Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2009.09.09 0 0 394
Erről a mailről pedig közben kiderült, hogy kamu-lánclevél. Azért inkább ne hívjátok vissza az ismeretlen számokat, aki akar úgyis újrahív:-)
Előzmény: .ETNA. (392)
mlmzsenikepzo Creative Commons License 2009.09.09 0 0 393
Szia Nyunyur!

A hatékony és teljesen természetes porcképzéshez érdemes elolvasnod, a legtöbb ismerősünknek bejött a tiens chitosan kapszulája, és mellé tiens bio cink. Jó áron és nagy kiszerelésben. 100 szem és 60 szem.


http://www.goldladyteam.ws/fogyokurafogyas


Üdv.:

István
Előzmény: Nyunyur (388)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.09 0 0 392
Sziasztok, ma kaptam egy mailt a barátnőmtől, egy-két újfajta telefonos és sms- csalási módszerről, kicsit hosszú - ezért bocsi. Ha igaz, ha nem, inkább bemásolom a biztonság kedvéért!

"Figyelem.....fontos!!! A hétvégén az én telefonomra is érkezett egy ..39.............-s hívás, de nem vettem észre és mivel Olaszországra tippeltem és senkit nem ismerek, aki most ott lenne, nem hívtam vissza. Szóval ez tényleg létezik.
A T-Mobile megerősítette a hírt, kérlek, olvassátok el figyelmesen. Február 5-n a Belgrádban megtartott Hitelcsalások megelőzésére vonatkozó Fórumon Marija Kusity a fórum elnöke és a Raiffeisen bank dolgozója a következő értesítést közölte:
"Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta bűncselekményre, Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött. A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén nem fogadott hívás jelenik meg. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. Ha a mobiltelefon tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következők: +39..., +390..., +391..., +392..., +393..., +394...(ebben a konkrét esetben +393193260045 szám volt), de mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz. De ha felhívja ezt a
számot, a bűnözők áldozatává válik. A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon.
A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is.Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekben, hogy minél több emberhez juttassa el ezt az információt.MSN veszély! Átverés! Kérlek add tovább!

Vigyázzatok!
Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez, annak a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt. Ez egy nagy átverés!!!!! Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez. Ha itt megadod a számodat és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t és ebben a pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a kártyádról, előfizetésedről! Innentől kezdve az IQ-tesztről már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb: HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából. De kilépni sem egyszerű, mert a honlapon nincs rajta, hanem egy telefonos automatát hívogathatsz munkaidőben... Szóval ez a jelenlegi LEGNAGYOBB CSALÁS ami kimondottan a diákságot célozta!

Kedves Ismerősök!Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik: + 4478..... Ne vegyétek fel a telefont ha ilyen számról van hívásotok és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is jelenthet. Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán, kb. 3-4 csörgés után lerakják a telefont. A telefonhívások este történnek! Kérünk Titeket tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik!"
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.08 0 0 391
Szívesen, ha még nincs "vészhelyzet", akkor biztosan!
Előzmény: Nyunyur (390)
Nyunyur Creative Commons License 2009.09.08 0 0 390
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Remélem valamelyik használni fog.
Előzmény: .ETNA. (389)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.08 0 0 389
Szia !

Bio glükozamin + MSM + Ginseng Forte (1200 mg) (Dr. Chen) 40.0 tabletta: 2.605 Ft
Glükozamin Kondroitinnal és C-vitaminnal (G&G) 100.0 kapszula: 6.299 Ft
MSM (500 mg)+ C-vitamin (G&G) 100.0 kapszula: 5.144 Ft

Itt van még néhány és a fentiekről is találsz leírást

http://delibo.hu/list/izuletek,-izmok,-csontok/?group_id=145

"Én most kaptam rá kapszulát, homeopátiás szer. A neve CHONDRO-AID, 2540 ft volt a 60 db.Porcképző étrend kiegészítő készítmény.Vény nélkül vettem, de doki mondta.Megvagyok elégedve vele, van olyan jó mint a Donna por csak ez olcsóbb és nincs mellékhatása." - ezt egy fórumba írta egyszer valaki.

A férjem néhány éve beszedett egy doboz Bio Glukozamin 400-at, a súlyemeléses sportolói múltjából visszamaradt térdfájására, szerinte használt neki, persze azért időnként újra előjön, de akkor segített:
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=2325

Egyébként amikor két-három éve megkérdeztem a reuma főorvosnőmet ezekről, csak legyintett (ahogy egy szemész ismerősünk is a Béres Szemerő tablettára), így nincs róluk személyes tapasztalatom.
Előzmény: Nyunyur (388)
Nyunyur Creative Commons License 2009.09.08 0 0 388
Sziasztok!

Tudnátok nekem ajánlani porcképzőket, amik nem gyógyszerek, hanem inkább bio készítmények?

Előre is köszönöm!
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.08 0 0 387
Jaj és még elfelejtettem, hogy van egy hasonló "megmagyarázhatatlan" történet az ismeretségi körünkben is. A garázsszomszédunk 30-akárhány éves lánya kb. 2 éve jár orvostól orvosig, Debreceni Klinika, spec. vérvizsgálatok, csontvelő vizsgálat stb. és egyszerűen nem tudnak rájönni, hogy mi miatt magas a fehérvérsejt száma, levert, fáradékony stb.... hm. Márpedig valami oka csak van! Ha találkozunk, mindig jókat derülünk a leleteinek szöveges részén (szegény kínjában már csak nevetni tud rajta) legutóbb javasoltam neki, hogy forduljon bizalommal Dr. House-hoz:-DDDDDD

.ETNA. Creative Commons License 2009.09.08 0 0 386
:-) Nem egészen volt akkor számomra egyértelmű, hogy mi is az, ami Neked nem világos, vagy van-e valami, ami egyáltalán nem világos:-)

A klinikailag RA-s tünet, laborral nem alátámasztva - már bocsi - de nálam nem is RA, úgy értem számos egyéb betegség (Lyme kór stb.stb.stb.) kísérő tünete lehet inkább, mint RA. Na nem mintha az én véleményem számítana, csak hangosan gondolkodom:-)

Amióta mi itt"levelezgetünk", találkoztam vérvételen stb. néhány RA-s betegtárssal és rossz szokásunk egymás labor eredményeit hasonlítgatni. Szóval se szeropozitív, se szeronegatív betegeknél nem voltak olyan alacsony értékek, mint Nálad. Ez azért nem semmi, látod teljesen EGYEDI és utánozhatatlan vagy:-)
Nem is tudom miért, de egyre inkább nekem is olyan érzésem van, hogy a dokiknak gőzük sincs mi okozza a panaszaidat, de az RA-t a legkönnyebb "ráhúzni" ... Én tuti kipróbálnék egy-két alternatív diagnosztikai eljárást (írisz-diagnosztika stb.stb.)

Alternatív gyógymódokról, lehetőségekről még csak ezután fogok tudni "kisregényeket" írni, mert csak a biol. terápia befejezése után van tervbe véve az agykontroll, a talpmasszázs, a lúgosítás stb., de ahogy magamat ismerem, tuti meg fogom írni a tapasztalatokat, ha kérik, ha nem:-)

Egyébként pedig meggyőződésem, hogy én a 20 %-ba fogok tartozni, aki megmagyarázhatatlan okból, de végül (inkább előbb, mint utóbb) meggyógyul, mint pl. a fodrásznőm férje:-) S mivel személyesen is ismerem őket, biztosan tudom, hogy a sztori nem fikció.

A biol. terápia 10 alkalmat jelent, ha nagyon kedvezően reagál rá a szervezet, akkor az orvos egyedi elbírálása alapján benne lehet maradni a programban és adható még tovább, most éppen 12 hetente. Hogy meddig, gőzöm sincs, nyári programjaink miatt az orvosommal már kb. 3 hónapja nem is beszéltem csak telefonon, amikor infun voltam ő éppen szabin volt, de rá fogok kérdezni, mert engem is érdekel.
Előzmény: Coccinea (385)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.08 0 0 385
Kedves ETNA! Aranyos vagy, hogy így próbálod fáradhatatlanul, szájbarágósan is megértetni velem, hogy működik a betegség. Értem én, eddig is értettem, csak hát mit csináljak, ha ez a szabály rám nem igazán illik. Én is csak hajtogatni tudom a magam igazát. Van immunológiai laborvizsgálatom is. Egy rossz, fájós időszakomban csikartam ki a körzeti orvostól egy beutalót Debrecenbe. Minden érték, ami összefüggésbe hozható az autoimmun betegséggel, tökéletes volt. Kiadtak egy papírt, hogy nincs autoimmun betegségem, de klinikailag RA-s tüneteim vannak. Az orvos kollégák gondos, tökéletes munkát végeznek, csak így tovább- szinte szó szerint ezt írták.

