Keresés

Részletes keresés

zhari2 Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54574

Lakásfelújítás során a korábbi aljzatbeton szintjéig pótoltuk a betonozást szerelőbetonnak.

Kérdésem az, hogy vízszigetelésnek elegendő-e 2 (1?) réteg normál fólia (fekete technikai?) vagy mindenképpen bitumenes lemezzel kell víz szigetelni.

Válaszokat előre is köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54573

OFF

A gerilla marketing kivételével egyetértek.

 

Van egy szép hosszú listám (nem adom ki), így egy PHP oldalon keresztül nézegetem a világhálót. Ez szépen le is tiltja nekem az ilyen cégeket (persze csak azokat amikkel már találkoztam).

Azért php, mert azt ismerem (valamennyire).

 

ON

Előzmény: Törölt nick (54557)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54572

Csak a Mapelasticot ismerem, az jó. Medencéket szigeteltünk vele, nem is kicsiket (persze minden mást is, épített zuhanyt, stb. de ott kissebb az igénybevétele)

Két tanács. Gletteld át a falat csemperagasztóval, így kevesebb szigetelőanyag kell, s nem mellékesen a kipergő szemcsék nem a szigetelést gyengítik. Illetve jellemzően nem teljesen az előírás szerint szoktuk felhordani. Első rétegben előírás szerint, azonban a második réteget kicsit felhigítjuk (saját anyagával), és kefével hordjuk fel. Mondjuk burkolás előtt így 2-3 nap kötésidővel lehet számolni...

Tömítőgallért rendszerint nem szoktuk betenni.

Erre már nem kell folyékony fólia...

Előzmény: conrat (54570)
szilentium Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54571

Vastag kőfalnál is működne ez? Az mindíg hideg , ill. hidegebb a szoba levegőjénél .

Előzmény: KömKel (54567)
conrat Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54570

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Fürdőszoba felújítás van, már ott tartok hogy az épített tusoló vízszigetelését kellene megoldanom. HL501NPR lefolyók vannak beépítve. Ami atervem: valamilyen cement alapú kétkomponensű szigetelés hajlaterősítő szalaggal, és erre murexin folyékony fólia, majd erre a burkolat. Ami a fő kérdés: milyen legyen a 2 komponensű szigetelés? Elsőre vettem egy Sika Top-Seal 107-et, de a helyszínen derült ki hogy lejárt régen a szavatossága így nem lett felhasználva. Közben a Sika egyik szakembere azt mondta, hogy azt nem javasolja beltérre. Egy áruházban megnéztem a Sika 152-t, és az valóban rugalmasabb, a kitett mintán a 107-es törik, a 152-es pedig mozgatható.  ( a háztól nem messze vonat megy, van mozgás)

Mapei-ből mapelastic-ot találtam, de a 16kg talán kevés lenne. Milyen anyagot érdemes használni?

Ja, és a HL 510npr-hez érdemes a tömítőgallért is feltenni? Ha igen melyiket? A HL 83-at az bitumenes anyagokhoz írják, a HL 83M-et pedig kent szigeteléshez. ( én a 83M-re gondolok, hiszen szerintem a folyékony fólia kent szigetelés és nem bitumenes)

Ennek ellenére minden boltban a sima HL83-at akarják adni hogy jó lesz az. Melyiket vegyem?

A kétkomponensű fontosabb most, mert még azt kellene felraknom előbb. Előre is köszönöm a segítséget, és olyantól várom aki ért is a témához :)

Calcitos Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54569

 Ősi praktika ez az átszellőztetett légrés. Az ügyes háziasszony csak olyan szekrényt vásárolt aminek lábai vannak. És azt nem tolta neki a falnak, hanem hagyott egy kis rést a fal és a szekrény között. Hogy kisértésbe ne essenek,  még kis távtartókat is csináltatott a férjével, nehogy valaki neki tolja a falnak.

 A kevésbé okos  háziasszony meg direkte nekitolta a falnak, ha volt lába a szekrénynek az levágatta a férjével, mondván oda bemegy a por stb. Aztán egy  vagy kettő év múlva kétségbeesetten konstatálják egy szekrény elhúzáskor, hogy mögötte  minden csupa penész.

 Legügyesebb háziasszony viszont külső falra szekrényt  egyáltalán nem tesz.

 Sajnos a mosógató pultom nekem is  a falnak van tolva, ráadásul külső fal, így tudom mi lehet mögötte.

 De néha a hóhért is felakasztják !!

Előzmény: Kezsu (54558)
KömKel Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54568

A 6 cm vastagság a nagyon minimum kültéri betonnál.

