Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138699

Ezt leírnád úgy, hogy én is értsem, mert elvesztettem a fonalat. Akkor most egyetértesz Figyelget kollégával, vagy nem?  Mi, mit okoz??

 

Előzmény: Kaqkk10.1 (138693)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138698

Szerintem szovjet barackból nem érdemes, kivéve ha 100 forint alatt van a kilónkénti ára.

Előzmény: Deniel17 (138688)
foxrudi Creative Commons License 2017.06.14 0 3 138697

Hát ez rossz oldala volt a példának.Már a szélsőségek felé haladva.

Ha 5 horgász közül csak egy fog egy gébet,már megérte a többihez képest.

  Nekem sem 1 deci lett,hanem 7liter. :)

 Mi daráljuk géppel ezeket egyébként.A reszelőt meg hagyjuk a konyhafiókban,vagy a satupadon. :)

Előzmény: öreg_néne_b (138696)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138696

Attól, hogy az ember hobbiból csinálja, nem biztos, hogy megéri. Hogy a horgászós példádnál maradjunk, ha az ember bőrig ázik és közben kockára fagy és fog egy gébet, akkor nem érte meg. Nem a géb piaci ára miatt (az nincs neki), hanem a ráfordított idő, az elszenvedett kellemetlenségek nincsenek arányban az ujjnyi halacska fogásának élményével.

 

Én reszeltem már tormát. Nem egy mázsát, csak negyed kilót. Taknyom, nyálam egybefolyt közben. Nem tudom, hogyan lehetne rávenni a cefrézésére...

Előzmény: foxrudi (138686)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 2 138695

Meg volt az elfoglaltságom.Szedtem Vadmeggyet,kb ...20Kg. Nem volt egyszerű szedni sem de feldolgozni sem. Túl vagyok rajta és már hordóban van beoltva mag nélkül.A pirinyó magok kiszedése is feladta a leckét...de megoldottam azt is mert anélkül cefréztem be. 1-2 fotó a kicsi Vadmeggyről ami igen kevés gyümölcshúst tartalmaz...tömítés a gázpalackhoz való!

KGPista Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138694

Sziasztok! A közel jövőben főzök egy kis faeper pálinkát. Van egy kis eperfakockám is. Szerintetek mennyi ideig ideális eperfakockán áztatnom a pálinkát? Van még tavalyról egy pici eperpálinkám amin rajta felejtettem a kockát. Szerintem fasza de lehet, hogy ezt csak én érzem így....

 

Kaqkk10.1 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138693

A kisózás termodinamikai feltétele az, hogy kapjunk egy olyan anyagot, melynek a rendszerbe való adagolása, megteremti a kisózandó komponens túltelítettségének az elérését,azaz a bevitt oldott alkálifém sok kiszorítják az kozma olajat-opál  illetve ha olyan mennyiségben vannak jelen akkor kiválik a Ca Mg karbonát só- pehely.

üdv.:

K

Előzmény: Figyelget (138387)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.14 0 1 138692

Elég, ha a főzés előtt választod el a magtól. 

 

Előzmény: kramoto99 (138691)
kramoto99 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138691

Most száraztam le kézzel úgy 70 kiló cseresznyét. Festékkeverővel pépesítettem, szépen kimagozta.

Ha kérdezek  vagy előbb írod, hogy a festékkeverő le is szárazza, jól jártam volna időnyerésben:)

 

Kérdezek is:)

 

Erjeszthetem magon a cseresznyét és magnélkül főzöm, vagy már erjedésnél se legyen benne a mag?

Előzmény: Figyelget (138690)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.14 0 1 138690

A konkrét válasz: én kézzel szoktam. 

De nekem nincs is ennyi soha. :)

Mivel magozod, pépesíted? 

Ha festékkeverővel, az leszárazza Neked. 

Előzmény: derbigp1 (138687)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138689

Ha van lehetőséged, inkább várj a jól bevált fajtákra. 

Valamelyik nap volt említve a kajszis topikban, hogy nem az igazi. 

Előzmény: Deniel17 (138688)
Deniel17 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138688

Auróra fajtájú kajsziból érdemes pálinkát főzni?

derbigp1 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138687

Hello 

Cseresznyét ,hogy szoktátok leszárazni ?

Mert van olyan 300/kg kézzel sose végeznék 

foxrudi Creative Commons License 2017.06.14 0 2 138686

Mind iható,egy sem méreg!Ismerek én olyat is,aki a konyakot meg nem inná.

 Megéri e a ráfordítást....? Attól függ milyen szemszögből nézzük!!

 Hobbi,és kísérletezés!

 Mi nem az eladom hogy pénzemnél legyek kategória vagyunk.

