Keresés

Részletes keresés

kcsv_7 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 575
Egy gyors kérdés még ha megengeditek! A pályához egy hozzá illő villamos is kellene! namost én teljesen komolyan gondolom ezt a pályaépítést adatot meg tudok szerezni hozzá! Ugyan ez vonatkozik a villamosra is ahoz is bármit megtudok szerezni! Bubu nagyon macerás egy villamost "megépíteni"? Tudom hogy ennek Te vagy az egyetlen szakavatott mesterembere, ugyhogy a kérdés leginkább hozzád szól! :-)

Üdv: kcsv_7

kcsv_7 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 574
Nagyon szépen köszönöm a bíztatást!
Na most hogy őszinte legyek én már ott elakadtam hogy ha leírom azokat amiket IST ír az oktatóban hogy lesz nekem abból talaj, sínpár + sínpár stb! Merthogy azt már kezdem sejteni hogy amin én elakadtam az csak a könnyebbik része ha jól figyeltem, mert a tereptárgyakkal sokkal több lesz a macera!Hogy őszinte legyek nekem olyan elképzeléseim vannak hogy lehetséges hogy egy kicsit átalakítom a pályarajzolatát a ugyanis nekem egy dolog nagyon nem tetszik a Bve-ben , hogy nem lehet oda vissza menni, csak egy irányban! Gondoltam arra hogy mi lenne ha a végállomáson csinálnék egy visszafordítót és visszavezetném a pályát a kiindulási ponthoz! ott újra lehetne indítani és így nem csak egy irányban közlekedhetnénk! (jó tudom elösszőr tanuljak meg építeni aztán gondolkozzak ilyen dolgokon) A véleményetekre lennék kiváncsi!

Üdv: kcsv_7

IST Creative Commons License 2003.11.26 0 0 573
Azért az új kollégának a kedvét ne vegyük el teljesen! :-)

A pálya építés önmagában nem nehéz, azt is mondhatnám: igen egyszerű. Ami az igazából macerásabb benne, az a tereptárgyak megalkotása. De mint a pár hozzászólással előbb általam berakott képből is kiderül, annyira nem vészes. Szóval csak biztatni tudlak: hajrá! :-)

