Keresés

Részletes keresés

_chillout_ Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2281

Kislányod :-) Türelem, lesz ez még jobb!!! Az én fiam égedelem rossz, igaz, ő már nagy, de szívén viseli a jóllétemet :-) Édesek ezek :-)

A tape-et említette a csajszi, de azt mondta, előbb mobilizáljuk a térdkalácsot. Igen, sajnos egyértelműen a háziorvosom sara, h 8 hétig semmi nem történt a lábammal. A baleset után azt mondta, beutalt, aztán kiderült, h mégsem. Itt hozzá vannak szokva a proaktív betegekhez, akik 3-4 orvoshoz is elmennek és nagyon határozottan szólnak, ha elégedetlenek, én viszont ugye még az "orvosnak igaza van, beteg kussol" rendszerben szocializálódtam :-(

 

Nem vagyok részeg ;-)

Előzmény: Arzeen03 (2279)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2280

chilli, akkor azóta már részegen orditozol kifelé az ablakon minden félét a járókelőknek? :) 

 

azért a kinezio tapet én ajánlom majd később, nekem nagyon bejött valamiért, mindig szerettem ha volt rajtam ragasztás 

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2279

hát guggolni sajnos nem fogok,napok óta próbálgatom, kb 20-30 fokig ment nehezen.. de ma mikor próbáltam, hirtelen hasitás az izületnél, ilyenkor mindig elkeseredek, ráadásul nem is számitottam rá.. 

megint próbáltam, megint.. ez pont ma volt

 

akkor ha ilyen rendesek voltak, nem lesz baj! egy kis jég..?? tudod, a jég a mániám, jót tesz :)

holnapra, vagy holnap utánra rendbe jössz! 

 

csak azt nem értem, hogy tudták, hogy telik az idő, letapadnak a dolgok, közben miért nem tornáztatják a lábikód, amennyire lehet? mármint eddig..

 

egyébként nekem az az érzésem, nekem nem jön rendbe a térdem... minden jel, minden körülmény és történés ezt sugallja.. minden pozitiv dolgot vagy két negativ követ, rövid időn belül.. bár Loriana esetét nyomon követve még bármi elképzelhető.. 

ksilányom mindig kérdezi, apa, mikor gyógyul már meg a lábad, meg gyógyitósat játszik, most is könnybe lábad a szemem :(

 

na mindegy, majd lesz valami, pom pom meg szegény olyan gyenge időket fut, hogy igy is sajnálom, de nagyon igyekszik és ez becsületre méltó!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: _chillout_ (2278)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2278

Nem-nem, akkor nem fájt egyáltalán, én biztattam, h csinálja... Aztán mikor hazaértem, már vettem is be a gyógyszert. Most kicsit be van állva a lábam, de gondolom, ez első alkalom után nem meglepő. Azt mondta, nagyon le van épülve a quadricepsz és nagyon le van tapadva minden, a térdkalácsom pedig valami ferde pozícióban rögzült. Nagyon óvatos volt, nagyon empatikus és nagyon hozzáértőnek ítéltem meg. Kaptam házi feladatot is, olyat, amit a munkahelyen is tudok csinálni :-)

Nem olyan rossz, csak egyértelműen visszaesés, az pedig sosem happy. Sajnálom, hogy ezt neked is át kellett élned, de fogunk mi még versenyt guggolni, meg Pompomot a szigeten lekörözni :-)))

Előzmény: Arzeen03 (2277)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2277

szia chilli!

 

jaj, nagyon sajnálom :(((

fájt?? hogy hogy..??? miért, mi történt??

