Keresés

Részletes keresés

xtl Creative Commons License 2014.10.06 0 0 58855

Hideg hívás... Erről az jut eszembe, amikor tudtuk a környéket, ahol lakni akarunk, csak nem találtunk érdekes hirdetést, így becsöngettünk a jobb kiállású házakba, hátha eladják nekünk. Minden második-harmadik tulajdonos hajlandó lett volna eladni a házát.

Előzmény: padisah (58854)
padisah Creative Commons License 2014.10.06 0 0 58854

nos, én az egész tevékenységem hr oldalának azt szánom, hogy minél közvetlenebbé tenni a munkavállaló-munkáltató utat, automatizálni amit lehet.

Közvetlenül kapcsolatba lépni a munkáltatóval egy sor csatornán lehet(ne)

 

az egyik a "hideghívás" amit egyes helyeken agyonreklámoznak, ahol az elhelyezkedni vágyó olyan céget keres fel, ahol egyáltalán nincs felvétel, de még karrier oldal sem, csak benyomja hozzájuk az önéletrajzát. Ebbe a logikába teljesen jól beleillik egy olyan általános karrier oldal, ahol konkrét pozíciót nem hirdetnek, viszont akarnak önéletrajzokat gyűjteni, saját jelentkező adatbázist építeni. Ezt most az oldalam nem tudja támogatni, mert kell egy foglalkozás név amit az ajánlathoz kötni tudok, ez következik a normál álláshirdetésekre való berendezkedésből.

 

Tehát a logikába beleillik, más kérdés hogy mi alapján lehetne ezek között válogatni? Mivel állás leírás nincs, és sokszor azt sem adják meg hogy általában milyen embereket keresnek, gyakorlatilag nincs miből kulcsszavakra keresni, és nyilván más formában kéne közzétenni őket, talán leginkább egy lapozható lista passzolna.

 

A másik ilyen csatorna, hogy mondjuk bolti eladót keresnek, kitesznek egy A4 nyomtatott lapot az ajtóra hogy eladói végzettséggel... kit keresnek

a szárnyas fejvadászon pl előfordulnak ilyenek, valaki lefényképezte, feltöltötte, leírta hol találta stb, erre is lehetne automatizálni, de azt nehéz megoldani, sokba kerül, olyan tudást is igényel ami nekem nincs...

Előzmény: chempelophe (58852)
KissMe Creative Commons License 2014.10.06 0 0 58853

Nem, nem sértődtem meg, csak nem volt időm írni.

 

Ezt viszont most fontosnak találtam, ezért bemásolom a linket:

Átverés volt!!!

 

Szóval annyira nem érzem magam helikopternek. Meg azért sem, amikor nem akartam valami magát nagynevű multinak kiadó cég részére 20.000 Ft-ot még a munka megkezdése előtt eszközhasználatra kifizetni.

Egyébként pedig van olyan lehetőségem, amivel tényleg rendesen, rendes pénzt tudok keresni (belga piackutató cégnek magyarországi felmérések végzése), viszont az csak projekt jellegű, és a két munka között kieső pár hónapra - egy évre is jól jönne valami. És hol nyavajogjak, ha nem itt? :)

Előzmény: jones0 (58765)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.06 0 0 58852

Hát az tényleg nem a te dolgod, hogy ha általánosságban várják  a jelentkezéseket akkor ne álcázzák álláshirdetésnek :)
Vannak erre megfelelő módszerek, szófordulatok amit el lehet sütni egy karrier fülön és akkor mindenki tudja mi újság. Egy évek óta futó kamuhirdetés, nem szolgálja a cég jó hírnevét.

Előzmény: padisah (58850)
padisah Creative Commons License 2014.10.06 0 0 58850

elég sokat szívtam a dátum szűréssel, biztosan most is van ami átcsúszik

 

viszont sok cégnél azért sincs kint dátum, mert általában véve keresnek egy bizonyos képességű embert, nem konkrét pozícióra

tehát nem úgy jön a felvételi igény, hogy van egy konkrét szerep, amire hiányzik az ember, hanem először keresik az embert aki kb a cég profiljába vágó dolgot jól tudja, és ha megjön majd csinálnak neki szerepet

 

ez a mostani cégemnél is kb így van, vannak projektek, de a legtöbb felvétel a belső poolba történik, ahol csak nagy vonalakban adott mihez kell érteni, és majd onnan kerülnek az emberek a projektekre, bár mondjuk egy egy nagy cég

 

Előzmény: chempelophe (58847)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.06 0 0 58848

Hát én nagyon nem szeretném, hogy ez valami állami cucc legyen.
Még ha jól működne - amire semmi esélyt nem látok a következő húsz évben - sem lenne jó. Mindenkinek más és másmilyen kell, egy ilyen bnagy monstrum nem képes ezeket kezelni és kiszolgálni.