Valóban, nemsokára kezdtek elmúlni a tünetek, de ugyanolyan laborértékek mellett!!! és közben mással is próbálkoztam.

Már a Gyulának írt levelemben is írtam, hogy egyes irodalom szerint nem csak ez a bizonyos immunrenszer-gyengítés az egyetlen hatásmechanizmusa a Metho-nak.

Amiért én a fórumba kapaszkodtam, az inkább azoknak az alternatív lehetőségeknek a megismerése, amiket mások kipróbáltak, és esetleg én is kedvet kapok hozzá. Reméltem, hogy kapok valami infót a Salazopyrinről, olyanoktól, akiknek már van vele tapasztalatuk, és a hidegkamráról, amit Gyulának köszönhetően meg is kaptam, és ezúton is köszönök.

A figyelmességed persze önmagában is nagy segítség, és okosabb lettem biológiai terápia ügyben is, de az alapprobléma tudományos magyarázata számomra is már egy agyontanulmányozott téma.

Te meddig kapod még a biológiai terápiát? Az is életfogytiglan tart, mint a betegség?
Előzmény: .ETNA. (380)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.08 0 0 384
Hidd el, tud a gyógyszerek mellett is szólni sok érv, főleg, ha valakinél nem jelentkezik semmilyen mellékhatás, mint pl. ETNA-nál. Ilyenkor az ember lényegében annyit tapasztal, hogy gyógyultnak érzi magát, miközben azt ehet, azt tehet, amit csak akar, és tud eleget mozogni - aminek a fontosságával mindenki egyetért - mert nem fáj semmije.
Ugyanakkor tökéletesen megértem azt is, ha valaki megtagadja a gyógyszereket, különösen, ha voltak rossz tapasztalatai. A józan ész is azt diktálja, hogy számolni kell a hosszabb távú mellékhatásokkal. Azért jó tudni, hogy ott vannak, ha esetleg más már nem segít.

A hidegkamrát minden RA-snak ajánlják, még a biológiai terápiásoknak is. Nem teljesen az immunrendszer erősítésén alapul, ennél kicsit bonyolultabb.

A magam esete pedig különben is kilóg a sorból, mert az én immunrendszerem nem működik túl! A betegség elején egy említésre sem méltó túltermelés volt, kevesebb, mint egy influenzás betegnél. Azóta semmi. 4-es Reumafaktor, 2-es vérsejtsüllyedés. Papírom van róla (Debreceni Egyetem Klinikai Immunológiai Tanszék), hogy nincs szisztémás autoimmun betegségem, mégis klinikailag RA-s vagyok. A Methotrexat nálam valahogy másképp hatott. Olvastam már valahol, hogy igenis a Metho. valahogy másképp is tud hatni, nem tudják miért, mert azt sem tudják, hogy mi van odabenn.

Mindenki elsiklik efölött!!!, mert nem húzható rá a betanult lecke, de hát akkor is ez van.

A könyvet megszerzem, mert már csakis "más fajta" szemlélet befogadására vagyok képes. A reumatológusokról nekem is általában elmarasztaló véleményem van. Szemellenzősek, lusták, egyáltalán nem nyitottak a világra. Az megy reumatológusnak, aki ülni akar a babérjain. Mint mindenben, itt is biztos vannak kivételek, de nekem még nem sikerült találkoznom velük.

A drasztikus és évekre szóló diéta számomra kivitelezhetetlen, mert ha pl. csokiéhségem van, akkor is felfalom, ha belehalok. Mértékletességet tudok tartani, esetleg néhány hétig meg is tudok vonni magamtól ételeket, de hosszú távon nem.

A rendszeres, hosszútávú Bp-i kezelés szintén megoldhatatlan, mert nagyon messze lakom.
Ezért részesítem előnyben az ilyen rövidtávú dolgokat, mint pl. a hidegkamra, amit természetesen ki akarok egészíteni egy mérsékletes, egészséges táplálkozással.

Köszi mindent. Mától kissé elfoglaltabb leszek, de azért jelentkezem még.
Előzmény: Gyula65 (383)
Gyula65 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 383
Kedves Cocciena!
Soha nem kezeltek Methotreaxattal! 2000-ben láttam utoljára reumatológust. 1991-ben (2000-ben) még aranyinjekció volt a bázisterápia.
Engem a megadott helyen hoztak rendbe. Azt azért tudni kell, különbözőek vagyunk, mindenkire másképp reagál egy-egy kezelési módra, ráadásul a hozzá állásunkkal is befolyásolható.
Mint korábban említettem, februárban történt valami, addig rendben volt minden.
Jelenleg a kiutat keresem, végül is fokozatosan javulok, mármint februárhoz képest, erre írtam, hogy változó az eredmény, egyik nap jobb a másik nap rosszabb.

1992 óta csak halat fogyasztok,ha húst akarok enni és sok főzeléket, gyümölcsöt, mézet stb. a tudomány által nem elismert, vércsoportdiéta szerint, megtehetem. Ma már számomra a húsnak nincs ize, megkóstoltam és ilyen benyomásom volt.Ekkor találkoztam a példában említett hölggyel. 2000 óta én nem voltam influenzás, holott a családon többször, erősen keresztülgyalogolt e kór.
A nyershús logikáját nem értem, pedig annak idején amikor húst, hússal ettem, nagyon kedveltem a tatárbifszteket.

Magam egyébként nem foglalkozom a betegségemmel, erősen lekötőm magam más dogokkal, céljaim vannak, amik időnként meghaladják fizikai lehetőségeimet, ilyenkor kerülők hullámvölgybe.

Annak idején a reumatológus megnyugtatott, 8-10 évem van hátra, és nem a reumába fogok meghalni, hanem valamilyen gyógyszeres mellékhatás miatt. Azért hálás vagyok neki az őszinteségéért. Ezt én már megdupláztam, kimenekültem ebből a körből és nem kívánok visszatérni.
Azt már korábban leírtam, hogy a hidegkamra immunrendszer erősítő, ha a gyógyszeres kezelés gyengítő, akkor nem biztos, hogy eredményes lesz. Tájékozódni kellene, mielőtt elkezded a kezelést!

A könyvet ki kell kölcsönözni, érdemes elolvasni, más nézőpontot ad. A szerző aki, már nem él a elísmert reumatológus volt, más szemléletet is befogadott.

Jobbulást, aludni pedig kell. Üdv!
Előzmény: Coccinea (382)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.07 0 0 382
Szia Gyula! Téged még sosem akartak kezelni Methotrexattal? Ez az általános bázisterápia manapság New Yorktól Tokyoig, nem pedig az arany. Tudom, hogy nem akarsz gyógyszereket szedni, de a Metho., ha bírja valaki, tényleg hat.
Én majdnem öt évig éltem vele, a laborom mindig rendben volt, de kb. két évig gyötrő hányingerem volt a gyógyszeres napokon. Aztán megszoktam, már csak émelyegtem, és rossz volt a hangulatom 2 napig hetente, amikor be kellett vennem. Viszont egyre jobban voltam, mígnem elmúlt minden panaszom, jógázni jártam, bútorokat tologattam, futottam, gyalogoltam, bicikliztem. Az ízületeim állapota most is remek, e pillanatban még.

Nem tiltakozásból hagytam abba, hanem mert azt hittem, hogy meggyógyultam. De ha már abbahagytam, és a betegség most kisebb vehemenciával tört ki rajtam, mint a legelején, természetesen meg akarok próbálni valami kevésbé ártalmasat.

Én nem merek teljesen lemondani a gyógyszerekről. Én úgy járok majd hidegkamrába, úgy eszem majd nyers húst (lazacot - csak ezt vagyok képes lenyelni, pedig össze lehet turmixolni mindenfélével, de a nyershús tudatától is hányingerem van) hogy közben szedem a Salazopyrint. Megpróbálom a minimálisra csökkenteni a mennyiséget, de elhagyni nem merem. Főleg azok után, ami most történt velem. Egyelőre még nem hat a gyógyszer, és én már rettegek, hogy közben károsodnak az ízületi porcok.

