Keresés

Részletes keresés

Abraka Dabra Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9233
gázpisztollyal 1 a baj. fegyvernek béz ki, erre a tag előkapja a magnumját, és...
Előzmény: Okezsoke (9232)
Okezsoke Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9232
Nem értek egyet.
Részben.

Én csak 1*-2* játszottam el, hogy a ráfékezést (nem ködlámpával, hanem frankón) vegye már észre magát a paraszt, aki 1 méterre jön mögöttem. Erre utána megelőz, fékezget folyamatosan majdnem állóra. Persze én nem ijedtem meg úgy, mint ő, mert betartottam a féktávolságot. :))
Akkor azt mondtam, hagyom az ilyen sötét barmokat, ha nekem jön, ő a hunyó, ha nem akkor meg nem érdekel.

A másik:
A vipera birtoklása közterületen illegális. Megütheted a bokádat vele.
Ha eleve testi hátrányban vagy, nem biztos, hogy a vipera megvéd! Ráadásul fegyvert adsz a kezébe a rosszarcúnak, ha sikerül elvennie. így komolyabb sérüléseket szerzel, mintha lepofoznak.

Gázspray, gázpisztoly törvényes, és hatékony (meg köll tanulni használni!!!).
Gázpisztolyt nem részketezem, van rá topik, lehet olvasni sokat.
Előzmény: Törölt nick (9231)
Abraka Dabra Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9230
zavaros ez hidd el. szerintem bepróbálkoznak, mert annál nem mennek semmire, aki a szaunáját medencéjét fűti vele, egy 75 éves öregnél meg gondolják csak sikerül. bakaphatják a kutyáét. tényleg bunkóság, amikor elég lenne ha a szolikat, medencés házakat stb. végigjárnák.
Előzmény: Fürtöske (9228)
Fürtöske Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9229

Még egy dolog! Ha valaki emléxik rá, segítsen!

 

Én úgy tudom (de ez nem biztos, mert ezeket a dolgokat apámék intézték mindig), hogy már évek óta általánydíjat fizetünk, villanyóra leolvasó legalább 3-4 éve nem jár már a környéken.

 

Jól emléxem????

 

Előzmény: Fürtöske (9228)
Fürtöske Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9228

Egy dolgot azért végképpen nem értek. (többet sem, de ez most másodrendű)

 

Ha egyszer megállapítják (szerintük), hogy valaki lopja az áramot, kiszámolják azt is, hogy szerintük mennyit, akkor mi az, hogy menjen be egyeztető megbeszélésre??????

 

Ezek szerint valakire azt mondom, hogy ellopott tőlem akármennyi valamit, és akkor találkozzunk, beszéljük meg, hogy mennyi a vége???

Mert ugye szerintük apám lopta az áramot, apám természetesen nem lopta az áramot, a 0 - és a 200000 .-Ft között egyezzünk meg???????

Mert ha az egyesség összege nem 0.- Ft akkor az ELMŰ mindenképpen nyert.

 

Ráadásul, ahol szerintem igazán lopják az áramot, ott még a környékre sem engedik az ELMÜ embereit. Azt a kieső összeget akarják így megtéríten???????????????

 

 

Előzmény: Abraka Dabra (9227)
Abraka Dabra Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9227
No igen, szakszerű vizsgálati eredmény nélkül (más szakhatóságtól) elég gyenge lábakon állna az elmű egy bírósági tárgyaláson szvsz.
Előzmény: Lacivill (9226)
Lacivill Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9226

Milyen cég készítette a jegyzökönyvet?

Ha leszerelnek egy gyanus mérőt, vagy kismegszakitót akkor azt egy spéci dobozba kell tenni, le kell plombálni, és minösítésre másik szakhatósághoz kell küldeni!

Azért azt tudni kell, hogy Elműs kismegszakitók egy része, csak első ránézésre ugyanaz mint a bolti, a csatlakozása más tipsú.

Előzmény: Fürtöske (9225)
Fürtöske Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9225

A jegyzőkönyvben valami olyasmi van, hogy az egyik kismegszakítónál valahol szennyeződést látott, ezért leszerelt, és elvitte.

Minden sértetlen volt, ellenőrző matrica, plomba, minden.

Ráadásul megnéztem utánna egy kismegszakítót az üzletben, ill. otthon, amit felraktak (már amennyi látszik belőle).

