Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2017.05.14 0 1 138086

                                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (138070)
Csikky Creative Commons License 2017.05.14 0 1 138085

Köszönöm szèpen!

Gratulálok a többi èrintett fórumtársunknak is!

Megyünk hozzátok is a tervek szerint :).

Előzmény: foxrudi (138078)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 138084

Köszönöm a tanácsot :)

Előzmény: kupeci (138083)
kupeci Creative Commons License 2017.05.14 0 0 138083

Hozzátartozott az újra fúrás történetéhez:))

Előzmény: Green Corner (138076)
kupeci Creative Commons License 2017.05.14 0 0 138082

Természetesen én is.

Előzmény: öreg_néne_b (138075)
Feusan Creative Commons License 2017.05.13 0 0 138081

helló! Tud valaki eladó magozógépet, ami rendesen csinálja a dolgát?

Vagy magozógép alkatrész áruház elérésében ?

antitalentum68 Creative Commons License 2017.05.13 0 0 138080

Üdvözletem Mindenkinek!

 Már régóta olvasgatom a fórumot,ezt és a pálinkás cuccok adás-vételét is és szeretnék vásárolni pálinkafőzőt. Mivel itt nagyobb a mozgás ezért ide írok. Ha valakinek volna eladó kinőtt vagy megunt főzője 30-50 literes akkor kérem  fotóval és paraméterekkel az email címemre jelezzen(galbela68@gmail.com). A rászánt összeg max.100 e Ft. Ami elvárás lenne,ha szimpla falú akkor keverő, illetve minimum réz kupola, páracső.

 

Segítségeteket köszönöm. Remélem nem sértettem meg semmi moderációs alapelvet.

 

Pálinkás Jó estét!

Green Corner Creative Commons License 2017.05.13 0 0 138079

Tudom!:))

Egyszer majd a palack felfordításáról, következményeiről tartok előadást szűkebb társaságban "stand-up-comedy" stílusban!:)

Akkor nem tapsolt, nevetett senki!:(

Előzmény: öreg_néne_b (138077)
foxrudi Creative Commons License 2017.05.13 0 4 138078

Gratulálok,a Harcon elért eredményeidhez!! :)

  

Előzmény: Csikky (138062)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.05.13 0 0 138077

Én csak a palack felfordítására reagáltam.

Előzmény: Green Corner (138076)
Green Corner Creative Commons License 2017.05.13 0 1 138076

Földgázról szól a nóta!:)

Kupeci neked is!:)))

Előzmény: öreg_néne_b (138075)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.05.13 0 1 138075

a már kifogyóban lévő palackom, felfordítottam fejjel lefelé.

Én ilyenkor engedek rá meleg vizet a hűtőből.

Előzmény: kupeci (138074)
kupeci Creative Commons License 2017.05.13 0 0 138074

A gáz az nem játék. Tanácsot csak szakembertől kérj és fogadj el!  De én egyszer úgy jártam hogy ahhoz hogy kibírja  a már kifogyóban lévő palackom, felfordítottam fejjel lefelé. Ki is bírta. De az égőfejem csupa korom lett. Tisztítás képen a furatait újra fúrtam . (egy picit nagyobb fúróval) Azóta nagyobb a teljesítmény vagy 20 %-al. :)

Előzmény: Jocó0423 (138073)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.05.13 0 0 138073

Fórumtársaim segítsetek kicsit ha tudtok :)

Van egy 5,5 Kw-os gázzsámolyom földgázos. Kicsit gyenge az üsthöz, szeretném tuningolni 9-10 Kw-ra.

Van e rá megoldás, vagy esetleg tudtok e normális áron hasonló tudású földgázos cuccot.

Előre is köszönöm a segítséget.

endrepp Creative Commons License 2017.05.13 0 0 138072

Nem elég harmonikus, -letisztult, -kifinomult. Túl harsány, tolakodó. Nekem ezt.

Borban elég kétesélyes, sokszor rásütik olyan tételekre, hogy "elegáns", amik nekem inkább semmit mondónak tűnnek, divatból vékonyak, piaci igény van rá gondolom. El tudom képzelni, hogy valaki ezt az "eleganciát" a kisüstiben hiába keresi és a tipikusan vékonyra főzött tornyos vonalon találja meg, ugyanaz a rugó, mint a bornál.

