Keresés

Részletes keresés

Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.02.05 0 0 5050

Nyalvánvaló, hogy a nyugatiak nem zöld gondolatoktól vezettetve tisztálkodnak ritkábban, hanem igénytelenségből. Azonban a te napi (töbszöri) húszabálásod, falánkságod igencsak megterheli a környezetet - Jézus ezt nem tette. Mit mondasz majd gyermekeidnek, unokáidnak, hogy fogsz a szemükbe nézni, hogy elherdáltad jövőjüket, csakhogy has nevű istened kívánságát mindenáron kielégíthesd és hogy fogod Teremtődnek elszámolni a tékozlásodat...?

Előzmény: random seed (5042)
random seed Creative Commons License 2018.02.05 0 0 5049

a fokvárosi vízhiány még nagyon messzi van a borzalmastól...

 

Előzmény: Törölt nick (5047)
random seed Creative Commons License 2018.02.05 0 0 5048

azért azt ne felejtsük, hogy az éghajlatváltozás a mostani hideg, jeges területeket élhetőbbé teheti, szóval ami terület élhetetlen lesz, az valszeg kiváltható lesz ezekkel. tundra, grönland, kanada északi területei...

kérdés, hogy odaengedik-e a ruszkik, kanadaiak stb a bajba jutott népeket...

 

 

Előzmény: Törölt nick (5047)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.05 0 0 5047

Ezt a fokvárosi vízhiányt én is olvastam, borzalmasan brutális, 20-30 évvel ezelőtt el sem hittük volna, hogy valaha ilyesmi elő fog fordulni.

 

A másik amire hosszabb távon muszáj lesz felkészülni az az, hogy a klímaváltozás miatti szárazodás és vízhiány miatt a Föld szárazföldi területeinek kb. egyötöde, de lehet, hogy egynegyede is de facto élhetetlenné fog válni.

Valamit muszáj lesz kezdeni az ott élő százmilliókkal, az ottani népesség nagy részének áttelepítésére is fel kell akár készülni, kérdés, hogy hová, meg hogy melyik gazdag ország hány főt tud befogadni ezekből a szerencsétlenekből.

Egy ellenőrizetlen és erőszakos jelleget is ölthető tömegmigráció nyilván senkinek sem hiányzik, de sajnos ez a forgatókönyv sem zárható ki, ha az elkeseredés túl nagy mértéket fog ölteni.

Előzmény: Törölt nick (5046)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.05 0 0 5046

Amire viszont érdemes odafigyelni, az a dél-afrikai vízhiány, ami elkerülhetetlen robog a (nem túlzás) katasztrófa felé.

 

A jelenlegi ütem szerint április közepére el fog fogyni a teljes víztartalék Fokvárosban. Az sem biztos, hogy addig kitart, mert a víztározók alján már üledékesebb a víz és elképzelhető, hogy nem lesz emberi felhasználásra alkalmas.

 

Február 1-től érvényes korlátozás 50 liter / fő előirányzott mennyiséget jelent. Hogy ez mennyire kevés: a WHO szerint az abszolút minimum, ami szükséges az embernek (ivás, ételkészítés és abszolút legalapvetőbb higiénia) 20 liter per nap és ebben nincs benne zuhany, vécé, ruhamosás.

 

A városnak több víztermelő projectje is folyamatban van, amelyek enyhíteni fogják a bajt, de már nem készülnek el időben. Hova juthatunk áprilisban? A legrosszabbra lehet készülni, extrém vízhiány, lázongásokkal, bűnözéssel és persze tömeges migrációval.

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.05 0 0 5045

Én naponta kétszer zuhanyzom, ha nagyon meleg van, vagy valami komolyabb testmozgást végzek előfordul, hogy háromszor is. Rettenetesen izzadékony típus vagyok sajnos, nekem ez az indokom.

 

De azt tegyük hozzá, hogy Magyarországon nem olyan eszméletlen kritikus kérdés a víz. Van belőle elég és a kapacitásunk a tisztítására is megfelelő. Persze a tisztítás jár melléktermékekkel, tehát a vízbe kerülő, le nem bomló vegyi anyagok mennyiségének csökkentésére kell hangsúlyt helyezni megfelelő szabályozással. Ha mi kevesebb ivóvizet használnánk el, a világ aszály sújtotta területein akkor sem lenne egy decivel sem több belőle.

Előzmény: Törölt nick (5038)
treefa Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5044

És veszélyeztetett emberekről:

 

https://femina.hu/terasz/gyonyoru-sziberiai-emberek/

Előzmény: treefa (5043)
treefa Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5043

Portréfotók veszélyeztetett állatokról:

 

https://www.joy.hu/veszelyeztetett-allatfaj-fotok-97015

random seed Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5042

még jobban röhögök azokon akik a csecsemőjüket suvickolják naponta többször. persze ez nem vicces, sőt, tragikus. állítólag nekik kifejezetten és nagyon káros ez. hetente 2-3x szabadna csak őket megfürdetni.

