Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

rstudi 2005. jan. 14. Creative Commons License 4965
Írta ZE:
"A csomagolási és postaköltség meghatározásának joga az eladóé."

Ez igy igaz, és ezért nagyon fontos, hogy a csomagolást, postaköltséget, és a fizetés módját meg licitálás előtt tisztázni kell az eladóval. Így nem tudja az alacsony leütési árat felsrófolni csomagolási költség címén.

Egyébként volt egy korrekt esetem, egy ~30 eurós tételt vettem, és 16 eurót mondott az eladó, mint csomagolási és pk. Mikor kiért, akkor láttam a számlán, hogy ő 18.50-et fizetett érte, azaz bukott kb 500 Forintot. :)
ZE 2005. jan. 14. Creative Commons License 4964
Ezt hívják "authenticated bid"-nek egyesek :-P
Előzmény: rstudi (4963)
rstudi 2005. jan. 14. Creative Commons License 4963
Én az utolsó oldalt mindig át szoktam nézni, és ha nem voltak nagyobb értékű bizniszei (mármint ahhoz képest, amit én akarok venni), akkor hanyagolom.

"Én már találkoztam olyan eladóval aki előírta, hogy min. 6 pozitív feedback-je kell a vevőnek legyen. Hogy erre miért van szükség nem tudom (hiszen a pénzt úgyis megkapja mielőtt áttolná a cikket), talán valami biztonság."

Én tegnap olyat láttam, hogy a 0 feedbackesek keressék meg levélben, mielőtt licitálnak. Ez szerintem jó megoldás, mert aki komolyan gondolja, az úgyis fog vele 1-2 levelet váltani, és legalább az új vásárló nem fog meglepődni utólag, hogy nem tudja, hogy fizessen. szvsz ez a legnagyobb gáz az újoncokkal, hogy leütik az árat, és csak utána gondolkodnak azon, hogy azt ki is kell fizetni valahogy, és elszállíttatni kicsiny hazánkba.
Előzmény: chapelle (4962)
chapelle 2005. jan. 14. Creative Commons License 4962
Vannak féldolláros, párcentes pozitív feedback-gyűjtő "árucikkek" is - sajnos. BuyItNow-ként vannak meghírdetve, a vevő és az eladó is leadják egymásnak a pozitív visszajelzést.
Persze érdemes mindig megnézni, hogy ki milyen visszajelzéseket kapott, de amíg a visszajelzések vizsgálatakor a taglalt cikkre nem kattint (ami pár hónappal később amúgy is törlődik) addig nem látja, hogy egy potenciális csalóval van dolga, másrészről pedig ki lapoz vissza több oldalnyi visszajelzést.
Én már találkoztam olyan eladóval aki előírta, hogy min. 6 pozitív feedback-je kell a vevőnek legyen. Hogy erre miért van szükség nem tudom (hiszen a pénzt úgyis megkapja mielőtt áttolná a cikket), talán valami biztonság.
Előzmény: vomit (4959)
ZE 2005. jan. 14. Creative Commons License 4961
Akkor, ha már így beszóltál javaslok egy visszaolvasást a fórumban, úgy 4934 hozzászólásnyit. Ha az ott leírtakon kívül van kérdésed, akkor tedd föl. Ugyanis amiket kérdeztél, az 12345 példányban megválaszolásra került, ez az egyik. A másik, hogy olvasd el az eBay-on találhato "Mi_is_ez_az_egész?" és "Hogyan_kell_ezt_használni" jellegű doksikat azon a nyelven, amit kiválasztottál. Ha megértetted, akkor vágj bele. Ha nem, akkor ne. Komolyan mondom.

De hogy haszna is legyen a hozzászólásomnak:
-Az eBay egy aukciós szájt, ami annyit tesz, hogy segít összehozni az eladókat és a vevőket, ő maga a tranzakcióban nem vesz részt ezen túlmenően. A szolgáltatást az eladó fizeti, a leütési ár függvényében.
-A csomagolási és postaköltség meghatározásának joga az eladóé.
-A fizetési módban az eladó és a vevő közösen állapodik meg, általában az eladó preferenciái alapján.
-Az eladó eldöntheti, hogy hova hajlandó szállítani és hova nem.
-Az előbbi három dologban a licitálás előtt erősen javasolt megállapodni az eladóval, ha explicite nincs feltüntetve az, hogy "nemzetközö p&p x összeg", "fizetési mód: olyan ami neked is megfelel", "szállítás EU/Worldwide", vagy hasonlók.

-Az eladó kikötheti, hogy bizonyos feedback kell a licithez, vagy "authenticated bid"-et kér. (A licit után küldeni kell neki az eBay-en reggelt címedről egy emilt)

Licit, sofort/buynow:
-Az eladásra kerülő áru ára liciten kerül meghatározásra (licittechnikák érdekében olvass vissza), kivéve, ha sofort/buynow cuccról van szó, és valaki annyiért elviszi. (Mindkettő (sofort: német, buynow angol) azt takarja, hogy az ott megadott áron elvihető a cucc.)
-A licit megtétele (!) szerződési kötelmet jelent, tehát ha a liciteddel nyersz, csak igen kivételes esetben állhatsz el a vásárlástól. NEM számít annak a p&p nagysága, az, hogy nem tudsz megegyezni fizetési módban, illetve az, hogy az eladó nem szállít Mo.-ra.

-A termékekért fizetni többféle módon lehet, (ezzel kapcsolatban is olvass vissza), ami tény: PayPal-lal NEM.
-A termékért _előre_ fizetsz, vagy közvetlenül az eladónak, vagy egy Escrow szolgáltatónak (ha belemegy az eladó, Mo.-i céllal általában NEM) Az Escrow cég beszedi az eladónak járó pénzt, a beérkezéséről tájékoztatja az eladót, aztán ha megérkezik a cucc, akkor fizeti ki neki.
-Postai utánvét nemzetközi forgalomban nincs.

-Amennyiben EU-n kívülről érkezik az áru, VÁM és ÁFA fizetési kötelezettséged is lehet. Ha így adódik, akkor VPID-re van szükséged, amit a vámhivatalnál lehet igényelni (a vámkezeléssel egyszerre is, szig. lakcím- és adókártya birtokában).

-EU-n belül _feladott_ cuccra nincs vám/áfa. Angliai eladóknál kell vigyázni, mert az "Item location", azaz ahonnan küldeni fogják, sok esetben távol-kelet, tehát hiába angol eladótól vetted a cuccot, a termék EU-n kívülről érkezik, tehát VÁM/ÁFA van.

Előzmény: Gsi8v (4935)
sz 2005. jan. 14. Creative Commons License 4960
jól megy nekik a biznic: Az OTP Európa legjövedelmezőbb bankja

otp felejtős, van választék :)
Előzmény: bugmaker (4958)
vomit 2005. jan. 14. Creative Commons License 4959
>szivesen adok le kamulicitet eladásra szánt arúdra +++feedbackért....

lehet az ebayen nem orulnek az ilyen trefaknak :-o
Előzmény: victorg (4921)
bugmaker 2005. jan. 14. Creative Commons License 4958
slider: Nekem OTP elektronikus számlacsomagom van. A kondícióknál ezt olvasom:

"3.1. Az OTPdirekt internetes csatornán keresztül megadott bankon kívüli eseti deviza és külföldi forint átutalási megbízás:

* 0,10% (min. 2.000 Ft/max. 35.000 Ft)"

No comment.
Előzmény: Slider1 (4949)
trolipotlo 2005. jan. 14. Creative Commons License 4957

Ez nem az OTP sara, hanem a külföldi bankoké: ha elcseszel egy számot, akkor pl. a frankfurti dajcsebank kapásból küld egy 6 EUR-os büntetést a magyar banknak.

 

Ha jobb kondíció kell, írjál magánban, mi kő.

Előzmény: Slider1 (4949)
t.lantos 2005. jan. 14. Creative Commons License 4956

Ennyire alacsony osszegnel jobban jarsz, ha berakod egy boritekba a penzt.

 

Előzmény: Slider1 (4949)
Zsoltx 2005. jan. 14. Creative Commons License 4955
Nem értettem félre.
Az egész linkelt iromány hangneme volt gáz. Ezt csak úgy kiemeltem belőle.


Előzmény: Marcesz (4922)
chapelle 2005. jan. 14. Creative Commons License 4954
Ez egy kicsit offtopik lesz: Az OTP Európa legjövedelmezőbb bankja
és ezt mind a számlatulajdonosok fizetik meg, feltéve persze, hogy nincs részvényük, amin nyereséget realizálhatnak
chapelle 2005. jan. 14. Creative Commons License 4953
Ja, amúgy vannak céges eladók akiknél lehet hitel(vagy debit)kártyával fizetni. Ebben az esetben az övék a sarc.
Előzmény: Slider1 (4950)
chapelle 2005. jan. 14. Creative Commons License 4952
Nekem a kinti bankköltséget általában a hónap végén terhelik be. Talán akkor egyeztetnek a bankok vagy akkor válik aktuálissá az árfolyam.
Előzmény: Slider1 (4950)
chapelle 2005. jan. 14. Creative Commons License 4951
Asszem abban megegyezhetünk, hogy a 2000 Ft általános minimumsarc.

Amúgy kéne csinálni egy amolyan e-bay kérdések és válaszok topikot is, hogy a kezdők először azt olvassák el -ha már az e-bay fórumait nem akarják-, különböző sub-topikokban. Egyszer mindenki kezdő, de idővel már senkinek nincs kedve elölről elmesélni az egészet, licitálástól kezdve a fizetésig, ezek buktatóit, stb.
Ismételni ugyanazt pedig már flúdolás lenne. (Ez a kár az Index-fórumokban, hogy egy topik alá nem lehet al-topikot nyitni, no mindegy)

Azért jó lenne itt nem veszekedni, nekem tökmindegy, hogy ki hány gyével ír és hány vesszővel jelzi az idézést, csak halaggyunk... :-)
Előzmény: Slider1 (4949)
Slider1 2005. jan. 14. Creative Commons License 4950

elnézést a helyesírási hibákért. Nagyon álmos voltam.

nem pár száz euró akart lenni hanem csak 1-2 euró :)

 

Tényleg ha valaki tud megoldást ami drasztikusan csökkentené a dijat, mindneképpen átutalással szeretném megoldani, az kérem szóljon.  (ha lehet otp banknál)

 

De mindnet várok, vagy az utalási kültség ami 2000 volt tényleg csak hiba miatt számolták fel. Mert visszanéztem régebbi utalásnál nem irták ki a számlára hogy terhelés -2000ft. Most akkor mi a helyzet?

Slider1 2005. jan. 14. Creative Commons License 4949

Sziasztok!

 

Most aztán hullára dühös vagyok. Teljesen kiborított amit Bugmaker irt. Szét durranok. Ez egészen biztos? 2000Ft azért mert 5 eurót utalok át egy bankszámlára, otp direkten keersztül? Menjenek már a rákba. Akkor nem éri meg venni egy 1000ft-os cd-t kint, mert a banki költség miatt drágább mint itthon. Pedig tök sok olcsobb ketyere van ott kint, ami csak pár száz euró!

 

Ez egészen biztos h mnden egyes utalás után 2000Ft?? Ilyen drága?

 

Csak azért mert az OTP-ben azt mondtá kazért számoltak fel 2000-et mert rosszul töltöttem ki valamit. Régeebn sohasem tapasztaltam h 2000ft lett volna utalásonknt!

 

Bugmaker ezer százaék? Vagy a valakinek eltérő véelménye van ossza meg pls.

 

Esetleg ennél a banknél jobb kondiciókkal lehet utalni, ha valóban 2000-et számítanának fel. Mert pl én elég sok régebbi lemezt szeretnék venni, amiből szép kinálat van, de elszomorít h ekkor a díj. 1-2 eurós lemezek s h még megterhelik 2000-el elsírom magam. h ilyen geci sezmétséget egy utalásért.

 

Valaki tudna segíteni, kérem fejtese ki részletesen.

 

Tudtok ennél kicsivel jobb kondiciót?

Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4948
Köszönöm a válaszodat !
Előzmény: garfieldka (4942)
victorg 2005. jan. 13. Creative Commons License 4947

köszönöm az segitQkész válaszokat....

az nem baj a leendQ vevQimnek ,hogy bankszámlára kérem a pénzt az árúért???

melyik Bankot ajanljátok???

edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4946
Ajánlott levél elvesztése esetén a birodalmi posta kb. 38 eurónyi kártérítést ad. A weblapjukon olvastam, próbálni nem próbáltam.
Előzmény: garfieldka (4944)
edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4945
Az álmoskönyv szerint új belépőként törzstagokkal ingerülten beszélni azt jelenti, kérdések között fog őrlődni az illető. Csak úgy mondom.
Előzmény: Gsi8v (4935)
garfieldka 2005. jan. 13. Creative Commons License 4944
Veszett már el csomagja valakinek? A decemberben Németországból indított csomagom, helyesebben ajánlott levélben feladott küldeményem kallódott el. Ott kerestették, de a német posta vizsgálata csak azt közölte velük, hogy az országot elhagyta. Tovább nem kutakodtak. Mit javasoltok, hogyan tovább? Tud-e valaki kitaposott utat erre a kérdésre? Köszönöm.
edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4943
Az Ebay százalékos jutalékot számít fel, tehát minél magasabb a kikiáltási árad, annál többet kell fizetned a listázásért. Ezért szokás alacsonyan indítani. Van továbbá leütési díj is.

Amikor majd az aukciód leírását fogalmazod, jobban figyelj oda, mint ennél a hozzászólásnál tetted...
Előzmény: victorg (4921)
garfieldka 2005. jan. 13. Creative Commons License 4942

Itt kapcsolódok a dologba, nem tudom volt-e előzménye?

A németek nem küldenek utánvéttel semmit. Szinte minden ajánlatukban fel is tüntetik. Előre kell fizetned. A pénz beérkezése után postáznak.

Az 50 EUS-s áruért kb. 22-23 ezer forintot fizetsz összesen. A január 1-től érvényes csomagszállítási tarifával számolva. Biztosítva, 5 kg-ig, Magyarországra. Az idegen bank költségét vállalva és a hazai bank díja is benne van. Nem tudom pontosan, mert függ a pénzintézettől. De kb. ennyi.

Előzmény: Gsi8v (4926)
digicat 2005. jan. 13. Creative Commons License 4941
Szerintem elbúcsuzhatsz a 200 dollártól, ha kipróbálod. De remélem nem lesz igazam.
Arra nagyon figyelj oda, hogy mire adsz meghatalmazást nekik.
Előzmény: Hantaboj (4917)
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4940
Köszi Marcesz !
Marcesz 2005. jan. 13. Creative Commons License 4939

A magyar sem megy annyira.. ('eggy', 'lessz'

 

Egy ilyen hozzászólással soha nem árt vigyázni, mert netán visszavágnak azzal, hogy egyesek meg nem tudják, hogy néz ki az idézőjel a magyarban... :)

Előzmény: Speccy (4934)
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4938
Ha járnál ide oda akkorr tudnád mit miért irunk igyyy
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4937
Bár mindenhol találni ......embereket
Speccy 2005. jan. 13. Creative Commons License 4936
Nehogymár én érezzem magam kényelmetlenül, mert szóvátettem ezt az igénytelenséget!
Előzmény: Gsi8v (4935)
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4935
Te ki vagy itt hogy folyamatosan baszogatsz ? én csak probálok érdeklődni a dolgokrol....azt gondoltam itttttttttttt egggggggggyyyyy jó csapat alakult már ki akik segitőkészek !!
Speccy 2005. jan. 13. Creative Commons License 4934
A magyar sem megy annyira.. ('eggy', 'lessz'
Előzmény: Gsi8v (4933)
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4933
Igen igazatok van ebben.Csak azért is gondoltam mert ez a pénz utalgatás nagyon bonyolultnak tünik nekem ahogy visszaolvasgattam a forumban.Meg van még eggy nagy gond hogy nem nagyon tudok németül ezért a német email nehéz ügy lessz nekem :))
Speccy 2005. jan. 13. Creative Commons License 4932
Szerinted külföldről hogy lehetne megoldani az utánvételes csomagküldést?
Előzmény: Gsi8v (4930)
rstudi 2005. jan. 13. Creative Commons License 4931
Ez nem szokás, gondolj bele, te sem küldenéd a csomagod tengerentúli útra saját költségeden addig, amíg egy fillért sem láttál. :)
Előzmény: Gsi8v (4930)
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4930
Nem, hanem ha itt a cucc a postásnál akkor azonnal fizetem és átveszem.
Speccy 2005. jan. 13. Creative Commons License 4929
Miért te hogy akarnád? Az eladó küldje el előre a cuccot?
Előzmény: Gsi8v (4928)
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4928

Köszönöm a válaszod !

A licitálást értem az ok.szóval először kikülditek a pénzt utána jön az áru hát ez elég rizikós.Ha Pécsröl van itt valaki aki már rendelt igy avval szivesen felvenném a kapcsolatot személyesen: podlocz@freemail.hu

 

rstudi 2005. jan. 13. Creative Commons License 4927
Szia!

Lehet, hogy nem világos számodra, az ebay egy aukciós site. Ez azt jelenti, hogy ha az ár mellett nincs ott a Buy it now, vagy Sofort kaufen felirat, akkor az ár még mehet magasabbra, egészen az aukció lezáráságig.
A fizetés módja, és a szállítás ára nagyon változó, ezt az eladóval kell egyeztetned, ezt tedd meg, mielőtt licitálnál. Postai utánvétet nemigazán szokták szeretni, inkább az a szokás, hogy akkor postáznak, amikor kiért a pénz.
Előzmény: Gsi8v (4926)
Gsi8v 2005. jan. 13. Creative Commons License 4926

Sziasztok !

 

Szeretnék ebay-röl rendelni,lehet valahogy postai utánvéttel kérni az árut ?Például eggy autos cd lejátszónak mennyi Németböl Magyarországra a postaköltsége ?

Ha 50EU-ba kerül az ebay-en akkor mennyi lessz ha itt átveszem ?

köszi előre is de most kezdem csak az egészet és még soha nem rendeltem netröl.

rstudi 2005. jan. 13. Creative Commons License 4925
Szerintem is elég gáz a negatív hozzászólás, de már nem lehet mit tenni ellene. :(
Az teljesen mindegy, hogy melyik ebayen vagy regisztrálva, mert a regisztráció érvényes mindre, csak az ebay rendszerüziket, reklámokat kapod eltérő nyelven.
Arra pedig mindig figyelj, hogy kérd a licitálókat, hogy e-mailben előre érdeklődjenek a szállításról, fizetésről, nehogy úgy járjanak mint te. :)
Előzmény: victorg (4921)
Leopold 2005. jan. 13. Creative Commons License 4924
Csináld minimáláras licittel.
Előzmény: victorg (4921)
Marcesz 2005. jan. 13. Creative Commons License 4923
Hát én biztos nem vennék tőled. :)
Előzmény: victorg (4921)
Marcesz 2005. jan. 13. Creative Commons License 4922
Szerintem félreérted. Nem arra vonatkozik, hogy még soha nem tudtak nyélbeütni üzletet magyarral, hanem arra, hogy a PayPal szolgáltatás soha nem volt elérhető Magyarországon, ami meg tény, semmi különös nincs benne.
Előzmény: Zsoltx (4915)
victorg 2005. jan. 13. Creative Commons License 4921

üdv mindenkinek!

 

árulni szeretnék az ebayen ,de úgy hogy nem 1eur inditannák hanem már annyit írnák be  start price nak amennyiz kb kapni szeretnék,mi a javaslatotoK???

igy is levon vmit az ebay....

kéri a kártyám adatait nem kell paráznom???

számit hogy 8 feedbackben 1 minuszom van amerikaieladó csak penpalt volt hajlandó elfogadni,western union atutalasért nem volt hajlandó elmenni ,felvenni...

sokan arulnak közületek???

melyik bank??? a legjobb nekem az ERSTEnél van szamlám...

a német ebayen vagyok regisztrálva  ,,,jobb lett volna a USA???

 

köszi köszi....

szivesen adok le kamulicitet eladásra szánt arúdra +++feedbackért....

 

 

chapelle 2005. jan. 13. Creative Commons License 4920
Ahh, akkor bocsánat.
Előzmény: edk440 (4919)
edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4919
Én úgy olvastam, azt nem mondták, hogy többet kellene utalni, csak az utalás után maradjon a számlán annyi, amennyi fedezi a plusz költséget.
Előzmény: chapelle (4918)
chapelle 2005. jan. 13. Creative Commons License 4918
Normál esetben ez úgy megy, hogy beixeled azt a kis rubrikát amiben vállalod a kinti bankköltséget is. Majd ha ez aktualizálódik akkor a bankod beterheli a számládra. De hogy emiatt többet kéne utalni? Jesszus Mária, az ilyen banki inkompetencia már PSZÁF ügy kéne legyen.
Előzmény: Ronaldo (4904)
Hantaboj 2005. jan. 13. Creative Commons License 4917
Nem értem, miért leveleztek egyáltalán, ha csak ottani címmel megy. Ez viszont olyan banki szolgáltatást ígér, melynek a neve is az, hogy for non-US residents. Ha valaki komolyan gondolja, az nem riad meg a $200 nevezési díjtól.
Előzmény: digicat (4900)
raider 2005. jan. 13. Creative Commons License 4916
bocs, nem voltam ölég figyelmes.
Előzmény: Ariel (4914)
Zsoltx 2005. jan. 13. Creative Commons License 4915
Kurva jó :-(

"Hungary has never been a country we are able to do business then"

Előzmény: raider (4913)
Ariel 2005. jan. 13. Creative Commons License 4914
par hete mar volt ez a link.

viszont van egy univerzalisabb: www.paypalsucks.com

:)
Előzmény: raider (4913)
raider 2005. jan. 13. Creative Commons License 4913
Hadd tegyek már be egy jó kis PayPal-es linket:

http://www.jayallen.org/journey/2003/02/not_clicking_with_paypal
edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4912
De elegem van a hüle németjibül. Két hétig nem válaszol, bizonygatja, hogy ajánlott levélként nem tud elküldeni egy nyavalyás vakut (annyi esze nincs, hogy a birodalmi posta webén megnézze, hogy a három méret összesen max. 90 centi, a legnagyobb max. 60 centi lehet egy Maxibriefnél), csak biztosítatlan kiscsomagként, és emlegeti, hogy ha mégse kéne, negatív nélkül kiszállhatok az üzletből. Szerintem az fáj neki, hogy csak 12 euró volt a leütési ár...
edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4911
Akkor talán kicsit jobb a zótépé, mert ott a csekkvételi árfolyam magasabb a valutavételinél. (Talán 2 Ft a különbség...)
Előzmény: t.lantos (4909)
vomit 2005. jan. 13. Creative Commons License 4910
mi a budos franctol akarnak koltseget levonni, ha euroatutalasrol van szo?
nem az volt vkinek 100-200 hsz.-al korabban, hogy euroszamlarol gond nelkul utalgat?
neked is persze IBAN-nal es BIC-cel kell keszulnod, kulonben megvagnak.
Előzmény: Ronaldo (4904)
t.lantos 2005. jan. 13. Creative Commons License 4909
En a k&h-ben szoktam. Ha a bankszamlamra kerem, akkor van valami kulon dija (ki erti ezt), ezert mindig cash-ben szoktam felvenni, azt meg valutavetelin szamoljak.
Előzmény: edk440 (4908)
edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4908
OTP-n kívül más bankban váltott már be valaki Bidpay Money Ordert? Én megpróbáltam a Raifeisennél a számlámra tetetni az összegét, de nem foglalkoznak vele, tehát mentem az OTP-hez, ahol forintban kaptam meg.
edk440 2005. jan. 13. Creative Commons License 4907
Nem lehet tudni előre, hogy mennyi lesz a külföldi költség. Olvass vissza a tapasztalatokért, nemrég írtam, hogy ugyanennél a banknál hogyan történt.
Előzmény: Ronaldo (4904)
bugmaker 2005. jan. 13. Creative Commons License 4906
slider: ha OTP direkten kereszült utalsz külföldre, és PONTOSAN megadod az IBAN valamint BIC vagy SWIFT kódokat, akkor 2000 Ft a bank jutaléka. Egyéb esetben különféle felárakat számolnak.
Előzmény: Slider1 (4903)
Zsoltx 2005. jan. 13. Creative Commons License 4905
Emiatt igazán hülyeség volt devizaszámlát nyitni, forintszámláról is ugyanúgy lehet utalni eurót.

A banki dolgokkal kapcsolatban pedig olvass itt vissza kicsit, végül azt fogod tapasztalni, hogy elég kusza a dolog.
Előzmény: Ronaldo (4904)
Ronaldo 2005. jan. 13. Creative Commons License 4904
Sziasztok!

