Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.06 0 0 13486

Ez igen !!!

 

Ilyen sztorikat szívesen olvasnék a felkerülő kivágók mellé...

Előzmény: dopami. (13484)
Bumburnyák Creative Commons License 2018.01.06 0 2 13485

..ma reggel gombokba került a manchester United 1968-as BEK győztes csapata, mely Londonban, a Benfica ellenében vívta a döntőt..a rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, a hosszabbításban kerekedett felül a MU..

 

..akkoriban nem volt csere, a kezdő csapatot kiegészítettem két mezőnyjátékossal és egy kapussal, így 14-es kerettel kerültek gombba és dobozba..melyen a mérkőzésről készült képek vannak..

 

 

 

Előzmény: dopami. (13482)
dopami. Creative Commons License 2018.01.06 0 1 13484

 

A Ferencváros az 1969-70-es BEK sorozatban sajnos nem aratott túl maradandót.

Előbb bolgár ellenfelüket intézték el:

 

 


Három
tartalékkal - egygólos vereség
CSZKA
Szeptemvrijszko Zname Szófia—Ferencváros
2:1
(1:0)
Ť“
Távbeszélő-jelentésünk. Ť
(Szófia,
szeptember 17.) Óriási érdeklődés nyilvánult meg mérkőzésünk iránt. A hazai szakemberek és szurkolók ezt a találkozót az olimpiai döntő visz- szavágójának tekintették. 35 000 néző foglalt helyet a lelátókon, amikor a nyugatnémet Ott vezetésével kivonult a pályára a két csapat.
CSZKA:
Filipov — Zafirov, Gaganeiov, Marincsev — B. Sztankov, Penev — Marasliev,
K.
Sztankov, Zsekov, Jakimov, N-kolcinov.,
Ferencváros:
Géczi — Bálint, Páncsics, Horváth, Megyesi — Juhász, Rákosi — Szőke, Bra- nikovits, Németh, Katona.
Csere:
K. Sztankov helyett Ca- nev (a szünetben), Canev helyett Atanaszov (75. p), ill. meth helyett Tátrai (63. p).
Góllövö:
Zsekov (10. p), Zsekov (51. p), Rákosi (75. p).
Óriási
lendülettel kezdtek a hazaiak. A 4. percben Jakimov, Zsekov volt a labda útja. A csatár féjesét Géczi bravúrral védte. Nem sokkal később ismét Zsekov veszélyeztetett: 14 m-röl küldött labdája kapu mellé 'szállt. A 10. percben szögletrúgás után a labda B. Sztankovhoz került. A jobbfedezet ügyesen középre adott, s Zsekov elegán
san,
5 m-rőt laposan a kapu zepébe helyezett.
1:0

Mindjárt
utána Branikovits hibázott helyzetben. A 27. percben Rákosi—Németh—Branikovits volt a labda útja. Filipov kint volt a kapujából, de Branikovits üres kapuba tartó labdáját a védők a gólvonal előtt mentették. A 30. percben Marasliev húzhatott kapura, Géczi kifutott eléje és megszerezte a labdát. A CSZKA játszott lényben. A 37. percben egy ellen- támadás során Németh az oldalhálót találta eL
SZÜNET
UTÁN
az
51. percben növelte előnyét a hazai csapat. Zafirov a félpályán megszerzett egy labdát, a 16-os magasságából ügyesen zépre adott, és a nagy lendülettel , érkező Zsekov az ötösről a hálóba bombázott.
2
:0.
A
60. percben Szőke törhetett egyedül kapura. Lövés helyett azonban középre adott, de a belsők nem értették meg, s oda lett a nagy helyzet. Ezután Zsekov az oldalhálóba lőtt. A Ferencváros fölénybe került, egy- re-másra vezette támadásait. A
68.
percben Bálint tört előre, s nagy erejű lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
A
75. percben szépítettünk. Bal oldali ferencvárosi támadás futott a pályán, amelynek végén Branikovits Rákosihoz továbbított, aki a 11-es pont Iájáról a bal sarokba lőtt.
2:1

Ezután
kétszer is egyenlítési alkalmat szalasztottak el -csatáraink. Katona a 80. percben támadást kezdeményezett, zépre adott, de Szőke gyengén kapu mellé helyezett. Mindjárt utána Tátrai beadását Branikovits az ötösön tisztán kapta, de lövését a (kapus Filipov kiütötte. Ezután még Katonának akadt helyzete, de hibázott a 11-es ponton.
Tartottunk
ettől a mérkőzéstől. Ráadásul a réqi sérültek mellé méq Szűcs is csatlakozott, aki a mérkőzés előtt bejelentette, hoqy( nem tudja vállalni a Játékot. A hazai eqyüttes naqy erővel támadott. Célját, a vezetést hamar elérte. Védelmünk azonban fokozatosan feljavult. Fordulás után ismét óriási iramot diktáltak a hazaiak és 2:0-ra növelték előnyüket. Ekkor úqy tpnt, hoqy újabb