 

amúgy többször olvastam, hogy a magyar felsőbbrendű értelmiség (és a nők) rácsodálkoztak hogy egyes nyugati országokban nem fürdenek annyit az emberek mint a magyar felsőbbrendű értelmiség (és a nők). ilyenkor undorodva írtak ezekről a nyugati népekről, és büszkék voltak arra hogy ők, a magyar értelmiség (és a nők) igényesebbek nyugati társaiknál XD

 

arra leszek kíváncsi hogy mit mondanak majd ezek az emberek a gyerekeiknek, unokáiknak, akiknek a jövőjét (azaz a Földet) tönkrették az igényes ásványvíz vedeléssel és pazarlással :D

Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5041

Te is pazarolsz: minden nap eszöl húst - ráadásul többször  is. Jézust tett ilyet? Tudod, hogy megterheli ez a környezetet...?

Előzmény: random seed (5033)
polária Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5040

Wales nem hagyja szó nélkül: gátat szabnak a gyermekeikbe bevándorló intim piercingeknek

Walesben ma életbe lép egy törvény, amely betiltja a 18 év alattiak intim piercingjét.

A honatyák a testékszerek mellett a kiskapuknak se hagytak sok helyet: akkurátusan felsorolnak tíz konkrét intim testterületet, ahová ezentúl tilos lesz piercinget rakni.

A tiltásnak közegészségügyi okai vannak, a helyi áentéesz vezetője szerint ugyanis az eddig intim piercinget csináltató fiatalok harmada jelentett komplikációkat. Ezt egy 16-24 éveseket felmérő angol tanulmányra alapozzák, amely szerint leggyakrabban a nyelvpiercing okozott gondot, de a nemi szervek és a mellbimbók is felfértek a dobogóra.

A fogorvosok is üdvözölték a döntést, mert gyakran találkoztak azzal, hogy a nyelvpiercing maradandó sérülést okozott a fiatalok fogában és ínyében.

Mennyi esze van annak aki ilyesmit csináltat és még fizet is érte :)))Hihetetlenül sok a b u t a ember !

Még hogy spirituális :))))

Előzmény: Törölt nick (5039)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5039

Egy globális civilizációs paradigmaváltásra lenne szükség viszonylag rövid időn, legfeljebb 40-50 éven belül, hogy el tudjuk kerülni a civilizációnk összeomlását. 

Ehhez meg nagyon sok mindent meg kellene változtatnunk, de mindenekelőtt arra lenne szükség, hogy az emberiség ma már óriási mennyiségű, felhalmozott tárgyi tudása egy rendkívül mély spirituális és ökológiai bölcsességgel, ill. rendkívül magas szintű környezeti tudatossággal párosuljon, ami lényegében teljességgel hiányzik a világ mai politikai és gazdasági elitjének gondolkodásmódjából.

Előzmény: Törölt nick (5034)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5038

Istentisztelet meg csak vasárnap van (van akinek szombaton, sőt olyat is ismerek, akinek pénteken), de az megint más téma, oda igyekszik frissen, tisztán menni az ember, de elmondom, hogy nem a testi tisztaság a mértékadó ilyenkor sem, hanem hogy az ember megfelelő, "tiszta" lelkülettel menjen oda.

 

A mai emberek túlnyomó többségének tehát - az istentiszteleti napot leszámítva. :-) - általában bőven elegendő lenne a napi 1-szeri zuhanyozás.

 

Ja és a zuhanyozás is lehet gyors, 2-3-4 perces zuhanyozás már bőven megteszi a hatását, nem kell 10-15 percet a zuhany alatt állni, mint sokan teszik.

Arról nem is beszélve, aki minden nap kádban fürdik, teleengedve meleg vízzel a kádat.

 

Szóval lehetne itt is takarékoskodni bőven, bár hozzáteszem, hogy nem attól fog összeomlani a civilizáció, hogy ki hányszor fürdik naponta.

Előzmény: bloody rain (5036)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5037

Na igen, de aki egész nap csak az irodában üldögél a kényelmes karosszékében, annak elég a napi 1 zuhanyzás, jelesül a lefekvés előtti.

Én pl. reggel elég korán indulok munkába, az esti zuhanyozástól még eléggé tisztának érzem magam, hogy ne szarakodjak még egy reggeli zuhanyzással is, helyette hideg vízzel megmosom az arcomat, meg a kezeimet, aztán hajrá előre...:-)

 

Lehet, hogy ezek a "modern" értelmiségiek, főleg a nőneműek tényleg túlzásba viszik ezt a fürdés dolgot?

