Keresés

Részletes keresés

trabzonspor Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3201

Láttam mentek Xian-ba,onnan van közvetlen repülő Zhangye-ba,azt hiszem a Tianjin Airlinesnak. Vagy repcsi Lanzhouba,és onnan 3 óra vonat. Nem akarlak semmire rábeszélni,vagy lebeszélni,mi is voltunk Xian-ban,megnéztük az agyaghadsereget... Nem azt mondom,hogy nem volt jó,de utána olyan érzésünk volt,hogy jó,ezt is láttuk...

Hétvégén ha lesz időm,leírom ezt is,folytatom a beszámolót.

 

És előre szólok,Pekingnél 1 napot hagyjatok a világ legnagyobb kör üvegkilátójára.... Pinggu District,egy nap alatt is megjárható,bár mi ott aludtunk.

Előzmény: zalan98 (3199)
neomedia Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3200

ha valaki volt, erdekelne a tomeg hongkongban kinai ujevkor
jonnek vagy mennek a helyiek/kinaiak?

zalan98 Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3199

A színes hegyek tényleg eszméletlenül jól néznek ki.

Feladtad a leckét, hogy megpróbáljam beletenni a programunkba.

Előzmény: trabzonspor (3193)
zalan98 Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3198

Köszi a válaszokat.

Makaóval az aggodalmam, hogy hétvégén megszállják a szerencse játékosok.

Megnézem a másik oldalt is.

Előzmény: debramorgan (3196)
wanbo Creative Commons License 2017.07.12 0 0 3197

Köszi, nekem nagyon úgy tűnt, hogy egy irányba lehet csak haladni, mert főleg a lépcsőn a végén felfelé nem sétált senki, mindenki egy irányba haladt. Meg szembejövő buszt sem láttam az úton. Lehet azért, mert délután volt már, vagy csak így jött ki, nem tudom. 

Előzmény: debramorgan (3194)
debramorgan Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3196

1. E kérdésben eltér a fórumozók véleménye, úgyhogy belátásod szerint dönts! Pesten 1 hét a normál ügyintézés, és emlékeim szerint 19.000 Ft volt. Kitöltötted az igénylőt, csatoltál mindent, amit kértek, egy hét múlva mehettél a vízumért. Szerintem egyszerű és kockázatmentes. HK-ban biztosan olcsóbb, de én tutira nem kockáztatnék egy egész kínai utazást...

 

2. Mi Kowloonban laktunk, nagy az élet, sok az étkezési lehetőség, bolt, van éjszakai piac, talán olcsóbb is valamivel. Érdekesség: itt a világon a legnagyobb a népsűrűség. Mi a Nathan Roadon laktunk, ajánlom, jó környék volt. (Yau Ma Tei)

3. Attól függ, mi a cél. :D Mi szerdán voltunk, ideális volt. Talán a hajójegy miatt a leginkább nem mindegy, milyen nap mentek, de azt meg lehet venni előre is, ha biztosan tudjátok már a dátumot.

 

4. Passz.

 

5. Ctrip megbízható, használd bátran. A másik lelőhelyünk a chinahighlights volt, ők is maximálisan megbízhatóak és nagyon hasznos, informatív honlapot vezetnek, ami az egész utazás tervezését nagyban segíti.

Előzmény: zalan98 (3192)
debramorgan Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3195

Köszi a klassz beszámolót, már indulnék is! :)

 

Szerettem volna látni danxia hegyeket én is, de sajnos nem tudtam besűríteni a középső területeken fekvő kevésbé szép részeket sem, nem hogy ezt. Kár hogy annyira "kiesik" Zhangye... nem csoda, hogy nem találkoztál "fehér emberrel" arrafelé. Sokkal turistásabb helyeken sem voltak jellemzőek. Kivéve persze Guilint és Yangshuot. :)

Ha van 1-2 képed, amit megosztanál velünk, ne fogd vissza magad. ;)

Előzmény: trabzonspor (3193)
debramorgan Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3194

A Tianmen-hegyhez annyit, hogy azért nem teljesen fix a program, mi pl. pont visszafelé csináltuk. :D
Kisbusszal fel a Holly Roadon, onnan gyalog fel a 999 lépcsőn a Tianmen Gate-ig, onnan mozgólépcsővel fel, majd még feljebb, körbeséta, aztán libegővel fel a legtetőre, majd a felvonóval le a városba.
Azért annak megvan a bája, ha felmászik az ember azon a 999 lépcsőn... ;)
Fel volt állványozva maga a kapu? Amikor mi voltunk, pár nappal előtte ráomlott a szikla 2 turistára. Az milyen már, hogy 999 lépcsőfok után szó szerint beléptek a Mennyek kapuján... :-O Szóval biztonsági okokból felállványozták az egészet...

