Keresés

Részletes keresés

neduddgi(én) Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27510

Hát erről vartyogtam, örülök, hogy mégiscsak ki lehetett a tirádák közül szűrni a lényeget. :o)

A stílusról meg csak annyit, hogy pillanatnyilag ez gyött föl az előző hozzászólások hatására. (Lehet, hogy előző életemben hitszónok voltam? Vagy esetleg előkuruttyoló a faluszéli disznófürösztőben... :o).)

 

Hadd szúrjak még ide egy idézetet, aztán ígérem, hagyom a témát:

"Ugyancsak kérjük, hogy a túrák során tapasztalt hiányosságokat, gondokat, az MTSZ Gyalogtúra Bizottságával - lehetőleg írásban - közöljék." (AK füzet)

 

Ezek szerint van, aki nem köti "előélethez" a hiányosságokról való szólás jogát. 

 

Előzmény: hörpölin (27509)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27509

Hát, ez tényleg kissé patetikusan hangzott...

 

A többi említett nevében nem nyilatkozhatom, csak a magaméban: nos én csak azt teszem, amit szeretek, és mindezt közlöm is másokkal. :-)

De az a véleményem, ők viszont azt teszik, amit szeretnek, és amivel úgy érzik, jobban szolgálhatják a turista társadalmat (na, ennyivel többek ők énnálam).

 

Az általad említett kis csapat végzi egyébként a lényeget: megismertetik az emberekkel a gyakorlatban a természetjárást! Mert ha ők - és a hozzájuk hasonlók - nem lennének, akkor festhetnénk turistautakat kilométerszámra, meg írhatnánk honlapokat is ezerrel, de a kutya sem érdeklődne irántuk.

Előzmény: neduddgi(én) (27498)
Morcsi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27508
Köszi, ez jó hír!
Előzmény: vvittore (27469)
ssimi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27507
Ez lenne tehát az emtéesz új irányzata?
Előzmény: HEV (27481)
Morcsi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27506
Na azért nem mindegyik, sőt. Úgy látszik, valaki rájött (a központban:)), hogy a turisták hétvégente nagyobb számban kóborolnak az irodák környékén, mint hétköznap, úgyhogy egyre több nyitva van hétvégén is. Mindenképpen célszerű telefonon előre érdeklődni.
Előzmény: lükepék (27505)
lükepék Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27505
Ahogy Szucsati is említette, el ne felejtsük, hogy a Tourinform irodák hétvégén szigorúan zárva vannak! vagy kb. szombat reggel 9-13 vannak. :) Szóval inkább célozzatok meg egy jó kis pizzériát (van egy jó a központban :), és kérjetek céges bélyegzőt.
Előzmény: gyongyhaju lany (27479)
Morcsi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27504

Még véletlenül erről szól ez a fórum, hanem a természetjárással, túramozgalmazással kapcsolatos tapasztalatokról, információkról, élményekről. Belterjes lesz, ha valaki "újoncként" beír egy negatívumot és rögtön számonkérik, hogy ő miért nem csinálja jobban, vagy csinálta-e már. Nem tudhatjuk, hogy egy-egy beíró nicknév mögött ki, milyen háttérrel, múlttal, tagsággal stb. rendelkező ember van, ezért ne essünk rögtön neki! Ezt próbálom magyarázni, nem akarok senkit elzavarni :(

Előzmény: HEV (27495)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27503
Örüljünk annak, hogy legalább a "Jus murmurandi" még megvan! Különben bezárhatnák ezt a fórumot - ahogy a hsz-eket olvasgatom...
Előzmény: Törölt nick (27496)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27502

"Persze vannak szervezett magányos farkasok is:-))))"

 

:-))

Előzmény: Güsziológus (27492)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27501

Nagyrészt persze igazad van, hiszen jó dolog az, hogy az m1-en (ami országosan fogható, földi terjesztéssel - tehát bárki számára ingyen elérhető) foglalkoznak a Csereháttal, ami kis hazánk egyik legelzártabb térsége, és bemutatásával, fejlesztésével foglalkozni kell.