Kineztem egy termeket ebay.de -n. Meg is nyertem a licitet, Nemetorszagbol szeretnek vasarolni 84 E-t.
Meg is kotottem a devizaszamlat a raiffeisen banknal, es ottbefizettem ra 84+ 4 E -t ( kezelesi koltseg). Ekkor mondja, hoyg fizessek meg be 20-25 E-t, mert a kinti bank is le fog vonni valamennyit, es hoyg biztosan megkapja a 84 E-t az elado. Ebbol mennyi igaz? En azt hittem, hogy csak 84+ magyar bank kezelesi koltseget kell befizetnem, illetve 84 E-t utalni
Koszi elore is a valszt!
Slider1 2005. jan. 13. Creative Commons License 4903

Sziasztok!

 

 

Most akkor OTP dirketen keersztül ha utalok külföldre akkor az emnnyibe fáj? mennyit vonnak le plusszban? Illetve ha Bankon belül utalok át pénzt?

bugmaker 2005. jan. 13. Creative Commons License 4902
ZE: Magyarországot lakhelyül nem választhatod, de azonkivül sokminden mást igen. Cimet nem ellenőríznek addig amig baj nincs. Nekem ez a tapasztalatom.
Előzmény: ZE (4899)
ZE 2005. jan. 12. Creative Commons License 4901
Miért küldtek nyomtatványt? Mert a kézbesítési cím nem azonos a lakcímmel, ergo attól, hogy te X-helyre kéred a nyomtatványt, az számukra nem azt jelenti, hogy te oda vagy állandóra bejelentve.

Az ssn (TAJ-szám) érdekes állatfaj az USA-ban, nem tudom, ha hasonlót valaki itthon kitalálna, az adatvédelmi ombucka mit szólna (a három hátraszaltó és a kapcsolódó heveny lábrázás után :-)))
Előzmény: digicat (4900)
digicat 2005. jan. 12. Creative Commons License 4900
Én 2003-ban próbáltam az USA-t (netbank.com).
Küldtek egy postai levelet, kellett hitelesittetni az amerikai követségen a nyomtatványt, amit küldtek (affidavit, 30 usd), majd visszaküldtem nekik, és erre azt válaszolták, hogy csak amerikai cimmel nyithatok számlát.
De akkor miért küldték a nyomtatványt? Ki érti ezeket?

A többi banknál már az SSN-nél elakadtam, akkoriban ennél még nem kérték, ezért próbálkoztam. Ottani magyar ismerősök szerint ha ott vagy személyesen, és van ottani jogsid (ez egy másik kaland, de még mindig megoldható SSN nélkül), akkor a bankban nem kérik az SSN-t.

Vannak offshore számlák, de azok drágák, öszes költséggel együtt kb. 2000 usd a minimum.
Előzmény: Hantaboj (4897)
ZE 2005. jan. 12. Creative Commons License 4899
A PayPal tudtommal a lakóhelyet is nézi...
Előzmény: bugmaker (4893)
sztyopka_remixx 2005. jan. 12. Creative Commons License 4898
épp ezt akartam mondani. végül semmi9 szükség német (hitel)kártyára. a lényeg, hogy legyen egy folyószámlád, amihez neten hozzáférsz és tudsz utalgatni
Előzmény: digicat (4889)
Hantaboj 2005. jan. 12. Creative Commons License 4897

Ja.

 

Valaki foglalkozott már a külföldi, online szlanyitással? Mondjuk, az usára gondoltam. Ez arra lehet jó, ha paypalozni akar valaki.

Ez milyen? A szakértőknek mi a véleménye? http://www2.valisinternational.com/?pg=personal

Kicsit húzós a setup fee ($200).

Előzmény: bugmaker (4896)
bugmaker 2005. jan. 12. Creative Commons License 4896
hantaboj: ilyen nekem is volt, hogy pénteken feladták, kedden megkaptam a GPM küldeményt. Azért ne felejtsd el, hogy az általad megadott napok közé nem esett Karácsony és Újév.
Előzmény: Hantaboj (4890)
bugmaker 2005. jan. 12. Creative Commons License 4895
conSalves: nekem a 477-6535 számot adták meg, mint ellenőrzési osztály.
Előzmény: conSalves (4891)
bugmaker 2005. jan. 12. Creative Commons License 4894
trolipotlo: Ezt jó tudni. Akkor merek pénzt fogadni a számlámon.
Előzmény: trolipotlo (4888)
bugmaker 2005. jan. 12. Creative Commons License 4893
digicat: igen, igen, igazad van. Nekem azért kellett volna MC vagy VISA kártya, hogy az átkozott paypalra regisztrálni tudjam magam. Itthon nekem nem kellett az OTP-s dombornyomott VISA-hoz semmi letétet hagynom. Igaz már kb 10 éve a fenti bank vezeti a számlámat.
Előzmény: digicat (4889)
conSalves 2005. jan. 12. Creative Commons License 4892
Köszi, szólok amint aktuális lesz a dolog.
Előzmény: trolipotlo (4886)
conSalves 2005. jan. 12. Creative Commons License 4891
Köszi az infót. Hmm, bár nem valószínű, hogy az Orczy-n akadt fenn, mert egy kb $10 értékű régi játékprogiról van szó, de azért próba cseresznye alapon felhívom őket. Melyik telefonszámot kell hívni? A postaforgalmi kirendeltséget (477-6660)?
Előzmény: bugmaker (4885)
Hantaboj 2005. jan. 12. Creative Commons License 4890
Tud ám gyors lenni a GPM! Nekem jan. 7-én(! péntek) adta fel a bolt Ohioban, és 11-én (kedd) landolt nálam! Mákom volt, nyilván.
Előzmény: bugmaker (4885)
digicat 2005. jan. 12. Creative Commons License 4889
A bankszámlanyitás és a bankkártyaigénylés nagyon eltérő műveletek.
Itthon sem tudsz csak úgy hitelkártyát (de még debit dombornyomottat sem) igényelni.
Előzmény: bugmaker (4883)
trolipotlo 2005. jan. 12. Creative Commons License 4888
A paypal nem fogja zárolni a cuccost, sőt, 1400 EUR-ig van garancia a paypalos pénzre (ha az "intézmény" tönkremenne). Ami pár éve törpént, nem fog megismétlődni, mert jó sok millió dolcsis kártérítést kellett a paypalnak fizetnie a zárolás miatt.
Előzmény: bugmaker (4885)
ZE 2005. jan. 12. Creative Commons License 4887
Ma reggel telefonáltak, hogy délután 1-2 óra között hozzák. 13:30 a kézbesítés időpontja. Ezt nevezem korrektnek...
Előzmény: ZE (4867)
trolipotlo 2005. jan. 12. Creative Commons License 4886

Én tudok. Írjál, ha kő.

Előzmény: conSalves (4884)
bugmaker 2005. jan. 12. Creative Commons License 4885
consalves: az USPS letter post-hoz nincs ragszám, szerintem kinyomozni sem tudják mi lett vele. Ha nagyobb érték volt ráirva (>60 USD), akkor lehet h a vámosok ülnek rajta. Hivd fel az Orczy-t és kérdezd meg érkezett-e a nevedre, cimedre küldemény. Ragszám alapján csak akkor tudnak keresni, ha pl USPS Global Priority-vel adták fel. Nekem dec 14-én adtak fel igy csomagot, de az ünnepek miatt a szokásos 1 hét helyett 3 hét alatt ért ide, szóval NÉMI reményed még lehet. Nekem eddig 1 db küldeményem tünt el sok-sokból, azt is Angliából küldték. EU rules ...

Paypalon tudsz pénzt fogadni: nyiss egy account-ot, ehhez nem kell hitelkártya. Azt azonban javaslom, mielőbb költsd el a refundot, nehogy a pp zárolja.
Előzmény: conSalves (4884)
conSalves 2005. jan. 12. Creative Commons License 4884

Na, úgy látszik a hogy a posta végleg elkeverte az egyik USÁból érkező csomagomat. :( (sőt lehet, hogy egy másik UK-ből érkezőt is) A srác dec. 14-én adta fel USPS airmail letter post-ként, de még mindig nem kaptam meg. Mit lehet ilyenkor még tenni? Én is utánna tudok érdeklődni a postánál (pl ragszám alapján), hogy hol van a cuccos?

 

Más: Tud vki PayPal-t fogadni? A srác küldene nekem refund-t ha 7végéig sem érkezik meg a cuccos, de nekem nincs PP account-om.

bugmaker 2005. jan. 12. Creative Commons License 4883
sztyopka: én megpróbáltam Ausztriában bankszámlát nyitni, de tizenakárhány-ezer eurónyi LETÉTET követeltek volna tőlem, pedig 2 bankot is megkérdeztem. ld:

"Because you are not resident of Austria we need "security deposit" when we issue a card. It is EUR 3.000,- for the bank card (Maestro) or EUR 18.000,- for the credit card (Mastercard/Visa). The security deposit is the amount we need to block up at your account when we issue a card (of course this sum can be invested or we could open a term deposit and you will get regular interest rate for it) The amount will be free again when you return the card. "


Előzmény: sztyopka_remixx (4880)
chapelle 2005. jan. 12. Creative Commons License 4882
Nem, nem kötelező. Ahogy amikor én külföldön éltem, vígan nyithattam bankszámlát Magyarországon vagy ott. Ha gazdag lennék akkor Svájcban nyitnám a számlám és USD hitelkamatra vásárolnék forintot :-)
Előzmény: sztyopka_remixx (4880)
sztyopka_remixx 2005. jan. 12. Creative Commons License 4881
mármint a bank részéröl? nem hinném.
Előzmény: sztyopka_remixx (4880)
sztyopka_remixx 2005. jan. 12. Creative Commons License 4880

elvileg igen. de a deutche Bank netbankjáról tudok eddig csak. az meg ritka szar (kapsz egy elöre megírt listát kb 30 számkóddal és minden utalásnál egyet felhasználsz. -- akkor is ha rontottál valamit) On-line ügyintézés német fejjel. Jót röhögtem rajta. Na szal keresek valami normális netes megoldást.

 

egyébként szerintem számlát mindenki tud nyitni. Szerintetek kötelezö hozzá németországban élni?

Előzmény: Vieri85 (4879)
Vieri85 2005. jan. 12. Creative Commons License 4879

Tudsz német számlát nyitni?

 

Küld el a pénzt postán. (jó így is szar... de olcsóbb mint az átutalás) Vagy western union.

Előzmény: sztyopka_remixx (4878)
sztyopka_remixx 2005. jan. 12. Creative Commons License 4878

emelt-e árakat a német posta (kérdezte valaki)

 

én úgy tudom, hogy igen. majdnem elsírtam magam.

 

adott egy 59 eurós bidem. 10 euró banki költség + 25 posta. elutaltam dec 31-én. megérkezett jan 7-én. tag írt, hogy küldjek még 5 eurót, mert emelt a posta.

 

ha most megint a bankomból utalok + 10 euró. azaz 15 euróba fáj.

 

 

---------------------------------------------

 

BEKAPHATJA A MAGYAR BANKRENSZER! Nyitok németországban egy számlát és neten utalok.

 

Kapják be

vomit 2005. jan. 12. Creative Commons License 4877
budos csotany posta eltuntette egy csomagomat, dec 27-en adtak fel D-ben, es sehol sincs :-((
gdee1 2005. jan. 12. Creative Commons License 4876
Láttátok ezt az új magyar aukciós oldalt?
<A href="http://www.teszvesz.hu" "target=_blank">www.teszvesz.hu</A>
1 Ft-os promóciós aukciókkal segítik a bevezetését, amire új termékeket raktak ki.
fargo 2005. jan. 11. Creative Commons License 4875
A napokban egy olyan hamis eBay levél jött, amiben arra biztatnak, hogy lépjek be egy bizonyos oldalon, és akkor részt vehetek a Naaagy Ebaaay Sorsoláson, ahol valami csodaautót lehet nyerni.

Hát persze...
Yogi 2005. jan. 11. Creative Commons License 4874
Csak egy mondat a hamis imélekhez: ott van minden eredeti ebay-levél alján a következő mondat:
eBay will never ask their users for personal information, such as bank account numbers, credit card numbers, pin numbers, passwords, or Social Security numbers in an email.
Szóval nem kell trükk ahhoz, hogy rájöjjön az ember a turpisságra.
Hantaboj 2005. jan. 11. Creative Commons License 4873

Nem hagyott üzenetet, ha erre gondolsz. Ugyanis napközben nem voltam itthon.

