Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1094

Mivel nem írtál semmi konkrétat, nem is lehet konkrét választ adni.

Lakásbérlésnél az alap a 2-3 hónap kaució, gyakran ugyan ennyi közvetítői díj (az ingatlanosnak), ismereteim szerint a legtöbb albérlet bútorozatlan, de szükséged lesz közlekedési eszközre, mosógépre, stb.

Ezen felül az első fizetésig meg kell tudnod élned!

Előzmény: PiciPeti22 (1091)
PiciPeti22 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1093

ez komoly?

1mill felett??? nem irtad el egy nullával? :S az durva én em hittem volna...

Előzmény: Törölt nick (1092)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1092

3-4000 Euró kellhet, annyi simán elmegy egy kezdésnél...

Előzmény: PiciPeti22 (1091)
PiciPeti22 Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1091

Hellosztok

 

engem az érdekelne hogy mennyi alaptőke szükséges egy ilyen külföldi munkához! ha kimegyek és véletlen bármi adódna medig birok el lenni mennyi pénzzel mert elég fontosnak tartom ezt is !!! illetve hogy kezlenek ha én mint külföldi oda állok bárkihez vagy csak ismerettségen keresztül ésszerű vagy vannak ott olyan sok magyar hogy tudok segitséget kérni??!!!

_Fefe__ Creative Commons License 2011.12.22 0 0 1090

Sziasztok!

 

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy január vége felé kiköltözöm Németországba (Baden-Baden), ráadásul az ottani munkahely sem létszükséglet. Ámde én azért nyilván nem csak a seggemen szeretnék ülni :) A pénz sem jön rosszul, de főleg szeretném minél inkább megismerni, hogyan működnek ott a dolgok, jól tudni németül, kontaktokat szerezni... bármilyen tippnek örülnék, hogy milyen munkát/tevékenységet keressek, amihez nem kell diploma, nem különösebben stresszes, viszont sokmindent lehet közben látni, tapasztalni. Fizetés mértéke másodlagos.

 

30 éves hím vagyok, itthon programozok meg elektronikát tervezek, ilyesmit valószínűleg ott is csinálnék, de most bármi más is érdekel (programozónak állásba pl. biztos nem mennék el, hiába fizet jól). Szerintem elég okos vagyok, valamennyire tudok bánni az emberekkel, mondjuk üzletkötő nem lennék, mert a kínos helyzeteket nem bírom :) Németül most úgy-ahogy tudok, de majdcsak belejövök.

Szinuhe2011 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 1089

Sziasztok!

 

Szeretnék Útitársnak jelentkezni 23-i indulással, és január elsejei visszaúttal (36119 Neuhof-9141 Ikrény és vissza).  Landkreis Fulda, Hessen

 

Vagy alternatívaként útitársat keresek ugyanerre az oda-vissza útra. Kényelmes, 5 személyes, klímás, navigációs és nemdohányzó gépjárműben (Skoda Octavia).

 

Mailcímem: rzol77@hotmail.com

 

Más: (ezt dózerbike figyelmében ajánlom) én is megjártam egyszer, pedig régóta élek Németországban, a nyelvet is nagyon jól beszélem.  Vigyázz, mert vannak fekete bárányok a munkaadók között is. Egyhez volt "szerencsém", örültem hogy el tudtam keservesen szabadulni MIkor megérkeztem megegyeztünk, hogy  fizetésen felül a szállás és a kaj ingyen lesz. Na ehhez képest.........hát hosszú lenne a történet. Így inkább csak nevet írnék, ha lehet Alfred Pfeufer, Tiefentstockheim, Tiefenstockheim 51, Landkreis Kitzingen- Würzburg mellett)

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1088

attol fugg hogy hol, es milyen ugyben (nekem dobtak mar vissza forditast)

ha biztosra akarsz menni, nemetorszagi forditoval dolgoztass

 

Előzmény: egerszegi (1087)
egerszegi Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1087

magyar pecsetes szakforditast elfogadtak eddig mindegyik amt-nal nekem

Előzmény: Törölt nick (1083)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1086

Igen, bejelentett munka lesz. Legalábbis én azt szeretném. Sógor azt mondta hogy igen, de biztos csak akkor lesz, ha már megtörtént.

