyes válasz, akkor a bank automatikusan elinditja a reklamációt, ill. nem engedélyezi a terhelést (a vásárláskor csak foglalás történt).
Ha jogosnak bizonyul a foglalás, akkor a kereskedő megkapja a pénzét, ill. a bankkártyabirtokos ki kell fizesse a reklamáció költségét (párezer forint).
Ha valóban jogtalan volt a foglalás, akkor a kártyatársaság ill. a kereskedő országának hatóságai intézkednek a továbbiakban.

Ha nincs Safenet, akkor annyi az eltérés, hogy foglalás után neked kell megreklamálni a bankban a tranzakciót, ha jogtalannak tartod. Egyébként ebben az esetben is ugyanaz az eljárás, nem terhelnek, amig ez eljárás nem zárult le.

Amit még jó tudni a kártyáétól eltérő pénznemben történő fizetésről (pl. forintkártya-eurós fizetés):
A végleges összeg a terheléskor, és nem a foglaláskor számitódik ki (amelyik banknál lehet látni a foglalásokat is, ott jól látszik, pl. Raiffeisen.).
Tehát minél nagyobb az összeg, annál nagyobb eltérés lehet a foglalt és a terhelt összeg között, mivel közben változhat az árfolyam. Persze jó irányba is változhat, lehet, hogy végül kevesebbet vonnak le, mint amennyit foglaltak.
Hitelkártyánál biztos nem okoz gondot, ha többet akarnak levonni, mert ott meg lehet haladni a hitelkeretet (próbáltam, működik). Más kártyáknál nem tudom mi történik, ha terheléskor mondjuk 1000 ft-tal kevesebb van a számlán, mint amennyit foglaltak.
Előzmény: ZE (4684)
erozsolt 2005. jan. 4. Creative Commons License 4701
Sziasztok!

Épp vettem pár dolgot Németországból eBayen, és internetes tanácsok elolvasásával úgy döntöttem, hogy IBAN/BIC módon fogom a fizetést elintézni, EU-n belül ingyenes. El is mentem kedves OTP bankunkba és ki is töltöttem az átutalást. Megkérdeztem a hölgyet, hogy hova írjam az adatokat, azt mondta, hogy írjam csak oda, majd ő beüti a gépbe a megfelelő helyre (ugyanis a lapon nem volt semmi IBAN/BIN rublika). Majd megkérdezte, hogy a 3. fél költségét én fizetem-e. Gondoltam amiatt a pár cent miatt jobb, ha nem izgulok, fizetem én. Szépen el is ment a pénz, rendes árfolyamon váltva, majd kicsit később megjött a másik tétel, KÖLTSÉG ÉS JUTALÉK címen. Ez eddig mind szép és jó, de a teljes átutalás volt 59.979 Ft, de a jutalék 5.852 Ft. Ez 10 százalék!

Ez normális? Most akkor nem vagyunk EU tagok???

Mind ezen a fórumon, mind máshol azt olvastam, hogy egy Németországi IBAN/BIC átutalás maximum 5 euróba került, de akkor már nagyon sokallták. Külföldieknek meg általában teljesen ingyenes szokott lenni (eBay.de fórum).

Nem tudjátok, ez után még kell majd ÁFÁ-t fizetni? Mert Németországban asszem csak 19%, nálunk meg 25.

------
Teljesen más téma:

Valakinek sikerült már cégesen elszámolnia eBayen (EU/USA) vett terméket? Konkrétan azt néztem, hogy külföldön új laptopot lehet annyiért kapni, mint nálunk használtat, amit céges munkára szeretnék használni. Ilyenkor mit kell tenni? El kell vinni, és le kell vámoltatni a terméket? Az eBayes számla megfelel?

Köszi,
Zsolt
erozsolt 2005. jan. 4. Creative Commons License 4700
Sziasztok! Épp vettem pár dolgot Németországból eBayen, és internetes tanácsok elolvasásával úgy döntöttem, hogy IBAN/BIC módon fogom a fizetést elintézni, EU-n belül ingyenes. El is mentem kedves OTP bankunkba és ki is töltöttem az átutalást. Megkérdeztem a hölgyet, hogy hova írjam az adatokat, azt mondta, hogy írjam csak oda, majd ő beüti a gépbe a megfelelő helyre (ugyanis a lapon nem volt semmi IBAN/BIN rublika). Majd megkérdezte, hogy a 3. fél költségét én fizetem-e. Gondoltam amiatt a pár cent miatt jobb, ha nem izgulok, fizetem én. Szépen el is ment a pénz, rendes árfolyamon váltva, majd kicsit később megjött a másik tétel, KÖLTSÉG ÉS JUTALÉK címen. Ez eddig mind szép és jó, de a teljes átutalás volt 59.979 Ft, de a jutalék 5.852 Ft. Ez 10 százalék! Ez normális? Most akkor nem vagyunk EU tagok??? Mind ezen a fórumon, mind máshol azt olvastam, hogy egy Németországi IBAN/BIC átutalás maximum 5 euróba került, de akkor már nagyon sokallták. Külföldieknek meg általában teljesen ingyenes szokott lenni (eBay.de fórum). Nem tudjátok, ez után még kell majd ÁFÁ-t fizetni? Mert Németországban asszem csak 19%, nálunk meg 25. ------ Teljesen más téma: Valakinek sikerült már cégesen elszámolnia eBayen (EU/USA) vett terméket? Konkrétan azt néztem, hogy külföldön új laptopot lehet annyiért kapni, mint nálunk használtat, amit céges munkára szeretnék használni. Ilyenkor mit kell tenni? El kell vinni, és le kell vámoltatni a terméket? Az eBayes számla megfelel? Köszi, Zsolt
draft755 2005. jan. 4. Creative Commons License 4699

mert alapvetően tisztességesen állnak a dolgokhoz

 

Igazad van ! Ez kb. 60-65 vasarlasi akciobol 1db ! Csak hat en sem gondoltam volna, hogy ha pl. biztositott küldeshez ragaszkodsz a pöcs meg kiküldi nem biztositva, mert akar 3.- EUR-t sporolni, utanna Te szivod meg. A röhej az egeszben az, hogy a tag 2 heten belül ki lett lökve az eBay-röl es ez altalaban nem azokkal törtenik meg, akik normalisan allnak a dolgokhoz ...

Ami gyakrabban elöfordul: eladsz pl. 10 dolgot => 3-4-re megerkezik a penz azonnal, 4-re 8-12 nappal kesöbb, 2-re soha ... :-( (Zahlungsmoral)

Ez az en sajast statisztikam. V.mikor jobb mondjuk ... :-))

Előzmény: garfieldka (4688)
TGabesz 2005. jan. 4. Creative Commons License 4698
  Segítséget szeretnék kérni főképpen a Mo.-ról való fizetés ügyében. Sikeresen regisztráltam magam, jópár dolgot találtam is ami érdekelne (főleg mezeket szeretnék venni ). Az angol a német és az olasz oldalon keresgéltem. Azt szeretném tudni, hogy hogyan tudnék a leggyorsabban és a legegyszerűbben fizetni értük. Ma az OTP-nél megérdeklődtem a VISA classic kártya feltételeit, ilyet tudnék is kérni csak azt nem tudom, hogy utána akkor mi a teendő. Regisztrálnom kellene a BidPay-re? Vagy ez már nem is működik, mert az eladók nem igazán említik fizetési lehetőségként. Levélben pénzt küldeni 20 euro felett nem igazán szeretnék (alatta esetleg megkockáztatnám). A posta ugye Angliába nem küld pénzt, olaszból meg csak kapni lehet, de fizetési opcióként ezt sem nagyon szeretik. A Western Union-t meg kihangsúlyozva nem kérik. Hogy miért azt nem tudom. Nem adják oda nekik a pénztv. valami más oka van? (pedig elvileg gyorsan ott lenne a money) A MoneyOrdert sajnos nem tudom micsoda és hogy hogyan működik.

Maradt még a banki átutalás, ezt sem tudom mennyire biztonságos és hogy milyen adatok kellenek majd hozzá ha utalni akarok. Egyébként a „direct wire” mit jelent, ez jelenti a banki átutalást. Sajnos az angolom elég „alapszintű”.

Szóval én inkább ezt a VISA kártyás dolgot preferálnám, úgy hogy nyitnék egy új folyószámlát hozzá és mindig csak kb. annyi pénzt raknék rá ami fedezi a vásárlást. Megerősítést szeretnék kérni, hogy ez jó lenne-e nekem (és ha igen akkor ha megvan a kártya mi a további teendő) v. van egyszerűbb, olcsóbb, biztonságosabb módszer.

Azt hangsúlyozom, hogy nem nagy értékű vásárlásokról lenne szó, szerintem max. 80-100 euro.

Bocs, hogy hosszú voltam. Előre is köszönöm.

 

draft755 2005. jan. 4. Creative Commons License 4697

Te mit varnal ...?? Mo.-on sztem körberöhögött volna a rendör, de min. azt mondta volna, hogy kötelessegböl muszaly felvennie az esetet, de nem szamits semmire.

Na itt pont forditva törtent az egesz. Eltelt mar min. 4-5 honap a deal utan (se aru, se penz vissza), lent a vagyok a rendörsegen es felvetem a dolgot, hogy "ilyennel egyatalan foglalkoznak ...?" Valasz: "Persze, hat ezert vagyunk itt". De a nö komolyan is vette az egeszet, söt azt mondta, hogy az ilyen kisstilü szaralakokat csak ilyen modon tud az ember "kikapcsolni". Ha senki nem nyomja öket fel, akkor üködnek tovabb gond nelkül.
Amit elvartam volna: legalabb kötelezze az ügyeszseg a tagot az összeg (25.- EUR) visszafizetesere. Mivel ilyen szintre került az egesz (idezes a rendörsegen, utanna ügyeszseg stb.) nincs sok benne sok logika. Csak az allami szinten törtent ügyintezes biztos belekerült több szaz EUR-ba. Fizetve: Az adofizetök penzeböl. De mindegy. Ez mar mas tema.
Vegrahajtora itt ilyen esetekben nincs szükseg !! Itt a kiküldött büntetest probald ne kifizetni. Hasonlo a szisztema mint a mostani parkolasi rendszerrel Bp.-en (ha befizeted a büntetest 2 napon belül X összeg. 10 nappal kesöbb mar 3x, 30 nappal kesöbb 8X stb. stb.)

 

PS.: A poen az, hogy nem összegtöl függ ez. Hasonlot tapasztaltam mar 2000-ben (nem ebay-es ügy). Ott az összeg kb. 10e DM volt ! :-((

Előzmény: Marcesz (4693)
draft755 2005. jan. 4. Creative Commons License 4696

Most egy világ dőlt össze bennem.

 

Ahogy mondod ...!! Azutan, hogy a rendör felvette az összes adatot (egy ilyen kaliberü dologban) es megirta a feljelentest, többre szamitottam.

Előzmény: rstudi (4687)
garfieldka 2005. jan. 4. Creative Commons License 4694
Ebben az a szép, hogy nekem nem kellett reklamálnom, mert az átvétel és a nemfizetés után a vevő azonnal szólt és elküldte más úton a pénzt. Nagyon rendes volt tőle. Én csak azon vagyok kiakadva, hogy az ilyen küldeményeket millió helyen nyilvántartja a posta, s lám, ha a vevő nem szól volna, most mehetnék a pénzemet keresni.
Előzmény: rstudi (4692)
Marcesz 2005. jan. 4. Creative Commons License 4693
Most komolyan, mit vártál? 25 Euróért nem fog kimenni hozzá a végrehajtó, hogy elárverezze a házát. Nyilván náluk (mármint a németeknél) is van egy értékhatár, ami alatt nem számít bűncselekménynek. Ilyen esetben polgári peres úton lehet visszaszerezni a pénzt. Már ha van kedved hozzá ilyen összegnél...
Előzmény: draft755 (4685)
rstudi 2005. jan. 4. Creative Commons License 4692
De te kaptál egy papírt, hogy elküldted az utánvétes papírt. Ilyen esetben, ha a postánál érdeklődsz, nekik csengetni kellene, nem? Ha az átvevő aláírt valami papírt, hogy átvette és kifizette, akkor a Posta csenget a sajátjából, ha nem írt alá ilyet, akkor is a Posta csenget a sajátjából, mert a csomagot úgyse tudja újra kézbesíteni, bizonyítani se tudja, hogy az valaki már átvette.
Előzmény: garfieldka (4690)
chapelle 2005. jan. 4. Creative Commons License 4691
Ha már okos és megfontolandó dolgokról beszélünk: egy nemitteni fórumtársunkat pedig egy benzinkútnál akartak levenni 5000 Ft-tal, rosszul adtak vissza neki. Pár órával később felhívta a cég központját, hogy segítséget kérjen. A cég belső ellenőrzése kiszállt a kúthoz, megnézte a kamera felvételeit, megállapították a tévedést (átverést). Ő visszakapta a pénzét, a kutast pedig aznap kirúgták. Jó példa is sok van :-)
Előzmény: garfieldka (4690)
garfieldka 2005. jan. 4. Creative Commons License 4690
Bár nem aukciós dolog, de tapasztalat. A múlt hónapban felhívott valaki - ezúton is köszönöm neki - azzal, hogy a felesége vette át a postástól a kb. 10000 forint értékű utávéttel fizetendő küldeményemet. A postás az utánvét díját nem kérte el a hölgytől!!! Várhattam volna. A telefon után a pénzt az illető bankon keresztül átutalta. Úgyhon itthon is vannak meghökkentő dolgok.
Előzmény: chapelle (4689)
chapelle 2005. jan. 4. Creative Commons License 4689
Ahogy minden áruházban, piacon lehetnek átverésre berendezkedett eladók, avagy tolvaj szarkák, úgy előfordulhat ez az online piacon is. Szerintem érdemes nagy eladóktól vásárolni, az ő áraik néha még a nagyobb haszonkulccsal is kedvezőbb mint a magyar, rövidtávra berendezkedett kereskedelmi rendszerben. Tényleg érdemes a sok pozitív feedback-kel bíró emberektől vásárolni, a kezdő eladókkal én is vigyázok, még akkor is ha egyszer mindenki kezdő.

