Keresés

Részletes keresés

GYOZOKE Creative Commons License 2002.08.23 0 0 32
Szisztok.
Azt kellene eldontenetek, hogy egyszeruen csak meztelenul akartok szaunazni, vagy meztelen noi tarsasagban.
Szerintem egyebkent a megoldas az, hogy szinte minden igenyesebb fittness teremben van szauna, koztuk olyan is ami nem csak fogod es bemesz, hanem berelni kell.
Ahova en jartam (videken) ott olyan 5-600 Ft volt egy ora es azzal mentel be akivel akartal, ugy ahogy akartal.
Ez egy kulon kis resz, bezarod az ajtot es bent van oltozo, zuhanyzo es szauna.
Ha holggyel mesz be akar meg is dughatod, mert nalad a kulcs es senki nem mehete be.
Geyza Creative Commons License 2002.08.09 0 0 31
Szia, Artúr!

Nem kioktatás akart lenni és nem pont Neked szólt, ezt a hülyeségeket, hogy "koedukált" szauna, WC, stb. tényleg sokan használják, ettől még 1 nagy baromság.
Azt is sokan mondják, hogy "helység" a helyiség helyett, ettől már jó?

Igaz, hogy a nemzetközi szavak jelentése nyelvről nyelvre változik, de azért az nem baj, ha az ember igényes próbál lenni, vagy igen?

Én pl. egyszer valamelyik fórumon azt írtam, hogy "looser" (vesztes típusú emberről volt szó), mire valaki beírta, hogy hülye vagyok, mert azt, hogy "vesztes" loser-nek írják.
És igaza volt! (Nem véletlenül írtam rosszul, rosszul tudtam.) Nem sértődtem meg, hanem megköszöntem.

Mondjunk vegyes vagy kevert szaunát!

Ez a "koedukált" olyan bunkós...:-(

Előzmény: Gomboc Artur (30)
Gomboc Artur Creative Commons License 2002.08.08 0 0 30
Kedves Geyza!

Köszönöm a kioktatást. Nem figyeltem oda, hogy akadémiai nagydoktorit kell írnom, és a kifejezés köznapi értelmét használtam. Valóban pontatlan voltam, és nagyon le vagyok sújtva, hogy megbántottam a nyelvi érzékenységedet. Tehát akkor pontosítok: A vendége, akik óhasjtják, megoldják, hogy a különböző nemüek együtt izzadhassanak a melegen. Remélem nem okoz problémát neked az izzadás?

üdv

G.A.

Előzmény: Geyza (24)


RogerWilco Creative Commons License 2002.08.08 0 0 29
Azért Skandináviában sem általános a közös/koed szauna. Családban igen, baráti körben már általában megoszlik hogy elöször a fiúk utána a lányok (vagy fordítva, de így legalább nem isszák el a fiúk az összes sört amíg a lányok bent vannak:-)) Uszodában pedig végleg elkülönített, mint az öltözö - ui. onnan nyílik (vagy a zuhiból) Egyetemista korunkban azért sok közös szaunázás is volt, leginkább brahiból (és terepfelméreés céljából, oda is vissza is :-))
Corte Creative Commons License 2002.08.08 0 0 28
Geyza
Tényleg csak azért kérdeztem vissza, hogy legyen jó szó. Ott van pl a "nudista". Az se rossz, mert pontosan azt jelenti a "nude", hogy meztelen. De ehhez a szóhos is ragad valami negatív, talán érted. De he nem ragad is, általában a szabadtéri meztelenséget és életmódot értjük. Ide is illene, mégsem mondjuk, hogy "nudista szauna".

Na ez az, amiért olyan mindegy, mit, csak érthetőt, és nem obszcén szót használjunk. A koedukált, az legalább szalonképes. :))))

Előzmény: Geyza (25)
Girland Creative Commons License 2002.08.08 0 0 27
Csak csatlakozni tudok Corte kollegahoz,hiszen azert vannak am a magyar nyelvben is olyan szavak,amiket nemcsak az eredeti jelentesukben hasznalunk,hanem mashol is ugyanolyan ertelme van.

Ki gondolna peldaul,hogy a homokos emberek valoban tiszta homokok!-)) Tehat tele van a testuk mindenutt sok-sok homokkal!-))DD

Ha tudsz jobb szot,akkor szivesen veszem,bar pl. a kozos szerintem nem annyira tuti,hiszen a nyilvanos szaunak kozosek,mert a kozosseg hasznalja,csak lehet,hogy nem mennek be egyszerre egy helyisegbe ferfiak es nok!-))

A koedukalt wc-re is kene egy hasonlo definizio!-) Kozosen hasznalt wc kicsit furi!-))

Előzmény: Geyza (24)
Corte Creative Commons License 2002.08.08 0 0 26
Geyza
Jó, azt tudjuk, hogy az edukáció micsoda, de ha már itt tartunk, és okostojás vagy :))), mondjál jó szót erre is. Mégse mondhatjuk állandóan, hogy

"olyan szauna, ahova mindenféle neműek mindenféle ruha nélkül bemehetnek".