 

 


A
Ferencváros várakozáson felüli csatárjátékkal rukkolt ki
Ferencváros—CSZKA
Szeptemvrijszko Zname Szófia
4:1


Zsekovot
sikerült teljesen lefogni és ezzel kihúzták a bolgár csapat méregfogát * Végig izgalmas, változatos volt a játék 9 A Ferencváros több gólt is lőhetett volna
Népstadion,
25 000 néző. V: Mullen (Lowrie, McDonald, mindhárom skót).
Ferencváros:
Géczi —
lint,
Páncsics, Szűcs, Megyesi — Horváth, Rákosi — Szőke, Juhász, Branikovits, Katona.
CSZKA
Szeptemvrijszko Zname Szófia: Filipov — Zafirov, Penev, Marincsev, Gaganelov — B. Sztankov, Nikodimow — Ma- rasliev, Zsekov, Jakimov, Ca- nev.
Góllövő:
Szőke a 3., Branikovits a 14., Maraslien 27., Rákosi a 60., Szőke a 83. percben 11- esbőL
Csere:
Canev helyett Pencsev (63. p.). Katona helyett Tátrai (30. p.).
Szögletarány:
6:2 (3:2) a Ferencváros javára.
Esőre
hajló, hűvös időben a Ferencváros kezdett bátrabban. Egy bal oldali támadását nehezen tisztázták a bolgár védők. A partbíró közben megmosolyogtatta a nézőket: lest akart inteni, de a nagy lendülettől kirepült kezéből a zászló. Végül is Marincsev fel tudott szabadítani. A 3. percben azonban újabb hibája érzékenyen sújtotta a vendégcsapatot. Szőke több teres lesről indult egy hátulról kapott meredek labdával, betört a 16-oson belülre, s tíz méterről a jobb sarokba helyezett.


1:0

 

Közvetlenül ezután Katonát buktatták a 16-os előtt, a bírói síp azonban most is néma maradt.
Küzdelmes
mezőnyjáték alakult ki. A zöld-fehér védők láthatóan nagy gondot fordítottak, túlerőt biztosítottak Zsekov és Jakimov lefogására, a bolgár csapatban pedig Sztankovot is utasította a partvonal mellől az edző, hogy maradjon hátul. Ez sem segített, mert a 14. percben Szőke nagyszerű átadásával Branikovits lefutotta a védőket, még igazított is a labdán, úgy sarokba.
3:0

A
CSZKA védelme megzavarodott. Nem volt ellenszerük a Ferencváros sokmozgásos, ötletes csatárjátékával szemben. A 16. percben Juhász került tiszta helyzetbe, de tizennégy méterről óriási erővel a felső lécet találta el. A 25. percben a lestaktikával kísérletező bolgár védők hibájából Branikovits újra százszázalékos helyzetbe jutott, de kínosan kivárt a befejezéssel és Gaganelov utolérte. És ahogy ilyenkor ez lenni szokott, a Ferencváros kapott gólt. A 27. percben bal oldalról gezhettek el szabadrúgást. A ferencvárosi védők késlekedve, tanakodva helyezkedtek, Maras- liev felismerve a lehetőséget, kapura lőtt, s az éles szögből küldött labda a kapus mellett becsúszott a bal sarok.

2:1

A szépítés visszaadta a CSZKA reményét és önbizalmát. Újult erővel rohamoztak, s kétszer is „meleg helyzetet” teremtettek Géczi kapuja előtt. Rákosi nem találta fel magát a kapu előtt, majd egy nagyszerű akció Juhász lesállásán akadt el. Horváth harmincöt méteres bombája majdnem zavarba hozta Filipovot. A gyors, fordulatos játék izgalomba hozta a közönséget. Biztatták, tapsolták a csapatot, és olykor fütyülték a bírót. Erre is volt valami okuk, mert Mullen nem következetesen ítélte meg a szabálytalanságokat.
SZÜNET
UTÁN
ferencvárosi
rohamokkal kezdődött a játék. Rákosi 18 méteres bombáját Filipov bravúros vetődéssel tolta szögletre. Az 53. percben — a változatosság kedvéért — az egyedül kapura Juhászt állította le les mén a játékvezető. Marasliev éles szögből fölé , emelt, majd Jakimov buktatta a nagy lendülettel futó Szűcsöt. A magyar játékos nagyot esett, ölben vitték le a pályáról. És a 60. percben a szabadrúgásból megszületett a nagyon értékes gól! Szőke bombája lepattant a sorfalról, a berobbanó Rákosi tizenegy terről megtolta, s a vetődő kapus csak beleütni tudott a labdába.
3:1

