Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Fogalmam nincs de szerintem a MAP nem kifejezetten cefre tápsó. Egyébként meg kicsit túl van dimenzionálva a kérdés. Írtam már, hogy az aranyháromszögben éppen lesz@rták, hogy milyen - ammónium - tartalmú műtrágyát raktak a cukorcefrébe, oszt' mégis leforrt tízezer literszámra a cukorcefre.....
Én vákumozva, dupla zacskóban fagyasztottam,így is kiérzem az aromáját! Vagy csak az egész környezetem bodzavirágból áll?:)) Csináltam 6 zacskót mai nap is, lehet, hogy szörp lesz belőle! (mondjuk nagyon kicsi esélyt látok rá!)
Csinálok neked egy összehasonlítást, mert pont tegnap főztem almát.. Ma kétfelé húzom az alszeszt, az egyikbe rakok fagyasztottat, a másikba szedek ma délután friss virágot, majd beszámolok az eredményről.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Említettem már neked, hogy én jellegtelen pálinkában leáztattam a virágot (3 napig hagytam rajta), majd a tisztázásnál, visszahígítva beleöntöttem az alszeszbe ezt az ízesített pálinkát.De a fagyasztással sincs semmi gond, mert nagyon erős aromája van a virágnak!
Szörp egész jó a fagyasztottból, van aki így teszi el, mert kevesebb helyet foglal, de nincs olyan illata sztem mintha frissen készül. Próbáld ki, kiolvasztás után szagold meg. Akácvirágot is tettem el, hogy majd azzal manipulálok, az illat ott is veszett. Gyanítom, hogy egy intenzív fagyasztás jó lenne, amit mireliteknél használnak, másodpercek alatt fagyasztva, de ez a lassú mélyhűtős nyomot hagy benne.
Az élesztősejt szárazanyagának legnagyobb része fehérje, amely aminosavakból épül fel. Ezek felépítéséhez az élesztősejtnek ammóniáravan szüksége. Az élesztők jól hasznosítják aszervetlen ammóniumsókat. Az ammónium-nitrát azonban káros rájuk. A szerves kötésben levőnitrogént tartalmazó vegyületek közül csak azokat hasznosítják, amelyek bontási termékei közöttaz ammónia is szerepel
Semmit nem kell kemény forrasztani, csak esetleg lent az üstnél, ahol a láng éri...fentebb (üstfedő, sisak, páracső, hűtő) nyugodtan mehet lágyforrasztással...egyébként egy 50-esben lehet viszonylag keveset is főzni...
Köszönöm mindenkinek a bíztató tanácsokat. Mivel inkább a barátokkal történő szórakozás, mint a mennyiségi termelés inspirál, azért gondoltam erre a kapacitásra. Bízom benne, hogy a szerkezet mechanikai tulajdonságai is megbízhatóak.
Lenne még egy kérdésem: a hűtőrendszer csöveit mivel forrasztjátok? Keményforrasz, vagy sima lágyforrasz, mint amit a vízveteékszerelők használnak?