Keresés

Részletes keresés

32nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2555

"Felteszem, nyilvánosságra hozták azon részét, amelyben megállapodtak."

Akkor biztos van a szerződésnek olyen része is, amiben nem állapodtak meg... LOL!

Előzmény: Kardos Ica (2511)
Netétovázz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2554

Kedves Tecs!

 

Köszi válaszodat.

 

1. A jelenleg érvényes szerződés nem az Orbán-kormány alatt köttetett meg Gripen ügyben. Nyilvános? Nem. Akkor miért jogos a 6. éve nem létező Orbán-kormányra hivatkozni ezügyben?? (Pláne haderőt érintő szerződéseket nem is szerencsés nyilvánossá tenni...)

 

2. Nem jó ómen példálózni az Orbány kormány alatti Vegyépszer-melókkal, hiszen kiderült, hogy a Megyó-kormány színrelépése óta csak sokkalta drágábban tudott ez a koalíció útépítésekbe fogni.

 

Az a baj, hogy nem (akarjátok) felfogni, hogy egy Déli Áramlat szintű szerződés mekkora hosszútávú jelentőséggel bír az ország életében. Nem állítom, hogy ez nem lesz/nem lehet pozitív Magyarország számára, de mivel hatásai a következő generációk életére hatnak ki (hol lesznek már addigra a Gripenek..) nem illendő Parlamenten kívül dönteni róla. (Pláne úgy, hogy most aztán az egyeztetések fontossága van hangsúlyozva a kormányzati propagandában....Kicsit ellentmondásos nem?)

 

Üdv

 

PS: Vicces (bár inkább tragikomikus), hogy a jelenlegi kormányzat cselekedeteit a 6 éve nem hatalmon lévő erő korábbi cselekedeteivel próbáljátok takargatni. Mintha azóta változott volna a világ kicsit idehaza is, nem? Vagy ez már az "árokbetemető projekt" része Nálatok?

 

 

Előzmény: Tecs (2548)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2553
Nana, a fideszkomcsik reménye az alcsúti, ne keverjünk!
Előzmény: hypertension (2516)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2552
Megegyeztek benne, hogy az alcsútit megpuccsolják.....
Előzmény: 32nick (2509)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2551

Papam-papam, még mindig nincs válasz?

 

Ejnye:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (2525)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2550
"a felvasarlo piacuk nagyon apro, penzuk sincsen ... "

Gondolom szarkasztikusan írtad....

Amikor legutóbb voltam még a "SzU"-ban, a magyar hűtött csirkét úgy árulták, hogy megállt a kamion az áruház előtt, lepakolták a mélyhűtött cuccot a járdára raklapon, az emberek azonnal fegyelmezetten sorbaálltak és fél óra alatt megvették. A boltba be se kellett vinni!

Magyarország almaexportja még Moszvának sem volt elég!

Most már mintha pénzük is lenne....

Előzmény: joker_face (2508)
ebenezer Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2549

Szembesítés nem egyenlő a gyalázással.

Vagy csak a mostani kormányt, Gyurcsányt szabad tetemre hívni?

 

 

Előzmény: Törölt nick (2546)
Tecs Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2548

"Már nem emlékszem pontosan, de minta Orbánék a Déli-Áramlat projekt volumenéhez, fontosságához mérhető valamiféle dolgot, hasonlóan a Gyurcsány-kormány jelenlegi tevékenységéhez, miszerint az MFB-n keresztüli megvalósítással bújik ki a parlamentális felhatalmazás alól ilyen kérdésben, megvalósított volna."

 

Olvasd el az előző beírásomat. Az a lényege, hogy a közpénzek elköltésének az MFB-n keresztül való titkosítása az Orbán-kormány találmánya volt. Nemhogy parlamaenti felhatalmazást nem kértek, de kibújtak a közbeszerzési törvény alól, és versenytárgyyalás nélkül bízták meg házi cégeiket pl. autópálya-építéssel (Vegyépszer). A szerződést és az elszámolást soha nemláthattuk, mert az már magáncégek üzleti szerződésének számított. Regnálásuk alatt százmilliárdos nagyságrendben költöttek elközpénzeket pl. útépítésre. Ez már mérhető a Déli Áramlathoz. És a Gripen-szerződés miért nem mérhető szerinted a Déli Áramlathoz? Azért talán, mert csak százharminc milliárdban tudtak kiegyezni? Számolj inflációt, már nem akkora a különbség.