De hát veled is ugyanaz történik, hol jól vagy, hol visszaesel. És sosem vagy igazán jól. Azt mondod, megtanultál a fájdalommal együtt élni. De amikor fáj, olyankor a porcok pusztulása is zajlik, ezt nem lenne szabad hagyni. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de én csak(?)45, és még szeretnék az unokáimmal futkosni.

Mozgás. Azt csak akkor lehet igazán, mikor az ember éppen jól van. Én is ezért jártam jógázni, nem az ideológia miatt. De most nem tudok.

Megnéztem a honlapot, és ráismertem, hogy ezt már próbáltam. Csak nem tudtam, hogy Voll-módszernek hívják. Követte egy akupunktúrás kezelés, ami annyira kellemetlen volt, olyan rosszul lettem tőle, hogy nem mertem visszamenni.

Jártam pszichológushoz is, nem tudott velem mit kezdeni. Semmi gyerekkori trauma, semmi kimutatható lelki ok.

Az ismerősöd a laborból félelmetes eset. Mint a filmeken. Mindig is csodálkoztam, hogy azon kívül, hogy van-e fájós fogam, van-e a családban RA-s beteg, nem kérdeznek olyanokat, hogy mit ettem előzőleg, merre jártam, érintkeztem-e bizonyos anyagokkal, fogyasztok-e alkoholt, milyen vírusos megbetegedéseim voltak, stb. Ki kellene töltetni egy hosszú kérdőívet, jól irányzott kérdésekkel, és összevetni, hogy miben azonos a betegek előélete.

A könyv ad valami hasznos tanácsot? Mert ha csak a betegséget magyarázza, akkor az már engem nem érdekel. De már a címe is biztató, ahhoz kéopest, hogy úgy általában le vagyunk írva mint gyógyíthatalan betegek.

No, de már aludnom kell, mert még a kialvatlanságtól is szenvedhetek holnap.
Előzmény: Gyula65 (378)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 381
Coccinea: még valamit küldök, amit egy rossz periódusomban találtam, s mert korábban én sem voltam szerencsére beteges, akkor éppen sok mindent nem is értettem, nem tudtam hogy viszonyuljak a betegségemhez stb, de ahogy ezt olvastam, hirtelen annyi minden világossá vált:

"Nincs nagyobb támadás az emberi méltóság ellen, mint a betegség !” – hirdette a mindenki által csak Főorvosnak nevezett dr. Pető András.

Tévedek-e, ha az ember és betegsége viszonyulásának két alapvető lehetőségét látom: vagy az emberben van a betegség, vagy a betegségben van az ember.

Ha az EMBERBEN VAN A BETEGSÉG, az könnyebben és sikeresebben gyógyítható változat. E modell szerint van egy egészséges ember, akinek a szervezetében valamelyik szerve, vagy annak működése eltér a normálistól. Ezt a helyzetet fejezte ki az a hangulat, amit két egészsége ember – például az orvos és a páciense – beszélget egy beteg szervről, ami történetesen az egyiküké. Ebben az esetben a betegség nem totális, hanem parciális. Ettől persze még bele is lehet halni, de mégis valószínűbb a gyógyulás perspektívája. Az emberben bujkáló betegség legtöbbször lokalizálható – pl. beteg a szíve vagy a veséje - , és a páciens tulajdonképpen az orvos és a társadalom számára a betegség tokja, testében hordja a beteg szervet. Tokká válása kissé devalválja emberi értékét – kényelmesebb lenne, ha a beteg csak a veséjét nyújthatná át az orvosnak gyógyításra. De mindegy, végül is megvan a remény, hogy a szervezet egészséges részei a beteg szerv segítségére sietnek a gyógyulás érdekében, újra egészségessé válása nagyjából előre látható.

Gyökeresen más a helyzet, ha a BETEGSÉGBEN VAN AZ EMBER. Ekkor a betegség mint totalitás veszi körül. Az egész ember beteg, szervileg és lelkileg is. Közérzete már kizárja az egészségesek világából, nagy betegségtudata is deprimálja, kétségessé teszi minden holnapi napját. Körülveszi egy bizonyos patologikus magány, különösen sorsának, a prognózisnak a bizonytalansága, ami jövőképét homályossá, keserűvé, pesszimistává teszi, terveit romba dönti és a pillanat rossz történéseinek a jelentőségét óriásivá növeli. Sokszor ebből fakad kórosnak tűnő túlérzékenysége. A súlyos betegség, a rossz közérzet és az orvosok viselkedése gyorsan infantilizálja a beteget. Vagy nyűgössé válik és kiszolgáltatja magát, vagy megbántott gyerekként fordul a fal felé. Az orvos „segítséghozó” archetípusának megfelelően vagy lelkes bizakodással fordul felé, vagy aztán idő előtt csalódik benne és rajongását harag váltja fel. Önérzetesebb ember számára a betegség egyik legmegalázóbb következménye, hogy mindig kérni kell valamit: légy szíves, hozd ide, add ide, kapcsold ki, kapcsold be, adjál nekem egy… ha lemész… Különösen elviselhetetlen, ha fürdetni, mosdatni kell. Sokszor baj van a közérzettel is. Hogy vagy? Hát nem valami jól, Fáj valamid? Nem. Hát, ha semmid se fáj, akkor…? Rosszul érzem magam. Az nálad mit jelent?..."

.ETNA. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 380
Kedves Coccinea, dehogy is üldözted el őket, itt mindig is nagyon változó szokott lenni a jelenlét, én pedig spec. itthon vagyok, nyaralást már letudtuk, s most túl sok menőkém és dolgom sincs, ezért tudok ilyen sokat írni:-)) Néha túl sokat is:-DD

Találtam valamit RA-val kapcsolatban véletlenül, úgy egy hónapja a neten ezt szerintem érdemes elolvasni, olyan közérthetően válaszol kérdésekre, nekem nagyon tetszett, bár ne kéne ilyesmiket olvasgatnom, de hát ez van:-(

http://209.85.129.132/search?q=cache:F0fAeptJgE4J:www.revitarendelo.hu/kazettav.html+lehet+iz%C3%BCleti+gyullad%C3%A1s+norm%C3%A1l+reuma+faktorn%C3%A1l&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

RA-val kapcsolatban ugyanilyen kérdéseim voltak nekem is a főorvosnőhöz, mint amiket Te is írtál és kértem, hogy nekem, mint laikusnak úgy magyarázza el, hogy meg is értsem. Megtette és azóta ezzel kapcsolatban szemernyi kétely, kétség sincs bennem.

Leírom ő mit mondott (kb): RA esetében a legtöbb érv amellett szól, hogy autoimmun betegségről van szó, magyarán egy téves immunreakcióról.
A szervezet mindig is gyulladással védekezik a behatolók ellen (ez a legősibb védekezőmechanizmus az embernél, állatnál egyaránt), az immunsejtek citokineket is termelnek (többek között), na és ezek hozzák-viszik az infókat, vagy valami ilyesmi. Normál esetben elegendő mennyiség van a szervezetünkben a védekezősejtekből, és a citokinekből is, ezért nem betegszünk meg mindenféle kis "apróság miatt", pedig mennyi kórokozó bejut a szervezetünkbe, meg por, pollen, meg stb.

Ha viszont komolyabb behatolás van, pl. egy baktérium, egy vírus, vagy egy idegen test, akkor az immunrendszer több citokint és több védekezősejtet termel.. csatába indulnak (ez a láz!) és körbekerítik, "begyullasztják" a területet, ahol a behatolás történt, illetve ott, ahol a behatolók hatást akarnak kifejteni, mégpedig a TNF alfa fehérjék közreműködésével, majd körülveszik a behatolókat és elpusztítják őket. Pl. a screptococus támadja a légutakat... megállítják a toroknál-mandulánál, ez a mandulagyuli stb.stb. Persze a munkájukra mi is rásegítünk egy kis gyógyszerrel. Ezután meggyógyulunk és minden visszaáll az eredeti helyzetbe, lecsökken a citokin termelés, kevesebb T-sejt kell, a TNF alfa szint, ami a gyulladást generálja (vagy ilyesmi) is visszaáll a normál szintre. Tehát nem 0-ra, mert akkor ki se léphetnénk az utcára, sőt levegőt se vehetnénk, hanem a "normál" szintre, hogy az "aprókákat" még semlegesíteni tudja, anélkül, hogy megéreznénk, stb. stb.

