Hogyan allitsunk ossze egy menut ugy, hogy a finom etelek kiemeljek egymast, izletes legyen - es ne kelljen sokat kolteni, sok idot tolteni a konyhaban.
Itt egy kovetkezo menu - alig varom, hogy megcsinaljam (Uj szakacsot probalok :)) - tetszik!!!).
Baranysult (Rack of Lamb Persillade) Parolt repa Tepis krumpli (Potato-Fennel Gratin) Edessegnek meg: Coeur a la Creme with Raspberry and Grand Marnier Sauce - kremsajt krem malna szosszal
Valahogy igy fognak kinezni (illetve a hus meg sutes elott):
Jujj de jo - nagyon koszonom neked! Epp a napokban gondoltam ra.
Ha nem talalod meg es jo angolul, szolj! Tudok segiteni :))
Nagyon tetszik ez a konyv - ugy nez ki, elejetol vegeig meg fogom fozni! Most nezegetem a tobbi konyvet is, mert van am neki olyan is, ami nagyon unneplos. . .bar nem hiszem, hogy en abba belemennek - nincs ra ido - mert nem vagyok fofoglalkozasu szakacs. . .(lehet, palyat kellene valtoztatni?!?!?).
A receptek mellett ad koncepciot. . . szepen osszefogott munka.
Olvastam már korábban is, hogy dicsérted ezt a könyvet :) no, majd körbenézek az amazonon :D most a páromnak rendeltem párat és baráti áron szállítják :D
OFF: nem is szólta :D pár napja feladtam a könyvet Neked. Az antikváriumban eddigre lett meg, mert valahonnan máshonnan hozatták át. Szóval pár nap és oda kell érnie. ON
Jacques Pépin - a legujabb szerelem. Egy sorozata keltette fel a figyelmemet: Fast Food My Way, ahol az egyszeru es gyorsan elkeszitheto etelek mellett uj izeket es technikakat is felfedeztem.
Nagyon koszonom - mindketto jol hangzik, biztos ki fogom probalni! A banan nagyon hasolit a JP recepthez, azt karikazva palacsintan talaltam - mascarpone nelkul - de jo otlet, legkozelebb adok hozza.
Csirkemaj - vagy majgomboc leves? Nemreg csinaltam csirkemajgomboc levest, nagyon izlett! Tobb gombocot csinaltam, es nyersen lefagyasztottam, kivancsi vagyok, milyen lesz - most a hetvegen megcsinalom a melyhutottet.
Leirnad a bananos receptet? Csinaltam en is egy ilyesmit, nagyon izlett a gyerekeknek.
No, két hétvégi vacsit tervezek négy főre, úgy, hogy részben előző nap előkészíthető valami is legyen benne, részben már megcsinált tételek és egy kis új is :), de mindenképpen gyors dolgok. Egyelőre így áll a meccs:
A dinnye szeleteket sozd-borsozd. A sonka szeleteket tekerd a dinnye szeletre. A zoldet keverd ossze a pici oliva olajjal, es sozd, borsozd. Rendezd el a zoldet negy tanyeron. Tedd a tetejere a dinnye szeleteket. "Borotvald" ra a parmezant. Ovatosan locsold meg a balzsamecet sziruppal.
Azt hiszem en a dinnyet kockara fogom vagni, es a sonkat is falatokra - ugy nem kell vele haboruzni eves kozben.
Koszonom az egyutterzesedet - hetfon mar hire hamva sem volt, hala az injekcionak.
Szoval itt a hetvegi terv: Nagyon konnyu vacsorat -vagy ebedet - fogok csinalni a vendegeimnek.
Az eloetelhez meg kell valami zoldseges ihlet. A fo fogas citromos teszta garnela rakkal A desszert flan (a fiam leendo aposa-anyosa jonnek, es a Papa szereti a flant, gondoltam kedveskedek kicsit).
A teszta nagyon egyszeru. Keszen veszem a friss metelt tesztat - semmi ido kifozni. A rakot vajon megfuttatom, amig rozsaszin lesz - majd a tesztara szedem ha kesz. A maradek vajra citromlevet - ettol kicsit besurusodik, es raontom a tesztara - majd lazan osszekeverem. A tetejere frissen orolt bors es petrezselyem. Kellemes, konnyu, tavaszi iz.
A flan meg. . .hat az is konnyu, elozo nap lehet kesziteni, es bennehagyni a formaban - hutoben. Talalas elott kiboritani egy talra, es remelem kapok valami szep friss malnat, vagy valami mas bogyosat.