Azért egy cetli a postaládába, hogy beadta máshova a csomagot, nem lett volna logikátlan... De ha ennyi esze lenne, akkor nem postásnak ment volna. :) Most jól jött ki, mert áthozták.

Amúgy a csomag belsőre is kissé viseltes. Látszik, hogy dolgoztak azért a $14 postaköltségért, maszírozták eleget. :)

Előzmény: kivi (4872)
kivi 2005. jan. 11. Creative Commons License 4872
Semmi jele nem volt hogy keresett téged? Nekem egy 300EUR értékű cuccot adott be az alattunk lakóhoz, _miközben_ itthon voltunk, működött a kaputelefon és a csengő is. Meg sem próbálta hozzánk hozni. JKA.
Előzmény: Hantaboj (4868)
Marcesz 2005. jan. 11. Creative Commons License 4871
Alacsony összegnél nem is kell.
Előzmény: Hantaboj (4870)
Hantaboj 2005. jan. 11. Creative Commons License 4870
Nem tudom, mi az a VPID, de nem foglalkoztam semmivel. Az egész $36, kifejezetten olcsó vétel. A packon meg valós megnevezést, de $9-t írtak.
Előzmény: erozsolt (4869)
erozsolt 2005. jan. 11. Creative Commons License 4869
Mekkora összeg fölött kell VPID? Gondolom, a fotófilmnek semmi köze nem volt a VÁM-hoz, de meddig lehet így elmenni? És ezt honnan látják?
Hantaboj 2005. jan. 11. Creative Commons License 4868

Megvolt az első kézbesítésem az usából. Egy kupac kodak fotófilmet vettem állati jó áron. Eladó, szállítás parádés. Úgy látszik, ilyen is van.

A cuccot odaadta a postás a szomszédnak. Még nem döntöttem el, hogy ennek örüljek, vagy sem. Ugyanis csak látásból ismerem őket.

ZE 2005. jan. 11. Creative Commons License 4867
EU-n kívülről valami normális szállítmányozási céggel hozasd a cuccot (FedEX, DHL) drága, de megéri... VPID -re van szükség a vámoláshoz, akkor is, ha akkor kétszer (először meg utóljára) vámkezelnek neked valamit.

Nekem a DHL-hez volt szerencsém, de máshol is nagyjából az a móka, hogy megérkezik, rádtelefonálnak, hogy vámárud érkezett, mi legyen, van-e VPID-ed, nagyjából mennyi lesz az annyi, és hova küldjék a kitöltendőket. Nekem emailben jött a beszélgetés után néhány doksi, VPID-igényléshez egy pdf doksi, egy megbízási szerződés, amiben adott fuvarlevélszámra érkezett cucc vámkezelésével megbízom őket, egy nyilatkozat, hogy a VPID-igényléssel is megbízom őket. Ezt kellett kitöltve, aláírva visszajuttatnom hozzájuk. Kell még a személyi, lakcímkártya, illetve adókártya másolata is.
Én épp jártam a DHL felé, beadtam a recepción a papírokat. A fiatal hölgy tájékoztatásképp annyit mondott, hogy a vámcsoport kint van Ferihegyen, de semmi probléma, normál küldeményként kiviszik hozzájuk, és menni fog a dolog, 4-5 nap alatt VPID-vel együtt lezongizzák a dolgot. Pénteken adtam be a papírokat, most itt tart a dolog... Ja, és a csomag követése természetes dolog náluk, tehát online látod, hogy épp hol, melyik állomáson pihen, vagy épp honnan indulva utazik a cucc.

Előzmény: erozsolt (4858)
rstudi 2005. jan. 11. Creative Commons License 4866
Közelítsd az angol oldalról, ha azt érted! Ebay.com/ebay.co.uk, majd My Ebay, és ott a terméknél Leave Feedback.
Slider1 2005. jan. 11. Creative Commons License 4865

Szaisztok!

 

Azt szeretném megkérdezni hogy mondjuk anémet Ebayen hol lehet az eladónak adni egy pozitiv feedbacket? Mert szeretnék de nem tom hol lehet. Valaki elmondaná nekem? Nagyon megköszönném.

edk440 2005. jan. 11. Creative Commons License 4864
Már miért ne tudnál fizetni? Bemész egy nagy postára és közlöd, hogy nemzetközi postautalványt akarsz küldeni. Nem fognak elkergetni.
Előzmény: djuwl (4856)
microdrive 2005. jan. 11. Creative Commons License 4863
hát én nem voltam ebbe ennyire benne eddig mert az élet nem kényszerített rá...ez van...majd ezentul...megint beszivattak valakit..it a hirdetés száma...de lehet mire megnézitek már le is szedik...6358183892 ...felraktak neki vagy hat ilyen hirdetést és lehet nem is tud róla...
Előzmény: pasa_ (4862)
pasa_ 2005. jan. 11. Creative Commons License 4862
Nekem ugy remlik mar sok honappal ezelott is kaptam tok hasonlo levelet. MEg csomo masfajtat, bankost, peypalost...

ezen meg latvanyos is, hogy a 20m.com -ra mutat.

De ha mar elmegy oda az ember level alapjan, minimum hogy nezze meg hogy megy a SSL, es a hozza tartozo certificate-et.
Előzmény: microdrive (4861)
microdrive 2005. jan. 11. Creative Commons License 4861

még egyszer visszaatérve a csalóra utoljára...ez volt a csaló levele....és ott van au url is...de már vissza is engettek az bayre minden tök flottul ment...kurva rendesek voltak...már tudtak a csávorol...és most már tényleg minden oké de azért volt para rendesen...na ennyi..aztán most mazsolázza akit érdekel az alábbi levelet...

 

***Urgent Safeharbor Department Notice***  

eBay Fraud Mediation Request
Date:  08 january 2005

You have recieved this email because you or someone had used your account to make fake bids at eBay. For security purposes, we are required to open an investigation into this matter.

THE FRAUD ALERT ID CODE CONTAINED IN THIS MESSAGE WILL BE ATTACHED IN OUR FRAUD MEDIATION REQUEST FORM, IN ORDER TO VERIFY YOUR EBAY ACCOUNT REGISTRATION INFORMATIONS.

Fraud Alert ID CODE: 00937614
(Please save this Fraud Alert ID Code for your reference.)

To help speed up this process, please access the following form to complete the verification of your eBay account registration informations:

http://ebay-fraud-protections.20m.com/eBay.Registration.Information.ISAPI.dll.MainPage.html

 

Please Note:
If we do not receive the appropriate eBay account verification within 48 hours, then we will assume this eBay account is fraudulent and will be suspended.
The purpose of this verification is to ensure that your eBay account has not been fraudulently used and to combat the fraud from our community.

We appreciate your support and understanding, as we work together to keep eBay a safe place to trade.

Thank you for your patience in this matter.

Regards, Safeharbor Department (Trust and Safety Department)
eBay Inc.

Előzmény: Lackó koma (4843)
Törölt nick 2005. jan. 10. Creative Commons License 4860
mér nem az?
Előzmény: Mr.mizu (4852)
erozsolt 2005. jan. 10. Creative Commons License 4859
Csak ezt találtam...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=11742&item=5949209190&rd=1
Kár hogy amcsi, egy Item location: Russian Federationnak jobban örültem volna :-)
Előzmény: trolipotlo (4857)
erozsolt 2005. jan. 10. Creative Commons License 4858
Sziasztok,

Meg tudná valaki osztani a fórummal, hogy hogyan lehet EU-n kívülről importálni Magyarországra? Nagyon hasznos volt, hogy az EU-s behozást letisztáztuk múltkor, jó lenne, hogy ha segítenénk egymásnak a nem EU-s importokkal! (Lehetőleg konkretizálva USA-ra).

Nekem volt egy 2004-es importom, és ott az volt a tapasztalat, hogy email OK, Western Union OK, posta OK (kb. 1 hét), magyar posta CSŐD (3-4 hét csak egy értesítő), magyar vám KORRUPT. Részletesebben: 4 hétig szenvedtem mindennel, hogy vámolják le és adják oda a terméket, de mindig azt mondták, hogy az XYZ törvény PQR paragrafusa szerint ezt a lapot is meg kell szereznem. Ez megtettem legalább 6-szor, de amikor már 90! oldalnyi anyaggal akartam elhozni egy fényképezőgépet, és még mindig mondtak legalább két "feltétlenszükséges" papírt, akkor elegem lett, és megkérdeztem, hogy mit lehet.

Erre jött a válasz, hogy van egy olyan "szolgáltatásuk", amiről egyébként az értesítőben is tájékoztattak, hogy 5000 Ft + áfáért megoldják a levámoltatást helyettem. Ezek után, eBay item page kinyomtatásával és odaadásával, ami igazán semennyire nem hivatalos (még nem volt olyan számla kinézetű, mint ma) >>> 1 nap alatt odaadták, ÁFÁ-s számlával, vámmal, mindennel.

Tehát:
1. Mi a helyzet manapság?
2. Kell EU adószám, ha nem EU-ból akarok behozni, akkor is?
trolipotlo 2005. jan. 10. Creative Commons License 4857
Ha nem használt T-72-est veszel, írjál. (Én nem tudok, csak közvetve, mert a frimél le van tiltva a cégnél, viszont megkapok mindent.)
Előzmény: Mr.mizu (4852)
djuwl 2005. jan. 10. Creative Commons License 4856

Üdv! Az a helyzet, hogy van a német e-bay-en valami, ami nekem kéne. De még csak most regisztráltam magam, és max belépni tudok, de fizetni semmiképp. Időm meg sajnos nincs megoldani a dolgot, ráadásul eléggé tapasztalatlan vagyok.

 

Szóval valaki nem licitálna helyettem? Tudom, hogy ez elég naiv felvetés a részemről, meg elég megbízhatatlan világban élünk, de nekem szükségem lenne a cuccra. A licit egyébként nem durvul el, eddig 5,50 euró a max ajánlat, ha jól láttam. Ha valaki lenne olyan kedves és segítene nekem (természetesen némi jutalom ellenében), akkor dobjon egy levelet a djuwl@yahoo.com címre! Ja, és már csak 3 napom van.

 

Lenne egy kérdésem is. A srác a leírtak alapján egyelőre csak Németországba akarja küldeni az árut. Írtam neki egy kérdést, hogy Magyarországra megoldható-e lenne a dolog. A válasza hol fog megjelenni? Kapok esetleg egy levelet?

chapelle 2005. jan. 10. Creative Commons License 4855
Miért nem törlöd, törölteted a regisztrációd és regisztrálsz az amerikai vagy az angol e-bayen? Az az egyetlen probléma lehet, hogy két helyen nem fogadja el ugyanazt az email címet.
Én mondjuk ritkán olvasom el az ebay leveleit, általában csak reklámok azok is, ritkán a szabályok változásai, de az letölthető bármelyik nyelvű ebay oldalról amúgy is.
Előzmény: ceva_sony (4850)
Zsoltx 2005. jan. 10. Creative Commons License 4854
Ha itten visszaolvasol, kiderül, hogy nincs trükk.

Illetve az egyik topictárs felajánlotta, hogy lebonyolít fizetést a saját német paypal accountján.

Előzmény: Mr.mizu (4852)
ceva_sony 2005. jan. 10. Creative Commons License 4853

Szia, köszi szépen, tök jól működik ez a fordító oldal!

Ceva

Előzmény: Mr.mizu (4851)
Mr.mizu 2005. jan. 10. Creative Commons License 4852
HI! Nem tudja vki, hogy hogyan lehet a PayPalt a reisztrációnál kitrükközni??? Nincs magyar lehetőség a reg.-ra :-( . Írtam nekik 1 levelet, hogy reklamáljak és azt válaszolták, hogy csak Eurós szla-val rendelkező országokban lehetséges a reg. HMMMMM ............... Ezek azt gondolják, hogy Mo. már a Balkán?????? Na mind1 ha vki ismer 1 trükköt kérem, hogy segítsen.... THXX
Mr.mizu 2005. jan. 10. Creative Commons License 4851
Üdv, Vagy keress fel 1 német tanárt vagy használd az internetes fordítót... Elég jó csak néha gonjai vannak a szórenddel.... Link: http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr Üdv.
Előzmény: ceva_sony (4850)
ceva_sony 2005. jan. 10. Creative Commons License 4850

Sziasztok.

