Mikor a fúrt kútból megtöltöm a hordót vízzel, akkor kristály tiszta.Másnap zavaros, opálos, két nap múlva megint tiszta. Viszont az alján ott az összegyűlt kicsapódott vas, meg a fene sem tudja mi.:(
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Csak felmerült bennem a kérdés.... az az adag lekvár lett meg a zasszony lepaszírozott vagy 3 kilót, felengedte az alma pálinkámmal..... az eredmény felejtős.
Az idézett rész tömény hülyeség. Kezdve ott, hogy a példának hozott magnézium-szulfát (keserűsó) oldódik vízben...
Ha a hígítóvíz okozná az opálosodást, akkor az minden pálinkában jelentkezne, nem csak némelyikben. Ami kiválik, az a kozmaolaj, melegítéssel vagy tömény alkohol hozzáadásával ismét oldatba vihető...
"a pálinka higításához felhasznált víz sok kalcium- és magnéziumsót tartalmaz. Ez a tárolás folyamán a pálinkából fehér pelyhes csapadék vagy üledék formájában kiválik.".......van hogy ugyanazon hígító víztől igen, van hogy nem. Akkor most mitől is?:)
Igen okozhatja és egyszerűen orvosolható ! Eszünkbe sem juthat az ismételt lepárlás ! Minden esetben a leülepedett részről lefejtés és a maradékot kávéfilteren átszűrjük és az eredmény kristálytiszta tökéletesen csillogó pálinka! Minden egyéb megoldás fölösleges !