Keresés

Részletes keresés

jzp2107 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 26605
KDP Csabdi-Szár(liget)

Családdal közösen indultunk neki, emiatt nem tudtam normális időben rajtolni (metnet.hu szerint derült napos idő ehhez képest Kőérbereknél eső.. gr), szóval én Csabdiban ki és gyalog, ők vóvóval tovább, f11 után kopogtattam a borozóban pecsétért. Semmi macera, nagyon kedves volt az úriember (füst sem volt).

Körbefényképeztem a románkori templomromot, volt egy kis kapaszkodás, egy geoláda majd valami borzalmatos agyagos út Óbarokig. Aszittem sose lesz vége.. Volt egy-két hártyajeges pocsolya, ezen kicsit meglepődtem mert a kocsi hőmérője 8 fokról regélt, majdaztán egy 20 négyzetméter körüli több centi vastag jég"mező", tisztára mint a Magas-Tátra májusban :-)
Végig hallatszott az autópálya, vetés mellett vitt az út, gyakorlatilag semmi látnivaló, ború, szóval elég lehangoló volt
Ja sár: Óbarok előtt nem sokkal láttam egy svájci rendszámú Range Rovert, foglyul ejtette az "út"
Ahogy az autópálya felé kanyarodunk, szuperfinom hecsedlibokor a sarkon!

Óbarokra letértem a pirosról bélyegző miatt, a kocsma előtt megpróbáltam kicsit javítani patáim állapotán nem sok sikerrel, itt is kedves volt a kocsmárosné (ez a hely azért nem volt füstmentes), remélem nem hordtam be túl sok sarat. Ez a falu még egy dologról nevezetes: kifelé haladva jobb kéz felé egy kerítésre csavarozott hajdani műanyag mentőláda, rajta felirat: kaputelefon.

Felmásztam a sziklához is a ládáért ahol két meglepetés várt: Visztula volt az utolsó megtaláló még dec. elején és kisütött a Nap! ennek örömére meg is ebédeltem a sziklán, közben próbáltam elképzelni Visztula lelkiállapotát hogy 10 év sóvárgás után feljutott :-)

Innen nagyon szép szakasz következett a patak mellett, volt mit fényképezni. Újabb mászás a Nagyegyháza melletti sziklákhoz (ez se kutya!), aztán az aszfaltos rész. Máskor az ilyenért morogni szoktam de most visszagondolva az agyagra inkább hálás voltam :-)
Átcaplattam Nagyegyházán (az csak nekem tűnt fel hogy itt nem kell bélyegezni de Óbarokra ahova be se visz a piros ott meg igen? na nem mintha nagy kerülő lett volna dehát azért csak furi..)
Még egy kis szint a P - K3 -on, Zuppa-tetőig (ide potyára jöttem egy travelbug miatt, már eltüntették nyom nélkül..) aztán le Szárligetre (a Szár kocsma-Zuppa-tető-Szárliget szakaszt még valamikor tavaly csináltam meg pár héttel az Oroszlány-Szár szakasz után amit a kocsmánál "feladtam")

Az útvonal végig jól jelzett, bélyegzőszerzéssel hétvégén sincs gond.
Csak azt a bevezető szakaszt tudnám feledni..

A mindenféle kitérőkkel 21 km lett.
jzp2107 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 26604
Áá, akkor azt írták volna rá hogy Fekete Pákó :-D
Előzmény: Törölt nick (26600)
jzp2107 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 26603
Ma láttam egy friss zöld levelű vadrózsát, de a bal térdem azt súgja lesz még itt havazás..
Előzmény: atidas (26598)
buszosbandi Creative Commons License 2009.02.07 0 0 26602
A bélyegző pontos lenyomata: MTF
KÉK TÚRA
BECSKE

Bár ki, és miért csalna a kéktúrán?? Nem lenne értelme. Bár a kitűzőt megkapja, de nincs mögötte élmény.
Előzmény: Törölt nick (26600)
Erdőjáró71 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 26601

                               

                                   Figyelem!

 

                                    Már aktívak a kullancsok!