Előzmény: bubu88 (572)
bubu88 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 572
Én is köszönöm szépen a gratulációt!
Igazság szerint a két pálya, amit tőlem találhatsz IST oldalán, igen béna verziók. Ennek a dolognak a 4 oka a következő 3, egyrészt nem vagyok otthon hétközben (Pécsen vagyok kollégiumban), másrészt türelmetlen vagyok, márpedig az építéshez az kell... :)
Én is csak azt tudom javasolni, hogy egyszerre olvasd és csináld! Én is így kezdtem ám. Aztán hova jutottam (IST-tel már a kezdő szint felső határát ütögetjük...) :)
A villamos nagyon jó ötlet, már van nagyvasút, metró, már csak a sárga síndöcögény hiányzik a magyar repertoárból... IST már leírta, mire van szükség, én csak azzal tudnám kiegészíteni, hogy kell még hozzá rengeteg idő. Merthogy addig oké, hogy a pályát megcsinálod, kitérőkkel, ívekkel, emelkedőkkel, de onnan kemény felhozni egy nem unalmas, és nem mellékesen élethű pályára (gondolok itt a tereptárgyakra). Egyetlen dolog van, ami nagyon rontja az élethűséget, és a villamosnál eléggé bele is játszana, az, hogy az objektumokat nem lehet mozgatni. Vagy ha lehet, akkor Mackoy bácsi úgy eldugta, hogy még ő se találja... :) Vagy inkább :(
Mindezek ellenére szerintem ha csinálsz a jó pályát, akkor az hatalmas élmény... Tehát bátorsággal vágj neki! Jó munkát!
Üdv
bubu
Előzmény: kcsv_7 (570)
IST Creative Commons License 2003.11.25 0 0 571
A többiek nevében is: köszi a gratulációt, örülünk, hogy idetaláltál!
Pályaépítésben nagyon szívesen segítek, de ehhez picit konkrétabb kérdések kellenének. Kérlek, kezdd el az oktató részt úgy csinálni, hogy nem csak olvasod, hanem mellette írod be szépen a sorokat mondjuk a windows Jegyzettömbjébe! Aztán ha valamelyik sornál elakadsz/nem érted/szeretnéd módosítani, csak nem vagy biztos benne mi lesz az eredménye, akkor írd le melyik az és mi segítünk!
A villamospálya jó ötlet, az útvonalat még viszonylag könnyedén meg lehet csinálni (kivéve a nagyon szűk íveket, én most ezzel szívok a földalattinál), csak majd a környezet felépítése lesz jó móka. De ez ne vegye el a kedvedet!!!
Legelőször szükséged lesz a pálya adataira:
- pályahossz
- méterre pontosan hol helyezkednek el a megállók, kitérők, kereszteződések, lámpák...
- ívek (milyen hosszan, melyik irányban, milyen sugárban)
- lejtők/emelkedők (milyen hosszan, mekkora ezrelékben)
- sebességhatárok (...)
Ha mindezek megvannak, akkor már neki is kezdhetünk! :-)
Komolyan, jelezd, ha megvannak a fentiek, itt pedig leírom/leírjuk mit is kell tenned ahhoz, hogy működő pályát kapj.
A legfontosabb:
Kitartás!
:-)
Előzmény: kcsv_7 (570)
kcsv_7 Creative Commons License 2003.11.25 0 0 570
Sziasztok!
IST és Bubu!
Szeretnék gratulálni a pályákhoz ill az elkészült szerelvényekhez! A minap találtam rá IST oldalára és megmondom őszintén nagyon örültem annak hogy végre magyar pályákon is játszhat az ember! Köszönjük!!!
Az oktató részt is figyelmesen átolvastam mégpedig azzal a céllal hogy szeretnék én is pályát építeni de..... Valahogy ez nekem nem ment pedig próbáltam a leírtakhoz tartani magam és semmi jó nem sült ki belőle! Szóval szeretnék segítséget kérni tőletek hogy nekikezdhessek a pályaépítésnek! ELső nekifutásra én Budapest valamely villamosvonalát szeretném megépíteni! Előre is köszönöm!

kcsv_7

czs2 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 569
Kedves bubu88!

"Jaj, csak az MFAV ilyen??? Hát miért nem ezzel kezted?? Akkor nem technikai hibát próbálok keresni!! Jaj. Ez fájt... "

Ha figyelmesen elolvastad az eddigi hozzászólásaimat, akkor észrevehetted az egyik 11.20-i hozzászólásomban ("Sikerült!!!" kezdetű)a következő mondtatot:
"Más pályával viszont szuper!"

Így szerintem, azt a bizonyos fájdalmat magadnak okoztad :))

Előzmény: bubu88 (567)
bubu88 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 568
Ez már OFF
Jaj, akkor jó. Ennek örülök. Bár eddig is úgy álltam hozzá, hogy az eddigi nVidia Vantánál (TNT2, 16 MB SD) csak jobb lehet (bár eddig vele is meg voltam elégedve, csak mostanában eléggé érdekes a képek megjelenése [valahogy széthúzza a betűket, és iszonyatos idegesítő]), már maga az a tényező, hogy ez 128 MB DDR-es. Ha pedig Ti is meg vagytok elégedve vele, akkor csak jó lehet. Én is úgy gondoltam, hogy a processzorteljesítményhez viszonyítva ha Radeon 9800Pro-t veszek (cca. 106 000 Ft), akkor sem kapok sokkal jobb Frame-rate értékeket, mint a GF4MX440-nel. Most még majd még egy trükkel USB-portot is varázsolok a gépre, és akkor istenkirály lesz... :)) BVE-t lehet kormánnyal játszani?? :)
A maradék hatalmas tartalom már ON
bubu
Előzmény: IST (565)
bubu88 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 567
"sőt a BVE-ben is fut minden jól, csak a Millenium Földalatti pálya nem"

Jaj, csak az MFAV ilyen??? Hát miért nem ezzel kezted?? Akkor nem technikai hibát próbálok keresni!! Jaj. Ez fájt... :) No nem baj! Azt viszont tényleg nem tudom, miért lehet. Ha megnézed a Frame-rate-et a jobb alsó sarokban (CTRL+F3), milyen értékeket kapsz?