Sehol semmilyen egyedi azonosító nincsen egyiken sem.

A kismegszakítót tucatgyártmányok, nem egyedi darabok.

 

Kérdésem többek között az lesz, mi az, hogy szennyeződést vélt látni rajta,  mivel tudják bizonyítani, hogy azt az állítólagos kismegszakítót apámtól vitte el a fószer, ráadásul nem cserélte ki bárhol bármilyen másikkal.

Ráadásul 1 emberke jött ki, aki azt mond, amit akar, és apám is azt mond, amit akar = 1:1

 

 

 

Előzmény: Abraka Dabra (9223)
szf72 Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9224
Én pár napja a Miskolci úton (Zugló) mentem este kb.60-al (kicsit szabálytalanul),mögöttem majdnem egy fehér már nem tudom milyen tipusú autó
kb.1 méterrel mögöttem és folymatosan nyomta a dudát.Én nem értettem mit akar,azt hittem nem vilgát a féklámpám vagy vmi hasonló dologot jelez.Amikor lehetőségem volt rá félreálltam,hogy megnézzem mi lehet a gond,ő meg meg min.80-al elhúzott mellettem.Ennyit a magyar közlekedési morálról.
Abraka Dabra Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9223
Mi volt a jegyzőkönyvben? ez nagyon fontos, mert ők csak arra hivatkozhatnak. még azt is meg lehet próbálni, hogy jöjjenek ki, ésvizsgálják meg még 1x. ha pl. plomba nem volt sérült, ellenörző matrica, stb. akkor igen-igen gyenge lábakon áll az elmű. szerintem kisérd el apádat, és emlegessél az elműnek bíróságot, tv-t, rádiót, fogyasztóvédelmet.
Előzmény: Fürtöske (9216)
cucu Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9222

Én nem erről beszéltem.

Előzmény: Fürtöske (9221)
Fürtöske Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9221

Tegnap délután 16:00 óra, keresztúri elágazás.

Gyalogosoknak zöld, és egyben a kanyarodóknak is.

Az első autó szép csendben megáll, mert mennek át gyalogosok.

A negyedik autó csak azt látja, hogy a lámpa zöld, a kocsik állnak - ráfexik a dudára, kihajol az ablakon, és anyázik, hogy miért nem mennek az autók előtte.

Az első kocsiba a egy hölgy ült, talán észre sem vette, hogy a duda neki is szól.

A második kocsiba egy bajszos, hosszúhajú szoláriumbarna - kézifék be, ajto ki, kiszállás, séta.

Oda ér a harmadik kocsihoz, ahol egy 2 méteres (széltében is) joggingos, kopasz úriember - kézifék be, ajtó ki, kiszállás, séta együtt ....

Dudálós barátunk - nyak behúz, ablak fel ezerrel fosás a maximumon....

Hogy miről beszélgethettek, azt nem tudom, mert nem hallottam, és nem is tartott sokáig, ráadásul még onnan messziről is eléggé egyoldalú beszélgetésnek tűnt.

 

Szép csendben elkanyarodtak a következő lámpaváltásra.

 

Ennyit a dudálásról. S ajnos néha bizony szükség lenne a duda használatára, de az emberek többsége akkor használja, amikor éppen a legkevésbé kellene, sokan pedig azért kerülik a használatát, mert manapság képesek többen félreérteni (soxor nem ok nélkül), ha a mögöttük lévő kocsi valamiért dudál.

 

Előzmény: cucu (9220)
cucu Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9220

Bárhogy is van, nekem az a véleményem és tapasztalatom, hogy egy jól időzített dudálással vagy csak "pöccintéssel" tragédiát lehet megelőzni. A dudának pszichikailag döntő szerepe van.

 

Tavaly történt, hogy a Baross-Vörösmarty sarkán elütöttek egy 11 éves fiút, mert átszaladt a buszhoz. Ha lett volna valaki, aki "bevállalja" a rádudálást, még most is élhetne. Tehát egyáltalán nem tartom helyes gondolkodásnak, ha elítélik a duda használatát. Megfelelő időben, kellő helyen igen is élni kell a dudálás lehetőségével!

Persze, kultúr népeknél -ahol az autós és a gyalogos egyformán az élet elsöbbségét tartja szem elött- ott nyílván alig van szükség erre, de azért náluk is adódnak helyzetek.