 

A mai túrám során találtam magamon egyet (Geresdi-dsg.).

buszosbandi Creative Commons License 2009.02.07 0 0 26599
OKT: Cserhátsurány - Szandaváralja - Becske

Hát nem is tudom, talán ott kezdeném, hogy valójában ezt az utat fordítva tettem volna meg Becskéről történő indulással, Nógrádsipekig... Csak, hogy ne legyen ilyen egyszerű Visegrádon az első kompjáratot törölték, és ezt 3 hónap alatt nem frissítették a neten. (gratula) 5:35-kor indult a buszom Budapestre... Kb. fél óra wapozás a telefonon, és egy ilyen megoldást tudtam kiagyalni.
Balassagyarmaton 1 óra semmittevés, után 10:30-ra megérkeztem Cserhátsurányba.
Vadász presszóban egy kávé, és egy bélyegzés után útnakeredtem, át a szántóföldeken, marhacsorda mellett, a Cserháthaláp - Terény útra. Ezen egy fél km.-majd egy kis patak mentén, egy nagyon sáros úton kanyarodtam jobbra.
Egy vadles, ami jó helynek bizonyult a reggelizésre, majd egy érdekes útelágazás. Nem is nagyon tudtam, hogy merre kéne továbbmenni, mert a térkép által egy útnak jelölt út valójában 3!!
Innen egy egész szép erdőben a Csukori-erdőn át a szandaváraljai földekig. Majd le a faluba, valami borzalmas sáros úton. A faluban bélyegző a villanyoszlopon a központban. Végigslattyogtam a falun, aztán a faluszéli vízművel szemben felkanyarodtam a hegy felé. Az út valahogy egy kicsit eltér a térképtől, bár lehet, hogy csak a köd miatt tűnt érdekesnek, bár a jelzés követhető. Egy keskeny ösvényen értem fel a várba. Sajnos a kilátásban nem gyönyörködhettem, mert olyan sűrű köd volt, hogy ihajj!!! A szél is fújt, így gyorsan el is hagytam ezt a hegyet.
Mikor rálépünk a bányába vezető aszfaltútra egy elég érdekes táblával találja magát szembe a túrázó: BELÉPNI TILOS! GYALOG, ÉS JÁRMŰVEL IS!!! A kék természetesen átlépi ezt a táblát, így én is elhaladtam mellette, majd egy 50 méter múltán le is tér a bánya felé továbbvezető műútról.
Nagyon sáros, vizes ösvényen totyogtam le a vadászházig.
Visszatekintési lehetőség a Szanda-hegy bányájára, a domboldalban rengeteg Csipkebogyó.
Egy hirtelen balkanyar, a jelzés egy vadlesen, majd egy fenyves felé vesszük az irányt! A fenyvest sajnos csak részben éri el a jelzés, pedig messziről olyan szépnek tűnik. Egy mélyúton elérem Becskét, majd a Vadász presszót, a bélyegzőhelyet. Célsör! MTF bélyegző... A busz már robogott is velem Balassagyarmatra (egyébként még Hatvanba van buszközlekedés)

ui.: Tud valaki valami közelebbit az "MTF" bélyegzőről??? Ez egy elhibázott MTSZ felirat lenne, vagy esetleg valami más???
atidas Creative Commons License 2009.02.07 0 0 26598
Sziasztok!

Na, vajon mikor indulhatunk meg a természetbe? Idén mikor köszönt ránk a tavasz?
Tipp?
Vagdalthús Creative Commons License 2009.02.06 0 0 26597
Én is, de már 2 napja :-)
Előzmény: G(Dzsí) (26596)
G(Dzsí) Creative Commons License 2009.02.06 0 0 26596
Olvastam most reggel egy Havas napok az Alpokban cikket :)
Előzmény: Múzsla (26522)
olahtamas Creative Commons License 2009.02.05 0 0 26594
1 év várakozás után, megjött a Móricz emléktúra kitűzője .)
Pedig már azt hittem elveszett a postán..
Güsziológus Creative Commons License 2009.02.03 0 0 26593

"Szaporodnak a romok, mint a nyulak."

 

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=23293

emgergo Creative Commons License 2009.02.03 0 0 26592
Én is így tudom, a hölgyek viszont igen kedvesek :)
Előzmény: Vagdalthús (26590)
Güsziológus Creative Commons License 2009.02.03 0 0 26591
Vagdalthús Creative Commons License 2009.02.03 0 0 26590

Én az Aranytíz Művközpontban szereztem igazolólapot, illetve kaptam meg a jelvénykét, két idős hölgy foglalkozott a dologgal. Úgy tudom, csak ott és személyesen intézhető a dolog.

 

Az arany fokozatból állítólag már fogyóban a jelvény, valakitől hallottam, hogy kevés volt múltkor. Nehezen hiszem, hogy készíttettek volna belőle...

 

Nekem a bronz már megvan, az ezüsthöz csak Kisirtáspuszta hiányzik.

