Nekem az jött le, hogy nem értek semmit. A nagy (heftit) tövig bele nyomják a grappás pohárba a kóstoló szakik. Az etilacetát tartalom mértékében nagy a szórás, 73- 1995 mg/ liter.
A tesztelt termékek többsége messze alatta van annak a szintnek, amit itt a fórumin minőséginek nevezünk, innentől kezdve nem tud meghatni akármit hoz ki eredménynek. :)
Nem tudom ki mennyit ismer a futott tételek közül, de szerintem ez kicsit durva lett. (Az eredeti Szupermenta-cikk legalján van egy link a táblázathoz.) Hogy az Agárdi nyerte ezt a mezőnyt, az teljesen rendben van (azok alapján, amiket ismerek a listáról), de hogy egy Nosztalgia szintű alsópolcos mit keres az 5. helyen, vagy egyáltalán mire kap 20 körüli pontot minden szar ott, ahol az Agárdi kap 31-et (ha jól vettem ki, ez közel maximális pontszám volt), azt nehéz megérteni.
Írták, hogy laikus bírálók is részt vettek (akiknek egy tömeges vakteszt bőven túl nehéz műfaj; megjegyzem, nekem is), de állítólag kisebbségben voltak.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Bodzavirág nem egyenlő orgonavirággal,. Csináltam magam is Bodzavirág párlatot, likőrt, szörpöt, de ez nem mondható pálinkának. Lehet véleménye erről mindenkinek, de! Tegye már fel a kezét aki nem hazai gyümölcsből, ami egyébként zöldség, tudott ízletes folyadékot csinálni, amit lehetne pálinka jellegű alkoholos italnak nevezni. Kivételt képez Pálinkás Alex