Valami miatt, egy vírusfertőzés, genetikai adottság, stressz, akármi, ez a tökéletesen összehangoltan működő szabályozórendszer megbolondul és folyamatosan azt az immunválaszt küldi az immunrendszer, hogy BEHATOLÁS van, és csatasorba állítja a katonáit: a TNF alfa fehérjét, a citokineket (hírvivőszerűségek azt hiszem, de ez már nekem túl bonyolult, hiába néztem meg mi is ez) stb.. Ezek meg szerencsétlenek nem találnak egy fia behatolót sem, de a "főnöktől" azt a parancsot kapták, hogy szaporodni-harcolni... máshoz meg nem is értenek, visszabeszélni nem mernek, szóval úgy tesznek, mintha lenne behatolás és gyulladást generálnak:-))
Majd elindulnak az ízületi belhártya sejtjei felé -- a parancsban lévő részutasítás szerint ide kell menniük és nem máshová (bélrendszer stb.). Hát valami ilyesmi.

Így érthető, hogy az immunrendszer nem reagál, hiszen éppen ő adta-adja ki folyamatosan a téves túlszaporodási-támadási parancsot!!! Vagyis az immunrendszer jól védekezik a behatolók ellen, de valami szabályozási rendszerbeli gond miatt a saját sejtjeinket is támadja.. hm

Az, hogy ki lesz RA-s, Crohn-os stb. alapvetően szerintem azon múlik, hogy a minden pillanatban kiadott millió parancssorban éppen hol keletkezett gubanc, ha a TNF-alfánál és még ki tudja mi minden kell hozzá .... akkor RA lesz, ha a belekben lévő sejtek immunválasza nem tiszta, akkor oda mennek gyulladást okozni az immunsejtek által termelt "katonák".... azt hiszem ilyesmi, de lehet, hogy tévedek... hm?!

A Metho pedig az immunsejtek (az összes többiét is persze) osztódási ütemét lassítja le és a kevesebb immunsejt kevesebb fehérjét termel, kevesebb rossz reagálást bocsát ki... stb.stb.

Egyébként a Remicade biológiai terápia infúziójának a hatóanyaga, éppen az infliximab, ami egy olyan fehérje (antitest), ami képes felismerni és hozzákötődni más fehérjékhez. Azért ebben az esetben már egészen közel vannak az okozóhoz (immunrendszer), de sajnos magának a rendszernek a működését még nem tudják befolyásolni, nem tudják megváltoztatni a kiadott parancsokat.
A Remicade betegtájékoztatója szerint a gyógyszer lényege, hogy megköti azokat a speciális TNF alfa fehérjéket (alfa-tumornekrózis faktor - huh még kimondani is nehéz), amiknek ugye a gyulladásban van szerepük.

Szóval pl. nálam lehet, hogy magas a gyulladást mérő-jelző érték (vérsülly.) a vérben, hiszen sok a TNF alfám, de ugyanakkor ott vannak az infúzióban kapott infliximab fehérjék, amik ugyan a túltermelődést megakadályozni nem tudják, de a TNF-et még azelőtt megkötik (majd kiürül a szervezetemből) mielőtt az pusztítani tudná az ízületi sejteket. Ezért nincs deformitás, dagadt és fájó ízületek. Azt hiszem.

Ez a TNF fehérje szint, szerintem nem azonos a fehérvérsejtekkel, amit a vérvétel leleten látunk, ez egy spec. fehérje, így ezt gondolom csak spec. vérvétel mutatja ki.

Alapvetően a Crohn-betegség és a többi autoimmun betegség lényege is a túlzott érzékenység, a túltermelődés, a túlreagálás, ezért szokták a túlzottan (káros mértékben) működő immunrendszert kicsit elnyomni ezeknél a betegeknél.

Valahol ilyesmi a Remicade is, hiszen pl. előtte el kellett mennem TBC szűrésre, meg spec. vérvételre, amit Debrecenbe küldtek el, ott értékelték ki, ott van teszt hozzá. Az orvosom azt mondta, hogy ez azért fontos, mert ha pl. vannak "szunnyadó" tbc vírusaim (vagy mik), akkor azok előugorhatnak a rejtekükből, mert az immunrendszerem tartotta őket eddig vissza, de az ugye most kicsit el lesz nyomva. Szerencsére ez a spec. vérvizsgálat negatív lett.

A diétát még nem próbáltam, max fogyókúra szinten a kenyér megvonást:-)

Hát a próféta szóljon belőled védőoltás ügyben, tul.képpen nem is kellene védőoltás, elegendő lenne, ha ki tudnák a dokik javítani egy utasítással (amit pl. egy gyógyszer szállít a megfelelő helyre) a hibát. Mondjuk úgy, mint amikor rátalálsz egy helyesírási hibára a szövegben... kijavítod és kész, olvasható:-)
Előzmény: Coccinea (377)
mlmzsenikepzo Creative Commons License 2009.09.07 0 0 379
Sziasztok!

Olvasom a hozzászólásaitokat, hát a reumatológia "betegségek", panaszok nem a legjobb dolgok. :(

Lehet mozgásterápiára járni, súlyfűrdőzni, csipetni magunkat elektromos kezelésekkel, iszappakolást felvenni, úszni, gyógytornázni vízben és szárazon,stb.

De jól tudjuk, ezek nem az okokat szüntetik meg, így csupán ideig-óráig segítenek.

Szerencsés esetben félévente megismételhetjük.

Arra azonban tökéletesen jók, hogy elkönyvelhessük magunkban, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk a gyógyulásunkért.

Sajnos a modern orvostudomány úgy néz ki most még igazándiból tehetetlen a gerinc és egyéb reumatológiai problémák hosszú távú megoldásában.

De egy pár év és aztán jó eséllyel tudnak segíteni minden panaszosnak.

Nekem speciel a nyaki csigolyáim C IV.-V. közötti rés volt beszűkülve, nyomta a kimenő idegpályát és olyannyira beállt a nyakam, hogy nem tudtam felkelni egyedül az ágyból egy hétig.

Párom orvos, így ő adta be az izomlazító és fájdalomcsillapító szurikat, amik elhúzódó hatásúak voltak, de nekem, egy pár órára segítettek csupán.

Napi 2 ilyen kombinált injekciónál -lórugásnál- azt mondta Ő nem szúr meg többet, -ez egy hétig ment-, hanem próbáljak ki valami más megoldást.

Nos, ennek köszönhetően, most már panaszmentes vagyok.

Ami nálam bevált és elkerülhettem a gerincműtétet, az két dolog:

Amire szükségünk van, hogy a testünk öngyógyító folyamatai beinduljanak és helyesen működjenek:

1. Energia:

http://www.goldladyteam.ws/fitnesswellnessmasszazs


2. És anyag, ami beépül és újjáépül:

http://www.goldladyteam.ws/allergia


Azóta a legtöbb gerinc problémával élő Ismerősünk, meg tudott szabadulni a kényelmetlen, kellemetlen tünetektől, és le tudta tenni a szintetikus gyógyszereit, fájdalomcsillapítóit is. Szabad a tánc!

Hogy Nektek se kelljen sokat várni, talán egy kattintást megér, ezt döntsétek el Ti:



http://www.goldladyteam.ws/fitnesswellnessmasszazs


Addig is jobbulást kívánok:

István

http://www.goldladyteam.ws/allergia
Gyula65 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 378
Kedves Coccinea!
Egy tízest nyomtam, és először minden alkalommal egyszer, majd szóltam szívesebben jönnék kétszer. Beleegyeztek. Jobb hatásfoka volt, mint amikor naponta mentem. Mentem volna még többször is , de pénztárcám véges volt.

A tudományos magyarázat, sok helyen sánta, de pl. Indiában ebből, kikezelik az embert. Én úgy látom az orvosi karon gyengébben végzettek közül, választják a reumatológia szakot. Beszűkült látásmód, de mondhatnám piaci viszonyok miatt az elméleteknek szekértáborai vannak.

