Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 994

Sziasztok! Sűrgősen kellene szállás Freiburg 50km-es körzetében 5 személyre!Hosszú távra!Kb. 600-700 euró összegben.

 

 

email:kun.gyorgy7@upcmail.hu

skype:kunkanada

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.28 0 0 992

Én ilyent még nem tapasztaltam.

Minden helyi magyarral jó a kapcsolatom, különben is én szelektálom ki azokat akikkel jóba akarok lenni.

Hogy te nem tudod megítélni valakiről, hogy milyen ember, az legyen a te bajod.

Előzmény: senoritai (991)
senoritai Creative Commons License 2011.11.28 0 0 991

Szia! Ere szeretnék reagálni de ne vedd zokon,!

(sajnos a volt cegemnel sokszor felallt a szor a hatamon amikor az un erdelyi magyar jobban elkvaterkalt a romannal romanul mint velem magyarul.) Fel tedted magadnak a kérdés hogy miért .Jobban elvakerált a románnal? Mert a magyaral sajnos kint nem lehet,mert a magyarok rugdosnak egy másba ahogy tudnak, irigyek és nem segitenek egymást azért. Soha nem fogom meg érteni miért de az én problémám. Szép napot.

 

Előzmény: Exxon73 (871)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.11.27 0 0 990

Hja, az adóbevallás az nem csupa móka és kacagás. Én is utálom, de akkor is meg kell csinálni.

 

A másik utálatos fele, hogy minden évben be kell ballagnom a Finanzamt-ba valamikor januárban, és kikérnem az azévi illetőségi igazolást (szabadalom miatt rendszeres jövedelmünk van Magyarországról). Tavalyik ezt az a mutatvány követte, hogy az illetőségit itthon lefordítottam s.k. magyarra, aztán bevittem a Magyar Nagykövetségre (figyeled, mennyi járkálás? A Magyar Követség ráadásul q. messze van innen, ahol lakunk), ahol hosszas várakoztatás után pofavágások és megjegyzések közepette ("Nem szívesen csináljuk" - ANYÁTOKAT) rápecsételték a hitelesítést, és levarrtak rólam 10 eurót az 1 perces munkáért.

Utána postázhattam az illetőségit a magyar kifizetőnek, ellenkező esetben adóelőleget vontak volna, amit aztán szintén az illetőségit lobogtatva igényelhettem volna az APEH-től (természetesen szigorúan betartják ilyenkor a nem is tudom mennyi, talán 90 napos határidőt - egy perccel sem utalnak előbb, mint ahogy a törvény kötelezi őket). Az első évben még ezt az utat jártuk, mert a magyar kifizető elhányta az illetőségit... Ne tudd meg, az APEH még azzal is húzta az időt, hogy meghatalmazást kért az adőelőleg visszautalására (amit MI KÉRELMEZTÜNK)... Váááááááá...

 

Ma már egyszerűsítettem a sémán: Bemegyek a Finanzamt-ba egy általam kétnyelvűsített illetőségivel! Mivel már ismernek, nem képzelik azt, hogy németül a lakcím van rajta, magyarul meg kötelezvény egymillió euró kifizetéséről a bankszámlánkra... Lepecsételik, így a fordítás elmarad... Beszkennelem, és megy a kifizetőnek, read confirmation-nel, így eldangubálni sem lehet...

 

Utálék procedúra az egész, méltó tesója magának a bevallásnak...

Előzmény: Törölt nick (989)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.11.26 0 0 987

Fél évnél hosszabb időt töltesz/dolgozol No.-ban, és itt laksz, akkor itt, No.-ban.

Arra ügyelj, hogy ha pl. Magyarországon vontak le adóelőleget, azt visszaigényelheted egy magyarra lefordított és közj. hitelesített illetőségi igazolással (Ansässigkeitsbescheinigung, a Finanzamt-ban adják ingyé'), de a magyar jövedelmet is itt kell bevallani. Az EU-ban ott adózol, ahol illetőséged van (=laksz, élsz).