Előzmény: wanbo (3191)
trabzonspor Creative Commons License 2017.07.11 0 1 3193

A hétvégén hazaérkeztünk mi is...hát mit ne mondjak,nem volt semmi :)

 

köszönöm a sok segítséget,igyekszem én is leírni pár dolgot,ami hasznos lehet,főleg olyan helyekről,ahol nem nagyon volt innen senki.

 

Kicsit off. Moszkva-Mongólia-Peking volt az útvonal,Moszkva nekem felejthető,csalódás,amiben biztosan közrejátszott a remek nyári idő,szakadó eső és tíz fok...

 

Mongólia viszont elképesztően jó volt,jak-szag mindenhol,remek nemzeti park,vad táj,lovaglás,lóhús,birkahús,kedves emberek--főleg mikor megtudták honnan jöttünk-csapolt Chingiss sör...

 

Ezek után megérkeztük Pekingbe,ahol négy napunk volt. A főpályaudvartól nem messze laktunk,3 csillagos szálloda,jó is volt,csak az odajutás tűnt kicsit ijesztőnek elsőre. Kis koszos sikátorok,ahol persze már másnap ismerősként üdvözöltek,és integettek :)

 

A fővárosban megnéztük a kötelezőket,Tiltott város,Tienanmen tér,elmentünk az állatkertbe Pandát nézni.

 

A Nagy falból végül a Jiankou -Mutianyut választottuk. Ezt leírom részletesebben,hátha valaki szeretne oda menni-- csak ajánlani tudom!

 

Reggel indulás Dongzhimen Wai(külső) ről 936-os busszal. Mi 9 előtt értünk oda,indult is a busz,több mint két órás út után értünk YujiaYuan Stationre. Elvileg ki is van írva a buszon,meg segítenek,hogy hol kell leszállni.Leszálláskor 4-5 buszmegálló van ott. Egy van,amin csak kínai írás van,na az kell nekünk. Oda jön a H25 ös busz. Össz-vissz kettő van egy nap,a 11:30 ast el kell érni.Gyülekeztek is az emberek,meg is jött a busz,erre is jó a jikatong kártya.Nanjili falunál kell leszállni,ebben is segített a kalauz csajszi,meg az utasok.Egy elágazásnál kirakott,onnan kicsit tovább és azután balra van a falu.Innen indul a gyalogtúra,fel a Zhangbelie tower hez. Igazából erdei út,néhány helyen van kikötve piros szalag,de valahogy nem lehet eltéveszteni. Kőkemény hegymenet,40 fokban,másfél óra kb,gyerekeknek,öregeknek nem ajánlanám!Nem vagyunk "csajok",de megszenvedtünk kicsit mi is.

 

Ahogy felértünk,egy öreg bácsika várt létrákkal. Fejenként 5 Yuanért lehet így felmászni a falra. Elképesztő panoráma a vad szakaszokra,hegyekre. Innen egy 2-3 órás út a vad szakaszon,amíg az ember eléri a kiépített részt Mutianyunál. Ez annyira nem vészes,inkább séta,de azért van pár emelkedő,fákkal benőtt rész,ahol éppen csak elfér az ember,és egy kis kerülő,ha az ember nem akarja az Ox horn Edge nevű hurkot is megmászni. Lassan haladtunk,csináltunk millió fényképet,a 8-10 km es szakaszon senkivel nem találkozunk...míg elértük Mutianyut. Nem volt semmi belépő,egyszer csak az újjáépített résznél voltunk. Itt libegővel ereszkedtünk le,aztán Shuttle busz.Huariouba van több busz is innen,esetleg kisbuszok. Mi megegyeztünk az egyikkel és elvitt. Huariouból 916-os busz Dongzhimenbe. Este nyolc óra előtt értünk vissza,jó túra volt nagyon,víz legyen elég mindenkinél,bár a falon van néhány "frissítőpont" horror áron...

 

Lehet elsőre bonyolultnak hangzik,de megéri! Láttuk a régi és az új szakaszt,egyedül voltunk a falon,csodálatos volt!