 

Netből jobb lenne valami vezetékes,de majd valahogy megoldom. Mindenesetre köszi a tippeket!

 

Igen, a nyelvtanulás. Végső soron ezért megyek, nem elsősorban a munka és fizetés miatt. Majd meglátom, mennyit fejlődök beszédben,ezt könnyen le tudom majd mérni, és ahhoz igazítom a tanulást. De előbb meg kell majd tapasztalnom az ottani lehetőségeket.

A nyelvtanárom eléggé tisztában van a német nyelv furcsaságaival, egy magyar szemszögéből nézve.

Legtöbbször ő hívja fel a figyelmemet, hogy ez meg az az furcsa magyar füllel. És persze fordítva is, van amikor a magyar nyelvtanra mondja, hogy ez vagy az "hülyeség"

Pl. hogy a magyar úgy mondja, hogy a buszon utazok, a német meg a buszban. Aszondja, milyen már ez, hogy a buszon? A tetején? :-))

Már több évtizede Magyo.-on él, semmi akcentusa nincs, én nem is vettem volna észre, hogy nem a magyar az anyanyelve, ha nem mondták volna.

És a magyar nyelvtannal is nagyon tisztában van.

Bayern73 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1085

az O2-ön kivül meg az Aldis mobilnet is elég olcsó.

 

11euro a SIM kártya

39,95 a Medion USB stick

15 euro a feltöltőbón

 

az első belépés előtt fel kell hivni a service hotline számot,és kérni kell az átállitást tagesflatról monatlichera.

tagesnál napi 1,99euro a net,monatlichenál havi 15euro.

 

az eplus hálózatát használja.

 

fenn Cloppenburgban vigan néztem vele a youtube videokat,de lenn Erdingnél a müncheni reptér közelsége miatt megnyekkent.ott sajnos le van erősen tekerve a mobilhálózat jelerőssége a repülésbiztonság miatt.

Előzmény: Törölt nick (1083)
nosztalgika02 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1084

Ó, szóval ezt jelenti a dózerbike, mountain bike-ot! Na, ezt nem tudtam, már kiöregedtem az ilyesmiböl :) Szóval akkor majd ilyesmikröl olvasgass, majd meglátod, hogy mennyi mindent fel fogsz tudni használni a mindennapi életben is!

 

Ez, ahova most mégy, bejelentett munka, vagy nem annyira? ;) Ha utóbbi, akkor mi lesz a biztosításoddal? Az OEP-töl kérhetö EU-kártya (formanyomtatvány, vagy most éppen mi a manó) csak sürgösségi ellátásra jogosít! Persze, ha bejelentett munkára mégy, akkor biztosításod is lenne.

 

Mániám, a nyelvtanulás:

Netes tanulásra gondoltam, kifejezetten magyar anyanyelvü tanárral, aki arra lenne jó, hogy elmagyarázná neked a német nyelvtant magyar szemmel. A német anyanyelvü tanárok is megteszik ezt, de nehezebb velük haladni, mert honnan is tudnák ök, hogy pont egy magyar anyanyelvünek mi a rejtély a német nyelvtanban?

 

 

Előzmény: Dózerbike (1081)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1083

Hirtelen ami eszembe jut:

Ez az egyik legolcsobb lehetoseg a mobilnetre szerzodes nelkul, kerdes, van-e terero a tanyan

- Bizonyitvanyok max a munkaltatodat erdekelhetik (vagy meg ot se)

- Forditassal kapcsolatban erdemes tudni, hogy a magyarorszagi hitelesitett forditast nem fogadjak el a hivatalok, csak a nemet allam altal felesketett forditoket

- Szakmadban ha el akarsz helyezkedni, erdemes forditast csinaltatni, bar a szakmai es nyelvtudasod jobban fogja erdekelni oket, mint a papir

- Bejelentkezni semmikepp ne felejts el (tobbnyire Einwohnermeldeamt-nak hivjak, de ez valtozo, kisebb falvakban pl a polgarmesteri hivatal vegzi)

- bejelentkezeshez nem szukseges az ingatlan tulajdonosanak hozzajarulasa - de azert emlitsd meg neki, mert ha fintorog, biztos jele annak, hogy csicskaztatni akar

- orvosi nem kell

 

Előzmény: Dózerbike (1081)
Bayern73 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1082

6honapom van atrendszamozni.eddig az erdingi landkreisben laktam,tehat ED rendszam ment volna ra.januarban mar lehet hogy Freisingben fogok lakni,akkor meg FS kell ra.szoval a VW kepviseletnel is mondtak egyenlore meg nyugodtan varjak azzal az uj rendszammal.

