Keresés

Részletes keresés

Tavász Creative Commons License 2006.03.22 0 0 211

Képes beszámolót kérünk ám róla  :))

Előzmény: ZsuR (210)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.22 0 0 210
Itt egy kovetkezo menu - alig varom, hogy megcsinaljam (Uj szakacsot probalok :)) - tetszik!!!).

Baranysult (Rack of Lamb Persillade)
Parolt repa
Tepis krumpli (Potato-Fennel Gratin)
Edessegnek meg:
Coeur a la Creme with Raspberry and Grand Marnier Sauce - kremsajt krem malna szosszal

Valahogy igy fognak kinezni (illetve a hus meg sutes elott):
ZsuR Creative Commons License 2006.03.20 0 0 209
A Gyors egyszeru edessegben a 98-as.

Előzmény: Tó Mániás (208)
Tó Mániás Creative Commons License 2006.03.20 0 0 208
Valahol megtalálom a flan receptjét?Keresgéltem,de nem találom.Légyszíves segíts! Olyan jól néz ki!
Előzmény: ZsuR (182)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.20 0 0 207
Megcsinaltam a sargadinnyes sonkat - hatalmas sikere volt! Maskor is fogom csinalni!!!

A balzsamos ecet nagyon finom besuritve!!! Jo 30-35 percbe telt, mire a 3 cseszenyi 1 cseszere lefott, besurusodott - de megerte, mert nagyon jo.

Rantott hust csinaltam, petrezselymes krumplival fo fogasnak, es a grillezett ananaszt edessegnek.

Kellemes osszeallitas volt!
Előzmény: ZsuR (186)
Tavász Creative Commons License 2006.03.17 0 0 206
Mi van veled? Eltiltottak a topikomból ,hogy oda nem írsz nekem?
Előzmény: ZsuR (205)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.17 0 0 205
Ja. . . megjottem.
Előzmény: Tavász (203)
Tavász Creative Commons License 2006.03.16 0 0 204

Bocs, ezt a kocsmába szántam!!

 

Előzmény: ZsuR (202)
Tavász Creative Commons License 2006.03.16 0 0 203

Látom megjött a munkamániás barátném!  :)))

Csak a végére haggya a csehót....

ZsuR Creative Commons License 2006.03.16 0 0 202
A lenyeget leforditottam - de itt a masik resze is (JP francia, de kb 40 eve az USA-ban el).

Durvan: "Az en foztom nem tiszta francia - nem tiszta semmi sem. Modern Amerikai etelek, eros francia beutessel. Az izlesem egyszeru maradt."

Tudni kell rola, o a French Culinary Institue -nal Master Chef, Dean of Special Programs.
Előzmény: Tavász (200)
VKOrsi Creative Commons License 2006.03.16 0 0 201
nem csodálom, hogy beleszerettél :)
az ilyen főzési stílust én is nagyon csípem :) meg is rendelem a könyvét :)
Előzmény: ZsuR (192)
Tavász Creative Commons License 2006.03.16 0 0 200
Ez nekem is tetszik! Bár csak érteném!
Előzmény: ZsuR (192)
Tavász Creative Commons License 2006.03.16 0 0 199

Hát ez pazar! Ilyet ! El vagyok ájulva a blogodtól! Köszike hogy megosztod velem ;)

Egy italra vendégem vagy a kocsmámba! Keresd a nevemre kattintva!

 

Üdv: Tavász

 

Előzmény: nemisbéka (198)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 198
Nem igazi torta :), csak így nevezték el. Valami oknál fogva nem nyílik meg a közvetlen linknálam, ugyanitt találod, ahol a másik két receptet.
Előzmény: Tavász (197)
Tavász Creative Commons License 2006.03.16 0 0 197

Szia!

 

Megosztod a nagyközönséggel a burgonyatorta camembert-rel receptjét? Szépen cseng, és mindkettőt imádom.

 

Üdv: Tavász

Előzmény: nemisbéka (187)
VKOrsi Creative Commons License 2006.03.16 0 0 196
Angolul tökéletes :D a franciával max. éhen halni tudnék :)
körbenézek akkor :D
Előzmény: ZsuR (195)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.16 0 0 195
Jujj de jo - nagyon koszonom neked! Epp a napokban gondoltam ra.

Ha nem talalod meg es jo angolul, szolj! Tudok segiteni :))

Nagyon tetszik ez a konyv - ugy nez ki, elejetol vegeig meg fogom fozni!
Most nezegetem a tobbi konyvet is, mert van am neki olyan is, ami nagyon unneplos. . .bar nem hiszem, hogy en abba belemennek - nincs ra ido - mert nem vagyok fofoglalkozasu szakacs. . .(lehet, palyat kellene valtoztatni?!?!?).

A receptek mellett ad koncepciot. . . szepen osszefogott munka.
Előzmény: VKOrsi (194)
VKOrsi Creative Commons License 2006.03.16 0 0 194
Nagyon jó ez a pár sor. Találó.

Olvastam már korábban is, hogy dicsérted ezt a könyvet :) no, majd körbenézek az amazonon :D
most a páromnak rendeltem párat és baráti áron szállítják :D

OFF: nem is szólta :D pár napja feladtam a könyvet Neked. Az antikváriumban eddigre lett meg, mert valahonnan máshonnan hozatták át. Szóval pár nap és oda kell érnie. ON
Előzmény: ZsuR (193)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.16 0 0 193
". . .Szeretem az egyszeru etelt ami jol fuszerezett es elegansan talalt. . ."