A nagyobb baj szerintem a postával van, no azt tényleg meg lehetne regulázni rendesen.
Előzmény: rstudi (4687)
garfieldka 2005. jan. 4. Creative Commons License 4688
Ott is emberek élnek. Nekem a másfél évi vásárlás során egyszer kellet keményebben fellépnem. Azután megjött a csomag. S lám, most decemberben ismét elkallódó sorba került egy. Még itt van remény. Azért általánosítani nem szabad. Vagy ha mégis, akkor pozitívan inkább, mert alapvetően tisztességesen állnak a dolgokhoz. Persze, ha mi is!
Előzmény: rstudi (4687)
rstudi 2005. jan. 4. Creative Commons License 4687
Most egy világ dőlt össze bennem. Miben bízhatok, ha már a németekben sem? :( De tényleg, én eddig alapoztam arra, hogy a kintiek azért csak más világban nőttek fel, és megbízhatóbbak. De ezek szerint nem mindig.
Előzmény: draft755 (4685)
bugmaker 2005. jan. 4. Creative Commons License 4686
ZE: azt tudom, hogy először csak foglalják a pénzösszeget, aztán utána pár nap múlva érkezik a terhelés (vagy ha nem, akkor felszabadul a zárolt összeg.) A lényeg, szvsz, mégiscsak az, hogy a kártya virtuális "lehúzásakor" engedélyezed-e a fizetést, vagy sem! És ezt azon nyomban meg kell mondani, nem másnap reggel. Szóval, ha éppen alszol mikor megterhelnék a kártyádat, és nem tudsz azonnal válaszolni, akkor elutasítja a bank a terhelést. Vagy nem jól látom a dolgokat?!
Előzmény: ZE (4684)
draft755 2005. jan. 4. Creative Commons License 4685
Sziasztok ! Mint eBay-es tapasztalatot, szeretnem nektek a következöt elmeselni. Talan fognak belöle paran okulni. Nemeto.-ban elek, masfel eve vagyok regisztralva es aktivan vasarlok + eladok az elmult 12 honapban (kb. 160 ertekeles) . Egy nem tul messze (kb. 50-60 km) vasarolt arun, gondolkoztam 8-10 napig, hogy magam fogom elhozni, de mivel ez idö alatt nem jartam abba az iranyban, irtam egy levelet az eladonak, amiben erröl ertesitettem + a szamlaszamat is elkertem. Az vetelarat 6,70.- EUR-val toldottam meg, hogy az arut biztositott küldemenykent (Paket) kapjam meg (automatikusan 500.- EUR-ig biztosiva van a csomag + nem veszhet el, mert ugye le lehet követni, hogy eppen hol van, ha megis a posta felel erte). Na az elutalas utan vartam jo 3-4 hetet. Semmi. Az eladoval felvettem a kontaktust. Ö azt mondta, hogy mar kiküldte, de nem biztositva (Päckchen – 4,10.- EUR). Javasolta, hogy varjunk meg 2 hetet, ha nem kerül elö a csomag visszautalja a penzt. Hat egyikre sem került sor. Az eladot erdekes modon az aru vasarlasa utan 2-3 hettel letiltottak, mert v.mi zürbe keveredett (valoszinü nem utalt el penzeket, a vasarolt arura)

Az illetöt feljelentettem a rendörsegen (csak, hogy kepben legyetek kb. 25.- EUR-s összegröl van szo !!). A rendörnö örömmel töltötte ki a papirokat avval a szöveggel, hogy „nekünk ez a munkank“ ....

Na ez utan kb. 5-6 hettel kaptam egy levelet a helyi ügyeszsegtöl (!!!), amiben az egesz ügy le van zarva, karteritesre nem szolitottak fel az eladot ... Ennyi !!!!
A penzemet ugy, hogy ragaszkodtam a biztositott csomaghoz meg rendörsegi uton sem kaptam vissza. Pedig az eladonak kötelessege lett volna ezt kifizetnie. A nemet jogrendszerbe meg ezek utan jobb nem annyira megbizni. Evvel szinte sarkaljak az embert ilyen fajta csalasokra ... :( Vagy rosszul latom ?

Bocsi, ha kicsit hosszu voltam … :)
ZE 2005. jan. 4. Creative Commons License 4684
Amikor le akarja venni az összeget, akkor _foglalást_ küld. És igen, addig, amíg te nem reagálsz, a foglaláskérés függőben lesz. Ha elfogadod, akkor a foglalás sikeres lesz. Ezt követheti a sikeres foglalásra a tényleges terhelés. Ha adott ideig függőben marad egy foglalás, akkor sikertelen lesz (téged meg utálni fognak...), vagy egyszerűen azt fogják látni, hogy nincs a számlán megfelelő összeg.
Előzmény: bugmaker (4683)
bugmaker 2005. jan. 4. Creative Commons License 4683
Adi: hitelkártyás fizetésnél NINCS bankköltség (ill. nem te fizeted). Azaz, ha vársz mondjuk 100 euro terhelést, akkor a napi devizaeladási-árfolyam*100 euronyi ft összeget a webkártyára átutalsz (én egy picit többet szoktam, mivel ha csak másnap terhelik meg a kártyát és változik annyi idő alatt az árfolyam, akkor ne legyen a fizetés visszautasítva.)

Az időlimites válaszolási lehetőséget még mindig nem értem. Az emberke Németországban meg akarja terhelni a kártyádat. A bank küld Neked egy SMS-t, hogy engedélyezed-e. Ha te csak egy óra múlva válaszolsz, addig mi történik odakinn? a) a terhelést nem engedélyezheti, mivel mi van ha Te visszautasítod? b) A terhelést nem utasíthatja vissza, mert mi van, ha mégis engedélyezed? Szóval, egy kicsit zavaros ez nekem...
Előzmény: Adi001 (4682)
Adi001 2005. jan. 4. Creative Commons License 4682

Köszönöm gyors válaszotok!!!

 

Így már világosabb a dolog :)

 

Gondolom hogy nem igazán sűrű eset (ha előfordult egyáltalán) nagy összegű jogosulatlan terhelés az otp -nél mert akkor már léptek volna a web számla ügyben.

DE gondolok itt olyanokra hogy pl. nem tudom előre mennyi a külföldi bankköltség. Ha pont kiszámolom akkor lehet hogy magasabb s azért utasítja vissza az otp mert nincs fedezet holott annyit rászánnák még. Igaz ez ellensúlyozható hogy na még annyi rászánok s annyival többet rakok rá. A khb nál van egy bizonyos időlimit ami alatt reagálni kell s ha nem reagálsz csak akkor kerül visszautasításra. A pontos időt nem tudom de biztos nem (remélem mivel még eztán megyek be bővebb infóért) 1 óra a max. Igaz itt meg a chip kártyarendszerhez vagy kötve a tranzakcióknál. Olvastam valahol (lehet ogy itt :)) hogy valamely banknál ugy oldották meg hogy van x db. alszámla melyek közül minden egyes tranzakciókhoz véletlenül generál a rendszer s ezt meg lehet adni nyugodtan (egyszerre több tranzakció mehet elkülönített alszámlákon). Ez lenne az igazi megoldás .......

bugmaker 2005. jan. 4. Creative Commons License 4681
Adi: nekem OTP web számlám van és valóban nem volt probléma az elmúlt évek alatt. Csak akkor és csak annyi pénz van a számlámon, amennyi terhelést várok. Persze, valaki nem engedélyezett megterhelheti ha esetleg ellopja az adatokat, de erre nagyon-nagyon kicsi az esély.

Egyébként nem igazán értem, hogy miért kényelmes az ha mindig magad döntesz a terhelésről. Mi van, ha éppen alszol, nem vagy telefonközelben stb. mikor terhelnének? Akkor visszautasítja a bank a tranzakciót?!

A Search oldalon van szűrési lehetőség a listázás helye szerint. Egyébként meg van ebay.at.
t.lantos 2005. jan. 4. Creative Commons License 4680

Igen, azt kuld. Nekem a helyi (viszonlyag nagyobbacska) k&h fiokban valuta veteli arfolyamon szoktak bevaltani azonnal.

Arra viszon figyeln kell, hogy hiaba van a csekkre irva, hogy 3 ev az ervenyessege, mert a bank is arra hivatkozik, amit en is tanultam anno kulkerbol, hogy kulonbozo foldreszek kozott a csekk ervenyessege 90 nap.

Szoval nem szabad rajta sokat tokolni (en a multkor be is szivtam a hulye dollar gyengulese miatt)

Lett belole egy kis arfolyamveszteseg.

Előzmény: zagrab78 (4674)
rstudi 2005. jan. 4. Creative Commons License 4679
Szia!

Nem a licitlépcsőt kell mindig rádobni az összegre, hanem annyit, amennyi jól esik. Ha akarod, rakhatsz rá magasabb árat is.
Van lent egy maximum bid lehetőség is. Ez úgy működik, hogy én beállítom, hogy pl max 102.27 eurót szánok a dologra. Ha a licit csak 20-nál tart, és 0.50 a minimum licitlépcső, akkor engem tesz meg győztesnek, 20,5 euróval. Ha valaki rádob 25 eurót, akkor megint én leszek a győztes 25,5 euróval. Ha valaki beállítja a max licitjét 105 euróra, akkor ő lesz a győztes 102.77 euróval. Ezzel csak a licitálás utolsó két percében érdemes foglalkozni, addig csak feleslegesen felvered az árat.

Az aproneten hirdeti valaki, hogy külföldi megrendeléseket, ebay vásárlásokat hazahoz.
Előzmény: Adi001 (4678)
Adi001 2005. jan. 4. Creative Commons License 4678

Hi!

Előre szólok a beírásaimért ne bántsatok : kezdő vagyok :)

Van egy két dolog ami nem vili.

- Olvastam a licitelésekről de vam kerek a dolog ill az általam történő felfogás utánnni logikátok. Megy a licit egymásra licitáltok egy bizonyos minimum lépésközönként s a legmagasabb összeget licitáló viszi el az árut a 2. legmagasabb licitáló által licitált ár plusz a lépésköz összegéért (ha jól értelmeztem). Nem olvastam maximum licit lépésközről. Ha meg nincs akkor meg miért nem licitáltok az épp megfelelő árra teszem 1 millát. :) tudom hogy ez elvont példa de talán igy értitek mit nem értek hiszen igy ki az aki elvinné 1 milla plusz lépésköz összgért s a tied 2. legmagasabb licit plusz ......

- van e valakinek az otp -nél web számlája? Nem tudom de én elég gyanakodva használnám ha tényleg csupán ugy működik ahogy leírják. Ugye ezt számlaszámot megadjuk néhol a neten hogy fizetni tudjunk. (na ekkor had ne soroljam kinek van lehetősége tudumást szerezni erről) Az ok ha nincs összeg rajta akkor visszautasítja a terhelési kérelmet az otp (monja nagy mellénnyel). DE mivan ha épp másnak szeretnék fizetni (teszem azt sűrűn) s van rajta összeg s akkor terhel be épp valaki jogosulatlanul?

Szóval a KHB egy "kissé" biztonságosabb mivel minden egyes terhelésről magam dönthetek hogy engedélyezem e. Ha nem jól tudom vagy tapasztalatotok van kérlek írjatok.

- van e valami olyan szűrési lehetőség a weblapon hogy pl én csak az ausztriai értékesítők ajánlataiból szeretnék böngészni?

-tudtok e olyan személyekről akik esetleg "hivatásosan/hobbikén /mellékkeresetként" az ilyen vásárlások áruinak behozatalával foglalkozik németből ellenszolgátatás felyében?

 

Köszi előre is a válaszotok!