 

De! Minket nagyon szúrt néhány apróság a műsorban:

 

1. Az a kocsma-kidobásos húzás. Itt a topicban a Cserehát kissé mumus, az ottani népességi viszonyok miatt (ezt vagy érted, vagy nem - bővebben nem magyarázom meg). És sokan vannak azok, akik ha eddig is féltek odamenni, akkor most az adást nézve mégjobban félni fognak oda indulni!

 

2. A Cserehát turistája elismerést talán mégsem kellett volna odaadni a műsorvezetőnek. Mégpedig azért, mert nem teljsítette a kiírást. Elég lett volna megmutatni és mondani: Aki az egészet végigjárja - böcsülettel, az ilyen szép díjazást kaphat! Ennyi!

Előzmény: proletár (27499)
Güsziológus Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27500

Olyan ez, mint mikor az egyik székely belevágja a kését a másik hátába.

 

Megkérdezi az "áldozat".

 

- Ez most komoly?

- Igen, válaszolja a kést belédöfő.

- Akkor jó, mert viccnek kicsit durva.

 

Előzmény: proletár (27499)
proletár Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27499

Üdv mindenkinek!

 

csak az emlegetett Főtér-műsorról tennék észrevételt:

a vasárnapi rövid kirándulásból épp hazaértem a kezdetére és nagyon jól szórakoztam. A  műsor (amelynek csak egy része volt a Cserehát turistája mozgalom bemutatása) szűk egyórás volt, szvsz. az időtartamhoz mérten igényes és informatív, az ilyen jellegű műsorok legfőbb feladatának a figyelemfelkeltést gondolom és ennek bőségesen eleget tett. a következő lépés odautazni és szétnézni! A tájegység és a nézők szerencséjére is dr Fiar volt az ügyeletes műsorvezető aki érdeklődő, intelligens  és visszafogott humorú műsorkészítő. Még tegnap is emlegettem a kollégáknak hogy milyen jó dolgokat láttam a vasárnapi főtérben egy turisztikailag talán nem kellően értékelt tájegységről, ezért lepődtem meg ma reggel a topik olvasásakor a negatív véleményeken.

az említett kocsmás epizódrol: nos az egy un "vicc" volt. Kicsit blőd, bolondozó, de abszolút átlátszó, félreérthetetlen kis jelenet. Nem sírtunk volna érte ha kimarad, de nem is zavart. Az alkotók nyilván nem számoltak azzal hogy ami 1%-ban féreérthető azt valaki félre is fogja érteni és lássuk be nem csomagolhatnak minden kis poén mellé humorérzéket is.

 

további szép napot!

neduddgi(én) Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27498

Rendkívül fontos dolgokról beszéltek!

Minden tiszteletem a Nagy Triumvirátusé! HEV rengeteg gyakorlati munkát fektet a túraútvonalaik kiépítésébe-fenntartásába, üzemeltetésébe, szervezésébe. (Ráadásul miatta lettünk a fiammal MTSZ-tagok :o).)

Hörpölin az internyetes népszerűsítés mestere, sztem ideális aggitátor lenne... :o) (Ráadásul az ő beszámolói hatására indultunk neki a kéknek a fiammal.)

A túrabázis meg gyakorlatilag nélkülözhetetlen, a karbantarása meg iszonyatosan nagy meló. Számomra felfoghatatlan, hogy ilyesmire adja valaki a fejét.

(Ráadásul enélkül nem találtunk volna rá a többi mozgalomra, amiket csinálgatunk.)

De ez nem az MTSZ-tagság, pláne nem az MTSZ érdeme, hanem három emberé. Nem MTSZ tagokra van szükség, hanem elkötelezett emberekre.

 

És még valami: itt kecsón van egy baráti társaságból alakult, bejegyzett egyesület. Közük sincs az MTSZ-hez. Nem végeznek útvonal karbantartást, nincsenek mozgalmaik. De kicsi pénzért minden hónap első szombatján megtöltenek egy nagybuszt emberekkel, akiket elvisznek egy 14-16km-es kirándulásra. Öt évestől hetvenöt évesig. Aki nem jelentkezik időben, bizony lemarad. Pár éve még egy kisbusszal jártak. Mostmár a negyvenfős busz is kevés. Ezeknek az embereknek a zöme csak ilyenkor kerül kapcsolatba a természetjárással, és ez ennek a pár lelkes "fiatal embernek" köszönhető. És ez is rendkívül fontos: iylen emberek nélkül az olyan emberek munkája is öncélúvá válik.

