Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2317

basszus tényleg! ez nekem soha fel nem tűnt, hogy az előzmény:)

 

ami a SW prequeleket illeti, azzal valójában semmi bajom nem lenne, ha nem lenne annyira műanyag az egész és az erővel kapcsolatos magyarázatot nem részletezték volna, valamint Ankinből nem csináltak volna egy nyálgépet. bár tartom, hogy a prequelekre ebben a formában semmi szükség nem volt. inkább az akkor még vásuzon képes régi szereplőkkel, a régi technika dominanciájával kellett volna tövább vinni a sztorit még a Disney előtt. 

Az Alien előzmény teljesen érthetetlen. Főleg ebben a formában.

Előzmény: Inner Circle (2316)
Inner Circle Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2316

Te ráadásul még az SW prequelektől is ki voltál bukva, hogy minek bolygatják, pedig azok a közelmúlt amúgy egyes részleteiben ismert eseményeit taglalták és mindig is szó volt róla, hogy majd megcsinálják őket. Az Alien előzményeiről meg nem lehetett tudni semmit, tényleg semmi sem indokolta a filmeket, csak a vegytiszta pénzhalászat és annak is bődületesen szar...

Jut eszembe, az első Lucas-prequel nem is az EP1 volt, hanem a Végzet Temploma, ami a Frigyláda előtt játszódott - de csak azért, mert Marion nem volt benne, és ezzel magyarázták, hogy hova tűnt :D

Előzmény: Bateman (2311)
Bela_Vak Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2315

Lehetseges magyarazat, csak gye annyi inkonzisztens hulyeseg van benne, hogy ilyenkor mar nem tudja megkulonboztetni az embert a "David tevedett"-t a "Ridley tevedett"-tol.

Előzmény: Bateman (2310)
Bela_Vak Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2314

Nekem nagyon zavaro, hogy nem mindig tutod, hogy valami okkal olyan, vagy csak elbasztak. Pl  a neomorfok ilyen gyorsan nonek (baromi irrealis), vagy csak a 20dik verzioban mar nem figyeltek arra, hogy sproabol par ora alatt mekkora dog lesz? Vagy pl egy ilyen novekedo gyilkologep miert nem eszik? Minden nagyon veres, de nekem ugy tunik, mintha csak gyilkolas lenne, bekajolas sose. Csak a levegotol, vagy nemtommitol lesznek ekkorak?

 

Előzmény: Bateman (2309)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2313

szkafander? minek? biztos megfelelő volt a nitrogén szint, ahogy a promcsiban is XD

ha egy távoli országba utazunk akkor is elég nagy a veszélye a baciknak, meg hát amerika őslakosainak fele az odahurcolt baciktól halt meg, de nem baj, a nitrogén szint megfelelő legyen egy idegen bolygón XD

szerintem az ilyenektől lett siker a promcsi is, hiszen azt üzeni az egyszerű népnek hogy "nagyon jó ahogy eddig éltél, hogy leszartál mindent, menő csávó vagy, látod, az űrhajósok is leszarnak mindent" XD

Előzmény: Bateman (2311)
Inner Circle Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2312

"akkorát kortyoltam az üres ásványvizes palackomba, hogy majdnem lecsusszant az egész flakon a torkomon:)"

 

Az lett volna csak a sokdimenziós mozi! Organikus arctámadás-élmény! :D

Előzmény: Bateman (2309)
Bateman Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2311

spoiler

 

 

nézzük sorba milyen fucked up plot session-ök terelgetik a történetet:

 

1. megy egy bazi nagy expedíciós hajó több ezer emberrel/embrióval és legénységgel egy rohadt messze lévő, előzetesen lekutatott, bejárt bolygóra, hogy az emberi fajnak egy újabb túlélőbázist honosítson. gigamennyiségű pénzt rakva a projektve, egy bonyolult technikával működő, automatizált rendszerű űrhajóval. majd egyszer csak egy az energiacellák feltöltése kapcsán, egy idegen csillag körüli pályára állás alkalmával a napernyő megsérül, ezért a legénységet felkelti az automatiks/Walter. mit ad isten, épp ott történik mindez, ahova az előző részből érkezett David és Shaw. előkerül egy rádióüzenet is, amit érdekes módon korábban nem fogtak, csak akkor, amikor épp elmennének. de emiatt nem mennek el, mert a bolygó lakható és jobbnak bizonyul, mint, ahova mennének. és ez a döntés ripsz-ropsz meg is születik egy egyszemélyes döntés keretében az újdonsült kapitány részéről. ezzel felrúgva minden edigi tervet, kockáztatva több ezer ember életét. én nem szeretném, ha egy ilyen hajón, ami engem cipel, a kapitány egy ilyen túrán, a tudtom nélkül ilyen döntést hozna. teljesen illogikus! miért nem maradtak a bevált formulánál, hogy van egy vészjelzés, ezért a protokol azt követeli a legényég egy része szálljon le és kísérleje meg a mentést..

