Keresés

Részletes keresés

jootündér Creative Commons License 2010.12.13 0 0 1201

Sziasztok!

 

 Pro1 lámpának előrre bukik a "fejrésze", van valakinek ötlete, mi a probléma?

 

 Szerintem arcüreg és tüdőgyuszira jó a lámpa saját tapasztalat, tüdőgyuszit 3 nap folyamatos lápás kezelés, és tünet mentesen gyogyúltnak nyílvánitott a doki, és én is így éreztem.

 

  Köszönöm a válaszaitokat.

uj tag Creative Commons License 2010.12.08 0 0 1200

sziasztok!

 

kérlek segitsetek!

 nagy a dilemmám lenne egy bioptron lámpa le is alkudtam 35 ezerre, de nem tudom tényleg jó hatással van fájnak a térd izületeim meg néha a sarkam acchillesz in. a kisebbik gyerekem fülfájós. szerintetek használna? azért tipródok mert nem nagyon vagyunk eleresztve anyagilag, és nem akarok befürödni.

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1198

Sziasztok.

 

Megvan a véleményem az összes cégről ha lehet a szélhámosokat cégnek nevezni akik ezeket árulják.Zepter és társaik. Egyre jók, hogy a sok buta örgasszonyt és embert  lehúzzák. Jó üzlet egy lámpa pláne az eladónak aki kb 30-50 E.Ft  keres lámpánkét.

 

Sok haverom dolgozik ezen terméket áruló cégeknél, de legszívebben  leköpném őket.

 

Bartaedi Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1197

Szia!

 

Ha tényleg érdekel, akkor én tudok neked ajánlani különböző megoldásokat! Írj e-mail címemre és ott fogok neked ajánlani! Egyébként a Bioptron lámpát is jóval olcsóbban tudom adni, mint más!

barta.edina@freemail.hu

Előzmény: berobi1 (1195)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2010.11.19 0 0 1196

Többszázezerért kb. ugyanannyit használ, mint egy 1-2e ft-os infralámpa. Inkább vegyél azt, ha már annyira lámpázni szeretnél.

A maradékból meg utazzatok el valami melegebb égtájra. :-)

 

 

Előzmény: berobi1 (1195)
berobi1 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 1195

sziasztok!

 

azt szeretném kérdezni, hogy a rendszeresen jelntkező (ősszel) arcüregi és léguti megbetegedésekre jó- e , és ha igen melyik tip. lámpa ajánlott.

gyerekek között dolgozom és az őszi téli megfázásokat egyre sűrűbben elkapom, és már nem merek gyógyszert szedni, viszont a vény nélküli készítmények hatástalanok.

ezért érdekelne, hogy milyen és mennyibe kerül az a készülék amelyi nekem jó lenne?

 

köszönöm

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2010.11.19 0 0 1194

Áthozom ide is:

 

Biovadász   válasz | megnéz | könyvjelző 2010.11.19 13:46:58 © (28305)

No igen, érdekes amikor a csodalámpa ügynökök mindenféle klinikai tesztekre hivatkoznak.

 

Mindeközben a csodalámpa feltalálója amikor meghívták szkeptikus klubba, elmondta, hogy az elmúlt 26 évnyi "kutatás" alatt mindössze 2 (kettő!) állítólagos placebo kontrollált kettősvak teszt zajlott, melyeket viszont nyilvánosan nem publikáltak, a feltaláló az egyiket maga végezte, a másikban pedig segédkezett. Mindkettő csak a bőrregenerációs folyamatot vizsgálta.
Elismerte, hogy a Bioptron lámpa előállítási költsége 5000 Ft. dr. Fenyő Márta elmondta, hogy az árról nem ő tehet, azt a gyártó/forgalmazó szabja meg.

 

Ha rákérdezel, hogy mégis milyen vizsgálatok igazolják a hatásosságukat a következőkre szoktak hivatkozni, mint kettős vaktesztekre, ésatöbbi.