Pár hete ki akartam próbálni az e-bay-t. Regisztráltam a német (ebay.de) oldalra, mert ott találtam meg egy cuccot, ami tetszett. Sajna azonban nem beszélek németül. Viszont azóta már az ebay.com-ot használom, hiszen a .de-s regisztrációm ott is érvényes.

DE: az összes ebay-es levelet, amit gondolom mindenkinek elküldenek, németül kapom, és egy szót se értek belőle. Be lehet azt állítani, hogy ne németül, hanem angolul értesítsenek, ha megnyerek egy licitet meg akármi más miatt írnak nekem?

Köszi előre is.

Ceva

ZE 2005. jan. 9. Creative Commons License 4849
Visszaolvasni ebben a topicban, illetve egy német-magyar szótárral a kezedben elolvasni az eBay "howto" doksijait.
Előzmény: Gabbhyka (4848)
Gabbhyka 2005. jan. 9. Creative Commons License 4848

Sziasztok! Abszolút kezdő vagyok az e-bayen.

Két fizetési típusról szeretnék kérdezni.

  Überweisung+ és Überweisung. Mi a különbség? Ha megnyerem az aukciót, mit kell tennem?

  Verrechnungsscheck. És ez mi? Mit kell csinálnom?

Köszönöm felvilágosításotokat! 

digicat 2005. jan. 9. Creative Commons License 4847
Arra is kell figyelni, hogy a cimben ne legyen @ jel, ugyanis browsertől függően a következő url nem az ebay-t, hanem az index fórumot nyitja meg:
http://antiques.listings.ebay.com/Rugs-Carpets_W0QQfromZR4QQsacategoryZ37978QQsocmdZListingItemList@forum.index.hu
Előzmény: Lackó koma (4843)
acerola 2005. jan. 9. Creative Commons License 4846
Most nézem, hogy az osztrák amazon is a német postával szállíttat.
Lehet hogy az amazon.de és az amazon.at ugyanaz.

Az osztrák postánál a legolcsóbb zónában vagyunk.
Előzmény: sz (4844)
acerola 2005. jan. 9. Creative Commons License 4845

Ezt még megérteném, mert ők "régiek".

De szlovákiába is olcsóbb! (mi már biztos messze vagyunk...)

Előzmény: sz (4844)
sz 2005. jan. 9. Creative Commons License 4844
ez megszokott dolog - például az osztrák amazon drágábban szállít magyarországra, mint a görögökhöz, svédekhez vagy angliába...
Előzmény: acerola (4842)
Lackó koma 2005. jan. 9. Creative Commons License 4843
"azóta már vagy ő vagy más letiltatta a linket mert nem jelenik meg semmi rajta csak valami általános dolog...."

Nem is az az érdekes, hogy mi jelent meg rajta akkor ill. most, hanem az, hogy konkrétan mi az URL. Annak is ez eleje érdekes (mondjuk az első "/" jelig), nyilván annak nem sok köze van az eBay-hez, és az ilyesmi felismerését kellene megtanulnia mindenkinek.
Előzmény: microdrive (4838)
acerola 2005. jan. 9. Creative Commons License 4842

Németországból szeretnék venni egy nagyobb értékű dolgot. A vevő azt írta 30EUR a postpacket. (www.dhl.de) Most felvitték az árát? Tavaly mintha még csak 25EUR lett volna.
Érdekességképp:
EU-s országok nagyrészébe 17 EUR pl: Görögország és Szlovákia is.
Magyaroszágra meg 30EUR.

Már megint kib@tak velünk?
 

digicat 2005. jan. 9. Creative Commons License 4841
Egy fontos kiegészités a hasonló esetekhez:
az email feladóját nem azonositja a feladóként feltüntetett email cim és név, mert mindkettőt a feladó adja meg, és azt ir be, amit akar.
Nem csak az email-kliensekben van igy, hanem néhány webmail rendszerben is lehetséges a cim módositása.
Előzmény: microdrive (4831)
rstudi 2005. jan. 9. Creative Commons License 4840
Elvileg a linkben szereplő IP cím alapján el lehet kezdeni keresgélni, de nagyon nehéz ügy. Ha valami fix IP, akkor meg lehet keresni a gép tulajdonosát, de lehet, hogy egy többezer felhasználós szerver, és a fene se tudja, hogy adott időben ki mit futtatott rajta. A másik lehetőség, hogy valami szolgáltató dinamikusan kiosztott IP-je, ami egy újraindítás után már más a címed, és bárki más megkaphatja a tied. :( Ennek is utána lehet nézni, de nehézkes, és a szolgáltatók nem szeretnek kiadni ilyen infókat, max a yardnak.
Szóval ha rájön, hogy észrevették, lezárja az adott linket, lapít egy-két hétig, majd kezdi újra. :(
gbuk 2005. jan. 9. Creative Commons License 4839
Egy-két hónapja nekem is jött egy e-mail az "ebay"-től, hogy feltehetően egy "third-party" hozzáférhetett az adataimhoz, és emiatt látogassak el a linkre. Mivel valóban használtam licitáló programot, így még el is hittem. Rögtön be kellett jelentkezni az ebayre, és a következő oldalon már a hitelkártyám adatait kellett kitölteni. Lelkesen töltöttem is (reggel munka előtt túl akartam esni rajta, félálomban), amikor egyszer csak jött a PIN-kód mező... Na akkor esett le a dolog. Rögtön megváltoztattam a jelszót, levél ebay-nek. Szerencsére megúsztam a dolgot, de azért ment a para rendesen. Ami annyira nem tetszett az ebay-től, hogy szokás szerint egy előre megírt válaszlevelet küldött, így konkrét dolgok nem szerepeltek benne, hogy igen, ez egy átvágó levél volt, de azért volt benne sok hasznos info, hogy mire kell figyelni. Persze hozzáteszem, hogy egy kevésbé járatos ember szerintem soha nem nézi, hogy most a címmezőben van-e pont itt vagy ott, stb. Legalábbis könnyű átsiklani felette. Hiába, résen kell lenni.
microdrive 2005. jan. 9. Creative Commons License 4838

azóta már vagy ő vagy más letiltatta a linket mert nem jelenik meg semmi rajta csak valami általános dolog....

 

Előzmény: Lackó koma (4832)
microdrive 2005. jan. 9. Creative Commons License 4837
nyilván az idegesség miatt...:-)))))
Előzmény: Törölt nick (4835)
microdrive 2005. jan. 9. Creative Commons License 4836
már akkor.... azonnal jelentettem a dolgot az ebaynek és le is vannak tiltva a dolgaim...szóval már nincs gond...de...más....mivel még nem történt velem ilyen nyilván azt gondoltam hogy persze van ilyen de nem fog velem előfordulni meg ilyenek...és mikor szembesülsz vele az egy igen szar érzés...csak azért írtam le a dolgot mert lehet más is úgy gondolkodik mint én tegnapelőttig...neki hasznos lehet...a többieknek meg kösz a tanácsokat...megfogadom az tuti...:-)))))))
Előzmény: rstudi (4834)
Törölt nick 2005. jan. 9. Creative Commons License 4835
egyenlőre => egyelőre !!!
Előzmény: microdrive (4831)
rstudi 2005. jan. 9. Creative Commons License 4834
#4815-ben írom ugyanezt a PayPal levelekről. Nézzétek meg a linket, amit adnak: általában csak számos IP-cím van megadva, ami nyilván nem az ebayé. Egyébként Tényleg nem volt furcsa, hogy "tisztáznod" kell magad? Előtte kérdezz itt, most pedig gyorsan jelentsd az ebaynek, és tiltsd le az elmúlt napok bizniszeit.
t.lantos 2005. jan. 9. Creative Commons License 4833

Ha nem mondtuk volna el mar szazszor...

Amugy az ebay.com es az eBay.com ugynaz, mivel itt nem kulonboztetik meg a kis es nagybetuket.

Pusztan egy ugyesen megcsinalt csalo site-ra iranyitott, valamint mivel html formaban olvasod a levelet, nem veszed eszre, hogy az ebay login oldal felirat alatt total mas link tartozkodik.

Ez velem eleve meg sem tortenhet, mivel nem olvasok levelet, kziarolag text-ben :)

 

Előzmény: microdrive (4831)
Lackó koma 2005. jan. 9. Creative Commons License 4832
Az eset sajnálatos, de amúgy elég tipikus a forgatókönyv. Kapsz egy mailt, amiben valamilyen indokkal arra birnak rá, hogy jelentkezz be és erösitsd meg az adataidat. Ilyenkor nem az az érdekes, hogy a mail feladójaként kit-mit látsz feltüntetve, hanem az, hogy mi a link, amire kattintanod kell. Szerintem mindig ezt kell alaposan megnézni, és máris kiderül a turpisság. Ez esetben mi volt az URL?
Előzmény: microdrive (4831)
microdrive 2005. jan. 9. Creative Commons License 4831

Na most egy olyan történet következik amit szerintem senki se hagyjon ki mert tanulságos lehet rohadtul....tegnap este 9-kor betört egy ember az saját ebay-embe...úgy vettem észre hogy én már nem tudtam belépni  és az  ebay küldött egy levelet hogy megváltoztattam az email címemet is...pedig én ezt nem tettem...mire feleszméltem már árultam is 20 db csúcsmobiltelefont....utána 5 perc múlva megint feladott a gecije 20x20at...gondolhatjátok mit éltem át...már csak a hirdetés költsége is kb 50 ezer volt mivel top angebotot csinált a geciláda.....totál profi ember...mindene ki van dolgozva teljesen....lényeg a lényeg 1 óra alatt sikerült elérnem hogy egyenlőre felfüggesszen az ebay így nem tud duhajkodni tovább a geciláda...de mivel a hirdetéseket 1 napra adta fel a rohadék ha pont nem nézek 1 napig ebayt...már végem is van...a vevők fizetnek neki...emgem meg fel is jelenthetnek hisz azt hiszik én vagyok a genyó...a lényeg hogy, hogy szerezte meg a jelszómat....kaptam aznap 7 levelet az ebaytől hogy valaki hasonló névvel buzul és tisztázzam magamat és ott volt egy link ahol be kellett jelentkezni...mindezt a levelet az aw-confirm@eBay.com .tól kaptam és nem az aw-confirm@ebay.com tól...igen igen egy nagy illetve kis "b" betű a különbség...vagyis a geci mindent megcsinált...regisztráltata az eBay.com ot....és megszerkesztett egy ugyanolyan regiztrációs oldalt...csak az infó neki ment nem az ebaynek....mindent...mondom...mindent megcsinált....ha valakinek kell elküldhetem a hamis levelet...szerintem sokan beugrottak volna.....vigyázzatok mert továbbra is kisért a csávó mert ma már egy másik amcsi embernél láttam a csaló hirdetését vagyis továbbra is betör ahova csak tud....hihetetlen vesélyes és vérprofi figura....ha bárkinek van kérdése ezügyben nyugodtan tegye fel...nem árt tanulni belöle...és megtudni mi vár ránk ebayesekre......

ceva_sony 2005. jan. 8. Creative Commons License 4830

Sziasztok.

Pár hete ki akartam próbálni az e-bay-t. Regisztráltam a német (ebay.de) oldalra, mert ott találtam meg egy cuccot, ami tetszett. Sajna nem beszélek németül. Viszont azóta már az ebay.com-ot használom, hiszen a .de-s regisztrációm ott is érvényes.

Viszont az összes ebay-es levelet, amit gondolom mindenkinek elküldenek, németül kapom, és egy szót se értek belőle. Be lehet azt állítani, hogy ne németül, hanem angolul értesítsenek, ha megnyerek egy licitet meg akármi más miatt írnak nekem?

Köszi előre is.

Ceva

 

t.lantos 2005. jan. 8. Creative Commons License 4829

Ausztriabol megdobbentoen gyorsan ert at a penz. 5-en deltajban zarult az aukcio, es 7-en delutan mar jott az sms a banktol, hogy megjott a penz.

Igaz, felhasznalhato csak +2 mukanak, vagyis kedd-tol lesz, de ne mez a lenyeg.

A nemetektol egy ugyanilyen sebessegut tapasztaltam elotte.

 

Előzmény: digicat (4823)
digicat 2005. jan. 8. Creative Commons License 4827
bugmaker:
Új Zélandról fogalmam sincs, nekem csak Dániából utaltak IBAN-ra eddig. Attól függ, hogy a küldő bankjának rendszere fel van-e készitve az IBAN kezelésére. Kézi feldolgozással biztos működik, elektronikusan már nem biztos.
Mivel az IBAN viszonylag új, valószinűleg sok helyen nem is hallottak róla. Még az EU-n belül is vannak olyanok, akik azt sem tudják, hogy nekik van IBAN-juk.