Kétkedtem én is a természetgyógyászatban! De amikor egy Reikis kezelésen megmozgatták az epekövemet, amiről nem is tudtam, és az egyik Mester közölte velem, hogy epekövem van, és most ezt megmozgatja, és megtette. Hát elgondolkodtam. A homeopátia is ilyesmi, olyan szert ad ami előidézi a betegség jellemzőit, de olyan kis hígításban, hogy a szervezet immunrendszere észlelje és rámozduljon. Iszonyatos piaci kárt okoz ez a hivatalos "gyószer=mérgek"-nek, mivel nincs mellékhatása, nincs további piaci hatása (mellékhatások kezelése> láncreakció).
Azért írtam A Voll-módszerről, mert a kínai apukuntúra és a számítógép ötvözésével keresi a szervezet eltéréseit, és javasol szert(-reket). Ha az ember első időszakban rosszabbul lesz a szervezet reagált, rövid idő belül javulás lesz.
Az étrendváltás a szervezet lúgosítása miatt kell, de manapság "a csapból is ez folyik"!
A nyershús terápiáról nem hallottam, biztos ennek is megvan a magyarázata.
Kezdő PCP-s koromban, véletlenül összefutottam valakivel, akinek amikor meglattam a felémnyújtott kezét kibuggyant belőlem a kérdés "PCP-s?". Hosszasan elbeszélgettünk. Elmondta, hogy egy laborban dolgoztak tízen egy kutatási feladaton (szkeptokokus, vagy valami hasonló, több változata van), és mindnyájan lebetegedtek. Ő is az étkezés fontosságáról mesélt és a mozgásról. Nem szedett orvosságot, saját magát kúrálta.
Egy könyvet tudok ajánlani, ami igzán jó (még az ORFI-ban ajánlotta a kezelőorvosom): Dr Oláh Andor: A reuma gyógyítható.
Továbbá: http://www.medic-poliklinika.hu/ tanulmányozásra.

Javulást! Mozgást> mozgatást. Üdv!
Előzmény: Coccinea (377)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.07 0 0 377
Húú, most nagyon belevetettem magam ebbe a "fórumozásba", de mivel éppen padlón vagyok, hát nagyon jól jön. És .ETNA.-ban tényleg igazi beszélgetőtársra talál az ember.

Én is rengeteget tanulmányoztam a betegség hátterét, természetesen nem értettem meg minden részletet, de azért én is fújom a "leckét", miszerint az immunrendszer testünk saját sejtjei ellen támad, stb.

Tudom, hogy már ismétlem magamat, de utoljára még összefoglalom, hogy milyen kétségeim vannak ezzel a tudományos magyarázattal szemben:

- az RA-ban miért az ízületek ellen, a Crohn betegségben miért a vastagbél ellen, az SLE-ben mit tudom én mi ellen... és még hány autoimmunnak titulált betegség van! Ugyanaz az immunrendszer ugyanazon okokkal magyarázva teljesen specifikus tüneteket mutat. Miért?

- Az én immunrendszerem túlműködésére semmiféle jel nem mutat a laboreredmények szerint, még a gyulladásra is csak egy kisebb fajta vérszegénység (vvtest,hemoglobin) utal. Mégis megvan az ujjak tipikus reggeli merevsége, a csuklómon az a kis vizenyős duzzanat, a térdem, bokám bedagad estére, ég a tenyerem és a talpam, könyököm vállam hol jobban, hol kevésbé fájdogál. (Most én sem tudom a jobb! kezemmel elérni a lapockámat, de még a hátam közepét sem, pedig májusban még jógaórákra jártam) Ugyanezek a tünetek voltak a betegségem kezdetén, csak erőteljesebben. A laborom akkor is csak egy hajszálnyit volt a normál érték fölött, amire, ha az ember nem beteg, csak legyintenek az orvosok.

- A Methotrexat a sejtosztódást akadályozva csökkenti a fehérvérsejtek túlszaporodását, ily módon van jótékony hatással a betegségre. Az én fehérvérsejtjeim egy csöppet sem voltak sokan, a Metho. mégis leállította a betegségem, kb. 3 év alatt gyakorlatilag a tünetmentes állapotig. Nem jogos-e a kérdés, hogy vajon nálam, esetleg másnál is, valami mást, pl egy bizonyos kórokozót (vagy azt is) pusztít a Metho. és nem feltétlenül az immunrendszeren keresztül hat?

- Ha pillanatnyilag fájnak, duzzadtak az ízületeim, de nem az immunrendszerem miatt, akkor csak van valami más, ami okozza a tüneteket. Merész kijelentés, de azt gondolom, ha elegendő érdek fűződne hozzá, évtizedek vagy évek múlva egy védőoltással ez a betegség is eltűnhetne a palettáról, mint a himlő, a kanyaró és társai.

- ha az immunrendszerem rá sem hederít, hogy valami rossz dolog folyik a szervezetemben, akkor nem inkább erősíteni kellene, mint gyengíteni?

- én is megtapasztaltam már a hús, cukor, liszt megvonásának jótékony hatását. No most akkor ez hogy hat, mire hat? Betartani, sajnos nem tudom, mert kicsivel több szenvedést okoz, mint amennyi javulást eredményez, de mikor bajban vagyok, azért igyekszem.

Az orvosok nem szeretik, ha ilyen kérdéseket feszegetünk, mert nem tudják a választ, és eszük ágában sincs lépni. Olyan ez, mint a darwini evolúciós elmélet - száz sebből vérzik, de még mindig tanítják, mert elvetése alapvetően döntené meg sok-sok év sok-sok tudósának munkáját. Jobb magyarázatot meg nem tudnak.

Kedves Gyula! Köszi az infót a hidegkamráról. Ha csak egy mód van rá, megszervezek magamnak egy 10 alkalmas kezelést. Te is ennyiszer voltál? Én a homeopátiának nem vagyok híve, de ha már semmi más nem használ, aminek viszont híve vagyok, akkor azt is ki fogom próbálni.
Szerintem írj nyugodtan, akkor is, mikor már úgy tűnik, hogy nem engedi a rendszer, mert fér még oda több is, csak ütögetni kell az entereket.

Én a nyershús terápiát tudom ajánlani, ha valaki még próbálkozni szeretne valamivel, és nagyon jó a tűrőképessége. Remélem, hamarosan a hidegkamráról is lesznek tapasztalataim.

És úgy érzem, hogy elüldöztem a többi fórumozót, mert mióta írogatok, már alig van látogatója az oldalnak. Mindenkitől elnézést kérek, de most éppen ráérek, ezért írok ilyen gyakran. Nem lesz így mindig.


















Gyula65 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 376
Kedves .ETNA!
Köszönöm az együttérzést, a fájdalommal együtt kell élni, egyszer fenn, egyszer lenn. Az okokat kell keresni, mert annak megtalálása fél gyógyulás. Sajnos az orvosok begyakorolt sémák szerint "gyógyítanak", a szisztémából kilógóknak nem tudnak választ adni. Az alternatív gyógymódok sokat segítenek, de nem egyeduralkodók.
Nyitott gondolkodású orvos kell hozzá, és kerülni a sarlatánokat.
Élvezettel olvasom a szakszerű hozzászólásaidat (internetes gyakorlat a pertu, remélem nem sértő).
Arra az ízületre amelyik rakoncátlankodik rá kell dolgozni, nem észt akarok osztani, tapasztalatom. Sok-sok mozgás!!!
Találkoztam sokízületi gyulladásos masszőrrel (deformált kéz stb.), aki azt állította, hogy mások masszírozása segített neki a javulásban, meg az, hogy látta mások rosszabb állapotát, segíteni akart, ez vitte előre.
Bőbeszédű lettem, elnézést!

Üdv!
Előzmény: .ETNA. (375)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 375
Huh, kedves Gyula, ezt még végigolvasni is szörnyű, nem még átélni:-(
Amikor nekem a vállam fájt, és a jobb karomat csak alig-alig tudtam a hátam mögé emelni, pl. nagyon sokat segített a gyógytorna, egy tündéri gyógytornász lány.

Ha jól emlékszem kb. 10 kezelést kaptam, olyan finoman - valami krémet is használt - bemozgatta a vállízületet, hogy már a 6-7. kezelésnél érezhető volt a változás. Bár a lapockámig ma sem tudok hátranyúlni-felnyúlni (mint a bal kezemmel), de azóta is képes vagyok arra, hogy a csípővonal fölé tudjam felemelni a hátranyújtott kezem. Felfelé emelve - kinyújtva pedig már teljesen hátra tudom hajtani a fülem mellett.

Azóta mindenkinek ajánlom, mert a maszírozás ugye gyulladt izületnél szóba sem jöhet, de ez a laza átmozgatás nagyon hatásos és főleg tartós!