Előzmény: bloody rain (5036)
bloody rain Creative Commons License 2018.02.04 0 0 5036

Hogyne persze, kétszer elég!:-)  Reggel azért, hogy ne menjünk tisztátalanul az istentiszteletre és  embertársaink közé, este pedig, hogy ne feküdjünk büdösen az ágyba - különösen ha van feleségünk és satöbbi satöbbi ... 

 

 A harmadik zuhany csak akkor szükséges ha napközben összetisztátlanitjuk magunkat, pl összecsináljuk magunkat (ez velem csak ritkán fordul elő - még) vagy erős szennyeződéssel járó munkát végzünk, például bányászok vagyunk. Én néha padlásokon  mászok négykézláb meg hason csúszva ha internet kábeleket, villanydrótot meg video megfigyelő kábeleket kell kihúzni, száll a por annyira, hogy csak szűrőmaszkban lehet meglenni és jónéhány patkány tetemet is találtam már amit ilyenkor illik lehozni egy műanyag zacskóban. Ekkor szinte muszáj zuhanyozni, mert egyrészt magamtól is undorodom, másrészt ha valami gyerek úgy meglát, akkor megáll a növésben ... mert azt hiszi egy zombi.  (persze hazudhattam volna azt is, hogy a délelőtti szörfölés után le kell zuhanyozni a sós vizet a testemről, de nem tudok szörfölni ez az igazság)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (5035)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.03 0 0 5035

Ugyan már, ki az az ökör, aki naponta 3-szor fürdik? Mondjuk 40 fokos kánikulában jólesik egyszer napközben is letusolni, az tény, de alapesetben bőven elég a napi 1 zuhanyzás.

Ja a rengeteg kozmetikumot is a kapitalizmus reklámgépezete suggallja, hogy minél többet fogyasszunk belőle, gyermekkoromban még nem is voltak tusfürdők, csak egyszerű szappanok, mégsem voltunk büdösebbek, mint manapság. :-)

Előzmény: random seed (5033)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.03 0 0 5034

Szvsz az elkövetkező 30-40-50 év sorsdöntő jelentőségű lesz az emberiség történelmében, ti. hogy sikerül-e egy globális paradigmaváltást végrehajtanunk, hogy átálljunk egy fenntarthatóbb civilizációs modellre.

Ha ebben a 30-50 évben változatlanul a jelenlegi trendek fognak folytatódni, akkor kábé már most el lehet kezdeni készíteni a modern civilizáció síremlékét...:-(

Előzmény: Törölt nick (5032)
random seed Creative Commons License 2018.02.03 0 0 5033

a magukat igényesnek tartó (és főleg: másokat igénytelennek) emberek naponta 3x fürdenek, ásványvizet isznak, pazarolnak ezerrel, és verik a mellüket hogy ők a nyugati igényes ember, miközben főleg ők azok akik miatt tönkremegy a világ :D

 

és aki nem olyan mint ők az büdös igénytelen ember XD

 

jah, ezek legtöbbje diplomás, és főleg a nők :D:D:D

Előzmény: Törölt nick (5032)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.03 0 0 5032

Egyébként megjegyzem, hogy a liberális, szabadversenyes kapitalizmust teljes környezeti érzéktelenség jellemez, tehát ha csak a szabad piacokra hagyatkozunk, akkor kb. fél évszázadon belül a kapitalisták a nullára tarolják le a Földet.

Előzmény: Törölt nick (5031)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.03 0 0 5031

Az 5020-asban én egyáltalán nem erről beszéltem, hanem arról, hogy a gazdag országoknak pénzügyi támogatást kellene fizetniük - adott esetben - pl. a délkelet-ázsiai országoknak, hogy így kárpótolják őket az olajpálma-iparág leépüléséből adódó bevételkiesésért.

Ezzel globálisan biztosan jól járna az egész emberiség, sőt az egész bioszféra, mert a pálmaolaj miatt nem irtanának ki a délkelet-ázsiai erdőségeket, és az indonéz meg a maláj gazdaság sem járna rosszul ezzel az összeggel.

 

Persze valakiknek a zsebükbe kellene nyúlni, hogy ez működjön, erre meg csak a gazdag országok képesek.

Előzmény: polária (5023)
nitya-seva Creative Commons License 2018.02.03 0 0 5030

Mélyen elmeditáltam ezen a gondolatodon, és úgy döntöttem, hogy a mai napot az izraelita hitközségnek szentelem, ezért Talmudot fogok tanulmányozni....hónap persze megint az Úr napja van, ezért hónap meg a Bibliát...:) 

Előzmény: Eklatáns Béla (5027)
polária Creative Commons License 2018.02.02 0 0 5029

http://www.boon.hu/meg-tudja-valaszolni-ezt-a-12-foldrajzi-kerdest-amit-minden-felnottnek-illene-tudnia/3143692

Szeretem a Földet és a földet.Hogy ismerem-e a planéta földrajzát hát mindjárt megtudom mert kitöltöm a  kvizt !

bloody rain Creative Commons License 2018.02.02 0 1 5028

Annak aki szereti.

