Keresés

Részletes keresés

Feanor Creative Commons License 2001.02.04 0 0 491
miért kell mégis a "feltámadáshoz" az ellenségének a vére, ha úgysem tudja megölni?

Voldemort nagy feketemágus ugyan, de nem jelenti azt, hogy nagy a szaktudása is. Hiszen, mint kiderült, elszámította magát, amikor Harryt meg akarta ölni, és a Priori Incantatemmel sem tudott mit kezdeni. Szóval lehet, hogy a "feltámasztásnak" van egy ilyen mellékhatása, hogy a donort nem tudja elpusztítani - és ezt lehet, hogy V. nem tudta.

ha ez az elmélet igaz, nem csak Voldemort nem képes megölni Harryt, de Harry sem lesz képes megölni Voldemortot.

Hm... Azt akartam írni, hogy miért, hiszen csak Voldemortban van Harry vére, Harryben viszont nincs Voldemort vére. Aztán meg rájöttem, hogy nem stimmel: hiszen Voldemortban csak Harry vére van... Hát, tudja a fene. De az sem biztos, hogy muszáj, hogy közvetlenül Harry mondja ki rá az Adava Kedavrát (illegálisan, hiszen törvény tiltja :-)). Lehet őt likvidálni másképpen is.

De a másik gondolatom: azzal, hogy Harry a vérét adta, ha kényszer alatt is, megmentette Voldemortot. Tehát, akárcsak Féregfark, Voldemort is a lekötelezettjévé vált. Vagy tévedek?

Más:
Ami még érdekelne, az a Mrs. Figg-vonal. Akinél Harry kis korában vendégeskedett, amíg Dudley szülinapozott. Valaki itt írta, hogy amikor Dumbledore elküldi Siriust, hogy szedje össze a régi csapatot, akkor felsorolja Arabella Figg-et is. És erre a megfigyelésre állítólag Rowling sokat sejtetően mosolygott... Vajon ebből mit lehet kihozni? Összefüggésben van ez azzal, hogy Harrynek vissza kell mennie a Privet Drive-ra? Érdekes lehet egy-egy, a muglivilágba beépített varázsló működése... Én is körülnézek majd a környezetemben... :-))

Előzmény: Josephus Lupus (489)
Josephus Lupus Creative Commons License 2001.02.04 0 0 490
Bocsi, az előbb Feanor(476)-ra válaszoltam.
Előzmény: Josephus Lupus (489)
Josephus Lupus Creative Commons License 2001.02.04 0 0 489
Szerintem ez egyáltalán nem rossz ötlet... de akkor miért kell mégis a "feltámadáshoz" az ellenségének a vére, ha úgysem tudja megölni?

Másrészt, ha ez az elmélet igaz, nem csak Voldemort nem képes megölni Harryt, de Harry sem lesz képes megölni Voldemortot. Ez viszont egy ördögi körbe fullad itt, akkor pedig minek is próbálkoznának azzal, hogy megöljék egymást?

Mindenesetre érdekes felvetés, és mindaddig izgalmas, amíg Voldemort rá nem jön... de utána mi lesz? Kidolgoz valami főzetet, hogy megtörjön a varázs? Vagy annyira kétségebeesik a Harryvel való véget nem érő sikertelen harcban, hogy inkább megöli magát, hogy az addigra általa már szívből utált Harry is haljon vele?

Én azon gondolkodtam, és azt hiszem olvastam is itt, az azonos pálcák kapcsán (megemlítve a kígyónyelv-tudást is), hogy nem lehetséges-e, hogy valamiképp rokoni szálak fűzik össze őket? Nem mintha ez számítana valamit... bár ki tudja. Viszont akkor Voldemortban már meg kellett lennie a családi vérnek. Vagy éppen ezért kellett neki Harry vére? Hogy a családi vértől felerősödjön?

Hmm. Elgondolkodtató.