Az Általad is említett optimizmus pedig a legfontosabb "fegyverünk" !! :-))
Előzmény: Gyula65 (370)
Gyula65 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 374
Köszönöm az érdeklődést! Nemcsak én egy kollégám is kedvet kapott a hidegkamrához. Azt tudni kell, hogy a benntartózkodási időt fokozatosan növelik 15 másodperccel, ha a bent levő ehhez partner. Igen átmenetileg azonnali javulás következett be a vállaim ,a nyakam, a térdeim állapotában, elsősorban mozgástartománya növekedett. Például nem tudtam leguggolni! Részben visszaesett, de nem jelentősen. Rendszeres napi tornával folyamatosan javul. Azóta megtaláltuk a háziorvosom segítségével a februári rosszullét valószínű indítékát.

Alapjába véve, meglátásom szerint kétféle gyógymód terjedt el.
Az alapproblémában az egyetértés teljes: a szervezet immunrendszere szembe fordul önmagával.
1. lehetőség: az immunrendszer gyengítése + fájdalomcsillapítók. Következmény lassított folyamat, mellékhatások, állandó góckeresés, egyre erősebb szerek alkalmazása mint az alapbetegségre, mint a mellékhatások csökkentésére.
2. lehetőség: immunrendszerválaszainak befolyásolása,vagy a vésztartalékok aktíválása (hidegkamra), vagy homeopátia (hasonlót a hasonlóval, szeget szeggel) által válasz reakciók előállítása olyan mellékhatás nélküli szerekkel, amik elvileg ugyanazt a tünetegyüttest jelzi, mint maga a betegség. Csak holisztikus (a szervezetet egy egységnek tekintő) helyekre szabad elmenni, ahol Voll-módszerrel megkeresik az okokat, és a kezeléshez gyógyszert is mellékelnek. Nem mindegy milyen régóta kezdődött a betegség, az elején jól kezelhető.

Hasznosak még a gyógyfürdők, talpmasszás, lelki tényezők befolyásolása (itt utalnék .ETNA hasonló meglátására).
Hozzáteszem, hogy az összes deformításom a gyógyszeres időszakban alakult ki. Az utobbi 9 évben szinte stagnált. Meg kell vizsgálni a húsevés csökkentését (vércsoportdiéta ad erre felvilágosítást, felelőtlenül nem szabad váltani), elsősorban halak irányába nyitni, és gyümölcs, főzelékfélék stb. Magyarán az eddigi étrend, életmód felülvizsgálata. Napi rendszeres torna az izületek átmozgatása, és mozgás... mozgás. Vitaminok, szelén bevítele, vérkép rendszeres figyelése.
Többet nem enged írni az index,ha van kérdés szívesen válaszolok. Üdv!
Előzmény: Coccinea (371)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 373
:-)) csak nyugodtan írj, nagyon is hasznos!!!! Egyébként egyrészt nem hinném, hogy rögeszme, sőt, másrészt sokszor már az is segít, ha kiírhatja magából az ember a gondolatokat. Sokszor előfordul velem például, hogy a saját "agyamra megyek":-)) Volt időszak, amikor szegény férjem nem tudta, hogy éppen sajnáljon, pátyolgasson, vagy elnevetgélve a bajokon, inkább vigasztaljon. Ha az egyiket csinálta azért haragudtam, mert én ugyan juszt se vagyok/leszek beteg, ha a másikat, akkor bántott, hogy nem veszi komolyan:-)))

Mára már az is haladás szerintem, hogy viszonylag gyorsan felismerik a betegséget, sőt magát a folyamatot (hogy mi mi termel, mit okoz és miért stb.) is pontosan ismerik. De nem képesek az immunrendszer működését egyszer és mindenkorra visszaterelni a helyes működésbe. Az immunrendszer olyannyira bonyolult és olyan finoman összehangolt, hogy a legapróbb "porszem" is képes megakasztani - szerintem. A mai gyógyszerek többségével ma még (a biol terápia kivételével) csak az okozatokat kezelik, lassítják az ízületi károsodásokat, meg a funkciók megtartását próbálják befolyásolni (fájdalomcsillapítás stb.).

Az RA lényege az, hogy a szervezet védekezőrendszere a szervezet saját sejtjei ellen termel ellenanyagokat, amelyek krónikus gyulladást okoznak. Pedig éppen az lenne a dolga, hogy megkülönböztesse a szervezet saját sejtjeit a testidegen sejtektől! A fehérvérsejtek valahogy rossz irányba működnek, a saját ízületek alkotórészeit idegennek ismerik fel, így egyfajta védekező reakciót (gyulladást - ami ugye a legősibb védelmi reflex, ez történik pl. ha egy szálka megy az ujjadba, vagy megsebez valami stb.) indítanak el. Hát nem egyszerű történet, sajnos...

Gyula írta, hogy a kamra immunrendszer erősítő is - viszont valóban kérdéses (nem tudom az orvosok mit szólnak hozzá RA esetén), hogy mennyire jó nekünk extra-mód erősíteni az immunrendszert??? A Te esetedben lehet, hogy jó, de az tuti, hogy a biol.terápia (ami gyengíti a rendszer "túlműködését") mellett én pl. nem használhatnám.

Jaj és még egy fontos dolog, azt olvastam, hogy RA esetén egy új gyógyszer alkalmazásánál javasolt két hetente, majd havonta - később 2 havonta ellenőrző labor, hogy mielőbb felismerjék, ha valami miatt nem kellően hat a gyógyszer, és időben váltsanak, de erre az orvosod is biztosan fog figyelni, vagy nem, de akkor figyelmeztesd:-))

Ami azt illeti teljesen igazad van abban, hogy nem egyszerű elfogadni, hogy életünk végéig ezzel kell küzdeni, és a legszörnyűbb a bizonytalanság, hogy bármikor lehet rosszabb, vagy jobb, de soha nincs semmi előjele...

Ilyenkor egy elég szomorú történettel szoktam magam kirángatni a rossz gondolatok közül: megpróbálom elhitetni magammal, hogy tul.képpen szerencsés vagyok (nem mindig sikerül!), mert pl. szegény középiskolai osztálytársnőm, akit tavaly előtt temettünk el a mellrák miatt (9 évig küzdött ellene), mennyire örülne, ha csak ízületi gyulladása lenne és láthatná a három fiát felnőni... hm, olcsó vigasz tudom, de néha segít:-)
Előzmény: Coccinea (372)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.06 0 0 372

Nagyon elgondolkodtató, amit írsz, és én összefüggésbe tudom hozni azzal is (a 2. pontot), amit én gondolok a dologról. A betegségem kezdete előtt egy évvel kb. kéthetes fejfájást követően, miután homloküreg gyulladással kezeltek, holott a röntgen szerint nem volt ilyenem, bekerültem a sürgősségire, onnan a fertőző osztályra. Már annyira rosszul voltam, hogy nem bírtam csukott szemmel sem elviselni a fényt, és a folyamatos hányinger miatt ki sem jöttem a WC-ből. Előtte 39 évig a szokásos gyerekbetegségeken és az influenzán kívül más bajom nem volt soha. A kórházban kiderült, hogy egyfajta herpes vírus betegített meg (a hétféléből), ami olyan, hogy ott lapul valahol az agyállományban, de csak nagyon speciális körülmények között támad (legyengült szervezet, stressz, meg fogalmuk sincs, hogy mi még). A májat támadja meg, és nem tudom miért, de a lépem volt sokszorosa a normális méretnek, meg gyakorlatilag a laboreredményemen minden érték csillagozott volt. A lényeg az, hogy ismerik a vírust, ki tudják mutatni, tudják, mivel kell legyengíteni.

Valami ilyennek képzelem én az RA-t, csak alattomosabb, egyelőre ismeretlen dolognak, amit bizonyos gyógyszerek, terápiák gyengítenek, de ha abbahagyjuk az alkalmazásukat, támadnak megint.

Ígérem, erről a rögeszmémről nem írok többet, úgysem válik hasznára senkinek a fórumon, aminek pedig az a célja, hogy segítsünk egymásnak, ahogy tudunk. Csak az a baj, hogy tényleg mindenkinek valahogy másként zajlik a betegsége, és hogy a szervezetünk egésze is különbözik, ennek okán nem toleráljuk egyformán a különböző kezeléseket.
Előzmény: .ETNA. (369)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.06 0 0 371
Hogy érted azt, Gyula, hogy a hidegkamra után erős átmeneti javulás következett? Egy idő után ismét rosszabbra fordult? Azt írod, hogy javuló állapotban vagy, ez a hidegkamra óta tart, vagy volt közben visszaesés? Ne haragudj, hogy ezt a témát feszegetem, de már csak ebben a hónapban van rá lehetőségem, hogy egy hétre Bp-re költözzek, de bajosan tudom megoldani a szállást, és a kamra gondolatára is "kiráz a hideg", ami ráadásul még egy csomó pénzembe is kerül. Így hát jól meg kell gondolnom, hogy belevágjak-e.