"Mit jelent a BVE-ben az ATS run? "

Hát szerintem valami vonatbefolyásoló szerű izé. Szóval biztber. A pályába a .tr paranccsal be lehet építeni, elvileg vonat befékezésére jó, ha rosszul értelmeztem az angol szöveget. Én ilyenkor egy laza mozdulattal kikapcsolom az ATS-t (CTRL+F2), aztán vissza (Shift+F2) és akkor jó lesz... :)
bubu

Előzmény: czs2 (566)
czs2 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 566
"bubu88"

Valóban XP-m van, de nem hiszem, hogy ezzel lenne gond. A vid. kártya is jól van feltetlepítve, hiszen minden játék fut rajta (Delta Force BHD, NFS Underground, Call Of Duty, stb.), sőt a BVE-ben is fut minden jól, csak a Millenium Földalatti pálya nem.
Egyébként én meg vagyok a kártyával elégedve, bár egyetértek IST-tel.

Egy technikiai kérdés: Mit jelent a BVE-ben az ATS run? Letöltöttem egy német pályát, fut is szépen, de néha bepirosodik az ATS Run felirat, s eszeveszett hangon sípol.

Köszi előre is.

Előzmény: bubu88 (560)
IST Creative Commons License 2003.11.24 0 0 565
Nyugi, nem baj.
Nem mondtam, hogy rossz a kártya! Sőt! Én meg vagyok vele elégedve! Csak párezerrrel többért kaphattál volna jobbat. De írtam, hogy ezzel is elmennek szépen a mai, új játékok is!!!
De egy 500 Mhz-s géphez nagyon is jó!
Szóval el ne keseredj itt nekem!
:-)
Előzmény: bubu88 (563)
IST Creative Commons License 2003.11.24 0 0 564
Ha jól emléxem: Dido - Life for Rent
Abszolút kikapcsol, lement vagy háromszor egymás után mire összehoztam ilyenre az állomást meg a falat a csövekkel...
Szép lassan alakulgat a pálya...
Előzmény: bubu88 (561)
bubu88 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 563
Az a baj, hogy már késő. Tul.képp. az 500 MHz-esbe lesz, úgyhogy nem hiszem, hogy sok különbség lenne... Azért köszi!
bubu
Előzmény: IST (562)
IST Creative Commons License 2003.11.24 0 0 562
OFF
A GF4MX440-ről milyen véleményed van egyébként? Most készülök venni egyet...
ON

Bár nem tőlem kérdezted, de nekem ilyen van most a gépemben, szóval én is válaszolnék rá.
Szvsz ne vegyél ilyet, inkább valami olcsóbb Radeont.
Ez a GF4 tulajdonképpen még a régi GF2-es, csak ezt is el akarták adni valahogyan.
Mondjuk sebességproblémám igazából nincs vele, elfutnak a mostani játékok demói is (pl: NFS Underground, Railroad Tycoon, NHL2004...), szóval nekem tökéletesen megfelel. De ha van monjuk pár ezer forinttal többed, akkor inkább mást vegyél.

Előzmény: bubu88 (560)
bubu88 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 561
"Ha minden igaz, a Csörgők már letölthetők,"

Remek!

"hogytetszik.jpg"

Kerály!
Mi szólt a Winamp-ban? :))
Jó munkát!

bubu

Előzmény: IST (558)
bubu88 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 560
Ezen nagyon nem kéne!!!