 

Megkülönböztetett tiszteletem azoké, akik nem a mónikasó elé ülnek le, hanem értelmet adnak a természetjárásért a gyakorlatban is tevő elkötelezett kevesek munkájának!

 

Lehet, hogy "kissé" patetikusan hangzott, de ez a véleményem. És "akinek nem tetszik, az ne olvassa." 

Előzmény: hörpölin (27491)
HEV Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27495
Azt hiszem néhányan nincsenek tisztában a dolgok sorrendjével, ha nincs terepi munka akkor nincs túramozgalom és nincs igazoló lap és nincs weboldal sem !

Természetesen lehet részfeladatokat bárhol vállalni a folyamatban az csak jó.

Igaza volt nagytúdású túratársunknak néhány napja, ez a topic közösség kissé belterjes és egyre inkább az lesz.
A magam részéről ezután nem zavarom Morcsit és barátait. Szép erdőt mezőt kívánok.


Zete Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27494

Némileg offtopik ugyan, de úgy érzem, reagálnom kell:

 

"A nézettség a döntő, és ezek a filmek szűk rétegnek szólnak csupán."

 

Kérlek, a közszolgálati tévében hemzsegnek az olyan műsorok, amelyeket alig néz valaki, 100 %-osan rétegműsorok, de a tematikájuk miatt mégis úgy gondolták a szerkesztők - szerintem is helyesen - hogy be kell kerülniük. Nem említek konkrét műsorokat, elég elővenni egy műsorújságot és bárki találhat ilyeneket.

Vagyis hogy mi kerül be az döntés kérdése és azért még mindig nem teljesen a  ézettség döntő. Vannak-kellenek olyan műsorok, amik a nézettséget hozzák és vannak olyanok amelyek - fogalmazzunk úgy, értékeket mutatnak be. Ezekre mindig elenyésző az érdeklődés, de ha ezek se lennének, akkor tényleg nem volna mit nézni, csak a dáridó típusú "produkciókat".

A Főtér és hasonló műsorok szerkesztésében az igényeséget kellene összehozni a figyelemfelkeltéssel. Nem könnyű, de azért megoldható. Vannak jó hazai és külföldi példák erre.

Előzmény: hörpölin (27486)
Morcsi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27493

Pontosan erre próbáltam rávilágítani, hogy ha valaki beszámol a jelzések rossz állapotáról, azt nem becsmérelni kell és azt firtatni, hogy vajon milyen szervezet tagja és festett-e már (ahogy sokakkal, köztük velem szemben is HEV már többször megtette), mert lehet, hogy más ember _más területen_ próbál ugyanúgy tenni. Még ha nem is írja ide hetente háromszor...

Előzmény: hörpölin (27491)
Güsziológus Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27492
Persze vannak szervezett magányos farkasok is:-))))
Előzmény: hörpölin (27491)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27491

Szerintem mindkettő nagy munka: a túrabázis azt hiszem mindannyiunk számára alapmű, és tudjuk mekkora munka van benne. Viszont egy terület jelzéseinek, útjainak karbantartása sem kisebb feladat, csak más!

 

A kettő között nem lehet fontossági sorrendet felállítani, hiszen mindkettőre szükség van! Aztán ki-ki affinitása szerint vagy ezt csinálja, vagy azt (vagy mindkettőt)!

 

Persze, a csendes (turista)többség meg semmit sem tesz! És itt a probléma! És HEV ezért "reklámozta" az MTSZ tagságot, mert szervezetten mégiscsak többet lehet tenni, mint magányos farkasként!