 

Szóval égés ez az áramlat a Fidesznek, akárhogy is magyarázkodsz. Orbán úr mindent egy személyben döntött el, még a tiszteket is ő vizsgáztatta angolból, ő volt a megfellebbezhetetlen nélkülözhetetlen mindentudó, akinek esze ágában sem volt a Parlamenttel egyeztetni, és most ő sikítozik... Mint amikor a bárcás veterán prosti kurváz le valakit :o)

 

"az Orbán-kormány regnálása óta rendes gyakorlattá vált a jogszabályok hozzáigazítása a célokhoz. Tehát most már nem mondhatom, hogy jogellenes, bár az ügy lényegérol nem változott a véleményem. Ráadásul egy azóta született kormányhatározat felsorol bizonyos eseteket, amelyek az MFB és a Nemzeti Autópálya Társaság feladatait képezik, és nem tartoznak a közbeszerzési törvény hatálya alá, és punktum.

[...]

Ugyanakkor azóta a Nemzeti Autópálya Társaság bekebelezte az Autópálya Kezelo Kht.-t is, ettol kezdve, ami autópálya, az mind ott van. Ennek akár elonyei is lehetnek, de így mindebbe kívülrol már az atyaúristen sem láthat bele, vagyis ezzel nemcsak a nyilvánosság számára tették lehetetlenné egy sok száz milliárdos beruházás ellenorzését, hanem a feltétlenül szükséges szakmai-állami kontrollt is kizárták. Tehát ma már azt sem lehet tudni, hogy vajon az valósul-e meg és úgy valósul-e meg, amiért a szaktárca és az ágazatért felelos miniszter a hátát kell hogy tartsa. Van ugyan egy formális elsobbségi részvénye a minisztériumnak a Nemzeti Autópálya Társaságban, de azzal nem tudnak - és úgy látom, nem is akarnak - mit kezdeni. Ma abba sem láthat bele senki, hogy a Magyar Fejlesztési Bank kitol és milyen kondíciókkal veszi fel azokat a hiteleket, amelyekbol az autópálya épül, pedig arra az állam garanciát vállal, és természetesen mi, adófizetok fogjuk visszafizetni. Mellesleg ebbe a 15 éves programba közben beletettek egy százmilliárdos közútfejlesztési tételt is, ez 38 különbözo projektbol áll, ezek nem autópályák, hanem különféle elkerülo utak meg szuk keresztmetszetet oldó beruházások. Rossznyelvek szerint azért került ez is a csomagba, mert így nem költségvetési pénzbol megy a dolog, ezért kiveheto a közbeszerzési törvénybol, tehát itt is a meghatározott kör kaphatja a megbízásokat."

http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=INTERJU0212

 

 

Előzmény: Netétovázz (2540)
Zerstörer Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2547
Pontosan erről van szó, most lebuktam
Én vagyok geszthy

pápápámmm
hatásszünet
függöny
Előzmény: nszethi (2543)
Netétovázz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2545

Értelmes ember min ugrik? A neki feltett kérdéseken át??? Hát ez is egy válaszlehetőség, de szerintem inkább az értelmes vita kikerülésére szolgál érvek hiányában.

Főleg, ha konkrét kérdések fogalmazódtak meg.

Ha valakinek egy (normális hangvételű) vitában van érve, azt ne hallgassa el. Szerintem.

 

Üdv

 

Előzmény: joker_face (2538)
nszethi Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2544
.. éves...
Előzmény: nszethi (2543)
nszethi Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2543
Érdekes, ha rendesen megszopja valamivel Orbán hirtelen elszaporodnak a harci fikucik. Kartácsak! Védeni kell a mundért hivatalból, de sajnáljátok lejáratni a több éve nyikkeket? :-))
Netétovázz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2540

Kedves Tecs!

 

Örülök, hogy zuglo helyett próbálod védeni a védhetetlent, csak légyszíves ne manipulálj a kiemeléseddel.