 

A pekingi négy nap után megindultunk"vidékre" :)

 

A program eléggé feszített volt,de szerencsére repülő,vonat,minden időben jött-ment.

 

Esti gép Lanzhouba,itt pár óra alvás,reggel első expresszvonat Zhangyeba. Itt találhatóak azún. Színes hegyek,ami nekem mindenképp bakancslistás volt.

 

Hát beszarás...de tényleg....

 

Zhangyeban a pályaudvaron kikerülve a taxis hiénákat beültünk egy hölgy sofőrhöz. Elvitt a szállásra 20 Yuanért,-Kelly Business Hotel,4 csillagos,egy éj hármunknak 300 Yuan(12000 ft),vicc-közben megegyeztünk vele a túrában. Egész nap velünk maradt,elvitt enni,a színes hegyekhez,este vissza, 200 yuanért(mintegy 8000 ft) Beszélni természetesen csak kínaiul beszélt,de a telefonja kiírta angolul amit mondott,sőt írt mintegy 10 másodpercen keresztül kínai írással a képernyőre,és azt is megjelenítette angolul... Összenéztünk,hogy ez mi? :)

Zhangye Danxia Geoparkon belül van shuttle buszjárat, 5 megálló,mindegyiknél megannyi kilátópont.A belépőjegy árra nem emlékszem pontosan,talán 3500 ft nak megfelelő Yuan.

 

Hát tényleg valami elképesztő,mintha festmény lenne,azok a színek,azok a felszínformák... 3-4 óra alatt jártuk be a helyet,szinte végig tátott szájjal.

 

Mivel tudomásom szerint innen még nem volt senki ott,ha rám hallgattok,ez kihagyhatatlan! Ha ez mondjuk teszem azt Franciaországban lenne,milliószám özönlenének oda a turisták. Itt rajtunk kívül nem volt külföldi....

 

Zhangye kínai léptékkel kisváros,talán másfél milliós,de szerintem 2-3 év és dupla ekkora lesz...

 

Este a városban séta,ettünk leírhatatlan köpködőkben,kiültünk kis műanyagszékes teraszokra a helyiekkel sörözni,szinte minden embernek volt egy mosolya ,egy integetése.Az utcán kis téren hölgyek-asszonyok táncoltak kínai zenére este 10 kor... Kellemes idő,jó hangulat,csodálatos nap. Zhangye egy jó hely.

 

 

 

zalan98 Creative Commons License 2017.07.11 0 0 3192

Sziasztok!

 

Végre megvan a kínai repjegyünk: BP-Hong Kong, Shanghai-Bp.

Jönnék a kérdéseimmel, ha lesz hozzájuk türelmetek.

A tervezett program: HK-Makaó (3)-Gulin (4)-Xi An-Luoyang (2)-Peking (4)-Shanghai (3).

 

1. Vízum intézése Pesten vagy Hong Kongban?

2. Hol érdemes megszállni Hong Kongban? Sziget vagy félsziget?

3.A makaói kirándulásnál a  hétvégét feltétlenül kerüljük el?

4. Guilinbe vonattal mennénk, érdemes-e előző este átmenni Sencsenbe?

5 A vonatjegyeket a ctrip-en venném, azt írtátok, hogy megbízható az oldal.

 

Köszi

wanbo Creative Commons License 2017.07.09 0 2 3191

És lemaradt, hogy ugyan a Grand Canyon az üveghíddal nem fért bele az időmbe, azért a Tianmen-hegyet is megjártam. Ez ugye közvetlenül Zhangjiajie városából elérhető, és egy kb 5 órás program, legalábbis nekem ennyi volt felmenni a felvonóval, ott körbesétálni, majd a lépcsőkön lemenni ahonnan busszal visszavisznek a kiindulóponthoz. 

Erről csak annyit írnék, ami korábban számomra sem volt egyértelmű, hogy az útvonal igazából adott, variálni nem lehet: a belépőjegy tartalmazza a felvonót, s ezzel kezdődik a program. A felvonó (és a jegyiroda) Zhangjiajie város busz állomásától kb 10 perc sétára található. 

