Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2017.04.11 0 1 137046

....navégre:)

Előzmény: Pálinkás Alex (137045)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137045

... de TE hetente, két naponta, naponta itt vagy! De én neked is örülök. 

Előzmény: kupeci (137044)
kupeci Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137044

Hogy örülnék én egy ilyen hsz-nek........:)

Előzmény: Pálinkás Alex (137037)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137043

Ez egy nagyon jó kis tök. Fut, és jó hosszú a termése. Másfél méter is. Kirántva jobb mint a patiszon. Van is fényképem még az elmúlt évről, csak meg kell keresni.   Pálinkát még nem főztek belőle, de ami késik az nem a ... vonat.... :)

Előzmény: Figyelget (137040)
Green Corner Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137042

Akkor a veszekedés megy!:( Jó az idő, kint meg a munka hegyek! A főzéssel kapcsolatban, a jövő hét végére van betervezve egy főzés aszalt almacefréből. Ma van a 8. nap a cefrézéstől, valószínű kész lesz 10-15 nap múlva. Hogy mi lesz belőle, az majd ...!? Legfeljebb letagadom, hogy nekem ilyen is volt!:))

Előzmény: zsuzska60 (137036)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137041

Szerintem ha szimplafalú, akkor lehetőség szerint  a keverős lenne sokkal jobb választás, mint a leégésgátlós. 

De a duplafalú kedvezőbb igazából. 

Sőt. A duplafalú keverős pedig szuper választás. :)

Előzmény: Atomanti86 (137039)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137040

És akkor mi lesz a tökkel?  Meg a kolbásszal?!  :))

Előzmény: Pálinkás Alex (137038)
Atomanti86 Creative Commons License 2017.04.11 -1 0 137039

Sziasztok!

Első pálinkafőzőm vásárlása előtt állok,érdekelne a véleményetek hogy milyet vegyek.

Elsősorban bort szőlőt meg törkölyt főznék ki vele(kb 700 tőke szőlő gondozása maradt rám)meg pár gyümölcsfa is akad..

Szimpla falúval leégésgátlóval törkölyt ki lehet főzni?ha mondjuk nem túl száraz a törköly?vagy keverős?vagy csakis dupla falú?

Pálinkás Alex Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137038

Az Englisül nem speakelőknek ha esetleg valaki le-write-olná az alufóliás öregbítés menetét, annak szerintem többen is nagyon örülnénk. Én előre személy szerint meg is köszönöm.

 

Az merült fel bennem, hogy a kiszáradt szilvafám vastag ága lehetne e a pörkölés alapanyaga?

Pihentetett eperfám van. De inkább megveszem a fakockát. Nem nagy mennyiség és nem nagy összeg. De a szilva felkeltette az érdeklődésemet. 

Van két nagy szilvafám, amely 1-2 éve kiszáradt és kolbásztöknek ad életteret. odapörkölnék neki  :D

Előzmény: Törölt nick (137029)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137037

De jó Téged is látni a hozzászólók között! 

Előzmény: zsuzska60 (137036)
zsuzska60 Creative Commons License 2017.04.11 0 1 137036

Nincs főznivaló... :-)

Előzmény: öreg_néne_b (137034)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.04.11 0 1 137034

Egy teljes napig nem volt hozzászólás. Ilyenre sem emlékszem...

obsitos3 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 137033

https://www.youtube.com/watch?v=Zbd_lVjY7Ik Úgy nézem,ez ide is passzol!

sogi01 Creative Commons License 2017.04.10 0 1 137032

                                                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (136999)
mili70 Creative Commons License 2017.04.09 0 1 137031

Green javaslatára én meg ezt:

 

Előzmény: rézműves1 (137023)
Kisbvb Creative Commons License 2017.04.09 0 1 137030

Törölt nick Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137029

Köszi a linket, az alufóliás öregbítést nem ismertem. Eddig úgy csináltam, hogy az üst alatt van egy állítható magasságú  0,8-as saválló lemez hőtükör gyanánt. Szoktam sütni tököt, céklát dióbelet, stb. Az 5 centis fa  egész nap alatta van, időnként átforgatom. Mikor kellemes illata van és jó íze, akkor begyújtom.

 

 

Szilvafa kocka.

 

 

 

Előzmény: Green Corner (137009)
Wet Peat Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137028

Ha-ha!

Előzmény: Jolida (137026)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.09 0 1 137027

Jolida Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137026

No, ha felbukkan egy "Wet Peat" nicknév, akkor lebuksz! :-)

Előzmény: Green Corner (137024)
kupeci Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137025

:))     Jó éjt.

Előzmény: Green Corner (137024)
Green Corner Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137024

Csak ne lenne az a tőzeg olyan nedvszívó!:) Nem ismersz még engem!:))

Előzmény: kupeci (137022)
rézműves1 Creative Commons License 2017.04.09 0 1 137023

A 100-milis Pesten a Bondex-től van...már nem tudom az árát, de ez is olcsóbb, mint a foamsol...a 200-as Budán a T-siloxnál 400-ft körül van, én ezt használom, ez a legolcsóbb...

 

                                              ...

Előzmény: kezman46 (137015)
kupeci Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137022

Ez elég bizarrnak tűnik, .....ám megfontolandó. Csak ne lenne az a tőzeg olyan nedvszívó!:)

Előzmény: Green Corner (137021)
Green Corner Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137021

Akkor füstölt tőzeggel csalnék!:))

Előzmény: kupeci (137020)
kupeci Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137020

Ha Skót lennél ezt nem engedhetnéd meg magadnak!:)

Előzmény: Green Corner (137018)
vasbogre Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137019

Értem, köszi mindkettőtöknek!

Előzmény: rézműves1 (136994)
Green Corner Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137018

Persze! De Te tudod milyen jó ülni a kinti -15-20 fokos hideg helyett, a meleg pincében a kazán előtt, karnyújtásra a védőitaltól!?:))) Viszont, amint megittam ezt a pár deci "barik hordóban érlelt" pálinkámat, a gázpörkölő kerül elő!:)

Ja! Most olvaslak, ezek nem pálcikák! 3x3x10 cm-es hasábok, vagy azzal megegyező felületű fűrészelt fák! 1 db. 1.5 liter, utána megy a tűzre!

Előzmény: kupeci (137016)
endrepp Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137017

viszkisek így gondolják

 

Előzmény: kupeci (137016)
kupeci Creative Commons License 2017.04.09 0 0 137016

Talán ha gázperzselővel csinálnád, több idő lenne eldönteni hogy megfelelőre , és viszonylag egyformára égtek e a pálcikák.

Előzmény: Green Corner (137014)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!