Kóstoltam almapálinkába kápiapaprika és kifinomítva , érdekes és szép,hogy mennyire átmegy az íze! Ha becefrézzük szerintem nem lesz annyira jellegzetes! Inkább az almapálinkámból áldozok rá és azt finomítom át, de lehet butítok rajta aktívszénnel ,hogy ne legyen zavaró az alma íz!
Mit szeretnél a finom, édes, főtt csemegekukoricával? Becefrézni és utána kifőzni? Akkor keress egy "Uncle Jesses Sour Mash" receptet. Jellegzetes ízű whisky lesz belőle, amit pihentethetsz fahordóban, vagy kezelhetsz különféle pörkölésű facsipsszel. Iható lesz, de nem egy szilva.... :)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ebben az időben veszélybe kerültek a gyümölcsök ! Bízzunk benne,hogy lesz miből főznünk! Ami kihívás volna számomra,ha már szóba jöttek a nem gyümölcsök a finom ,édes, főtt csemegekukorica! Szép szolid ízek ,illatok ,nem tudom mi menne át?
Ez a Mérgező növények listája a wikipédián egy büdös nagy kamu!!!
Csak néhány példa:
Alkörmös, boróka, berkenye, indiai vadkender, körömvirág, kövérke, mák, selyemkóró, üröm.
Na, ezek garantáltan nem mérgezők a szó klasszikus értelmében. Persze, a bírósági perektől fosó "ámerikánerek" szerint még a sima hashajtó is súlyosan mérgező, ha a használata miatt esetleg valakit beperelhetnek.
Orgonavirágból már készítettem szörpöt. Iható, nem mérgező. Viszont nem túl karakteres sem az íze, sem az illata. Várhatóan a párlata sem lesz kirobbanó élmény.