Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Há-gyé Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35710
GPS!
Én általában térképet használtam inkább!
Egyszer a GPS megszólalt és mutatta hogy forduljak jobbra 50 méter után......csak az volt a gond hogy ez egy szlovák szerpentinen volt és ha elfordulok(szakadék) akkor túl hamar és meredeken érek le a völgybe:)))))
Előzmény: Béla6 (35707)
Há-gyé Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35709
Gratulálok!

Szóval ha jól értem voltak hibák de sokat nyomott a lapba hogy találtál olyat aki vállalta a betanítást!Egyébként ez mindig így működik....az újoncnak kell találni valakit aki betanítja????
Előzmény: -Foreszt- (35704)
Há-gyé Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35708
Igen lehet hogy a csomagküldő olcsóbb,de elég kényeskedők,a nagyméretű de könnyű árú nekik nem buli!

Aztán meg még van ennek más oldala is mint a ....sok -sok milliós 40cm-es kilátónak:)))....ha hallottál erről!
Előzmény: Béla6 (35705)
Béla6 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35707

Az a baj, hogy mostanában egyre többször visz be ilyen helyekre. Nem tudom...biztos érzi, hogy kis autóval járok, és ne legyen már olyan kényelmes az életem :D

 

 

nemlehet, hogya tervezési mód rövidre van állítva?

 

 

a pályáról/főútról letérés előtt meg érdemes megsasolni, hogy mégis merre akar elvinni, nehogy meglepi legyen belőle...

 

(persze saját tapasztalatból tudom, hogy ezt hajlamos a zember ellustálkodni, de megéri 1-2 percet erre pazarolni...)

Előzmény: _Gabesz (35697)
Béla6 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35706

Már azon gondolkoztam, hogy ha most elakadok, hogy a faszba mondom el, hogy hol vagyok.

 

 

esetleg a dzsipszíesz kórdináta megadásával? :-)

Előzmény: husky610 (35691)
Béla6 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35705

Már miért ne járnának nemzetközibe 3,5-el!Ha kis rakományt kell vinni akkor is a behemót vigye?:)))

....én pl. vittem lengyelbe még 15kg-ot is,csak 4 méter hosszú volt!

 

 

hát azt nyilván nem, csak gondoltam összeszerveznek 1 nagy fuvarra valót, mert kevéssel elég drága buli messzire fuvart szalajtani...

 

meg esetleg jóval olcsóbb a csomagküldő szolgálat, ha kevés cuccról van szó... (?)

 

 

a sztori jópofa, jó ilyenekre visszaemlékezni...

 

én is főként azokra emléxem a régi utakból, amikor volt valami gebasz, a többi eléggé összemosódik... :-)

Előzmény: Há-gyé (35698)
-Foreszt- Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35704
Sziasztok! Felvételizős sztori.

Hát a sztorit az elejéről el kezdem Ádám és Évától, mert onnan érdekes így utólag nagyon vicces volt.