 

1. Durovic A, Maric D, Brdareski Z, Jevtic M, Durdevic S. The effects of polarized light therapy in pressure ulcer healing. Vojnosanitetski pregled (Military-medical and pharmaceutical review, Serbia) 2008; 65(12); 906-12.
2. Monstrey S, Hoeksema H, Saelens H, Depuydt K, Hamdi M, Van Landuyt K, Blondeel P. A conservative approach for deep dermal burn wounds using polarised-light therapy. Br J Plast Surg 2002;55(5):420-6. (2002a)
3. Stasinopoulos D, Stasinopoulos I. Comparison of effects of Cyriax physiotherapy, a supervised exercise programme and polarized polychromatic non-coherent light (Bioptron light) for the treatment of lateral epicondylitis. Clin Rehabil 2006;20(1):12-23.

4. Stasinopoulos D, Stasinopoulos I, Pantelis M, Stasinopoulou K. Comparing the effects of exercise program and low-level laser therapy with exercise program and polarized polychromatic non-coherent light (bioptron light) on the treatment of lateral elbow tendinopathy. Photomed Laser Surg 2009; 27(3): 513-20.

5. Stasinopoulos D, Stasinopoulos I, Johnson MI. Treatment of carpal tunnel syndrome with polarized polychromatic noncoherent light (Bioptron light): a preliminary, prospective, open clinical trial. Photomed Laser Surg 2005;23(2):225-8. (2005a)
6. Tomashuk IP, Tomashuk II. Clinical efficacy of alprostan in combination with "Bioptron-II" rays and iruxol-miramistin in the treatment of the diabetic foot complicated by atherosclerosis. Klin Khir (Ukraine) 2001;(8):49

 

Ha az ember nem néz utána, akkor ez szépen is hangzik, de érdemes azért utánanézni, hogy hogyan is mentek ezek

 


1. Durovic et al 2008: A kontrollcsoportot nem világították meg semmivel, tehát ebből nem lehet a fény polarizáltságának jelentőségére (vagy egyáltalán a fényterápia hatásosságára) következtetni.
2. Monstrey et al 2002: Egyáltalán nem volt kontrollcsoport, értelmetlen kísérlet.
3. Stasinopoulos et al 2006: Nem volt olyan kontrollcsoport, amelyet polarizálatlan fénnyel világítottak volna meg. Az a csoport, amely tornagyakorlatokat végzett, nagyobb javulást ért el, mint a Bioptron lámpával kezelt csoport. A lámpa hatásáról ez nem sokat mond, sőt inkább ellene szól.
4. Stasinopoulos et al 2009: Három csoport volt, az egyiket Bioptron lámpával kezelték, a másik két csoportot más módszerrel. Nem volt eltérés a csoportok között a javulásban. Megintcsak nem mond a lámpa hatásáról semmit.
5. Stasinopoulos et al 2005: Egyáltalán nem volt kontrollcsoport, értéktelen vizsgálat.
6. Tomashuk et al 2001: 9 páciensen történt vizsgálat gyógyszeres kezelés és Bioptronos megvilágítás kombinálásával, kontrollcsoport nélkül. Hasznavehetetlen vizsgálat.

 

Ilnkor szokták még bedobni, hogy a polarizált fényterápiának jól dokumentált irodalma van, Brewster tükör, Finsen 1903 Nobel díj, Dr Mester Endre, Dr Fenyő Márta, Prof Kyra Samoilova stb.

Ezek is jól hangzanak, igaz? Főleg hogy nóbel díj is van közte.

 

Továbbnézve:

 

- A David Brewster-ről (1800-as évek eleje) elnevezett szög (Brewster-szög) a fény beesési szöge, polarizáltsága és visszatükrözése közt állapít meg összefüggést. Az effektus lehetővé teszi polarizált fény előállítását. Semmi köze a gyógyászathoz.
- Finsen Nobel díjat kapott a „betegségek, különösen a bőrtuberkulózis koncentrált fénysugárzással való kezeléséhez való hozzájárulásáért, amely új utat nyitott meg az orvostudomány előtt”. Igen, ismert dolog, de nincs szó a polarizáltság hatásáról.
- Dr. Mester Endre lézerterápiás sebgyógyulási módszert dolgozott ki. Próbálkozott a polarizáltság és koherencia külön hatásának igazolásával is, de ezek a kísérletei nem voltak meggyőzőek.
- Kira Samilova pedig Fenyő Mártával dolgozott együtt, Fenyő pedig azt állította, hogy nincsenek meggyőző bizonyíkai arra, hogy ténylegesen a polarizáltságnak szerepe van a hatásosságban. (lásd a hozzászólásom elejét, ahol az állítólagos két placebo kontrollált kettősvakteszt eredményeit valamiért nem publikálták)

 

 

Egyéni tapasztalatom (ami ugye nem mérvadó)

Egyik kedves ismerősöm aki csodalámpát árul egyik versenyen kiszúrta, hogy a vádlimon van egy folt. Rákérdezett, mondtam, hogy igen, az már ott van egy jó ideje (vagy fél éve) csak eddig lusta voltam vele dokihoz menni.