OFF
A GF4MX440-ről milyen véleményed van egyébként? Most készülök venni egyet...
ON

Jól fel van telepítve a videokártya? Más 3D-s játék nem akad? Melyik verzió? Próbáld meg, hogy a video beállításoknál (ahol a kirajzolt táv van) bepipálod a "disable fog effect"-et. Nem létezik, hogy ilyen. Nekem AMD K6-2 500 MHz, Nvidia Vanta gépnél élvezhető a játék! Valami tuti nem stimmt. XP-d van? Ha igen, próbáld meg, hogy a BVE.exe kompatibilitását Win98-ra rakod (jobb gomb, kompatibilitás fül).
bubu

Előzmény: czs2 (559)
czs2 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 559
"bubu88!"

A konfigom, amin futtatom a progit AMD proci, 1.7-es, 256 RAM, GF4MX440 videokártyával. Úgy gondolod, ezen is akadnia kellene? Szerintem nem.

Egyébként semmilyen hibaüzenetet nem ír ki (mostmár, mert korábban volt a "...runtime error..". Működik minden, csak élvezhetetlen lassú!

Előzmény: bubu88 (554)
IST Creative Commons License 2003.11.23 0 0 558
Kúsznak fel az oldalamra a gépek szép szorgalmasan. Ha minden igaz, a Csörgők már letölthetők, de vagy fél óra múlva az összes többi is. Remélem a tárhely elég lesz hozzá.

Tegnap szorgalmasan építgettem át az MFAV pályát. Baromi sokat elszenvedgetek vele. A változásokról itt láthattok képet.
Ami változott: sötét színű a fal, az állomás falai pedig normálisabbak.
Mindez csak kezdetleges verzió, talán a jövő héten tudok menni fotózgatni az egyes állomásokat. Aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle...

dylaan Creative Commons License 2003.11.21 0 0 557
Czs2!

Sajnálom hogy nem tudtam érdemben segíteni! Megmondom őszíntén azért bátorkodtam tanácsot adni mert nekem is ez volt a problémám és ez a megoldás segített! Egyébként jelen tudomásom szerint a földalatti szerelvénye nem igazán metro, ha minden igaz a Ganz csuklós villamos (Ilyen pl a körúti 4-6 villamos) alapjaira épült rá egy módosított kocsiszekrény! Tehát ez inkább villamos bár tudom hogy a köztudatban metrónak van elkönyvelve!

IST Creative Commons License 2003.11.21 0 0 556
Félreértettél...

Azt tudom, hogy mire való a grafikus beállítás.
Ennek ellenére szaggat mint állat.
Tegnap este ismét kipróbáltam a pályámat. Első betöltésre csak pici röccenések voltak, másodikra viszont már élvezhetetlen. Ennek nem látom okát a jelenlegi gépemen, figyelembe véve a tereptárgyak kis számát (AMD 1900+, 256 ram, gf4mx440 vidkártya)...

Jó hír: dolgozgatok a felújított pályán. Tegnap este több mint két órát szívtam vele. Csináltam egy sötétebb fal textúrát, ami szerintem jóval pofásabb lett az előzőnél. Csak az a zűröm, hogy ívben is tök egyenesen teszi le 25 méteres darabban, pedig direkt úgy állítottam össze, hogy 4m-es szakaszokból áll. Még a végén .FreeObjekt-ként fogom belerakni, nem .Wall elemként. Ami szívás, mert nagy meló lesz vele.
Ja, készülget a pálya jelzőrendszere is. Egyelőre az a gondom vele, hogy mindenhol szabad jelzést mutat, hiába állítom be, hogy az állomásnál addig vöröset mutasson, amíg a közelébe nem érsz. Na mindegy, majd töröm még rajta a fejem.
Az állomásokat is szeretném megcsinálni, vagy legalábbis valami normálisabb, egységesített kinézetűre alakítani őket, rendes magasságú peronnal.