Nah akkor Reggel már fel keltem időben ,hogy ne legyen semmi gubanc el is indultam időben oda érek a wabi telephelyre 7:50-re meg kérdeztem a portástól, hogy merre van a felvételi iroda el is mondta hogy az útvégén jobbra aztán megint. Meg találtam, amit mondót és be mentem meg kérdeztem a portás nénitől hogy helyen vagyok-e hát nagy meg lepődésemre nem jó helyen voltam mert ez a M0 wabi terület itt is van felvételi iroda de ami nekem kell az egyel tovább a Nagykőrösi út 351 szám alatt van nah magamban mondom jól el b.. Az idő meg csak megy na akkor go a kocsiba irány a Nagybani piac nah meg is találtam a helyet de itt nem lehet parkolni csak az OMV kútnál a portás szerint. ÁÁ mondom, már semmi gond átparkoltam aztán gyerünk be az épületbe aztán fel 13 szobába ott egy nagyon aranyos lány van adta a papírokat a kezünkbe már voltak egy páran azt értelem szerűen ki tölteni és aztán vissza adtam ahogy be léptem már azzal a lendülettel nyomták a kezembe hogy irány az orvosi. Hu mondom ez gyorsan megy:)) Hát át ballagtam az orvos hoz és ott mehettem is befele persze itt is előtte millió papírt kell ki tölteni. Nah ott az orvos nálam egy nő volt rendes de az asszisztens az érdekes úriember volt de végül jól el dumáltam vele nem volt gond. Amit néztek szem,vérnyomás meg rengetek orvosi kérdés mire vagy allergiás meg hasonlók. Nah itt végeztem alkalmas vagyok vissza a papiral a 13-mas szobába be adom már adták is vissza hogy nem jó el írták a nevemet rajta nah, vissza a dokihoz ismét igazából én nem is néztem mikor a kezembe nyomta csak azon járt a fejem ,hogy go innen vissza. Nah de mindegy vissza mentem kicserélték aztán vissza ismét. Ez után volt egy elbeszélgetésem ott a 13-mas szobába kérdések milyen papírokat kell vinni magával ez embernek ,meg mit nézünk átt a kocsin elindulás ellőt hogyan kell össze akasztani nálam ennyi volt mert előtte jól össze ismerkedtem az úri emberel mert még nem láttak GKI igazolványt és igazából erről kérdezősködőt hogy milyen a vizsga meg hasonlók kérdések jöttek felém szóval itt nem volt para csak ami ezután jött az volt kemény számomra. Jött a teszt vezetés

Nah itt már kezdtem félni rendesen, hogy úristen mekkora:)))A szerelvény egy zöld Volvo 400 a pot ez pedig nem tudom csak annyi hogy piros ponyvás.:)))
Jött is az oktató elvit még rajtam kívül még egy kollégát hogy akkor mi ketten. El mentünk hátra a telepen belül és hát mit ad az isten én kezdem addig másik kolléga kiszáll és nézi a manővert nah mondom magamba basszus. Akkor előre kb.20 méter ezzel nem volt gond most akkor egyenesen hátra nah itt jött már a para mert nagyon béna voltam :(. Egy részeg egyenesebben megy mint én. Ezután akkor be halszálkába tolatás jobbra tök jól ment mid addig míg szolt az oktató hogy nem ez a csík ahová kéne jönni nah ezután kész voltam le izzadtam pillanatok alatt hogy vége. Ez úgy ahogy sikerült aztán előre ki menni egyenesen és ott ismét tolatni 90fok ban egy másik pót mellé kellet volna be tolatni balra úgy hogy egy karhossz a két táv nah ez nem jött össze mert volt vagy 5 m a táv.:(
Ezután innen ki menni egy kört tenni és szemből be állni halszálkába ezzel nem volt gond előre nekem ment. Hát körülbelül ennyi volt a teszt vissza az irodába és szólni hogy kész vagyok a vezetéssel. Ott mikor már vissza értem már ment a sztorizgatás hogy ki hogyan vezetett és meg is lepődtem rajta hogy volt egy öreg róka aki a Gartnertöl jön ide és le baszta az oktató mert nem tudta a kocsit 4. be tenni. Na mondom még ilyen is van.
Vártunk aztán ismét be hívtak beszélgetésre és hát egy szóval nem voltam egy hullámhosszon az illetővel. Itt aztán jöttek a kérdések első körben mint is csináltam hol mennyit vezetem aztán egyszer csak hirtelen Oslo hol van?Hu mondom ez így gyors mondom hogy főváros de nem tudom hogy melyik ország az. Be vallottam töredelmesen neki mondta hogy nincs gond de legalább tudja hogy tudom főváros ez már jó pont. Aztán Benelux államokat soroljam el neki ezzel nem is volt gond egy országot ki felejtetem ezután Románia felé határállomásokat mondjak? Gyula,Ártánd ezt a kettőt tudtam de neki nem volt elég. :( Még egy kicsit nyüstölt hogy hogyan akarok én kamionos lenni na mindegy. Aztán jött a Tachográf kérdésekkel na itt én el véreztem mert nem nagyon tudtam mindenre a jó választ hát ez van. Nah itt már gondoltam, hogy végem kész mehetek haza. Aztán hirtelen meg kérdezte hogy ha felvesznek akkor lenne-e valaki aki be tanít? Hu mondom persze Deps itt szépen fel írta hogy ki hova milyen csoport. És ezek után mondta, hogy meg kérdezi a csoportot és vissza hívnak majd hogy mi lesz. Ismét gyors le izzadás hogy még nincs vége meg vajon mi lesz, aztán kb 15 perc várakozás után jöttek, hogy mennyek be a 13 szobába ott már adták a papírt a kezembe hogy ezeket kéne be hozni hétfőn és hogy fel vagyok véve nah itt már mosolyogtam:))Nagy kő le eset a szívemről végre mondom. Király:)))

