Keresés

Részletes keresés

Csikky Creative Commons License 2017.05.26 0 0 138291

Tavaly eleve kevesebbet főztem jóval, meg 2x annyi versenyem is volt, szóval kicsit elszámoltam magam.

Előzmény: kupeci (138278)
kupeci Creative Commons License 2017.05.26 0 0 138290

:)

 

Előzmény: Green Corner (138288)
sogi01 Creative Commons License 2017.05.26 0 1 138289

                                                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (138275)
Green Corner Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138288

Felénk úgy mondják!: Van az a pálinka...!

Előzmény: kupeci (138287)
kupeci Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138287

"(mondjuk nagyon kicsi esélyt látok rá!)".....na akkor mondjuk úgy hogy tudok hallgatni!:)

Előzmény: Green Corner (138284)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138286

Nem.

Előzmény: Törölt nick (138283)
mili70 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138285

Fogalmam nincs de szerintem a MAP nem kifejezetten cefre tápsó. Egyébként meg kicsit túl van dimenzionálva a kérdés. Írtam már, hogy az aranyháromszögben éppen lesz@rták, hogy milyen - ammónium - tartalmú műtrágyát raktak a cukorcefrébe, oszt' mégis leforrt tízezer literszámra a cukorcefre.....

Előzmény: Törölt nick (138283)
Green Corner Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138284

Én  vákumozva, dupla zacskóban fagyasztottam,így is kiérzem az aromáját! Vagy csak az egész környezetem bodzavirágból áll?:)) Csináltam 6 zacskót mai nap is, lehet, hogy szörp lesz belőle! (mondjuk nagyon kicsi esélyt látok rá!)

 

Előzmény: kupeci (138276)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138283

A (MAP) 12-52 , tartalmaz nitrátot?

Előzmény: mili70 (138282)
mili70 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138282

Ok, de szerintem a spec. cefrébe való komplex tápsóba nincs ammónium-nitrát

Előzmény: Green Corner (138272)
kupeci Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138281

Ingyen leves nincs:)

Előzmény: Green Corner (138280)
Green Corner Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138280

Viszont tapétára nem kell költeni!:))

Előzmény: kupeci (138278)
vick_1899 Creative Commons License 2017.05.25 0 3 138279

Csinálok neked egy összehasonlítást, mert pont tegnap főztem almát.. Ma kétfelé húzom az alszeszt, az egyikbe rakok fagyasztottat, a másikba szedek ma délután friss virágot, majd beszámolok az eredményről.

Előzmény: Csikky (138277)
kupeci Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138278

Meg már lassan semmilyen hála a sok versenynek!:)

Előzmény: Csikky (138277)
Csikky Creative Commons License 2017.05.25 0 0 138277

Persze emlékszem ré, csak ugyebár nekem nem hogy jellegtelen, de már nagyon jelleges pálinkám sincs az előző évekből! :) :)

Előzmény: Green Corner (138274)
kupeci Creative Commons License 2017.05.25 -1 0 138276

Így igaz még fagyasztva is átható az illata:)

Előzmény: Green Corner (138274)
sogi01 Creative Commons License 2017.05.25 0 1 138275

                                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (138245)
Green Corner Creative Commons License 2017.05.24 0 2 138274

Említettem már neked, hogy én jellegtelen pálinkában leáztattam a virágot (3 napig hagytam rajta), majd a tisztázásnál, visszahígítva beleöntöttem az alszeszbe ezt az ízesített pálinkát.De a fagyasztással sincs semmi gond, mert nagyon erős aromája van a virágnak!

Előzmény: Csikky (138262)
endrepp Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138273

Szörp egész jó a fagyasztottból, van aki így teszi el, mert kevesebb helyet foglal, de nincs olyan illata sztem mintha frissen készül. Próbáld ki, kiolvasztás után szagold meg. Akácvirágot is tettem el, hogy majd azzal manipulálok, az illat ott is veszett. Gyanítom, hogy egy intenzív fagyasztás jó lenne, amit mireliteknél használnak, másodpercek alatt fagyasztva, de ez a lassú mélyhűtős nyomot hagy benne.

Előzmény: Csikky (138262)
Green Corner Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138272

Az élesztősejt szárazanyagának legnagyobb része fehérje, amely aminosavakból épül fel. Ezek felépítéséhez az élesztősejtnek  ammóniára van szüksége. Az élesztők jól hasznosítják a szervetle n ammóniumsókat. Az ammónium - nitrát azonban káros rájuk. A szerves kötésben levőnitrogént tartalmazó vegyületek közül csak azokat hasznosítják, amelyek bontási termékei közöttaz ammónia is szerepel

20. oldal.Innen:https://hu.scribd.com/doc/49654382/Dr-Solyom-Lajos-Palinkaf%C5%91zes-kezikonyv-kisuzemek-szamara

1986-s, eredeti kiadásban 65. oldal, ahol még 1hl cefréhez 70g ammonium-dihidrogén-foszfátot ír!

Előzmény: mili70 (138259)
kupeci Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138271

Minden beavatkozás, ami késlelteti az azonnali felhasználást több kevesebb aromavesztéssel jár.DE van amikor ezeket nem kerülhetjük el!:)

Előzmény: Csikky (138262)
mili70 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138270

Ismerek néhány embert aki élő bizonyíték, hogy "jó" a műtrágya is, bár nem pálinka készült belőle, és nem évi 72L. :)

Előzmény: Törölt nick (138264)
mili70 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138269

Ezzel forrasztanak: Sn97Cu3

Előzmény: Dezső1959 (138263)
rézműves1 Creative Commons License 2017.05.24 0 1 138268

Semmit nem kell kemény forrasztani, csak esetleg lent az üstnél, ahol a láng éri...fentebb (üstfedő, sisak, páracső, hűtő) nyugodtan mehet lágyforrasztással...egyébként egy 50-esben lehet viszonylag keveset is főzni...

 

                                                                                              ...üdv a csapatban...

Előzmény: Dezső1959 (138263)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138267

Jó mind a két módszer.

Előzmény: Dezső1959 (138263)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.05.24 0 1 138266

Ha pontosan ki tudod számolni és mérni, akkor igen. De sokkal egyszerűbb a zacskósat használni az utasítás szerint.

Előzmény: Törölt nick (138264)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.05.24 0 1 138265

Ólommentes forrasztóón.

Előzmény: Dezső1959 (138263)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138264

A műtrágya nem jó ? 

Előzmény: mili70 (138259)
Dezső1959 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138263

Kedves Kollégák!

Köszönöm mindenkinek a bíztató tanácsokat. Mivel inkább a barátokkal történő szórakozás, mint a mennyiségi termelés inspirál, azért gondoltam erre a kapacitásra. Bízom benne, hogy a szerkezet mechanikai tulajdonságai is megbízhatóak.

Lenne még egy kérdésem: a hűtőrendszer csöveit mivel forrasztjátok? Keményforrasz, vagy sima lágyforrasz, mint amit a vízveteékszerelők használnak?

Üdv, Dezső

Előzmény: kopasz szuzukis (138257)
Csikky Creative Commons License 2017.05.24 0 0 138262

Szaktársak!

A bodza virág lefagyasztása nem jár aromavesztèssel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!