 

Segítek! (én nem használtam kiemelést, de ha kell akkor így lehetne):

 

"Már nem emlékszem pontosan, de minta Orbánék a Déli-Áramlat projekt volumenéhez, fontosságához mérhető valamiféle dolgot, hasonlóan a Gyurcsány-kormány jelenlegi tevékenységéhez, miszerint az MFB-n keresztüli megvalósítással bújik ki a parlamentális felhatalmazás alól ilyen kérdésben, megvalósított volna."

 

Remélem így már megértetted a kérdésem lényegét.

 

Üdv

Előzmény: Tecs (2533)
moschomascha Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2539

 "Déli áramlathoz Grippppent is akarok"

 

Akarjál még egy kicsike rollert is!

Előzmény: Tecs (2537)
joker_face Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2538
Lol polgar ... mintha mugibugi hozzaszolasainak olyan mely ertelmes sugallatai lennenek (maszopos nyikhaj szarkavarás, igazi maszopos fizetett provokátor)
.... erre valoban nem fog tudni zuglo valaszolni ...... ertelmes ember ezen ugrik egyet





Előzmény: Netétovázz (2532)
Tecs Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2537

"A szerzôdésben biztosan helyesen szerepel, mert ha hibás a név, a svédek nem írják alá. Ez is OK, nem?"

 

Bizalmatlan ember vagyok. Hiszem, ha látom. Déli áramlathoz Grippppent is akarok!

Előzmény: olivér2 (2529)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2536
Hé, Orbán! Miért nem nyilvános a beigli ára?
:)))
Tecs Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2533

"Már nem emlékszem pontosan, de minta Orbánék a Déli-Áramlat projekt volumenéhez, fontosságához mérhető valamiféle dolgot, hasonlóan a Gyurcsány-kormány jelenlegi tevékenységéhez, miszerint az MFB-n keresztüli megvalósítással bújik ki a parlamentális felhatalmazás alól ilyen kérdésben, megvalósított volna."

 

Tehát romlik a memóriád... Hiszen az MFB-be mint magáncégbe pumpált közpénz éppen Orbánod találmánya :o)

Az ilyen trükközésnek 2002 őszén az üvegzsebtörvény elfogadása vetett véget, persze akkor Orbán már valamelyik állami gazdaságában pihengetett.

 

"Piacgazdasági körülmények közt elvileg a kormány a költségvetésen keresztül tud befolyást szerezni az állampolgárok pénze felett, s arról az Országgyűlés ellenőrzése mellett rendelkezhet. Ez azonban korlátozott szabadság, amelynél kormányzástechnikailag lényegesen jobb megoldások is kialakíthatók. E tekintetben a kabinet [értsd: Orbán-kabinet - Tecs] rendkívül innovatívnak bizonyult. Az állami vagyon feletti rendelkezés jogának megszerzését követően – részben az ÁPV Rt. közvetítésével – kialakította a saját bankrendszerét a Magyar Fejlesztési Bank Rt. és a Magyar Postába olvasztott Postabank, valamint a Földhitel-, Jelzálog- és Hitelbank révén. A vállalkozások és a lakosság finanszírozására is alkalmas intézmények éppen olyan kellemesen használhatók, mint az előző rendszer egyszintű bankrendszere. A bankszerű működés csak formális, a kihelyezéseknek nincs jövedelmezőségi korlátja, az állam garanciális kötelezettsége elvileg végtelen. A MEHIB-bel, az EXIMBANK-kal, a Hitelgarancia Rt.-vel együtt erőteljesen kétpólusúvá vált a hazai bankpiac: az állami póluson elhelyezkedők révén nemcsak a bankok közötti verseny sérthető meg, de általában is korlátozható a verseny szabályozó szerepe. Ezek az intézmények több ezer milliárd forint felett rendelkeznek a politikai akarat kívánsága szerint. Pontosan úgy, ahogy 1987 előtt az MNB működött."

Forrás: http://www.mozgovilag.hu/2002/01/janu13.htm

 

 

 

Előzmény: Netétovázz (2523)
Netétovázz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2532

Nézd, én nem prejudikálok. Hátha tud válaszolni, és megpróbál meggyőzni az "igazáról" észérvekkel, mint pl. ööööOrbán!, meg ilyesmi :) (Ez vicc, volt kedves zuglo, ne sértődj meg, nehogy gátoljon válaszod megírásában)

 

Max kiderül, hogy nem tud.

