Ez egy nagyon jó kis tök. Fut, és jó hosszú a termése. Másfél méter is. Kirántva jobb mint a patiszon. Van is fényképem még az elmúlt évről, csak meg kell keresni. Pálinkát még nem főztek belőle, de ami késik az nem a ... vonat.... :)
Akkor a veszekedés megy!:( Jó az idő, kint meg a munka hegyek! A főzéssel kapcsolatban, a jövő hét végére van betervezve egy főzés aszalt almacefréből. Ma van a 8. nap a cefrézéstől, valószínű kész lesz 10-15 nap múlva. Hogy mi lesz belőle, az majd ...!? Legfeljebb letagadom, hogy nekem ilyen is volt!:))
Az Englisül nem speakelőknek ha esetleg valaki le-write-olná az alufóliás öregbítés menetét, annak szerintem többen is nagyon örülnénk. Én előre személy szerint meg is köszönöm.
Az merült fel bennem, hogy a kiszáradt szilvafám vastag ága lehetne e a pörkölés alapanyaga?
Pihentetett eperfám van. De inkább megveszem a fakockát. Nem nagy mennyiség és nem nagy összeg. De a szilva felkeltette az érdeklődésemet.
Van két nagy szilvafám, amely 1-2 éve kiszáradt és kolbásztöknek ad életteret. odapörkölnék neki :D
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Köszi a linket, az alufóliás öregbítést nem ismertem. Eddig úgy csináltam, hogy az üst alatt van egy állítható magasságú 0,8-as saválló lemez hőtükör gyanánt. Szoktam sütni tököt, céklát dióbelet, stb. Az 5 centis fa egész nap alatta van, időnként átforgatom. Mikor kellemes illata van és jó íze, akkor begyújtom.
A 100-milis Pesten a Bondex-től van...már nem tudom az árát, de ez is olcsóbb, mint a foamsol...a 200-as Budán a T-siloxnál 400-ft körül van, én ezt használom, ez a legolcsóbb...
Persze! De Te tudod milyen jó ülni a kinti -15-20 fokos hideg helyett, a meleg pincében a kazán előtt, karnyújtásra a védőitaltól!?:))) Viszont, amint megittam ezt a pár deci "barik hordóban érlelt" pálinkámat, a gázpörkölő kerül elő!:)
Ja! Most olvaslak, ezek nem pálcikák! 3x3x10 cm-es hasábok, vagy azzal megegyező felületű fűrészelt fák! 1 db. 1.5 liter, utána megy a tűzre!