A mérnökszakmáról gondolom sokat tudsz, de más szakmák is léteznek, ahol sokkal árnyaltabb a kép. A tudás mellett fontos szerepet kap a személyiség is  - szinte mindenhol, ha emberekkel kell foglalkozni, konfliktusokat kell kezelni - gyakran előny más területek passzív ismerete, mert dolgozni pl nem kell benne, a kezük alá kell dolgozni, együtt kell velük működni.

Még soha a büdös életben nem láttam olyan hivatalt amire kicsit is jellemző lenne a rugalmasság és a széles látókör. 


Amúgy meg vannak szakmai tömörülések, kisebb-nagyobb regisztrált listák bizonyos szakmákban; a nagy kapcsolati tőkédet mozdítsd meg, hogy mérnököknek is legyen olyan amire gondolsz. A többit is szakmabeliek szervezik belső indíttatásból.

Előzmény: amplitudinis2 (58846)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.06 0 0 58847

Pl azért mert ritkán használják a cégek ezt a lehetőséget és akkor sem mindig álláskeresésre. Van olyan cég amelyik évek óta hirdeti ugyanazt az állást a honlapján - ha három év alatt nem találtak megfelelőt, akkor oda nem is biztos, hogy érdemes elmenni dolgozni. Már ha létezik egyáltalán ez a pozíció...

Amikor feladnak egy hirdetést úgy csinálnak mintha reklámoznának; minél több emberhez akarnak eljutni, akár minél többször is. Megbíznak egy-két közvetítőt aki kirakja a többi ugyanolyan közé. Aztán rinyálnak, hogy sok a jelentkező, meg a futószalagon írt önéletrajz, mind egyforma, azt se tudja hova jelentkezik blablabla.
Némelyik még arra sem veszi a fáradtságot, hogy la. vmi szakmai felületen hirdessen. (persze ott még hülyébben néznek ki a három az egyben occsójé hirdetések ez igaz.)

Előzmény: padisah (58840)
amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58846

Én tuti nem csinálok ilyen álláskereső bazárt. Még a létezésük jogosúltságát is kétségbe vonom.

Illetve én azért nem lennék jó miniszter pl. gyengécske balog tiszteletes helyett, mert első intézkedésem az lenne, hogy az összes ilyet megszüntetném mind az 1124 vagy hány munkaerőkölcsönzővel együtt

és ez nagyon hatékony lenne, mert minden hr cégnek van ilyen olyan üzletága, van amit többszörösen kirúgnék.:-) 

Szóval ezt mindet az állami apparátusba futtatnám be. A cégek oda jelenthetnék munkaerő igényüket.

A hr pedig a szakmai továbbképzések ügyintézője lenne a cégeknél, meg persze a munkaügyi papír

kiállítója. Nem hatszáz szar két példányban, hanem egy ürlap kitöltése a munkaügyi adatbázisban.

Valamint megnézném a korfát a cégeknél. 

Szóval  ez lenne hatékony munkaerőpiac amiért végülis 6,4 % at levonnak mindenkitől bérből.

 

Szóval itt értelmét látom a centralizációnak. Valamint a szervezett szakmai továbbképzésekkel való

összekapcsolását. Itt koncentraltan es gyorsan lehet válaszokat kapni, hogyan tovább.

Egyebként a foglalkoztatasi formáknak illetve annak alapvető követelményét a munkaszerződést

ténylegesen és nem zsebbe fizetősen jelentősen fehéredne a munkavállalásban ügyködő kizsákmányolók száma. Konkrét adatok nélkül dönteni se lehet jó irányban.

Az ugye korunk egyik problémaja a munka/munkahely.

 

Másik kihívás a jelenlegi bérek miatti balkánosodás. Harmadik irány pedig a szakmai hozzáértés/ teljesítmény növelése. A mai munkahelyeken a klasszikus mérnöki jelenlét bsc, msc felesleges.