 

matchbox 2005. jan. 4. Creative Commons License 4677

Pedig nekem lenne még amit utalni kéne:-)))

Előzmény: vomit (4675)
edk440 2005. jan. 4. Creative Commons License 4676
A Bidpay Money Ordert küld. Ennek beváltása költségmentes kellene, hogy legyen (mert a küldő már kifizette a költséget), de a magyar bankokat ismerve előtte rá kell kérdezni...
Előzmény: zagrab78 (4674)
vomit 2005. jan. 3. Creative Commons License 4675
koszi mindenkinek hogy ajanl, de lassan mar a tulzott erdeklodes a gond. :-o
ui. az elso 5-6 ember folyamatosan visszater, es fogyasztja a forrasokat, uj kuncsaftot mar nem tudok ellatni :-(

volna arra lehetoseg, hogy elmeletileg korlatlan legyen a keret, de ahhoz a kulfoldre utalas plusz paypalra toltes koltsegeivel meg kellene toldani az atvaltasi arfolyamot, es ezzel is szeretetbol volna az akcio, vagyis semelyik segitom se fogna rajta semmit :-o.

ehhez kepest elegge furcsa erdeklodo leveleket kapok, van aki meg az ebay mukodeset sem erti (nem az a cucc ara, ami eppen latszik, hanem amivel elviszik, pl.), sot nyelvi lektoralast ker...
Előzmény: matchbox (4671)
zagrab78 2005. jan. 3. Creative Commons License 4674
üdv. nekem a paypal fizetésel nincsen gondom. elég nagy keretem is van, de kapni nem tudok pénzt. ez igy elég érdekes, mert ahogy olvasom mindenkinek más-más tapasztalata van. a BIDPAY csekket küld, ugye? ezt hol lehet beváltani? könnű beváltani? milyen költségel jár egy bidpay-s check? üdv:z
Előzmény: bugmaker (4673)
bugmaker 2005. jan. 3. Creative Commons License 4673
zagrab78: ha regisztrálod magad paypalon és nem adsz meg bankkártyát akkor tudsz fogadni a számládon pénzt, de azt nem tudod felvenni. Legfeljebb fizetni fogsz tudni max $700-ig. Viszont kockáztatod, hogy a paypal bármikor zárolja a számládat. Bidpay-jel pénzesutalványt tudsz küldeni, illetve mások tudnak Neked küldeni.
Előzmény: zagrab78 (4670)
ZE 2005. jan. 3. Creative Commons License 4672
Az eBay és környéhe GYIK nulladik válasza: PayPal-t egyelőre magyar címmel, és/vagy magyar kibocsátású bankkártyával felejtsd el. Nincs. Nem létezik, meghótt, elvitte a cica, leégett, összedőlt, aztán süllyedt el! (Opsz, ez már Gyalog-galopp...)
Előzmény: zagrab78 (4670)
matchbox 2005. jan. 3. Creative Commons License 4671
vomit nekem teljesen korrektül segített. Nyugodt szivvel ajánlom.
Előzmény: papetti (4666)
zagrab78 2005. jan. 3. Creative Commons License 4670
üdv. azt kérdezném, hogy van e lehetőség bármilyen módon paypal-on keresztül pénzt kapni (eladni)? a bidpay-ről mit tudtok? onnan fel lehet venni pénzt? üdv:z
rstudi 2005. jan. 3. Creative Commons License 4669
Paypalhoz kell egy Card not present tranzakcióra alkalmas bankkártya, az adott országokból. Tehát legkésőbb ott el fog akadni a regisztrációd, amikor a kártyaszámot kéri/ellenőrzi.
Előzmény: papetti (4668)
papetti 2005. jan. 3. Creative Commons License 4668
Meg egy gyors kerdes en nem zaklatlak titeket.

Mi tortenik, ha a paypallal pl kivalasztom ausztraliat, mint orszagot es egy allamot es ugy csinalom vegig, menni fog? Sikerult igy mar valakinek? Van ennek erteleme?

Koszi: Peter
papetti 2005. jan. 3. Creative Commons License 4667
Ah most mar latom, tehat vomit tud segiteni.

Akkor tudnal nekem irni egy mailt a p5i@freemail.hu cimre, hogy a reszleteket megbeszeljuk? Surgos lenne, tehat kerlek mihamarabb!

Koszi:
Peter
papetti 2005. jan. 3. Creative Commons License 4666
Sziasztok!

Tanacsot szeretnek kerni toletek ebay ugyben.

Egyreszt a paypal-os atutalasban segito nemet srac mail cimet szeretnem megtudni. Ha jol emlekszem vomit a nick-je. Akkor ugye mindenki azt irja, hogy lehetek olyan meggondolatlan, hogy vele inteztetem?

Masreszt sikeresen megnyertem egy licitet, ami egy hangszorora ment. Ezzel kapcsolatban azt szeretnem megtudni, hogy mikor kell AFA-t, vamot fizetnem es milyen trukkok vannak, hogy ne kelljen. A cucc 144 dollarba kerul... (Texasbol jonne)

Aztan neztem ezt a szallitast, amit itt ajanottatok, az usps-es oldalon szamitgattam az arakat. Az economy mennyire megbizhato? Azzal kb. 60 USD, repulovel 150. Megeri az olcsobbat valasztani, vagy az nem "biztonsagos"?

Sajnos eleg surgos, mivel ugye 5 napon belul fizetnem kell... Elnezest, ha esetleg olyan dolgot kerdezek, ami mar felmerult es a valasz is megerkezett, az ido nagyon gyorsan fogy, emiatt nincs idom a forumot bujni, talan igy gyorsabb.

Elore is mindent koszi:
Peter
Törölt nick 2005. jan. 2. Creative Commons License 4665
Mindenkinek okulásképpen, jó mazsolázást kivánok (azt hiszem erre mondják, hogy no coment)

---------------------------

Hallo,

Ich melde weil es war nicht möglich beim ihren Autkion Gebot anzugeben. Ich hatte vielmal probiert, aber "Gebot Angeben" Funktion ging einfach überhaupt nicht. Ich bin Sammler, so kann ehrlich sagen Normalweise diese Kategorie XXX gehen am Ebay irgendwo 100-200 EUR. Vor Weinachter Preis war en bißchen hocher, wie immer. Ihre XXX wurde nur für 86 EUR verkauft, was ist ein bisschen zu klein. Mein Höchstgebot war 164. (?)

.....

Danke schön für ihre Kontakt und wünsche viel Glück beim Ebay Kundendienst :-))
Ich hoffe Sie werden keine lächerliche Antwort bekommen werden, wie ich :-))
- "Our best guess is that it is due to general network congestion at eBay ".
- "Please note that we are not blaming eBay. Sometimes things like this happen and that is just part of using the Internet"
:-))

....................

Vielen Dank für Ihre Mail.

Ich war selbst erschrocken das nicht mehr auf das ZZZ geboten wurde.
Ich habe von anderen Bietern dieser Auktion ähnliche Nachricht bekommen das kein bieten möglich war.

Ich habe mit dem Höchstbietenden Kontakt aufgenommen und Ihm erklärt das ich Diese Auktion für nicht gültig erkläre, da selbst ich zu Auktionsende nicht einmal
den Aktuellen Stand in "Mein eBay" verfolgen konnte.

Bislang hat sich der "eigentliche" Gewinner noch nicht bei mir gemeldet, was ich sehr bedaure.
Desweiteren werde ich natürlich eBay informieren, aber aus Erfahrung weiß ich das da nicht viel Hilfe zu erwarten ist, Probleme werden in der Regel totgeschwiegen.

---------------------------

Hallo XYZ,

Sorry for the English, but my German is not so good, but probably this information will be useful for you as a fair ebayer.

I talked to some technical experts and they say, there is a special case when an auction is attacked.
It means the following: after placing the bid they start a program using powerful internet servers. Program downloads the page several times per each seconds, therefore it will freeze item, and no bid can be placed. (because the item is already viewed by many-many quasy users)

I do not say this happened to you, but this risk can't be complertelly ignored.
tbesze 2005. jan. 2. Creative Commons License 4664

Helló!

 

Szeretnék vásárolni az ebay-ről, az internetvilaga.hu-n keresztül. Kérlek benneteket, írjatok ezzel a lehetőséggel kapcsolatosan véleményeket!

 

Előre is köszönöm.

TGabesz 2005. jan. 2. Creative Commons License 4663
Köszi, akkor én is úgy hagyom.
t.lantos 2005. jan. 2. Creative Commons License 4662

A biztonsag kedveert en nem hasznaltam ekezeteket.

 

Előzmény: TGabesz (4661)
TGabesz 2005. jan. 2. Creative Commons License 4661
Üdv! Csak egy kérdés: Regisztrációnál ékezettel v. anélkül érdemes megadni az adatainkat? Köszönöm.

ZE 2005. jan. 2. Creative Commons License 4660
Nem, mert az eBay kártyaszámlás terheléssel szedi be az eladások után neki járó összeget, csoportos beszedést, amihez számlaszám hasnzálható, nem használ (nem tudom, nemzetközi forgalomban lehetne-e egyáltalán).

A lépéseket pedig nálunk jobban leírja az eBay-es FAQ, illetve regisztrációs oldal. Ha azt megérted, pontosan tudod, hogy miről van szó, akkor legyél csak eladó szerintem...
Előzmény: bukofog (4659)
bukofog 2005. jan. 2. Creative Commons License 4659

hello

 

lehet hogy tök hülye vagyok , de nekem nem sikerült

a német e-bay oldalon probálgattam regisztrálni magam mint eladó ( vevőként rendben vagyok) de nem sikerült.

légyszíves irjátok már meg lépésről lépésre mit kell tennem és hol?

ja és dombor nyomott kártya (mellesleg van) helyett nem lehet banki átutalás adatokkal?

 

köszi

sztyopka_remixx 2005. jan. 2. Creative Commons License 4658

hét ez jó hír.

 

én eddig a hvb-böl utaltam, bevállalva a kinti költséget is. most legutóbb vettem

 

59 euróért egy objaktívet, amit 25 euróért ideküldetek. átutaltam a stexet az ürgének a bankon keresztül, ahol az utalás költsége 1,5 ezrelék, de minimum 10 euró. (tudtam meg most)

 

azaz : 94 euróért megvettem az obit.

 

 

az az érzésem, hogy megszívattam magam :(

Előzmény: fargo (4654)
ZE 2005. jan. 2. Creative Commons License 4657
Természetesen kell hozzá egy dombornyomott, (Card Not Present tranzakcióra alkalmas) bankkártya, amin talán egy egységet (USD, EUR, GBP, Fabatka) foglalásba raknak a regisztrációkor (a foglalást nem követi tényleges terhelés, csak -egyszerűen szólva- ezzel ellenőrzik, hogy van-e fedezet a kártya mögött)

Ezt a Seller Account kreálásakor meg kell adni.

Előzmény: t.lantos (4656)
t.lantos 2005. jan. 1. Creative Commons License 4656

Miert ne lenne? Kell regisztralnod egy seller accountot, es maris kezdheted az eladast.

 

Előzmény: bukofog (4655)
bukofog 2005. jan. 1. Creative Commons License 4655

hello

 

sokat vásároltam már az e-bay. de-n most  már szeretnék eladni is ! Van erre lehetőség mert nekem ezen idáig nem sikerült

fargo 2005. jan. 1. Creative Commons License 4654
Az éremnek két oldala van: az eladó a TELJES vételárat szeetné megkapni, nem az 5 euróval csökkentettet. szerintem a vevônek kell tudomásul vennie, hogy vannak bizonyos járulékos költségek, amelyek ôt terhelik...

A Budapest Bank esetében kinyomoztam: ha megadod a partner IBAN számát és a BIC/SWIFT kódot is, akkor kinti bankköltséget nem számítanak fel. M?ködik! Mondjuk az elsô 1-2 devizautalásnál simán lehúzták rólam is az 5 eurót, de most már nem...
Előzmény: bukofog (4653)
bukofog 2005. jan. 1. Creative Commons License 4653

hello 

 

olvastam     edk440   hozzászolását az 5 euros többlet költségről

 

nekem  is többen jelezték ezt vissza németországból volt aki félválrol vette és elküldte az50 euros cuccot de volt olyan eladó is aki az 550 !! euros cuccot addig nem küldte míg nem utaltam + 5 eurot

 

szerintem ebben nekünk vevőknek keményebbnek kellene lennünk tudniillik egy utalás nekünk 2000 ft kb 8,50 euro amit kifizetünk a saját bankunknak  + természetesen  az összeg akkor had ne mi fizessük ki a kinti ember kinti bankköltségét

mi erről a véleményetek?

bukofog 2005. jan. 1. Creative Commons License 4652

hello

 

sokat vásároltam már az e-bay. de-n most  már szeretnék eladni is ! Van erre lehetőség mert nekem ezen idáig nem sikerült

bugmaker 2005. jan. 1. Creative Commons License 4651
BÚÉK!
chapelle 2004. dec. 31. Creative Commons License 4650
Én egy magyar bolttal jártam így. Ők azt csinálják, hogy a nagykereskedőknél vagy gyártóknál lefoglalnak 1-1 darabot és azt egy kicsit drágítva tovább adják, de a cucc nincs feltétlenül raktárukon. Először beszállíttatják majd továbbadják. Tehát a szállítási idő vagy talán minőségbiztosítási problémák merülhettek föl. Szerintem érdemes felvenni a céggel a kapcsolatot és visszaküldeni nekik a vásárlás visszaigazolásakor született dokumentumot avagy megrendelési számot.
Előzmény: t.lantos (4647)
t.lantos 2004. dec. 31. Creative Commons License 4649

Hat azt mar jol elastam en is, de egy honapja volt, ugyhogy mindegy :)

 

Előzmény: ZE (4648)
ZE 2004. dec. 31. Creative Commons License 4648
Ha nem terheltek be, akkor vélhetően by hand megy az authorizálás/terhelés, és szabadságon vannak. Melyik internetes oldal/bolt, mikori a vásárlás?
Előzmény: t.lantos (4647)
t.lantos 2004. dec. 31. Creative Commons License 4647

Kicsit off, bar onlinevasarlas.