 

Miután a felvonóval megérkezünk a hegyre, akkor gyakorlatilag 2 útvonal közül lehet választani, de tulajdonképpen mindegy, hogy melyiket választjuk, mert ezek találkoznak, így mindegy, hogy merre indulunk, teljesen körbe tudjuk fent sétálni a hegyet. Ez a hely például híres a kb 1000 méteres magasságban a hegyoldalhoz illesztett üvegpadlós sétaútról (ez extra 5 yuanbe kerül, ugyanis csak az itt biztosított, cipőre húzott zoknival lehet az üvegre lépni, hogy ne karcolják össze az emberek.). 

 

Ha körbesétáltunk és kifotóztuk magunkat (a látvány a hegyről csodálatos, nem érdemes rohanni), akkor a hegy belsejében (!) haladó mozgolólépcsővel (pontosabban kb 10 mozgólépcső segítségével) tudunk eljutni a híres Tianmen barlanghoz (a híres "lyuk" a hegyben). A barlang előtt hatalmas lépcsősor található, amin lesétálva a kisbuszokhoz jutunk, amik levisznek a szintén híres, kanyargós úton a felvonó alsó állomásához, ahol a program kezdődött. Az említett zoknik kivételével a belépőjegy (262 yuan, érdemes előre lefoglalni, mondjuk a szállásadón keresztül) mindent magában foglalt, semmi extra költséggel nem járt a program (aki nem szeretne lépcsőzni a végén - elég meredek és hosszú, az lemehet mozgólépcsővel is, de ez fizetős). A pontos árát ennek nem tudom, én lesétáltam. 

 

 

Ami talán még hasznos lehet: csomagmegörző van a jegyirodánál (5 yuan egy kis méretű csomag, 10 a nagy)

Zs... Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3190

Ha csak ilyen reklamok lennenek az index forumon, sztem senki nem reklamalna ;o)

Előzmény: wanbo (3188)
wanbo Creative Commons License 2017.07.09 0 4 3189

Zhangjiajie: 

 

Ugye a korábbiakban már írtam itt, még az út előtt, hogy Wulingyuan és a város helyett a Yangjiajie kapuhoz közeli egyik faluban (Zhonghu) szálltam meg, ami nagyon jó döntés volt. A várostól kb másfél óra busszal a falu (11 yuan a jegy). 

Ami a legfontosabb, hogy a park innen is könnyen bejárható, és ennél a kapunál nem hogy tömeg nincs, de ember is alig akad a reggeli nyitás környékén. 2 napom volt összesen a parkban, ez így oszlott el: 

 

1. nap: Tianzi hegy, Yuanjiajie (itt van pl az Avatar hegy és a természetes 'híd' is), Yangjiajie. Érdemes ebben a sorrendben bejárni a helyeket (a szállás tulajának ajánlására én is így jártam el, a népes turistacsoportok többsége ugyanis az ellenkező irányba halad, és így nem kell sorban állni a buszokhoz. A Yangjiajie kaputól kb 45 prec alatt a Tianyi hegynél voltam úgy, hogy Yangjiajie-nél felvonóval mentem fel a hegyre (72 yuan), hogy a tömegeket kezdéskor elkerüljem. így is mozgalmas nap volt, reggel 7:30 kor kezdtem, s délután 5:40 körül értem vissza a park bejáratához, el is fáradtam a végére. Az egy felvonót kivéve végig buszokkal közlekedtem természetesen a fő pontok között, Yangjiajie-nél pedig gyalog jöttem le a hegyről, visszafelé már nem felvonóval. Az egyik legjobb rész Yangjiajie volt, itt ugyanis lefelé a hegyről alig lehetett mással találkozni, nagyon békés, nyugodt volt a séta az erdőben, csodás kilátással. A többi, híres látnivaló is lélegzetelállító természetesen, az egész park gyönyörű. 

 

2. nap: Golden Whip Stream (oda vissza gyalog, mert e szakaszon nincs busz) + Huangshi zhai 

 

Ide is nagyon egyszerű eljutni Yangjiajie-ből, kb fél óra volt busszal. (egyszer át kellett szállni) Ami furcsa volt, hogy fent a hegyen (Huangshi zhai) abszolút nem volt tömeg, pedig a park egyik leghíresebb része. Sok helyen ki is van írva, hogy 'aki nem megy fel itt a hegyre, az nem volt Zhangjiajie-ben', ehhez képest alig voltak emberek fent a hegyen. Na nem mintha hiányoztak volna (Yuanjiajie-nél volt ebből a szempontból a legrosszabb a helyzet, ott volt, hogy csak lépésben lehetett haladni a kijelölt ösvényen, annyian voltak). 