Én a Methotrexatot - amit te nem ismersz, de az RA-ra gyakorolt jótékony hatásán túl erős méregnek tartanak - próbálom (orvosi beleegyezéssel) lecserélni Salazopyrinre, ami szintúgy méreg, csak egy kicsivel gyengébb. Úgy tűnik viszont, hogy nincs is olyan gyógyító hatása, mint a Metho-nak volt. Rá kellene segítenem valamivel, hogy szinten tartsa ez is betegséget.

Én is új vagyok a fórumon. Bár a betegségem kezdetén is belenézegettem/beleolvastam beszélgetésekbe, akkor még hozzászólni nem volt kedvem. Egy átmeneti depresszió után - mivel a gyógyszerek nagyon gyorsan hatottak - úgy gondoltam, hogy én csak átmenetileg vagyok beteg, hamarosan meggyógyulok, és közöm sem lesz ehhez a világhoz. Akkor még nem tudtam elfogadni, hogy ez végig fogja kísérni az életemet, és akár még rosszabbra is fordulhat. Szerencsére nagyon rosszul még most sem vagyok, a gyógyszereket is mindig tűrhetően toleráltam, de már egyáltalán nem vagyok olyan magabiztos a jövőmet illetően.

Előzmény: Gyula65 (370)
Gyula65 Creative Commons License 2009.09.06 0 0 370
Úgy érzem hozzá kell szólnom! Régóta figyelemmel kísérem a fórumot,-mint érintett-, nagyon hasznos másoktól is információt kapni. Nagyon tanulságosak .ETNA szinte tudományos értékű hozzászólásai. Én is igénybe vettem a hidegkamra kezelést és valóban a napi kétszeri használat a leghatásosabb. A gyulladt izületeket olyan irányokba is ki lehetett hűtött állapotban saját erővel mozdítani, amelyeket normál állapotban, csak nagy fájdalom mellett, segítséggel lehetett elérni. Természetesen az izületi gyulladás mindenkinél másképp, nagyságrendileg változóan jelentkezhet.
Ennélfogva a ráhatások (gyógyszer, vagy más módszerek) is egyénileg változóak.
Betegségemről néhány szót. Baker cisztával indult (kb. 19 éve), stresszes munkakörben dolgoztam. Ekkor fontos lett volna, az időbeni felismerés az orvos részéről, aki csak felületesen foglalkozott a jelenséggel. Elkezdett gyulladás csökkentökkel kezelni. Magánúton kideríttettem az okot, izületi porc szakadás okozta> műtét. Majd ORFI bázisterápia (arany). Az érdekesség általában 2-3 hónap után allergiás lettem a gyógyszerekre (Ibuprofen >....> Metipred, mint utolsó amit szedtem). Következmények, minden mellékhatást megszereztem, amit a gyógyszerek betegtájékoztatójában felsoroltak. (afták, epekő keletkezett (rövid idő alatt 15mm lett [műtét]), májproblémák, savlekötők, bélben kelések,magas vérnyomás stb. A Metipred szedésekor szinte, mint egy kábítószeres vártam, hogy jöjjön a bevétel ideje. Amikor drasztikusan elvette az orvos, egy kórházi kezelés során, makacs tüdőgyulladást kaptam, aminél az orvos feladta, átküldött (három hónap után) egy másik szakkórházba. Ott visszaadták a Metpredet, majd kivezettek belőle, és láss csodát egy hét alatt rendbe jöttem.
Úgy általában megtanultam együtt élni a fájdalommal, de 2000-ben váratlanul előzmény nélkül, súlyos állapotba kerültem.Az ORFI bizonytalan távlatban ajánlott befekvést, de arany bázisterápiával akart indítani. Ekkor nyitottam más módszerek felé > Homeopátia. Rövid idő alatt mellékhatások nélkül rendbe hoztak, a magas vérnyomás megszűnt. Fájdalmak nélkül éltem ez év elejéig. Nekem bejött, de nem vagyunk egyformák! Azokat a szereket amiket a fórumon olvasok nem ismerem. Februárban egyik napról a másikra, rám tört a fájdalom (Nyak, váll mozdulni nem tudtam). Ekkor kerestem fel a hidegkamrát. Erős átmeneti javulás következett, de meg kell jegyezni ez elsősorban az immunrendszer erősítése a fő feladata. Sportolok is használják, erőnlét javítására. Javuló állapotban vagyok, már csak a térdeim fájnak, erre Condrosulfot szedek. Újra visszatérek a homeopátiához, az én szervezetem azt tolerálja.
Érdekelne mások tapasztalata. Fájdalom mentes, depimentes napokat mindenkinek!
Legyünk optimisták!
Előzmény: Coccinea (368)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.06 0 0 369
Hm, ha minket ennyire érdekel, el tudom képzelni, hogy az orvosokat mennyire bosszanthatja (a lelkiismeretesebbjét), hogy gőzük sincs az összefüggésekről, a kiváltó okokról és a végleges gyógymódról:-) A depresszió tényleg vacak, ilyenkor kezdi magát az ember másodrangúnak érezni, hiába veszik körül szeretettel stb.

Ezzel a Bp. dologgal én is sokszor vagyok így, mi miskolciak vagyunk, de a férjem eredetileg dunaújvárosi, ott élnek a szülei, testvére stb. mégsem akart sose Bp-re költözni, pedig én imádnám:-) Ott annyi lehetőség van - minden téren, igaz Miskolcon is vannak gyógycentrumok stb., de még a fizioterápián kívül mást nem próbáltam. A térdemen mondjuk segített! Talán egyszer rászánom magam, hogy kipróbáljak még egy-két dolgot, de amikor nincs fájdalom, akkor valahogy "elkényelmesedik" az ember, no és félek is, hogy mi van, ha éppen a kezeléstől jön elő a fájdalom. Ahogy egyszer a papámnál. Fájt a könyöke-válla és kapott beutalót a dokitól a Tapolcai fürdőbe, sok embernek segít, de nála spec. begyulladt az összes ízület és több mint egy hónapig kezelték utána a Szent Ferenc Kórházban, mire helyrejött... szóval nem teljesen rizikómentes, sajnos :-)

Én az olvasott cikkekből, az életből, ill. a saját személyes tapasztalataimból merítve, kiváltó okként két variációt tartok lehetségesnek, s így az egyik magyarázná is, a gyerekeknél kialakult ízületi gyulladást is, legalább is elvileg...

1./ Hiszek abban, hogy mindent az agy generál, hogy az agynak totális hatalma van a test felett, s hogy ez történésekkel, gondolatokkal absz. befolyásolható. Tapasztaltam a saját bőrömön, tehát ez több is, mint puszta hit, nekem onnantól kezdve mondhat bárki, bármit, én TUDOM, hogy működik. Akaratomon kívül történt kb. 21 éve, egy az orvos által a vizsgálat után közölt hír miatti (elmondta életünk első karácsonya előtt 2 nappal, hogy a 7 napos bébimmel együtt - aki szerencsére nem lett influs - bent kell maradnunk 3 napos megfigyelésre, a járvány miatt akkor már 1 napja lezárt kórház szülészetén, a korábbi 5 napos rooming in-es variáció helyett pedig nem lehet velem a kisfiam, nem szoptathatom) sokk következtében kb. 1 perc alatt nyomtalanul (!!) elmúlt a majd' 40 fokos lázzal és kibírhatatlan köhögőrohamokkal, izomfájdalommal stb. járó, akkor már 2 napos (de még gyógyszerrel nem kezelt), orvos által éppen diagnosztizált influenzám. Tökéletesen, tünetmentesen meggyógyultam, mire megkaptam az ágyat és hozta nekem az előírt gyógyszert a nővér a kórterembe, már se lázam, se köhögés nem volt..., pedig lent a vizsgálóban még 38 fölötti lázat mértek... hm! Nincs rá más magyarázat, ők sem értették !!