46euro amugy.

Előzmény: Csopaki malom (1075)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1081

Ezzel a munkaidőbeosztással reménytelen a nyelvtanár, vagy nyelvsuli. Este 6 után már hova mehetnék, egy tanyán?

Kocsim sem lesz egy darabig. Legfeljebb bicikli.

Sógor feleségét lovaglás közben tanították a németek, az erdőben.

Nekem is  kell majd találnom valami alternatív megoldást.

 

Lehetséges hogy nem lesz netem ott, ahol lakni fogok. Azt szeretném kérdezni, milyen lehetőségim lesznek net használatára, és ezek mennyibe kerülnek kb? Természetesen minél olcsóbb verzió érdekelne.

 

A másik, hogy itthon kell e valami orvosi, vagy bármilyen igazolást beszereznem? És azt is olvastam  itt , el kell majd mennem a Munkaügyi Hivatalba, az adott városban. Ezzel kell majd kezdeni mindent? Bár remélhetőleg a kintiek tisztában lesznek a dolgokkal, de nem baj, ha én is tudom nagyjából a dolgokat.

 

Bizonyítványokat is vinnem kell, vagyis le kell fordíttatnom, vagy ez majd csak akkor kell, ha a szakmámban akaorok dolgozni?

Előzmény: DeRosa (1080)
DeRosa Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1080

A kinti nyelvtanarok nagy elonye, hogy nem tudnak magyarul!

 

deRosa

Előzmény: Dózerbike (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1079

A nosztalgika02 altal irtak jo tippek, fogadd meg. Na es a Langenscheidt szotar es a VHS sem hulyesegek. Ha alapszinten megy a nyelv, egy ilyet mindenkepp szerezz be, hogy megtanulj irasban is kommunikalni:

http://www.langenscheidt-unterrichtsportal.de/titel.schreiben_in_alltag_und_beruf_3452_1806.html

 

Előzmény: Dózerbike (1076)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1078

Lehet beszélek az itteni nyelvtanárral, hátha tud valami netes megoldást. Mondjuk emailben küldene leckéket, vagy ilyesmi.  Vagy valami egyebet is hátha tud, elvégre ő született német, csak itt ragadt.

Előzmény: DeRosa (1077)
DeRosa Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1077

Szotar teren a pici sarga muanyag boritos

Langenscheidt-Universal-Wörterbuch-Ungarisch vagy hogy hivjakot javasolnam. Szo szerint zsebszotar, robosztus, kb eleg addig, mig szotarra szorulsz.

Aztan megugyse kell.

 

Tdom, hogy faraszto melo utan, de majd nezz korul, hogy hol lenne a legkozelebbi VolksHochschule vagy barmi mas hely, ahol lehet nyelvet tanulni az esti orakban. En 1 felevet mindenkepp ajanlok a kollegakon felul...

 

Udv,

deRosa

Előzmény: Dózerbike (1076)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1076

Sajnos a kaja mégsem lesz ingyen. Csupán alkalomszerűen ki szoktak tenni kajákat a melósoknak.

Nyelvet sajnos nem lesz alkalmam tanárral tanulni, mivel nem lesz rá idő. Nagyon vacak a munkarend. Heti 6 napot kell dolgozni,+ havi 2 nap szabadság jár. És 7-18 óráig tart a munkaidő, amiben van asszem egy óra ebédszünet.

Ha kiszámolom a netto órabérem a 800 Euroval, akkor 3,63 Euro/óra, szóval ha csak ennyi lenne a végcél, ezért nem mennék ki. Ezt most csupán a nyelvtanulásért teszem, mert itthon legalább egy év kellene, mire eljutnék valami beszélhető szintű nyelvtudásra.