Annyit még hozzá tennék hogy nem mindenkit vettek fel mert voltak páran akik váró listára kerültek.


Nah meg annyit hogy szerintem, ha nincs ez az oldal akkor biztos vagyok benne hogy nem vesznek fel és itt is szeretném meg köszöni a segítő készséget mindenkinek. Persze első sorba DEPS-nek aki elvállalt és sokat intézet az érdekemben, köszi. Ja és mehetnékem van már :))))KÖSZI MINDENKINEK!!!!

út:Nem vagyok valami regény író de remélem azért mindenki el tudja majd olvasni:)))))


Előzmény: Pavel (35695)
Gasolin Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35703
Nem minden rendőrnél lehet fizetni kártyával. Még németországban sem egységes. Van olyan országrész ahol igen, van ahol nem (pl. én Karlsruhe-nál nem tudtam). Nalunk is kisérletképpen talán a dél-alföld egyik részén akarják bevezetni (az index írt róla pár hete)
Belgiumban sem tudtam fizetni a rendőrnél.
(az valóban gyakorlat, hogy elkisérik automatához)

Olyan kártya, hogy mindenhol jó olyan nincs. Ilyet csak bank állít ügyfélszerzés érdekében.
Nekem Mastercard Gold kártyát se fogadtak mindenütt. Pedig a bank a kártya használatért 200eFt-ot zárolt a számlámról fedezetként. Csak azután oldották fel az összeg zárolását ami után vissza adtam a kártyát és pár hónap után bementem szemlyesen és visszakértem vissza azt ami az enyém. Maguktól elfelejették az zárolást feloldani.
Előzmény: Kamionosné (35701)
Béla6 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35702

Ez az út nincs is messzi az enyémtől ;)

 

tudom, lecsekkoltalak... :-)

Előzmény: _Gabesz (35697)
Kamionosné Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35701
Az én férjem már fizetett rendőrnek is bank kártyával. Úgy tudom, hogy már itt Magyarba is be akarják ezt vezetni, de lehet, hogy rosszul emlékszem erre a hírre. Neki is két kártyája van, de egyiket se fogadják el! Pedig direkt olyat igényeltünk ami mindenhol jó!
A kollégáidnak meg lehet a kártyán se volt pénz, mert ugye azon se tart örökké a mai fizetésekből ítélve, csak szégyellték elmondani esetleg. Mert ha nincs a rendőröknél kártya olvasó, el is viszik automatához, tapasztalatból tudom!
A bolttal kapcsolatba, meg kinek a pap, kinek a papné!
Előzmény: Gasolin (35688)
Gasolin Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35700
Én azt mondom, hogy egy ilyen hosszú túrára érdemes legalább 300-400€-t vinni.
Inkább hozza vissza felét, háromnegyedét az ember minthogy megszoruljon és még kaját is kunyerálnia kelljen. Ja és alapszabály, hogy többi sofőrnek ne nagyon mond meg mennyi pénz van nálad mert mindjárt kölcsön akarnak kérni. Pénzt pedig nem egy helyen tartani, mert ha elveszted, vagy ellopják akkor még hozzá tudsz férni a másik részéhez. A rendőri bűntetés is 50€-nál kezdödikés az könnyen jön. (Elég egy tgk. tiltó korlátozást elnézni és már lehet fizetni.)
Nálam annyiban volt speciális az eset, hogy amig nem volt holland és belga kikötő belépőm addig minden belépésnél a hollandoknál 10€-t belgiumban 5€-t kellett fizetni (egy nap akár 30-40 euro is elment így). Ezért jól jött, hogy volt több pénz nálam. Ott bankártyával fizetni nem is lehetett csak kp.-ban.

