Keresés

Részletes keresés

peppermintpetty Creative Commons License 2014.03.03 0 0 15814

szia!

köszönöm szépen!

megnéztem a honlapot, szimpatikusnak tűnik, főleg, mert végzett orvos.

a biorezonanciával kicsit szkeptikus vagyok, még ismerkednem kéne vele.

 

Előzmény: Pacsker12 (15811)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 15813

azt még elfelejtettem megírni neked, hogy itt nem csak ételallergiát néznek, hanem kb mindent ami allergiát okozhat. pl fűfélék, állati szőrők, anyagok, mint pl a gyapjú, aromák, penészek stb.

500 féle allergént vizsgálnak meg és ha te személy szerint gyanakszol valamire, hogy lehet az okoz nálad allergiát (pl. öblítő, saját kutyád szőre, arckrém, testápoló stb), akkor azt is megvizsgálják, hogy nem e vagy rá allergiás. Nekem az arckrémeimet is megnézte a dokinéni és 2 a kukában landolt mert allergén anyag van benne.

remélem segíthettem! :)

Előzmény: peppermintpetty (15809)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 15812

Bizonyos fűszerekben, fűszerkeverékekben van glutén vagy tejsav, így akár attól is éghet a beled, vagy csak szimplán nem bírja a gyomrod a fűszeres kajákat.

nekem amúgy egy hónap után még nem jelentkezett javulás, ez egy türelem játék.

viszont, előre elnézést ha megsértek valakit, de azt baromi nagy baromságnak tartom, hogy azért mert valaki szerint a disznóhús pl rossz a sömörre, akkor ne egye senki aki sömörös. mindenkinél más okozza a sömört és ha az összes olyan kaját mellőznénk ami állítólag rossz a sömörre, akkor jóformán éhenhalnánk.

Én mikor elmentem erre az allergia kezelésre, akkor a gyomorpanaszaim és a rosszullétem miatt mentem, nem a sömör miatt. de végül kívül, belül elkezdtem meggyógyulni. ami szuper! :)

szerintem érdemes minden sömörös betegnek először kivizsgáltatnia magát, és csak ezt követően mondjon le élelmiszerekről. addig felesleges, mert lehet hogy valaki hónapokon keresztül sanyargatja magát azzal hogy nem eszik a kedvenc ételeiből, mert az állítólag "rossz" és közben meg simán ehetne belőle.

így sem egyszerű nekem lemondani a tej és gluténmentes kajákról és azokat mással helyettesíteni (ráadásul bizonyos összetevők baromi drágák is), de ha még ennél is több dologról kellene lemondani akkor összeroppannék. ennyit még el tudok viselni és együtt tudok vele élni. de én is azért nem eszem ezeket, mert kiderült hogy nálam ez okozza a sömört. és így könyebb hogy már tudom mi okozza és nem kell többet kísérletezgetnem. :)

Előzmény: B.GY (15807)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 15811

Szia!

Én Dr Füzes Editnél magánrendelőjében voltam pesten,de vidéken is van rendelője.

Neten ha rákeresel a nevére,akkor sok infót találhatsz róla.

Ő az első olyan orvos,akinél úgy éreztem hogy érdemes volt elmenni. Nagyon szimpatikus nő és odafigyel a betegre.

Előzmény: peppermintpetty (15809)
babboo Creative Commons License 2014.03.03 0 0 15810

Próbálta már valaki D vitamin cseppel kenegetni? Állítólag jó.

peppermintpetty Creative Commons License 2014.03.03 0 0 15809

kedves Pacsker!

te hol voltál,milyen vizsgálaton,ami kimutatta a gluténérzékenységedet?

vérből? cöliákia teszten? illetve a tejfehérjét?

köszönöm:)

 

Előzmény: Pacsker12 (15806)
babboo Creative Commons License 2014.03.03 0 0 15808

A hústól nincs sömör. A glutén (kenyér, liszt, tészta, árpa, rozs) és a tejtermékek a felelősek sokszor. Zöldség, hús, lenmagból sütött kenyér, gyümölcs, dió, mogyoró, mandula, tojás jöhet. Én a piskótát is őrölt mandulából, vagy mogyoróból sütöm. Nálam az a baj, hogy mindig becsúszik valami, amit nem kéne ennem. Szerintem azért nem javul a sömör. Vendégségben én sem utasítok vissza semmit. Pedig tudom, hogy hónapok kellenek, mire helyreállna a bélés. Már sokszor írtam, hogy olyan cuccokat sem szabad enni, amik áteresztővé teszik a bélfalat. Krumpli, hüvelyesek, paradicsom, paprika, padlizsán, stb. jó lenne, ha valaki kitartóbb lenne, mint én és betartaná teljesen ezt a diétát. Akkor látnánk, hogy mi is a helyzet valójában. Sajnos nem vagyok elég állhatatos.:-(