Azt hiszem ez az en hitvallasom is!
ZsuR Creative Commons License 2006.03.16 0 0 192
Jacques Pépin - a legujabb szerelem. Egy sorozata keltette fel a figyelmemet: Fast Food My Way, ahol az egyszeru es gyorsan elkeszitheto etelek mellett uj izeket es technikakat is felfedeztem.
Előzmény: nemisbéka (191)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 191
JP?
Előzmény: ZsuR (190)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.16 0 0 190
Nagyon koszonom - mindketto jol hangzik, biztos ki fogom probalni!
A banan nagyon hasolit a JP recepthez, azt karikazva palacsintan talaltam - mascarpone nelkul - de jo otlet, legkozelebb adok hozza.
Előzmény: nemisbéka (189)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 189
Csirkemáj, banános recept. Mindkettőt megcsináltam már.
Előzmény: ZsuR (188)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.16 0 0 188
Csirkemaj - vagy majgomboc leves?
Nemreg csinaltam csirkemajgomboc levest, nagyon izlett! Tobb gombocot csinaltam, es nyersen lefagyasztottam, kivancsi vagyok, milyen lesz - most a hetvegen megcsinalom a melyhutottet.

Leirnad a bananos receptet? Csinaltam en is egy ilyesmit, nagyon izlett a gyerekeknek.


Előzmény: nemisbéka (187)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 187

No, két hétvégi vacsit tervezek négy főre, úgy, hogy részben előző nap előkészíthető valami is legyen benne, részben már megcsinált tételek és egy kis új is :), de mindenképpen gyors dolgok. Egyelőre így áll a meccs:

 

1) Szombat

Joghurtos málnaleves

Almás-káposztás pulykaragu

Csokoládé mousse

 

2) Vasárnap

Csirkemájas leves

Burgonyatorta camembert-rel

Banán rumos karamellszirupban, marcarponeval

ZsuR Creative Commons License 2006.03.15 0 0 186
Itt vannak a reszletek a sonkas dinnye salatarol:

"Prosciutto and Melon Salad with a Drizzle of Balsamic Syrup
Recipe courtesy of Emeril Lagasse"

12 szelet friss sargadinnye
so, bors, kicsi oliva olaj
8 vekony szelet Prosciutto di Parma
4 csesze arugula
10 dkg Parmigiano-Reggiano sajt darabkak
1/4 csesze balzsamecet szirup (3 csesze balzsamecetet lassu tuzon addig fozunk, amig szirup lesz belole, kb 30 perc)

A dinnye szeleteket sozd-borsozd.
A sonka szeleteket tekerd a dinnye szeletre.
A zoldet keverd ossze a pici oliva olajjal, es sozd, borsozd.
Rendezd el a zoldet negy tanyeron.
Tedd a tetejere a dinnye szeleteket.
"Borotvald" ra a parmezant.
Ovatosan locsold meg a balzsamecet sziruppal.

Azt hiszem en a dinnyet kockara fogom vagni, es a sonkat is falatokra - ugy nem kell vele haboruzni eves kozben.
ZsuR Creative Commons License 2006.03.15 0 0 185
Hat ennek igazan orulok.
Ezt a receptet mar eleg regota csinalom, es mindig sikere van.
Előzmény: Tavász (184)
Tavász Creative Commons License 2006.03.15 0 0 184
Ez tetszik! Pláne a garnélás kaja. Van egy zacskóval a ládában, ezt ki fogom próbálni, és még képet is küldök róla. Ígérem!
Előzmény: ZsuR (182)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.15 0 0 183
Megvan!!! Marmint az eloetel: Prosciutto es sargadinnye!
Előzmény: ZsuR (182)
ZsuR Creative Commons License 2006.03.15 0 0 182

Koszonom az egyutterzesedet - hetfon mar hire hamva sem volt, hala az injekcionak.

Szoval itt a hetvegi terv:
Nagyon konnyu vacsorat -vagy ebedet - fogok csinalni a vendegeimnek.

Az eloetelhez meg kell valami zoldseges ihlet.
A fo fogas citromos teszta garnela rakkal
A desszert flan (a fiam leendo aposa-anyosa jonnek, es a Papa szereti a flant, gondoltam kedveskedek kicsit).

A teszta nagyon egyszeru.
Keszen veszem a friss metelt tesztat - semmi ido kifozni.
A rakot vajon megfuttatom, amig rozsaszin lesz - majd a tesztara szedem ha kesz.
A maradek vajra citromlevet - ettol kicsit besurusodik, es raontom a tesztara - majd lazan osszekeverem.
A tetejere frissen orolt bors es petrezselyem. Kellemes, konnyu, tavaszi iz.

A flan meg. . .hat az is konnyu, elozo nap lehet kesziteni, es bennehagyni a formaban - hutoben. Talalas elott kiboritani egy talra, es remelem kapok valami szep friss malnat, vagy valami mas bogyosat.

Eloetel. . .valami friss zoldseges kellene.
Előzmény: Tavász (181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!