No természetesen egyből azt akarta hogy vegyek csodalámpát, mert az majd hip-hop elmulasztja és párszázezer forintot az meg kell hogy érjen nekem.

Mondtam hogy én nem hiszek a csodalámpában annyira, hogy egy halogén izzó-polárszűrő kombóra ennyi pénzt kiadjak, de ha kölcsönadja a sajátját, akkor megadom neki a lehetőséget, hogy kipróbálom.

Kölcsönadta, én meg buzgón világítgattam úgy ahogy ő azt mondta heteken át. Semmi változás nem történt, így köszönettel visszaadtam neki a csodalámpáját, hogy nekem sajnos semmi javulást nem mutatott, így mégsem vennék.

Hónapokkal később elmentem bőrgyógyászhoz, mert azért elkezdett idegesíteni, hogy mi a francért van az ott és miért nem múlik el.

Doki megnézegette nagyítóval, közölte, hogy nem kell izgulni, felírt egy 500 Ft-os kenőcsöt, hogy azzal nyomassam és menjek vissza, ha két héten belül nem múlik el.

Nem kellett visszamennem, mert két héten belül elmúlt...

 

Mindazonáltal mielőtt valaki elkezdene vitatkozni velem a következő két mondatot figyelmesen olvassa el:

Nem vonom kétségbe, hogy maga a fényterápia hatásos, azt már igazolták. (de ahhoz nem kell polarizált fény és drága csodalámpa)

Megadom az esélyt annak, hogy annak ellenére, hogy mindeddig semmi értelmes bizonyíték nincs rá, hogy esetleg a polarizált fény mégis tudhat valamit, csak eddig nem sikerült igazolni.

 

De:

- rohadjon meg a világ, egy xaros halogén izzó, polárszűrő, tükör, léghűtés kombóért ennyi pént hajlandó legyek fizetni

- hogy merik az ügynökök behazudni hogy olyasmikre is jó, ami nemhogy nem igazolt, de még a feltalálója sem állít róla?

- hogy merte a Zepter is megtenni mindezt, amig a GVH meg nem bűntette őket érte?

Adam N Creative Commons License 2010.11.18 0 0 1193

Tisztelt Fórumozók!

Bioptron Pro1-es készülék újszerű állapotban eladó.

Gyári dobozában, a hozzá tartozó papírokkal, és részletes magyar nyelvű orvosi kezelési útmutatóval.

Mindössze néhány alkalommal használt, hibátlan esztétikai és műszaki állapotú!

2 év gyári jótállással rendelkezik! Ha valóban egy újszerű állapotú készüléket keres (megbízható embertől), akkor megtalálta.

Új ára: 1299 euro--> 389.700 Ft

 

Ára: 170.000 Ft

 

Kérdés esetén kérem hívjon bizalommal!
TEL: 30/721-64-40

Tisztelettel,
Nagy Ádám

Icus21 Creative Commons License 2010.11.11 0 0 1192

Normál Bioptron Pro 1 lámpa asztali állvánnyal, színterápiával eladó! Alig használt jó állapotban! Hitel át válalásal+30.000ft. Kb: "2 év van hátra még! Havi törlesztő 12.000ft! Családi okok miatt sürgősen eladó!

TeeCee :o) Creative Commons License 2010.09.02 0 0 1188
Sziasztok!

Valakinek van Bioptron 2-höz kapcsolási rajza, vagy infója, hogy a mellékelt ábrán PONTOSAN milyen alkatrészek találhatók?
Esetleg, ha valaki lekapná az alját és lefotózná a panelt, hogy kiderüljön, azt nagyon megköszönném!

A panel pontos típusa a felirat szerint:
BIOP2 REV B4 17.09.97
QUATTRO ENGINEERING

E-mailem publikus, vagy 20/33-61-kettőhetven számon vagyok elérhető, SMS-re visszahívlak.