Előzmény: B.GY (15807)
B.GY Creative Commons License 2014.03.02 0 0 15807

Akkor miért nem minden hurkától ég a belem?A sima rizstól semmi bajom.A túl fűszeres dolgoktól vagyok rosszul,lehet az akármi.Van olyan hely ahol eszem hurkát-kolbászt,attól semmi bajom.1 hónapig nem ettem disznóhúst kb.Azért annyi idő alatt csak látszott volna valami halványodás.Mondjuk kenyeret meg ilyesmit mindennap eszem.Azért vettem kólát,mert munka közben nem nagyon volt szódabikarbónára lehetőségem.Nekem a kóla is helyre teszi a belemet,főleg ha másnapos vagyok.

Előzmény: babboo (15805)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.03.02 0 0 15806

Igaza van az előttem szólónak. :-)

Habár a glutén,mint bármi más 48óra alatt kiürül a szervezetből,csak olyan mint egy fűnyíró,ami végig megy a bélbolyhokon és hogy az helyre jöjjön kell neki kb másfél év.

nekem amúgy kb 2hónap volt mire már látványossá vált a javulás,aztán hétről hétre egyre szebb lett a sömör. Kb 4-5hónapja vagyok tej és gluténmentes diétán és ha így megy tovább,akkor nyárra eltünik. Viszont azok a pontok,ahol közvetlenül indult a sömör (nekem pl könyök) az lassabban gyógyul,mint a többi terület. Egy ismerősőmnek pl miután abba hagyta a tej fogyasztását,mert arra lett allergiás, kb 1év kellett mire teljesen felszívódott a sömör.

Előzmény: B.GY (15804)
babboo Creative Commons License 2014.03.02 0 0 15805

Hogy reagálna, ha mindent eszel? Ez nem egyik napról a másikra következik be. Több hét, amíg kiürül például a glutén. A gyomrod a hurkában lévő szénhidráttól ég. Rizs, zsömle, stb. A kóla nem a legjobb választás gyomorégésre, inkább szódabikarbóna, vagy almaecet a jó.

Előzmény: B.GY (15804)
B.GY Creative Commons License 2014.03.01 0 0 15804

Akkor jó:) A csülkös pacalt én is szeretem,csak asszony nem főzi meg mert utálja.Én semmilyen kajától nem leszek rosszul,kivéve a nagyon fűszerestől.Tegnap ettem a piacon májas hurkát,utána égett a belem.Meg kellett innom 1liter kólát,pedig nem szoktam.Én úgy vettem észre,hogy a sömöröm nem reagál étrend változásra.Remélem nem vagyok allergiás semmire.

Előzmény: Pacsker12 (15803)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.03.01 0 0 15803

Dehogy vagyok fényevő! :-P vega meg végképp nem. Imádom a húst. :-)

Nekem így más hogy nem ehetek bizonyos dolgokat,mert nem azért nem eszem,mert állítólag rossz a sömörre,hanem azért mert rosszul leszek tőle. Olyan mint ha baromi másnapos lenne az ember és az ájulás kerülget. Az már csak a grátisz volt,hogy a sömör gyógyulni kezdett.

Amúgy ugyanúgy betömök egy jó kis csülköspacalt mint bárki más,csak vannak olyan kaják,ahol pl a tejet mással kell helyettesítenem,meg kenyeret is pl magamnak kell sütnöm,ha enni szeretnék.

Nem egy összeaszott csontkollekció vagyok,szóval hidd el,bőven van mit ennem. :-D

Előzmény: B.GY (15802)
B.GY Creative Commons License 2014.03.01 0 0 15802

Akkor mit eszel fényt ? :)Én mindent megeszek ami már nem él:)Nekem is mondták,hogy ne egyek húst meg tejterméket.Zöldségeket egyek csak,meg gyümölcsöt?Akkor nem tudok dolgozni.