Ez elég fárasztó lenne. :)

Előzmény: Geyza (24)
Geyza Creative Commons License 2002.08.08 0 0 25
Az északiak nem mérvadóak...
A németek is meztelenül fürödtek a Keleti tengerben, amikor én ruhában is fáztam, brrrrrrr...
Előzmény: titikkadtatokki (22)
Geyza Creative Commons License 2002.08.08 0 0 24
Hahó, Fiúk, Lányok!

Én csak egy mellékes kérdéshez szeretnék hozzászólni:

Olyan, hogy koedukált szauna NINCSEN!

Edukáció ugyanis = oktatás.
Azokat az iskolákat, ahol fiúkat és lányokat együtt tanítanak, nevezik "koedukált" iskoláknak.

De ahol semmiféle tanítás nem folyik, ott ennek nincs értelme!
A szauna az lehet pl. közös.

Bocs, nem okostojáskodni akartam, de ez már régen kikívánkozott belőlem.

Egyébként a szauna remek dolog.

Előzmény: Gomboc Artur (20)
LeifEriksson Creative Commons License 2002.08.06 0 0 23
Tény.
Előzmény: titikkadtatokki (22)
titikkadtatokki Creative Commons License 2002.08.06 0 0 22
De azért lássuk be, nem Norvégia minden strandoló álma...
Előzmény: Irizár (21)
Irizár Creative Commons License 2002.08.06 -1 0 21
Sőt!
Norvégiában legalábbis nemcsak hogy a szaunák, de a strandok túlnyomó többsége is az.
Előzmény: Girland (6)
Gomboc Artur Creative Commons License 2002.08.06 0 0 20
Én a Flamenko fittnessébe járok, amely a Danubiusz Premierhez tartozik, amely egy hálózat. Nálunk mindenki úgy szaunázik ahogy akar, a legtöbben nudiban, de van néhány aki fürdő ruhában. Az ismerős párok megoldják a koedukálást, ami inkább úgy történik, hogy a hölgyek beülnek az urak közé, de ebből soha senki nemcsináál problámát.

G.A.

Azakiazaki Creative Commons License 2002.08.06 0 0 19
Vannak ilyenek?
Ha vannak, akkor meg nem kéne Budapestre szűkíteni a kérdést.
Előzmény: Girland (-)
Girland Creative Commons License 2002.08.06 0 0 18
Koszi az infokat! Azok koedukaltan nudistak?-))
Előzmény: Zoki (17)
Zoki Creative Commons License 2002.08.06 0 0 17
Én a Rudas uszodájában és a Dagályban szoktam meztelenül szaunázni.
nmi Creative Commons License 2002.08.05 0 0 16
üdv

én az Államigazgatási Fősuli uszijába szoktam járni, ahol van egy kis szauna is, és soha nem tapasztaltam hogy ferde szemmel néztek volna rám amiért fürdőruci nélkül megyek be. bár itt is a kuncsaftok nagyobb része télleg ruciban punnyasztja magát, pedig szerintem anélkül sokkal jobb.

Girland Creative Commons License 2002.08.05 0 0 15
Hat bizony sajnos ez is igaz,bar azert remelem ezen lehet valtoztatni,hiszen a torulkozon ucsorogni megis kellemesebb mint a nejlon gatyoba beleizzadni!-)))
Előzmény: Corte (14)
Corte Creative Commons License 2002.08.05 0 0 14
eleinte, amikor bejött ez a szaunadivat, nagyon helyesen, akkor mindig valami képtelenül kicsi kuckóban szorítottak neki helyet. Mi történik egy ilyen helyen? Az, hogy az ember bemegy a parányi előtérbe, lezuhanyozik, hogy **ne izzadt testtel, büdösen** lépjen a gőzbe. Ezt a hibát is elkövetik sokan.
Aztán megpróbálod, hogy levedd a gatyát, és a segged nekiütközik a másik embernek, ami engem speciel nem vonz, de még nagyobb baj, hogy ez megütközést kelt. :)
Aztán nincs is hova tenned a gatyát, mert nem mered kinnhagyni a fogason, ha egyáltalán van, mert he ellopják, nemcsak a méregdrága gatya veszik el, hanem mehetsz pucéran vissza az öltözőbe. :) De ez nem akkora baj, legfeljebb beviszed magaddal a gőzbe.

az is lényeges, hogy nem illik, és nem is szerencsés meztelen seggel leülni a padra, én is zokon venném mástól ez világos. Hanem külön kendőre, törölközőre, ami épp erre való. De mivel nincs meg ennek a kultúrája, sokan inkább bemennek gatyában, és abban le lehet ülni. Ezzel rövidrezárják a kérdést.

Ezek is hozzájárulnak a jelenséghez.