Előzmény: Morcsi (27488)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27490
No lám, már annak ellenére támadsz, hogy alkalmat sem adtam rá.
Hallottam a TV műsorról, ennyi. Ismerem azokat akiket felkértek, ők sem olyan ájulós tipusok, viszont sokat tettek , hogy legyen mit bejárnod.
A 90-es évek elején sok időnkbe tellett mig a határ melletti részeket behelyszineltük, mert a Cserehátban egyáltalán nem volt turistajelzés, ezért csináltuk. Nagy örömünkre szolgált, hogy sikerült térképet is csinálni.Ennyi. Csodálatos vidék, nagyszerü emberek jellemzik.
A Szanticska sajnos elnéptelenedett, általad oly nagyszerüen átfogalmazott nevü ember álmodott oda egy világot, megvalósitotta, lehet, hogy már egy két háznál mások a tulajdonosok, de ez nem változtat a lényegen, akik oda mennek pihenni, nagyszerű élménnyel lesznek gazdagabbak.
Kényes fületeket, ha zavarja a tulajdon és emiatt ilyen első éjszaka joga, vagy pallosjog jut eszetekbe, akkor a hiba nem az én készülékemben van.
A turázással kapcsolatban emlitettem a kommunikációs gyakorlatot, arról próbáltalak meggyőzni, hogy minden emberrel meg lehet találni a hangnemet és ezért nem árt, ha változatos a stilusod.
Akit érdekel, a Tokaj hegyen megszüntettük a kék sáv jelzést.
Előzmény: Törölt nick (27485)
HEV Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27489

Kedves Morcsi!

 

Ha unod ne olvasd, igaz az a hozzászólásom nem is Neked szólt!

 

Mellesleg a turabázis szerintem is nagy munka, senki nem becsmérelte és senki nem minősítette negatívan. Nem igazán értem, hogy ezt honnan veszed, de ez a Te gondod.

Előzmény: Morcsi (27488)
Morcsi Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27488

Kissé unalmas, hogy egyfolytában azt hajtogatod, hogy csak az az ember, aki valamilyen egyesület tagja és két tanúval bizonyítottan festett már jelzést! Aki pedig azért tesz, hogy megismertesse a különféle mozgalmakat az egyesületi szűk kereteken kívüli nagyközönséggel, hogy közzétegye a saját tapasztalatait, ezzel is segítve az utána jövőket, az csak akadékoskodó senki?! Aki a saját szabadidejét bármilyen formában hajlandó ezzel tölteni, az köszönetet érdemel, nem kigúnyolást.

 

Hidd el, szívesen lennék én is kint az erdőben, jó levegőn, festeném a jelzést, mintsem napokig gúvadt szemekkel bogarásszak 20 éves, stencilezett igazolófüzeteket, elmaszatolódott, hatszor faxolt/fénymásolt listákat, gépeljek, szerkesszek a túramozgalom kitalálói/fenntartói helyett, csak azért, hogy a holnap túrázni szándékozók pár kattintással rátaláljanak. Ha viszont nem tennénk, akkor hányan tudnának egyáltalán a létezésükről??? Mert hiába cél egy terület bemutatása, jelzésfestés, úttisztítás, bélyegzők kihelyezése, ha senki nem tud róla... Ti jól éltek az internet adta lehetőségekkel, de bizony nagyon sokan még mindig nem hajlandók tudomást sem venni róla, legalább ennyivel segíthetjük őket. (persze ha nem veszik személyes sértésnek...)

 

Itt a fórumon bármelyikünk megtehetné, hogy ezentúl nem ír beszámolót, nem említi a hiányosságokat, hanem csak tényszerűen leírja, hol járt, meg kerülnének ide szűkszavú egyesületi közlemények, de akkor pont a lényeg veszne el, az átélt élmények megosztása, mellyel másokat is útra lehet csábítani.

Előzmény: HEV (27481)
KEEP Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27487
Ejh, mégiscsak jogos, hogy immár kilencedik éve nincs tévém. :)
Előzmény: hörpölin (27486)
hörpölin Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27486

Nem csak a tisztelet fogyott el, hanem azok is, akik még képesek voltak nagyot alkotni! Rockenbauer Pál űrt hagyott maga után, amikor elment, Peták István már nyugdíjas, csak Sáfrány József maradt a régi Naturás csapatból, viszont az utóbbi három évben tőle sem láttam semmi újat. És nagyon úgy tűnik, nem lehet őket pótolni.