Előzmény: Pacsker12 (15801)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 15801

Nekem sem volt egyszerű elhiheted. Ráadásul mivel én a tejfehérjére is allergiás vagyok,így pl tejcsokit sem ehetek,pedig imádom,meg ha vmiben tejsav vagy bármi tejszármazék van akkor már nem ehetek belőle. Elég szar folyton figyelni miben mi van,de már hozzászoktam. Végülis csak akaraterő kérdése. :-) mondjuk azt utálom mikor vki 2pofára zabál előttem vmit amit imádok. :-P

Ja és télen azért viszonylag kevés a pucér ember az utcán. :-P viszonylag :-)

Előzmény: B.GY (15796)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.02.28 0 0 15800

A TBáltal támogatott nekem sem mutatott semmit,de meg sem lep,mert némelyik orvos sz*rik az egészre,legalábbis én ilyeneket fogtam ki eddig.

Aztán elmentem egy fizetős vizsgálatra és ott állapították meg,hogy több ételre és egyéb más dolgokra is allergiás vagyok. Mióta nem eszem az allergén anyagokat, nem vagyok rosszul és nem mellesleg a sömöröm is majdnem eltűnt,pedig olyan csúnya volt a lábam, mintha megégett volna az egész felülete.

 

Előzmény: nono444 (15795)
babboo Creative Commons License 2014.02.28 0 0 15799

Kár volt megvenned. Nincs Csenge. Nemrég linkeltem be ide egy másik csodakönyvet, amit szintén "ő írt". Sohatöbbé mióma címmel. De van sohatöbbé más is, most nem jut eszembe. Szegény Csenge, mennyi baja van szegénynek! Még szerencse, hogy ideje is van bőven elolvasni azt a többezer oldalt, beszélni ennyi orvossal, aztán az egészet összerázni. Észre kéne venni, hogy ilyen "könyvet" mi is tudnánk írni, semmi új nincs benne, amit ne tudnánk magunktól is már a sok év tapasztalata alapján. Egyébként megrendelte más is, persze nem gyógyult meg. ha az egész "módszert" megcsinálod, akkor is itt fogsz tartani. Kivéve, ha esetleg gluténérzékeny vagy, mert akkor, ha nem eszel glutént, elmúlik a bajod.

Előzmény: old coon (15798)
old coon Creative Commons License 2014.02.28 0 0 15798

No jelentkezem (mivel senki sem próbálta még a Csenge-féle kúrát), ugyanis beruháztam egy ilyen történetre.

Mindent megkaptam, ami a felsorolásban volt. (elektronikus megoldásokat részesítettem előnyben)

A hanganyag egy meditációs félórás "gyakorlat", amit nap mint nap nyugodt körülmények között végig kell hallgatni. (eddig 2x hallgattam mind2x bele is aludtam a közepénél és a végén felébredtem)

Nagyon bízom benne, hogy használ.

A dokumentáció pedig az immunrendszerünk rendbetételéről szól, mint: méregtelenítés, böjtölés, környezetünk mérgei stb. összefoglaló, nem bő lére eresztve.

Ha valami számottevő változást tapasztalok, jelentkezem.

 

 

B.GY Creative Commons License 2014.02.27 0 0 15796

Az a baj,hogy magamat ismerve akkor is ennék meg innék mindenfélét,ha nem szabadna:)Inkább vakarózok,minthogy ne egyek-igyak.Alkoholt nem ittam 1 hónapig meg nem ettem disznóhúst vagy 2 hétig,de a sömört nem nagyon érdekelte.Tegnap olvastam,hogy az emberek 90%-a D vitamin hiányos,meg hogy miket okoz ha nincs elég a szervezetbe.Télen sem vagyok szégyenlős,csak akkor fázom ha meztelenkedek az utcán :)

 

Előzmény: Pacsker12 (15794)
nono444 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 15795

helló,

 

én is voltam ételallergia vizsgálaton és nekem sem jött ki semmi vissza is

tértem a húshoz és kenyérhez. (majdnem 2 évig vega voltam és nem ettem kenyeret).

Most eszek mindent de lehet, hogy újra le kellene állnom.

Csináltam 1 hétig káposztaleves kúrát is csak akkor kaptam egy szurit izületi fájdalomra

ami nem volt túl jó dolog mert a sömöröm szinte teljesen eltűnt (azt hittem a leves miatt)

de utána kicsit mérgesebben jött elő.