Előzmény: Girland (13)
Girland Creative Commons License 2002.08.05 0 0 13
Coret es Kaposzta:

Pontosan igy mukodne normalisan ,ahogy irtad Corte. Ki van irva,hogy textilmentes ovezet es kulon teruleten van a szauna, vagy a szaunak ,aki akarja leveszi aki nem az nincs ra igazan kotelezve,de inkabb arra neznek furcsan,hogy miert jo az egesz gatyeszben. Nem zavarnak ki ugy sem csak furcsaljak!-) Sokkal kenyelmesebb gatyesz nelkul es senki nem volt szegyenlos sem nem tette keresztbe a labad es nem vette fel a bebi pozt ,hogy mindent takarjon amit csak lehet!-))

Előzmény: Corte (12)
Corte Creative Commons License 2002.08.05 0 0 12
Elvileg valóban az lenne jó, ha kötelező lenne, de erre pedig azok is felháborodnának, akik különben liberálisak. Egyébként Ausztriában, véletlenül egyébként, voltam szaunában, ahol az ajtón ki volt írva, hogy kéretik "FKK" módon belépni.
És a rendszerető osztrákok, bár nem olyan pedánsak, mint a németek, ezt be is tartották.
Előzmény: Káposzta (11)
Káposzta Creative Commons License 2002.08.05 0 0 11
Erre az a jol mukodo megoldas, hogy kotelezo a ruhat levenni, erre egy nagy tabla figyelmeztet es a szemelyzet erre kikepzett tagja jol lecseszi a ruhaban szaunazni probalkozo vendegeket. Nana, hogy nem Magyarorszagon....
Előzmény: Corte (10)
Corte Creative Commons License 2002.08.05 0 0 10
szerintem nem a "homo" szón van a hangsúly, hanem amit a topiknyitó szószerint kérdez a 0-ban. A homo csak ott jön ide, hogy a szauna valahol elősegíti a melegek találkozását, az tény.
De most itt általában a ***meztelen ÉS koedukált*** szaunázásról van szó, ha jól értem.

Az tényleg tapasztalható, hogy az emberek, még a jóalakúak is, vonakodnak levenni a fürdőruhát. Szvsz az ***is*** az oka ennek, hogy amkor hazánkba bejött a szaunázás szokása, ***NEM LETT BEVEZETVE*** a jó szokás, hogy ezt így kell, és az őshazában így is szokás. Ma pedig más ***NEM MERIK*** elkezdeni az emberek, pont azért, mert kinézik a többiek. Technikailag pedig úgy müxik, hogy van az uszoda, ahol *kötelező* viselni a gatyát, és amikor benyomulnak a többnyire szűkre szabott szaunába, *nincs apropója*, hogy levegyék, hogy MIKOR vegyék le.

Előzmény: Girland (-)
Káposzta Creative Commons License 2002.08.05 0 0 9
Ertem amit mondasz, de miert nem lehet bemenni egy homo szaunaba csak ugy, szaunazni, ha amugy kulturalt a hely? Lehet, hogy naiv a kerdes, de meg sosem voltam homo szaunaban.
Előzmény: Girland (8)
Girland Creative Commons License 2002.08.05 0 0 8
Hat pont az,hogy en sem ismerkedni akarok oda menni es en a homo szaunan nem azt ertem,hogy ferfiak es nok kulon,hanem az olyanokat,ahova ferfiak ismerkedni jarnak ferfiakkal,mert olyan talan van,de en nem olyant keresek, hanem egyszeruen koedukalt nudista szaunat ,ahova nem fokepp ismerkedni mennek ferfiak es nok!-))
Előzmény: Káposzta (7)
Káposzta Creative Commons License 2002.08.05 0 0 7
Na igen, de most Magyarorszagon vagyunk. A homo szaunakkal mi a gaz? Meg nem voltam ilyenben de eddig sem ismerkedni jartam szaunaba...
Előzmény: Girland (6)
Girland Creative Commons License 2002.08.05 0 0 6
Na ez mar valami,de azert nem a teljesen tokeletes,mert pl. tudomasom szerint (bar lehet,hogy tevedek) a szauna oshazaja kornyeken ott a skandinav orszagokban teljesen elfogadott mindez koedukaltan is nemre es korra valo tekintet nelkul. Senki sem vonakodik tole!-) En olyanban voltam ami koedukalt volt es teljesen problema mentesen mukodott,persze mindez nem Magyarorszagon volt!-((
Előzmény: Káposzta (5)
Káposzta Creative Commons License 2002.08.05 0 0 5
Ugy tudom, Bp-en a Helia szallo szaunajaban le lehet venni a gatyat. Kulon ferfi es noi szauna van es nem olcso a belepo.
Girland Creative Commons License 2002.08.05 0 0 4
Szerintem nyitok egy topicot a pruderiarol Magyarorszagon cimmel,hatha "megmagyarazza" valaki miert jo prudnek es alszemermesnek lenni!-))
Előzmény: titikkadtatokki (3)
titikkadtatokki Creative Commons License 2002.08.05 0 0 3
Számomra is érthetetlen. Én pár éve beültem a szombathelyi uszoda _férfi_ szaunájába gatya nélkül, és onnan is majdnem kinéztek.
Olyanok ezek az emberek, mint akik sosem voltak anyaszült meztelenül. Pedig az olyan jóóóó... :)
Előzmény: Girland (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!