Előzmény: mili70 (138071)
mili70 Creative Commons License 2017.05.13 0 1 138071

Lehet tanulni?  A kesernyést, és a kellemetlent értem. A  " nem elegáns " az mit jelent a szájérzetnél, ha pálinkát kóstolok?  

Előzmény: Törölt nick (138067)
sogi01 Creative Commons License 2017.05.13 0 1 138070

                                                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (138045)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.12 0 1 138069

- Szájérzet: édes, viaszos, csípős, almás, magházkarakter intenzív ízben, édes 3pont

A másik.

 

Előzmény: sütöget (138061)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.12 0 1 138068

pH, pektinbontó, élesztő, tápsó.

Előzmény: Törölt nick (138065)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.12 0 1 138067

Szájérzet: kesernyés, kissé kellemetlen, nem elegáns 3 pont.

Ez egy szöveges értékelés,  lehet tanulni.

 

 

Előzmény: sütöget (138061)
endrepp Creative Commons License 2017.05.12 0 2 138066

Pektinbontást javasolják elsőnek. Próbáld ki, ha elfolyósodik akkor jó, ártani nem fog, legfeljebb veszel másikat. :)

Előzmény: Törölt nick (138065)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.12 0 0 138065

Sziasztok! 

 

Vettem pár kiló hűtőházi almát, egész szépek... Holnap cefrézem őket és két kérdésem is felmerült: Darálás után adok hozzá élesztőt és pektinbontót is, ezeknek mi a helyes sorrendje? mehet egyszerre a kettő,? A másik kérdés, hogy tavalyról maradt, egy kis pektinbontóm (zimopec folyékony) amely a hátsó épületben telelt, ez még felhasználható, vagy hagyjam? Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.12 0 0 138064

 Írjál rám privátba.

Előzmény: DrJackson (138063)
DrJackson Creative Commons License 2017.05.12 0 0 138063

Bodza virág/ akác virág párlathoz van valakinek receptje? Kb. Mennyi virághoz mennyi víz, illetve napfény kell?

 

A válaszokat előre is köszönöm!

Csikky Creative Commons License 2017.05.12 0 1 138062

Egyik birálati lapra sem kellett semmit irni Bátán, ez is kérés volt.... csak azokra a lapokra, ahol nem kapott oklevelet ott kellett magyarázatot adni a miértekre!

Előzmény: sütöget (138061)
sütöget Creative Commons License 2017.05.12 0 0 138061

Köszönöm a véleménynyilvánításokat!

Természetesen nem fordulok a "fellebbvitelihez", csak árnyalni akartam a versenyekről elhangzottakat.

Amit sajnálok, hogy a két megmérettetett pálinkámról, mindössze 1, azaz egy bíráló vette a fáradtságot, hogy írjon 4 szót. A többiek (5-en) csak a pontokat írták az értékelő lapra.

No, de majd holnap Harcon mindenre kiterjedő értékelést kapunk, mert tavaly így volt!

Előzmény: Csikky (138050)
kupeci Creative Commons License 2017.05.12 0 0 138060

Nem csak a Körte51 felvetése miatt, hanem egy egy cefrés hordó durranását követően ne csak nekünk kelljen felmosót ragadni!:))

Előzmény: schlumberger (138054)
Green Corner Creative Commons License 2017.05.12 0 1 138059

Minden évben sárgabarackkal nyer több helyen a madarasi főzdés (Lakatos M), azt is megkóstolhatnád, de nem hiszem, hogy Snapsziét verné!

A bodza nyár végéig, nem tudom? A zenész bohóc után szabadon, "lesz másik"!:)

Előzmény: schlumberger (138058)
schlumberger Creative Commons License 2017.05.12 0 0 138058

Megkóstolnám szívesen, de mostanában nem jártam arra. Talán a nyár vége felé.

Snapszmester barackpálinkájára viszont több év távlatából is élénken emlékszem.

Majd lobbizok, talán összejön egy katymári kirándulás :-)))

Előzmény: Green Corner (138056)
körte51 Creative Commons License 2017.05.12 0 1 138057

Nem nyafogni,belevágni! :-)

Előzmény: schlumberger (138054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!