 

 

Előzmény: Pacsker12 (15794)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.02.26 0 0 15794

Ez nem szeretem kérdése! :-P

Én is szeretem a tejtermékeket meg a péksütikből is kétpofára tudnék zabálni,de vmit vmiért. Ha azt akarom,hogy elmúljon a sömör,akkor áldozatot kell hozni. Én ezelőtt mindenféle tejes-gluténes dolgot imádtam, de ha a sömör nem lenne,akkor sem ehetném,mert szalmonella-gyomorrontás szerű tüneteket okoz. :-S

Annak meg örülök,hogy nyáron nem vagy szégyenlős. ;-)

Előzmény: B.GY (15792)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.02.26 0 0 15793

A képekért bocsi, 2x is feltöltöttem,de mégsem jelenik meg. :-(

 

Előzmény: babboo (15790)
B.GY Creative Commons License 2014.02.26 0 0 15792

Én nyáron akkor is felveszem a rövidgatyát,ha látszik a sömör.Sőt félmeztelen dolgozok kint,ha 40 fok van.Nem fogok azért megsülni,mert foltos vagyok.Lehet elmegyek egy kivizsgálásra,bár én szeretem a tejterméket:)

Előzmény: Pacsker12 (15788)
babboo Creative Commons License 2014.02.26 0 0 15791

Zolit igazolva, én láttam, hogy nem láttam semmit rajta.:-))))

Előzmény: zoliee81 (15787)
babboo Creative Commons License 2014.02.26 0 0 15790

Bár a képek most is lemaradtak, de teljesen egyetértek veled! A glutén és a tejtermékek nem tesznek jót senkinek!

Előzmény: Pacsker12 (15788)
Pacsker12 Creative Commons License 2014.02.26 0 0 15789

Ja a képek lemaradtak! :)

Pacsker12 Creative Commons License 2014.02.26 0 0 15788

Sziasztok!

 

Szépen megfogalmaztam a levelem, majd ledobott az index, így most rövid és tömör leszek, de ha kérdése van valakinek,nyugodtan írjon. :)

Tényleg csak röviden, a lényeg hogy kb 7-8 éve vagyok sömörös és eddgi semmi sem használt, pedig szedtem gyógyszert, kentem a szterót és a természetes dolgokat is próbálgattam rendesen.

1 éve kezdődött nálam hogy hasi panaszok mellé hasmenés és hányinger, rossz közérzet is társult. ezért kivizsgálásokra kellett járnom. Végül, de hosszú utat bejárva, saját magam is az anyósom jöttünk rá arra hogy allergiás vagyok a tejfehérjére és a gluténre is. Voltunk ételallergia teszten (TBsen), de az nem mutatott ki semmit, de én ennek ellenére nem ettem semmi olyat amiben ezek benne lennének. Aztán elmentem egy magándokinőhöz aki megállapítota, hogy igazam van és még pár dologra ezen kívül is allergiás vagyok és na és candidám is van...hurrá! :D

A candidát azóta kikezelte a dokinéni, és most már majdnem fél éve tejfehérje mentes és kb 3-4 hónapja gluténmentes étrenden vagyok. Az eredmény a képeken látható, szinte már majdnem felszívódott a sömör és ha így folytatódik, akkor idén nyáron végre rövidnadrágban lehetek, mint bárki más. :)

Szóval ajánlom mindenkinek, aki egy ideje sikertelenül küzd ezzel a sz*rral, hogy menjen és vizsgáltassa ki magát, mert ki tudja kinél éppen mi váltotta ki.

 

Szép estét!

Pacsker12

 

zoliee81 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 15787
Már bánom, hogy annó 2008-ban nem csináltam képeket magamról, ha most találkozok valakivel, szimplán nem hiszi el, hogy sömörös vagyok....
Előzmény: nono444 (15786)
nono444 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 15786
a pontos mennyiséget nem tudtam de átállok 1x5-re. semmi javulàs egyenlöre de mit tehetünk? kitartóan próbálkozok.... kezem nem akar javulni elmegyek majd dokihoz hátha.
Előzmény: zoliee81 (15785)
zoliee81 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 15785
Napi 1x5 elég, nyelv alatt elszopogatva, előtte-utána se evés, se ivás 30 percet. Mentolt nem szabad rá enni-inni. Nekem főleg a belső combomon volt, a derekamon, a könyökömön, könyökhajlat, oldalamon, homlokomon, kb. mindenhol.
Előzmény: nono444 (15784)
nono444 Creative Commons License 2014.02.23 0 0 15784
napi 2x 5-öt veszek be belöle egyenlöre nem látom, hogy javitana. kitartok és szedem majd kiderül...
kézfejre (föleg a bütykön) van 5let, tapasztalat?
Előzmény: zoliee81 (15783)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!