A folyamat megszervezésében megtervezésében lényeges. A végrehajtást a technikusokra kell bízni.

Ezzel tulawjdonképpen a szürke állomány valóban azzal foglalkozna ami a dolga. A jövővel.

 

De szerintem ezeket a változásokat a kényszer és a hiány meg fogja hozni.

Már egyres több területen puhulnak a kiírások: legalább középfokúbszakirányú végzettség vagy mérnök:-) 

Egyre több ilyen van.

Előzmény: nyman (58845)
nyman Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58845

Nem mondom, hogy mindent ertek, amit irsz, de ez az en hianyossagom.

 

Most is, egy evtizeddel ezelott is az allasok jelentos resze kapcsolati token keresztul toltodott be. Ezzel nincs szerintem semmi baj. Egyes irodalmak, felmeresek szerint ez az arany akar elerheti a 70-75%-ot.  Az elmult ket evtizedben az allasaim, munkaim egy reszehez en is igy jutottam. 

 

De palyaztam is hirdetesre, talalt meg hr-es is adatbazisbol, igy is jottek ossze allasok, allasajanlatok. Szemely szerint egyik vagy masik lehetoseget sem hagynam ki. Lehet, hogy egy-egy adatbazisbol otevente jon egy megkereseset, de a velemenyem az, ha nehany tucatban szerepel az ember, akkor mar belathato idon belul meg meg talaljak egy megfelelo ajanlattal.

 

Az, hogy a HR-sek milyenek, jellemzoen leszarom. Ha vinnyogok, meg nem lesznek jobbak, nem fog valtozni. Azt is leszarom, hogy nem jeleznek vissza. Regen is azt mantraztam, ha kellek, akkor keresni fognak, ha meg nem kellek, akkor meg mindegy, hogy felhivnak, vagy nem. Persze ha olyan visszajelzes jonne, hogy ezen, vagy azon a kepessegen kellene csiszolni, akkor az konstruktiv jelzes, de szerintem sok esetben egy-egy interjun is erzi az ember a hianyossagait.

 

" Én annak örülnék , ha a mérnököknek volna olyan szervezete, ahol mind a szaktudás/gyakorlat/specialista ezen meg ezen a területen igazoltan, egyetlen adatbázisba lenne gyűjtve és Feladatokat írnának ki azokhoz az embereket megkeresésük útján és a vállalt projektek szakmai zsűrizve lennének elvégezve. "

 

Letezik peldaul a mernoki kamara. A heten is kaptam egy megkeresest, hasonlo feladatra, amit te itt felvazolsz, de a feladat nem erdekel. Vagy ott van pl. a http://mernokallasok.hu/ oldal.

 

De ha gondolod itt a remek alkalom, hogy grundolj egy oldalt, ami ezeket megcsinalja.  

 

 

Előzmény: amplitudinis2 (58844)
amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58844

Nem a programmal van gond. Illetve ha már van ilyen, akkor már nyilván van egy adatbázis,

ha egyáltalán az oldal engedi a robotot dolgozni. Szépen ki lehet mutatni, hogy ezek árva dolgok ám.

Mióta van fennt ugyanaz a hirdetés stb. Ha a kedves felhasznalók pedig akik jelentkeztek ezt szépen 

közölnék az olvtárssal, reakcókat is kapna, netán sikeresen elhelyezkedett annál a cégnél....

Az én nullhipotézisem az, hogy igen igen nagyon nagy százalékban még egy köszönőlevelet se kap....

Világos? Szóval nincs az az üzlet, ami ebben a csogatempóban eredményes tudna lenni.

Ezért nem a munkavállaló a felelős. Bár ez a jobbik eset. A kedves hr esek nem dobják fel a napjukat

egy kamu ismerkedéssel. Ezzel legalább nem verik költségbe az álláskeresőt, ha nem kamu dolgokon 

gyakorolgatnának.

Ugyanakkor én olyan állásbetöltésekről tudok, ami sehol se volt meghirdetve, a karrier oldal üres évek óta... Szóval a munkaerőpiacon a károk erkölcsi, etikai is a hr szakma oldaláról érik a kedves munkát keresőket. Ilyenkor de árva már ez a rendszer. Hol van a hős telkes józsi? Hol van a nagy cv majmolás

egyik hazai híressége. Erkölcsileg elárvult a szakma. Hol van a szakma etikai kódexe?