Lakatos Vendel:
Nem azt irtam, hogy a világ minden országában mindenkinek van IBAN-ja, hanem azt, hogy a te (aki Magyarországon élsz) számládat egyértelműen azonositja. Ez azért van, mert kötelezően benne van az ország és a bank azonositója is.
Az IBAN bevezetése előtt a belföldi számlaszám mellé kellett valami egyéb is a nemzetközi utalásokhoz (pl. SWIFT), mivel a 3x8-as számlaszám csak belföldön azonositotta a magyarországi bankot és számlát, az ország pedig egyáltalán nem volt benne. Az IBAN pont ezt a hiányzó részt pótolja, az egész világon egyedivé tesz egy számlaszámot.
A névből feltételezem, hogy nemzetközinek szánják, ha nem, akkor EBAN lenne.
A http://www.ecbs.org/iban/iban.htm szerint Európán kivül még csak Tunéziában használják. Az idő majd eldönti, hogy mennyire lesz nemzetközi (lásd metrikus- és naptárrendszerek).
Egyébként az iban.de-n levő lista nem aktuális, pl. Magyarország és Románia sincs rajta.
Előzmény: Lakatos Vendel (4826)
Lakatos Vendel 2005. jan. 8. Creative Commons License 4826

Szerintem az IBAN az egész világon azonositja a számládat, nem csak az EU-ban. Benne van az ország és a bank kódja is.  ---> TÉVES!

 

Az IBAN sajnos csak az EU-ban működik. Egyik EU-n kívüli partneremet 3napig nyaggattam az IBAN számáért, mert csak a SWIFT kódja volt meg. Aztán keresgéltem, és megtaláltam ezt: http://www.iban.de/was_ist_iban.html.

 

Tehát EU-n kívül a SWIFT kód értelemszerűen, számlaszámhoz pedig a partner által megadottat írjátok IBAN helyett.

Előzmény: digicat (4824)
bugmaker 2005. jan. 8. Creative Commons License 4825
digicat: valóban igazad lehet. Az tudom, hogy az IBAN tartalmazza az ország bank kódját, kérdés hogy bárhonnan (pl. Új-Zéland) utalni lehet a IBAN + SWIFT/BIC kód alapján a számlámra?
Előzmény: digicat (4824)
digicat 2005. jan. 8. Creative Commons License 4824
Szerintem az IBAN az egész világon azonositja a számládat, nem csak az EU-ban. Benne van az ország és a bank kódja is.

Átutalásokhoz: nekem Dániából _csak_ az IBAN alapján utalnak, sem a bank nevét, sem semmilyen más azonositót nem tudnak. Nekik olcsóbb, mint IBAN nélkül, viszont ugyanolyan lassú (5-6 munkanap).
Előzmény: bugmaker (4821)
digicat 2005. jan. 8. Creative Commons License 4823
Szerintem az IBAN az egész világon azonositja a számládat, nem csak az EU-ban.

Átutalásokhoz: nekem Dániából _csak_ az IBAN alapján utalnak, sem a bank nevét, sem semmilyen más azonositót nem tudnak. Nekik olcsóbb, mint IBAN nélkül, viszont ugyanolyan lassú (5-6 munkanap).
Előzmény: bugmaker (4821)
TGabesz 2005. jan. 8. Creative Commons License 4822
Így sem megy, de most már mindegy is mert végre küldte emailben. Lehet, hogy valamit én rontottam el már régebben és azért nem tudom megnézni. Köszönöm szépen a segítségedet.
Előzmény: edk440 (4818)
bugmaker 2005. jan. 8. Creative Commons License 4821
Kasier: IBAN = international bank account number. Azonositja a bankszámládat az EU területén belül. Paypal illetően olvass vissza, már sokadszorra irjuk le: MAGYAR BANKKÁRTYÁVAL NEM TUDSZ REGISZTRÁLNI.
Előzmény: Kaiser Soze MKIH (4820)
Kaiser Soze MKIH 2005. jan. 8. Creative Commons License 4820

Haligali !

 

Mi is ez az IBAN kód?

Ti milyen kártyával regisztráltatok a paypalon? otp, cib?

 

Thnx,

 

Soze

microdrive 2005. jan. 8. Creative Commons License 4819
mert magasab áron kel el az adott cucc ha a saját országbó lárulják mintha gy idegen ország embere árul mondjuk a francieán...ezért kellene egy francia címes emberke...
Előzmény: vomit (4811)
edk440 2005. jan. 7. Creative Commons License 4818
Nem a mein Ebayből, hanem a megnyert aukció oldaláról kell indulni.
Előzmény: TGabesz (4814)
Lackó koma 2005. jan. 7. Creative Commons License 4817
ebay sniper

Ezt a két szót ird be a keresőbe és máris találsz egy jó párat.
Előzmény: ramone (4816)
ramone 2005. jan. 7. Creative Commons License 4816
bocsánat, ismétlés a tudás anyja, melyek voltak az időzített licitálásra használható szoftverek?
rstudi 2005. jan. 7. Creative Commons License 4815
Sziasztok!

NEm tudom, volt-e már itt, de ma két csúnya átverős levelet kaptam, paypal feladóval. Szóval akinek van Paypalja, az nézze meg alul a linket: NEM A PAYPAL KÉRI AZ ADATAID FRISSÍTÉSÉT, ÁTVERÉS. Csak IP cím van megadva, és az nem az övék.
TGabesz 2005. jan. 7. Creative Commons License 4814

  Lehet, hogy én vagyok béna de nem tudom megnézni az adatait. Lehet, hogy azért mert már a „Pay Now” gombal már kértem a végösszeget és újra már nem tudom ezt választani. (most „Mark As Paid”-en áll) A német oldalon szintén ez van csak németül azaz „Bezahlung und Versand” lehetőség már nincs. Persze mailt azóta sem írt.

Az olasznak viszont ma utaltam a pénzt kiváncsi vagyok kapok-e majd érte valamit.:)

Előzmény: edk440 (4809)
garfieldka 2005. jan. 7. Creative Commons License 4813
Akkor peches vagy. Másfél éve rendszeresen vásároloks, s az IBAN-os utalás mindenütt elfogadott. Még a magáneladók is megadják az IBAN kódjukat. Más kérdés, hogy szinte mindenki felhívja a figyelmet a Paypal utalásra.
Előzmény: capitan (4812)
capitan 2005. jan. 7. Creative Commons License 4812

Sziasztok!

Nemrég kezdtem bele az Ebaykedésbe, de az a szomorú tapasztalat, hogy mindenki csak ezt a Paypal-t preferálja, máshogy szinte nem is lehet fizetni...

Van erre valami megoldás?

Másrészt van egy konkrét cucc is amit meg akarok venni (nagyon), de itt paypal...

Van valakinek itt ilyen lehetősége, mert az körbeudvarolnám egy kis segítségért...

Előre is köszi.

vomit 2005. jan. 7. Creative Commons License 4811
mire kellene a francia lakcim?
eladni, cuccot betenni barmelyik orszagba tudsz.

max. akkor kell kozbeiktatni vkit, ha az elado nem akar kulfoldre postazni. de legtobbszor ki lehet dumalni.
Előzmény: microdrive (4806)
t.lantos 2005. jan. 7. Creative Commons License 4810

Na ezt nekem regen nem hagyta, de most atment ugy, hogy a kotelezo mezobe fal adatokat irtam (mert ugye nekem nincs BLY, csak iban+swift kod parost tudok ertelmezhetoen megadni.

 

Előzmény: edk440 (4808)
edk440 2005. jan. 7. Creative Commons License 4809
A Bezahlung und Versand feliratú gombra kell kattintani, továbbmenni Überweisung+-t választva, és ott már lesz egy Kontodaten anzeigen link.
Előzmény: TGabesz (4807)
edk440 2005. jan. 7. Creative Commons License 4808
Innen: http://pages.ebay.de/help/sell/bank-transfer-intro.html
van egy link, amire kattintva meg tudod hagyni a vevők számára a banki adatokat.
Előzmény: t.lantos (4791)
TGabesz 2005. jan. 7. Creative Commons License 4807
Sárga és van + a végén, de nem tudom megnézni az adatait se a német se az angol oldalon. Emailben meg azóta se küldi.
Előzmény: edk440 (4804)
microdrive 2005. jan. 7. Creative Commons License 4806

sziasztok van itt olyan ebayes aki francia ebayen van regisztrálva francia lakcímmel????

 

várom a jelentkezését mert lenne egy lehetősége most...inkább mail...köszi...

nohab 2005. jan. 6. Creative Commons License 4805

Na, én pontosan erről beszélek, szó nincs csopbeszről.

 

(én is így csinálom már évek óta)

Előzmény: edk440 (4803)
edk440 2005. jan. 6. Creative Commons License 4804
Belépsz az ebay.de-n, és a megnyert aukció oldalán a sárga Überweisung+-ra kattintasz. Ha nem sárga és nincs + a végén, akkor mailben meg kell kérdezned a banki adatait.
Előzmény: TGabesz (4794)
edk440 2005. jan. 6. Creative Commons License 4803
OFF

Nekünk minden közüzemi számla sárga készpénzátutalási megbízással az alján érkezik. Én meg a bank netes felületén szépen bepötyögöm az azonosítót, és úgy utalom őket. Inkább, minthogy a postán álljak a sorban...!
Előzmény: ZE (4796)
Pavel 2005. jan. 6. Creative Commons License 4802
Sziasztok! Novemberben vásárolt árum nem érkezett meg Németországból. Az eladó állítása szerint feladta de igazolni nem tudja. Tudja valaki mi a teendő ilyenkor? Ebay helpben nem találtam ilyet de még bányászom tovább. Üdv. Pavel
TGabesz 2005. jan. 6. Creative Commons License 4801
OK, köszi. A másik dologban nem tudna valaki segíteni, hogy hogyan tudom megnézni a német emberke bank adatait. Jó lenne ha el tudnám azt is intézni holnap.
Előzmény: Ariel (4799)
nohab 2005. jan. 6. Creative Commons License 4800

Nekünk is fizetnek csekken, tehát jól ismerem a költségeket, nem erre mondtam a marketingszagot, hanem a megosztásra.

 

Csoportos beszedésről én nem beszéltem, csak sima utalásról!

 

A csekes befizetés feldolgozása csak akkor megy elektronikusan, ha külön fizetsz érte. Nekünk jön a bankszámlakivonat, rajta egy zagyva számsor egy összegel, utána egy másik borítékban jön egy csekk-azonosító (kivéve, amikor nem jön), amin a csekk képe látható, ezeket kell kézzel összepárosítani. Ha utalás jön, akkor ez az idegőrlés elmarad.

Előzmény: ZE (4795)
Ariel 2005. jan. 6. Creative Commons License 4799
a default szocska szerintem a cimzesnel valoszinuleg az allam (USA) uresen hagyott mezojebol keletkezik. nalam pl. a bidpay-en volt ilyesmi. a 30+ IQ-ju partnerek altalaban nem irjak bele a cimbe. en mar talalkoztam ellenpeldaval :D
tiB 2005. jan. 6. Creative Commons License 4798

/off

Ha már feljött a fordítás, én ezt szoktam használni:

internetes fordito

Ezzel le tudom fordítani a német szöveget angolra copy-paste-al és elég érthetően fordít.

/on

bocs az off-ért, de hátha segítettem valakinek....

Grgr 2005. jan. 6. Creative Commons License 4797

Üdv mindenkinek,

az a helyzet, hogy még nem rendeltem soha semmit se ebay-en se amazon-on, de most van egy viszonylag nagy értékű dolog, amit csak onnan szerezhetek meg.

tök hüje vagyok az egészhez és szeretném kiművelni magam (pl mi az a paypal stb), de szeretném ezt szóban megtenni, vagyis ha van olyan pesten lakó ember, aki profi a témában és szánna rám egy fél-egy órát h elmesélje hogy is megy ez, akkor az vendégem egy fincsi kávéra vagy amit épp szeret...:)

várom a jelentkezőket a ggelsei@gmail.com-ra.

köszi előre is
gr
Előzmény: ZE (4796)
ZE 2005. jan. 6. Creative Commons License 4796
Igen, sajnos sokan átutálásnak :) nevezik a csopbesz-szel beérkező terhelés kiegyenlítését is, sajnos a szolgáltatói (pénzt kapó) oldalon is. Egyik szolgáltatótól jött nekem levél, hogy cseréljem a csekkes havi sorbanállást átutalásra. És mellékeltek egy csopbesz megbízást. Mivel a fizetményt náluk a csekkazonosítóval kötik ügyfélhez, így nem kíséreltem még meg megfogadni a tanácsukat, és utalni, csopbesz-re viszont nem akarom a számlámra beengedni őket -> csekkezek...
Előzmény: Adi001 (4793)
ZE 2005. jan. 6. Creative Commons License 4795
Csekk költsége: Nem marketingszag, ennyi, illetve tavaly, amikor kérdeztem, nagyjából ennyi volt. (Elég sok csekkes fizetményt fogad a munkahelyem...)

