Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
:)) Szerintem ez lényegtelen. Hordóban van kimagozva,feldolgozva,turmixolva és "duzzog" mostanra már,legyen bármilyen fajta is ez a vadon termő Meggy.... csak ez számít:) Érik fokozatosan lesz még mit szedegetnem ha bírom cérnával,idővel:)
Köszi a válaszodat. Nem kételkedem benned. Keserű így éretten is mint az epe. Csalitos,bokros részen 3 db magában álló kisebb ágas-bogas fákról van szó,ahol a környéken Meggy fa még mutatóban sincs. Ha Sajmeggy annak örülök viszont,mert abból még nem készítettem pálinkát. 2018 Ongai versenyre benevezem mint Sajmeggy,csak maradjon is belőle addig:))
Fontolgatom az otthoni pálinkafőzést és érdeklődni szeretnék mennyire kell komolyan venni a készülék bejelentését. Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata? Adózás mennyire bonyolult stb.
Elhangzott már pár alkalommal más pálinka esetében, de erre is ugyan az vonatkozik mint a többire. Nevezetesen az hogy nincs recept, közben kóstolgatni kell és ha neked már ízlik ne foglalkozz senkivel. Egyébként nehéz is lenne pontosabb útbaigazítást adni hisz az hogy "kicsi fakocka" nem elfogadott és hitelesített mértékegység!:)
Köszönöm, de nem hajt a tatár, várok júliusig amíg érik a gönci..Utánakérdeztem az Aurórának nem a legjobb a pálinkája, pluszban lesz pár forinttal olcsóbbért is hidd el, maximum kicsit utazni kell érte, tavaly pest környékén 160 ért is volt Gönci (és idén talán jobb a termés). Én a "lekvárnak" valót szoktam venni tehát a kiváló minőségűt. Jó lenne ha végre kinőnék a gyümölcsösgazdák ezeket a besorolásokat..
Szia.Gyöngyös mellett találtam egyenlőre,auróra fajta lenne de kicsit elbizonytalanodtam hogy nem lesz jó.250 a lekvárnak való cefre 200.ha gondolod tudok adni telefonszámot.
Ez engem is érdekelne, van most egy vonalam kajszira, gondolom, hogy Aurora lehet, mivel még kb 1 hónap múlva lesz szezonja a kajszinak, igaz egyre több helyen telepítenek korai érésű fajtákat.
Hagyd csak. Nem tudom, hogy jutott eszébe a kisózás (egyébként létező jelenség), de nagyon nem abban a nagyságrendben működik, amivel mi találkozunk. Persze lehet, hogy ő telített sóoldattal hígítja a pálinkát...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Ja, nekem is van néhány. A 90-es évek elején-közepén osztogatták a városban, amikor a szomszédokat bombázta a NATO. Mindenki kapott, még a csecsemők is.
Ez nem vadmeggy, csak kivadult termesztett meggy. A "vad" fajok a sajmeggy, csepleszmeggy, zelnicemeggy, ill. az Amerikából származó, dísznövényként tartott és szintén kivadult kései meggy, azok nem ilyenek.
Attól, hogy az ember hobbiból csinálja, nem biztos, hogy megéri. Hogy a horgászós példádnál maradjunk, ha az ember bőrig ázik és közben kockára fagy és fog egy gébet, akkor nem érte meg. Nem a géb piaci ára miatt (az nincs neki), hanem a ráfordított idő, az elszenvedett kellemetlenségek nincsenek arányban az ujjnyi halacska fogásának élményével.
Én reszeltem már tormát. Nem egy mázsát, csak negyed kilót. Taknyom, nyálam egybefolyt közben. Nem tudom, hogyan lehetne rávenni a cefrézésére...