Előzmény: -Foreszt- (35693)
Há-gyé Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35699
Gratula!És engem is érdekelne.......
Előzmény: -Foreszt- (35694)
Há-gyé Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35698
Már miért ne járnának nemzetközibe 3,5-el!Ha kis rakományt kell vinni akkor is a behemót vigye?:)))....én pl. vittem lengyelbe még 15kg-ot is,csak 4 méter hosszú volt!

Ezen az úton esett meg velem is hogy rövidíteni próbáltam,és a térképen kiszúrtam egy hegyek közötti kisebb utat......na ez aztán annyira kicsi lett hogy már meg is szűnt,valahol egész magasan a hegytetőn......ráadásul a száraz útról hírtelen belefutottam 20cm-es hóba is!Na a víz le is vert rögtön hajnali 2óra volt,elakadtam,és a legközelebbi település fényei csak gombostű fejnyiek voltak.....kiszáltam,vak sötét volt,egyszer mozgást hallottam majd kilépett valami nagy szarvas a sűrüből.....brrrrr nem kívánom senkinek:)))!No nagy nehezen kitolattam a hóbol,a tolatófény volt mindössze,majd megfordultam,.....370-szer előre hátra mozogva:))),mégse tolathatok le sötétben a hegyről:)......de a plató vége szerintem kilógott a szakadékba is néha.Végül is sikerült.....és utólag még vicces is de ott nem volt az....aztán inkább kerültem mint ilyen kalandban részem legyen.
Előzmény: Béla6 (35689)
_Gabesz Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35697
Béla,
Ez az út nincs is messzi az enyémtől ;)

Gas, Husky,
Az a baj, hogy mostanában egyre többször visz be ilyen helyekre. Nem tudom...biztos érzi, hogy kis autóval járok, és ne legyen már olyan kényelmes az életem :D
zsoti. Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35696
Grat!:)
Ez engem is érdekelne!:)
Előzmény: Pavel (35695)
Pavel Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35695
Grat :)
Mi volt a felvételin?
Előzmény: -Foreszt- (35694)
-Foreszt- Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35694
Nah,Tényleg sikerült a felvételem.
Wabis lettem!!!:)))))
-Foreszt- Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35693
Hali!

Még is mennyi eurót vigyen ki magával az ember ha egy 3-5 hétig van kint?Mennyire kell durván számolni 100 euró.Mert most csak számolgatok hogy 2-4 euróig terjed a fürdés ha minden igaz és akkor 60 csak a pancsi durván.
Előzmény: Gasolin (35688)
-Foreszt- Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35692
Szia!