 

leirom, nekem hogy történt, a letapadt térdkalácsot 3 hónap után kezdték el mozgatni, a gyógytornász ismerősöm.. teljesen le volt tapadva az egész, meg sem moccant..

műtét után a csoportos gyógytornákon senkit nem érdekelt, hogy le volt tapadva, én meg aztán azt sem tudtam, hogy van olyan, csak utólag tudtam meg, ez mennyire fontos

 

először is kézzel, vagyis az ujjaival mozgatta, alányúlt és próbálgatta felhúzni

utána ragasztott kinezio tapet, felragasztotta a patellát, ezzel mankóztam pár napig..

utána jött a labdás sztori, térdhajlat alá és lábnyújtás, térdhajlattal labda lenyomás nyújtás közben.. 2 darabot ha tudtam..

utána haza, reggel már 5 db, este 5 db

utána következő torna pár nap múlva, vissza hozzá, kézzel mozgatta és labdás téma, kinezio tape...

utána pár napig otthon labdás akció, reggel este 10-10 utána már 20-20 és igy tovább, egyáltalán nem fájt, volt egy két kellemetlen érzés, meg rémüldöztem, mikor a mozgatása volt, de fájni nem fájt!

pont nekem, aki olyan mimóza vagyok, mint a harmat...

 

nálad mi történt? egy hóhérbrigád karjaiban kötöttél ki? annyira sajnálnám, ha sok fájdalmad lenne, nekem rengeteg volt...

 

Előzmény: _chillout_ (2276)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2276

Sziasztok, megvolt ma az elso fizikoterapiam. Megprobaltak feloldani a letapadt terdkalacsomat. Most megyek es beveszek egy dupla adag fajdalomcsillapitot. Palinkaval.

gurabli Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2275

Ettől tartok én is:( Most hogy olvasom, újra kezdek elbizonytalanodni, hogy merjek-e újra focizni... Igen, tudom, minden a mellett szól, hogy ne, kivéve azt, hogy imádom és úgy hiányzik, hogy majd megőrülök... Amikor rossz napom volt, még az is jobb lett az esti focitól, egyszerűen lételemem. Ráadásul egy nagyon jó és összeszokott társasággal játszottam az elmúlt 6 évben, heti 2x, ezek rettentően hiányoznak. Mellette egy nagypályás volt még a héten, és általában még egy terem. Így ez heti 4 foci volt, de 3 szinte minden alkalommal, ebből egy igazán komoly (azt a leépíteni, mivel nagyon jó volt, de túl nagy volt már a terhelés, sajnos 30 után könnyebben és gyorsabban sérül az ember, aztán ez miatt nem tudtam hetekig focira járni).

 

Pedig most a hónap közepén, végén, terveztem a nagy visszatérést:)

Egy kollégám 36 évesen gond nélkül játszik, egy másik viszont 27 évesen végleg abbahagyta, mert minden foci után feldagadt a térde. Mindketten keresztszalag pótlás után. A többi haverom, aki ezen átesett nem mérvadó, mert ők még csapatban játszanak versenyszinten, de nehezen bírják.

Előzmény: L0riana (2273)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2274

szia

akkor ezek szerint megint elképzelhető egy újabb beavatkozás... pfff... de hátha nem :)

miért nem hagyod ezt a foci dolgot?

tudom, milyen érzés lehet, mivel én is búcsút mondhatok a munkámnak, amit eddig csináltam, több mint 21 évig...

szerintem én is TA nál fogok végül kikötni, mert ez nem állapot és egyre türelmetlenebb vagyok, meg egyre letörtebb...

vigyázz magadra és azért néha nézz be a fórumra :)

 

Előzmény: L0riana (2273)
L0riana Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2273

A nagy csöndnek részemről az volt az oka, hogy kicsit megsérültem. Sajnos nem hegymászás miatt maradtam távol a fórumtól. Foci közben a combizmom, quadriceps femoris, meghúzódott. Érdekes, hogy a térdem akkor nem fájt, ellenben másnap reggeltől elkezdett - megint - akadozni. Be is dagadt, de most már úgy érzem, hogy jobb. Elég szomorú vagyok, mert az éles fájdalom némi akadással nem hinném, hogy gyulladástól lenne... Meglátjuk, már van időpontom kontrollra T.A-hoz. Addig még megyek focira, ha újra előjön, akkor az lesz az utolsó :(.

