Keresés

Részletes keresés

Csikky Creative Commons License 2017.04.13 0 2 137076

Csak, hogy ne teljen el a nap beírás nèlkül!

Más is brutális kèszlethiányban szenved, vagy csak nálam ürültek ki az üvegek? :)

sogi01 Creative Commons License 2017.04.13 0 1 137075

                                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (137048)
Green Corner Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137074

Az erő a 10-15 korsó sör lent tartására kellett!:)

Előzmény: Jolida (137073)
Jolida Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137073

Erő kellett hozzá, hogy lent tartsák? :-)

Előzmény: Green Corner (137071)
foxrudi Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137072

Igen! A Pe..y-ben láttam is ma vásárlás közben! :-)

Előzmény: kivimánia (137065)
Green Corner Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137071

Szegeden  a Kék- Golyóban meg Bikatöke pörköltet árultak!:)) Erőpörkölt volt a neve az étlapon az "úri közönség" megtévesztésére!:)))

Előzmény: öreg_néne_b (137070)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.04.12 0 1 137070

Nem, bikavért készítenek (többféle kékszőlő, héjon erjesztve) és a törkölyt kifőzik.

Előzmény: endrepp (137069)
endrepp Creative Commons License 2017.04.12 0 1 137069

Lefőzik az összetevőket külön és házasítják a pálinkákat? Elég marketing illatúnak tűnik. :)

Előzmény: öreg_néne_b (137068)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137068

Ittam már, szerintem nem rossz.

Előzmény: kivimánia (137065)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137067

Köszi!  Talán egyszer majd realizálódik is.  :)

Előzmény: In Lak'ech (137062)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137066

Van itt  a fórumon egy tej topic. Ott sok jó dolgot találhatsz. Esetleg a tejcsis motorosokat kérdezd! "moci-boci csoport.  :)

 

Ha viszont a Vaterán teszel-veszel és lesz egy Jófogásod és el tudod cserélni a 150L-es kondért egy 99 L-es üstre, a fórumot visszaolvasva számos segítséget találsz.

 

Ha mindenképpen tejben gondolkodsz, akkor "kumisz". De az erjesztett kancatej. A tehén tej pediglen marhára de nem az.

 

:D jó nedűt!  

Előzmény: pabandó (137063)
kivimánia Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137065

Szórólapon olvasom,Bikavér törköly pálinka,érdekes.

kivimánia Creative Commons License 2017.04.12 0 1 137064

Nincs a hűtőben tárolt almának semmi baja,én többször főztem belőle,most is abból főzök,de mikor megveszem pár napot várok vele,csak utána darálom le, egyszer azért,hogy melegedjen fel a másik talán még érik is kicsit.

Előzmény: Törölt nick (137055)
pabandó Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137063

Elnézést a pontatlanságomért. 

 

Vízteres és tej hőkezelésére akarom használni. 65 C fokra melegítem fel, majd a vízteret hűtőközegként használva visszahűtöm.

In Lak'ech Creative Commons License 2017.04.12 0 1 137062

Nagyon jó! így ismeretlenül, távolból is megszorítom azt a kezet.

Előzmény: Figyelget (137052)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.12 0 1 137061

Ez a méret nem nagyon fér össze a topik címével.... :-) 

Előzmény: pabandó (137059)
vasbogre Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137060

Vízteres az üst?

Előzmény: pabandó (137059)
pabandó Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137059

Szervusztok!

 

Vettem egy 150 literes főzőüstöt és nincs benne sem biztonsági szelep sem vákum szelep.

Tudnátok segíteni, hogy elfogadható áron hol szerezhetném be?

Válaszokat előre is köszönöm.

 

üdv.:András

Figyelget Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137058

:-) :-) 

Előzmény: Kisbvb (137056)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.12 0 1 137057

Pontos adataim nincsenek,  de az biztos, hogy fordítottan arányos a magozandó mennyiséggel és a kezelő maligánfokával.  :-) 

Előzmény: 1zsakkrumpli (137054)
Kisbvb Creative Commons License 2017.04.12 0 2 137056

:D :D Az eddigi években én is ilyet használtam, az a baja hogy nem túl gyors és félautomata.

Nekem valami automata kellene. (ment a +)

Előzmény: Figyelget (137052)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137055

Sziasztok!

 

Nem messze a lakhelyemtől találtam almát elég korrekt áron.. érdemes még a hónapokig hűtőházban tárolt almát becefrézni? Láttam személyesen jó anyag, semmi rohadás, vagy ráncosodás nincsen rajta.. A józan ész azt mondatja velem, hogy miért ne, de gondoltam elsőnek megkérdezem a profikat, hátha lehet valami buktató?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.04.12 0 3 137054

Mekkora fordulaton működik?

Előzmény: Figyelget (137052)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137053

Emailt küldtem!

Előzmény: Kisbvb (137050)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.12 0 7 137052

 

Én ezt használom!  :-D :-D 

Amire figyelni kell: a szilvamag nagyon szúrós tud lenni. :-) :-) 

Előzmény: Kisbvb (137050)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137051

Erre jutottam én is. Hiszen van valamilyen oka is, hogy miért száradt ki. 

 

S gondolom ezt jelzi a fa texturán lévő változás is.

Előzmény: Törölt nick (137049)
Kisbvb Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137050

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy ki milyen gyümölcsmagozót használ?

Szeretnék beszerezni vagy csinálni egyet és jó lenne tudni mire kell odafigyelni.

Ha esetleg valakinek van dokumentációja ilyen géphez akkor azt nagyon megköszönném!

 

Más:

Alkatrészek tervezését, 3D modellezését, gyártási rajz készítését tudom vállalni akinek kell ilyesmi.

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.04.12 0 0 137049

A lábon száradt fa nem jó.

Előzmény: Pálinkás Alex (137038)
sogi01 Creative Commons License 2017.04.12 0 1 137048

                                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (137032)
Jolida Creative Commons License 2017.04.11 0 1 137047

Az a tapasztalatom, hogy a kiszáradt (régóta élettelen) fa textúrája egészen más, mint az "élő" fából hagyományos szárítással készült anyagé. Ez valószínűleg a faszenes kérgesítésnél is jelentkezik.

Előzmény: Pálinkás Alex (137038)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!