Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2017.04.25 0 1 137389

                                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (137368)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.25 0 0 137388

.

:))

Előzmény: In Lak'ech (137387)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.04.25 0 0 137387

Különben hány mosolyjellel kell írni, hogy észrevedd a hozzászólás szándékát? Hogy azt feltételezd, nem tudok helyesen írni, nem nehezményezem. Azonban azt feltételezni, hogy nem szúr szemet egy egyszavas hozzászólásban, hogy az az egy szó pirossal aláhúzásra kerül a helyesírás ellenőrzés által...

No mindegy. Nem pörgöm túl a dolgot. :-)

Előzmény: hevezoli64 (137384)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.04.25 0 0 137386

Ugye te is tudod, hogy a piros pont a szlengben pirospont? :-)

Szóval neked is pirospont. :-)

Előzmény: hevezoli64 (137384)
foxrudi Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137385

Így van,ez az.

Előzmény: Törölt nick (137377)
hevezoli64 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137384

piros pont...:)

Előzmény: In Lak'ech (137383)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137383

pirospont! :-))))

Előzmény: Törölt nick (137381)
foxrudi Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137382

Kóstolj meg egy 3 éves kisüstit,és egy 3 éves tornyost,pl Vilmost,birset.Saját magad fogod érezni a különbséget.

Előzmény: Törölt nick (137378)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137381

mérőműszerekkel

 

Előzmény: Törölt nick (137380)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.24 0 1 137380

Igen lehet. Mert, mérő műszerekkel mérhető.

Előzmény: Törölt nick (137378)
endrepp Creative Commons License 2017.04.24 0 1 137379

Ha a kereskefelmi tételek kóstolása alapján kell erre válaszolni, akkor igaz. Viszont nem árt hozzátenni, hogy a tornyos főzők állítási lehetőségei sok üzemállapogot tesznek lehetővé, ezek univerzális eszközök, elvileg tudnának kétszeres főző profiljának megfelelőt is. Ilyen termékkel nem találkoztam még, talán az 1csepp próbál erre menni, sztem. nem sikerül egyenlőre.

Előzmény: Törölt nick (137378)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137378

Az itt elhangzottak egyébként mennyire helyénvalók? Miszerint a kisüsti eljárás ízben gazdagabb párlatot eredményez, mint az egy lépcsős. Lehet ezt egy alapigazságnak venni?

Előzmény: Törölt nick (137377)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137377

Én erre gondoltam. https://www.youtube.com/watch?v=gTdxynkj334

 

 

 

Előzmény: foxrudi (137375)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137376

Valakinél láttam, hogy ez volt duplikálva.

 

Viszont, akkor ő hűti és nem cserélgeti benne a betétet, és mégis jó pálinkát főz.

Előzmény: foxrudi (137375)
foxrudi Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137375

Csalló Szőllősyvel szűr,azt duplásította,s hűtőközeggel hűti a dupla falat.

Előzmény: Törölt nick (137374)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137374

Eddig úgy tudtam, Szőlősi félével szűr.   Vagy már fejlesztettek? 

Előzmény: 1zsakkrumpli (137373)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137373

A Csalló pálinkafőzde ugyanilyennel szűr, ő még az szűrőt dupla falusította, és hűti. Ő aztán "kiheréli", cserébe viszont finom a pálinkája, sőt versenyeket is nyer(t)

Na most akkor, hogy is van ez?

Előzmény: rézműves1 (137372)
rézműves1 Creative Commons License 2017.04.24 0 1 137372

Látom nagyon rákaptál a "műhely-szag szívásra"...:):)...nagyon klassz lett, csak nehogy tényleg kiherélje a páleszodat...mert ez aztán szűr, ha kell-ha nem...a dobozosnál azért valamennyire éntőlem függ a "lehalászás"...

És ott a felszínen látom is az eredményt és ahhoz igazíthatom a dolgot...

Ha kevesebb zsepit dobok rá kevesebbszer, akkor egy kicsit tudom szabályozni is...

Előzmény: 1zsakkrumpli (137283)
berczes Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137371

Postai úton igényeltem én is, 2 hét alatt megjöttek a párlatjegyek.

Előzmény: Figyelget (137339)
kupeci Creative Commons License 2017.04.24 0 1 137370

Eldöntés kérdése:)

Előzmény: zsuzska60 (137369)
zsuzska60 Creative Commons License 2017.04.24 0 0 137369

A 6. lehet a 4 is, nem kell annyit tökölni vele :-) Értelemszerűen a sorszámozás akkor csúszik... 

 

Előzmény: kupeci (137336)
sogi01 Creative Commons License 2017.04.24 0 1 137368

                                                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (137300)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137367

Erről már nem is beszélve: "...eldobása után félre tettél" ebben az esetben a félretettél is egybe írandó. :-))

Előzmény: schlumberger (137352)
Green Corner Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137366

Írjál rám!

Előzmény: Törölt nick (137365)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137365

Ez is az is. Az jó lenne.

Előzmény: Green Corner (137347)
Törölt nick Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137364

Igen, de nagyon rossz cefre esetén lehet akár 10 % is.  Alma esetén inkább 23_25% lesz. 

Előzmény: Peet.. (137325)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137363

Ok. :))

Előzmény: 1zsakkrumpli (137361)
kupeci Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137362

Egs!

Előzmény: Figyelget (137360)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137361

Küldtem emailt.

Előzmény: Figyelget (137360)
Figyelget Creative Commons License 2017.04.23 0 0 137360

Háááát... Akadhat éppen... :))))

Egészségünkre! :))

Előzmény: kupeci (137359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!