Keresés

Részletes keresés

martinaxe7 Creative Commons License 2018.04.15 -1 0 36738

Igazán büszkék lehetünk az erős zsidó és cigány kulturális életre Budapesten

 

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.15 -1 0 36737

Külföldi nyelvek közül először héberre fordították le   a Himnuszt

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.15 -1 0 36736

szegény büszke angoloknak nemcsak  a királynőjük német,de a férje Fülöp herceg is német  családból származik

A lemondott  VIII. Edward  titkos megállapodást kötött a nácikkal a 2 h alatt, ha  győznek a nácik,akkor visszahelyezik Edwardot  a trónra, hosszadalmas levelezést folytatott E. a nácikkal, a világháború után  a királyi család mindent elkövetett, hogy visszaszerezze ezeket az iratokat, többször utaztak emiatt szakértők német földre,égül sikerült visszaszerezni  a  leveleket, amiket azon nyomban elzártak Windsorban a királyi család  magánlevéltárába, és kb senkinek nem adnak engedélyt az iratok tanulmányozásra és még  100 évig titkos iratok maradnak ezek

Marvinka Creative Commons License 2018.04.15 -1 1 36735

A mai Izrael egyik legfontosabb törvénye, a hazatérési törvény szándékosan a lehető legszélesebben értelmezi a zsidó fogalmát: a bevándorlási jog érvényesítéséhez elég egyetlen zsidó nagyszülő.

 

Ugyanakkor Izraelben polgári házasság nincs, a vallási házasságot pedig az ortodox rabbitanács csak halachikus értelemben zsidónak tekintetteknek (mindkét szülő elfogadottan zsidó) engedélyezi. Ez rendszeresen komoly visszhangot kiváltó következményekkel jár.

Előzmény: martinaxe7 (36732)
dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.15 0 0 36734

Az utókor megítélése nem egységes Kasztiliai  Izabella személyét illetően. A spanyolok szemében az egyik legnagyobb uralkodó volt,  csatáit rendre a csatamezőn és nem a szobájából vívta. Ő és férje egyesítették Spanyolországot, és egy erős, központilag irányított  országot hagytak maguk után. És politikailag is ügyes döntéseket hozott. 

Ugyanakkor az ő ötlete volt az inkvizíció, az emberek elevenen történő elégetése, országából a zsidók és mórok kiűzése.  Számára az egységes birodalomba nem fért bele a kisebbség, mert ezzel állandó bajok jártak volna.

http://moravcsikandi.cafeblog.hu/2018/04/14/a-kiralyno-aki-sosem-furdott-kasztiliai-izabella/

Kód 001 Creative Commons License 2018.04.15 -1 1 36733

"valamint a magyar társadalmi többségtől való elkülönülés büszke tudata. "

 

Kis emlékeztető: az egész világtól való elkülönülés ostoba tudata.

 

"http://zsido.com/miben_kulonbozik_a_zsido_gyermek_az_osszes_mas_nep_gyermeketol/

 

stimmt

Előzmény: martinaxe7 (36732)
martinaxe7 Creative Commons License 2018.04.15 0 0 36732

A magyar zsidóság jövője elvileg az oktatási intézményekben van, ám ezzel kapcsolatosan is le kell szögeznünk igazságokat: ezek sorsa jól modellálja a magyar zsidóság működését. A kíváló magyarországi zsidó óvodákkal (Benjamin, Gan Menachem) ellentétben a zsidó iskolák többsége már nem tölti be a hozzájuk fűződő pozitív elvárásokat, illetve azokat, melyek a kommunista-szocialista hatalom összeroppanása után keletkeztek. A liberális budapesti zsidóság által alapított Lauder iskola zsidósága erősen problematikussá vált, az a nem zsidó zsidó közeg, melyből évtizedeken keresztül merítkezett, maga is elvékonyodott, ezzel a zsidóság és a nem zsidóság közti határvonalak is elmosódtak. Az iskola jelenlegi vezetése ingadozik egy elitiskola megteremtése és egy „zsidó” iskola célkitűzése között, nem világos és követhető szempontok (zsidóság? „nevelhetőség”? financiális támogatás reménye? stb.) szerint zajlik a leendő tanulók kiválasztása és megtartása egy olyan korban, amikor minél inkább megrohanják az intézményt az állami oktatásból „menekülő” és alternatív iskolát kereső jómódú (és főleg nem zsidó) elitcsoportok.