2. leszálltak. evileg van egy bolygóra szállás protokol, ami nem tudom miről szól, mert majd, hogy nem bícsgatyában rohantak ki a búzamezőbe. egy kutató-felfedező expedíció!!! ennél még a Prometheusban is óvatosabbak voltak. nem itt semmi sem számít, a levegő lélegezhető, tehát maradjon a szkafander a gardróbban.

3. gyors jelenet egymás utániságában a kutatócsapat rájön, hogy ez itt egy idegen űrhajó benne jó pár dologgal, amire a Prometheus egy egész filmet szentelt, mindegy a néző már úgyis tudja, minek húzzuk az időt a hitelesség meg úgy sem fontos, haladjunk előre. 

4. megtörténik a baj, mert meg kell történie, hiszen eddig így alakították a dolgokat minden logika és a valóságban elképzelhető dolgok ellenére, ám mit ad isten, amikor karanténba zárhatnák a lényt, az a karantéajtó ablakát, amit elvileg úgy alakítottak ki, hogy hermetikusan zárjon el szinte mindent a külvilágtól, két neomorph fejbiccentéssel bezúzható, hogy a lény kiszabadulhasson és eljutathassa a történetet oda, hogy a leszállóegység felrobbanjon és a legénység eddig életben maradt része a bolygón maradhasson. persze a hibernáló kapszuló ablaka pneumatikus vágóval sem vágható, törhető fel, ha épp benne ég a kapitány, hiszen szükség van egy balfasz helyettes kapitányra a történetnek, ezért azt ne lehessen feltörni.

5. David, mint a Tatooine-ról importált Ben Kenobi, megvédve a csapatot feltárja a történéseket, megtudjuk mi is történt az elmúlt 10 évben.

6. David istent játszik, benépesíti deakonokkal, neomorphokkal a bolygó ezen szegletét, végre elérkezett a pillanat, hogy gyorsan bevesse az emberre kifejlesztett xenomorhokat létrehozó tojásokat. szegény meddig várt volna, ha épp nem itt parkol le a Covenant? évmilliókig? meddig tart ki egy ilyen android akkumulátora? nem baj gyorsan lezavar kát tojásbeültetést. az egyik gyorsan-gyorsan ki is fejlődik, hogy legyen mi elől menekülni az éppen percek alatt daruzógépből átalakított leszállóegység felé és ahhoz, hogy legyen egy lélegzet elálító jelentsor az új Ripley-nk persze, hogy illogikus módon a komp tetén boztpsítókötélen csüngve próbálja levadászni a xenomorphot, akinek megjelenését a pilóta egy laza "van egy potyautasunk" felkiáltással nyugtázott (milyen hihető a döbbenet nélküliség:), ahelyett, hogy kivitték volna az űrbe.

7. aztán végezetül kellett még egy kis csavar és az égettképűből természetesen egy késleltetett kikeléssel előbújuk még egy xeno, akit új Ripley-nk olyan módszerességgel különít el a zsilip felé, hogy le sem tagadja ronygosra nézte a sorozat első részét:) de kellett az izgalom a végére. 

8. a zárás baromságával már nem nagyon foglalkoznék, hiszen tovább kell vinni a folyamot, és ehhez kell még David, kellenek az arctámadók.

 

hát így. RIP Alien frencsájz.

 

 

 

Bateman Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2310

szerintem az elpusztított nép, azok nem azok a mérnökök voltak, akiket mi ismerünk, hanem a mérnökök által fenntartott, alsóbbrendű kaszt. a bőrszínük is tök más és mintha nem is lettek volna olyan magasak. továbbá úgy várták az űrhajót, mintha egy istenség érkezett volna. 