Ugyan nem te kérdezted, de akkor a metrós kérdésre is most válaszolok:

Járműépítéshez én nem értek. Meg sajnos időm sem lenne rá. Ha van egy kis szabadidőm, akkor az mfav pályát csinosítgatom.
Egyébként anno még kaptam valakitől egy budapesti metróvonalat, a kelet-nyugatit elvileg normális pályaadatokkal. A gond csak az vele, hogy angol textúrákat, objektumokat használ, így nem igazán magyaros jellegű. Viszont ha van valakinek kedve, akkor átdolgozhatja...

Előzmény: bubu88 (553)
SanyaBoy Creative Commons License 2003.11.21 0 0 555
Sziasztok! (Főleg IST és Bubu)
Metroszimulátor....
A Budapesti metroszerelvény (a kék orosz) mikor kerül előállításra a BVE kereteiben?
Várom az ötleteket, hozzászolásokat!
bubu88 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 554
"Dylan!"

Bocseszka, a megszólított nem Dylan, hanem Czs2!
Tehát helyesen:
Czs2!
bubu

Előzmény: bubu88 (553)
bubu88 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 553
"De hogy miért, azt nem tudom"

Ezzel lehet beállítani, hogy mennyi rajzolódjon ki a pályából. Minél többet rajzol ki, annál több pixelt kell kirajzolnia. Minél több pixelt kell kiszámolnia, annál tovább tart. Minél tovább tart, annál inkább akadozik. Ennyi.
Dylan!
Meg tudod mondani, hogy milyen gépen futtatod a BVE-t (főleg és leginkább a processzor típusa, órajele, videokártya típusa, memóriája, és a gép memóriája lenne fontos)? Mondjuk ha egy Pentium 100MHz-es S3 Trio64-gyel, akkor nem csoda, ha akadozik... :) És induláskor, nincs véletlenül egy "Nem tudok váltani HAL-ra" hibaüzenet?
A 61-es vonal pályámon????? Úgy emlékszem, az utsó kiadásban nem volt hibaüzenet. Ez nem jó! Majd megnézem (most nem otthon vagyok). Egyébként hogy tetszik? Egyelőre nagyon leállt a fejlesztése. Úgy látszik, FOMA ígéretéből már nem lesz semmi... :( Úgyhogy majd egyszer (nem hiszem, hogy mostanában) véglegesítem. A másik pályámat kipróbáltad már? Ott is van hibaüzenet?
bubu

Előzmény: IST (549)
IST Creative Commons License 2003.11.20 0 0 552
Na, jól elszúrtam a linkelést, akkor még1x:

Még hogy a hangok első osztályúak? :-) Egy kis diktafonnal vettem fel, úgy, hogy szépen odatartottam az egyik hangszóróhoz. Áááá, nem néztek hülyének, a barátnőm is gondolom jól érezte magát a bőrében mellettem... :-)

A sötét oldalfal nem probléma, azt meg lehet csinálni elég hamar, hogy fekete legyen.
Ami zűrös, hogy nem fog világítani lámpa, azt nem tudja a progi. Pedig illene, ha már egyszer metró szimulátorról van szó...

Affrancba, most jól kedvet adtál az átépítéshez. Meg a megfordításhoz. Ejnye! :-)

Metrókocsi van dögivel, nagyon ajánlom a www.bve-routes.com-ot átnézésre! Ott is főleg az angol szekciót metrók ügyében. Egyébként az egyik legjobb pálya a Caldas-Gramas, ami azt hiszem, hogy brazil.

De ha vársz vasárnapig, akkor reményeim szerint ismét felkerül az mfav a honlapomra, plusz a többi gép is. Ismétlem: reményeim szerint...

Előzmény: IST (551)
IST Creative Commons License 2003.11.20 0 0 551
Még hogy a hangok első osztályúak? :-) Egy kis diktafonnal vettem fel, úgy, hogy szépen odatartottam az egyik hangszóróhoz. Áááá, nem néztek hülyének, a barátnőm is gondolom jól érezte magát a bőrében mellettem... :-)

A sötét oldalfal nem probléma, azt meg lehet csinálni elég hamar, hogy fekete legyen.
Ami zűrös, hogy nem fog világítani lámpa, azt nem tudja a progi. Pedig illene, ha már egyszer metró szimulátorról van szó...