Előzmény: Arzeen03 (2264)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.08 0 0 2272

Nagyon drukkolok, amjd meselj, h milyen volt!! :-)

Előzmény: Gabeszgrx (2270)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.06 0 0 2271

sok sikert neked gabesz, majd irjál, mi volt és hogy viseled az eseményeket :)

Előzmény: Gabeszgrx (2270)
Gabeszgrx Creative Commons License 2014.09.05 0 0 2270

Sziasztok!

 

Kiderült hogy mi van a térdemmel. Hála égnek megúsztam egy "szokásosnak és elterjedtnek" mondható meniscus sérüléssel. Csütörtökön már túl is leszek rajta! :)

 

Előzmény: Gabeszgrx (2237)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.05 0 0 2269

Béres dr-nál sokszor voltam a térdemmel, amikor még élsportoltam. Nagyon jó, hozzáértő orvosként ismertem meg.

Előzmény: Arzeen03 (2267)
pom-pom57 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 2268

Igaza lehet a dokinak,hogy hegesedés miatt nem hajlik.Volt egy csaj a gyógytárnán egy időben operáltak minket szalagpótlással. Neki sajnos nem nagyon akart hajlani (talán 100 fokra ment neki)  a térde. Megint műtét,de halottnak  a csók.Újra hegesedés.Legalább is a doki ezt mondat neki.Nem T.A. műtötte.Igen futottam a Városligetben a múlt héten szombaton.2900 méteren  12.07-et adtam elő.Gondoltam,ha már Ti gizdaságból nem nyomjátok a km-et akkor futok helyettetek is. 

Előzmény: Arzeen03 (2264)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 2267

szia

az MR ki fogja mutatni, mi a baj, ez majdnem biztos

az MR-t még akár aznap is kiértékelik, de ha mégsem, 2-3 nap alatt kipostázzák, vagy bemehetsz érte, ha elolvasod, tudni fogod, mit tartalmaz

porcleválásra tippelek, ami közben beékelődött valami rossz helyre a térdedben

az MR-t saját költségen is meg lehet csináltatni, az 23 ezer forint és egy héten belül megcsinálják

szerintem jegeld, az csillapitja a fájdalmat, ha visszaolvasol, sokszor volt már szó róla, hogyan kell jegelni a térdet

melegiteni semmiképpen szerintem, mert attól begyulladhat a térded

 

jobbulást és irj majd, hogy mi van veled. :)

 

+++

 

elvit engem ma az egyik barátnőm masszőrhöz..

megnézte a lábam, mondta, sajnos nem tud segiteni, legfeljebb átmaszirozza a térdem, ok, ez meg is volt, de közben a következőt mesélte:

 

neki is keresztszalag szakadása volt, megműtötték a lábát, kb 5 hónap múlva is fájt neki, bedagadt a térde, és kb 20 fokban mozgott csak a térde

mikor szóvá tette mint problémát, mondták neki, jó lesz ez, mozgatni kell, rendben lesz ez...stb hasonló hülyeségeket, mint nekem is eddig...

elment Székesfehérvárra, a Béres doktorhoz aki két hét múlva megműtötte, egy hónapon belül rendben volt a lába, bár kb csak 100-110 fokban tudja most is behajlitani maximum, de semmi egyéb különösebb baja nincs vele

a Béres doktor meg irt egy levelet annak a dokinak aki az előző műtétet végezte és megkérte adja át neki

átadta, hát nem voltak benne jó dolgok, mert csak sápadozott az orvos, meg hebegett habogott...  :)

 

utána barátnőmet még teletűzdelte akupunktúrás tűkkel és eljöttünk

:)

 

 

 

Előzmény: Ridere (2265)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.05 0 0 2266

Szia, üdv a meniszkusz-klubban :-(

Már amikor a nyomásról írtál, sejtettem, h meniszkusz... Nekem még csak két hónapja volt a balesetem, de azonnal csináltak MR-t, mert nyilvánvaló volt, h baj van. Engem egy nagy, komplex szakadással áldott meg a sors, ami azt jelenti, h a kiszakadt darab ott kolbászol a térdízületemben szabadon.