Fárasztó volt ez a nap is, de megérte abszolút. Ezen a napon kb délután 5re értem a kapuhoz, és mivel még volt egy kis erőm, a szállás tulajának ajánlására elsétáltam a park kapujától jobbra eső irányba (a parkon kívül), van egy hangulatos házakkal és gyönyörű háttérrel megáldott falu a közelben (kb fél óra séta). Fura mód itt láttam egy resortot is (kb 700-1000 yuanbe kerülnek a szobák), akinek van még energiája annak ajánlom ezt a kis extra sétát, fotogén egy falu a hegyekkel. A Facebook oldalra majd erről is teszek fel képeket. 

 

 

 

Összességében fárasztó volt a két nap, jó sok sétával és lépcsőzéssel, de minden percét élveztem, mert Zhangjiajie gyönyörű. 

wanbo Creative Commons License 2017.07.09 -1 2 3188

Elnézést a "reklámért", de a blogom Facebook oldalára töltögetem a képeket (ide korábban sem tudtam képet beilleszteni, gondolom az itteni net miatt, vagy nem tudom), így megosztanám a linket, hátha valaki képeket is nézne: https://www.facebook.com/utazovagyoknemturista/ 

wanbo Creative Commons License 2017.07.09 0 3 3187

Sziasztok! 

 

Én meg közben megjártam Fenghuang-ot, illetve Zhangjiajie-t, írnék egy rövidebb beszámolót az útról, hátha jól jön majd valakinek a továbbiakban. 

 

Fenghuang-ban kb. fél napom volt csak, egy éjszakát ott töltve, ugyanis 16 órás késéssel indult a repülőm Kantonból (aznap a rossz idő miatt szinte az összes járat beragadt...), de ennyi egyébként elég is arra, hogy alaposan körbejárjuk. 

 

Nekem az nagyon tetszett benne, hogy viszonylag nagy területen terül el a település a hangulatos épületekkel a folyóparton, így abszolút nem volt zavaró a tömeg, ugyanis az emberek is jól eloszlottak a nagy területen. Sok mindent csinálni nem lehet (a hajókázás 40 yuan, de csak kb 15 perc, nem éri meg; kis szakaszok vannak a folyón, amik gátakkal vagy egyéb építményekkel vannak elválasztva egymástól, így a hajók csak ezeken a kis szakaszokon tudnak közlekedni.)

 

Az éttermek hihetetlenül jók és meglepően olcsók: közvetlenül a folyó mentén, teraszos éttermekben rengeteg fogás kapható 30-40 yuan körül, ha valaki erre jár,a 'la rou'-t (腊肉) ne hagyja ki (kvázi füstölt hús), helyi specialitás és nagyon finom. 

A hangulatos bárok viszont nagyon drágák: a legtöbb helyen 40-50 yuan egy kisüveges sör.. (Az éttermekben az italok is normális árakon kaphatók természetesen)

 

Az épületek nagyon hangulatosak, viszont a település egyik végében jelenleg is építkeznek, természetesen régi stílusban. Az épületek jó része szerintem új, de ez mondjuk nem ront az élményen, tényleg nagyon szép minden. Aki a környéken jár, legalább egy fél napra nézzen körbe. 

 

Zhangjiajie-től 3 és fél óra busszal az út, a buszjegy ára 80 yuan volt. A legközelebbi repülőtér Tongren városában van (én is ide repültem), ami kb 40-50 perc autóval vagy kisbusszal. De amúgy pl Changsha városa is kb 4 órányira van. A buszok amúgy nagyon kényelmesek Kínában, az utak is jók. Az autó kb 150 yuan a repülőtértől, a kisbusz 25 yuan fejenként. Elvileg az érkező járatokhoz igazítják a kisbuszt, viszont várni kell, hogy megteljen. 

trabzonspor Creative Commons License 2017.07.05 0 0 3185

Kell valakinek yikatong kártya? Akkor nem váltjuk vissza. Amúgy minden elképesztően jó.. Majd írok beszámolót

debramorgan Creative Commons License 2017.06.22 0 0 3184

Én ezt (is) használtam, szerettem. Van benne szótár, és egy csomó hasznos tudnivaló.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.p3359FF

Előzmény: stapke (3182)
kb. Creative Commons License 2017.06.21 0 1 3183

Egy barátomnak egy kínai cenzúra hivatal munkatársa is adott meg olyan emailt, ami nem elérhető Kínából.