Előzmény: Törölt nick (985)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.11.26 0 0 986

> mennyi adot fizettel be pluszban?DDDDD

 

Hát banyek, lényegesen többet, mint amennyit szerettem volna!

Előzmény: Törölt nick (984)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 981

Akkor ebben sokkal jobb Németország mint Ausztria.

Az osztrákok nem fogadták el a nemzetközi házassági anyakönyvi kivonatom amit a magyarok adtak ki.

Most meg az itt született leányom születési anyakönyvi kivonatát nem fogadták el az útlevélkérelemhez a magyarok:-)

Előzmény: Szipolyka. (980)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.11.26 0 0 980

Ne már! Az adóbevallásomban a Magyarországról kapott magyar nyelvű igazolást is elfogadta Finanzamt úgy, hogy ÉN föléírtam az egyes szavak fordítását golyóstollal... (Néztem is mondjuk)

Előzmény: Törölt nick (979)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.26 0 0 979

Most már (talán 2006-tól) 3 nyelvű (magyar, angol, francia) ú.n. "EUs" anyakönyvi kivonatot (születési v. házassági) adnak.

 

Ez mind szép és jó, csak éppen nem nagyon fogadják el:-)

Előzmény: AiRLAC (977)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.11.26 0 0 978

Ó, mi a fordítóirodát szívtuk meg annó, de nem kicsit. Sürgősségivel adtuk be, mert már megvolt az időpontunk a Német Nagykövetségre. Ehhez képest bementem délelőtt, amikorra ígérték, és mi fogad? Még el sem kezdték, a fordító meg kint bagózott és tereferélt az előtérben. Azt hittem, a guta üt meg. Akkoriban még nem volt mobiltelefonunk, szegény férjem kint szobrozott a követség előtt, és nem értette, hol a fenében vagyok, és miért nem jövök (percre pontos szoktam lenni). Szétvitte az ideg, és kis híján lefagyott a pö...  férfiúi ékessége a mínusz ezer fokban, klassz nap volt.

Előzmény: AiRLAC (977)
AiRLAC Creative Commons License 2011.11.26 0 0 977

Mielőtt bárki nekiállna fordíttatni a régi anyakönyvi kivonatokat:

 

Most már (talán 2006-tól) 3 nyelvű (magyar, angol, francia) ú.n. "EUs" anyakönyvi kivonatot (születési v. házassági) adnak. Ha neked még a régi van egyszerűen bemész az okmányirodába, viszel kivonatonként 2e forintos okmánybélyeget (nem tudom ez januártól változik-e!), majd kitöltesz egy egy oldalas igénylést (saját részre és gyerekeid részére nem kell más, feleség/férj részére meghatalmazás is kell!) és pár perc múlva megkapod az új EUs kivonatot.

 

Magyar okmányirodákról (2011-et írunk!): hiába indítasz online ügyet és/vagy kérsz hozzá időpontot, ugyanúgy ki kell töltened kézzel a nyomtatványokat (holott már a weben kitöltötted az összes adatodat). Az ügyszám sem érdekli őket, nem fut össze az online rendszer a papíralapúval náluk. A két hete befoglalt időpontok és ügyek még mindig nyitottként látszanak (holott a héten elintéztem mindet), egyik ügyintézőt sem érdekelte hogy én már elindítottam és ez meg ez az ügyszámom. Amikor rákérdeztem hogy nem tenné-e egyszerűbbé nekik a munkájukat, ne adj isten nem lehetne-e teljesen online intézni (megrendelem, adatokat kitöltöm, kártyával kifizetem ők meg kipostázzák) úgy néztek rám mintha 1911-ben időutazóként beszélnék erről valakinek. A négy ügyre 8:30-10:30-ig volt nekem időpontom (fél órás időközökkel dolgozik a rendszer és nem tudsz egyszerre több ügyet felvinni ugyanarra az időpontra), tehát 9:00-10:30-ig senki nem ment rajtam kívül, mivel én 9-re végeztem és délután 1-ig csak időpontra lehetett menni. Volt idejük kávézni meg siránkozni :( 

 

Ez (sem) fog hiányozni Berlinben :/

 

ani0909 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 975

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért, gondoltam megpróbálom.