Nincs ilyen ennek a szakmának. Sok disznó közül úgyis levágnak egyet mindig. A biznisz szépen ketyeg.

Szerződésbeli díjak befolynak.

Szóval a másik ág az, hogy karrieroldal üres, állás az van, fejvadásznál van. Nem nem vezérigazgatót keresnek. Egyszerűen csak gépészmérnököt. Ezek azok a másik kamuk, amik hónapok óta eredménytelenül szinte minden hr cég honlapján futnak a csapból is ez folyik. Hagyjuk már ezt a kamuvilágot. Én annak örülnék , ha a mérnököknek volna olyan szervezete, ahol mind a szaktudás/gyakorlat/specialista ezen meg ezen a területen igazoltan, egyetlen adatbázisba lenne gyűjtve és 

Feladatokat írnának ki azokhoz az embereket megkeresésük útján és a vállalt projektek szakmai zsűrizve lennének elvégezve. 

Az Emberi erőforrás miniszter ne jópofizzon meg ne az oktatást meg egyebeket rombolja, mert itt nem

a szószékrn kell prédikálni, hanem be kellene avatkoznia. Ehhez van erőforrása, a sok közalkalmazott,

a munkaügyi központokban. Ennek egyetlen előnye, hogy legalább regelik az embereket. Már akiket látnak közülük.

Előzmény: nyman (58842)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58843

Én is csak azért tudom kiket miért szűrnek ki, mert én vagyok az ügyeletes hresromboló. Képes vagyok utánajárni, hogy miért olyan a felhozatal amilyen. Kellemetlenül kitartó tudok lenni :)

Előzmény: padisah (58833)
nyman Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58842

az oldal celja, hogy a kulonbozo cegek allasajanlatait leszedje az oldalaikrol es kereshetove tegye.

 

Szerintem eleg jo hatasfokkal csinalja.

 

Az, hogy az allashirdetesek egy resze szarul van megszerkesztve, a helyesirasi hibak, illetve egyes allasok meg sem jelennek az nem az oldal hibaja.

 

Biztos meg lehet finomitani a keresesen, a motoron, illetve a dizajnon.

Előzmény: amplitudinis2 (58838)
padisah Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58841

illetve van két link a lap alján, igazából ők sem fejvadászok hanem bloggerek

Előzmény: padisah (58840)
padisah Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58840

nos, köszönöm a kritikát, megpróbálok belőle okulni

nekem az a problémám hogy nagyon kevés a látogató, különféle okokból

 

azt hogy az adsense kinek a hirdetését dobja fel, nem nagyon tudom szabályozni, de ebből pl a fejvadászokat nem is akarom kizárni, elvégre az oldalamra álláskeresők jönnek, ha kattintanak fejvadász hirdetésére, akkor fizetni fog a látogatóért, amiből ki akarom zárni, az az organikus találat, az az ingyenes szolgáltatás amivel a látogatókat szeretném bevonzani

Előzmény: amplitudinis2 (58838)
amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58839

A kfki iter projektnél elmondott vélemény, nem a sajátom volt. Hanem apám szösszenetét tolmácsoltam.

Hogyan lehet ha kellene valóban komoly csapat ésszel nekiállni a feladata megoldásához a felelős munkatársnak. Kevesen tudják, de egyetlen hely volt 1987_88 évektől ott volt 3d cad/cam rendszer

Az volt az első. Ezért akiket a modern technológia alkalmazásai érdekeltek, mint apámat es nagyapámat

szerszámgyártási témában meglepő módon az akadémia központi fizikai kutató intézetében kaptak választ, hathatós segítséget szakmailag és gyakorlatilag, mai divatos szóval mondva, bench marking

Tehát a magyarországi cad/cam története ill. gyakorlati bevezetése ott kezdődött.

Ez ma már történelem. Akkor még érvenyben voltak a cocom korlátozások. Annak feloldása utan jött

letre több cad/cam forgalmazó is, például a creativ budaörsön a pro-e re aztan igy tovább.

Lényegében 2000 re telítődött a piac. Mára már egyszerűen középfokú oktatási anyag részének kellene

lennie a cad/cam oktatásnak, használatnak. Nyilván mérnökök másképp használják.

