Szívesen. Nem titok.. szerintem szedtem 70-80 virágot tuti..így erőteljesen kiérződik a bodza. Az inkább a fő kérdés, hogy mit szeretnél, mi domináljon? Én nagyon meg vagyok elégedve vele, mivel az alma nem tartozik a kedvenceim közé a számomra szegényes illataromája miatt, így viszont igazi illatbomba lett :)
Az első kérdéseded én is már fel tettem kétszer az utóbbi 2 hétben, de nem érkezett rá válasz, így úgy döntöttem, hogy én nem hagyom benne finomításnál a virágokat. Éppen most folyik 67 fokon jár, kiérződik kellemesen a bodzavirág illata, szerintem nagyon passzol az almapálinkához! Hozzáteszem, hogy elég sokat tettem a 30L alszeszhez,de meg lett az eredménye (a sok nem 20-25 tányért jelent, annál jóval több, alaposan lefésülve, minél kevesebb zöld szárral)
A cserkónak nagyon kicsi a savszintje, ha magába főzöd (ezért szokták a meggyel együtt cefrézni), érdemes 3-3,2-közé belőni...én egyszerűen kénsavval (akkusav) savazom...olcsó, tiszta és nekünk pont megfelel...
A motorcsónakos vendéglőjében!! Ki volt a világbajnok a papucsos kategóriában? Neked kellene tudnod, te vagy a bajai! A restit csinálta, vagy csinálja most is? 20 éve nem voltam a városban, csak az állomáson, ott is 8 éve.
Mikor a fúrt kútból megtöltöm a hordót vízzel, akkor kristály tiszta.Másnap zavaros, opálos, két nap múlva megint tiszta. Viszont az alján ott az összegyűlt kicsapódott vas, meg a fene sem tudja mi.:(
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Csak felmerült bennem a kérdés.... az az adag lekvár lett meg a zasszony lepaszírozott vagy 3 kilót, felengedte az alma pálinkámmal..... az eredmény felejtős.