Egy online boltban a learazott cuccok kozott talaltam egy cuccot, amit meg kivantam venni. Kosarba, checkout, kartyaszam es egyebek megad. Minden ok, a boltbol el is tunik a cucc (mert ugye utolso darab).

Na azota semmi. Se a cucc nem kerult vissza a boltba, se a kartyara nem jott terheles. Ilyenkor mi van? :)

 

edk440 2004. dec. 30. Creative Commons License 4646
Na, megreklamáltam a plusz 5 euró költséget. Még aznap visszahívtak a bankból, hogy ez a fogadó bank által felszámított költség volt. Megkérdeztem azokat is, és tényleg.
bugmaker 2004. dec. 30. Creative Commons License 4645
na, lassan egy GYFK-t is összeirhatnánk ...
ZE 2004. dec. 30. Creative Commons License 4644
Szállítási és csomagolási költséget kérdezd meg az eladótól, az a biztos, ugyanis szíve-joga ezt meghatározni. A vám+ÁFA tudtommal 8+25%.

Előzmény: sherpa14 (4642)
conSalves 2004. dec. 30. Creative Commons License 4643

Ha Texasból jönne a cucc, akkor valszeg USPS-el küldi majd az eladó, a szállítási ktg-t pedig ki tudod ezen a honlapon számolni (kb-ra):

 

http://ircalc.usps.gov/weight.asp?Contents=1

 

Országnak állítsd be "Hungary"-t és írd be a csomag súlyát fontban (1 pound = 0.45 kg).

Mint a többiek írták kis értékű ( < $50) ajándék csomira nincs ÁFA/VÁM.

Előzmény: sherpa14 (4642)
sherpa14 2004. dec. 30. Creative Commons License 4642

Köszi a válaszokat!

 

Az áru "buy now" elvihető. Nekem még így is megérné, de nem tudom

hogy a járulékos költség mennyi lenne (ÁFA, szállítás, biztosítás stb.) .

Texasból jönne a cucc.

Sajnos én csak németül beszélek, az angol nem az erősségem.

Ezért kértem a segítséget.

 

Üdv!

Előzmény: ZE (4641)
ZE 2004. dec. 30. Creative Commons License 4641
Pontosabban: VÁM/ÁFA terén két lehetőség van. HA EU-n belülről jön a termék, akkor VÁM/ÁFA nem játszik. HA EU-n kívülről, akkor szintén két lehetőség van. Vagy olcsó és ajándék (gift) és nem nyitják ki a csomagot, vagy sem. Ha az utóbbi, akkor két lehetőség van: Vagy megveszed, vagy sem. Ha nem, akkor két lehetőség van: vagy fölöslegesen írtam le ezeket, vagy elolvassa valaki, és okul belőle. Ha ez utóbbi, akkor... :-)

Ökölszabályok:
-Fizetési módot előre egyeztetni (licitálás _előtt_): PayPal nálunk nincs, BidPay-t sokan nem szeretik (befagy), borítékban küldeni na'on cinkes. Utalás, közvetlen kártya, esetleg WU, vagy csekkek maradnak.

-Csomagolási és postaköltséget szintén. Egyes sz@rf@szú eladók a gyengébben sikerült licitek végén a p&p költségen szeretik "behozni" a várnál kisebb nyereségből származó buktát.

-Licitálni csak tört értékre, licitlépcső fölé érdemes, annyit megadni, amit még adnál érte, vagy annál max pár %-kal magasabb árat. DE csak akkor, ha a vége felé közeleg az aukció. (Egyébként overbid, és még meggondolod magad, hogy még 1-2 Eurot/USD-t megér pluszban...) Nem érdemes egymással versengve felhajtani az árat.

-Ha "buy now" elhozható, és megéri, akkor annyiba kerül, ha nem, akkor meg nézz utána lezárt árveréseknek, hogy adott termék mennyiért ment el korábban -- a leütési ár várhatóan annak a közelében lesz.

Előzmény: sherpa14 (4639)
bugmaker 2004. dec. 30. Creative Commons License 4640

sherpa14: szerintem olvass vissza a fórumon és választ kapsz a kérdéseidre.

Arra azonban számíts, hogy nincs 100%-os módszer a vám+áfa kikerülésére. (Legfeljebb, ha diplomata útlevéllel kiutazol, és hazahozod :-))))))) Szóval, csak akkor vágj bele az egészbe, ha vámmal+áfával együtt is megéri a bolt, ezen felül pedig minden csak extra nyereség.

Előzmény: sherpa14 (4639)
sherpa14 2004. dec. 30. Creative Commons License 4639

Találtam egy jó ajánlatot az ebay.com-on.

Az érdekelne hogy tudom megvenni, hazahozatni,

és nem levámoltatni.

Aki ebben segítene az jelentkezzen.

 

Üdv!

Előzmény: t.lantos (4638)
t.lantos 2004. dec. 30. Creative Commons License 4638

Valamint a valasz ingyenes :)

 

Előzmény: ZE (4637)
ZE 2004. dec. 30. Creative Commons License 4637
Jó helyen jársz, kérdezz... :-))
Előzmény: sherpa14 (4636)
sherpa14 2004. dec. 30. Creative Commons License 4636

Sziasztok!

 

Segítőt keresek! Ebayes vásárlásban jártas ember jelentkezését

várom. Természetesen nem ingyen!

 

deep@externet.hu

conSalves 2004. dec. 29. Creative Commons License 4635

Szerintetek Kanadából mi a legolcsóbb módja egy kb 6-8kg-os csomag hazajuttatásának? Néztem a Canada Post árait, de hihetetlenül magasak, kb az USPS duplája. Van vmi más mód?

ZE 2004. dec. 29. Creative Commons License 4634
Az aláírás nálunk divat, a slip mindenütt, ennyi az egész.
Előzmény: gbuk (4633)
gbuk 2004. dec. 29. Creative Commons License 4633

Érdekes, hogy amikor meg működött a bankkártyás fizetés, akkor többször megkaptam ugyanazt a blokkot a rendeléssel, amit itthon alá kell írni vásárláskor, és azon is ott volt a hely az aláírásomnak.

Lehet, hogy ez akkor így nem is tiszta? Persze inkább így, mint sehogy...

gbuk 2004. dec. 29. Creative Commons License 4632

Sok más esetben (máshol) persze sosem volt eddig gond, működik a dolog. Hála égnek ez csak másodszorra fordult elő.

Volt nemrég egy másik eset is, Ebay-en kívül akartunk összehozni egy lejárt terméket, de elmaradt emiatt a dolog:

 

"I just tried again, and it comes up an unsupported card."

Előzmény: Hantaboj (4629)
ZE 2004. dec. 29. Creative Commons License 4631
HA ott van a kártya (Card Present) illetve ha nincs ott a kártya (fizikailag) (Card Not Present) tranzakciók esetén nem minden esetben azonos az elbírálás.
Előzmény: matchbox (4630)
matchbox 2004. dec. 29. Creative Commons License 4630
Nekem is mondtak ilyet, pedig már vásároltam ott máskor is. De mikor kinn voltam simán elfogadták a kártyámat.
Előzmény: chapelle (4625)
Hantaboj 2004. dec. 29. Creative Commons License 4629

Ez sztem is csak duma. Miért pont Mo-ról?

Éppen tegnap fizettem Mastercarddal az usába. Elsőre még rossz kártyaszámot is adtam meg, és még ők kértek elnézést. Másodikra sima volt. Egy alkalomból persze nem lehet általánosítani, de az utóbbi hetekben több amerikaitól megkérdeztem, elfogadja-e. Senki nem utasította el.

Előzmény: gbuk (4623)
Camenzind 2004. dec. 29. Creative Commons License 4628

máshol is van ilyen, nekem a betfair.com-on mondták ugyanezt...

 

Előzmény: chapelle (4625)
Törölt nick 2004. dec. 29. Creative Commons License 4627

Sziasztok!

Tudna-e valamelyikőtök segiteni PayPal fizetésben? Egy kb 25 dolcsis tételről lenne szó. Akár HUF,Eur, v. bármi más itthoni módon. Egy mikrofont vennék az USA-ból.

Magánban vagy telefonon is várnám a választ  Köszi

Tóni  30-9-442-448 v. radiolab@axelero.hu

 

gbuk 2004. dec. 29. Creative Commons License 4626
Egy 15000 feedback-es (30 neg.) USA eladó írta, akinek a fizetési lehetőségek között ott volt a Visa/Mastercard (nem Paypal-on keresztül). Örültem neki, de hiába. Azóta már kiért a boríték, végül is nem volt gond, csak meglepődtem én is.
Előzmény: Ariel (4624)
chapelle 2004. dec. 29. Creative Commons License 4625
Ez szimplán nevetséges. Nem tudom honnan kaptad de ne bízz bennük :-)
Előzmény: gbuk (4623)
Ariel 2004. dec. 29. Creative Commons License 4624
ezt honnan kaptad?
Előzmény: gbuk (4623)
gbuk 2004. dec. 29. Creative Commons License 4623

Hoppá... Ide jutottunk volna???

 

Unfortunately, our credit card processing company won't even allow it to
go through. Apparently, due to the high amount of credit card fraud from
 Hungary, our credit card processor blocks all cards from there.

 

Szuper!

Marcesz 2004. dec. 29. Creative Commons License 4622
Elvileg bármelyik postán lehet (bár ezt szeretik nem tudomásul venni), de célszerűbb, ha ott teszed, ahol feladtad. Nagyobb postákon van ügyfélszolgálat, kisebbeken az csinálja, akinek éppen kedve van hozzá. A hivatalos neve: tudakozvány.
Előzmény: Jar-Jar (4620)
bugmaker 2004. dec. 29. Creative Commons License 4621
jar-jar: nem tudom lehet-e más postán reklamálni, én ugyanarra a postára mentem. Külön részleg szerintem nincs, én a postavezetot (vagy a helyettesét) kértem, vele intéztem el a dolgot. Szerintem a levélfeladásnál kérdezd meg ki az illetékes ilyen ügyben.
Előzmény: Jar-Jar (4620)
Jar-Jar 2004. dec. 29. Creative Commons License 4620

3 hónap.. az elég sok.

Amúgy azon a postán kell jelentkezni a papírral ahol feladtam a cuccot, vagy bármelyiken lehet?

És erre van valami külön részleg, vagy csak simán a levélfeladásnál mondom a dolgot?

bugmaker 2004. dec. 29. Creative Commons License 4619
Jar-Jar: én is igy jártam. Menj be a postára és nyújts be felszólamlást a zöld cetli alapján. Amikor kérdik mi volt a boritékban, mondj csekket, csak pénzt NE! Ezt követoen az amerikai postának 1 honapon belül válaszolnia kellene a magyar posta felé, hogy mi történt a küldeménnyel. Mivel legnagyobb vszinuséggel nem teszi meg, a magyar postának hivatalból újra el kell küldenie a kérést, amire ha nem válaszol a kinti posta, akkor Te megkapod a 10-11e Ft-nyi kártéritést. Ez kb 3 hónapot vesz igénybe ....
Előzmény: Jar-Jar (4618)
Jar-Jar 2004. dec. 29. Creative Commons License 4618

Hello!

Volna egy kis problémám. Egy amerikai eBay-es fazonnak körübelül 3 héttel ezelött küldtem pénzt borítékban és még mindig nem kapta meg...

A borítékban 29$ volt, kb 5500 Ft, szal bőven 10000 alatt. Azt írtátok hogy a posta ez alatt az összeg alatt biztosít. Amúgy sima borítékban adtam fel, benne egy jó vastag szines reklámpapírral hogy takarja a lóvét.

Ajánlottan adtam fel, megvan a zöld cetli, most mi a teendő? Ugyanis ha 3 hét alatt nem ért oda...

thx

sz 2004. dec. 28. Creative Commons License 4617
sima levél, budapest-budapest viszonylat: feladták 21-én, megkaptam 28-án :D
Előzmény: conSalves (4608)
souris 2004. dec. 28. Creative Commons License 4616

Köszi a bíztatást!

 

-Írta egy kolléga a lángszóróval való postára járást: -én most vettem egyet hö-hö. 1700 celsius a lánghőfok. hö-hö. Végetek van kleptomán postások. Hö-hö-hö...

Előzmény: Marcesz (4607)
ZE 2004. dec. 28. Creative Commons License 4615
Politikai felhangokat kéretik a megfelelő köpőcsészébe üríteni. Köszönjük.

A "Tiéd a gyár... vidd haza!" mozgalom sajna "jól" működött, bár sokaknak valóban a privát izélés :-) során működött igazán -- ergo nem az eBay-en vették, tehát ez sem ide való téma.

A Magyar posta küldeménykezelése valóban hagy "némi" (néha nemi, azaz b... +) kívánnivalót maga után.