Köszönöm előre is!

Renáta 84 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1186
Jó napot! érdeklődni szeretnék a bioptron Pro 1-es lámpa után! mennyi idős? az ára mennyi lenne?Várom válaszát!
Előzmény: Ferggo (1172)
troca Creative Commons License 2010.08.27 0 0 1182
Szia!
Ha egészségpénztárra vásárolod: csak újat vehetsz, számlára, és mindenképp rendelkezned kell az összeggel! Ha kérsz ún. egészségkártyát a pénztártól, akkor azzal megveheted a boltban, de a pénzt előtte be kell fizetni az egészségpénztárba! Ha nem kérsz kártyát, akkor is be kell fizetni az egészségpénztárba az összeget plusz meg kell venned kp-vel a terméket (tehát 2x kell a vételár!). De a boltban befizetett összeget visszaigényelheted a pénztárból. A pénztárba befizetett összeg (függetlenül attól, hogy elköltötted-e vagy sem) 30%-át a következő évben az adóbevallással visszaigényelheted - kb. 1.5 hónappal a bevallás után kapod meg a 30%-ot.
A pénztárba amúgy havonta kell fix összegeket befizetni, de lehet esetenként nagyobb összeget is befizetni.
A pénztárak levonnak kezelési költséget és kártyadíjat, de kamatot adnak a bent lévő pénzre. Összességében kb. 20-25%-kal olcsóbban vásárolható meg igy a lámpa.
bucib Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1181
Szia!

Engem érdekelne a Bioptron kézi készülék, de készpénzzel most nem rendelkezek annyival, hogy meg tudjam vásárolni, hitelre pedig semmiképp nem akarom. A kérdésem az lenne, hogy egészségpénztárra ez milyen támogatottsággal vásárolható meg, ill. ha pl. én most nyitok valahol egy ilyet, mikortól vásárolhatok, milyen kedvezménnyel, havi szinten mennyi a fenntartása ennek kb.?

Köszönöm a segítséged!
Előzmény: Zepter - Medical (1138)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.05.30 0 0 1159
Vásárlás előtt egy kis kötelező irodalom: ZepterSecrets.pdf

Bár a fogalmazás négyes alá, a helyesírás pedig csak erős hármas, de a(z igazság)tartalom csillagos ötös.
Aromatique Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1154
Szia!

Attól függ, hogy mekkora a fekély kiterjedése. Ha kisebb az átmérője mint 10 cm akkor a kislámpa is elég (compact III), ha nagyobb, akkor a közepes (pro1).
Előzmény: gyga (1143)
Aromatique Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1152
Szia!

Jó a bárányhimlő hegekre. Napi 1-2 alkalommal 10 perc lámpázás 10 cm-ről. Ha 3 évnél nem régebbi akkor teljes mértékben eltűntet minden heget, ha régebbi, akkor elhalványítja. Bármelyik lápma jó rá.
Amennyiben érdekel van egy eladó kislámpám...
Előzmény: grétaa (1145)
zozomax Creative Commons License 2010.04.29 0 0 1147
Gyerekek, apámat meghülyítette egy szapora beszédű szélhámos... most azt hiszi, hogy feltétlenül szüksége van egy ilyen lámpára... de legalább a közepesre... nem számít, hogy többhavi nyugdíj...
Nem lehet valahol bérelni egyet 1 hónapra? Mert az alatt bőven kiderül hogy nem is kell...
grétaa Creative Commons License 2010.04.23 0 0 1145
Sziasztok.
A bárányhimlő hegek eltüntetésére ez a lámpa jó?
Melyik fajta?
gyga Creative Commons License 2010.04.22 0 0 1143
Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy melyik lámpát érdemes megvenni, ha fekélyre használnánk? Édesapámnál a cukorbetegség következtében alakult ki neuropátia és ezután a fekély, ami még kezdeti stádiumban van. Sokan ajánlották a Bioptront, de nem tudom, melyiket kéne.

Köszönöm!
Zepter - Medical Creative Commons License 2010.04.02 0 0 1139
Elnézést az előző hozzászólásból kifelejtettem, hogy Debrecen és környéke ahol leginkább tartózkodom. 
Zepter - Medical Creative Commons License 2010.04.02 0 0 1138

Üdv mindenkinek!