Előzmény: Törölt nick (473)
Faxni Creative Commons License 2001.02.03 0 0 488
Sőt, belülről is bomlaszthatja, gyengítheti. Szerintem nem fog jól járni vele hosszú távon, még ha ellenkezőleg gondolja is most. Az életerejét visszaadta, de a varázserejét korlátozhatja, pl. ha Harryt akarja majd levarázsolni a színről, érhetik meglepetések.
Legalábbis remélem...:))
Faxni
Előzmény: Törölt nick (487)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.03 0 0 487
Nem arra gondoltam, hogy megtér. Inkább rra, hoy az ami segít Harrynek, az nem feltétlenül lesz hatásos V.-nél. még akkor sem, ha H. megérintése fájdalmatlanná vált a számára. Max. ennyi plusz hatást tudok elképzelni.
hoppaaa Creative Commons License 2001.02.03 0 0 486
Miért pont most álljon át Dumbledore, ha a megelőző Voldemort-érában sem tette? Teljesen logikátlannak tűnik.
patronus Creative Commons License 2001.02.03 0 0 485
Az öreg elnevezés alatt ezúttal a főfekete mágust, Voldemortot kívántam megnevezni.
H.Potter Creative Commons License 2001.02.02 0 0 484
Dumbledore nem valószínű, hogy átáll, már a neve miatt sem. Albus asszem latinul azt jelenti: fehér. A fehér mágia pedig ugye a jó mágusok tudománya...
patronus Creative Commons License 2001.02.02 0 0 483
Alkotói szempontból a főgonosz teljes kiiktatása meglehetőst rossz döntés volna, hova tűnne a két pólusú világ, amitől él a könyv? Új letéteményes kellene, az öreg biztosan van annyira minden hájjal megkent, hogy erre gondolt (Meg az írónő is.)
Feanor Creative Commons License 2001.02.02 0 0 482
Vicces lenne, ha Voldemort a "jó vértől" kvázi "megtérne"... :-)
Előzmény: Törölt nick (480)
hoppaaa Creative Commons License 2001.02.02 0 0 481
Viszont Voldemort meg tudta utána érinteni Harryt, ami eddig nem sikerült neki, fájdalom nélkül.
Előzmény: Törölt nick (480)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.01 0 0 480
Szerintem nem feltétlen lesz hatása V.-re Harry anyjának a védőmágiája. Az anyai szeretet nem átadható. Az anya a gyerekét védi, a vértől nem válik Voldemort Harry anyjának a gyerekévé. A vér képezhet kötést kettejük között, de szerintem nem korlátlanul.
patronus Creative Commons License 2001.02.01 0 0 479
Egész egyszerű, ahogy én látom. Ha valakiben van a véredből, nemcsak neki van hatalma fölötted, hanem neked is fölötte. További varázsláshegy opciók.
Hoborc Creative Commons License 2001.02.01 0 0 478
Én is valami hasonlóra gondolok, mint ahogy a vrázspálcák kioltották egymást, így valami ilyesmi elképzelhető a továbbiakban.
Előzmény: Maminti (477)
Maminti Creative Commons License 2001.01.31 0 0 477
Vagy csak elismerése, csendes diadala volt annak, hogy milyen sokáig megvédte az a varázslat Harryt. S még az is elképzelhető, hogy Harry vérének felhasználásával valamilyen következő csiki-csukiba kényszeritette magát Voldemort, amiről még neki sincs tudomása, de Dumbledore esetleg már sejti...
Előzmény: NAR (476)
NAR Creative Commons License 2001.01.31 0 0 476
Nincs nálam a könyv, de úgy emlékszem, hogy csak pillanatra jött elô a diadalmas pillantás, utána elment (mintha eszébe jutott volna egy jó megoldás, aztán rájött, hogy mégsem jó).