Előzmény: Eklatáns Béla (5027)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.02.01 0 1 5027

Penig a füstölt disznósajtnál nincs üdvösebb...

;-)

Előzmény: random seed (5026)
random seed Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5026

tehát az az igényes aki szép zöldséget, gyümölcsöt vesz XD

aki meg a görbét is megveszi az is arra vágyik valójában, hogy szépet vegyen, és az élete végén jön majd rá hogy elpocsékolta az egész életét, mert nem szépet vett :D:D:D

 

XD

nitya-seva Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5025

"...Asszem Ausztráliában van elég jól kiterjedt infrastruktúrája a lejárt szavatosságú (de még jó) és felesleges élelmiszerek szétosztásának a szegényebbek közt.

 

Ez egy kényes egyensúly, de nyilván valamennyi szemét mindig keletkezni fog, mert kell ráhagyás. A termelést nem lehet kicentizni, a fogyasztással nem lehet precízen számolni és élelmiszerhiányt mégsem akarhatunk. A hatékonyságon viszont javítani kell...."

 

Ezt nevezik az ősi bölcsek, a tökéletességre való törekvés elvének. Mikor látod, hogy valami nagyon nem stimmel, és elkezdesz változtatni rajta....utána leredukálod a nyereség utáni mértéktelen vágyad, és marad az, hogy szimplán csak jót tettél...te is kaptál "gyümölcsöt" és másnak is jut belőle...

Előzmény: Törölt nick (5019)
bloody rain Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5024

"EZEK MÉG EHETŐK el lehetne juttatni a szegényekhez"

- Ilyen és hasonló ötletekre beleegyezőleg szoktam mondani, hogy "rendben van, juttasd el"

Előzmény: polária (5023)
polária Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5023

A hazánkban  sokféle okból megmaradt élelmiszert nem lehet eljuttatni  olcsón és idejében Szomáliába......erről beszélni sem érdemes.

Egyszet láttam egy riportot az áruházi dolgozó szavatossága kejárta miatt kidobandó ételeket mutogatta mondván EZEK MÉG EHETŐK el lehetne juttatni a szegényekhez.....Node kérem....akkor meg azt üvöltözné a média hogy romlott :))étellel mérgezik  alázzák a szegényeket.

KÁLÓ vagyis selejt eladhatatlan lejárt használhatóságu élelem mindig lesz......ezeket pedig szinte lehetetlen eredeti rendeltetésére felhasználni UGYAN HOGYAN ?

Előzmény: Törölt nick (5020)
isabellee Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5022

Ez szerintem egy al-hir (olyan ertelemben, hogy egy kis dolgot felfujnak). A zoldsegek/gyumolcsok hamar romlanak. Teljesen mindegy, hogy hol vagyunk (USA, Mo, stb.), az emberek a penzukert jo minosegu arut akarnak cserebe, es ha mar a zoldsegen/gyumolcson latszik, hogy nem friss, akkor nem veszik meg.

Nekem egy ismerosom egy kis zoldsegest vezet, es a rosszabb arukat odaadja az anyjanak, hogy fozze meg, fozze be, csinaljon lekvart belole, stb.

Előzmény: bloody rain (5017)
bloody rain Creative Commons License 2018.02.01 0 0 5021

Azt hiszem élelmezési kérdésekben szerencsém van a szocialista hiánygazdaságban való kondicionálódásomnak. Az 50-es, de a 60-as években is nagyon szegény volt az ország (vagy talán a vidék?), mindent ki kellett centizni, semmilyen étellel nem tehettük meg, hogy pazaroljuk vagy akár egy keveset is kidobjunk belőle - tizenéves voltam amikor először láttam banánt. De szó sem volt arról, hogy nélkülöztünk volna, mindig elegendő és tartalmilag jóminőségű étel volt, csak egyszerűen átragadt az a családi minta, hogy annyi ételt készitünk amennyire szükségünk van, a többi erőforrást pedig fontosabb célokra lehet forditani. Aztán a sors úgy hozta, hogy vegetáriánus lettem, ami az előzőekkel együtt nagyon kellemes dolog egészségileg is, és nem utolsósorban nagyon előnyös egy hedonista és pazarló társadalomban, ahol az én ilyen jellegű igényeim töredék áron kielégithetőek. Viszont tisztában vagyok vele, hogy ez a magatartás jó esetben nulla hatással van a társadalomra,  vagy esetleg kontraproduktiv, addig működik, amig kevesen vannak ilyenek.

Előzmény: random seed (5018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!