Szüleim németországba szeretnének menni dolgozni. 45 évesek, megbízhatóak. Bármilyen munka érdekelné őket, gyári,konyhai mosogatás, fizikai, háztáji,  stb. németül nem tudnak sajna.

Hol érdemes keresgélni?

Esetleg ha tud valaki valamilyen munkát, szóljon légyszi, sürgős lenne.

köszönöm,

üdv.

dermahuba Creative Commons License 2011.11.23 0 0 972

dermahuba@freemail.hu

 

Előzmény: Törölt nick (970)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.23 0 0 971

Privátban irnám meg mi a gond, mert a dolog nem publikus.

Lehet írni?

Előzmény: Törölt nick (970)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.23 0 0 968

Nem tudom milyen műanyaglakatról hadobálsz, de én a lebeszélésen én lebeszélést értettem, nem vesztegetést.

 

Hogy ennek mi az oka már le sem írom.

Előzmény: Törölt nick (967)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.22 0 0 966

Vagyis a kérdés inkább úgy lenne feltéve: ha  a vétkes kockáztatott, lebukik, de befizeti a dolgozó a 40 eurót, akkor le lehet e beszélniu a németeket az 1 ponttal való baszakodásról, illetve ezt mindenképp végrehajtják amúgy a jó német pitbulrendőr módra. Magyar rendszám esetén

Előzmény: Törölt nick (962)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.22 0 0 965

És ezt az átkozott plecsni meg lehet venni benzinkútnál is az autópályán vagy ez is meg van nehezítve. Golf 1-es gondolom valami feketét kap, akkor ez bes em mehet még akkor sem ha kiváltódik ez anémet csodaplecsni. És ha elkap a rendőr akkor az egy pontot hogy vsalják be

a dolgozón, magyar jogsi esetén? elküldik magyarba?

Előzmény: Törölt nick (962)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.22 0 0 963

akkor a muncheni rendszamu ketutemu Trabantokkal mi a helyzet?

 

Ha nincs H-s rendszamod, es nem a zonan belul laksz, akkor bizony nem mesz vele a zonan belulre, kulonben megbuntetnek. Bar en meg eletemben nem lattam Münchenben Trabantot, de meg regi Swiftet se.

 

a nemet rendornek fogalma sincs rola hogy mi az a plakettes zagyvasag amit Magyarorszagon bevezettek.

 

Nem is a magyar rendelkezeseket tartatja be, hanem a nemet jogszabalyokat. Es ott kell a plecsni, ha zonan belulre akarsz menni, kulonben 40 euro + 1 pont + hatraarc.

 

Előzmény: Törölt nick (961)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.22 0 0 962

Jol tudod. Bovebb info magyarul.

Münchenben a Mittlerer Ring-en belulre nem mehetsz matrica nelkul.

Kulfoldi rendszammal kapasbol kiszurnak a zsaruk. Buntetes 40 euro + 1 pont.

 

Előzmény: dermahuba (960)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.21 0 0 960

Jóestét Mindenkinek!

 

Volnátok kedvesek válaszolni egy kérdésemre?

Gépkocsihasználattal kapcsolatban azt hallottam, hogy a magyarországi rendszámokon lévő piros és fekete öntapadó köröcskékkel ellátott magyar rendszámú járművek nem hajthatnak be vagy 30-40 német városba, bizonyos körön belül. Ha van smogriadó, ha nincs, és nem számít ha valaki magyar rendszámmal eltévedt túrista féle akkor is megbüntetik a német rendőr elvtársak.

 

szeretném kérdezni, hogy Münchenben pl milyen ez a kör?? Hogy is van az ellenőrzés, illetve egy öreg magyar autót valóban kiszúrnak e?

