Keresés

Részletes keresés

Okezsoke Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9196
Érdekes, hogy én is mostanában gondoltam bele, hogy hogyan mertek engem gyerekkoromban biciklizni az úton. A mai srácok nem tűnnek túl figyelmesnek, gondolom én sem voltam az.
Előzmény: cucu (9193)
Rákoscsaba Creative Commons License 2006.03.20 0 0 9195

Köszönöm szépen, "az életemet mentetted meg"

üdv.

Előzmény: lev1 (9194)
lev1 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 9194
Papírtigris, Pesti út 146. (Kaszáló ltp.)
Nagyon kedvesek!
cucu Creative Commons License 2006.03.20 0 0 9193

Gyakran látok 12-15 éves gyerekeket veszettül biciklizni a Batthyányn. Úgy kb. 30-al tekerhetnek lehajtott fejjel. Ilyenkor arra gondolok, hogy nekik senki sem magyarázta el, hol van elsöbbségük és hol nincs?

Még csak annyit, hogy odáig nincs baj, míg a környék ismerői járnak errefelé. De ezt semmi sem garantálja, hiszen mi zárja ki annak a lehetőségét, hogy valaki először téved erre és mint óvatos duhaj, a kreszhez fogja tartani magát.... (Volt már több olyan eset, hogy a keresztutcában közlekedő sssimán áthajtott a Batthyányn, ugyanis a behajló fák miatt észre sem vette, hogy kereszteződéshez érkezett.) 

 

A legmegynyugtatóbb megoldás az volna, ha jeleznék legalább a Batthyány két végén, hogy egyenragú kereszteződések várhatóak.

 

(A Tesco-nál is azért tették ki a parkolók végére a háromszöget, mert rájöttek, hogy jobb megerősíteni ezt az amúgy leírt szabályt, mint arra várni, hogy valaki felismerje és betartsa.)

Előzmény: Okezsoke (9192)
Okezsoke Creative Commons License 2006.03.20 0 0 9192
Szerdán húzott el a ház előtt egy igen hangos enduro motor. A srácon nem volt bukó, a jobbkezes tcánál talán a gázt vette el, de hogy megállni nem tudott volnaha kijönnek elé, az biztos.
Az ilyenek rontják a statisztikát.
Előzmény: bljudit (9190)
Rákoscsaba Creative Commons License 2006.03.20 0 0 9191
Sziasztok! A kerületben keresek színes fénymásolatot készítő üzletet! Ha tudtok ilyenről, szóljatok! S.O.S.! Előre iis köszi. Üdv.
bljudit Creative Commons License 2006.03.20 0 0 9190
Bár mindenki így gondolná, mint Te, mert én már ott is lassítok, ahol földút van keresztbe. Az elsőbbség nekem sem azt jelenti, hogy megyek mint az ökör, bármennyire félreérthető volt is az előző pár mondatom. Egyébként pedig mindenkinek vannak rosszabb napjai, ami nem feltétlenül vonja maga után, hogy ne üljön autóba, mert mi van, ha nincs választási lehetőség... Csak jobban kellene figyelnünk egymásra...szerintem.
Előzmény: Isidorra (9188)
Isidorra Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9188

Én közel 10 éve napi szinten vezetek, nem keveset és főleg itt, a városban. Persze, egyet értek Veled, a szabályok azért vannak, hogy lehetőség szerint betartsuk. De ha valaki ezerrel száguld a jobbkezes utcában, ahol egyébként Neked lenne előjogod, és ezt Te észreveszed, akkor csak azért, mert a szabály azt mondja, Te vagy itt a "jó", nyilván nem mész neki.( végülis neki mehetnél, mert ő lenne a hibás..csak akkor mindketten összetörnétek..és az kinek jó).

És talán ne ugorjunk rögtön az autóból és ne lőjük főbe azt, aki óvatosságból lassabban vezet, mert éppen bizonytalan az út burkolatát illetőleg és nem tudja eldönteni, neki van- e elsőbbsége.

Párszor tapasztaltam, hogy a téli csúszós időben hátulról nekem koccanók már úgy szálltak ki az autóból, hogy közben magukra húzták a golyó álló mellényt...biztos, ami biztos alapon:)))

Mondjuk még mindig ez a jobbik eset, mint az, amikor valaki úgy gondolja, hogy azért csúszott beléd, mert Te bezzeg megálltál a sárgánál...Ő pedig simán átfért volna a "zöldön" ( szerinte)... holott mögötted volt, vagyis egyértelmű, hogy Te vagy a bűnös ( szerinte).

Na végszó: peace and love....:)))

 

Előzmény: Törölt nick (9182)
cucu Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9187

Természetesen.

Az elsőbbség tudata nem menthet fel egyikünket sem a deffenzív vezetéstől. Aki mégis úgy érzi, hogy ő kiváltságos, az nem való a volán mögé.

Ugyancsak nem valóak volán mögé -személyiségjegyeik alapján- azok az emberek, akik nem ismerik fel, hogy ők tartoznak elsöbbséget adni, ill., ha tisztázatlan forgalmi helyzetben defenzív helyett az offenzív magatartást tanúsítják. (Normális magatartás az, hogy ha valaki adott helyzetben bizonytalan, akkor óvatosabb lesz.)