Előzmény: Bela_Vak (2306)
Bateman Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2309

spoiler

 

maradjunk annyiban, hogy kurva sok ideje volt kísérletezgetni. az anyag - fekete trutyi adott volt - alapvető tulajdonságait használta fel. ám így is vannak benne oltári baromságok, mint például az első megszülető xenomorph felágaskodik és felnéz tisztelettudóan szülőatyjára (David). itt már kínomban akkorát kortyoltam az üres ásványvizes palackomba, hogy majdnem lecsusszant az egész flakon a torkomon:)

Előzmény: Biga Cubensis (2304)
Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2308

"bronzkori epitmenyek kozt el"

 

mondjuk én akkor is ilyen épületekben szeretnék élni amikor már gigahipertechnológiánk van :)

 

ja amúgy a vágás meg a rendezés is gáz. a prométeuszt a rendezés mentette meg, ott érezni lehetett hogy ridley scott.

 

Előzmény: Bela_Vak (2306)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2307

nekem ettől az összes kedvem elment... majd letöltöm esetleg.

Előzmény: Az Igazi Endi (2305)
Bela_Vak Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2306

Az egyik erdekes hibaja a filmnek a total fals timing volt, es ahogy ossze vissza vagtak. Egy csomo hely volt, ahol valszeg egy-ket plusz perc mindent megmagyarazott volna, de valszeg kivagtak. A trailerkent lejatszott bevezeto jelenet, mikor Franco meg el, szerintem nagyon hianyzott a filmbol, hogy valamennyire emberszeruek legyenek a karakterek, ill az egymashoz valo viszonyuk be legyen mutatva. 

A fekete takony vagy a mernokok dolgai pedig semmivel sem lett logikusabb... Nekem mindig nagyon fura, mikor az idegen civilizacio antropomorf (es a bolygon meg a buza es a fenyo is tok ugyanaz), intergalaktikus utazasra kepes, de kozben meg neolitikus es  bronzkori epitmenyek kozt el, es egy agoran varja a civilizacio egyetlen urhajojat, hogy visszaterjen a rendes heti genocidiumbol.

Az Igazi Endi Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2305

spoiler

az túlzás, hogy tervezte...

 

amúgy egy arctámadót simán leszednek benne egy emberről, úgy, hogy az minimálisan sérül meg XD

Előzmény: Biga Cubensis (2304)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2304

én még ugyan nem láttam, de belefutottam ebbe

 

SPOILER

 

szóval David tervezte az arctámadót/xenomorph-ot, komolyan ezt árulja el a film? és az Alien-ben a mumifikálódott, sok ezer éves space jockey tetem? hogy fér bele ebbe, vagy a tervezők már David előtt eljátszották ezt? tehát a Weyland-Yutani az összes utána jövő részben olyan cucc után nyomoz/akar megszerezni, amit egy androidjuk csinált bosszúból? hát ha ez igaz, nekem a mozi is felejtős...

Előzmény: Bateman (2302)
Inner Circle Creative Commons License 2017.05.24 0 0 2303

Pedug mennyit vártunk tőle!... :D

Előzmény: Bateman (2302)
Bateman Creative Commons License 2017.05.23 0 0 2302

most jövök a moziból. ennyire még a prometheus sem irritált. az csak szimplán bosszantó volt, de ez olyan szinten hozza sorban az illogikus baromságokat, hogy legszívesebben kijöttem volna a filmről. az egész film az elejétől a végéig azoknak a történéseknek a sora, ami csak és kizárólag azért következik be minden logika ellenére, hogy történjen valami a filmben. tényleg nincs hollywoodban egy rohadt író sem, aki úgy írna meg egy történetet, hogy az a zsáner ellenére némileg hihető legyen és ne történjen olyan dolog 10 percenként, ami kirántja a nézőt a mesében történő elmélyülésben? szar ügy. ettől függetlenül a film profi iparosmunka a látvány tökéletes, ez az egy dolog érdemel némi pozitív megjegyzést. és tényleg lesz még három rész, amiben David megszüli majd az első királynőt? el kell ide mindenképpen jutnunk? döbbenet.

Inner Circle Creative Commons License 2017.05.23 0 0 2301

Lehet, hogy már nem polkorrekt az idegeneket negatív színben feltüntetni. Hangsúlyozni kell az ő szempontjaikat is.