Exxon73 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 959

na nezzuk a kikuldteteses kokanymutatvany mukodesi mechanizmusat.

 

adott egy vallalkozo,alapit 3 nemet GmbH-t. P GmbH A GmbH es R UG.

otthon tulajdonreszt vasarol 2 magyar kftben a T1 es a T2 kftben.

majus 1 elott mukodott igy a dolog.

 

T1 kft felvesz 100 embert mely kft valos termelo tevekenyseget folytat igaz naponta 20db sertest dolgoznak fel... kikuld 70embert a P GmbH-hoz bermunkara,mely leszerzodott XY AG-val hogy kiallit nala 3 teljes csontozoszalagot.

 

XY AG 16eurot fizet P GmbH-nak oraberben,melybol 6-ot azonnal el is tesz,majd tovabbszamlaz T1 Kftnek 10eurot mely Kft ebbol leirja az AFA-t,koltsegeket,stb es a kikuldott melos zsebeben marad 6,40cent.

 

persze P GmbH se hulye o biztositja a szallast,idealis esetben heti 50eurot mar gombol is le a melos megmaradt 6,40eurojabol.

 

sot,ekkor jon meg a java,az a hulye magyar 6hetente szeretne hazajarni.bevezetik a 6napos munkarendet mondvan igy kell ledolgozni a 6. szabad hetet.hulye magyar persze robotol es fogalma sincs rola mennyi az eves nemet fizetett szabadsag,o elotte csak az lebeg 6 hetente haza.

 

na teszunk ra meg egy lapattal,P GmbH vallalja a hazafuvart a szabadsagos jaratot.1200km Budapestig,90euro.a mikrobusz 8fovel megy csak,holott az uzemanyagkoltseg kopas 1200kmnel mar 4 utassal is megeri.na de nem ,szakitsunk meg,ha heti turnusban 8fo megy haza akkor nem egesz 1ev alatt egy mikrobusz boven behozza az arat,hasznot is termel,sot a sofor munkabere is megvan.ugye hulye magyarja meg 6hetente menne haza,mert huzza a zsebet az euro...

 

tovabb is lesz mondom meg nemet AOK vs E111 junioooos biztositas.... nemet szerzodes vs kikuldeteses szerzodes.....

 

 

Exxon73 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 958

felesleges.minimalisan 10evet kestel ez a projectel ha nem 15ot.

Előzmény: dermahuba (957)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.15 0 0 957

30/100-as szabályt nem ismertem, bankgaranciáról nem tudtam, gondolom még van más is.

 

Ha van hát mondjad abból tanuljuk meg.

Előzmény: Exxon73 (955)
Exxon73 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 955

A magyar alapfizetési problémát meg nem nagyon értem

 

mielott kikuldenel barkit is annak jarj utana mibe kerul az neked mint vallalkozonak ha egyszem embert felveszel minimalberre.kikuldo ceg pedig csak olyan lehet amely otthon Magyarorszagon is termelo tevekenyseget folytat 30/70% aranyban.

 

azaz 100 komuvesedbol 30nak otthon kell hazat epitenie.

 

kontingens? hallottal mar errol? 

 

 

most is csak kényszerből csinálnám a vállalkozósdit.

 

 

na igy ne.akkor mar jobb ha most osszeteped a vallalkozoi igazolvanyod es magad kijossz dolgozni hogy megelj. 

 

 

egyaltalan nemetul tudsz? le tudsz ulni egy nemet XY Bau GmbH fonokevel targyalni? ugyvedek,elo es rendes szerzodesek,bankgarancia jaj hadd ne soroljam.

Előzmény: dermahuba (953)
Exxon73 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 954

lejjebb leirtam mi a baj a kikuldtessel.ahogy 2002ben velem is tettek es minden kikuldo ceg tette.magyarul lenyultak az otthoni penzt.