A legviccesebb/szomorúbb az volt, amikor először és egyszerre szinte az összes nagy nemzetközi email szolgáltatót feketelistára tették pár éve, akkor azt rendesen megérezte a kínai export, mert akkor még az összes külkeres ilyen címről levelezett. :) 

Előzmény: stapke (3182)
stapke Creative Commons License 2017.06.21 0 0 3182

Valóban elég volt turistavízumhoz első napokra a szállásfoglalás, viszont vittem számlakivonatot is, hogy elhiggyék, tudunk későbbre foglalni.

 

További tudnivaló családosoknak, amit nem ír a konzulátus honlapja: Kérték a gyerekek anyakönyvi kivonatait is, illetve a gyerekek biztosítási kötvényét. Az elsőt szerencsére megírta a konzulátus emailes kérdésre (gyors a reakcióidejük), a második ott derült ki.

Sokan voltak, de 8.30-kor kezdve, még a bonyodalmak után is 10-re megszabadultam.

 

Érdekes módon gmail-es címről írt a konzulátus ;-)

 

Erről jutnak eszembe az appok. Nem a VPN-re akarok rákérdezni, hanem valaki korábban ajánlott china travel app-ot, amiből ezerfélét találtam. Melyik az igazi?

Előzmény: fornit1 (3156)
wanbo Creative Commons License 2017.06.19 0 0 3181

A terv az, hogy 4én Fenghuangból a legkorábbi busszal megyünk Zhangjiajie városba (ez elvileg kb 3 óra, tehát még délelőtt oda kellene érnünk), és ha jó lesz az idő, akkor érkezés után egyből a Tianmen hegyet néznénk meg (úgy tudom van csomag megőrző), majd este mennénk a szállásra. A tulaj szerint kivitelezhető, szerinte akkor van gáz, ha mondjuk rossz lesz az idő, akkor nem érdemes Tianmennél kezdeni. 

Ha tudnánk itt kezdeni (nagyon remélem), akkor maradna 2 teljes napunk a parkra, illetve egy kora reggeli indulással kalkulált plusz bő fél nap (ezen a napon estére kell Changsha-ba a repülőtérre érnünk).

Előzmény: debramorgan (3179)
fornit1 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3180

Guilinban is van reptéri busz (20y), én azzal jöttem-mentem.

Előzmény: debramorgan (3178)
debramorgan Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3179

Jól van, legalább egy másik szemszög és tapasztalat is bekerül a fórumba, ez csak jó az utánunk következőknek. ;)

Drukkolok, hogy sikerüljön két nap alatt lenyomni a "kötelezőket" és mindent, amit szeretnél. Annak nézz utána, hogy van-e a parkból közlekedés a Grand Canyonba, mert ebben nem vagyok biztos... A Tianmen-hegy viszont biztos, hogy egyszerűbb Zh-ból, mint a parkból. Utolsó nap reggelén mennél fel hegyre, és így lenne rá fél napod? Az úgy lehet, hogy kevés ám...

Előzmény: wanbo (3176)
debramorgan Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3178

Repültünk Zhangjiajie-Chengdu és Chengdu-Lijiang vonatkozásban is időtakarékosság miatt.

Nekem az volt az elvem, hogy 8 óránál többet nem szeretnék vonatozni, mert az időpazarlás, ha nem tölthetünk hónapokat az országban. A repjegy átlagosan 500-600 yuan körül volt mindegyik szakaszon, Kínán belül ősszel még nem volt AirAsia "belföldi" opció. Utaztunk egy halom noname társasággal, a ctripen vadásztunk a jegyekre. A legdurvább valami Ruili Airlines volt, velük mentünk Kunmingból Guilinba, és még a reptéri infós táblán sem volt kiírva a járatunk, és persze check in pult sem volt. :D Valami más légitársaság tovább menő járatába olvadt be a mienk, ez volt a magyarázat, de mire ezt megfejtettük... :)))
Guilin egyébként a(z egyik) legdrágább reptér, és mivel a várostól is messze esik (kb. egy óra kocsival), a taxi sem olcsó. Emlékeim szerint kb. 150 Yuan volt bejutni a városba a reptérről. Egyébként meg reptéri buszok vannak kb. minden városban (Chengduban, Lijiangban biztosan emlékszem, Kunmingban épp épült a metró - talán már kész is van).