 

"Verőcemaros" helyére vasúti bélyegzőt kértem Verőcén és Kismaroson is. Néztek is nagyot, hogy milyen ántik községnév szerepel a rubrikában :-)

Előzmény: KEEP (26583)
buszosbandi Creative Commons License 2009.02.03 0 0 26589
OKT: Csókakő - Gánt

Már majdnem eltűntem a lustaság süllyesztőjében. Ősz óta kéktúrázni abszolút nem voltam. Ugyan télen még sosem próbáltam 10 km.-nél hosszabb útra kelni, úgy gondoltam ezt is el kell kezdeni. A csókakői elágazástól indultam, aszfalton be a faluba. Itt egy kávé, és egy bélyegzés után irány a hegyek.
A falu szélén a Csókakői várhoz (KL, PL) érdemes tenni egy rövid 500 m.-es kitérőt. A kilátás pazar, bár egy kicsit párás volt az idő, no meg a vár falétrái is havasak voltak, de így is nagy élménnyel járt, pláne, hogy leértem a létrán:)
Lenn a vár parkolójában Trianon emlékmű.
Innen indulok be az erdőbe. Az út jól ki van járva gyorsan lehet haladni a szurdok szerű Vár-völgyben. A tetőre felérve (aszfaltút) majd annak kanyarjában a kék egyenesen megy tovább. Innentől mindössze 1!!! lábnyom vezetett tovább (a többiek feladták?) Egy otthonosan berendezett vadles (ablakok, ágy, szék) ilyent még nem is láttam, de a tízórai elfogyasztására alkalmas helynek tűnt.
Majd innentől az út gyönyörű. Minden havas, a fák ágai, a bokrok, haladni ugyan alig lehet, a 20 centis hóban, de a környezet kárpótol. No, meg a túrabakancsom, ami most már nem egy beázós, olcsó, ám de használhatatlan termék.
Kiérünk ismét az aszfaltútra. Itt egy darabig lehet haladni, majd a jelzés letér róla. Innen ismét keményebb a terep. A Hajdúvári vadászháztól kezdve a hó olvad. Itt már a táj sem olyan szép, mint a fennsíkon volt, a fák inkább vizesek, mint havasak, majd az Antal-árkon keresztül leérek Gánt közelébe. Itt fakitermelés, az út iszonyú sáros, hó szinte alig-alig. Beérve a faluba arra van időm, hogy pecsételjek, aztán irány a buszmegálló. Kényelmes fűtött busszal robogtam Székesfehérvárig, ahol legfeljebb egykori hóemberek tenyérnyi hómaradványai szemléltetik a telet. Innen a városból nehéz is elképzelni, hogy a hegyekben bizony még keményen tél van.
Száz szónak is egy a vége: egy élmény volt, még így télen is!
asciimo Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26588
2. Börzsöny turistája:

most csütörtökön megyek találkozni Györke Jenővel, szintén igazolófüzetért. Rákérdezzek? Nekem a telefont elsőre felvette, akkor beszéltük meg.
minden honap első és harmadik csütörtök 4-6-ig.
minden honap második csütörtökje 3-5-ig.

Ezüst -arany csak bronz után csinálható tudtommal, tehát egyelőre még ne pörögj rajta :)

Szerintem turajelentés kell nekik. A kiirást meg értelemszerűen kell használni.

1. igazololapok:
SZVSZ ami fent vana neten, az nyomtathato, használható. Nyilván majd amikor jelvényt kérsz, akkor fizeted ki.
Előzmény: KEEP (26583)
efemm Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26587
Akkor a telefon...
Előzmény: KEEP (26586)
KEEP Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26586
Még egy régi MTSZ-es levelezésemben találtam egy címlistát, amiben szerepelt a gyorkej@btssz.hu cím az V. ker BTSZSZ-hez, de nem él már, visszapattant a levél.
Előzmény: KEEP (26583)
KEEP Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26585
Az is valami, legalább ösztönzőleg hat a kirándulások alkalmával :)
Előzmény: szucsati (26584)
szucsati Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26584
3. A TKME honlapja a www.tkme.hu. Itt találsz elérhetőséget, náluk lehetett régen beszerezni az igazoló füzetet. Nekem nem tudom hányadik arany szintig meg volt... ;) Elvileg 2 éves ingyenes múzeumi belépőket adtak bizonyos pecsét után. Ez azonban szinte használhatatlan volt a múzeumok magán kézbe kerülésével, sehol nem fogadták el. Ha él még a mozgalom, akkor max. matricákat, esetleg jelvényt lehet gyűjteni, belépőt aligha fogadják el bárhol is, de cáfoljon meg valaki, ha mást tud.
Előzmény: KEEP (26583)
KEEP Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26583
Három kérdéscsoportom lenne a nagyérdeműhöz.
1: nézegettem egy csomó jó kis jelvényszerző túramozgalmat a turabazis.hu oldalon. Sok helyen fent van az igazoló lap is. Néhol láttam feltüntetve, hogy másolható lapról van szó, néhol azt, hogy meg kell vásárolni, a legtöbb helyen viszont semmit. A kérdés egyszerű: ami fent van, az nyomtatható, használható vagy meg kell venni a füzetet/igazolót és erről hol tudok információt szerezni?
2: A Börzsöny turistája mozgalom érdekelne erősen. Igazolót csak abban a kéthetente két órában lehet személyesen Pesten beszerezni vagy van postai módja is? Emailcímet nem találtam hozzájuk. Van valakinek? Olvasgatom régebbi bejegyzésekből, hogy "elavult" dolgok vannak benne, pl fekete-fehér fotó igazolásként, Verőcemaros mint pecsételőpont, nem létező helyek stb. Ezek még mindig így vannak? Az ezüst-arany kategóriában csoportos felkeresést írnak elő. Erről tud valaki valamit, hogy mit takar? Szervezett túrát? Vagy ha már ketten megyünk az asszonnyal, az csoport? :)
3: Nézegettem ezt a TKM pecsételős dolgot is, de az egyesületi honlapon nincs semmi konkrétum erről. Valahol el lehet olvasni, hogy hogyan működik ez a dolog és hol lehet beszerezni pecsételőlapot?