A
gól után Szűcs Lajos a zönség örömére visszatért a lyára, a bolgár edző pedig Pencsev becserélésével próbálta feljavítani csapatának támadójátékát.
A
felfutó Páncsics nagyszerű labdát adott Branikovitsnak, de a késlekedő csatár lövésébe beleléptek. Egy perc múlva is a kelleténél többet húzott a labdán Branikovits, majd a 70. percben Katona a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki. A lest vitat
va
leálló védők közül egyedül kiugrott, kicselezte a kapust is, de éles szögből keresztben ellőtte a labdát az üres kapu előtt.
A
bolgár 16-oson belülre szélsebesen felfutó Páncsics kapott tapsot, majd amiatt bosszankodtak a nézők, hogy Juhász a kapu torkából melléfejelt, Géczi nehezen, csak másodszorra tisztázott Zsekov elől. A 80. percben Katona görcsöt kapott, Tátrai jött be helyére.
A
83. percben Rákosi faképnél hagyta a védőket, az utánarohaPenev hátulról lerántotta: vitathatatlan 11-es! Szőke a jobbra mozduló kapus mellett a kapu bal oldalába helyezett!
4:1

A
CSZKA feladta a küzdelmet. A játék tehát lényegében véget ért. Az FTC labdázgatott, és a közönség ütemes „Szép volt fiúk!”-kal köszönte meg a példás helytállást, a nagyszerű eredményt. A játékosok ki is érdemelték az elismerést, mert négy gólt rúgni a CSZKA Szófiának — bármely európai nagy csapíat becsületére válna.
A
FERENCVÁROSBAN


Géczi
egy-két megingásától eltekintve jól védett. Bálint jól időzített megelőző szereléseivel, Páncsics és Szöcs munkabírásával, küzdőképességével, nagy területen való játékával tűnt ki. Kifogástalanul helytállt Horváth, s a régi időkre emlékeztető teljesítményt nyújtott a? örökmozgó Rákosi. Szőke és Juhász nagyon igyekezett — váltakozó sikerrel, Branikovitsnak voltak nagyon szép dolgai, de bántó hibái is, Katona nem nagyon boldogult a szélvész gyors Gaganelowal.
A
CSZKA SZÓFIÁBAN Filipov gyors, ruganyos, bátor
kapus.
A gólokról nem tehet. A közvetlen védelemből csak Gaganelov emelkedett fel ennek a találkozónak a színvonalához. Társaival éles ellentétben rendkívül gyors, fordulékony. A zéppályán játszó Jakimov az első félidőben a mezőny legjobbja volt, fölényesen cselezett, „látott” a pályán és mindig a legjobb helyre adta a labdát. Zsekovot nagyon fogták és 6 hamar megadta magát. Csatártársainak csak felvillanásaik voltak.
Mullen
és két partjelzője sokat hibázott. A lesek megítélésében is és a szabálytalanságok büntetésében is. Mullen egy- egy ítélete teljesen érthetetlen volt.
Borbély
Pál

 

Aztán jött a LEEDS......

portoocsi Creative Commons License 2018.01.05 0 0 13483

Bölcs ember bölcs döntése :)

Előzmény: Bumburnyák (13480)
dopami. Creative Commons License 2018.01.05 0 0 13482

Szép munka!

Majd ha gomba kerül, kérlek tegyél fel róla egy képet.

Üdv: dopami

Előzmény: Bumburnyák (13481)
Bumburnyák Creative Commons License 2018.01.05 0 0 13481

..készítettem egy 1968-as Manchester Unitedet..melynek az az érdekessége, hogy a MU a BEK döntőben..a Benfica ellen..melynek ugyancsak piros fehér a hagyományos meze..a MU tiszta kékben lépett pályára..és 1-1-es 90 perc után 4-1-re nyertek..pedig a Benficában játszott Eusebio, Torres, Coluna, Augusto és Simoes..

 

 

..az eredeti eseményeknek megfelelően, a MU most kék gombokba kerül..