 

Szóval marad a munka közbeni nyelvtanulás. Lesznek munkatársaim, kb 3 db, + főnök. Ezek közül kettő német, egy román. Tehát lesz akivel beszélni tudok majd, Állítólag segítőkészek, meg majd apellálok a nemzeti érzelmükre, hogy meg akarom tanulni a nyelvüket, és remélem segítenek benne. :-)

 

Magyar tv nem valószínű hogy lesz, de nem is szeretnék. Jó lesz egy kis szünet, a magyar valóságtól mentesen.

 

Szótárból van egy nagyon kis mini, de sajna csak magyar-német. De van a telefonomra töltve egy ofline alap szótár, ez jó, mert mindig nálam lehet. És persze van online szótár is a telefonon, de ahhoz wi-fi kell, és nem tudom, az istállóban lesz e wifi kapcsolat, valszeg nem. :-)

 

Nobbim a dózer bájkolás, mint a nickem is mutatja, vagyis a monzen bájkolás. Majd veszek ilyen magazinokat. Bár ebbből nem sokat fogok tanulni a hétköznapi nyelvhasználathoz.

 

Igen, van család,feleség, meg gyerekek. Nem tudom hogy ők jöhetnének e oda, ahol én vagyok, de most nem is szeretném, a suli miatt, ezt az évet végezzék el itt a kölykök.

Nagyobbik gyerekem élt már kint 2 évet Németo.ban, ő nem szívesen megy vissza, de legalább neki már nem lesz annyira új a környezet.

 

Nem lakatos, hanem asztalos irányba akarok majd tovább menni. Ami hirdetéseket láttam a szakmámban, azok 10-12 E/óra bért ígértek, netto. Ami hirdetések vannak Magyaro.on, azok is 1200-1500 / hó fizetést ajánlanak, de ezek munkaközvetítők. Ez lenne a második lépcsőfok. A harmadik meg a saját vállakozás, de ez még csak távlati terv, de terv.

 

Lehet nem gondolnátok, de sokat számít, hogy elmondtátok a véleményeteket.

Visszautat nam hagyok magamnak, csak a család lesz, akikhez visszajöhetek, de a műhelyt felszámolom, hogy még véletlenül se legyen megfutamodási lehetőség a munka terén. Csakis előre menekülhetek.

Előzmény: nosztalgika02 (1072)
Csopaki malom Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1075

Lehet, hogy kéne már egy bajor rendszám arra a szász autóra, ha az állandó lakcímed Bajorországban van, erre nem gondoltál???

 

http://www.meldebox.de/Kfz-Zulassungsstelle/auto-ummelden.php

Előzmény: Bayern73 (1074)
Bayern73 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1074

azzal kapcsolatban tudtok valamit, hogy a rendőrök mennyire vesznek ki az autópályán,

 

az esélye megvan.engem tegnap kiszedett Mühldorfnál a rendőr,mert kiváncsi volt rá mit keresek arra alsó-szászországi rendszámmal Bajorországban.

Előzmény: vmarko (1061)
Bayern73 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1073

azt meg tudnátok mondani, h a németeknél kb mennyibe kerülne négy használt téli gumi szereléssel(konkrétan le kéne kapni a nyárit a felniről és rádobni a télit) együtt?

 

kb 1hónapja dobta fel az erdingi VW a 4db 205/55/16-os Dunlop téligumit szereléssel együtt 520euroért. 12hónapra havi 45eurot fizetek igaz,24honap garancia van a gumikra.

 

a gumiszerelésbe beletartozott hogy lemosva kitakaritva adták vissza a kocsit,illetve rádugták a számitogépet és az kidobott egy bal első fékerő eltérést melyet dijmentesen beállitottak.

 

15-ös gumikat 85-95eurokért láttam,felnivel együtt 130euroért.

 

Előzmény: vmarko (1057)
nosztalgika02 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1072

Ne félj, ahogy ez most alakul, klassz karácsonyi ajándék :)

 

Jó lesz! 800-1000 euró + lakás + kaja az remek! Arról tudsz-e valamit, hogy ide már kihozhatod-e a családot, míg ezen a munkahelyen leszel? Esetleg a sógor tudhat erröl valamit, ha ö is dolgozott már ezen a munkahelyen.