Az megint csak magyar mentalitás, hogy a piroson áthaladó gyalogosokat szinte el akarka ütni az autós, pedig még az ökör is megáll, ha akadályt észlel, mégha neki is mehetne...

Előzmény: Okezsoke (9214)
Srábel Balambér Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9218
Nem tudom, milyen lesz, talán olyan, mint az az út, ami a rákoshegyi állomás déli oldalán húzódik végig (Szabadság útja?), és tavaly csinálták meg, mivel ugyanannak a nagy, központi budapesti útfelújítási programnak a része, csak erre az évre esik. Ezt a programot egyébként elég alaposan lekommunikálták a Budapest (aminek a másik fele hirdetési újság) cimű újságban, a helyi lapok pedig egyenesen véresre vesézték a t(h)émát :-). Ezen sajtótermékek közös tulajdonsága, hogy a postaládáinkban találhatóak, és hogy ingyenesek. Én meg vagyok olyan hülye, hogy át is lapozom azokat, mielőtt betenném a szelektív hulladékgyűjtésbe. (Persze a politikai marketing részeket gondosan átugrom.)
Előzmény: Fürtöske (9213)
Okezsoke Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9217
:(
Balhét kiverni, parasztokat elküldeni a pitsába.

Majd közöld légyszíves, hogy hogy ment az ügy, kíváncsi vagyok.
Előzmény: Fürtöske (9216)
Fürtöske Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9216

Érdekesség (bosszúság).

 

Tavaly októberben az ELMÜ-től kijött egy jóember egyedül. Megnézte a villanyórát. Megjegyzéseket tett arra, hogy a dobozba konnektor van (az ELMÜ emberei szerelték oda apám kérésére, amikor utoljára órát cseréltek).

Majd azt mondta apámnak, hogy az egyik kismegszakítónál szennyeződések vannak, ezért azt elviszi. Le is cserélte, majd egy jegyzőkönyv-félét iratott alá apámmal, hogy a kismegszakítót elvitte. Ezután mindenre műanyag burkolatot rakott.

Nem sokkal ezután apám kapott egy levelet, hogy februárig megfigyelés alatt mérik a villanyóra állását.

Februárban apám betelefonált, hogy most akkor mi van, mire vélje ezt az egészet?

Azt mondták neki, nem kell foglalkozni vele, csak egy mérés volt.

 

Két napja kapott egy levelet az ELMÚ-től, hogy 75 évesen, megállíthatatlanul reszkető kezekkel lopja az áramot, és megállapítottak 200 000.- Ft hiányt.

Nem csekket küldtek, hanem felkérést, hogy menjen be egyeztető beszélgetésre, mert ha nem megy, akkor az összegnek megfelelő csekket kiküldenek, amit be kell fizetni.

 

Ebben az országban ma már tényleg mindent meg lehet tenni egyeseknek....

 

Okezsoke Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9215
Egy cinkotai útjavítást ismerős vezényelt. Már nem emlékszem, mit mondott, hogy melyik rétegből hágy centimétert hagytak ki, mert az alvállalkozónak csak úgy érte meg, hiszen olcsón kellett pályázni, hogy megkapja a melót...
Előzmény: Fürtöske (9213)
Okezsoke Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9214
Igen erről hallottam.
Londonban is azt láttam, hogy mennek át a gyalogosok a piroson (mellégutca ugyan) és a bekanyarodó autó nem dudál, nem mutogat, megvárja, míg elmennek és aztán továbbmegy. Ja és duda: 1 hét alatt 2 azaz kettő dudaszót hallottam.
Előzmény: Isidorra (9210)
Fürtöske Creative Commons License 2006.03.23 0 0 9213

*reggelt!

 

Kedden véletlen 76-os busszal mentem, és meglepődve tapasztaltam, hogy aszfaltozzák a Cinkotai utat.

Nem jártam arra tavaly ősz óta, mivel vonatozok.

Ez most látvány-aszfalt, vagy megcsinálják rendesen????