Előzmény: Isidorra (9180)
stupiddog Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9186

lehet,hogy nem egyértelműen fogalmaztam:a vállalkozóra gondoltam,hogy neki se legyen könnyű.A vevő csak jól jár ha elriasztom egy ilyen lakás megvételétől.

(és elnézést kérek minden becsületes vállalkozótól,több olyannal is kapcsolatba kerültünk a saját építkezésünk során,aki tiszteletet is érdemel:pl.naponta összeszedtek és elszállítottak maguk után minden szemetet,olyasmire is odafigyeltek,hogy a környékbelieket minél kevésbé zavarják,stb.)

Előzmény: Zetke (9185)
Zetke Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9185

Nem elég szegénynek, hogy a vállalkozó is átveri?

Vagy még az ügylet előtt ? Mert akkor vigyázni, mert mostanában olyan "rosszarcúak" ezek a vállalkozók :)

Előzmény: stupiddog (9184)
stupiddog Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9184
előre figyelmeztetek mindenkit,minden leendő szomszédjelöltet el fogok innen riasztani,ha már így kib****tt velünk ez a vállalkozó,neki se legyen könnyű az élet
Előzmény: Törölt nick (9183)
DegeneraBocsinka Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9181

Tudnátok ajánlani megbízható ingatlanos Rákoscsabán?

 

Kéne egy ház nyárra... :)

Isidorra Creative Commons License 2006.03.19 0 0 9180
Igen, "nyugodtan" végig ehet menni mindenhol..De még jobb lenne ha NYUGODTAN vigyáznánk is egymásra, jobb kéz ide, szilárd burkolat oda. Persze a szabályok, azok szabályok. De azokon túl és mögötte ott vagyunk mi emberek, vagyis csak azért, mert valakinek elsőbbsége van, ne üssön el senkit, ne menjen neki senkinek.Az lenne a cél, hogy mindenki épségben túlélje ezt a nagy állatkertet, ami az utakon, mint "közlekedési morál" uralkodik.Figyeljünk egymásra és akkor nem lesz baj:)
cucu Creative Commons License 2006.03.18 0 0 9179

A közlekedési szabályokat nem zsebszerződések alapján alakították ilyenné, mégha abba az irányba is megyünk. Ebből következik, hogy kit érdekel, hogy neked mit mondott egy arrafelé lakó, aki még talán a lakcímét sem tudja pontosan megmondani. Hogy jön ez ide?

A szabályok egyértelműen meghatározzák, hogy egyenrangúnak minősülnek azok az útkereszteződések, amelyek szilárd burkolattal vannak ellátva és egyikük sincs alárendelve a másiknak egyéb jelzésekkel. Ezek után arról beszélni, amiről te, hát hogyan is fejezzem ki magamat, hogy ne sértselek meg... Az biztos, hogy te eddig még nem láthattál sódert, mert sem a Vörösmarty, sem a többi keresztutcák nem "sóderosak" hanem szilárd bukolatúak.

Ugyanakkor ajánlom figyelmébe azoknak, akik továbbra is kétkednének a "jobbos" keresztutcák jogosultságát illetően, hogy ha első látásra nem tudja eldönteni, hogy "szilárd burkolatú" avagy sem, akkor automatikusan az erősebb szabály lép érvénybe, vagyis jobbkezesnek kell tekinteni. Annál is inkább, mert a Batthyány utcát ezidáig semmilyen rendelkezés -tábla- nem minősíti főútvonalnak.

Csók: cucu

 

ui.: Az utóbbi egy évben előfordult ütközésekben -amióta elkészült a csatorna és útépítés- a rendőrök a jobbkézszabály megadásának elmulasztását rótták fel, mint kiváltó okot.

Előzmény: bljudit (9177)
bljudit Creative Commons License 2006.03.18 0 0 9178
Na ebbe belekavarodtam: szóval a föld csak szilárd, nem burkolat... de a lényeg, hogy a Batthyányin elsőbbségem van.
bljudit Creative Commons License 2006.03.18 0 0 9177
Bocsi, hogy beleuga, de nekem környéki lakó hívta fel a figyelmemet, hogy a Batthyányin végigmehetek nyugodtan, nem kell jobbra elsőbbséget adnom. Úgy ítélem meg, hogy Te tévedsz, mert pl. a Vörösmarty úgy szilárd, hogy sóderos. De végülis a föld is egy szilárd burkolat...  csak a Kresz aszfaltról beszél.
Előzmény: cucu (9171)
Zetke Creative Commons License 2006.03.18 0 0 9176

Kíméld  légyszi, neki nagyon sok energiát elvesz a "pór"nép tanítása.

Hidd el ez neki is nagy feladat, és  felelőség :)

Nem lehet minden apró dologgal zavarni.

Csak nehogy rámenjen szegény.