Én a jelenleg használatos cad/cam rendszerek közül mindegyikkel tudok dolgozni. Catia v ben is.

De nem keresek állást. 

Egyébként a többi az a saját véleményem volt. Örülök annak a fusion tech oldalnak.

Üdítő szinfolt. Tényleg. Köszi.

Előzmény: padisah (58837)
amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58838

Megnéztem az oldaladat. Sajnos szinte használhatatlan. Lényegében csak a mérnökállásokat futottam át.

Egyrészt, a futó keresések jóformán semmiféle konkrétumot nem tartalmaznak a feladatról.

Márpedig a mérnököt az és csak az érdekli, mi a feladat. Az eszközeit majd felméri, ha nem elég ami van, majd kéri. Többség cégreklám. Ez van.

A legtöbb olyan, ami nem is mérnöki feladat. A nagy cégek reklámja. Mert pl. Bosch is csak adatbázisát bővítené. Dehogy kell oda ember. Aki kell azt belső emberek beviszik. És persze megfelel előtted ismeretlen belsőleg elvárt ki nem mondott kövezelménynek:....

Hasonló kamuoldal, mint az Audi karrier oldala.

Ezeket a szakmában például azért tudom, mert kiterjedt a szakmai kapcsolati háló, amit nagyrészt megörököltem, mert apám és nagyapám is aki még él, gépészmérnök. 

Másrészt fejvadászt hirdetsz bannerban. Nem tilos...

Szóval eggyel több oldal a neten ami már máshol megjelent, esetleg ma már vagy már akkor amikor megjelent érdektelen ügylet. 

Előzmény: amplitudinis2 (58835)
padisah Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58837

ezt most nem teljesen értettem

a lenti linket a fuziotech oldaláról szedte le a robotom, én belebotlottam az oldalamon amikor azt néztem hogy nem-e hülyeségeket szedett le

 

az iter fellelkesített ezért beposztoltam ide a linket

 

namost, az álláshirdetést a fuziotech weboldal tulajdonosa, vagy annak alkalmazottja töltötte fel a saját weboldalára

 

én egy sor komplex szűrőt működtetek, hogy olyan weboldal ami fejvadászattal, munkaközvetítéssel foglalkozik az oldalamra ne kerüljön be, és legalábbis ránézésre nekem az volt a gondolatom hogy a fuziotech weboldala a fuziotech cég (kft bt rt valamelyik, nem tudom) birtokában van, és a Mészáros Botond akit megneveztek kapcsolattartóként az ennek a cégnek a saját belső hr-ese, legalábbis az email cím ezt sugallja

 

szóval ha a Mészáros Botond se fejvadász, hanem a fúziótech alkalmazottja, és mondjuk te jelentkezel náluk mert kened vágod a catia v-öt akkor elértem a célom, és sikerült közvetítő nélkül összekapcsolni a munkáltatót a munkavállalóval

 

ezek a szűrők persze nem mindig működnek jól, tehát néha bekerül olyan aminek nem kellett volna, de én itt az oldalt megnyitva sem gyanakodtam ilyesmire

Előzmény: amplitudinis2 (58835)
amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58836

Mi sohase vesszük igénybe hr szolgáltatókat.

Egyszerűen tudjuk, hogy melyik feladathoz melyik szakembert vonjuk be.

Mert tisztába vagyunk a kompetenciáival. 

Nem azon morfondírozunk, hogy szépen mutasson fényképe vagy ilyesmi.

Meg hogy cigizik, iszik e eleget. Nem az a lényeg, hogy mekkora színész.

Mit tett le az asztalra. Ennyi a titok. Nos meg kell mondanom, hogy a természetes fogyás ezen a területen úgy érzékelteti hatását, hogy az én korosztályomról semmit se tudunk.

Amit tapasztaltunk az gyász. 

Például az Iterhez a fizikusok által meghatározott feltételek , funkcionális követelményeket kielégítő

kisérleti berendezések tervezéséhez kapásból tudok egy olyan csapatot összehozni, ami a teljes folyamatot lefedi. Náluk nem is kérdés hogy tudja e kezelni a catia v -öt, vagy hogy volt e már tapasztalata 3d tervezésben vagy cam. gyártásban.