 

    Amennyiben bárkinek kérdése lenne a Zepter termékekről (Bioptron lámpák, légtisztító (Therapy Air ION) valamint víztisztító (Aqueena) berendezések) és egyéb egészségmegörző termékekkel kapcsolatban, szívesen állok rendelkezésére.
    Vásárlási szándék esetén is forduljon hozzám bizalommal!

doki12 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 1137
amennyit rá szánsz.És Szolnokon van a kezelés
Előzmény: Tornagh Atya (1136)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1136
Lámpa nem érdekel. Mennyibe kerül egy kezelés? És "happy finish"-sel?
Előzmény: doki12 (1134)
ötfelezős Creative Commons License 2010.03.10 0 0 1135
Figyelj, itt például polarizált fényről aki valamit tud, az sosem a forgalmazó, hanem akinek van kis fizikai érdeklődése, mérnök, fotósként használ polárszűrőt, stb. A szlogeneket hangoztatók meg sem kívánják érteni, amit mondanak.
Előzmény: hewlett_packard (1132)
hewlett_packard Creative Commons License 2010.02.22 0 0 1132
Családban valaki 380.000.- Ft-t akar fizetni egy Bioptronért,véleményt kértek
tőlem,így jutottam erre a fórumra.

Nika cica válasz | megnéz 2009.09.09 19:09:03 © (1042)
<A Bioptron 480-3400 közötti tartományban működik.

Ez nem lehet,ha jól láttam a fotókat,van lencséje,ha ez nem szilicium
vagy germánium akkor kb.2000nm felett már nem müködik,ha pedig igen,akkor
túl olcsó a cucc,megéri a lencséért megvenni.
Van doksi a kijövő fény spektrális eloszlásáról azon túl,hogy
"Polarizáció foka: >95% (590 - 1550 nm) " ?

Miért jelentős,hogy 95%-os a polarizáció,sötétben kell használni?
Lehet két készüléket egyidejűleg használni,gyorsabb a gyógyulás?
Hogy lehet egy 20W-os izzónak 56VA teljesítmény felvétele?

Egy fotón látszik,hogy kb. 5,000.- Ft elektromos anyag van benne,
összedobnék egy ilyet a rokonnak.

A válaszadónak cserébe elmondanám,hogy lehet 189.- Ft-ból fizikóterápiás
készüléket építeni.(Síelés előtt öt nappal "jött" boszorkánylövés sikeres
kezelése.)



bambi88 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1128
Sokan családi okok miatt,pénzügyi okok miatt adnak túl rajta.(én is ezért szeretnék).A zepternél elég drága a lámpa.A pronak már kijött az egyel ujabb változata a pro1,és már sokan azt keresik,nem a sima prot.Igen tényleg használ.Nagyon pattanásos,hibás bőrre,izületi fájdalmakra,fül fájásra stb.Érdemes venni,és eladni is ha van rá vevő.
Előzmény: JSZ75 (1127)
JSZ75 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 1127

Sziasztok! Az után érdeklődnék mennyibe kerül most a Bioptron pro lámpa a Zepternél, és mi az oka, hogy nagyon sokan eladják az állítólag 350eFt értékű lámpát 200eFt körül? Mi az oka a tömeges kínálatnak? Érdemes ennyi pénzt áldozni az egészség ilyen formájára? Megtérül? Használ?

 

Tornagh Atya Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1125
Szia.

Ilyen weblapot vagy leírást én sem találtam, de úgy tudom, dörzsölni kell. Sokáig.
Előzmény: Zola_001 (1122)
BMérike Creative Commons License 2010.02.05 0 0 1123
Szia! Engem a színterápia érdekelne a pro1-hez. Mennyiért adnád oda? Üdv, Marika
hugixx@freemail.hu-ra válaszolj!
Előzmény: micaamica (1114)
Zola_001 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1122
Sziasztok. Már nagyon sok oldalon kerestem, de nem találtam olyan táblázatot, vagy leírást, ahol a tünetek/betegségek színalkalmazása mellett ott van a kezelési időtartam, gyakoriság, kezelés helye stb..Tudnátok ilyen oldalt mondani? Előre is köszönöm:Zoli

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!