Sztori: Párom otthon a babával, negyed órára elmentek a védőnőhöz. Cetli a postaládában, hogy ajánlott küldemény érkezett, de senki nem vala otthon. Jó. Pech, hogy pont az a negyed óra...
Nem volt időnk bemenni a küldeményért a postára, ezért napokkal később, amikor mindhárman otthon voltunk egész nap, délután lerobogtam a postáért... Nocsak, a második értesítés ugyanarról a küldeményről. Felmerült bennem a kérdés, hogy mi a jó búbánatos (satöbbi...) -ért nem tudott a postás becsengetni, merthogy nem tette meg, abban biztos voltam. OK. elvillamosoztam-gyalogoltam világvégére/városközepére, ikinek-kinek tetszése szerint, és betolva a jogsi-lakcímkártya-értesítés triumvirátust az ablakon, rögtön nekiszegeztem a bennem feszülő kérdést a hölgynek, hogy "Amikor ez az értesítés a postaládánkban landolt, otthon tartózkodtunk, miért is nem csöngetett be a kollégája?"

A válasz megdöbbentő volt: "A második értesítéskor nincs nála a küldemény, ugyanis csak egyszer kísérlik meg a kézbesítést..."
Előzmény: fargo (4614)
fargo 2004. dec. 28. Creative Commons License 4614
Szerintem nálunk nem a kihordós postás a hunyó, az egy rendes fazon.
Valószín?leg inkább az elosztóban van néhány gazember...

Egyszer mesélte valaki, hogy ferihegyen egész bandák élnek meg fényesen a csomagok fosztogatásából. Amíg az efféle szemeteket nem írtja ki t?zzel-vassal a társadalom, addig éghet a pofánk a világ elôtt. De hát mit várunk, amikor 15 évvel ezelôtt még sikk volt "lopni a gyárból" és az ország vezetôi nemes egyszer?séggel köztörvényes b?nözôk?
Előzmény: vomit (4613)
vomit 2004. dec. 28. Creative Commons License 4613
tetves genyok.
nekunk a postasunk rendszeresen megcsinalja, hogy egy heten at gyujti a leveleket, es egyszerre onti be. illetve a helyi onkormanyzat elcseszett levelet ket hetig hozza.
Előzmény: fargo (4612)
fargo 2004. dec. 28. Creative Commons License 4612
A Hollandiában 8-án feladott borítékom ma érkezett meg -- felbontva, visszaragasztva. Mivel csak egy 20 éves Volvo prosi volt benne, azt nem nyúlták le.

Eccer be fogok menni egy lángszóróval a postára...
rstudi 2004. dec. 28. Creative Commons License 4611
Nem biztos, hogy a postás egyből látja, hogy az egy múzeális értékű 200 éves lóf@sz. Mit fog rólam gondolni. :))))
Egyébként ha elő tudnák venni a csomagot, akkor küldenék tovább, mint a villám, nehogy fizetniük kelljen. :)
Előzmény: t.lantos (4610)
t.lantos 2004. dec. 28. Creative Commons License 4610

Marcsak azert is, mert ha megveszel egy 200 eves lof@szt, mert te azt gyujtod, es ez a legoregebb peldany a vilagon, es ez neked meger x osszeget, akkor ha elvesztik, jogosan kerhetsz annyit, mert neked annyit ert (meg annyit adtal erte).

De mekkora poen lenne, hogy ha erre hitakozva elovennek az elveszett csomagot, es azt mondjak, nincs benne semmi :)))

Amugy mindig a postas elott kell kinyitni. Az a biztos, akkor o is latja. Persze ha privat dolog...

 

Előzmény: rstudi (4609)
rstudi 2004. dec. 28. Creative Commons License 4609
Feladáskor te adsz meg egy értéket, és aszerint fizeted ki a biztosítást. Ha elqrják a csomagot, semmi joguk nincs kételkedni abban, hogy nem akkora érték volt a csomagban. Főleg, hogy az alapján számítják a biztosítás díját.
Előzmény: handras (4601)
conSalves 2004. dec. 28. Creative Commons License 4608

Szvsz pár nap és megérkezik. Én pl ma kaptam meg két csomagot (USA), amit 17-én adtak fel (igaz az egyik Global Pri. Mail volt, sz'al az még az ünnep ellenére is lassú volt). Viszont másik két csomit (amit kb 14-én postáztak szintén at USÁból) még mindig nem kaptam meg...

Az is érdekes volt, h a mostani kettőt a DHL hozta ki, pedig mindig a posta szokta. Furfi.

Előzmény: souris (4603)
Marcesz 2004. dec. 28. Creative Commons License 4607

Az még simán megérkezhet. Számold bele, hogy közte vannak az ünnepek, és ilyenkor mindig leterheli a postákat a sok hülye üdvözlőlap meg karácsonyi ajándékcsomag. A magyar postát meg főleg. :)

 

Egyébként én már felvetettem itt régebben, hogy össze kell írni, mikor vesztek el és milyen küldemények, és erről írni egy levelet a posta biztonsági igazgatóságának, mert valószínűleg hozzájuk egy darab panasz nem jut el.

Előzmény: souris (4603)
Marcesz 2004. dec. 28. Creative Commons License 4606

"Ellenben, ha te biztosítod nagyobb értékre, akkor rád hárul a bizonyítás, hogy valójában milyen értékű dolgot küldtél."

 

Ez nem igaz. Ha valamit biztosítasz 100 rugóra, és eltűnik, akkor 100 rugót kell fizetniük érte.

Előzmény: handras (4601)
nohab 2004. dec. 28. Creative Commons License 4605
Csak tutira megyek :-)
Előzmény: edk440 (4604)
edk440 2004. dec. 28. Creative Commons License 4604
Ákos, lottózni szoktál? Beterheltek 5 eurót a külföldi bank költségeként, mert mégse levelező bank a címzett. Megreklamáltam.
Előzmény: nohab (4594)
souris 2004. dec. 28. Creative Commons License 4603

 Legalább Te örülsz a postának, én 14.-én és 17.-én küldtem bélelt borítékot ajánlva prioritással, és sem Amerikába sem Angliába nem érkezett még meg.

 

 De ez hogy működhet "technikailag"? Kaján vigyorral bontogatja a beteglelkű állatja a hivatali retyóban a vastagabb borítékot és ami üres azt lehúzza? Vagy mi a túrót csinálnak? Kibont 40 levelet és van della mondjuk kettőben? Egyébként nem akarok nagy szavakat használni, de ez szerintem simán a betöréssel egyenértékű;-ugyanúgy belebarmol egy sötét tuskó az ember személyes szférájába.

 

 Miért nem hallunk olyanról, hogy lekapcsoltak valakit mert fosztogatta a leveleket/csomagokat és lesittelték? Bazz, én nem értek a joghoz de levéltitok, meg folytatólagos, meg nagy értékre meg lopás???!!!

 

 Itt a fórumban egymást érik a bejegyzések erről. Ha belegondolok, hogy a posta miatt két havernak az utóbbi nem egészen egy évben mennyi kára származott (nem ért ki a pénz, nem ért be az áru) alsóhangon sztem közelíti a két kilót. És itt még nem beszéltem arról, hogy tudok pár arcról akit 50 és 100 feletti feedback-el azért basztak ki az eBayről mert többször nem ért ki a pénz az amerikai legények meg kiröhögik, hogy mi az hogy eltűnt a postán?!

 

 

 

 

 

 

Előzmény: edk440 (4602)
edk440 2004. dec. 28. Creative Commons License 4602
A Posta nálam is jól teljesített most. Ahogy írtam, a múlt kedden (pont egy hete) utaltam a pénzt, és ma már a kezembe is vehettem a cuccot. Pedig közben volt egy karácsony is!
handras 2004. dec. 28. Creative Commons License 4601
Minden ajánlott levél automatikusan biztosítódik 10 000HUF értékben! Ellenben, ha te biztosítod nagyobb értékre, akkor rád hárul a bizonyítás, hogy valójában milyen értékű dolgot küldtél.  :(
Előzmény: rstudi (4582)
kivi 2004. dec. 27. Creative Commons License 4600
Anglia tényleg OK? Ez jó hír, én azt hittem hogy nem megy oda sem. Sajna az USA még mindig problémás.
Előzmény: rstudi (4597)
Marcesz 2004. dec. 27. Creative Commons License 4599
Előzmény: tothn (4598)
tothn 2004. dec. 27. Creative Commons License 4598
ismeri valamelyikőtök a www.escrow-europa.com-ot? Megbízható cég? Érdemes rajtuk keresztül vásárolni?
rstudi 2004. dec. 27. Creative Commons License 4597
Én pont Angliába küldtem most, de a nyáron írországba tényleg nem sikerült. :( Szóval Anglia, Németo. rendben, ami az eBay szempontjából jó hír.
Előzmény: kivi (4595)
vomit 2004. dec. 27. Creative Commons License 4596

na, akit erdekel, itt van ez a paypal elterites. az atlepes nem visszacsinalhato, es a sok josag mellett elfelejtik mondani, hogy ezentul minden bejovo osszeg meg lesz sapolva.

 

Upgrade Your Account to Accept this Payment
The ability to accept credit or debit card funded payments is reserved for Premier and Business accounts. To accept this payment, please upgrade your account now.

If you upgrade your account, you will receive a range of premium features in addition to the ability to accept unlimited credit or debit card payments. The fees on incoming payments are low - just 3.4% + £0.20 GBP* to receive payments. If you refuse this payment, you may continue to receive money from PayPal members who use a bank account or their PayPal balance to fund the payment. To continue to receive payments for free, make sure that the people who pay you fund their payments with their PayPal balance or with a bank account.

*There is an additional 1% fee to receive a payment from a user in another country. For more information see our Fee Schedule.

 

A Fee Schedule meg ezt mondja:

PayPal charges Premier and Business accounts to receive payments. Personal accounts are free, but may not receive credit card payments.

    Personal Account   Premier/Business Account
Open an Account  Free  Free
Send Money  Free  Free
Withdraw Funds  Free for £50.00 GBP or more
£0.25 GBP for £49.99 GBP or less
Fees for other banks  Free for £50.00 GBP or more
£0.25 GBP for £49.99 GBP or less
Fees for other banks
Add Funds  Free  Free
Receive Funds  Free  1.9% + £0.20 GBP to 3.4% + £0.20 GBP
Multiple Currency Transactions  Exchange rate includes a 2.5% fee*  Exchange rate includes a 2.5% fee*


* If your transaction involves a currency conversion, it will be completed at a retail foreign exchange rate determined by PayPal, which is adjusted regularly, based on market conditions. This exchange rate includes a 2.5% spread above the wholesale exchange rate at which PayPal obtains foreign currency, and the spread is retained by PayPal. The specific exchange rate that applies to your multiple currency transaction will be displayed at the time of the transaction. View Currency Converter

Quoted fees are inclusive of all applicable taxes.

Előzmény: microdrive (4539)
kivi 2004. dec. 26. Creative Commons License 4595
Ez rendben is van, de nem minden országba tudsz küldeni értéklevelet. Pl. USA-ba és Nagy Britanniába nem...
Előzmény: rstudi (4582)
nohab 2004. dec. 26. Creative Commons License 4594
Azt nekem is mondták. Utána meg azt mondták, hogy sajnos rosszul mondták.
Előzmény: edk440 (4578)
fargo 2004. dec. 25. Creative Commons License 4593
A nyertes az kb 9,5 órával elôbb adta ugyanazt az árat. Ha a másodikként befutó 360.01-et licitál, s nem kerek összeget, akkor viszi a cuccost...

Ez itt a nem-licitálunk-kerek-összeggel cím? oktatópélda volt :-)))
Előzmény: chapelle (4592)
chapelle 2004. dec. 25. Creative Commons License 4592
Nézzétek meg ezt: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=3861641831
Úgy tűnik, hogy két ember ugyanazt az árat lökte be két különböző időpontban, mégiscsak az egyik nyert. Ilyet még nem tapasztaltam.
ZE 2004. dec. 25. Creative Commons License 4591
Fölösleges. A költség amit írt, az a p&p, azaz csomagolási és postaköltség. Sokan ezen próbálják "behozni" egyébként a -számukra- túl alacsony leütési árat, ez mondjuk igaz.
DE... Mindenütt azt ajánlja erőteljesen az eBay is, hogy a csomagolási- és postaköltséget _előre_ kell egyeztetni, és utána licitálni, mert a csomagolási- és postaköltség meghatározása az eladó szíve-joga.

Persze megkérdezheted, hogy OK. ennyit kér a postázásért, de legyen szíves részletezni, hogy ez miből tevődik össze, mert az általad ismert postai díjszabástól igencsak eltér -- mondjuk nem tudom, mennyibe kerül valójában kint egy ilyen cucc csomagolásához szükséges doboz, szivacs/hab granulátum, vagy akármi, amivel "ütás és postaállóvá" teheti a csomagot.
Előzmény: Dudu69 (4590)
Dudu69 2004. dec. 25. Creative Commons License 4590

az eladó Airmail-t irt ,hogy azzal küldené

szerinted küldjem el neki a tarifatáblázatot,hogy sokat kér a postáért?

inkább hagyom a fenébe :(

Előzmény: vomit (4586)
gergely26 2004. dec. 25. Creative Commons License 4589

 

 

 

   Köszönöm a villámgyors választ :-)))

digicat 2004. dec. 25. Creative Commons License 4588
Nem vonták le, csak az eBay ellenőrzés gyanánt zárolta az összeget. Általában 2 hét alatt oldják fel a zárolást.
Előzmény: gergely26 (4587)
gergely26 2004. dec. 25. Creative Commons License 4587

 

 

   Sziasztok!