A főbb probléma az, hogy ha alatta is van egy betonréteg, akkor az átszivárgó viz pár év alatt fel fogja fagyasztani a most betonozott részt.

 

Bontsd fel, és csináld meg kavicságyazattal, 8 cm vastagon újra.

Előzmény: Törölt nick (54564)
KömKel Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54567

Az élhetetlen klima dohos, páradús levegőt jelent.

 

Az átszellőztetett előtétfal azt jelenti, hogy a HELYISÉGEN belül van be- és kiszellőztetve. Magyarul alul is vannak szellőzőlyukak, és a mennyezet alatt is.

Az a szerepe, hogy a helyiség levegőjével át tudja szellőztetni a gk fal mögötti rést.

 

Nem szabad más helyiségbe/padlásra/stb átszellőztetni, mert sem hangtechnikailag nem okés, másrészt pedig nem tudsz kontrollált levegőáramlást csinálni, jó eséllyel nem alakul ki a huzathatás a kiszellőzéshez.

Előzmény: Kezsu (54558)
KömKel Creative Commons License 2013.04.29 0 0 54566

Hülyeség.

Elég régóta már 10-12 cm-es vasalt szerelőbetonokat irnak elő a statikusok, amik gyakorlatilag önhordónak tekinthetők (bizonyos fesztávig), tehát majdnem mindegy milyen felltötés van alatta.

Másrészről viszont egy döngölőgép kölcsönzése 10e Ft/nap, és pl 3 hete egy 80 m2-es bővitményt bedöngöltek fél nap alatt.

 

Aminek van értelme, az tényleg tető alá hozni az épületet, és igy legalább a nagyobb szerkezeti vizek ki tudnak télen fagyni a kégliből.

(A falakat a koszorúig-födémig tető nélkül hülyeség, mert egész télen szivje magába a nedvességet)

Előzmény: vaczok (54561)
Szunyó Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54565

Mi ugyan nem bontottunk előtte semmit, de ugyanígy nyáron kaptunk építési engedélyt.

Anyagi okok miatt csak novemberben kezdtünk, feltöltött lábazatot hagytunk télire szerelőbeton nélkül. Tavasszal folytattunk, de nem vettem észre, hogy annyit tömörödött volna. Lehet már akkor klasszul volt tömörítve. ;) Viszont sem idő, sem pénz nem volt akkor tető alá hozni, így ez tűnt a legjobb megoldásnak.

Előzmény: vaczok (54561)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54564

meglévő beton járádára kellene rábetonoznom még 5 cmert, lehet csak ennyit? magasabbra nem tudom, ha nem fel kell törnöm, és ujraönteni az egészet.

 

botsinkai Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54563

Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. :)

 

Én tető alá tenném, belülről vakolva, hogy a szerkezeti víz távozhasson a télen. Így kívülről vakolatlanul, nyílászárók nélkül ellopható sem nagyon van.

Előzmény: vaczok (54561)
Shock. Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54562

Nagyon helyesen es pontosan allitottad ossze az ismerveket, en mint vevo az altalad leirt szempontok alapjan valasztok szakembert, vagy kereskedot.

Az a dolog masik fele, hogy rendkivul szuk, telitett piacon kell boldogulni mindenkinek, szinte minden szakmai szegmensben.

Mostanaban azert olvasgatlak benneteket, mert a kozel jovoben hazepitesre adom a fejemet es innen is probalok infokat, esetlegesen tervezo, kivitelezo szakembereket keresni a nem konnyu feladathoz.

Ugyhogy csak irogassatok, had okosodjam. -)

Előzmény: Törölt nick (54557)
vaczok Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54561

Remélhetőleg nyáron megkapjuk az építési engedélyt. Az egyik generálkivitelező azt javasolja, hogy a tél beállta előtt építtesük meg az alapokat és a lábazatott, majd tölsük fel az egészet, de ne készüljön el a szerelő beton. Állítása szerint ez azért jó, mert tavaszig még tud tömörödni a feltöltött és ledöngölt rész. Így tavasszal a szerelőbeton egy jöbban tömörített ágyazatra kereül.

Szerintetek mikor kezdjük el az építkezést, ha esetleg nyáron meg lesz az engedély? Nem sürgős a dolog: kezhetünk idén is, da akár jövőre is. Előtte még le kell bontatni egy régi házat.

pavarotti Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54560

"igazából eladni sokkal-sokkal nehezebb, mint gyártani..."

Ez bizony így van, cserébe talán nagyobb rajta az árrés is.