Ami rengeteget segített, az a sín volt, de sajnos ez hosszútávon nem megoldás. Ha felpolcolom a lábam, az is jó, nagyon szépen lemegy a duzzanat egy-két óra alatt. Aludni 2 hete tudok rendesen, azóta tudok oldalt feküdni, két térdem közé egy emlékezős anatómiai párna. Mostmár napi 1 g fájdalomcsillapelégelég és reggelente már hajlítani is tudom a térdem.

Kitartás!

Előzmény: Ridere (2265)
Ridere Creative Commons License 2014.09.05 0 0 2265

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mi segítene?

Az történt, hogy imádok görkorizni, sajnos egyszer beszorult a kerék egy repedésbe, de hát a lendület vitt volna tovább, a jobb térdem bánta. 

Mentünk kórházba, ott azt mondták, valószínűleg megrándult a térdem,kötözzem, ha 3 hónap múlva nem jön rendbe menjek vissza. Sokat javult, de ha koriztam, ha futottam másnap alig bírtam lábra állni. 

Kértem időpontot... 2 és fél hónap... Megvizsgáltak, azt mondták semmi baja a térdemnek, ha fáj kötözzem, és melegítsek be rendesen, akkor nem fog fájni másnap.

Hát jó, úgy voltam vele hogy csak beképzelem... Megint két hónap próbáltam fokozatosan visszaszokni a sportolásra.Hát, csak rosszabb lett, már fél óra biciklizés is fájdalommal járt...kértem idpontot Pesten.... megint két hónap, azóta már a 10perc séta is fáj, sőt állandó,kellemetlen nyomást érzek a térdemben amitől néha elaludni is alig tudok és egész nap ingerültebb vagyok.

Megjártam Pestet, ahol azt mondták nagyon úgy néz ki hogy meniscus szakadás. Ha nagy, műtik, ha kicsi nem....Elküldtek MR-re ami 2 hónap múlva lesz, utána meg ha megvan az eredmény, még 1-2hét míg egyáltalán mondanak rá valamit. 

Hát jó, örülök neki hogy elindult a dolog valamerre, de addig mit csináljak hogy ne fájjon ennyire?Vagy ez a kellemetlen nyomó érzés enyhébb legyen? KÖtözhetem egyáltalán? Jegelni a jobb? Vagy melegíteni?

Remélem tudtok nekem segíteni. Előre is köszönöm!

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 2264

köszi. én stagnálok, sántikálok, már nem könyök mankival, hanem járóbottal járok, itthon a lakásban meg anélkül

múltkor például sikerült majdnem teljesen kirúgnom menés közben a botot amikor a bal lábamat előre vittem, szépen neki a botnak és ment vele előre az is, ugrottam egyet hogy ne essek el, bottal hadonásztam egyet a levegőben, meg szökkentem egyet a rossz lábamon, szép kis látvány lehettem :)

továbbra sem tudom behajlitani a lábam, de ha felülök az iróasztalra és onnan lelógatom, akkor 80 fokig hajlik passzivan

viszont hajlitani aktivan magamtól csak kb 40 fokig tudom, utána már fáj meg szorul az izület és nem is megy tovább, vacak egy érzés, a munkahelyi doki azt tippeli, hogy hegesedések miatt nem hajlik, szerintetek?? 

 

térded azért hidegebb, mert nem jó benne a keringés, részben szerintem azért is dagad be, ezért jó neki, ha felpolcolod, feljebb legyen mint a szived, és olyankor akkor jobb lesz a keringése

 

de azért inkább kérdezd meg, hogyan erősitsd a combodat és ird meg, hogy mit mondtak :)

csak javasoltam a nyujtott lábemeléseket, azzal tuti nem ártasz semminek a térdedben, mivcel ott nem kell behajlitani semmit

 

meg majd azt is ird meg, milyen a fiziko, mert én olyanon még nem voltam, de érdekel 

 

többiek futni, hegyet mászni vannak valahol, vagy valami hasonlók :)

Előzmény: _chillout_ (2263)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.04 0 0 2263

A tultengesem itt a forumon nyilvanul meg, tultenges formajaban :-DD

Nem esik jol neki a jegeles es egyebkent folyton hidegebb, mint az egeszseges terdem, gondolom, a keves mozgatas miatt, vagy a franc tudja... Combomat erositem, csinalom, amit irtal korabban, meg hetfotol ugye fiziko, szoval jo lesz ez.

