Nem biztos ,hogy a teljes réteg átszáradt,akkor sem,ha tapintásra száraz,inkább várj egy napot!Milyen fehér festéket,ill. lakkot használsz?Milyen kompid van?
Tibcsi! Oda fog érni.A fa-ragasztó:levételét érdemes valamin egy-kétszer próbálni,nagyon tapad,átlátszóra szárad,valamelyik sarokban szikével kissé alányúlva egyben jön le,abszolút nyom nélkül,én csak ezt használom.
Matricákról: Én a Testors matricafeszítőjét próbáltam,nagyobb felületnél szerintem kell is ilyesmit használni.Hatás:profi a talpán,aki megállapítja,hogy ez nem festve van,annyira rászívódik a felületre. Én OLFA szikével körül szoktam vágni a Matr Ica szélét.
Szia! Mit küldessz nekem??? Na mindegy meglátjuk mit, küldök egy mailt!!!
Más:
Ma sikeresen lefestettem, illetve lealapoztam az A321 Autrian Airlines gépemet.
Kicsit afféle katonai járgány lett így szürkén, de még így is gyönyörű. Bakker kicsit csúnya lett egy helyen a festés, mert túl kevés festék került egy helyre. Persze alapozáaskor ez még elmegy.... Tüzetes átvizsgálás után 5 kisebb "hangyakukinyi" hibát véltem felfedezni, ezt száradás után hibánként 2-3 csiszoló mozdulattal eltüntetem.
Kérdés: Mennyi idő múlva álljak neki csiszatolni, és festeni a fehér fényest?? Ma 7 órakor lett kész a revell matt festés viszonylag vékony rétegben. mennyi idő mulva nyúlhatok hozzá nyugodt szívval? Most m ég kicsit tapadós a festék!:-)))
A Testorsnak valóban van ilyen lakkja, ki kell próbálni, a Humbrol Polished steel-t elrontotta.
Testors - Humbrol!!!! Mint írtam - egyes fémfestékeknek van védőlakkja, más gyártóké nem biztos, hogy jó hozzájuk, ebben igazad van. De a polírozható fémfestékek egy külön téma, a síma fémek általában elbírják a lakkot, sőt.
A polírozható fémfestékeket kinyúvasztja. Elmegy a fémes hatás. A Testorsnak valóban van ilyen lakkja, ki kell próbálni, a Humbrol Polished steel-t elrontotta.
Most fújtam le 2. soron a Mi-1-est,még a fehér csík van hátra a farokrészen,és hamarosan kész is van.Aránylag sok munka volt vele. Szerintem jól választottam a rendőrségi változattal,ilyet még sehol sem láttam. Üvegfelületek maszkolásához Technobond fa ragasztót használok,ez nálam tuti,125gr.-os,csőrös és 211 Ft volt.Fehér,középsűrű,ecsettel viszem fel. Egy festékboltban vettem.
Én sajna nem tudtam csak egy témára szakosodni,ezért skizofrén makettező lettem:-DDD. Rendszeres kezelésem időnkénti kamionmakett,hidegháborús Szovjet reptechnika,ill.ezentúl utasgép makettek vásárlásával történik.
Én éppen most nőttem ki a vitrinem. Van üres matricalapod?Arra lehet bármilyen lajstromot,feliratot csinálni.Állítólag a Fabulisnál van.Kell egy wordpad,vagy amiről nyomtatni tudsz,betűtípus,méret kiválaszt,nekem most pl "rendőrség-0-32 " kell,az nálam ariel 10 dőlt,beállítom a méretet,kinyomtatom,ahova a szöveg ment fixálok egy akkora üres matricalap-darabot,még1x nyomtatom,most már a hordozóra nyomja,lelakkozom,és olyan mint a gyári. Megnézted az Alclad2-t?Tetszik? A pótolandó wingletem sima,csak körőlvágom szikével egy műa lapka fölött,és méretre igazítom,azért köszi,inkább a Mig műgyanta vezérsíkja a gond,mármint hogy abból kellene. Üdv:Zs.
Egyik haveromat régen sikerült befűtenem makettezés ügyileg. De mint kiderült a gyereknek több volt a pénze, mint a kézsügyessége.