Ha csopbesz. van, akkor a beszedést indító fél is fizet, és te is fizetsz (ez bankfüggő!), elektronikusan megy minden infó. Ha csekkes (pontosabban készpénzátutalási megbízás...) fizetmény van, a sárga csekk kibocsátója, azaz aki kapja rajta a pénzt, az fizet, csekkenként X Forintot a nyomdának (X+K-t, ha perszonalizált, adatokkal feltöltött csekkről van szó), Y Ft-ot a postának, no ebből jön ki a cirka 150 píz. Az adat pedig a postai szkennertől kezdve már elektronikusan megy; a csekkazonosító alapján pedig simán beazonosítható a fizetmény... (Valóban van mindenütt IT/Telekomm. költség annál, aki a pénzt kapja, de most a külső költségeket vettük számba...)

Előzmény: nohab (4792)
TGabesz 2005. jan. 6. Creative Commons License 4794
  Nos a helyzet az, hogy ha az ebay.de oldalon nézem a fizetési lehetőségeket akkor írja ezt a „Überweisung” fizetési módot, viszont az angol oldalon keresztül nem. (németül abszolút nem tudok) Lényeg, hogy hogyan tudnám megnézni az adatait a német oldalon? Fontos lenne mert holnap délelőtt utalnám a pénzt. Lehet, hogy ő meg engem néz hülyének, hogy miért kérdezem emailben tőle.

Előzmény: edk440 (4790)
Adi001 2005. jan. 6. Creative Commons License 4793

Gyorsan egy két észrevétel s javítsatok ha nem megfelelő!!!

- Láttam egy két elírást : "importköteles" Ilyen nincs :) max import vagy egyéb korlátozás alá eső engedélyköteles termékről van szó / csak azért írom hogy mást nehogy megkavarjon a dolog .....

- az írások alapján szerintem van aki keveri a költségek banki kiegyenlítésére szolgáló 1. Rendszeres átutalási megbízást a 2. Csoportos beszedési megbízással. Más -más a díjtétel s ne keverjen meg senkit hogy néha a bezsedési megbízást is a bankjánál/nak adja

itt jegyezném meg hogy érdemes érdeklődni a banknál hogy ha nincs elég fedezet pl. az ebay -os vásárlás összegére+költségeire akkor a terhelési kísérlet teljes egészében visszapattan-e vagy vállalnak "résztörlesztést" a fedezet erejéig

- a default szó a címnél (szerintem) a regisztráláskori regisztrálási címet jelenti. meg lehet adni egyéb-szállítási címet is

- ha valakinek a saját adatainak állítgatása nyelvi problémák nem megy akkor váltson más ország beli ebay -re (német-angol) mivel a regisztráció az egész ebay rendszerben él (egyébként marad a szomszéd v. a mobimause :))

 

Bocs ha valamit itt olvastam s ismétlek mást (csak már kavarog a fejemben mit honnan .........)

nohab 2005. jan. 6. Creative Commons License 4792
Csekk költsége (nyomtatás, postai beszedés díja, etc.) durván 150 Ft/db, amit az alapdíjban "porlasztva" fizet valamennyi ügyfél.

Ez nekem nagyon marketingszagú, mert ha holnaptól mindenki utalná a pénzt, akkor nem lenne mindenkinek 150 Ft-tal kevesebb a díja, de a lényeg az, hogy ha én inkább utalok a csekk helyett, akkor még ezen felül fogok fizetni ~100 Ft-ot, nem e helyett

Tudomásul kell venni, hogy a pénzmozgásnak van költsége, akár így, akár úgy történik. A "papíros" megoldások (csekk, bankfiókban adott megbízás, stb. ami humán ef. közvetlen közreműködését igényli) drágák, tippelem, hogy drágábbak, mint amennyit a pénzintézetek a pénzmozgásért felszámít(!). Az elektronikus pénzmozgások olcsóbbak, de annak is van jól kimutatható IT és telekommunikációs, valamint adminisztrációs oldalról jelentkező költsége, ami -szintén csak tippelem- valójában alatta lehet annak, amit a bank kér érte.

Az utóbbi költségek a fogadóoldalon a csekkes befizetés esetén is megvannak, csak valszeg kézzel kell felvinni a rendszerbe a befizetéseket, illetve valakit (bank, posta, mittomén) meg kell bízni egy feldolgozható formátumú elektronikus összesítésért.

Így a fogadóoldalnak az utalás egyrészt amiatt jó, mert ingyen van, másrészt azért, mert direktben kapja a számlaadatokat, nem kell külön címkéznie a csekkes befizetéseket. Ez utóbbi nyilván megcsináltathatja mással is, de a normál postai csekköltségben nincs benne, vagyis akkor még több lóvé.
Előzmény: ZE (4784)
t.lantos 2005. jan. 6. Creative Commons License 4791

Es milyen jo lenne, ha ezt en is tudnam hasznalni. De nem tudom megadni az adataimat, igy minden vevonek kulon meg kell irni.

 

Előzmény: edk440 (4790)
edk440 2005. jan. 6. Creative Commons License 4790
Ha Überweisung+ (-plusz) van megjelölve fizetési módnak, akkor elérhető az ipse bankszámlaszáma az Ebayen belül.
Előzmény: TGabesz (4788)
t.lantos 2005. jan. 6. Creative Commons License 4789

Nekem eddig mindenhonnan megjott ekezetnelkul.

Igaz, ha csak az utcanevet irnak ra hazszammal, annak is ide kellene talalnia (varos es egyebek nelkul is)

Előzmény: TGabesz (4788)
TGabesz 2005. jan. 6. Creative Commons License 4788
A tegnap nyert licitekből a német hapsi még nem küldte el a bankjának adatait. Lehetséges, hogy az ebay oldalon meg tudom nézni magamnak és azért nem küldi? Kerestem ahol írtad, de nem találom. csak a végösszeg szerepel.  

A másik problémám ez a „default” dolog a címemben. Az „adresses” lapon normálisan szerepel a címem (és bárhol máshol jól írja) csak a megnyert licit utáni visszaigazoló levélben került elé ez a szó. Nehogy emiatt ne érjen ide a csomag.:)

 

Ja és lehet, hogy láma kérdés, de a magyar posta nem problémázik az ékezet nélküli „angol formátumú” címekkel?

Előzmény: erozsolt (4783)
Törölt nick 2005. jan. 6. Creative Commons License 4787

kapsz egy szép nagy negativ értékelést!

 

Azt hallotam elsö negyedévben jön a Ebay magyarhonba.

akkor jön a paypal is?

Előzmény: Balikaa (4786)
Balikaa 2005. jan. 6. Creative Commons License 4786

Üdv!

Nekem csak egy gyors kérdésem lenne: Mi történik, ha nem fizetem ki a megnyert cuccot az ebay-en? Nagy lendülettel licitáltam egy műszaki cikkre, sajna megnyertem, és késöbb rájöttem, ha hozzáadom a szállítást, a vámot meg ilyesmit, majdnem ott tartok, mintha megvenném ithon hazai garanciával, utánajárások, hónapos várakozások nélkül.

Lehet, hogy volt már ez téma, de mire végigolvasom a topicit, eltelik egy hét.

Köszi a válaszokat.

B.

Lakatos Vendel 2005. jan. 6. Creative Commons License 4785

Átutalás összege/pénzneme: ~

Kedvezményezett számlaszáma: IBAN

Kedvezményezett neve: ~

Országkód: ~

Kedvezményezett címe: teljesen mindegy

Bankazonosító: SWIFT

Bank neve: neten megkereshető, ha német, IBAN-Rechner is megmondja

Bank címe: teljesen mindegy

Sürgősség: normál

Idegen bankktg: indító

SWIFT: nem

Telszám: ~

Cím/telefonszám: szerintem (!) ez nem kell, ha ragaszkodsz hozzá, akkor mehet. Még 1-2 hónapja olvastam egy cikket neten, hogy aggályosnak tartják a nemzetközi kereskedelemben a közvetlen banki utalást, mert számlaszámod, neved átkerül a partnerhez, és az elvileg vissza is élhet vele. Úgy tűnik, az otp hamar lépett. :)

 

Még egy megjegyzés: a kedvezményezett számlaszámát mi anno az országkóddal kedzve adtuk meg, de pár sorral lejjebb meg ott van az országkód. Részemről azt javaslom, hogy IBAN teljes formátumban legyen, országkódnál pedig még egyszer a kétbetűs azonosító.

 

PUEBLO: nem tudom, ér-e annyit bármelyik vásárlás. A Jóisten tudja, hogy utána mit csinál majd a személyimmel mondjuk...

 

EROZSOLT: sajnos az utalás díja megfelel a törvénynek, ugyanis devizaszámláról külfdöldi/belföldi devizaszámlára is ugyanannyiba kerül (5-10 USD/EUR).

 

ZE: igen, csak az a gond, hogy ha a csekken fizetendő összeget egy az egyben utaltatom csoportos megbízással, akkor én kifizetem egyrészt a csekk 150Ft-nyi díját plusz a bankom utalási díját. Ha jól tudom, volt/van az otp-nek akciója, hogy havi 275Ft-nál nem lehet több a közüzemi számlák átutalási díja. Nos, én amondó vagyok, hogy a Nohab által vázolt megoldás lenne kézenfekvő: vagyis ha csoportos beszedési megbízással fizetsz, kapsz 50Ft-nyi engedményt. Ez az összes számlára vetítve kiadhatja a 275Ft-ot, vagyis te nem buksz semmit, a szolgáltató is jól jár, mert 100Ft megmarad neki, és könnyebben jut hozzá a pénzéhez.

Előzmény: erozsolt (4782)
ZE 2005. jan. 6. Creative Commons License 4784
Csekk költsége (nyomtatás, postai beszedés díja, etc.) durván 150 Ft/db, amit az alapdíjban "porlasztva" fizet valamennyi ügyfél.

Tudomásul kell venni, hogy a pénzmozgásnak van költsége, akár így, akár úgy történik. A "papíros" megoldások (csekk, bankfiókban adott megbízás, stb. ami humán ef. közvetlen közreműködését igényli) drágák, tippelem, hogy drágábbak, mint amennyit a pénzintézetek a pénzmozgásért felszámít(!). Az elektronikus pénzmozgások olcsóbbak, de annak is van jól kimutatható IT és telekommunikációs, valamint adminisztrációs oldalról jelentkező költsége, ami -szintén csak tippelem- valójában alatta lehet annak, amit a bank kér érte.
Előzmény: nohab (4781)
erozsolt 2005. jan. 6. Creative Commons License 4783
A papírról másolva itt egy minta kitöltésre. A címeket szerintem, el lehet hagyni.eBayen részén az a lényeg, hogy rendes árusoknál a számla lapon (amit az Items Won menün belül az árra kattintva kaphattok meg, eléggé eldugva), van egy olyan, hogy a eladó adatai (kis felugró sárga ablak). A következők vannak benne:

Bank name
Account owner
Account number -> NE, helyette IBAN
Bank id code -> NE, helyette BIC (SWIFT)
IBAN
BIC (SWIFT)

Ebből az Account number és a Bank id code-ot NE írjátok le sehova, mert ha véletlen úgy megy az utalás akkor sokkal drágább lesz. Helyette ott az IBAN/BIC.