 Értékelem az ilyet,ez olyan mint amikor a horgásznak azt mondják,mennyit fizetsz botokért,felszerelésért,engedélyért.....megéri?A piacon megveszem oszt jóvan!

  Szóval megéri,mert hobbiból csinálja az ember.

Előzmény: öreg_néne_b (138683)
körte51 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138685

Szép munka!  Valószínű,hogy csak az én felfogásomba nem fér bele, hogy minek így túlbonyolítani egy egyszerű dolgot!

Előzmény: 1zsakkrumpli (138677)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.14 0 3 138684

Szerintem az ilyen alapanyagoknál ( és mint a hobbistáknál általában) nem a gazdaságosság a fő szempont. 

Ez olyasmi " egyszer ki kell próbálni " érzés. :))

( Mondjuk a torma azért elég komoly lehet. :)) De a gránátalma pl már érdekes.) 

Előzmény: öreg_néne_b (138683)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.14 -1 2 138683

És ezek közül mi iható? Azt már nem is kérdezem, hogy van-e olyan, amelyik megéri a ráfordítást időben, pénzben, munkában...

Előzmény: foxrudi (138679)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138682

Szép repertoár! :))

Legyen olyan, amilyennek szeretnéd, ha úgy lesz, lehet másollak kicsiben. :)

Előzmény: foxrudi (138679)
sogi01 Creative Commons License 2017.06.14 0 1 138681

                                                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (138658)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138680

Az már tuti, hogy nincs jól elkészítve. Mert egy 2"-os csőben forog egy 3/4"- os. A fizika tanár többször  beszélt valami P= F/A izéről, de komolyabban kellett volna vennem.

 

Előzmény: rézműves1 (138670)
foxrudi Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138679

Egy jó ismerősömtől,aki szintén megszállott!

 Ő már csinált Céklából,zöldborsóból,tormából,paradicsomból,zellerből,sárgarépából,gránátalmából,....s ami szem szájnak ingere. :)

Előzmény: Figyelget (138659)
raczno Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138678

Assssztaaaa, ezezez nem lesz semmi...

Remélem azért nem akarod majd okostelefonról vezérelni? :-)

Milyen műszaki magasságokat céloztál meg, ha szabad érdeklődnöm?

Előzmény: 1zsakkrumpli (138677)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.06.13 0 1 138677

Most lettem kész a hűtő automatikaszekrény réz előlapjával, ill. a termosztátok bekötésével, kapcsolók, visszajelzők is majd lesznek.

pacsepa Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138676

Hát sisak az van, de messze nem Rézműves tornya... :-)

Óvatos duhaj vagyok, nem reszkírozok.

Előzmény: öreg_néne_b (138674)
rézműves1 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138675

Ebben igazad van, nem voltam elég figyelmes...egy olyannál tényleg vigyázni kell, több mindenre is...:)...

Előzmény: öreg_néne_b (138674)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138674

Szerinted milyen sisak van a 17 literes gyári főzőn? :D

 

Én ehhez adtam tanácsot...

Előzmény: rézműves1 (138666)
rézműves1 Creative Commons License 2017.06.13 0 1 138673

A félelem jogos lehet, de csak akkor, ha nem hazai gyártású "bakony" Lada ablaktörlő motort használsz...:):):)...

 

...ez mindent kíbír......6V-al, szépen lassan sokáig...

 

...pedig közvetlenül a sisak mögött van...a tartóit ráhegesztettem az üstfedő leszorító karikájára és így egy mozdulattal le lehet venni, ha a cuccost mosogatni kell...igaz a beállítás nagyon "pöcsölős", de a hegesztés után már könnyű...

 

 

Előzmény: raczno (138672)
raczno Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138672

Kicsit féltem, hogy túlmelegszik főzés közben...😆

Előzmény: rézműves1 (138671)
rézműves1 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138671

Ez igen, szép munka...a motor miért került olyan messze?...

Előzmény: raczno (138669)
rézműves1 Creative Commons License 2017.06.13 0 0 138670

..."Az üstben lévő túlnyomással van a bajom, átbugyborékol a / cefre-szimering  /"... 

 

Valami ott nincs akkor jól elkészítve...éppen ma kaptam az infót, a "nagy propelleres" kavaróról...megvolt a próbafőzés is, a szimpla üstöt lehetett "döngetni", leragadásnak nyoma sincs...

 

...15x1mm-es köpenycsőben fut a 10-es tengely...alulra és fölülre, bronz csapágyakat

esztergáltam...az egész így van oldalról bevezetve és ezüsttel beforrasztva...a 6mm-es  oldaltámaszok is rozsdamentes köracélból hajlítva, szintén 40%-os ezüsttel forrasztva...teflonos szilikonzsír bele és szuperul tömít...

 

...a potméteres fordulatszám szabályzóval, finoman lehet adagolni...

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (138598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!