 

szerencsere majus 1 utan vagyunk,letelt az atmeneti idoszak es erre a kikuldeteses kokanymutatvanyra nincs szukseg.

 

voltam en tolmacsolni 2 magyar fazonnak 2008 nyaran Bielefeldben, akik idefele jovet mar azt is kiszamoltak hany ezer eurot fognak zsebrevagni... aztan nem jott ossze a buli,sot hazafele Becs elott meg kivittek a kocsival vagy 8 10 muanyag oszlopot, az autopalya mellett verekedtek ossze, hogy bevitte az egyik az asszony kocsijat a cegbe.

 

azert megkerdeznem toled hogy ha mondjuk kihoznal 30 hegesztot akkor lenne ugy kb 80 150ezer eurod arra ha nem tobb hogy ezeknek az embereknek lakast berelj,eloleget adj ha kernek,ha 2 honapig a partnerceg nem fizet akkor a fizetesuket is odadd?

 

 

hetfon mondta be a Merkel a teveben hogy a tavasztol a zeitfirmaknak is befellegzik.nem fogjak megengedni hogy egyes cegek abbol profitaljanak hogy a melosokat huzzak le.

Előzmény: dermahuba (953)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.14 0 0 953

Nem egészen értem a dolgot. Korábban nem értem rá, most is csak kényszerből csinálnám a vállalkozósdit.

 

Mi baj a kiküldetéssel, eddig akivel találkoztam 90 %-ban kiküldetésben dolgoztak.

 

Persze lehet vogy vannak itt rejtett titkok

 

A magyar alapfizetési problémát meg nem nagyon értem, hiszen minden világos megegyezés kérdése.

Előzmény: Exxon73 (951)
T. Szilárd Creative Commons License 2011.11.14 0 0 952

Ha valaki tudna esetleg valami olyan munkát ahol nem kell nagy nyelvtudás vagy esetleg magyar csapathoz kellene ember. Bármilyen munka érdekel csak fizessenek.

Előzmény: Linzi2003 (937)
Exxon73 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 951

par evet kestel ezzel az otlettel.

nagyon sok vallalkozo megtollasodott ezen,de ma mar keves olyan ember akad aki annyira tajekozatlan hogy kikuldteses jogviszonyban menjen ki dolgozni.

 

en 2002ben dolgoztam kinn ebben a formaban a magyarorszagi akkori 50ezres minimalberemet el is felejthettem mert az beepult a kinti euros fizetesembe...

 

magyarul a munkaltatom megtartotta maganak...

Előzmény: dermahuba (950)
dermahuba Creative Commons License 2011.11.14 0 0 950

Szeva Gyerekek!

 

Kicsit beleolvastam a topikba. Tudna valaki nekem segiteni?

Épitőipailag. Szóval egy  vállalkozó azt kérte, hogy vigyek neki magyar kömüveseket, és más szakmunkásokat.

Nem vagyok jártas ennek szervezésében. Épitőiparban biztos nem, de sok vacak dolgot megoldottam már, és nagy bajok vannak idehaza, úgyhogy lépni kellene. Van egy Kft-m amiben mással foglalkoztam ezidáig, úgyhogy nem tudom mire számitsak, annyit hallottam, hogy itthon kell az embereket  minimálbérrel felvenni, TB-t fizetni ez után, de hogy hogyan varázsolódnak ebből az 1300- 1800 eurós nettó fizetések a melósoknak, plusz hogy lesz ebből még kifizetve a szállásés egyéb azt nem tudom. Magyarul nem tudom, hogy a munkák elvállalásakor vagy az emberek rendelkezésre bocsátásakor mire kell ügyelni?

Esetleg e-mailban?

 

e-mail-om dermahuba@freemail.hu

 

Annyagilag sem lennek halatlan ha valaki bevezetne a rejtelmekbe.

 

Nem sok valasz jott...senki sem tudja?

Linzi2003 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 948

Sok sikert az állásinterjúhoz, írd majd meg hogy sikerült!

Előzmény: Exxon73 (946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!