Nekem Január 27-én volt a vizsga és Február 16-án kaptam meg.
Előzmény: Jokem (35682)
husky610 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35691
Tavaly februárban pont a 3,5-essel tekeregtem én is, és Pécs előtt volt vmi baleset és útzár volt. Sietős címek voltak így beütöttem a gps be a Komlói címet, és egyből kidobott egy utat ami kb 300 méterrel mögöttem volt, visszaforogtam és gyíí. Az első 3-4 km normál út volt, volt is szembejövő, majd egyszer csak volt vmi komunista gyár, onnan jöttek ki a kocsik, a gps szerinti út meg a gyár mellett ment tovább. A vége az volt, hogy hegyi kis zerge baszta ösvényen mentem, se gázt se féket nem mertem nyomni mert tiszta hó meg jég volt minden, itt-ott volt 5-10 centi szinteltérés az útban. Már azon gondolkoztam, hogy ha most elakadok, hogy a faszba mondom el, hogy hol vagyok. Oszt a végén kikeveredtem Komlón, de furcsán néztek az emberek, hogy egy ösvényből előkerült egy 3,5 es furgon.
Előzmény: _Gabesz (35687)
Gasolin Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35690
Fogd fel úgy, hogy volt egy kis kirándulás. :o)

Egyszer baleset miatt letereltek a rendőrök az autopályáról hajnalban. Igo tervezett is gyorsan egy másikat. A gond az volt hogy kacskaringos erdei út volt dombnak felfele haladtam már kb. negyed órája és egyszer kitette a 2m széles korlátozást. Kamionnal voltam és pánik rendesen előjött pláne amikor kitettek egy táblát, hogy lesz majd egy viadukt is. Mondom ha itt vissza kell tolatni akkor nagyott szívok.
Egyszer csak jött szembe egy kamion így sikerült némileg megnyugodni. Gondoltam ha a szembeirányból jön és ő is elfért akkor csak átjutok én is. Pár kilométer múlva jött az autópálya majd a felhajtó. Azért ilyet "élményt" nem kivánok többet magamnak. Volt stressz rendesen.
Előzmény: _Gabesz (35687)
Béla6 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35689

Az a legszebb, hogy most csak 3.5-el járok :)

 

3.5-essel külföldön?

aszittem nemzetközi viszonylatban csak a nagyok járnak...

 

hát az osztrákoknál vannak érdekes utak, nyáron pölö karintiában jártunk, és egyik nap - egy sóbarlanghoz igyekezvén - ezen az úton mentünk, ami egészen elképesztően szűk szurdokban vezetett egy szakaszon...

 

na arra sem érdemes nagyobb géppel rövidíteni... :-)

Előzmény: _Gabesz (35687)
Gasolin Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35688
A Real nem drága a németeknél. Még a magyarországi áraknál is sokszor olcsóbb. A minőség meg döntően magasabb az otthon megszokottaknál. Én gyakori vendég vagyok náluk és van tiszta ingyenes WC is náluk. (ha már WC a Sanifer pár kúton emelte az árat 0,70€-ra. Ha beválik akkor a többinél is ennyi lesz a tarifa.)

Bankártya.
Külfödön elég drága automatából készpénz felvenni. Nem reklámként mondom, de az Unicreditnél külföldön is ingyenes a készpénzfelvétel a saját automatából (azt hiszem 12 országban).
Én 2 bankártyát tartok magamnál 2 különböző banktól. Az egyik Mastercard a másik Maestro. Ha az egyiket nem fogadják el akkor még mindig tudok a másikkal fizetni.
Inkább fizetek egy másik számláért havi plusz 300Ft-os számlavezetési díjat de nagyobb biztonságban érzem így magam.
4 euro felett boltban ritkán fizetek kp-el. Automatikusan adom a bankártyát (volt hogy hülyén néztek rám és kérdezték, hogy nincs kp. Válaszoltam, hogy nincs). A készpénzt inkább megtartom későbbre, mert soha nem lehet tudni mikor kell (pl. egy bűntetést fizetni).
Párszor előfordult, hogy azért kellett elb@sznom pár órát (vezetési időt) mert néhány f@szfej kollégámnak kellett készpénzt vinnem mert megállította a rendőr és annyi pénz nem volt nála, hogy kifizesse a bűntetését. (a rendőr meg külföldön nem engedi el ilyenkor a sofőrt).
Volt aki úgy jött el otthonról egy 3 hetes túrára, hogy hozott magával 40 euro-t költőpénzként.