 

Aztán a világ is nagyot változott a "Másfélmillió lépés..." elkészítése óta. Ma már nem is kerülhetne műsorba egy ilyen, vagy ehhez hasonló sorozat. A nézettség a döntő, és ezek a filmek szűk rétegnek szólnak csupán. Nekünk megvannak otthon videón, dévédén, de rajtunk kívül érdekel ez még valakit is? El kell fogadnunk, hogy most a mónikasó és a Józsi barát uralja a képernyőt, meg a hozzájuk hasonló sok szemét - mert tenni ellene nem tudunk semmit! És tudod, miért van ez? Mert a statiszikák szerint erre van igény.

 

Max azt lehet tenni, amit Tavaszi Széll is írt: a tévét ő csak úgy szokta néha nézni, hogy ki van kapcsolva. Alapvetően ez jellemző rám is. Mondhatod, hogy ez struccpolitika, de teszek rá!

 

Inkább veszem a hátizsákot és a sátrat, amikor elfog a jelenkor iránti undor és járok egyet az erdőkben, mezőkön.

Előzmény: Törölt nick (27485)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27485

Egyetértek veled!Csak sajnos a királyi tévéből elfogyott a tisztelet a nagy elődök iránt! Abszolut nem tisztelik a multat! Szüleimmel együtt sokat néztük "ronygosra" az általad is emlitett videókat! Csak azok 2 év alatt készültek el! Mert előző évben Pali (remélem nem hangzik tiszteletlenségnek tőlem igy leirva) előzetesen végig bejárta a munkatársával a helyszineket. és gyalog,a teljes útvonalat! Ők büszkén viselhetik az OKTjelvényt! Nem ugy mint az 50%os teljesités.Mert a turajelvényeknek nem anyagi hanem eszmei értéke van!Szüleim még most is nosztalgiázva veszik elő az OKt füzetüket, amit végül együtt teljesitettek, és "Emlékszel?".

Hát igen! És miről szól most a tv?Lemegyünk valahola, bekvártélyozzuk magunkat egy lovastanyára, eszünk-iszunk állami pénzen, és csináljuk a bujtatott reklámot.Más vidéket meg akit még az ág is húz, a sárbatiprunk.A fiatal műsorvezető nagy jövő előtt áll, valamelyik kereskedelmi tv második csatornáján.

Szivesen mennék a Cserehátba, de ahol a pálpistáké az egész falu, az egy kicsit groteszk.

Egyébként ahogy a hozzászólásaidból kiveszem, te amikor én  még csak "utas"-ként jártam a természetet, de már évek óta aktiv túrázó voltál.És örülök neki, hogy egyetértesz velem sokmindenben!

Előzmény: Tavaszi Széll (27476)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 27484

Tisztelt Topiktárs! Elfogytak az érveid, és ráadásul a tévedésed se látod be! "Jönnek a tévések!" bűvöletben éltetek, a mindenáron való szereplésvágy hajtott benneteket! Csak éppen kevertétek a természetjárást a mónikasóval! Ne a tévéből? Hol vetitették a Másfélmillió lépés Magyarországon, az És még egymillió lépés, és a Kerekek és lépések filmeket? Bocsánat de ugylátom  ezt kénytelen vagyok neked leírni! A máig legendaként élő filmek! Vagy a Szent-István vándorlásthol sugározták?

Még nem születtem meg, mikor a filmek zöme készült, de szüleim ezen filmek hatására indultak el és teljesitették az OKT-t, és a DDK-t.

Ahogy a topiktárs irja, jobb lett volna ha előzetesen felkészültök mert az kevesebb energiába került volna, mint itt magyarázkodni!

Akkor Pálospistafalván él még a pallosjog is? És terjeszkedik a birodalma Felsővadászra is?Szép!És mi a megszólitása, ha csak nagybetűvel irva mersz rá hivatkozni?És akkor a tévéseknek ezt miért nem irtátok meg?Mert nemtudom melyik alattvalója szólalt meg, de annak fogalma se volt a bélyegző helyéről!

Egyébként összegezve, ha te olyan jó házigazdának tartod magad, akkor ez a film nem igy készült volna el!