 

Egyetlen kérdéses, és nagyon fontos dolog: nyelvtanulás. Ezen a munkahelyen sokan dolgoznak, van esély kommunikációra? Vagy ez egy olyan hely, ahol csak Te vagy egyedül, a tulaj meg néha-néha benéz? Ettöl függöen lesz nehezebb vagy könnyebb a nyelvtanulás.

 

Nem tudom, hogy a munkabéredböl mennyit szándékozol hazaküldeni, mennyire van szüksége a szükebb-tágabb családodnak. Ami nem megy el valami feltétlen szükségesre, azt költsd nyelvtanulásra! Ne bízz abban, hogy egyedül, minden segítség nélkül menni fog, vegyél tanárt. Tudom, pénzbe kerül, de anélkül sokkal lassabban és kínosabban fog menni, sokkal rosszabb eredménnyel. Legjobb, ha interneten tanulsz, sokan adnak órát skype-on keresztül, amennyire tudom. Heti háromszor egy órát vennék a helyedben, és nyelvtani összefoglalást, ill. célzott nyelvtani gyakorlást kérnék a tanerötöl, kommunikálni lesz elég más lehetöséged.

 

Mit tehetsz Te magad?

 

 - ruházz be egy kicsi (!) zseb(!!!)szótárba (magyar-német, német-magyar egy kötetben), amit mindenhová magaddal hurcolsz, és ha akarsz valamit (pl. hogy behordd-e a szénát), akkor úgy tedd fel ezt a kérdést, hogy gyorsan megkeresed a kulcsszavakat, és elolvasod hangosan. Ezzel már el is indultál a nyelvtanulás útján, mert az így, használva tanult szavakat sokkal hamarabb megjegyzi az ember, mint amit egy tankönyvi szövegben olvas;

 

 - kerülj mindent, ami magyar (magyar haverok, magyar tévé, magyar újságok);

 

 - dumálj, dumálj, dumálj - mindig németül. Teljesen mindegy, milyen gyalázatos nyelvtannal, csak MONDJAD! A nyelvtant meg közben tanuld gözerövel a tanárral, majd meglátod, hogy elöbb-utóbb (inkább utóbb ;) be fog épülni a mindennapi mondókádba is, és már helyesen fogod mondani;

 - tévézz németül! Tücsköt-bogarat, mindegy, akkor is, ha olyan szar a müsor, amit különben nem néznél meg;

 - nem tudom, mi a hobbid, mondjuk, hogy az autók. Akkor vegyél mindig autós magazinokat, és olvasd öket. Azokat fogod elöször megérteni, mert ezt a témát ismered magyarul is jól, tehát egy csomó ismeretlen szót ki tudsz következtetni. (Ez érvényes minden egyéb hobbira is, az autót csak példának hoztam.) FIGYELEM: FONTOS, hogy tényleg érdekeljen, amit olvasgatsz szabadidödben, mert kb. háromszor nagyobb hatásfokkal fogod felfogni, mintha olyan téma lenne, amitöl csak elalszol.

 - szabadidödben mindig menj valahova, ne ülj otthon! Otthon tuti nem történik semmi érdekes, máshol meg legalább ott az esély, hogy alkalmad lesz nyelvet gyakorolni, megismerkedsz valakivel, aki segíteni tud, vagy ki tudja, esetleg még ufót is látsz ;)))

 

 

Nem tudom, milyen a családi állapotod. Ha nös-gyerekes, akkor nem áltatlak, szar lesz nagyon a család nélkül, egyedül esténként, míg tudod, hogy otthon most fürdeti az asszony a kölköket, és ott röhincsélnek, Te meg Németországban vagy egymagad.... :((( De hát gondolom, értük teszed, és elöbb-utóbb (ha ügyes vagy és szerencséd van) megint együtt lehettek majd, jobb körülmények között, mint eddig.

 

Jó felkészülést!