Előzmény: Kamionosné (35685)
_Gabesz Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35687
Az a legszebb, hogy most csak 3.5-el járok :)
Azokon az utakon egy 7.5-es is nehezen ment volna el. Megfordulni nem lehetett, megállni meg nem mertem mert akkor az életbe nem indulok el, olyan havas jeges volt az út. Ott volt elolvadva a hó ahol a fák koronája nem ért össze és a nap elolvasztotta :)
Előzmény: Béla6 (35686)
Béla6 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35686

Igo bekaphatja. Tegnap úgy bevitt a sűrűbe, hogy rendesen turista utakon vezetett Leibnitzből Fehringig. Épp csak azt nem mondta, hogy a következő 5 km-en a piros jelzést kövessem.

 

 

hát ausztria elég dimbesdombos vidék, érdemes a pályán maradni, amíg csak lehet, különösen ilyen nagy dögökkel... :-) 

Előzmény: _Gabesz (35673)
Kamionosné Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35685
Szia!

Ha Te nem vagy hülyén halok meg! Köszönöm, köszönöm, köszönöm...
De azért van az úgy, hogy elfogy a kp, és csak a kártya marad, és más bolt nincs a közelben, de hát egy OKOS kamionos erre is gondol biztos!!!
Érdekes, de az OTP-s visa kártyát mindenhol elfogadták, kár hogy váltottunk!
Na és igen a Real drága, de neked "jól" menő vállalkozónak, biztos mindegy hol vásárolsz!!!!!!!!
Gondolom a ruháid is Calvin Klein-nál, vagy valami hasonló helyen veszed!
Te vagy a nagy ÁSZ?! Nekünk csóróknak jó a Kínai is!
Előzmény: 95xf (35663)
_Gabesz Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35684
Szóval ezzel:
Előzmény: _Gabesz (35683)
_Gabesz Creative Commons License 2010.02.18 0 0 35683
Scania fűtés tényleg jó. Én ezzel mentem 2-3 kanyart, és ez is nyomta mindenhonnan a meleget. Belül meg sokkal jobban éreztem magam mint egy MAN-ban, vagy mint egy Merciben. Pedig azok sokkal tágasabbak voltak.
Előzmény: Roadtrain (35681)
Jokem Creative Commons License 2010.02.17 0 0 35682
Foreszt!
Mikor vizsgáztál le GKI -ból? (Csak azért kérdezem mennyi idő volt mire kipostázták!)
Előzmény: -Foreszt- (35670)
Roadtrain Creative Commons License 2010.02.17 0 0 35681

Látom nem figyelsz :o)

Nos a barátom 105-ébe nemtudom mi nyomja ott a hideget  ő ezt mondta nekem.Nem szidta a DAF-ot csak elmondta a negatív tapasztalatokat.A DAF 8hónapos amivel jár :) így van benne amper (vagy mi a tök) csak tévéztek a kollégákkal egész délután és elfelejtette beindítani lefekvés előtt.

Azt,hogy a SCANIAba mi széria és mi opcionális frankón nem tudom,talán Pavel többet tudna erről mesélni,de amivel én mentem volt benne és tök jó dolognak tartottam,nekem tetszett.A hűtő is megfelelő méretű volt számunkra.Biztos van nagyobb hűtő valamelyik gépbe,de nekünk ezt dobták :) én szerintem nekünk elfért a tálca,de mindjárt keresek képet.

A fűtése meg tökéletes volt,nem fáztunk,pedig egyszer kétszer be kellett rúgni a szerkezetet.Rövid időn belül olyan meleg volt a fülkébe,hogy alsógatyába ugráltunk.

Lehet amelyikkel te mentél fos volt :D

Liili jót akart lehet csak furcsán adja elő néha.Fogalmazási problémái lehetnek.Na nem nagyon csak pár szót kihagy és ettől már más értelmet nyer a mondani valója.

Előzmény: 95xf (35663)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!