 

Úgy rémlik, hogy Chengdu-Lijiang vonat nincs közvetlenül, csak átszállással (kb. 20-25 óra), ezért ha vonatoznátok, akkor lehet Kunmingba is érkezni, és D-ről Észak felé haladni Lijiang irányába. A Chengdu-Kunming út azt olvastam, hogy az egyik legszebb vasútvonal, cserébe viszont kb. 20 óra az út. Onnan pedig még további 7-8 óra Lijiang Észak felé.
Nekünk a Lijiang-Kunming táv nappal, az alsó hard sleeper ágyakon vigyázzban ülve 6-an-8-an maga volt a pokol abban a 8 órában, amit a vonaton töltöttünk. És persze a kaller az én lábam alá gyömöszölte még be a le - és felszállást segítő rámpát is, így ha véletlenül el tudtam volna aludni valahogy, tuti, hogy felébresztett a következő állomáson. Jó, őszközép ünnep volt, mindenki utazott haza a családjához, és mindenhonnan lógtak lefelé a hatalmas dobozokban a mooncake-ek. Utólag már vicces... :D

Az 5 fő egy taxiban kérdés egyébként érdekes, Leshangban mi is ennyien (+ a sofőr) utaztunk a vasútállomástól a park bejáratáig (kb. 20 perc), nem érdekelt senkit. Mondjuk nekünk akkor nem voltak csomagjaink, csak a másik párnak és a guide-juknak. Ez alapján a tapasztalat alapján a taxisokat nem igazán zavarja, hányan préselődtök be a kocsiba. Persze biztos, hogy ez nem működik mindenhol, de érdemes próbálkozni...

Előzmény: stapke (3172)
wanbo Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3177

Neked is köszi az útleírást! 

 

Végül Yangjiajie mellett maradok, onnan is járnak buszok a park minden részére, úgyhogy majd leírom én is a tapasztalataimat! Remélem az időjárással sem lesz gond, mert bár összesen nekem is lesz bő 3 és fél napom, ebből a bő fél napot Tianmen-re szánnám, és ha az időjárás is kegyes lesz hozzám, akkor a parkban elvileg 2 nap is elég lehet a főbb látnivalókat megnézni (szintén a szállás tulaja szerint), úgyhogy majd ott helyben dől el, hogy a 3. napot a parkra szánjam-e mondjuk rossz idő esetén, netán elmenjek-e a Grand Canyonhoz. Majd meglátjuk. 


Még egyszer köszi neked is a sok hasznos infót! 

 

Egyébként én is örülök, hogy pörög a Kína topik, nagyon sok szép és érdekes hely van ebben a hatalmas országban. 

Előzmény: fornit1 (3171)
wanbo Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3176

Köszi a tippet!

Azért csak most válaszolok, mert a mai nap folyamán felvettem a kapcsolatot a szállás tulajával, aki megnyugtatott, miszerint Yangjiajie is nagyon jó kiindulópont (sőt, szerinte jobb is, mert a buszokra és felvonókra nem kell sorban állni), azt mondta, hogy a Yangjiajie-kapu központi elhelyezkedésű, így minden fontos látnivaló könnyen elérhető a parkon belül haladva, tehát például amikor Huangshi falut nézném meg sem szükséges leutazni a déli kapuhoz, hogy ott lépjek be a parkba, könnyen elérhető Yangjiajie-ből is. (Erre direkt rákérdeztem - meg az Avatar tájképre is, nagyon jól néz ki képeken, meg jókat lehet olvasni róla). 

 

Ami a tulajt illeti, úgy gondolom, hogy megbízható, bookingon 83 vélemény található a szállásról, és kivétel nélkül mindegyik dícséri a tulaj segítőkészségét. És egyébként 330 yüan az erkélyes szoba 3 napra, és szuperül is néz ki képeken (Wulingyuanben a hasonló, tisztának tűnő szobák kb 5-600 yüan-be kerülnek), szóval most már nem változtatok (pár napja már befoglaltam, igaz, ingyenesen lemondható), megszállok itt, megnézem a parkot innen, és a végén beszámolok az élményeimről! 

 

A Grand Canyont meg még kitalálom, bele fog-e férni az időmbe, na meg a tűrőképességembe! :) 

Előzmény: debramorgan (3170)
kb. Creative Commons License 2017.06.18 0 0 3175

Örömmel látom, hogy felpörgött a Kína fórum!