 

Ezeknek az elitcsoportoknak a számára a zsidóság (vallásoktatás, héber nyelv stb.) nem annyira fontos, mint a jó budai levegő és az együvétartozás, valamint a magyar társadalmi többségtől való elkülönülés büszke tudata. Ezek semmilyen szempontból sem szerencsés fejlemények, hiszen a nem végiggondolt és egyértelmű oktatási alapok és a tehetős budapesti elit igénye együtt dejudaizálja az iskolát úgy, hogy közben azért tudatosan és tudattalanul fenntartja és megerősíti a távolságot a magyar társadalmi valóságtól. A Hitközség egykoron oly híres gimnáziuma is problémákkal küzd, de teljesen másfélékkel. A Scheiber a más iskolákat elhagyni kényszerülő diákok mentőhajója lett, amelyért amúgy csak tisztelet jár neki (hiszen társadalmi integráló szerepet vállal magára), ám úgy tűnik, hogy ehhez nincsenek meg a szükséges anyagi és szakmai feltételek, melyeket pedig a Mazsihisznek biztosítania kellene. A Wesselényi utcai ortodox iskola sajnos válságba került, lecsökkent az iskolai pedagógai közösség fenntartásához szükséges gyereklétszám, a budapesti ortodoxia létszámproblémákkal küzd.  Egyedül az EMIH (Habad) intézményrendszere, a nemrégen alapított általános iskolája és gimnáziuma profitálhat ebből a zsidó oktatási válságból, akik (anyanyelvi héber oktatást is folytatnak) ügyesen ötvözhetik a zsidó és a nem zsidó (modern oktatási) szempontokat. Ugyanakkor a magyarországi ortodox oktatási intézményekkel kapcsolatosan az a helyzet, hogy ezt a bővülést csak akkor tudják teljes egészében megtapasztalni a jövőben, ha a halachikus elvárásokat rugalmasan kezelik.

 

A nem-zsidó zsidóságot nem kellene már képviselni, arra vannak más alkalmasabb formációk. Zsidó zsidóságot kellene teremteni, ám egyben a modern világ és az ország részének maradni. Ez a zsidó jelen és a zsidó jövő programja Magyarországon.

http://www.szombat.org/politika/a-nem-zsido-zsidosagot-nem-kellene-mar-kepviselni

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.15 0 0 36731

Gulyás Márton

Anyja Gurmai Zita

Az MSZP tagja és a józsefvárosi szervezetének alelnöke volt.[4] 2014 augusztusában[5] kilépett a pártból.[6]

A helyi képviselő-testület – a szocialisták javaslatára[1] – a Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjának delegálta,[5] ahol 2008 óta ingyen dolgozik

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36730

  Lukácsi  volt  az egyik szónok  a tüntin.

Végignéztem az ATV-n, hogy legyen min röhögniNem tudom, miért kell azon rugózni, hogy más választási rendszer kell. A jelenlegi szavazati aránnyal szinte bármelyik másik országban alkalmazott rendszer szerint is győzött volna a Fidesz. Az angol rendszer szerint viszont 80% fölött lett volna az arányuk, akkor még kevesebb ellenzéki jutott volna a parlamentbe.

 

Hát milyen diktatúra ahol lehet így tüntizni???

Előzmény: karacsányi (36728)
Kód 001 Creative Commons License 2018.04.14 -1 1 36729

Igazi sorstalan

Előzmény: dzsonivir. (36725)
karacsányi Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36728

Nagyon élelmes teremtés!

Ő az útkereső?

Előzmény: dzsonivir. (36725)
Kontrolisto Creative Commons License 2018.04.14 -7 0 36727

Az Orbán kormány küldte ki Izraelbe  a Kőrösi Csoma Sándor Program keretében, így hat hónapon keresztül foglalkozott Tel-Avivban az izraeli magyarok közösségszervezésével.

Előzmény: dzsonivir. (36725)
karacsányi Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36726

Hát ez az, -

 kétezer év után rájöttek a mitosz gyártók, hogy a Jézus jelenséget elbaltázták anno, rossz úton jártak, már nem lehet törölni, ezért kitalálták, hogy úgy lehet uralni a helyzetet, ha zsidó belügyet kreálnak belőle, Jézus zsidósításával, és ehhez pásszol a Jesua/Josuah zsidó név.