Ezek csupán mind olyan szakemberek, akiket pont erre a feladatra képeztek ki pont 30 évvel ezelőtt

es pontosan a Kfki-ban. Egyszerűen annyi a feladata a tisztelt Mészáros Botondnak, hogy összegyűjtse

a Kfki Mérés és számítástechnikai kutató intézet cad-osztályain dolgozott okl gépészmérnökökből

Villamosmérnökökből álló csapatot és hívja meg őket egy beszélgetésre. Minden kötelezettség nélkül:-) 

 

Előzmény: amplitudinis2 (58835)
amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58835

Nem a munkavállaló és a munkaadó közötti utat rövidíti le a keresőrobotod, hanem a bootot a munkavállaló és a fejvadász között. A folyamatra semmi hatása. Eredménye az, hogy több cv megy

a szemétbe.

Előzmény: padisah (58834)
padisah Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58834

valószínűleg a lejjebb látható pár hozzászólásomból az jött le, hogy én egy fejvadász vagy hr-es vagy ilyesmi vagyok

 

de nem, hanem egy programozó, aki csinált egy olyan weboldalt, amire a foglalkoztatók saját karrier oldalain található állások kerülnek kigyűjtésre (keresőrobot által)

 

most nem akarom bespammelni ide az oldal címét, megtalálható a nicknevem alatt, meg a fentiek alapján pár perc googli kidobja

 

leginkább pont az motivált az oldal létrehozásakor, hogy lerövidítsem az utat a munkáltató és a munkavállaló között, ne tudjon közvetítők akár komplett láncolata beékelődni

 

Előzmény: amplitudinis2 (58828)
padisah Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58833

érdekes, olyan példákról még nem hallottam, hogy a fejvadász kiszűrt valakit, akiről később kiderült hogy szakmailag alkalmas lett volna, gondolom azért nem, mert ezekkel az emberekkel az állást kiíró sosem fog találkozni, így nem is tudja róluk megállapítani hogy alkalmasak lettek volna-e vagy sem

 

ami hozzám interjúztatótól eljutott, az az volt hogy akit a fejvadásztól kapott az szakmailag alkalmatlan volt (egyszerűen nem ahhoz értett), soft skill tekintetében meg ugyan jó vagy megfelelő, de akkor se tud vele mit kezdeni

 

mondjuk a saját elhelyezkedésem anno pont azért nehezült meg, mert a fejvadászok engem rendre kiszűrtek, akkor tudtam elhelyezkedni, miután tudatosan elkezdtem kikerülni őket

 

utólag néha az az érzésem hogy azért, mert a szakmai interjúztató, vagy a cég saját hr-ese vagy kevésbé ment rá a soft skillekre, vagy nekem sikerült őket "átverni", én mondjuk lehet hogy tényleg kicsit gázos alkalmazott vagyok, mert bennem nem teng túl a csapatszellem, nem szeretek irodába bejárni dolgozni, alternatíva meg gyakorlatilag nincs (vagy fele pénzért van)

Előzmény: chempelophe (58831)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58832

csak mert épp ráérek egy percre... megmagyaráznád mi a bánatért kattintanék akármilyen kicsit sem bizalomgerjesztő linkre egy vadidegen kedvéért akinek még a szándéka sem világos ezzel kapcsolatban?!

Előzmény: maffia198 (58830)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58831

Ezt csak megerősíteni tudom, napi szinten kapok ajánlatot a profilomra, ami közelébe sincs sem a képzettségemnek sem a tapasztalatomnak, csak arra tudok gondolni, hogy ész nélkül csinálják.

Mint szakmai vezető számtalan olyan jelöltet kaptam akinek esélye sem volt - közben kiszűrtek az idióta hozzáállásukkal egy csomó embert akit konfettiesővel és pezsgővel kellett volna fogadni, mert csak a kézenfekvő hülyeségeik alapján tudnak szűrni. Túl öreg: van vagy negyven éves. Túl fiatal: még csak öt éve csinálja pont ugyanezt. Szülőkorban levő nő. Túlképzett. Van az önéletrajzában egy 8 hónapos lyuk. Csak angolul beszél azt sem anyanyelvi szinten, igaz ide nem is kell más, de akkor is. Ééés a kedvencem: "nincs fókusza" WTF?