Bye,NAR
Előzmény: Feanor (474)
Feanor Creative Commons License 2001.01.30 0 0 474
Ehem... Valami eszembe jutott.
Tudjátok, az a diadalmas pillantás Dumbledore szemében, amikor Harry mondta, hogy Voldemort lenyúlta a vérét.
Ha elvetjük azt a kevéssé rokonszenves variációt, hogy Dumbledore is hunyó lenne, akkor nem lehetséges, hogy a diadalmas pillantás az annak szólt, hogy Harry ezáltal kikezdhetetlen lett Voldemort által? Hiszen most már az ő vére van benne, és hátha a varázslóvilág törvényei szerint (mittomén, de nem kizárt) senki nem pusztíthatja el (nem képes elpusztítani) a saját vérét...
Vagy ez így nagyon nagy marhaság?
Előzmény: Törölt nick (473)
patronus Creative Commons License 2001.01.30 0 0 472
Bocs, egy "én"-nel több van, mint kéne.
patronus Creative Commons License 2001.01.30 0 0 471
Sziasztok! Egy ideje már baglyot küldtem megfigyelési célzatból -- üzenet nélkül egyelore -- és most elérkezett az Abszol Út pillanat, hogy valamit hozzátegyek. Az édesanya halála kapcsán én az a varázslat is eszembe jutott, amit a Boszorkányszerelem címu kellemesen limonádé, de varázsos filmben láttam. Teória: a varázsló képességu gyerekeknek egy éves korukban keresztapát választanak, ekkor dol el, hogy fekete vagy fehér mágiát tanulnak majd, vagy elveszik tolük varázslás képességét egy emberkeresztapával... Ha az emberkeresztapa nem megy, a boszorkány saját élete árán muglivá válthatja a gyereket. Talán lesz majd valamilyen egybeesés a cselekmény további kibontásában.
Előzmény: Törölt nick (467)
Feanor Creative Commons License 2001.01.29 0 0 470
Kíváncsi vagyok, Dumbledore megsúgta-e már Rowlingnak... :-)
Előzmény: hoppaaa (469)
hoppaaa Creative Commons License 2001.01.29 0 0 469
Igen, ezt próbálom feszegetni oldalak óta. Dumbledore tudja, azt mondta Harrynek, hogy majd elmondja neki, ha már felkészült lesz rá... Mi meg csak találgathatunk, és fúrja az oldalunkat még évekig :(
Előzmény: Faxni (464)
Mary Lennox Creative Commons License 2001.01.29 0 0 468
Egyelőre azt hiszem inkább mugliként. De a későbbiekben még rengeteg dolog kiderülhet rólam.
Tegnap például a boltban valaki betolakodott elém a sorba, aztán ráborultak a polcról a papírzsepik. Lehet, hogy önkéntelen varázslás volt :)))
Egyébként én úgyis a gyakorlati tanár szeretnék lenni, de azért néha segíthetsz.
Meleg kollegiális üdvözlettel: MARY
Előzmény: Maminti (466)
Maminti Creative Commons License 2001.01.29 0 0 466
Kedves Kolléga, én szívesen benne vagyok, a gyakorlati és elméleti órák közti felosztásban. :) Vállalom az elméleti foglalkozásokat. Mugliként vagy boszorkányként kívánsz tanítani?
Előzmény: Mary Lennox (441)
cukorbogar Creative Commons License 2001.01.29 0 0 465
Eloször is a pálcával kapcsolatban: valószínu, hogy tényleg akkor jogosult valaki pálcára, amikor elkezdi a tanulmányait a varázslóképzoben. Hagrid pálcáját is akkor törték el, amikor kicsapták/eltiltották a varázslástól. Csak az használhatja, aki mindent rendben megtanult (leéretségizett :). Tehát Ron örökölt pálcája nem túl szerencsés.
Azt hallottam, hogy pont az Azkaban foglya volt a szerencsés könyv, ami megriasztotta azt az igazgatót, vagy kit. Amit nem csodálok, szerintem az a legdurvább, de a legjobb is (nekem az tetszett a legjobban).
Előzmény: nessy (458)
Faxni Creative Commons License 2001.01.29 0 0 464
Hirtelen jutott eszembe, nem úgy volt, hogy Voldemort nem is Harry szüleit akarta megölni, hanem direkt Harryt és a szülei védeni próbálták, ezért haltak meg? Szóval nem ők voltak az elsődleges célpont. Vagy tévedek? Ha nem tévedek, akkor viszont mit tudott V. Harryről, ami miatt meg akarta gyilkolászni? Vagy valami elkerülte a figyelmemet?
Előre is köszi, ha tudtok segíteni.
Faxni
EbiHall Creative Commons License 2001.01.29 0 0 463
Ron mackójához meg annyit, hogy szerintem ugyanaz történt, mint Harry-vel gyerekkorában, és valszeg mint minden varázslógyerekkel. Irányíthatatlanul tör ki belőlük a varázserő, mikor indulat feszül bennük. Azért, mert sikerült véletlenül egy átváltoztató varázslatot létrehozni, mikor a suliban kellett tanulniuk, fogadok, hogy ugyanúgy szenvedett vele, mint a többiek.
Előzmény: Feanor (439)
Feanor Creative Commons License 2001.01.28 0 0 462
Ne szólj - maradjon mementónak! :-)
Előzmény: python (461)
python Creative Commons License 2001.01.28 0 0 461
OFF

Szia te kis témaromboló! Mire jó, hogy az ilyen megnyilvánulásaidat a fórumba ereszted? Látom, sokat ártott neked a chat, mert ott kb. ez a hangnem. A fórumokat archiválni szokták!

Gondolkozz el ezen!

Bocs midenkinek, majd szólok a moderátoroknak, hogy töröljék ezt az ordibálást és a reakciómat rá.

Előzmény: nessy (460)
nessy Creative Commons License 2001.01.28 0 0 460
HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!
Ír valaki most rajtam kívül???
nessy Creative Commons License 2001.01.28 0 0 459
Szerintetek Fleur tényleg a Roxfortban fog tanítani?

Azért már ideje lenne, hogy ne körözzék Siriust, hiszen ártatlan!!!!!!!

Dumbledore megmagyarázhatná!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!