És ha valaki a Károly Bibliát hozza fel bizonyságul, hogy mindenütt Jézus szerepel, -

azt mondják félrefordították - És ez a kódexekre is érvényes, misekönyvekre, -

És letagadnak minden talmud vonatkozást, azzal, hogy az hamisítvány.

Relativizálás és totális tagadás!

Előzmény: liahaa (36718)
dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36725

Lukácsi Katalin

magyar közéleti szereplő, aki azzal vált országosan ismertté, hogy kilépett a KDNP-ből a lex CEU-ügy miatt.

 

Lukácsi Katalin 1987-ben született, Jászjákóhalmán töltötte gyermekkorát. Szülei baloldali beállítottságú és vallástalan emberek[1]. Lukácsi végzettségei szerint katolikus hitoktató, történész és zsidó közösségszervező

 

Azzal is felkeltette a figyelmet, amikor bejelentette, hogy 2017. július 8-án részt vesz a Pride-on.[8]---------

 

 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Luk%C3%A1csi_Katalin

 

 

Vallástalan,baloldali  szülők gyereke katolikus hitoktató KDNP-s lesz, majd zsidó közösségszervező és részt vesz a  Pride-on.

Ez nekem tömény

Supremes Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36724

Sauva Tov

 

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36723

"Kizárta egy esetleges választási csalás lehetőségét Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke, volt SZDSZ-es és Soros alapítvány munkatárs az ATV Csatt című műsorában.Nagyon-nagyon nehéz egy választást elcsalni. Ehhez emberek százainak kellene bevonva lenniük a rendszerbe. Egyszerűen maga a mechanizmus olyan, hogy ezt nem lehet megcsinálni.
Körülbelül 500 ezer embernek a szavazatát kellene valamilyen módon megváltoztatni. Szerencsére ez a rendszer erre alkalmatlan – fogalmazott Horn."

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36722

Hahaha

 

Nem  jött össze a tüntin a beígért tömeg

Süket duma. Majdant szeretnének, de nem lesz.
A következőket ígérték:
-lebontják a kerítést, szociális lakásokba és üres magántulajdonú lakásokba telepítik a megszállókat
-eltörlik a rezsicsökkentést
-eltörlik a családtámogatási rendszert
-eltörlik a CSOK-ot
-eltörlik a diáktámogatási rendszert
-többsávos adó; általános ingatlanadó és általános vagyonadó
-az iskola fenntartó az önkormányzat lesz, megszűnik az ingyen tankönyv, iskolabezárások
-leállítják Paks 2-t, leállítanak minden beruházást
-mindenkit bebörtönöznek, a Fidesz szavazóit is
-akasztást, sortüzet, a hulláink teherautókra dobálását ígérték
-eltörlik a kettős állampolgárságot
-teljes káoszt ígértek (Gyurcsány)
Egyetlen egy kampányukra sem tudtakl tömegeket megmozdítani, egymást kényszerítették visszalépésekre. Stb., stb.
Csodam hogy még az apolitikusokat is felébresztették? Csoda, hogy az eddig MSZP-s szomszéd is a kormányra szavazott?
Azt mondta, hogy azért, mert nem akar migránsokat, gondol az unokáira, valamint azt, hogy a 30 év alatt ők kormányoznak a legjobban. Pont.

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36720

http://www.blikk.hu/aktualis/politika/sallai-robert-benedek-nekiment-hadhazy-akosnak/lpvpcjh

 

 

 

 

 

Sallai R. Benike  akkora    sallert kervet  le Hadházynak,hogy az agyrázkódást  kapott

liberális demokrata Creative Commons License 2018.04.14 0 0 36719

A SOROS-BIRODALOM KÁOSZT AKAR MAGYARORSZÁGON

 

Addig tart a szombaton kezdődő tüntetéssorozat, amíg a kormány nem enged a követeléseinknek – ezzel fenyegetett a Kossuth téri megmozdulás egyik szervezője.

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36717

Heller Ágnes: Minden fideszessel szemben csak egy jelölt lehetett volna

 

Ő már a választások előtt megmondta: minden fideszessel szemben csak egyetlen jelöltre van szükség. Nincs más útja a győzelemnek. Igaza lett

dzsonivir. Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36716

Holnap tüntiznek  Soros Gyuri bohócai.