Sajnos én sem mentem el a huanghuachengi vad szakasz végéig, az biztos, hogy elég sokáig lehet menni, mi talán 2x értünk el olyan részre, amit az elejétől nem lehetett még belátni. Most a 3106-ban linkelt műholdképet megnézve később becsatlakozik délről a fal közvetlen közelébe egy út, ha legközelebb arra járok megnézem.

Előzmény: Zs... (3161)
W.L. Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3174

Guizhouban nincsenek olyan kiemelkedo "kotelezo" latnivalok mint a Nagy Fal vagy a leshani orias Buddha.

De szerintem osszessegeben egesz DNY-Kina nem ezekrol szol. Guizhou erdekessege a valtozatos nemzetisegi kulturai, falvak, nepviseletel, fesztivalok. Ha ez nem erdekel, akkor tenyleg kihagyhato. Talan a Dong falval kiemelkedoek dobtornyaikkal es fedett hidjaikkal  de ilyet lathatsz Guangxiban is, Longshenghez kozelebb, Sangjian korul.

Előzmény: stapke (3173)
stapke Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3173

Mi lenne amit Guizhou-ból kiemelnél? Az LP-t olvasgatva nekem jó, de egyenként nem kihagyhatatlan helyek jöttek szembe.

Előzmény: W.L. (3154)
stapke Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3172

Köszönöm szépen. A ti hozzászólásaitok adtak bőven inspirációt, amikor visszaolvastam a fórumot.

 

Mostanáig Sichuan kihagyására hajlottam, de megingattál. Hogy mentetek Zhangjiajie-ből Chengduba, és onnan Lijiangba? Vonat? Repülő?  Öten leszünk, és nem olyan bőségesek a forrásaink. Most kapcsolok azon is, hogy egy taxiba öten nemigen fogunk beférni, bár egy kisbuszt már félig megtöltünk.

 

A karsztkúpos vidéket meg épp a turistássága miatt nem hagynám ki. Ránk fog férni valami egyszerűbben kezelhető hely (senki sem tud kínaiul, egyelőre...), és előhoznám az 1990-es emlékeket (bejött  nagyon, és már akkor is várták a külföldieket). Igaz ez az útvonalból kilóg, és eddig nem találtam oda olcsó repülést Bangkokból. Eddig még csak az Air Asia-ra akadtam, és az Kunming, Changsha és Chungqing-be repül. Lehet, hogy nem fapados kínai társaság lesz kicsit többért, és megpróbálunk négy tartományt belenyomni: Kunming, Lijiang, (Zhongdian), Chengdu (és Sichuan), Zhangjiajie, Guilin (és környék).

Előzmény: debramorgan (3162)
fornit1 Creative Commons License 2017.06.17 0 0 3171

A buszok sűrűn járnak, és ezeken az útvonalakon:

- Wulingyuan entrance - Tianzi cable car

-Wulingyuan entrance - Still painted corridor - nagy parkoló - bai long elevator

- "Avatar"  hegyek (hátsó rész) - Tianzi mountain.

 

Én négy napot voltam és így jártam be:

0. nap: Megérkezés után elbuszoztam a Yellow Dragon Cave-hez. (Jó nagy barlang, de a telitorokból üvöltő kinai turistacsordák barlangja találóbb név lenne)

1 nap: Bus to bai long - és totális köd.... kicsit lehangolva végignéztem az "avataros részt" már amit láttam belőle, majd felbuszoztam a tianzira, de ott totál tejfehér volt minden. Lesétáltam a boltív érintésével a hegyről, és elcsíptem egy buszt a bejárathoz.

2. nap: Lebuszoztam W pusz pu-ról a lenti bejárathoz, majd felmentem a huangshi felvonóval. Körbejártam a körutat, majd lesétáltam a hegyről, és a golden whip patak mentén fel a buszparkolókig.

3 nap: Bus to tianzi cable car. Végre megnéztem a tianzi hegyeket (találtam egy nyugodt részt, ott jó sokat elűltem) majd lesétáltam a hosszabbik úton a still painted corridor felé.

4 nap: bus to bai long, és megnéztem az 'avatar hegyeket' köd nélkül. Majd lesétáltam a golden whip völgyébe és elmentem a buszparkolóig. Du meg visszautaztam Zh..-be. Másnap a T. mountain volt a program.

 

 

Előzmény: wanbo (3168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!