Előzmény: Törölt nick (27471)
szucsati Creative Commons License 2009.05.18 0 0 27483
Amikor a TTB (olyan 20 fő kb.) bejárta a Vörösmarty-t, akkor mi kaptunk egy igazoló füzetet (lapot?) postán előre, erre kerültek a bélyegzők meg egy névsor. Gyöngyösön például az autóbusz pályaudvaré, mert az Inform nincs nyitva hétvégén - logikusan... Aztán postán küldtük el a lapot, majd kaptunk 20 db kitűzőt szintén postán.
Egyébként a többieknek - emlék gyanánt - én nyomtattam egy kis lapot a pecsételőhelyekkel, aki akarta, emlékbe nyomhatta a pecséteket. Szerintem ezt is elfogadták volna.
Előzmény: gyongyhaju lany (27472)
szucsati Creative Commons License 2009.05.18 0 0 27482
Azért csak szólj, ha mész a Cserehátba ;)
Előzmény: Tavaszi Széll (27476)
HEV Creative Commons License 2009.05.18 0 0 27481

Vannak ugye egyesületek, akik kitalálják a túramozgalmakat, dolgoznak rajta, felfestik, pénzt költenek rá esetenként a sajátjukat, és vannak akik ezt kihasználják , vagy csak használják és többnyire kritizálják.

 

Szerintem teljesen normális dolog, hogy legalább egy hivatalos MTSZ túrajelentést adjon le az aki valamit elvár cserébe. Általában az igazoló füzet még többe kerül - viszonylag.

 

Persze vannak kivételek: http://szkte.extra.hu/ftv/ftv.html

 

Megjegyzem a felnőtt MTSZ tagság egy évre 1200 Ft, akinek ez sok annak nem feltétlenűl szükséges használni azt amit az MTSZ tagok és az egyesületek létrehoztak.  vannak teljesen maszek turamozgalmak is és nyugadtan lehet szaporítani ezek számát.

 

Javaslom itt az "őslakóknak" a topicon, hogy aki ezután csak kritizál pld. jelzéseket és nem, tudja legalább két tanúval igazolni, hogy  valaha is festett túristautat, vagy bozótot irtott szóval tett valamit azért, hogy működjön a természetjárás Magyarországon azt az illetékes erdészet fővadászának adjuk át - szabad felhasználásra.

 

:-)

 

Bár lehet, hogy a dúvadakból már nekik is elegük van. Az autós túrabélyegző gyüjtés pedig nem szokása itt senkinek, még ötlet szinten sem.

Tavaszi Széll Creative Commons License 2009.05.18 0 0 27480
Ma mesélős kedvemben vagyok (férfiaknál az öregedés jele). Vagy csak csapongok.

Mackka (Cserehát turistája, Magyar Turista)

Személyesen nem ismerem, de az esküvőjén csak az ő és a vőlegénye jelentős késése miatt nem vettem részt. A magyarázat pedig: 2007. 06. 02-án keltek egybe a csobánkai Szent-kútnál, én pedig ekkor a PPU 13. és 14. túráját jártam be. A Szent-kút közelében található padoknál ettem, amikor megérkezett a násznép. Ekkor már kíváncsi voltam az esküvőre, s bár az öltözetem nem volt az alkalomhoz illő, de hittem Márainak ("Az öltözködéssel egyáltalán nem kell törődni" Füveskönyv), így várakoztam. A násznép is. Aztán én feladtam és elindultam Pilisszentkereszt felé.

Az esküvő története elolvasható itt:
http://kessersztori.blogspot.com/2007/12/erdei-eskv-csobnkn-12-mackka.html

Vagy erről már írtam? Nem emlékszem, de nem baj, mert így mindig lesz majd egy jó sztorim.
gyongyhaju lany Creative Commons License 2009.05.18 0 0 27479

Kösz :) Hát akkor majd leszen túrajelentés.

Amúgy ez csak amolyan elméleti elmélkedés volt - gyakorlatilag elfogadhatnák, hogy aszondom ott jártam és kész :) 

 

A Kodály Zoltán emléktúrát már tudtomon kívül :) párszáz méter híján megcsináltam 2 részletben, csak nem stempliztem :( :( (pedig jelentésem van róla, olyan beszámolót rittyentettem, hogy az még :))

Előzmény: Tavaszi Széll (27478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!