Előzmény: Bela_Vak (2300)
Bela_Vak Creative Commons License 2017.05.23 0 0 2300

Nemtom, nekem AvP2 korul van (nem dicseret).

Előzmény: Trattore (2298)
Trattore Creative Commons License 2017.05.23 0 0 2298

Nem ez lesz a legjobb Alien, de nézhető. Viszont ennél azért többet várt az ember és olyan kérdésben ütött hatalmasat ami alapjába véve tette tönkre az Alien franchise-t.

 

Sajnálom, de gondoltam, hogy ezt a ziccert nem fogja kihasználni Ridley (sem)

Hiryu-reload Creative Commons License 2017.05.23 -4 0 2297
ka_TARZI_s Creative Commons License 2017.05.21 0 0 2296

Hihetetlen, de még nincs semmi. Pedig egy csomó helyen már 10-11-12-én mozikba került:

 

http://www.imdb.com/title/tt2316204/releaseinfo?ref_=tt_ov_inf

 

Még az oroszoknál is 18-ától megy.

Előzmény: ka_TARZI_s (2292)
OPi Creative Commons License 2017.05.21 0 0 2295

+1, szerintem ez után jöhetett volna valami Proetheus-szerű, mélyebben boncolgató film.

 

Jó volt, nézhető film, magasan a sorozat 3. és 4. része feletti szinvonallal.

Előzmény: Rokakoma (2291)
farriss Creative Commons License 2017.05.18 0 1 2294

engem :)

Előzmény: Inner Circle (2293)
Inner Circle Creative Commons License 2017.05.18 0 0 2293

Csatlakozom, a koncepció sokkal jobb volt, mint ez a malackodás a fekete trutymóval. Ráadásul a "megint szívnak egy űrhajón" ötlet mintha rohadtul kezdene fáradni... Az eredeti négy Alien nem ismételte magát ilyen szinten, de még az AvP sem. Michael Critchon jut eszembe, akinek kb az összes könyve arról szól, hogy egy kis tudóscsoport a külvilágtól elzárva valami addig ismeretlen marhasággal kerül szembe, ami a könyv végére eltűnik. (Na jó, a Zaklatás meg a Vörös nap nem :D ) De ott legalább egyszer ismeretlen gorillák, egyszer űrből jött gömb, egyszer dinók, stb., így mégis van újdonság. De mindig ugyanaz, mindig alienek? Hát ki a francot érdekel ez az ikszedik alkalommal?

Előzmény: Rokakoma (2291)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2017.05.17 0 0 2292

Remélem a 7végén már lesz valami normális HDCam.

Rokakoma Creative Commons License 2017.05.17 0 0 2291

Nézhető jó film volt, jó kezdet lett volna.

Előzmény: farriss (2289)
Biga Cubensis Creative Commons License 2017.05.17 0 0 2290

Én is kisebbségben vagyok, nekem is tetszett :)

Ráadásul ezt az ősi civilizációs eredetet már az AvP jóval a Prometheus előtt felvetette... igaz a Predatorok kapcsán, akik ősi idők óta vadásznak a legnemesebb vadra. Mint régtől létező faj, nekem úgyis jobban bejön a Predator faj, mint a Prometheus mérnökei (főleg mióta a space jockey kinézetből űrruha lett). 

Előzmény: farriss (2289)
farriss Creative Commons License 2017.05.17 0 0 2289

Nekem az első AvP nagyon bejön, igazi popcorn film. A kritikáknak meg sosem hiszek.

Előzmény: ka_TARZI_s (2288)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2017.05.16 0 0 2288

Az origo szerint tisztességes iparosmunka eredetiség és meglepetések nélkül, a geekz szerint érdektelen langyos középszer, ami csak azért érdekes, mert Alien film.

 

http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20170516-alien-covenant-kritika-ridley-scott-katherine-waterston-danny-mcbride-michael-fassbender.html

 

https://geekz.444.hu/2017/05/16/az-alien-sorozat-most-mar-kezdi-visszahatoan-szetbarmolni-a-klasszikus-filmeket-is

 

Már többször írtam, hogy ha az AvP-t tisztességesen megcsinálják - normális büdzsé és színészek - akkor az sokkal nagyobbat üthetett volna, mint a Prometheus vonal.

Bateman Creative Commons License 2017.05.16 0 1 2287

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!