Előzmény: padisah (58824)
nyman Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58826

Engem is meg szoktak talalni olyannal, amiben csak felszines ismereteim vannak, periferikus teruletnek szamit, vagy adott esetben nem szivesen csinalnam, csak ha mar nem futna kenyerre es tejre sem, es eppen nincs mas.

 

Ilyenkor mindig udvariasan meg szoktam magyarazni, hogy "nem en vagyok a megfelelo jelolt".

 

A legtobbnel atmegy, de van aki meg tovabbra is ra akar beszelni, hogy menjek el bemutatkozni. Ilyenkor ha raerek neha azert legalabb a HR-eshez el szoktam menni egy pofavizitre, beszelgetni egyet, de tovabbi koroket mellozom.

 

A "gepeszmernok" sokakat megzavar, es azt hiszik, hogy egy sebvaltot is kisujjbol megtervezek.

 

Osztan biztos van olyan is, hogy mivel nem erti a suger, hogy mi micsoda, kihullok a rostan. 

 

A szakmai interjukat jobban szeretem, mert nincs a sok mellebeszeles, hulye kerdes, hanem a lenyeg. Ha veletlenul eljutok a szakmai reszre, a munka is erdekel, akkor onnan mar egesz jo az arany, mar ami konkret ajanlatokat illeti.

 

 

Előzmény: padisah (58824)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58825

Megkaptad a levelem?

Előzmény: europass24 (58819)
padisah Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58824

nekem egyik nap olyanról panaszkodtak (a másik oldalon, interjúztató), hogy a jelöltről a 3. kör után derül ki, hogy a lényegi témában, amihez igazából a +3 év tapasztalatot várták volna, "érintőlegesen foglalkozott", lényegében csak beleírta a cv-be mint bónuszt, de különösebben nem is ért hozzá, akik keresték az embert, nekik meg profi kellett volna

 

más forrásból is az jön le, hogy sokszor a hr/fejvadász egy kukkot nem ért a konkrét szakmai tudást leíró betűszavakból, keveri is őket, és olyanokat szállít akik pont a lényegi követelményeknek nem felelnek meg

 

a másik, potenciális állást váltó programozó, őt meg szintén fejvadász/hr olyan ajánlatokkal keresik meg, amihez nem ért, vagy nem érdekli, nem akar vele foglalkozni, távolról hasonlított arra, amit ő beleírt a saját cv/linkedin profiljába

 

szóval itt a pontatlanság a nagy probléma

emyl Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58823

nekem is jött ma ímél egy linkedinen keresztül megismert fejvadászós hölgyeménytől, amiben a linkedin profilomban is szereplő előző cégem által feldobott hirdetést tol az arcomba, persze cégnév nélkül...

 

vajon mit fog gondolni, ha a válaszlevélben szépen megírom neki, hogy melyik állásleírásról (cégnévvel együtt) mi a véleményem? :)

Előzmény: xtl (58822)
xtl Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58822

Az emlegetett szamár :D Megkeresett a Human Priority-től valaki egy állással, amiről az első három mondat után tudtam, hogy pont arról a cégről van szó, ahol egyébként is dolgozom, és ez látható a LinkedIn profilomban is. Ennyit a háttérmunkájuk minőségéről.

Előzmény: xtl (58794)
nyman Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58821

Nalam a kriteriumok kozott munkaugyben (es nyaralasnal) ket dolog van. Beszeljenek angolul es a csapviz ihato legyen :)

 

Szerintem is, ha angolul tudsz, van meg egy rakas orszag osszejohet. Persze, ha beszeled a helyi nyelvet az jo, de ha a szandek meg van a tanulasra, mar tobb helyen toleraljak.

 

A luxemburgi melonal pl. kellet volna a francia, ami nalam kb. egy tucat szoban ki is merul, de azt mondta a ceg, hogy az elso harom honapban fizet egy intenziv nyelvtanfolyamot. Erre az idoszakra fizette volna a szallast is, es a 4. honaptol varta volna el, hogy akkor alljak sajat labra tobb szempontbol is. Ez a probaidovel is korrelalt. Szerintem ez korrekt volt.

 

Anno az angol miatt nalam is Irorszag es Anglia jott szoba Europan belul, es konnyebb is volt, de a Benelux allamokban, Skandinaviaban is jo eselyekkel tudtam volna labdaba rugni.

Előzmény: europass24 (58814)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58820

Mindjárt küldök levelet.

Előzmény: europass24 (58819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!