 

  Eg tök egyszerű kérdés lenne, ha már volt róla szó akkor csak utaljatok az oldalra, vagy jól mossátok meg a fejemet :-)))

   Szóval, zöldfülüként regisztrálva kártyaszámot megadva, jön az SMS hogy az ebay lepiszkált 1 dollárt a számláról, ez csak ellenőrzés lenne, vagy tragikus lehúzások előjátéka?

   Ötleteket előre is köszönöm

 

vomit 2004. dec. 25. Creative Commons License 4586

hat sulyos lenyulasnak nez ki.
szamolj utana itt:
http://ircalc.usps.gov/


8 font 12 uncianak vettem (mekkora 1 fos sulyrendszer ez :-/)
es igy hungariba ezt dobta ki:

 

Global Express Guaranteed Document Service 2 - 3 Days $172.00
Global Express Guaranteed Non-Document Service 2 - 3 Days
Global Express Mail (EMS) 3 - 5 Days $50.80
Airmail Parcel Post 4 - 10 Days $34.35
Economy (Surface) Parcel Post 4 - 6 Weeks $22.65

Előzmény: Dudu69 (4585)
Dudu69 2004. dec. 24. Creative Commons License 4585

az szerintetek normális ,hogy az USA-ból kocsiba való első komponens hangszórószett (kb 4 kiló) postaköltsége 79$+3$ a biztosítás?

pedig már úgy megörültem,119$ a cucc kint Sofort-ban,itthon 45K az ára,dehát már igy nem éri meg :( 

bugmaker 2004. dec. 24. Creative Commons License 4584
azt hiszem nem egyértelmu: a csomagot 23-án, csütörtök délután adtam fel, és másnap 24-én érkezett meg.
Előzmény: bugmaker (4583)
bugmaker 2004. dec. 24. Creative Commons License 4583
Annyit szidjuk a M. Kir. Postát, hogy most szeretném nyilvánosan megdicsérni: csütörtök délután 3 óra fele Bp-en feladtam egy csomagot Nagykanizsára, amit Dec 24-én, azaz Karácsony reggel (ami ráadásul szombati napnak felel meg) kézbesített!
rstudi 2004. dec. 23. Creative Commons License 4582
Tanács: soha ne küldjetek ajánlott levélben pénzt! Nekem ez a módszer sokáig bejött,aztán egyszer küldtem egy nagyobb összeget 500 eurót ,eltünt.ráadásul semmi kártérittést nem kaptam.mivel tilos pénzt küldeni boríttékban.

A megoldás az értéknyilvánítás, minden megkezdett 5000 Ft után 130Ft. Ráírsz egy összeget, elküldöd ajánlva, tértivevénnyel, és ha eltűnik, a posta szépen csengeti a ráírt összeget, és a kutya nem kérdezheti, mi volt benne. Ehhez jön még egy kötelező postai lezárás, ami még 100-200 Ft, és biztosítja, hogy senki ne férhessen a levélhez. Így már vigyázni fog rá a posta, még akkor is, ha az 500 eurót csak 20-30000 Ft-ra biztosítod.
Marcesz 2004. dec. 23. Creative Commons License 4581
Hát nem is kell az orrukra kötni, hogy mi volt benne valójában...
Előzmény: teddeus (4569)
conSalves 2004. dec. 23. Creative Commons License 4580

Tanács: soha ne küldjetek ajánlott levélben pénzt! Nekem ez a módszer sokáig bejött,aztán egyszer küldtem egy nagyobb összeget 500 eurót ,eltünt.ráadásul semmi kártérittést nem kaptam.mivel tilos pénzt küldeni boríttékban.

 

A CD-s módszer nekem klafán bevált, igaz én csak 20 GBP-t küldtem.

Előzmény: teddeus (4569)
conSalves 2004. dec. 23. Creative Commons License 4579
Viszont ha vállalod a külföldi ktg-t, akkor némely bank fixen levon tőled kb 8000 HUF-t, ami viszont pofátlanul sok. A fene se érti ezt a rendszert...
Előzmény: nohab (4560)
edk440 2004. dec. 23. Creative Commons License 4578
Akkor megyek az asztalt verni, hogy telefonon megígérték, nem lesz külföldi költség.
Előzmény: nohab (4577)
nohab 2004. dec. 23. Creative Commons License 4577
Várd ki a végét, nekem volt olyan, hogy a külföldi bankköltséget 25 nap múlva vonták le, alig bírtam beazonosítani. A CIB-nek is 5 $ a költsége, erre jön az idegen banké.
Előzmény: edk440 (4576)
edk440 2004. dec. 23. Creative Commons License 4576
Én most először utaltam eurót, eddig mindig postautalvánnyal fizettem. Először is megkérdeztem a telefonos ügyfélszolgát, hogy a célbank levelező kapcsolatban áll-e az enyémmel (ami a Raiffeisen). Mondták, hogy igen.

Kedden délelőtt a netes felületről, eurószámláról átutaltam, szerdán délután az eladó írt, hogy már meg is érkezett.

A költség 3.80 EUR (5 dollár megfelelője).
ramone 2004. dec. 23. Creative Commons License 4575
nem tudom volt-e már, az előbb találtam egy weboldalt, amiből kiderült, hogy PayPal azon felül, hogy nekünk nincs, a hazánkban tartózkodó amerikaiakat is szivatja.
vomit 2004. dec. 23. Creative Commons License 4574
az otpbank onlajn izejeben (amin at emlekeim szerint majus elott NEM LEHETETT kulfoldre utalni) most mar lehet valogatni kulfoldi deviza atutalast.
nem segit semmit, ugyanaz a sapja.
a nagyon raeroseknek itt van a 2560/2001 mukodesenek szajbaragos leirasa.
ezer pelda van nem eurobol euroba utalasrol, hogy mikor ervenyes es mikor nem.
Előzmény: nohab (4573)
nohab 2004. dec. 23. Creative Commons License 4573

Levesznek, persze.

 

Innen nézve a jogszabály eléggé gumi, mert arról szól, hogy EU-országban nem kerülhet többe egy kifelé menő euró-utalás, mint egy belföldi. Vagyis ha Gipsz JAkab magyarországi eurószámlájára utalsz a saját magyarországi eurószámládról, az nem kerülhet többe, mint ha Karl-heinz Rummenigge-nek utalsz az eurószámládról az ő eurószámlájára. De a külföldi bankköltség nem tudom, hogy hogyan számolódik ilyenkor.

Előzmény: vomit (4567)
vomit 2004. dec. 23. Creative Commons License 4572

a pszaf megmondja a tutit

http://www.pszaf.hu/fogyved/hasznosinf/amit_eupenzforg.htm

vagyis ami nem euro, az negerpenz, es szabad preda.

 

az MNB csak szepen tudja kerni a bankokat, hogy csokkentsek mar a sapot.

akkor hat igy jartunk, az esztek meg az euroermeik tervei kozott valogattak.

Előzmény: Ariel (4568)
teddeus 2004. dec. 23. Creative Commons License 4571
Na ez a kép dolog nem jött össze..hm
Előzmény: teddeus (4570)
teddeus 2004. dec. 23. Creative Commons License 4570
Ilyesmi bútorokat lenne érdemes kihozni~~
Előzmény: teddeus (4569)
teddeus 2004. dec. 23. Creative Commons License 4569

èn Németországból Ausztriába utaltam, ingyen volt. Amikor Németországból Magyarországra utaltam ,az ismerösömnek,az átválltásnál vontak le,de nem volt annyira vészes.

 

Kérdésem,kit tudja,ha én küldök eurot,a magyar bankba fel vehetö e az átutalt pénz szintén euróban? Vagy ilyen nincs?

 

Tanács: soha ne küldjetek ajánlott levélben pénzt! Nekem ez a módszer sokáig bejött,aztán egyszer küldtem egy nagyobb összeget 500 eurót ,eltünt.ráadásul semmi kártérittést nem kaptam.mivel tilos pénzt küldeni boríttékban.Csináltak egy visszakeresést eredménytelenül,de úgy hallottam ,hogy nem is igazán néznek utána.Németektöl küldtem haza,annyi még kiderült,hogy a levél elhagyta az országot.és a drága magyar földön nyoma veszett.

 

A jövö évben szeretnék néhány bútort hazavitetni Hessen tartományból,ha valaki esetleg erre jár teherautóval segítthetne ebben~~

 

 Öreg nagymama -korabeli felújitott bútorokat kéne szerintem otthon vadászni falukban,itt meg feldobni az ebayre.Vélemény?

Előzmény: edk440 (4558)
Ariel 2004. dec. 23. Creative Commons License 4568
talan azert mert nem az euro a hivatalos fizetoeszkozunk..
Előzmény: vomit (4567)
vomit 2004. dec. 23. Creative Commons License 4567
szerintem ha euro alapu szamlarol utalsz, akkor is levesznek, mert a jelek szerint megtehetik. ez egy kovetkezmenyek nelkuli orszag.
Előzmény: nohab (4566)
nohab 2004. dec. 23. Creative Commons License 4566
Igazából ez euró-függő, nem "igazi-eu-ország" kérdése.
Előzmény: vomit (4563)
vomit 2004. dec. 23. Creative Commons License 4565

szoval haverunk a 2560/2001-es rendelet, amit itt olvashattok

nemetul, angolul sot magyarul.

azt, hogy miert nem latunk ebbol semmit, ne tolem kerdezzetek.

Előzmény: vomit (4563)
cilax 2004. dec. 23. Creative Commons License 4564

Hát érdekesen működnek a posták az hétszentség, lassan már semmin sem fogok meglepődni. A francia posta azt mondja, a magyar posta fog kártalanítani, a magyar posta pedig azt, hogy majd a francia. :((( Ez az egymásra mutogatás tipikus esete. De asszem ünnepek után szétcsapok köztük.

 

Kellemes ünnepeket és pihenést kívánok mindenkinek!

cilax

vomit 2004. dec. 23. Creative Commons License 4563
na akkor ideje megnezni, hogyan is van ez igazi eu orszagokban.

EU Regulation aligns charges for cross-border transfers in euros
"As from 1 July 2003, cross-border bank transfers in euros within the EU will
cost the same as domestic transfers, bringing significant savings for
customers. This measure is being introduced in accordance with Regulation
(EC) No 2560/2001 on cross-border payments in euros, which establishes the
principle of equal charges for domestic and cross-border payments."

illetve ettol le fogtok petezni, magyarul is elmondja amibol kimaradunk:
Egyenlő banki költségek nemzetközi és belföldi euróátutalások esetén
"Ma már ugyanannyi banki költséggel jár az euróátutalás egyik EU tagországból a másikba, mint adott országon belül."
Előzmény: edk440 (4558)
Zsoltx 2004. dec. 23. Creative Commons License 4562
Mióta új postásunk van 2 küldeményem eltűnt valahogy.

Szerencsétlen eladók vizsgálódnak amerikában, de nem hiszem, hogy eredménye lesz.

Kinek volt már ilyen?

Az a baj, hogy nem is az a 30 dollár izgat, hanem a két kis apróság amire elég sokat vártam.

Szopacs.

Lehet, hogy meg kellene fenyegetnem a postást?
nohab 2004. dec. 23. Creative Commons License 4561

CIB.

 

Egyszer anno írtam, mert a CIB24-en ezt mondták, hogy az ominúzus 5 német bank felé nincsen semmi díj a CIB 3+1 euró díján túl. Sajnos ez nem igaz, ezek a bankok is ugyanúgy számláznak 3-10 eurót utalásonként. Azannyukkeservit.

nohab 2004. dec. 23. Creative Commons License 4560
Vállalni kell a külföldi bankköltséget is. Volt erről szó már itt régebben, nem is egyszer.
Előzmény: fodorzs (4559)
fodorzs 2004. dec. 23. Creative Commons License 4559
Koszonom a valaszt edk440-nak es chapelle-nek is.

Magam is eszrevettem ezt a lehetoseget, be is volt allitva, csak nem tudtam, hogy ra is kell kattintani. :P Atutalassal fizettem.

szpondzsbob:

Pozitivan ertekelt, remelem igazat szoltal! :)
En is a nemet ebay-rol vasarolok, mert kihasznalom az EU nyujtotta lehetosegeket (juhhééjj!)
Viszonylag magas osszeg volt, ezert utaltam, van is rola bizonylatom. Volt IBAN is meg SWIFT is, de ennek ellenere kb 1,1%-kal kevesebb erkezett meg neki. Megis levontak volna az idegen bank koltseget? Mivel egy nemet eladorol van szo, ezert megkerdezte, hogy most mi legyen? Utaltam meg neki. Kedden adta fel postara a csomagot.

Kivancsi vagyok a karacsonyi kepeslapok mellett mikor er ide.

Amugy targynap + 3 nap alatt megkapta a penzt (OTP). Lehet surgetni is a dolgot (targynap + 2 nap) 2500 Ft-ert.
Előzmény: szpondzsbob (4557)
edk440 2004. dec. 23. Creative Commons License 4558
Persze, az ingyenes, hogy a bankban megmondják a számlád számát. Az utalás már kemény eurókba kerül.
Előzmény: szpondzsbob (4557)
szpondzsbob 2004. dec. 22. Creative Commons License 4557

hello

 

a rendszer nem foglalkozik a te befizeteseddel.Termeszetesen ha ajanlott level ill csomag elveszik van terittes,amugy nincs.En nem kaptam meg multkor a megrendelt dvd-t,ugy ereztem az elado korrekt,valoszinü postaladabol loptak ki.Kb 18 euro igy elveszett,es nem kaptam karterittest,mivel nem ajanlottan kertem.(sporolas  ejj)

 

Ha kaptal egy Positive Bewertung-ot ,akkor tuti utban van a csomag is hozzad. Csalók nem dicsérnek meg elöre,mert ha te beirsz neki egy negative Bewertungot,akkor ö is benyom egyet vissza kapasbol.