Affrancba, most jól kedvet adtál az átépítéshez. Meg a megfordításhoz. Ejnye! :-)

Metrókocsi van dögivel, nagyon ajánlom a

Előzmény: czs2 (550)
czs2 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 550
IST!

Az eredményt megmondom őszintén nem jegyeztem meg! Még így szaggatva is tetszik a pálya, bár elég kínszenvedés volt, mire végigértem.

Szerintem nagyon hangulatos a pálya, érdemes lenne tovább fejleszteni. A hangok első osztályúak, nagyon jó hangulatot kölcsönöz a dolognak. Remélem, akad majd időd rá, hogy tökéletesítsd, s megcsináld visszafelé is. Egyetlen egy dolog volt, ami nem tetszett (a szaggatáson kívül!), hogy világos van az alagútban is. Ha ott sötét volna, s a metrókocsi lámpája világítana, akkor lenne igazán tuti. Lehet, hogy most hülyeséget írtam, mert én nem értek a pályaépítéshez, de szerintem így lenne az igazi.
Apropó, lehet valahol találni metrókocsit a neten? Márcsak azért, hogy ne villamossal kelljen metrózni.

czs2

Előzmény: IST (549)
IST Creative Commons License 2003.11.20 0 0 549
Valóban nem azért van a szaggatás, mint amit dylan írt. De hogy miért, azt nem tudom.

Ha végigmentem a földalattival a vonalon, a fordulónál történő megállás után mi a teendő? Vissza lehet valahogy menni?

Örülni, mint majom a farkának! :-)
Ha végigmentél, akkor mondjuk írd be ide az eredményed, hogy mennyit késtél a legvégén. :-)
Komolyra fordítva a szót: tölts be másik pályát, vagy ugyanezt mégegyszer. Sajnos a program nem készít értékelést, pedig szeretném ha lenne valami hasonló, mint ami a Railsim-ben vagy a Zusi-ban van.

Visszafelé nem készült el a vonal. Egyelőre még csak szép álom, hogy "megfordítom" a vonalat...

Amúgy, így szaggatásosan hogy tetszik?
Szvsz a hangok megadják a hangulatát, de egyébként sajnos nem sikerült túl jól. :-(

Előzmény: czs2 (548)
czs2 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 548
dylaan:

megpróbáltam, de sajnos így is szaggat. ,

IST:
Egy technikai kérdés. Ha végigmentem a földalattival a vonalon, a fordulónál történő megállás után mi a teendő? Vissza lehet valahogy menni?

Előzmény: dylaan (547)
dylaan Creative Commons License 2003.11.20 0 0 547
Az akadozásról talán annyit hogy a grafika menüben ha minden igaz be lehet állítani a látótávolságot ha minden igaz akkor alapból a második pontot használja! Na azt én átállítottam a legkissebre és akkor nem szaggatott! Próbáld meg! Üdv: dylaan
IST Creative Commons License 2003.11.20 0 0 546
Nah, megnyugodtam.
Amúgy ez teljesen jellemző a BVE-re, időnként megmakacsolja magát, és nem hagyja, hogy játssz vele.
A földalatti akadozós problémájáról:
Nem tudom miért csinálja. Kezdetben jó volt, majd nálam egyszer mindenfajta beleírás nélkül elkezdett izomból szaggatni, valamint a sebességkorlátokat is figyelmen kívül hagyta. Ne kérdezd az okát, nem tudom miért. Kiszedtem a lassújeleket, akkor is. Újra beraktam őket, semmi változás.
Részben ezért is szeretném újjáépíteni.
Próbáld meg a 29-es egyik szakaszát, ami szintén fent van a honlapomon. Az eleje még élvezhető, aztán később "eltűnnek" a tereptárgyak, arra még nem volt időm.
Előzmény: czs2 (545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!