:)) Balatoni friss Hínárból.....(Tavasziból) na az is 1 érdekes sztori lenne..D..D :)) Virágozni is szokott...dupla hasznosítás,kísérletezgetés..D.D.:))
Virágból nem lehet szeszt főzni. Ízesíthetsz vele cefrét, alszeszt vagy előre finomított párlatot (újralepárlással), de akárhogy is oldod meg, a virág akkor is csak ízesítő lesz. Ha cukros vizet adsz a virághoz, akkor pl. cukorcefréből főztél.
Hm...Eléggé érdekes a megközelítésed,főleg az utolsó mondatod...mert van még cékla párlat? v pálinka? is...répa párlat? v pálinka? is... mind a föld alatt növöget és semmi köze sincs a gyümölcs névhez.....és most lehetne sorolgatni amikkel versenyeken mint nevezésekkel lehetett találkoznom személyesen...
:)) Az azért ne kerülje el a figyelmedet hogy vannak mérgező hatású növények is -virágzó állapotukban is termés nélkül, csak a virág. Itt 1 Lista Segítség képen: Mérgező növények listája – Wikipédia Szóval csak óvatosan.. 1 példa...Lásd,medvehagyma. Ott elég hamar már lehet keverni mérgező társával a gyöngyvirággal és az őszi kikerics virágával. Full mérgező mindkettő. A Bodzának viszont mindene gyógyhatású. A Gyalog Bodza megint más "tészta"...A Bodzavirágra van recepturám tavaly nekem bevált,készítettem belőle (párlatot) nagy sikere volt,elég hamar el is "párolgott". Ha rámírsz és érdekel privátba el tudom neked küldeni még virágzási szezonja előtt...:)
Most még van alma a hűtőházakban,most kell meg próbálni.Holnap megyek almáért lehet egy 50-100 l megpróbálok én is,illat próbával eldöntjük.hogy lila vagy fehér orgonából csináljuk,remélem nem tartalmaz valami mérgező anyagot a virág, nem igazán olvastam róla.
Így ebben az értelemben, ha párlatról beszélünk, akkor már semmi köze a pálinkafőzéshez:D ,főleg otthon:D Azt tudom, hogy a labancok, mindenféle virágból csinálnak párlatot, de orgonáról még nem hallottam, ezért gondoltam, hátha itt már próbálkozott hasonló dologgal. Igazából bodza virágból szeretnék kezdeni valamit, de az még ugye nem virágzik, ezért jött ez az orgona gondolat.
Azt hiszem én is meg próbálom abból mert a pálinka fák elfagytak.A viccet félretéve,már bodza virágból főztem almával cefrézve,miért ne lehetne,biztos illatos lenne.Itt olvastam,hogy akác virágból is főztek.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Én még arra is gondoltam,hogy kiszólítanak és azt modják,hogy itt van ez az ember,aki a legtöbbet árt a tevékenységével,pancsolmányával a nemzeti italunk, hungarcumunk ellen és mi ezt nem tűrhetjük ! Menekülhetünk a lincselő tömegből ! Jól gondoljátok meg ,hogy elmentek-e! :-)