 

 

cucu Creative Commons License 2006.03.22 0 0 9212

Nem is kéne -elvileg- Bécsbe menni emiatt, hiszen nekem már '77-ben úgy tanították, hogy a zebrát úgy közelítsem meg, hogy a fékpedál fölött van a lábam! Buszt kerülve mindig gondoljak arra, hogy lesznek akik kilépnek mögüle. Ha gyereket látok a járdán, legyek óvatos, mert a gyerek nem tud felnőtt módjára gondolkodni, nem tud reálisan dönteni!

Ezért nem értem, hogy a "többi", mármint aki nem így közlekedik, hogyan szerezte a jogosítványát.

 

(Bocs, nem öntömjénezésnek szántam a fentieket, de én tényleg ebben a felfogásban közlekedek.)

 

 

Előzmény: Törölt nick (9211)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.22 0 0 9211
Nem kell ehhez, olyan messze menni elég, ha Bécsbe mész, ott is ugyanez van vagy Németországba.
Előzmény: Isidorra (9210)
Isidorra Creative Commons License 2006.03.22 0 0 9210

USA-beli tapasztalat: ha a gyalogos csak megközelíti a járda szélét, az autós lelassít, ha pedig lelép a járdáról( bárhol), azonnal megállnak...ja kérem..hol vagyunk mi ettől...

Itt, mégha kijelölt gyalogosátkelő van, akkor is sokszor gyökerezésig ácsoroghatsz, még valaki "lesz szíves" átengedni.

Előzmény: Okezsoke (9207)
cucu Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9209
"És akkor senki nem beszélt a Ferihegyi út-Pesti út-Csabai út-buszvégálomással cizellált kereszteződéséről, amire naggggyon ráférne egy rendes áttervezés, átépítés, lámpástól, sávfelfestésestől." ... polgármesterestül...
Előzmény: RodrigeZZ (9208)
RodrigeZZ Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9208
Nem!!
Ez egy sima, egyszerű úttorkolat. Ide körforgalmat kiépíteni teljesen felesleges, (hadd ne mondjam "marhaság")pláne, hogy van lámpa. Meg kell csinálni érzékelősre, és rendesen felprogramozni.
Hiretelen helyből, ahová szakmailag is alátámasztható:
Új Köztemető
501 utca- Jászberényi
Kucorgó tér
Rákoshegyen a Helikopter-Lőrinci-Szabadság torkolat/kereszteződés.

És akkor senki nem beszélt a Ferihegyi út-Pesti út-Csabai út-buszvégálomással cizellált kereszteződéséről, amire naggggyon ráférne egy rendes áttervezés, átépítés, lámpástól, sávfelfestésestől.

R.
Előzmény: Zetke (9204)
Okezsoke Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9207
Ja igen, a kérdésre válaszolva:
Igen.
2 éve jártam kint egy angliai kisvárosban. Az összes valamire való kereszteződés körforgalom. Gyakran 2 sávosak. Szükség esetén lámpával!

Lehet, hogy le kell lassítani akkor is, ha nem jön senki, és egyenesen mennél, de legalább lehet nagyjából folyamatosan haladni. Jó dolog az. Súlyos baleset meg nem tud kialakulni. Kivéve ha valaki állat, de az ellen nem véd semmi.
Előzmény: Zetke (9204)
Okezsoke Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9206
A lámpáról már régen kiderült, hogy szívás. Mivel gondolom a Plus fizette az egész hajcihőt, ki lehetett volna facsarni belőlük csak nem gondoltak rá.

A temetőnél tényleg nagyszerű lenne.
Előzmény: Abraka Dabra (9205)
Abraka Dabra Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9205
vicces. akkor minek raktak oda pár éve lámpát?:) így mulat egy magyar úr? a körforgalmat ha már ott a lámpa, akkor inkább építség meg a temető előtt. na oda nagyon kéne.
Előzmény: Zetke (9204)
Zetke Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9204

Sziasztok!

Idézet a Polgármester fórumáról:

"Részmegoldás ugyan, de napjainkban mindent megteszünk annak érdekében, hogy Kőbányával közösen kieszközöljük a Fővárosi Önkormányzatnál a Jászberényi út - Kozma utca kereszteződésnél a körforgalom kiépítését"

Olvastátok?

Szerintetek ez javít majd valamit a helyzeten?

Okezsoke Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9203
Üdv Neked is! :))

És Illa-berek!! :)
japex Creative Commons License 2006.03.21 0 0 9202
Akkor üdv kolléga ;)
Előzmény: Okezsoke (9201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!