 

Májusban  lesz 89   Heller Ágnes

Most a Hírtv-ben osztotta az észt  Kálmán   Olga    műsorában

Magyar nagyasszonyok ,ha találkoznak..

https://www.youtube.com/watch?v=jiK33AthwhA

sat-tellik-a Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36715

Bízhatunk benne, hogy minden megmozdulást Hamiszászlós műveletként hajtanak végre, mint puccsrániában, és a SEFTES nem hívhat ide sem orosz, se izraeli segítséget, bár a polgárháború még nincs kizárva?

Előzmény: Csalódott LMP-s (36714)
Csalódott LMP-s Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36714

Nem szeretnék neonáci szabadcsapatokat látni, Budapest belvárosában, de sehol Magyarországon!

 

http://www.origo.hu/itthon/20180412-gulyas-marton-soros-rohamosztag-torni-zuzni-akarnak-pesten-ok-gyujtottak-fel-hamburgot.html

 

 

Ez borzalmas!

 

Európa segíííts!

Előzmény: liberális demokrata (36694)
sat-tellik-a Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36713

A talmud már rég állást foglalt Jézus megitélésében, becsmérlő kifejezésekkel élve.

Izrael politikai mítoszainak bebetonozásakor akartak szabadulni az Istenfiui gyilkosság vádjától, és kerülték Jézus nevének említését. És jött az ötlet, zsidó néven kell zsidósítani Jézust, kisajátítani életét és halálát. Mondván zsidó belügy.  Az amerikai Biblia Múzeum létrehozásakor, sürgető, Jézus új bemutatása, mint messiás, mint áldozati bárány, aki a zsidók  bűneinek pészach ünnepi áldozataként, akarta a kereszthalált, amolyan bűnbakként, és ebben segítették őt Júdás és Saulus. 

Előzmény: karacsányi (36711)
sat-tellik-a Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36712

Egy kérdés: miért gyógyítanak Jézus nevében az ATV műsorában, az 500 clubban?

Előzmény: karacsányi (36711)
karacsányi Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36711

Szerinted nem autentikusak a gnosztikusok írásai?

Tamás evangliumát nem hitelesítette az izraeli tudományosság?

Előzmény: Eklatáns Béla (36708)
karacsányi Creative Commons License 2018.04.13 0 0 36710

Éppen erről beszélek, s zsidók momentán Jóshuahnak nevezik Jézust, no és?

Nem perdöntő, mit sem számítana, ha nem akarnák előírni másoknak, hogy milyen néven illessék?

Téged nem zavar, hogy az új testamon tanúi miként nevezték, -  Péter, Tamás, András?

Máté, Márk, -

Saulus Jeruzsálemben Ap.cse.9. 26.27. Nagy bátorsággal tanított Jézus nevében.

Szóval az általad javasolt név, nem oly gyakori, mint a názáreti Jézus, -

és ezen el kellene gondolkodnod, hogy az Újszövetség evangelistái, miért ragaszkodnak egységesen a Jézus névhez?

Persze nem lenne szokatlan, ha a farok akarná csóválni a kutyát?

Tsak a szokásos beütés, - ugye tafko?

Előzmény: Eklatáns Béla (36709)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.04.13 -1 0 36709

"Jézus nevét megőrizték a koptok, egyiptomiak"

 

 

Sőt az arabok, a zsidók, a cigányok, a kínaiak meg az indiánok is. És...?

:-)

Előzmény: karacsányi (36707)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2018.04.13 -1 0 36708

"Lásd Tamás evangélium."

 

 

Önkényesen titulálod ép a Tamás evangyeliomát hitelesnek...

:-)

Előzmény: karacsányi (36707)
karacsányi Creative Commons License 2018.04.13 -1 0 36707

Jézus nevét a galileai, samariai tanítványai jegyezték fel, Lásd Tamás evangélium. Nyilván ők ismerték nevét, hiszen közöttük élt. Jézus nevét megőrizték a koptok, egyiptomiak, az utóbbiaknál nem rég fedezték fel, hogy félrefordították Jezus nevét. Jesszusom, mondja a magyar szólás-mondás. 

Előzmény: Eklatáns Béla (36703)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!