2./ Hiszek abban is, hogy ott van bennünk az a bizonyos "lehetőség", hogy RA-s legyél életed folyamán bármikor (ahogy ez esetleg a szülőkben, nagyszülőkben is ott volt, csak ők "megúszták"), de ahhoz, hogy "aktiválja" magát, kell egy kiváltó ok. Ez pedig lehet lelki, testi, szellemi ... stressz, vírus, lelki gyötrődés, egy tragédia stb.
Volt olyan ismerősünk, akinek a két tizenéves fiából a nagyobbik leukémiás lett és bár évekig küzdöttek érte, végül meghalt szegényke. A feleséget szabályosan elemésztette a bánat, 1-2 éven belül rákos lett és ő is meghalt, a halálos ágyán azt mondta a férjének, én megyek a nagyfiunkhoz, te pedig itt maradsz a kicsinek. Ezt bár csak elbeszélésből tudom, de "biztos forrásból", szóval tényleg így történt. Mi ez, ha nem bizonyíték a fájdalom, a bánat miatt, az agy által generált betegség fizikai megjelenésének lehetőségére?



Coccinea Creative Commons License 2009.09.05 0 0 368
Én is nagyon sokat agyalok azon, hogy mitől vannak, és hogy miért olyanok a tünetek, amilyenek, hátha egyszer rá tudok jönni, mit csináljak, vagy ne csináljak, hogy jó legyen.

Általánosságban az a feltevés él, hogy vagy genetikai oka van, vagy a stressz, esetleg valami vírus vagy más idegen anyag hozza elő ezt a betegséget. Orvosa és betege válogatja, hogy ki miben hisz inkább. Én ez utóbbira esküszöm. Figyelem a betegség lefolyását, és az égvilágon semmi összefüggést nem találok a stresszes állapotok, meg a tünetek megjelenése között. Mitől lesz beteg sok kicsi gyerek is, talán a stressztől? Genetikai múltja a családunkban egyáltalán nincs az RA-nak.

Az immunrendszer mérhető paraméterei szerint nincs is olyan egyértelmű összefüggés a túlműködés és a betegség fellángolása között. Azok a gyógyszerek, amikről ma úgy hiszik, hogy az immunrendszert gyengítik, talán a "vírusokat" gyengítik inkább, és ennek egyenes következménye, hogy az immunrendszer is megnyugszik egy kicsit, ha éppen nincs mit támadnia.
Amint látod, én is elkalandozok, mindenféle "tudománytalan" irányba.

Ami a hidegkamrát illeti, olvastam róla jó dolgokat, és mivel tegnap különben is Bp-re kellett utaznom, hát kipróbáltam. Ahhoz, hogy egy egész kúrát (ami legalább 10 alkalomból áll) kipróbáljak, 5 napra be kellene pofátlankodnom valamelyik ismerősömhöz, akikből nincs is valami sok Bp-en, úgyhogy nem biztos, hogy lesz folytatás.

Egyetlen alkalom igazából semmit sem használ, csak arra jó, hogy felmérje az ember, hogy kibírja-e egyáltalán, és hogy van-e hozzá bizalma. Hát, iszonyú hideg volt benn, nem vágyom vissza, de mivel csak 3 percről van szó, belefér a tűrőképességembe. Kúra alkalmával naponta 2x kell bemenni (de+du). Hogy bizalmam lett-e hozzá? Beszéltem ott egy öreg hölggyel, aki már 19. alkalommal ment, és neki egyetlen dologban használt, az pedig a hangulata. Súlyos tünetei vannak, amihez mély depresszió társult. Valósággal ki kellett rángatni az ágyból és elvinni a kezelésre, de most már maga is szívesen jön, bár a fájdalmai nem enyhültek. Azt mondta, hogy volt olyan, aki viszont már a 4. kezelés után jobban érezte magát.

Én nem is tudom. Azt nem képzelem, hogy teljesen recesszióba helyezné a betegséget, de ha csak rásegít, hogy kevesebb gyógyszer is hatékony legyen, akkor már megéri, annál is inkább, mert az egészséges szervezetnek is jót tesz. Csak ne lenne olyan drága.


Előzmény: .ETNA. (367)
.ETNA. Creative Commons License 2009.09.04 0 0 367
Még nem próbáltam, majd írj róla légy szi' !!

Megnéztem egy 2008. 10. havi vérkép leletemet: ezen az Se. reuma faktor 368 (!!!!) U/ml. A lelet szerint 0 és 40 között normális, tehát ugyanaz a mértékegység, mint Nálad. Az orvosom nem igazán izgatta magát emiatt, csak annyit mondott: hát persze, hogy magas, hiszen RA-s vagy:-)

Egyébként nálam a betegség kezdetén a legeslegelső vérvételkor is már 160 volt:-(

Hogy a tüneteim, pl. akkor amikor csak a Metho-t szedtem és nem kaptam az infúziót - vajon miért nem voltak hatványozottabban erősebbek a Tiednél - hát ez számomra is rejtély. No nem mintha szeretném, hogy ez - az esetemben - változzon:-))

Egyébként most jutott eszembe egy agyament ötlet, ami viszont logikusnak tűnhet. Lehet, hogy az én immunrendszerem nagyon is erős volt, a sejosztódási folyamatom pedig tökéletes, s ezért nálam sokkal több rossz "izé", citokin, vagy nem is tudom, antigén, vagy akármi, volt jelen a vérben? Elvégre, ha többen vannak, többet is termelnek? Hát ez nagyon "tudománytalanul" hangzik, de józan paraszti ésszel elvileg elfogadhatónak tűnik:-))

Szorítok, hogy a Te állapotod az új gyógyszertől és a kryoterápiás kezelésektől sokat javuljon!!
Előzmény: Coccinea (366)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.03 0 0 366
Igen, biztosan RA-s vagyok. A betegségem kezdetén végigjártam több orvost, voltam immunológiai vizsgálaton is a szomszéd városban, mert nálunk nincs ilyen. Onnan szabályosan elzavartak azzal, hogy milyen alapon vonom kétségbe az eddigi kezelőorvosaim szaktudását. A kórlapra ráírták, hogy a lehető legjobb terápiában részesülök.

Voltam Kecskeméten Gál János doktornál, akiről csak jót tudok mondani, és akinek köszönhetem, hogy kb. két évi betegség után lelkileg is fel tudtam dolgozni a helyzetemet. Segíteni ugyan nem tudott, mert ő sokkal súlyosabb esetekre specializálódott (kizárólag makacsul begyulladt és nem gyógyuló ízületeket "tisztít ki"), de korrektül viselkedett velem.

A tüneteim is teljesen egyértelműek voltak, egyedül a laboreredmények mutattak sokkal kisebb problémát, mint amilyen a gyakorlatban tapasztalható volt, de azért azok is hozták a betegség jeleit. Csak nekem a normálisnak mondható 10-es felső határ helyett 11 volt a vérsejtsüllyedésem, a megengedett 40-es RF (ez valami más mértékegységben lehet megadva, mint a tietek) helyett 43 volt.

Hát ennyi. Holnap meg megyek, és kipróbálok egy kryoterápiás kezelést.

VALAKI PRÓBÁLTA MÁR A KRYOTERÁPIÁT?
Előzmény: .ETNA. (361)
Coccinea Creative Commons License 2009.09.03 0 0 365
Én is híve vagyok a természetes gyógymódoknak, pedig sok mindent kipróbáltam már, és semmi nem jött be igazán. De néha tapasztaltam enyhülést, ami után le lehetett csökkenteni a gyógyszeradagot, és aztán ez sokáig fenntartható is volt. Az a baj, hogy egy kicsi gyerekkel nem kísérletezgethet az ember bármivel. De ha vannak olyan centrumok, ahol kifejezetten gyerekekhez igazított terápiák is vannak, én kipróbálnám.

Az én legmerészebb próbálkozásom a Dr. Gouth János által javasolt nyershús terápia volt, kiegészítve homoktövis készítményekkel. Onnantól kezdve mentünk le heti 6 Metho. tablettáról ötre, és mivel az is elég volt, hát négyre, aztán háromra, amiből már néha csak kettőt vettem be, azt is csak néhány nappal később. Aztán elkövettük azt a hibát a dokival, hogy teljesen elhagytuk a gyógyszert, hátha már meggyógyultam. De néhány hónap múlva visszaestem megint. Most kezdhetem elölről.

És most éppen nincsen erőm semmiféle drasztikus dologba belevágni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!