DeRosa Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1071

Szerintem 2 dologra kell figyeljel:

- megfelelni = jo es megbizhato munkat vegezzel ugy, hogy se a fonok, se a tobbi munkas szemeben ne legyel problema (se streber, se lusta stb)

- nemetul fejlodni = ez ido es energia kerdese

 

Ha te ott karbantartokent fogsz dolgozni, es jol, akkor annak ott a szukebb kornyeken hire fog menni => egy ido utan atnyergelhetsz egy szakmaibb allasba (igen, inkabb a lakatos iranyba, de talan egy olyan vallalkozohoz is, aki mindent csinal(tat) es kell neki komuves + lakatos + acs + ... is).

Azt nem tudom, hogy 800-1000 netto (+szallas, kaja) utan mennyire fogja megerni egy ilyen valtas az elejen, amikor a szakmadban meg csak kezdokent fognak rad tekinteni...

 

Udv,

deRosa

Előzmény: Dózerbike (1068)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1070

800 euro az egy negyedmillio forint, plusz ingyen lakas, plusz kaja.

Es az arak nem magasabbak, mint Magyarorszagon. Sot.

Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1069

Jo, ezt csak azert mondja deRosa, mert sokan azt hiszik, hogy itt oriasi fizeteseket osztogatnak... Erre mondjuk mi, akik mar egy ideje kint vagyunk, hogy aki meggazdagodni jon ki, az nagyot fog csalodni. Van egy elheto rendszer, de a mesebeli fizetesek mar regesregen elmultak.

Előzmény: Dózerbike (1068)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1068
a kaja is ingyen lenne.Hogy csak ebéd,vagy háromszori étkezés,azt még nem tudom.Második hónaptól 1000 E lenne a fizetés.
Sógor előző munkahelye volt ezt.Azt mondta,visszamenne szívesen oda dolgozni.
Egyáltalán nem gondolnom hogy kolbászból lesz a kerités , sőt, inkább be vagyok szarva rendesen.Még sosem dolgoztam külföldön.Na meg a melót sem tudom még pontosan hogy mi lesz.
Tanulni fogom továbbra is a németet,csak tanár nélkül nehéz lesz.
Előzmény: Szipolyka. (1066)
DeRosa Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1067

Igy van, nem rossz kezdet ez! Hajra!

 

// De azt ne hidd, hogy itt kolbaszbol van/lesz a kerites! Ezt csak azert irom, mert majd jonnek a nehez 7koznapok, a kiabrandulasi idoszak stb es azt at kell veszelni! Es tanulj nemetul rogton az elejetol fogva. Ha lesz is, fejeltsd el a magyar muholdas/internetes TV-t es nezd a nemetet! Amint nyelvileg onallonak erzed magad, elkezdhetsz a szakmadban keresgelni...

 

Udv,

deRosa

Előzmény: Szipolyka. (1066)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1066

Netto 800 plusz ingyen lakas ezert a munkaert nem annyira rossz, hidd el. Es a husuzemnek mindenkeppen klasszisokkal jobb.

Ha megmondanam, mennyi a nettom egyetemi vegzettseggel plusz tudomanyos fokozattal, elajulnal. Becsuld meg, amit kaptal, es elj a lehetoseggel.

Előzmény: Dózerbike (1065)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1065

Úgy néz ki, máris lenne melóm sógorék közelében, valami lovas tanyán, karbantartó szerűség lennék, meg néha ganajászni is kellene a lovakat.

Voltam egy ideig lovász, mint katona, majd civilben is, de most nem ilyen melóról álmodtam... Bár egy húsüzemnél ez is jobb talán.

 

Nyelvtanulásra viszont talán jó lenne, de a pénz nagyon kevés, netto 800/hó, a lakás viszont ingyen van. Január elején már menni is kellene. Első lépésnek talán jó is lenne, csak a kérdés, mennyire lesz nehéz innen a második lépés, egy, a szakmámhoz való munka, és jobb fizetés felé?

 

Ez a vállalkozósdi jól hangzik, de egyelőre elég volt itthon belőle. Ott kint meg el kellene telni pár évnek, mire bele mernék vágni. Azt, hogy rendszeresen sógorral mennék felmérni a munkákat és átadni, az nem hiszem hogy járható út lenne. De egy idő után biztos hogy előbújik majd belőlem a Frici, a vállalkozó szellem, akkor majd meglásssuk...

 

Előzmény: DeRosa (1036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!