köszönöm
padler Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26582
Akkor nem meglepő:)
Előzmény: Morcsi (26579)
emgergo Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26581
"Szóval szerintem üdülési csekk költség max az elfogadóhelyet terheli amit a vendégre hárítani éppen lehet de nem ildomos (van negyedéves fix díj az tuti, hogy a jegyeket milyen árfolyamon számolják be azt nemtom)"

Nem lehet, és azonnali kirúgás jár érte az elfogadóhelyek közül, ha megtudják :)
Előzmény: jzp2107 (26575)
emgergo Creative Commons License 2009.02.02 0 0 26580
Bazz. Asszem idén hagyjuk, nekem a Start-kártya úgyis jó.
Előzmény: nagypapi (26549)
Morcsi Creative Commons License 2009.02.01 0 0 26579
Nálunk is névértéken van és a nagyságrend is hasonló.
Előzmény: padler (26571)
Morcsi Creative Commons License 2009.02.01 0 0 26578
Nálunk is cafeteriában lehet választani, de úgy, hogy a névérték+6%-ot kell beállítani, ha üdülési csekket kér valaki. Egyéb juttatásokat névértéken.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (26567)
olahtamas- Creative Commons License 2009.02.01 0 0 26577
Ezt tanusíthatom, én eléggé be voltam tintázva, és egy lehellet után már is fogott :)
Előzmény: G(Dzsí) (26576)
G(Dzsí) Creative Commons License 2009.02.01 0 0 26576
A tegnapi Mátra L ttúrán volt alkalmam az OKT füzetembe is pecsételni, Galyatetőn az oszlopról lelopták a bélyegzőt - mi a f..zt tud vele csinálni az, aki ezt elviszi, otthon kiteszi vitrinbe(?) - a büfében lévő rendben, egyből adják kérés után. A nyírjesi bélyegző is rendben, igaz, a lenyomata elég kopottas már, de jól betintázva használható.
jzp2107 Creative Commons License 2009.02.01 0 0 26575
Előző munkahelyemen is beleszámolták a cafeteria költégvonzatát ha volt -ez szerintem normális-, de az üdülési csekk ugyanúgy 100%-on ment mint az étkezési jegy.
Ami után adózni kellett, azt meg valami 67%-kal, ezért aztán az ilyeneket (pl. tárgyalásokra öltöny, ilyesmi) senki nem is vette igénybe úgyhogy szépen kihaltak.

Szóval szerintem üdülési csekk költség max az elfogadóhelyet terheli amit a vendégre hárítani éppen lehet de nem ildomos (van negyedéves fix díj az tuti, hogy a jegyeket milyen árfolyamon számolják be azt nemtom)
A bankkártyánál is van az elfogadónak költsége mégsem kerül többe mint a kp (ahol meg igen azt az üzletet bojkottálni kell, de tudtommal a nemzetközi kártyatársaságok sem szokták az ilyesmit szeretni akár ott is bemószerolhatóak)
Előzmény: padler (26569)
padler Creative Commons License 2009.01.31 0 0 26574
off
Valószínűleg igen. Elvileg kérhetnél pl. valamilyen adóköteles természetbeni juttatást is, ennek a közterhei nyilván a keretedet terhelnék. A gyakorlatban a munkáltatónak és a munkavállalónak is érdeke, hogy csak adómentes juttatások legyenek választhatóak, ezért van a lista. A listaelemeknek viszont eltérő lehet a járulékos költsége, a munkáltató viszont lehet, hogy egy fix összeget szán rád.

Ami tilos, az a cafetériának a bér nagyságához történő egyértelmű hozzákötése, illetve az összeg személyenkénti megállapítása. Munkavállalói csoportonként már lehet eltérő, ha van minden dolgozó által megismerhető belső szabályzat róla.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (26572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!