Bumburnyák Creative Commons License 2018.01.05 0 0 13480

..én döntöttem..ezután csak ebbe a fórumba írogatok..mert ezt tartom az autentikus topiknak, és oly kevesen vagyunk, megférnénk itt mindennel, ami valahol gombfoci..

sovzol Creative Commons License 2018.01.01 0 0 13479

Szép fogás! :-)

Előzmény: Törölt nick (13478)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.31 0 1 13478

...szép estét!

 

a tegnapelőtt margójára;két bomba csapat,eredetiben...

 

Minden kedves kollégának:BÚÉK2018🎊🎉🐽

Pap Zoli Creative Commons License 2017.12.31 0 1 13477

Szeretnék minden flúgos,bogaras,fogműves de mindenekfelett tiszteletreméltó gombos barátaimnak,ismerőseimnek ismeretleneknek piában,pinában,gombokban,kivágókban gazdag Boldog Új Évet kívánni!

                                                                                                                                                                                                   

arsenal4 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 13476

Szia ! Küldtem mail-t az itteni címedre.

((  Z.  ))

Előzmény: dopami. (13444)
Dönödli Creative Commons License 2017.12.30 0 0 13475

Gombfoci kapunak nem ideális, de mivel nincs mihez rögzíteni a hálót ezért írtam hogy ez lehet erre a kapura a megoldás. 

Amúgy meg egyet kell értsek veled abba, hogy SZERINTEM se passzol a gombfocihoz a szektoros kapu, szegény kapusnak esélye sincs lövést hárítania abban a nagy ketrecben. Persze gombok válogatják, de azért a kispoharas, vágott csapatok kapusai hülyén is néznek ki a szektoros kapuban. :)

Emlékeztet a dolog, mikor elkezdtem 13 évesen nagy pályán védeni, nagy kapuban 15 évesek közt. Háát nem sok esélyem volt a lövések hárítására. :) Itt is ez az érzésem. 

 

Előzmény: Bumburnyák (13471)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.29 0 0 13474

Sziasztok!

Ez kisebb:

11,5×4,5×7 cm

és behálózva:

ramofix hálókötszerrel körbevarrva:vagy így:11,5x4x7

Üdv:boblee...

Előzmény: Bumburnyák (13473)
Bumburnyák Creative Commons License 2017.12.29 0 0 13473

..hát kisebb kapuba biztos kevesebb férne bele..

 

..pár napon belül lesz két brazil kapun..kiváncsi vagyok rájuk nagyon..

Előzmény: portoocsi (13472)
portoocsi Creative Commons License 2017.12.29 0 0 13472

Azért tartod otrombának a szektoros kaput / bár amivel mi játszunk nem az, esetleg a mérete, nem tudom /, mert sok gólt kapsz benne. Ez tuti :)

Előzmény: Bumburnyák (13470)
Bumburnyák Creative Commons License 2017.12.28 0 0 13471

..szimpatikus nekem ez a fajta kapu..minden gond nélkül meg is lehet oldani, hogy valami hasonló kerekedjen ki..de a felső kapufánál a háló mélységét nem tartom elég mélynek, igaz a ferde hálóról nem kifelé, hanem inkább lefelé (beesési szög, visszaverődési szög) pattanna a labda..

Előzmény: Dönödli (13469)
Bumburnyák Creative Commons License 2017.12.28 0 0 13470

..egy normális focikapu mérete..a belső méreteket tekintve 7,32 x 2,44 méter, a hosszúság aránya a magassághoz pont 3..

 

..az általam favirizált és eddig készített kap belső méretei 110 x 35 mm, az arány tehát..3,14

 

..a szektorosok által használt kapu mérete, ugyancsak belül mérve..130 x 48 mm, tehát a hossz és magasság aránya..2,71..

 

..amikor legutóbb a srácokkal gomboztunk, megmutattam az új kapu prototipusát..és az általános véleményük az volt, hogy a kapu belmérete nem elég nagy, hozzátéve, hogy ők nem használnak sem kapusmagasító eszközt, sem nem használnak a kapusok helyett sem gyufásdobozt..sem más valami hasábot, vagy más eszközt..

 

..egyáltalán nem gond a kap méretének megváltoztatása, hajlok is rá, bár szent meggyőződésem, hogy bőven elegendő a kisebb kapu..azt gondolom, hogy fogom a magam által meghatározott méretben is (110 x 36,5 mm belső méretekkel), és egy szektoros kapu méreteihez jobban hajazó nagyságban is gyártani a kapukat, aztán döntsön a vevő..de ahhoz feltétlenül ragaszkodom, hogy a hossz és magasság aránya nagyon közelítsen az eredeti focikapu arányaihoz, tehát gyárthatok 130 x 43 mm-es kaput is..és ebben az esetben a szektoros kapu hossz méretéhez igazodom..mert ha a 48 mm-es kapu belmagassághoz igazítanám az arányt, akkor egy 144 mm széles kaput kellene csinálnom, hogy a 3-as arány megmaradjon és azt már nagyon nagynak tartanám..