Előzmény: bohókása (9170)
BoGar Creative Commons License 2006.03.18 0 0 9175
Náunk viszont az a probléma, hogy az út és az árok között végig van egy púp, és emiatt a víz az útról nem tud lefolyni az árokba. most másodszor írtam az önkormányzatnak. Elsőre nem sikerült megoldani, csak az út rendbetételét. Remélem másodszorra már siikerül megoldani a Lakás-17 Kft-nek.
Előzmény: RodrigeZZ (9162)
BoGar Creative Commons License 2006.03.18 0 0 9174
Lesz. A csatornázott utcák nagy részét ilyenenl borították azért, mert így jobb, mintha földút maradna. Én a Pásztortűz elején járok ilyen úton, ott csak a végén hullámosodott fel. Persze mondanom sem kell, hogy lopás itt is volt az alapból, és nem ámm amunkások loptak, hanem az egyik ottlakó szedett ki az alap nagyobb köveiből és az út meg a bejárat közé csinált belöle "járdát".
Előzmény: Okezsoke (9158)
cucu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9173

Azért van ez, mert az ország másik fele nem jut hozzá a kellő információhoz, mi több, még munkája is alig-alig van. Sajnos az ország jelentős hányada még mindig el van maradva. Igaz, mi itt pöffeszkedünk a net elött, de nem ez a jellemző! Ezért van az, hogy a szavazók "eddigi" többsége reális ismeretek hiányában döntött, amikor szavazni ment. Tehát nem volna helyes, ha magadból/belőlünk indulnál ki! Persze, hogy akik a helyzetüknél fogva tisztán látják a pártok törekvését, azok jobban meg tudják ítélni, hogy melyik a jobb, de ennek sok egyéb kritériuma van... Pl. Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani!

Szóval valóban ez így közhely, ahogy van.

Előzmény: japex (9172)
japex Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9172

Én mondom nektek, hogy, ha azt a temérdek sok pénzt, amit a pártok elköltöttek erre az agyament kampányolásra, ha a belvízvédelemre költik, akkor most nem lenne annyi település veszélyben. Illik ide az a közhely, hogy az emberiség a leghülyébb állatfaj.

Ha egy párt azzal állt volna elő, hogy bocs, nem fogtok hallani rólunk, mert mi az összes kampánypénzünket elköltöttük a belvízvédelemre, mert most az a legégetőbb probléma, én biztos, hogy rájuk szavazok, de lehet, hogy meg is nyerték volna a vállasztásokat.

Bocs az offért, de láttam, hogy szóba jött a belvíz és eltűnődtem kicsit, miért van az, hogy minden évben ugyanaz a képlet és látszólag senkit nem érdekel...

cucu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9171

No! Mivé fajult?

 

A Battyhyány utca végig "jobbkezes", hiszen a keresztező utcák szilárd burkolatúak.

Az, hogy mennyire szilárd, arról a kresz nem rendelkezik, de tény, hogy szilárd.

 

Kérlek, hogy tájékozatlanságra alapuló nézeteiddel kímélj meg úgy engem, mint a Batthyány utca környékének lakóit!

Köszönettel: cucu

Előzmény: bohókása (9170)
bohókása Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9170

Sorry!

Nem akarok veled kressz vitába keveredni mert láttam mivé fajult a tesco jobkezest illetően.

A Batthyányi u-nak elsőbsége van a beletorkoló utcákkal szembe.A nevezett u ASZFALTOZOTT a többi csak pormentesített.(murva,mart aszfalt,bitumenes permet).Ebből következik a keresztező utcák alárendeltek.

Az igazság persze az hogy ez menetközben nehezen látható, mert ha benézel a keresztező utcába rossz álapotu aszfaltnak néznek ki a mellék utcák.A batthyányi 10 méteres szakasza tényleg gáz.

Előzmény: cucu (9157)
Kevin Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9169
A megoldas a komplex sikvideki vizrendezes lenne. Csak eppen penz nincs ra. Mi anno 26-an vegeztunk mernokok, akiknek ez lenne a feladata. Na egyikunk sem tudott elhelyezkedni a szakmaban. Ezek utan nincs min csodalkozni.
Előzmény: Okezsoke (9168)
Okezsoke Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9168
Viszont árkot ásni, nem hagyni betemetődni, gazolódni, nem bevetni stb. azt lehetne.
Biztos vannak olyan helyek, ahol nincs mit tenni, de az a gyanúm, hogy nagyrész lenne megoldás.
Előzmény: DAKAR (9166)
cucu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9167
Persze. De nem csak a belvíz okoz veszélyt, hanem az áradások is.
Előzmény: DAKAR (9166)
DAKAR Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9166
Mondjuk a belvíz most főleg az alföldet érinti,az meg sosem dúsan zöldelő erdeiröl volt híres :-)
Előzmény: cucu (9165)
cucu Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9165
Én úgy tudom, hogy pl. a kertben is hasznosak a fák, mert a talaj nedvességét magukba szívva csökkentik a belvíz lehetőségét. Na de ahol kipusztítják az erdőket...
Kevin Creative Commons License 2006.03.17 0 0 9164
Kisreszben amiatt is, ez igy igaz.
Előzmény: Okezsoke (9163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!