Te hogy vagy? Es a tobbiek?

Előzmény: Arzeen03 (2260)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 2262

nem tudom, használható e ez az információ, a drain cső illetve az atroszkópos bemeneti nyilások helyén nekem is kissé érzékeny, gyógytornász azt mondta, esetenként ott a csövek megnyomnak idegeket, és még fél év után is fájhat azokon a helyeken, vagy lehet nagyon érzékeny az a terület

 

a mozgástér beszűküléssel kapcsolatban nem tudok tippelni

Előzmény: grebel (2261)
grebel Creative Commons License 2014.09.04 0 0 2261

Hi!

 

Teljesen tanácstalan vagyok. Keresztszalag és porcfelszín műtét után fél év múlva kellett még csinálni  egy artroszkópos térdműtétet, mert nem nyúlt stb....

Kicsi most is hiányzik, ez most is látszik a járásomon. Viszont 1-2 km megtétele után belenyilall a térdembe a fájdalom és kezd úgymond beszűkülni a mozgástér. Oldalról kezdődik a fájdalom, ahol a drain csövet bevezették és előrefelé halad. Ez van már két hónapja. Gondolom mi lehet, de nem akarom sugallni. Van valaki itt aki találkozott ilyennel és a megoldást is tudja?

Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 2260

itt ma egész nap sütött a nap és szuper idő volt.. :)

na és miben nyilvánul meg a túltengésed? :)

a térded azért dagadhat, mivel elég egyértelműen nincsen rendben, még mindig nem értem, miért húzzák vele az időt.. szoktad egyébként jegelni egy kicsit?

még mindig benne vagy, ha már kifelé mennél belőle, pl meglett volna a műtét, bár nehéz és fájdalmas lenne, de akkor is jobb lenne szerintem, mint most.. 

erősitgeted néha azért a combodat? 

Előzmény: _chillout_ (2259)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.03 0 0 2259

Hogy vagytok ezen a szép esős napon? Én már akut túltengésben szenvedek, de valahol el kell sírnom... Két napja ugye, h el lettem tiltva a síntől. Tegnap este óta dagad a térdem álláskor. Amint felpolcolom, azonnal sokkal jobb, amint felállok, érzem, h feszül rajta a nadrág. Jó hosszú hetek következnek...

_chillout_ Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2258

Ha ehhez hozzaveszem a munkabol kiesest, az utazast, azt, h tavol vagyok a csaladtol, akkor objektive sem eri meg, szubjektive pedig azt gondolom, hogy itt eleg jo korhazak es orvosok vannak, en pedig az egyik legbanalisabb serulest szedtem ossze, megha abbol egy sulyosabb fajtat is, szoval kicsit tulzasnak erzem a harmadvelemenyt :-)

 

Az "egesz terded faj" pedig elegge gyulladasra utal, szoval ennyit a CRP-rol... Nekem mar pentek ota lenyegesen jobb a terdem, a sinben meg a duzzanat is lement teljesen. Kivancsi leszek, most, hogy el kell dobnom, mennyi ido alatt dagad vissza. Ez igy egy kicsit kar es fals, h a csutortoki garda egy feldagadt, beakadt terdet latott, a tegnapi doki pedig egy nyugodt, 90 fokig hajlithatot. Dehat ez van, majd a rehabos neni ugyis referal neki, ha csunyat lat :-)

 

Orulok, hogy mulik a fajdalmad, muljon el mostmar teljesen!!

Előzmény: Arzeen03 (2257)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2257

jó reggelt :)

 

és ha esetleg hazautaznál ide hungaryba és elmennél itt egy dokihoz magánrendelésre, rögtön ir egy beutalót, kér időpontot és csináltatnál itt egy MR-t?