Embere válogatja, nem kötelező neki eladni, az is jó, ha megtalálja azt a megbízható és jó csatornát (partner,partnereket), amin keresztül el tudja adni a termékét. Más kérdés, hogy ebben az esetben "ki lesz szolgáltatva" ennek a csatornának, kevésbé lesz független.

 

Amennyire én látom a konkrét piacot, az igazi hívószó, ahogy volt róla szó az ablaknál a beépítés/tényleges garancia, maga az ablak legyártása ma már nem olyan "pláne", mint mondjuk 100 évvel ezelőtt amikor alapvetően lehetett érezni mester és mester között a különbséget (?). Gondolom ennek oka többek között a hasonlósodó géppark, az alapanyag uniformizálódása, a fa vegykezelése.

 

Viszont ez a beépítés/garancia témakör meg olyan, hogy bizonyos szempontból nehéz kilépni kb. 50 kilométeres körzetből, nyilván kevésbé hiszem el Nyíregyházán hogy a soproni cég probléma esetén másnap jön, és harmadnap cserél. Az mondjuk eléggé látszik, hogy Budapest fejnehezékű a fizetőképes piac.

Előzmény: Törölt nick (54557)
firestorm82 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54559

Ezek a dolgok érdekelnének engem is. Azt még hozzá kell tennem hogy az előtétfalat nem engedem fel teljesen mennyezetig (mármint a kartont)ha nem muszáj,mert lesz álmennyezetem is.  A mostani mennyezetem (egyesek szerint gyönyörű,de nekem nem igazán tetszik) fagerendás felette pedig keresztbe deszkázva.

Előzmény: Kezsu (54558)
Kezsu Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54558

De az EPS nem kisebb párafékező elem mint mondjuk a kőfal? Vagy itt a szigetelés hiánya miatt nagyobb nedvességgel kell számolni?

Mit jelent ebben az esetben az "élhetetlen klima". Olyan sok pára távozna a helyiségen belül, hogy nem lehetettne kiszellőztetni?

 

Másik dolog, hogy ez az előtétfal átszellőztetés érdekelne ,hogy néz ki valojában?

Mert ugye van ez az előtét fal és a "rendes" fal közötti légrés. Ez a légrés fent  a födémnél találkozik a födémszigeteléssel ami túl ér ugye a "rendes" fal síkján és találkozik az oldal fal szigetelésével ( jobb esetben).
Na most az átszellőztetett légrésben összegyült pára belevezetődik felül a födémszigetelésbe?

Vagy ki kell hagyni a padláson a födémszigetelésen  egy rést ahol az előtét fal feljön?

De így komoly szigetelési hiányosság lenne...

Nos ez érdekelne, hogy néz ki valójában.

 

Előzmény: KömKel (54544)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54557

OFF

 

A web oldal olyan mint egy NON-STOP BEMUTATÓ TEREM... így kell rá nézni és használni.

 

Minden olyan kérdésre választ KELLLLLL adjon, amit a vevők fel szoktak tenni.

 

Méretek, anyagok, megoldások, garanciák, árak, határidők,  fizetés, szállítás...

Amíg a vevő nem biztos abban, hogy mindent BIZTOSAN tud, amit akart >> NEM RENDEL.

... és felhívni se nagyon fog, hogy kérdezzen, inkább keres másik eladót.

 

 

A bemutató teremhez illő  marketing munka, ami a bemutató terembe viszi a népeket

NEM TAKARÍTHATÓ MEG!!!! a webes bemutató terem esetén sem, sajnos.

 

Az oldalt kulcs(kereső) szavazni,  hirdetni kell, gerilla marketingelni, stb.

Azért, hogy meg is találják, hisz, sokszáz másikkal van versenyben a vevőért.

 

Az első, amit tisztoznod ekl magadban: KI  A VEVŐM?!

Azaz kiféle-miféle népeknek, milyen terméket akarok eladni.

 

pl. az igényesebb, újéptőknek, az átlagosnál jobban hő (és hang) szigetelő, festett, minőségi ablakot.

A nagy márkáknál érezhetően, (de nem sokkal) olcsóbban, jó ár/érték aránnyal.

Ezek a vevők jellemzően megtalálhatók/elérhetők az alábbi módon: ...

(ez a biznisz  legnehezebb rész... rájönni a helyes válaszra, hogy: ki a vevőm)

 

Ezt a folyamatot nevezik marketingül: a piacon való pozicionálásnak

Innen már könnyű a vevőt megtalálni, mert tudod kit és mivel keress meg!

 

Gyártani meg úgyis tudsz, az nem lesz gond :-)

 

 

-----

 

Gyorstalpaló tájképnek, hirtelen ....ennyi.