En nemet ebayröl szoktam vasarolni,idaig kb 100 vetelen vagyok tul, alltalaban zökkenömentesen sikerült mindegyik.Mar eladassal is probalkozok ,de csak kis dolgokban.

Unios orszagok között a legjobb modszer a fizetesre,a banki atutalas ehhez el kell kerni az elado IBAN szamat es SWIFT kodjat. Eladas eseten pedig a tied kell elkerni a bankodbol.Ez a szolgaltatas  ingyenes.(ha valaki jobbat tud ,szoljon)

 

 

 

Előzmény: fodorzs (4551)
chapelle 2004. dec. 22. Creative Commons License 4556
A MyEbay-ben Te magad át tudod állítani a jelölést "fizetve", vagy akár törölni is tudod a megfigyelt cikkek közül. Van valahol egy funkció ami valahogy úgy szól, hogy "mark as paid".
Előzmény: fodorzs (4551)
ePtOn 2004. dec. 22. Creative Commons License 4555
Elirtam a kodot. Mert nem az egeszet kell, hanem csak azt a 3 szamot...
Előzmény: bugmaker (4545)
ceva_sony 2004. dec. 22. Creative Commons License 4554

Sziasztok,

 

Kínába egy ajánlott levélnek max. mennyi idő alatt kellene odaérnie?

Köszi

Ceva

Marcesz 2004. dec. 22. Creative Commons License 4553

Igen, én is csak megerősíteni tudom, Vomit megbízható és gyors, bátran PayPaloztassatok vele!

Előzmény: bluntao (4531)
edk440 2004. dec. 22. Creative Commons License 4552
Ha payallel fizetsz, akkor automatikusan, ha nem, te magad is átállíthatod a ,,fizetve'' flaget.
Előzmény: fodorzs (4551)
fodorzs 2004. dec. 22. Creative Commons License 4551
Szituacio:

Megnyertem a licitet, fizettem, megkapta a penzt. A csomag meg nem erkezett meg, de mar az elado ertekelt.
Az ebay rendszere azt jelzi, hogy 1 tetelt fizetnem, illetve ertekelnem kell. Az ertekelest ertem, de a fizetes eseteben nem. Mi alapjan ertesul a rendszera fizetesemrol?
edk440 2004. dec. 22. Creative Commons License 4550
Szerintem elütötte a kártyaszámot vagy a CVV-t...
Előzmény: bugmaker (4545)
microdrive 2004. dec. 22. Creative Commons License 4549
akkor már nekem nem is tetszik annyira ez a paypal ....:-)))) csak a gyorsaság az előny a többi szart se ér a kb 4,5 % levonás miatt... mellesleg ha kell euró akkor írj már egy mailt mert nekem meg forint kéne...azonnal tudok utalni a paypalról:-)))...de tényleg ha kell akkor írj...vagy ha másnak kell euró az is írhat...
Előzmény: vomit (4540)
bugmaker 2004. dec. 22. Creative Commons License 4548
Lakatos Vendel: köszi az infot. A postahivatal vezetöjével is beszéltem, de az is váltig a magyar rózsaszines utalványt mutogatta ... azt hiszem nem ártana nekik valami továbbképzés, hiszen már többször inkompetensnek mutatkoztak, ha külföldre szerettem volna valamit küldeni ...
Előzmény: Lakatos Vendel (4546)
t.lantos 2004. dec. 21. Creative Commons License 4547

Halk megjegyzes azoknak, akik tomegesen kivannak eladni.

 

Felteszel 1 cuccot (akar 1 eur kezdoarral) a .com-on (vagy a .de-n), annyiert, amennyi. Magasabb indoloarnal nem feltetlen olcso. Ezzel bekerulsz a keresobe. Jo esetben megnezik az emberkek, hogy mid van meg.

 

A .nl-en meg lehet brutto 11 centert fixaras dolgokat feltenni nagyobb osszegert is, es minden fenykep (12db) ingyen van.

Ha egy adott termekbol (multiple item) 20db-ot teszel fel, akkor is csak 11 cent.

 

Egy angol / nemet lapot nem art keszenletben tartani, mert a holland nyelv... :)

Lakatos Vendel 2004. dec. 21. Creative Commons License 4546

Németországból megjött nekem tavaly. Euróban kértem az összeget, a postásbácsi hozta ki, forintban fizetve, a jól emlékszem középárfolyamon elszámolva. Nem rózsaszín, hanem egy zöld-fehér lapocska, bal harmadnál perforálva. Az a felirat rajta, hogy MANDAT DE REMBOURSEMENT INTERNATIONAL TFP 3 / nemzetközi utánvételi utalvány. A felső részén kis narancssárga háromszögben COD felirat díszeleg. Ilyet kérj.

 

Én, mikor kértem, ajánlva kértem, és az ajánlott papíron is fel kellett tüntetni az utánvétel értékét. Na mostan az utánvételes papírból én nem kaptam, csak az ajánlottas volt, féltem is hogy eltűnik a küldemény, aztán mehetek a sóhivatalba. De szerencsém volt. :) 

Előzmény: bugmaker (4541)
bugmaker 2004. dec. 21. Creative Commons License 4545
mi volt a probléma?
Előzmény: ePtOn (4544)
ePtOn 2004. dec. 21. Creative Commons License 4544

Sikerult:)

 

Előzmény: bugmaker (4543)
bugmaker 2004. dec. 21. Creative Commons License 4543
ePtOn: csak találgatni tudok: dombornyomott a kártya? Van rajta elég fedezet? Sajnos, ez már rafi specifikus probléma ...
Előzmény: ePtOn (4542)
ePtOn 2004. dec. 21. Creative Commons License 4542

Udv,

 

A faszom. Csinaltattam egy VISA kartyat a raiffeisen banknal, mert mondtatok azzal tudok bidpayon fizetni. Nos:

 

We're sorry, we're unable to process your transaction as your credit card has been declined.

* Please note that not all Credit or Debit card issuing banks allow international purchases. If you have questions about whether your card will work for international payments, please contact your card issuer at the number on the back of your card.

 

Most mi van ilyenkor??????

bugmaker 2004. dec. 21. Creative Commons License 4541

Emberek, mi a tapasztalat az EU-n belül történö UTÁNVÉTELES küldéssel kapcsolatosan? Én ma akartam egy levélposta küldeményt a messzi Itália földjére eljuttatni utánvéttel, aztán elémtoltak egy MAGYAR rózsaszin papirt, hogy töltsem kis és arra irjam az utánvételes összeget FORINTBAN. Azt mondták, hogy a kért Ft összeget euróba konvertálják kinn, aztán majd újra vissza forintba itthon és úgy kapom meg.

 

A talján postás megérti a magyar nyelvü papirt? Ö maga konvertálja át euroba a forintösszeget????? Vagy mit toltam el?

 

Úgy érzem megint töketlenkedik az Ungarische Poste ....

vomit 2004. dec. 21. Creative Commons License 4540
visszalepes opcio persze nincs.
es az usereket sem lehet sem lehet szetvalasztani, hogy ide alljon aki szamlarol taplalja a paypaljat es aki a rendszerben levo osszegebol utal, amoda meg azok akik kartyarol vonatjak le. egyszeruen nem ertik, hogy mit akarsz. nem tudod nekik elmagyarazni, hogy kivetelesen mas cimre kuldjek. csak csodalkoznak, ha visszapattintod. szoval remenytelen.
Előzmény: microdrive (4539)
microdrive 2004. dec. 21. Creative Commons License 4539

na akkor én megettem az egy tál lencsét...:-)))

 

 mert már kb 2 hónapja áttértem a businiss lószarra,,,

 

tényleg annyira ajánlgatták...na mindegy akkor ez arra jó hogy fogadhatok kártyáról is zsetont de ezután midig le fognak vonni zsét a sima fizetés után is mi???  vissza lehet csinálni vagy sem...ha csak sima lennék akkor most nem vontak volna le zsetont???

 

vagy akkor is de nem ennyit vagy hogy van akkor ez...jó lenne már megértenem...de úgy látom nem olyan egyszerű

 

köszi megint....

Előzmény: vomit (4538)
vomit 2004. dec. 21. Creative Commons License 4538
levonnak a mas orszagbol erkezo penzekbol. (vagyis eu-n belul az eurobol is, uj-zelandi fizetonel meg inkabb)
a felhasznaloi szerzodesekben meg a tajekoztato oldalakon biztos rajta van.

ezen kivul nagyon konnyen bele lehet futni a folyamatosan arcodba tolt "premier" meg "business" accountba, ami annyit tesz, hogy a hitelkartyas paypal fizetesek is megjonnek neked, minusz fix osszeg es levonas.

a sima ingyenes atutalo szamlarol az elso ilyen problemas ugyfelnel rogton arra biztatnak, hogy alakitsd at busizess izere. ez kicsit egy tal lencseert a nagy szivas bevallalasa tortenet, ui. amit elfelejtenek emliteni, hogy onnan kezdve MINDEN bejovo osszegbol lecsipik a fix dij+% izet, pedig sokszor a rendes basic account eseten a zseton ingyen a tied lehetne.
Előzmény: microdrive (4536)
t.lantos 2004. dec. 21. Creative Commons License 4537

reg, feedback, egyebek kozos.

Barmelyikre be tudsz lepni, es ugyanazt latod.

 

A .com-on feltett cuccok megjelennek a .co.uk es a .com.au keresoiben is. A tobbinel csak azokban jelenik meg, amiben feltetted (pl. a .de-n csak az oda feltett cuccokat latod).

Alapesetben, mert az advanced search-ben van egesz rendszerre kiterjedo kereso.

De ezt szerintem kevesen hasznaljak rendszeresen.

En a .de-n szoktam eladni, de akkor +25% afa is van (szivas, a nemeteknek csak 16%)

Előzmény: ceva_sony (4535)
microdrive 2004. dec. 21. Creative Commons License 4536
most kaptam meg a zsetont a paypal számlámra...eurót küldött az új zélandi vevő...ennek ellenére levontak 5 százalékot...miért is??? én azt hittem csak akkor vonnak le pénzt ha más valutában jön és váltani kell..pl dollár vagy font....de a csávó már eurót küldött...hogy is van ez akkor...és hogy lehet ezt akkor kiküszöbölni...vagy csak a németben vagy eu-ban menő tranzakciók ingyenesek....????? kiváncsi vagyok a válaszra...
Előzmény: vomit (4526)
ceva_sony 2004. dec. 21. Creative Commons License 4535

Sziasztok,

 

a különböző e-bay helyek (.de, .com, .co.uk) milyen átfedésben vannak egymással? Az összes eladó cucc megjelenik mindegyiken? És a regisztráció/értékelések..stb?

Köszi előre is.

Ceva

bugmaker 2004. dec. 21. Creative Commons License 4534
paradicsomlé: olvasd el visszafele a hozzászólásokat meg az ebay helpjét ...
Előzmény: paradicsomlé (4533)
paradicsomlé 2004. dec. 21. Creative Commons License 4533
Hello!

En eBayen meg soha nem vasaroltam, es most szeretnek, de nem tudom, hogyan kell. Segitene nekem valaki ebben?
edk440 2004. dec. 21. Creative Commons License 4532
Valóban, elnéztem. Nemzetközi forgalomra ez vonatkozik:

,,10.1.5 Kártérítés nemzetközi forgalomban
A kártérítési igény elbírálására, valamint a kártérítés mértékére a nemzetközi
egyezmények és az egyes külföldi postai szolgáltatókkal kötött külön
megállapodások az irányadók.
A külföldről érkezett küldeményeknél a címzett, a feladó - feladási ország postáján
keresztül történő - írásbeli nyilatkozatával válik jogosulttá a kártérítési igény
érvényesítésére.
A Posta a kártérítés összegét DTS-ben (SDR) állapítja meg. A DTS (SDR) a
Nemzetközi Valuta Alap elszámolási egysége, melynek forintra történő átszámítási
kulcsa évente változik.''
Előzmény: Lakatos Vendel (4528)
bluntao 2004. dec. 21. Creative Commons License 4531

Szevasztok!

 

Bátran T. Hölgyeim és Uraim!

Vomit kolléga gyors, pontos és megbízható.Tehát aki nem akar otthon azon izgulni hogy megérkezett e már, a karácsonyi üdvözlőlapba dugott hatalmas összege, az dobjon neki egy mailt. Mert a PayPal-ra itthon még egy kicsit azért várni kell. 

Ajánlom mindenkinek, legalább egyszer próbáljátok ki. Csak aztán nehogy

nagyon leterheljük.:)

 

 

 

Előzmény: vomit (4497)
cilax 2004. dec. 20. Creative Commons License 4530
"Szóval bizonyítani már nehezebb. Szerintem mindenképpen kérj a címzettől egy nyilatkozatot, amiben leírja, hogy mit (nem) kapott meg, névvel, címmel, jogsi száma, aláírás stb. Beszkenneli, elküldi, te meg kinyomtatod.