23 ezer forint önköltséges esetben és egy héten belül kapsz időpontot, az eredmény van amikor még aznap megvan..

a magánrendelés az még kb 5-10 ezer forint, de ha már hazajöttél, meglátogathatnád az ismerőseidet, egy sétahajózás a Dunán...stb :)) kirándulással egybekötött orvosi vizsgálat. :)

nem egy kanyon túra, de mégis valami.. :)

 

az egész térdem nekem is fájt, hozzá értem az ujjammal, már attól fájt, jegelni is csak úgy tudtam,hogy nem tudtam rátenni, csak a térdem oldalának nekitámasztottam

 

a vérképes gyulladás izék meg negativak voltak, érthetetlen

aztán lassan elmúlt a fájás, remélem, neked is hamar el fog, néha ilyesmi is már kész megkönnyebbülés..

Előzmény: _chillout_ (2256)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.02 0 0 2256

Az a baj, hogy a vervetel csak pozitiv eredmenynel megbizhato. Tehat ha magas a CRP es / vagy a sullyedes, akkor tuti, hogy van vmi gebasz, de ha normalis, akkor nem biztos, hogy minden rendben. Nekem mar eleg sokszor volt eleg komoly gyulladasom teljesen normalis verleletek mellett. Kepalkoto: itt, ahol elek, atszamitva negyed milla egy MR, a havi betegbiztositason felul. Igy mar egybol kevesbe surgos ;-)

Előzmény: Arzeen03 (2255)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2255

na, akkor most okoskodni fogok.. 

nekem is gondoltak gyulladásra és rögtön elküldtek vérvételre

ez még aznap vagy másnapra megvan

CRP-t és süllyedést néznek és ha ezek az értékek magasabbak, akkor gyulladás van a szervezetben, nekem rendben voltak

 

elküldtek vérvételre esetleg?

 

másik orvossal nem beszéltél? 

 

nem tudom, pompom főorvos úr bent van e a fórumban és mi a véleménye.. lehet, hogy ez van, lehet, hogy az, ezeket amiket irtál, szerintem képalkotó és vérvizsgálatokkal meg lehet állapitani

 

Előzmény: _chillout_ (2254)
_chillout_ Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2254

Pont ma voltam dokinál és rád gondoltam. Nem hajlandó így megműteni, szerinte gyulladás van a térdemben, mert a beakadás egy dolog, de a térdkalács fájdalmát és azt, h nem megy 90 foknál tovább, nem indokolja a meniszkusz. Szóval ez van és ő nem akar egy műtéttel még nagyobb bajt csinálni. 6 hét fiziko, október 20-án menjek kontrollra, akkor beszélhetünk a műtétről.

Előzmény: Arzeen03 (2253)
Arzeen03 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2253

igen, igaz, bocs, emlékezetből irtam csak... 

 

chilli, hogy vagy? mi történt Veled azóta? hogy birod a dolgokat..?

pompom57 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 2251

pom-pom77 aug. 12.     2121

Tudom kiműtött és Tatán ,beszéltünk annak idején .Arra is emlékszem,hogy neked azonnal kellett hajlítani a műtét másnapján.Nekem 3 hétig szigorúan  zero hajlítás.  Axiomaval volt egy parázs vitánk miattad. Ő azóta nincs itt.Még arra is emlékszem,hogy azt mondtad neki,hogy sok mindent elengedsz a füled mellett amit mondok.Emlékszel amikor azt írtam,hogy  általában azoknak van problémájuk a hajlítással akiket azzal a módszerrel rehabilitálnak mint téged? Most azt javaslom,hogy ülj rá a sarkadra ameddig csak lehet.Nyilván nem fog sikerülni elsőre, hogy elérd a sarkadat a fenekeddel,de törekedj rá. Ügyelj,hogy mindkét kezeddel támaszkodj,(hogy  azért ellen tudj tartani) a szivacsra . Kb 1-2 percig bírd ki. Ezt csináld naponta többször.Persze ezt sem kell megfogadnod,csak tanács a részemről,mert én így csináltam.Amennyiben a műtét előtt elért a sarkad a fenekedig akkor annak mennie kell most is előbb-utóbb.

Előzmény: benssz (2113)

 

ezzel keverted össze

Előzmény: Arzeen03 (2249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!