Ezen elindulva már találsz a neten nagyon jó anyagokat.

Amikre  néhány tucat órát rászánva képes leszel vevőt szerezni, piacot építeni magadnak.

Ha,  van hozzá huzalmad és kitartásod és hajlandó vagy a kisüzemi "én csak gyártók"-ból,

előrébb lépni a tudatosabb, piaci versenyre képzettebb-felkészültebb

ezért vállalkozóibb lét felé... mert az értékesítés egy külön szakma!

 

Egy lanyha verseny piacon, igazából eladni sokkal-sokkal nehezebb, mint gyártani...

Ezt kell látni és ezért erre IS kell komoly erőforrást (energia-idő-pénz-önképzés) koncentrálni!

Előzmény: gdzsozy (54554)
tgwh3 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54556
Én meg egyszerűen beleírom amit hallani akár a google. Így az ingyenes is lehet jó, sőt a legjobb. Most azért, hogy 100 ember megnézi havonta, nem szükséges pénzt költeni rá. Minden attól függ, mennyit szán rá az ember.
Előzmény: Herr X (54555)
Herr X Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54555

Megnéztem a forráskódját.

 

Nem igazán google-barát....

Nincs mire ráharapjon a google.

 

 

Kezdd el összegyűjteni, hogy milyen keresésekre szeretnéd, hogy kiadjon téged a google keresője!

Keress egy jó domain-t. (domain = ize.hu; a www csak aldomain)

 

Egy honlap fenntartása domain-nel együtt ~10-15kHUF/év, ha kell dinamikus tartalom is. Ha csak egy statikus, akkor ennél kevesebb.

 

A Joomla pl. azért is jó, mert vannak rá kereső-optimalizáló plugin-ek, melynek használatával a google találati listáin "előrébb" tudsz kerülni.

 

 

Rákerestem a "miskolci asztalos" kulcsszavakra. Az első oldalon már ott vagy (nálam) a google plus-os profiloddal.

 

Azt turbózd fel első körben!

 

 

 

Előzmény: gdzsozy (54554)
gdzsozy Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54554
gdzsozy Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54553

Ingyenes weblapom nekem is van, de az olyan mintha nem is lenne.

 

nem sok haszna van.

 

 

Előzmény: KömKel (54529)
firestorm82 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54552

Teljesen jó a gipszkarton ,de csak fémvázra. Sosem fog vetemedni

Előzmény: nyárimádó (54550)
firestorm82 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54551

Szia

Szerintem nincs vízszigetelés. Akkor mégse rakjak PZ fóliát? Az átszellőztetzett előtétfal mit jelent?

Előzmény: KömKel (54544)
nyárimádó Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54550

Még valami:

OSB vagy gipszkarton?

Az OSB-t lehet tapétázni?

Kicsit drágább, de masszívabbnak tűnik, és még gipszkartonnal nem dolgoztam.

Vetemedésre melyik hajlamosabb??

Vagy beltérben a pára minimális?

 

Üdv

nyárimádó Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54549

Ja és köszönöm.

Üdv

Előzmény: nyárimádó (54547)
xtl Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54548

Sziasztok! Van egy kerti csapom, amit meg akarok szüntetni. A csaphoz külön akna van, amiben a lezáró, és a víztelenítő szelep található. Ha egyszerűen levágom a csaphoz menő csövet a szelepek után, ledugózom, és betemetem az aknát, az kellően megbízható megoldás? Vagy jobb lenne levágni a fővezetékről leágazó teljes ágat? Ha nem muszáj, nem ásnám ki a T-csatlakozót, ahol a fővezeték a ház, meg a kert közt elágazik. Köszönöm.

nyárimádó Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54547

Szia !

30 cm-es szilikát fal.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (54546)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54546

A 10 cm külső hab mögött már nyugodtan gipszkarton/OSB dobozolhatsz belül...

 

----

 

Miből van a falazat egyébként?

Előzmény: nyárimádó (54545)
nyárimádó Creative Commons License 2013.04.28 0 0 54545

Üdv !

A házunkon a fűtés falon kívüli csövekkel van megoldva. Gipszkartonnal / OSB lappal bedobozlva szeretném eltűntetni a csúnya látványt.

 

Ez okozhat-e penészedést a fal és a burkolódoboz között???

Vagy tegyem csőhéjba a csöveket, vagy egyáltalán nem ajánlott??

Fűtéskor a elvileg a hideg és a meleg okozhat párát....

Most kap kívülről a fal egy 10 cm-es nikecellt, ha ez fontos dolog lehet.

 

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!