Keresés

Részletes keresés

toloba Creative Commons License 2008.12.18 0 0 topiknyitó
Gárdistát üldöztek Gesztelyen


2008. december 18. 20:34


MNO
Tumultuózus jelenetek játszódtak le szerdán este Gesztely 37-es főút menti bevezető szakaszán, ahol gyakorlatilag bedugult a forgalom, mert több száz cigány származású ember egy vélt sérelem miatt gyűlt ott össze.

A kiváltó ok az volt, hogy gesztelyi cigány emberek gárdistát láttak sétálni fegyverrel a kezében, ettől megijedtek és a rendőrséget is értesítették, hogy gárdisták fegyverrel masíroznak Gesztely főutcáján. A kiérkező járőrök elkezdték keresni a fekete egyenruhás férfit, akit végül a a falu szélén találtak meg és a rendőrök azonnal az autójukba ültették, majd el is szállították a férfit. Mint kiderül, valóban egy, a Magyar Gárdához tartozó férfi volt az illető, akit elfogtak, lőfegyvere nem volt, de egy úgynevezett viperabotot tartott magánál. Néhány szemtanú azt állította, hogy ez a férfi a pisztolyt behajította a kertbe, a megnevezett portát azonban az időközben helyszínre érkező polgármester a rendőrök és a jegyző jelenlétében átvizsgálta, de ott lőfegyvert nem találtak.

Addigra azonban már több száz, a környező falvakból odasereglett cigány ember gyűlt össze a helyszínen, akik a polgármester felhívására sem akartak hazamenni. A helyi kisebbségiekkel szót értett, de a más községből érkezettek feloszlatásához újabb rendőri erőt kellett hívni, sőt, végül a vajdát is a tömeghez kellett hívni, az ő kérésére vonultak végülis vissza saját településükre.

(boon.hu)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!