Ha valamilyen hibát írtam, kérem, javítsatok ki.
Előzmény: erozsolt (4782)
erozsolt 2005. jan. 6. Creative Commons License 4782
Nicsak, pont ezt kerestem pár nappal ezelőtt.
- Bankon kívüli (belföld, külföld) deviza átutalás

Nagy segítséget jelentene a fórumon, ha valaki el tudná magyarázni, hogy hogy kell ezt kitölteni IBAN/BIC-re. Mellékelem az üres űrlapot.
Előzmény: t.lantos (4777)
nohab 2005. jan. 6. Creative Commons License 4781
állandó jellegű megbízás 45 Ft (ez baromság, az inkasszót úgy kéne értelmezni mint kártyás fizetés, nekem nem kéne bankköltségem legyen belőle

Így van. Ezt egyébként nem is értem, egy csomó cég reklámozza állandóan, hogy csekk helyett inkább utaljanak nekik az emberek, de ha így történik, akkor a 4+ alapszámla (tévé, telefon, gáz, villany stb.) éves utalási díja a(z ügyfél részére) ingyenes csekkel szemben év 5.000 Ft körüli többletköltséget eredményez, ami azért nagyon sok családnak kurvára nem mindegy. Vagyis a szolgáltató részére egyrészt sokkal kényelmesebb, másrészt sokkal olcsóbb, ha nem csekken fizetek neki, hanem utalok. Legalább az utóbbi nyereséget továbbadhatná az ügyfélnek, és azt mondaná, hogy csekken ennyi, utalva ennyi mínusz a csekk költsége a fogadóoldalon. Ez így lenne szvsz korrekt.

De ez már nagyon nem Ebay, b0cs.
Előzmény: chapelle (4769)
edk440 2005. jan. 6. Creative Commons License 4780
,,S ha átutalásnál eur-t írsz akkor eur megy még a forint alapú száládról is csak az aktuális kapcsolódó árfolyammal terhelik azt be.''

Bankja válogatja. A Raiffeisennél a saját banki költség 5 dollár, ha eurószámláról utalok eurót, de 10 dollár, ha forintszámláról utalok eurót.
Előzmény: Adi001 (4748)
edk440 2005. jan. 6. Creative Commons License 4779
,,A rendelet csak azt írja elő, hogy a határon átnyúló euró átutalás árának azonosnak kell lennie a hasonló belföldi euró utalásokkal''

Nem belföldi forintutalásokkal!!!

Mint már írtam, a belföldi euróutalások is annyiba kerülnek, hogy jobban megéri zsebben vinni a pénzt.
Előzmény: erozsolt (4774)
t.lantos 2005. jan. 6. Creative Commons License 4778

A havilapok remittendaja altalaban visszakerul a kiadohoz, naluk esetleg erdemes probalkozni, hogy beszerezd a hianyzot.

 

Előzmény: 504LACI (4763)
t.lantos 2005. jan. 6. Creative Commons License 4777

Mar mukodik az ebankbol a devizautalas,megjelent a vonatkozo menupont (nezd meg). En nemsokara ki is probalom, hogy mit tud.

Orszagon belul meg 10ft-ba kerul egy forintatutalas (bankon kivulre is).

Ennyit meg meger, ropibol tobbet kell ennem, hogy eljussak a postara :)

 

Előzmény: Adi001 (4740)
Adi001 2005. jan. 6. Creative Commons License 4776

Elkell hogy "szomorítsalak" :

az otp az általad (is) itt felsorolt feltáételeknek megfelelően alkalmazza díjszabását !

a bankon kívüli "alap" deviza átutalás díjtétele egységes náluk

nemcsodálom ha ilyenekkel mentek reklamálni hogy arogánsak az ügyfelesek (bocs)

a bankok a szükséges (részükre előírt) tájékoztatást, hirdetmény formájában teljesítik is s ha veszed a fáradságot s annyi időt szánsz rá figyelmesen mint amennyi idő alatt ezt begépelted akkor már nem is szeretnél reklamálni..........

Előzmény: erozsolt (4774)
microdrive 2005. jan. 6. Creative Commons License 4775
az osztrák mit ér ausweis alatt...az útlevelet vagy a személyit vagy mit????? köszi...
erozsolt 2005. jan. 6. Creative Commons License 4774
Magyarországon az a szép, hogy elméletben minden megvan, csak épp semmi nem úgy működik:

---

Amit az EU-tagállamok közötti pénzforgalomról tudni kell!
http://www.pszaf.hu/fogyved/hasznosinf/amit_eupenzforg.htm

Hivatalos cikk arról, amiről itt már sok oldal óta beszélünk. Hosszas kifejtés után tömör összefoglalás a példákban:

2. példa: Eurót utalunk át egy másik tagországba!
Az Ön által kezdeményezett 12 500 euró összegnél nem nagyobb (és természetesen euróban történő) átutalásáért az Ön számlavezető bankja nem számolhat fel magasabb költséget, mintha az átutalás címzettje egy magyar banknál vezetné a számláját. Ehhez az szükséges, hogy Ön az átutalási megbízásán minden esetben feltüntesse a kedvezményezett által megadott nemzetközi bankszámlaszámot és bankazonosító számot. Ezek megadása azért fontos, mert hiányuk esetén számlavezető bankja további költségeket számolhat fel Önnek az átutalásért.

5. példa: Mennyit kell fizetnünk egy 12 500 euró alatti utalásért?
Az euró átutalások díja bankonként változó, hiszen a rendelet nem korlátozza a bankokat saját áraik kialakításában. A rendelet csak azt írja elő, hogy a határon átnyúló euró átutalás árának azonosnak kell lennie a hasonló belföldi euró utalásokkal. Fontos tudnivaló, hogy a bankokat csak akkor kötelezi a rendelet azonos ár alkalmazására, ha az ügyfél az átutalási megbízáson feltünteti a kedvezményezett nemzetközi bankszámlaszámát, illetve a kedvezményezett bankjának bankazonosító kódját. A bankok kötelesek egyszerű, közérthető formában tájékoztatni ügyfeleiket tarifáikról.

2004. március
Magyar Nemzeti Bank
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

---

Akkor most mit lehet tenni?
Elvileg módunkban áll reklamálni az OTP-nél a következők miatt:
1. 12500 euró alatti átutalásoknál itt a fórumban legalább 20 példa volt már rá, hogy sok ezer forintot számláztak ki, IBAN/BIC kód használata mellett is, amikor egy belföldi átutalás 100 Ft.
2. A bankok kötelesek egyszerű, közérthető formában tájékoztatni ügyfeleiket tarifáikról: csak itt a fórumon belül már majdnem mindenki találkozott azzal, hogy nemhogy nem egyszerű, közérthető formában tájékoztatnak, hanem nem is léteznek egyértelmű tarifák! Egyik átutalás 2000 Ft, a másik 5000 Ft, ugyanarról a számláról, ugyanabba az országba, közel azonos mennyiségre. Személy szerint engem semmilyen formában nem tájékoztattak.
Ami nem világos, hogy mennyi a belföldi EUR átutalás, ugyanis ilyet nem tudom ki szokott végezni. Konkrétan forint számláról EUR-ban magyar számlára mennyibe kerül? Mert ha ez 100 Ft, akkor az IBAN/BIC-nek is 100 Ft-nak kéne lennie!

Ha van ötletetek, hogy hogyan reklamáljuk az OTP-nél?
Pueblo 2005. jan. 5. Creative Commons License 4773
Na igen ez reális megközelités. A legjobb, ha ilyen esetben elfaxoljuk a személyit neki, esetlegesen további azonosítókat, melyekból kiderül, hogy jó fiúk vagyunk.
Előzmény: Lakatos Vendel (4771)
TGabesz 2005. jan. 5. Creative Commons License 4772
Köszönöm, akkor a bank nevét még elkérem.
Lakatos Vendel 2005. jan. 5. Creative Commons License 4771

Mondjuk úgy, hogy szépen elküldöd a pénzt, ő elküldi az árut. Megkapod az árut, letagadod és utána kilincselsz nála, hogy fizessen. Szerintem. :)

 

Más: én úgy vettem észre, hogy IBAN/BIC-es utalásnál csak a nevet meg ezt a két adatot nézik. Töltöttem már ki véletlenszerű adatokkal a megbízást és úgy is megkapta a címzett. :D

Előzmény: nohab (4768)
sz 2005. jan. 5. Creative Commons License 4770
többen is ajánlottak más bankokat - nekem a raiffeisen a szimpi, de lehet, hogy a vállalkozói számlámat megszüntetem és máshol nyitok egyet. vicces egyébként, hogy juniorosként kedvezőtlenebb kondíciókkal bankolhatok az otp-nél mint lakossági ügyfélként...

családi projektem most éppen az, hogy átmenekíttetem a bankbetéteket az otp-től :)
Előzmény: chapelle (4769)
chapelle 2005. jan. 5. Creative Commons License 4769
No, itt van előttem a december 23-n kiállított OTP számlakivonat.
Kettő utalást indítottam az OTP honlapján keresztül, egyet egy másik OTP számlára, egyet egy másik magyar bank számlájára. Az első után 50Ft-ot vontak le, a második után 100 Ft-ot.
Van még OTP direkt havi díj: 330 Ft, SMS díj (2db) 40 Ft, állandó jellegű megbízás 45 Ft (ez baromság, az inkasszót úgy kéne értelmezni mint kártyás fizetés, nekem nem kéne bankköltségem legyen belőle - de hát ez az OTP) és van 210 zárlati/számlavezetési díj.
A havi díjak összege 775 Ft.
Előzmény: chapelle (4759)
nohab 2005. jan. 5. Creative Commons License 4768
A balkánról meg annyit, hogy épp tegnap rúgott ki egy amcsi eladó, miszerint nem üzletel kétes hírű "Eastern Europe" országokkal, mert fél, hogy átverik.

Kérdezd meg a *****t, hogy hogyan gondolja az átverést, ha úgyis a pénze beérkezése után fogja küldeni az árut.
Előzmény: erozsolt (4737)
chapelle 2005. jan. 5. Creative Commons License 4767
Az ING bankban (ami nem alakult át) adott formanyomtatványon el szokták kérni az illető bank nevét és címét is, sőt a vevő nevét és címét. Ez utóbbi lehet postafiók is, szerintem nem számít.
Amit be kell még írni: importköteles-e az áru, fizetés jogcíme, ki fizeti a bankköltségeket (Te), utalás közleménye (ide általában az Ebay Item No-t szoktam beírni). Arra törekszem, hogy minél több adatot kérjek el és írjak be, így biztos átmegy a pénz és nem jön vissza.
Előzmény: TGabesz (4765)
conSalves 2005. jan. 5. Creative Commons License 4766

Ha jól emléxem az átutalási megbízásra, akkor kell még a bank neve is. Szvsz ha rákeresel a neten a BIC-re, akkor valszeg megtalálod a bank honlapját de egyszerűbb elkérni az eladótól. Az utalási megbízási nyomtatványt egyébként megsasolhatod a 4706-os hozzászólásban (thx to kivi :-) ).

 

A költség terén eléggé megoszlanak a tapasztalatok ha visszaolvasol most a fórumban. Van akinek sokat levontak, van aki szinte ingyen megúszta (elég random a rendszer). Nekem 2k HUF volt németbe egy 85EUR-os utalás és nem volt idegen ktg.

 

Emlékeim szerint "default" érték a "State" mezőnél van az adatokban. Ha bejelentkezel, akkor a "My Account" / "Addresses" menüben ezt módosíthatod (regisztrációkor asszem csak egy legördülő menü volt), de szvsz nem zavar be.

Előzmény: TGabesz (4765)
TGabesz 2005. jan. 5. Creative Commons License 4765
  Alaposabban átolvasva az előttem írókat jópár kérdést megválaszoltam magamnak.:)

Viszont most megint segítségre lenne szükségem. Ma sikeresen megnyertem két licitet, egy olasz és egy német emberkétől. (első győzelmem) Mindkettőnek banki átutalással fogok fizetni, az olasz már át is küldte az adatait. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy az OTP-nek elég lesz-e az IBAN számlaszáma és egy ún. BIC kód (ez gondolom a bank azonosítója). Kell esetleg még kérnem valamit tőle? Természetesen a saját adatait is megadta(név, cím), de a bankról csak ezt a kettőt. Kb. mennyibe fog ez nekem kerülni?

A másik kérdésem, hogy az Ebay-től mindkét esetben kapott visszaigazoló mail-ben a saját címemben (ahová a csomagot küldik) az irányító szám elé tett egy „default” szót.(pl. default 1234) Ilyennel még nem találkoztam, nem tudom mit jelent a címben. Másnak is így van?

Gondolom ezt a másik félnél is így adta meg. Nem lehet ebből gond a postázásnál?

Köszönöm előre is.

Előzmény: TGabesz (4698)