Össze vissza vásárolt mindent, oszt egy gépet sem csinált meg. Legtöbb alkalommal csak a törzs összeillesztésig jutott, mert azt is úgy összekozmálta, hogy befejezettnek tekintette a projectet.
Így elég nagy polgári repmakett alkatrész háttérrel rendelkezem már:
-Concorde
-Boeing 737-800
-Boeing 747-400
-A330
-Fokker 100
-Airbus A321
-Beluga
És kitudja még mi van a dobozom alján, ahol az össze alkatrészt tárolom.
Pekhemre 747 kerékabroncsból, Bae 146-100 fényszórók hiányával küzdök, és jó lenne egy Australioan express lajstrom is.
Szívesen cserélgetek bárkivel alkatrészeket....
A wingletet így ránézésre nem találtam a dobozban, de ha igényt tartassz rá, átnyálazok mindent. Elég nagy kupac, a winglet meg túlontúl kicsi. Gondoltam arra is, hogy teljesen szétválogatom őket, de akkora meló, hogy folytom halogatom, meg kellene hozzá egy szerszámosdoboz is.
Köszi a bókot! Nem vártam ennyit a revell alujától,és mégis szépen csillog!De legközelebb,az alu száradása után könyörtelenül,azonnal lakkozok majd,eszméletlenül kényes a legfinomabb érintésre is!
Jól láttad,nincsenek rajta/még/. Az egyik letört,és elveszett,a másikat levettem klónozási céllal. Most már lehet képet berakni,itt van ni egy Mig-17.Régi nagyon,egyszer elkezdtem,de heveny idegrohamok kíséretében abbahagytam/KP/,most elővettem,és befejezem.Felraktam a szárnyakat,lefestettem,még a kerekeit kell befejeznem,és az egyik vezérsíkot pótolni/egyik van csak meg.Most így áll:
Egy ismerősöm keres Messerschmitt 262-est 1:32-es méretarányban, összerakatlanul, hiánytalanul. Ha van valakinek, vagy tudja, hol lehet itthon újonnan beszerezni, az dobjon rám egy mailt legyen szíves! freaky@freemail.hu
Kikerestem neked:www.alcad2.com,egyből egy repcsi jön be. Szerintem ez a Dornier 228-ast csinálom meg,Aus-ra.Igaz,hogy valójában nincs ilyen náluk,de most a festés minősége lesz a lényeg.
Csak két Australian Air Express felirat,és a két kék-zöld madárszerű logó van meg,de őszintén szólva vannak terveim vele.Ablakkeret nincs sajna. Lakk: AlcadII. chrome/ALC 107/,a legszebb króm,abszolút élethű,ragyog,mint a napfény!!! Netről lehet rendelni,nekem zsebimportból van,és van egy "titka",nagyon fényes feketével kell alapozni!!!Enélkül semmit sem ér.Az első réteget ráfújva,szép fényes krómos lesz,száradás után második réteg fog ragyogni. Nézz rá a Google-n!
Köszi a képeket! Nagyszerű!!! Még erről nem is láttam sosem képet, csak az élő gépről. Sajnos elég kicsi a felbontás amit küldtél, így igazán komoly kritika nem érheti a gépet, ráadásul hozzátok képest, én amatőr vagyok.
De ami látszik, az király!:-)
Szép ez a gép!
Condor festés nekem is a kedvencem, és már meg is van nekem is.
Sőt már jön a németektől a Condor DC-10!!! És ha már itt járunk:
Ez a DC-10 a valóságban volt tiszta krómra, vagy valami nagyon fényes ezüstre.
Gondoltam ezt a nagyon impozáns variációt csinálom meg belőle, ha már kemény eurókat kell érte kicsngetnem. Hogyan tudom én ezt ilyen fénys csillogó kromra festeni? A Revell ezüstje, vagy aluminiuma nagy gagyi a valósághoz képest.
Megtaláltad a matrickát?? Van rajta lajstrom, és a fehér pilcsiablak kerete???
Átküldtem,kritikát kérek!! Képzeld,meglett az Australian matrica,egy régi dobozban volt. Találtam itthon egy Do-228-ast,civil lesz.Az Airliners.neten néztem pár variációt