A postának van egy biztonsági igazgatósága, lehet, hogy érdemes hozzájuk fordulni, ha a helyi üzemegységben nagyon ellenállnak."

 

ez nagyon biztatóan hangzik, veled történt már ilyen, hogy tényleg kifizették a kárt amit azzal okoztak, hogy üres volt a boríték???

 

És nagyon köszönöm mindenkinek az ötleteket! :))))

Előzmény: Marcesz (4513)
cilax 2004. dec. 20. Creative Commons License 4529

Franciaországba ment a levél, sztem nem írtam még eddig. Voltam ma a postán, nem foglalkoznak a dologgal, azt mondják, ők nem látják azt aborítékot, tehát nem tudnak mit csinálni, az ott van ők meg itt. Ja, elnézést az eszükbe se jutott. Kíváncsi vagyok a "másik oldalon" mit sikerül intézni.

Nem nagy érték egyébként, olyan max. 7000 forintnyi. Csak a guta üt meg.

Az a baj, hogy nehéz bizonyítani, hogy nem üresen adtam fel. :(((

Előzmény: bugmaker (4512)
Lakatos Vendel 2004. dec. 20. Creative Commons License 4528
Tévedés. Az ajánlott különszolgáltatás díjának 25-szöröse csak belföldi levélnél érvényes, lásd posta üzlet szabályzat.
Előzmény: edk440 (4518)
Snipper 2004. dec. 20. Creative Commons License 4527
Párkány van tényleg a legközelebb.. A postán segíteni fognak, én is adtam már fel ott pénzt, egy szót nem tudtam, mit hova kell írni, de a hölgy segített.. Nagyságrenddel olcsóbban megúsztam, mintha Esztergomban adtam volna fel a dolgaimat.. Ha már arra mész, érdemes vinni egy kis koronát, aztán bevásárolni  jófajta sörökből, pl a Keltet tudom javasolni.
Előzmény: microdrive (4523)
vomit 2004. dec. 20. Creative Commons License 4526
nem tudom az unnepi nyitvatartast, de sima hetkoznap 17.30 remlik, szombaton 11.30.
a nyitas talan 8, de erre nem eszkuszom meg, 10e lott meg sosem ertem at. a posta a fo utcan van, a kozponti resztol olyan 200m-re kifele jobb kezre. de javaslom nezz at a parkany topikba, mert itt agyonvernek minket.
Előzmény: microdrive (4525)
microdrive 2004. dec. 20. Creative Commons License 4525
köszi akkor belevágok... remélem minden okés lesz és legalább fel tudom adni a tippmixemet is kinnt...:-))))) ha van még valami infód amit tudsz kérlek írd meg...köszi...
Előzmény: vomit (4524)
vomit 2004. dec. 20. Creative Commons License 4524
parkanyt javaslom.
szlovakul vannak a megiros cuccok, de segitenek. legkozelebbre kerhetsz beloluk tartalekot, hogy eleve megirva vidd.
eu-n kivul zold vamcetliket iratnak (levelnel is), csomaghoz nagyobb zold papir es feher kemenyebb anyagu kisero lap jar. ajanlott levelnek mas kulon szelvenye van. eu-n kivuli kuldemenyek afamentesek (van amibol europa dragabb mint az USA...)

azt mindig elfelejtem megkerdezni, hogy kartyat elfogadnak-e, ezert valtott zsetonnal megyek. aztan mindig ugy meglepodom, hogy milyen kurva olcso, hogy elfelejtem megkerdezni, hogy hepi-e a kartya...
Előzmény: microdrive (4523)
microdrive 2004. dec. 20. Creative Commons License 4523
Lehet hogy szlovákia lesz a dologból...hol van pesthez a legközelebbi szlovák posta és ott hogy zajlik a dolog mit írjak pl a feladó nevére mehet simán a magyar...és szlovákul vannak a cuccok vagy magyarul simán menni fog a dolog...mert akkor összeszedem minden postázandó cuccost aztán megyek....jó lenne ha megosztanád tapasztalataidat hogy hogyan megy ez mert te tuti többet tudsz erről mint én...köszi
Előzmény: vomit (4520)
vomit 2004. dec. 20. Creative Commons License 4522
ja, a legi az nem, visszaszivva.
a szamologep attol meg erdekes.
Előzmény: vomit (4521)
vomit 2004. dec. 20. Creative Commons License 4521
vagy lehet ettol sirva fakadtok:
ausztriaban meg olcsobb a csomag
http://www.post.at/Tarifrechner
Előzmény: vomit (4520)
vomit 2004. dec. 20. Creative Commons License 4520
goto szlovakia.
6kg SKK1210 (HUF8100), 7kg SKK 1370 (HUF9200).
persze legivel, es 10 napon belul ott van.
a magyar postanal HUF18600 es HUF20900 a zona 4 legivel.

pedig a szlovakok nem hagyjak el, nem eszik meg stb.
itt van az arlista. a 164 kB-os sadzobn041015mzn.xls nevu fajl az erdekes, annak is a STR9 nevu lapja...
Előzmény: microdrive (4519)
microdrive 2004. dec. 20. Creative Commons License 4519
a postától van olcsóbb és esetl biztonságosabb csomagküldő szolgáltató nem az eu-ba???? sajnos ugye a dpd ugrott a nem eu miatt??? ha van valami használható ötletetek kélek írjátok már meg köszi....kb 7kg a cucc és USA-ba menne köszi...
edk440 2004. dec. 20. Creative Commons License 4518
A 10000 Ft körüli max. térítés onnan jön, hogy azt az ,,ajánlott'' díj 25-szörösében határozza meg a posta. Külföldre az 450 Ft, így a max. térítésre 11250 Ft jön ki.
Marcesz 2004. dec. 19. Creative Commons License 4517
Hát annyira azért nem jó az ötlet. A jó része azért odaérne, és mindegyikkel buknál minimum 600 Forintot. És ehhez mit szóltok: rossz címzett, feladót a postázás előtt pár perccel ráírni szalmiákszeszes indikátorfestékkel? A "feladó" tíz percen belül "elpárolog", a levél meg kézbesíthetetlen, de nincs hová visszaküldeni.
Előzmény: Lakatos Vendel (4515)
fargo 2004. dec. 19. Creative Commons License 4516
"Részesedést kérek az ötletért."

Te, ez már olyan régen és olyan sokszor felmerült itt, hogy a copyrightos embernek valószín?leg már csak az örököseit találnánk meg :-)))
Előzmény: Lakatos Vendel (4515)
Lakatos Vendel 2004. dec. 19. Creative Commons License 4515

Ja, és olyan is van, ha jól emlékszem, ha nem értesz egyet az összeggel, mehetsz reklamálni, de a 10500+egyéb pénzt akkor is utalják neked. Ha ennél több pénz volt benne, akkor így jártál, mert pénzt hivatalosan nem lehet küldeni. Ezért ilyet kell mondani, hogy fénykép, hívókártya, ilyesmi. :)

Ha kevesebb, akkor nyertél. Egyik isminek kemény 5 euró volt levélben, eltűnt; mikor kérdezték tőle, lazán beírt 15000 Forintot, mire jött a 10500+egyéb ajánlat, hát kénytelen volt elfogadni. :)

Úgyhogy akinek valóban eltűnt a levele, nyomjon 11-12 környékére, hogy megkapja a maximális kártérítést, és ne menjen reklamálni. Ha eltűnt, akkor a posta úgysem tudja ellenőrizni, hogy mi volt benne.

 

Nem rossz biznisz ilyen 5 eurós leveleket szétküldeni, nagy az esély rá, hogy elvész, és akkor 3 hónap után bezsebeled a max. kártérítést. Részesedést kérek az ötletért. Figyeljétek meg, pár hónap múltán, miután súlyos milliókat kellene fizetnie a postának kártérítés címén, minden levél célba érne. :D

Előzmény: Lakatos Vendel (4514)
Lakatos Vendel 2004. dec. 19. Creative Commons License 4514

Az ismerősöknek akármelyik európai országba küldött levele veszett el, maximum mindig csak 10500 Forintot + a levél feladási díjának ajánlott különszolgáltatással csökkentett értékét térítették meg.

Előzmény: Marcesz (4513)
Marcesz 2004. dec. 19. Creative Commons License 4513

Az ajánlott levél eltűnése esetén van kártérítés, ennek felső határát nemzetközi szerződések szabják meg, és a Lajtán túli posták ezt közzé is teszik. Királyi postánk ezzel szemben hallgat róla, és azt csinálja, hogy neked kell megmondani az összeget, rápróbálkoznak, hátha kevesebbet mondasz. Én hasraütésszerűen szoktam 10 és 11 ezer forint között választani.

 

Ha a felbontott levelet nézzük, jogilag mindenképpen jár a kártérítés, hiszen a küldemény maga nem érkezett meg, csak a csomagolása. (Bár ezt lehet, hogy elég nehéz lesz megértetni a postával. Velem egyszer megesett, hogy a címzett hibájából kézbesítetlennek ítéltek egy levelet, ami Hannover helyett egy Düsseldorfban rányomott pecséttel jött vissza. Kisasszony szerint nem a posta hibája, hogy a címzett nem ment be érte a postára, ezért nem is jár vissza a feladás díja.). Szóval bizonyítani már nehezebb. Szerintem mindenképpen kérj a címzettől egy nyilatkozatot, amiben leírja, hogy mit (nem) kapott meg, névvel, címmel, jogsi száma, aláírás stb. Beszkenneli, elküldi, te meg kinyomtatod.

A postának van egy biztonsági igazgatósága, lehet, hogy érdemes hozzájuk fordulni, ha a helyi üzemegységben nagyon ellenállnak.

Előzmény: bugmaker (4512)
bugmaker 2004. dec. 19. Creative Commons License 4512
cilax: nem irtad (vagy csak én voltam figyelmetlen?) hogy hova küldted a levelet. Nekem egy Ámerikába küldött ajánlott levelem tünt el (benne 100 USD kp-vel), melyet értékbizt nélkül küldtem. A posta kb 3 hónap után fog kb 10-11e Ft-ot megtériteni, ez a max összeg, ennél többet nem fizet ajánlott levél eltünése esetén ...
cilax 2004. dec. 19. Creative Commons License 4511
Csak a csomagolás volt benne, és vissza volt ragasztva, sőt, még vissza is volt tűzve. Igen, a küldemény kiment, és átvették, de üresen.
Előzmény: Törölt nick (4510)
cilax 2004. dec. 19. Creative Commons License 4509
szia, köszi az ötletet, hétfőn mindenképpen megreklamálom. Negatív feedback nem lesz, mert ez már a sokadik üzletem ezzel a csajszival, és most már úgy vásárolok tőle, hogy nem is teszi fel az ebayre, hanem én megveszem tőle magánban amire szükségem van,  és cserébe küldöm ami meg neki kell, vagy pénzt. ez most csereügylet lett volna. Az nem számít a postai kártérítésnél, hogy nem volt rá biztosítás, csak az ajánlott térti?
Előzmény: chapelle (4508)
chapelle 2004. dec. 19. Creative Commons License 4508
Ha megvan az emailed, akkor ezzel lehet menni a postára reklamálni. A reklamációt elküldheted a feladónak, még ha nem is fogja érteni. Kártérítést szerintem Neked kell fizessél a vevőnek (hacsak nem akarsz negatív értékelést), a pénzed pedig majd egyszer, talán fél év múlva megkapod a Magyar Postától... ha megkapod.
Előzmény: cilax (4507)
cilax 2004. dec. 19. Creative Commons License 4507

sziasztok!

 

tanácsot kérnék, hétfőn feladtam egy alkatrészt ajánlott tértisen és most írtak nekem mélt, hogy a boríték ugyan megérkezett, de csak a papír van benne, amibe belecsomagoltam, a cucc viszont hiányzik. most mi a túróst csináljak? hogyan lehet bebizonyítani, hogy én beletettem? ráadásul nincs belőle még egy. :((((((((

 

minden 5let jól jön  és előre is köszi mindenkinek!

Ariel 2004. dec. 18. Creative Commons License 4506
vomit!

en is csak biztatlak.. es az eredmenyt tenyleg vhogy ugy kellene kozzetenni, hogy foganatja legyen. vmelyik gazdasagi ujsagnak (pl. hvg), tvnek vagy akar ide az indexnek is elkuldeni. esetleg csinalni egy kulontopikot. volt par topik az indexen amibol orszagos "ugy" lett es sokan csatlakoztak hozza.
Előzmény: vomit (4505)
vomit 2004. dec. 18. Creative Commons License 4505
nem is gondoltam volna, hogy ennyire erdekelheti a nepeket :-o amennyiert a magyar posta ejropaba ket darab egykilos levelet elvisz legivel ajanlva, a szlovak 6 kilos csomagot visz legivel kanadaba.
chapelle 2004. dec. 18. Creative Commons License 4504
Vedd bele az osztárk és a szlovák árakat is, hadd bünhödjünk.
Előzmény: vomit (4499)
bugmaker 2004. dec. 17. Creative Commons License 4503

vomit: aztán küldd el Svábynak a TV2-be. Hátha ráharap a Napló ...

Előzmény: vomit (4499)