 

..magam a szektoros kaput valahogy "otrombának" tartom..talán pont azért, mert az arányai torzak..talán éppen az elrontott arányai okán..

Dönödli Creative Commons License 2017.12.26 0 0 13469
Előzmény: Bumburnyák (13468)
Bumburnyák Creative Commons License 2017.12.26 0 0 13468

..köszi..

 

..vezesd elő az idézett kaput, hogy lássam..

Előzmény: Dönödli (13466)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.26 0 0 13467

Sziasztok!

Milyen kapu volt az 1984-es EB-n?😯😯😯

Előzmény: Dönödli (13466)
Dönödli Creative Commons License 2017.12.26 0 0 13466

Ha megengetsz egy kis beledumát. 

Nekem maga a kapu mérete és a megoldása nagyon bejön. Az eddig látottak legjobbja amit eddig itthon kitaláltak. 

Így hogy hátul nincs mihez igazán hozzárögzíteni, ezért nehéz lesz megoldani. De szerintem így a legjobb megoldás talán az 1984-es EB kapujának a koppintása lenne.

 

Előzmény: Bumburnyák (13465)
Bumburnyák Creative Commons License 2017.12.24 0 0 13465

..ez a legrégebbi és egyben legátfogóbb című topik..így itt teszem közzé jókívánságaimat..

 

..kívánok minden gombfocival foglalkozónak meghitt, békés Karácsonyt, és játékban gazdag új esztendőt..!

 

..nagy vonalakban alalakulgat a kapum prototípusa is..ami, mint tudjuk arra való, hogy kisebb, nagyobb válotozásokat hajtson rajta végre a tervezője..

 

..most olyan változatot mutatok be, melynek kapufáiban és vízszintes keretében egy keskeny nút fut végig, amibe a háló, mely jelen esetben egy teljesen új változat, és nagyon szép..belenomogatható..és oda beleragasztható, így nem kell varrogatni, csak nagyon keveset..lehetőséget biztosítok arra is, hogy a hálót hátúlról meg lehessen feszíteni..a két kis függőleges oszlop a hálón kívül helyezkedik el..

 

..íme..:

 

 

 

..a méretei nem változtak, a kapu belvilága 110 x 35 mm..hátrafelé a kapu több mint 60 mm..

portoocsi Creative Commons License 2017.12.24 0 0 13464

Kétszer írtam az és-t, bocsánat.

portoocsi Creative Commons License 2017.12.24 0 0 13463

Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Új Évet kívánok minden gombfoci gyűjtő, játszó és szerkesztő és készítő ismerősömnek !

dopami. Creative Commons License 2017.12.24 0 0 13462

Békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt kívánok Mindenkinek!

Üdv: Dopami

Előzmény: Gombfocimúzeum (13461)
Gombfocimúzeum Creative Commons License 2017.12.22 0 0 13461

Minden kedves fórumozónak boldog Karácsonyt és gombfociban gazdag Új Évet kívánunk!

dopami. Creative Commons License 2017.12.21 0 0 13460

Ezt találtam, a névsor még várat magára:

Előzmény: Bumburnyák (13459)
Bumburnyák Creative Commons License 2017.12.20 0 0 13459

..aki feldob egy használható (szerkeszthető) képet a Karácsony Szigetek válogatottjáról, vagy egy helyi klubról..annak ingyen és bérmentve küldöm el a kész csapatot gombokba rakva..

Dönödli Creative Commons License 2017.12.18 0 0 13458
Bumburnyák Creative Commons License 2017.12.18 0 0 13457

..az én új kapuim 3D nyomtatóval készülnek, legalábbis a kapufák és a vizszintes kitámasztó része..

 

..gombfocit talán csak nagyon drága masinával lehetne előállítani, hiszen a 3D nyomtató rétegeket olvaszt egymásra, és még a legvékonyabb rétegbeállítás esetén is a rétegek látszani fognak, vagyis ott, ahol a gombfoci szép sima kellene legyen, nem kapod azt a felületet..

 

..egyetlen felület tud szép sjma lenni, az, amelyik a tárgyasztalhoz fekszik, vagyis a kezdő réteg..de a tárgyasztal sík..

Előzmény: dopami. (13453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!