 

Üdv

Előzmény: Törölt nick (2526)
dr.azah Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2531
Nem is fejezte be Orbánnál a vagyonosodási vizsgálatot az APEH!
Előzmény: Törölt nick (2501)
Hey Joe! Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2530
:o)))
Előzmény: Zerstörer (2522)
olivér2 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2529

 

OK. A két p feltûnôbb hiba volt. Lásd: sokan úgy írják, mert nem tudják, mi a korrekt írásmód és kiejtés. Két p-vel mondja és írja, mert valahol úgy olvasta. Ragályos a félrevezetés, azért tettem szóvá. Másutt is az.

 

A szerzôdésben biztosan helyesen szerepel, mert ha hibás a név, a svédek nem írják alá. Ez is OK, nem?

Előzmény: Tecs (2520)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2527
Nem akarok gonosz lenni, olyan tízmilliárdos nagyságrendet tévedhetsz plusz mínusz.
Előzmény: Törölt nick (2525)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2525

Lenne egy kérdésem, ha mán eccer ennyire odáig vagy, mit tudunk a gripenekről és mit nem. No meg nem mellékesen a közzétett szerződésre is oly büszke vagy, mint anya a hülyegyerekére.

 

Mennyibe fog ez kerülni és ki fizeti?

 

Óra indul:)

Előzmény: zuglo_14 (2449)
olivér2 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2524

"A grippen szerződést is elolvashatod"

 

Már javították: Gripen a helyes és pontos neve.

Előzmény: Törölt nick (2521)
Netétovázz Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2523

Kedves topiknyitó!

 

Látva elfogulatlan, információgazdag  ténykedésedet itt, kis segítséget kérnék tőled a topikod témáját illetően:

 

1. Melyik Gripen-szerződésre gondolsz? Ugyanis, lehet, hogy még nem értesültél róla, de mintha a jelenleg érvényes, módosított szerződést már nem az Orbán-kormány írta volna alá, hanem az utóda.. Melyik is volt az? Kitől is kellene számonkérned?

 

2. Már nem emlékszem pontosan, de minta Orbánék a Déli-Áramlat projekt volumenéhez, fontosságához mérhető valamiféle dolgot, hasonlóan a Gyurcsány-kormány jelenlegi tevékenységéhez, miszerint az MFB-n keresztüli megvalósítással bújik ki a parlamentális felhatalmazás alól ilyen kérdésben, megvalósított volna. Szóval mit is csináltak ilyenféle dolgot Orbánék, amihez a jelenlegit tudod hasonlítani?

 

Segítségedet előre is megköszönve,

 

Netétovázz

 

 

PS: Örülök, hogy érdemeiteknek megfelelően ennyire kell kalimpálnotok itt, hogy próbáljatok terelni szánalmasan gyenge és korrupcióval vastagon benőtt kormányzati tevékenységeitekről....Hajrá van még lejjebb!!

Zerstörer Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2522
És milyen lehet az a Grippenszex?
Szekeres Imre és Németh Zsolt Dobolyi Alexandrával a kecskeméti bázis egyik félhomályos zugában...ohhhh vedd be a légiutántöltőmet....tee

Elnézést...
Előzmény: Hey Joe! (2518)
Tecs Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2520

"Most már nekem is, mert közben javították az elírást."

 

Szerintem kár volt szóvá tenni, mert mindenki tudta, miről van szó. De ha már ennyire kényes vagy a helyesírásra, miért nem követelted a hosszú ő-t is és a kötőjeles írást? Ugyanis helyesen: "Gripen-szerződés".

Előzmény: olivér2 (2515)
Tecs Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2519

"zuglo14! Rajtad kívül hol a túróban olvasható két p-vel a svéd Gripen?"

 

Itt a fórumon már csak egy p, de lehet, hogy magában a szerződésben két p-vel írták. Honnan tudhatnánk, amíg nem látjuk?

Előzmény: olivér2 (2490)
Hey Joe! Creative Commons License 2008.02.29 0 0 2518

Tudod,mire kell vigyázni a gruppenszexnél?

 

Nehogy kimaradj belőle!

Meg azért is jó,mert lehet lazsálni közben! :o)))

Előzmény: Törölt nick (2498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!