Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2017.06.16 0 1 138725

                                                                           vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (138705)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.16 0 0 138724

A felhabzás a fő mumus. Illetve a cseresznye pH érzékeny is. De ha főzöd egyből, amint kész, akkor nem vészes. Szerintem. 

Napfény nem kell több bele, nem annyira aromás, hogy nagyobb adagot igényeljen. 

Előzmény: kramoto99 (138713)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.06.16 0 0 138723

Csatlakozom az előttem kérdezőhöz.

 

A cseresznye is habzik?

Csak mert idén az eper konkrétan felrobbantotta a hordómat, pedig messze nem volt tele.

 

https://photos.google.com/photo/AF1QipNZW6UELOvVBE_lRoldFE82kO91tq8x4TnhDfqC

 

Jó drága pálinka lesz belőle...

Tavaly nem volt vele gond, igaz, akkor még ennél is kevésbé volt megtöltve.

Nem kérdés, hogy ki hibázott: én, csak hátha nem kell ilyen hibát vétenem ismét.

 

Holnap szedünk cseresznyét és nem szeretnék még egy újabb hordót venni.

Előzmény: kramoto99 (138713)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.15 0 3 138722

Az, hogy valami az-e, aminek nevezik, a legkevésbé sem lényegtelen.

Előzmény: Törölt nick (138720)
Suhanópap Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138721

Köszönöm ,olvasgatom!

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138720

:)) Szerintem ez lényegtelen. Hordóban van kimagozva,feldolgozva,turmixolva és "duzzog" mostanra már,legyen bármilyen fajta is ez a vadon termő Meggy.... csak ez számít:) Érik fokozatosan lesz még mit szedegetnem ha bírom cérnával,idővel:)

Előzmény: öreg_néne_b (138719)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138719

Előzmény: öreg_néne_b (138718)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138718
Előzmény: Törölt nick (138717)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.15 0 1 138717

Köszi a válaszodat. Nem kételkedem benned. Keserű így éretten is mint az epe. Csalitos,bokros részen 3 db magában álló kisebb ágas-bogas fákról van szó,ahol a környéken Meggy fa még mutatóban sincs. Ha Sajmeggy annak örülök viszont,mert abból még nem készítettem pálinkát. 2018 Ongai versenyre benevezem mint Sajmeggy,csak maradjon is belőle addig:)) 

Előzmény: barkócza (138700)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138716

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9214389

 

 

Jó olvasgatást.

Leg egyszerűbb az ügyfélkapun megoldani.

Előzmény: Suhanópap (138715)
Suhanópap Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138715

Üdv! Mindenkinek.

 

Fontolgatom az otthoni pálinkafőzést és érdeklődni szeretnék mennyire kell komolyan venni a készülék bejelentését. Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata? Adózás mennyire bonyolult stb.

kupeci Creative Commons License 2017.06.15 0 2 138714

Elhangzott már pár alkalommal más pálinka esetében, de erre is ugyan az vonatkozik mint a többire. Nevezetesen az hogy nincs recept, közben kóstolgatni kell és ha neked már ízlik ne foglalkozz senkivel. Egyébként  nehéz is lenne pontosabb útbaigazítást adni hisz az hogy "kicsi fakocka" nem elfogadott és hitelesített mértékegység!:)

Előzmény: KGPista (138694)
kramoto99 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138713

Köszi, akkor eddig nem hibáztam:)

 

Cseresznyét még nem cefréztem/főztem.

 

Van valami amit másképp kell kezelnem vagy figyelnem, mint pl a körténél, szilvánál?

 

Korábban itt az oldalon olvastam, hogy a habzásra erjesztésnél és főzésnél.

Esetleg még több buktató?

Napfény cserinél is max 3%?

Köszönöm

Előzmény: Figyelget (138692)
Deniel17 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138712

Nem akarok kapkodni vele, egyszerűen más helyet egyenlőre nem találtam a környéken.

Előzmény: vick_1899 (138711)
vick_1899 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138711

Köszönöm, de nem hajt a tatár, várok júliusig amíg érik a gönci..Utánakérdeztem az Aurórának nem a legjobb a pálinkája, pluszban lesz pár forinttal olcsóbbért is hidd el, maximum kicsit utazni kell érte, tavaly pest környékén 160 ért is volt Gönci (és idén talán jobb a termés).  Én a "lekvárnak" valót szoktam venni tehát a kiváló minőségűt. Jó lenne ha végre kinőnék a gyümölcsösgazdák ezeket a besorolásokat..

Előzmény: Deniel17 (138709)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138710

Szerintem, ha nem olyan sürgős, akkor ne kapkodjatok ezzel. Lesz az olcsóbb is. Rengeteg kajszi van idén. 

Amúgy meg nem olyan jó ez a besorolás. Lekvárnak való, cefrének való. Ha már nem enné meg az ember, akkor pálinkának miért jó? 

Előzmény: Deniel17 (138709)
Deniel17 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138709

Szia.Gyöngyös mellett találtam egyenlőre,auróra fajta lenne de kicsit elbizonytalanodtam hogy nem lesz jó.250 a lekvárnak való cefre 200.ha gondolod tudok adni telefonszámot.

Előzmény: vick_1899 (138708)
vick_1899 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138708

Ez engem is érdekelne, van most egy vonalam kajszira, gondolom, hogy Aurora lehet, mivel még kb 1 hónap múlva lesz szezonja a kajszinak, igaz egyre több helyen telepítenek korai érésű fajtákat.

Előzmény: Deniel17 (138688)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138707

Hagyd csak. Nem tudom, hogy jutott eszébe a kisózás (egyébként létező jelenség), de nagyon nem abban a nagyságrendben működik, amivel mi találkozunk. Persze lehet, hogy ő telített sóoldattal hígítja a pálinkát...

Előzmény: Figyelget (138706)
Figyelget Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138706

Köszi az infót, bár sajnos nem teljesen tudtam értelmezni elsőre. Meg másodikra sem. :))

Esetleg tudnád konvertálni valami közérthetőbbre? 

Előzmény: Kaqkk10.1 (138693)
sogi01 Creative Commons License 2017.06.15 0 1 138705

                                                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (138681)
Bárk_i Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138704

Ezek szerint a készletet feltöltötték a90es évek elejére. Röszkei úton előtte hiany volt.

Előzmény: mili70 (138702)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.15 0 0 138703

Köszi, már használtam eleget...

Előzmény: Jolida (138701)
mili70 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138702

Ja, nekem is van néhány. A 90-es évek elején-közepén osztogatták a városban, amikor a szomszédokat bombázta a NATO. Mindenki kapott, még a csecsemők is.

Előzmény: Jolida (138701)
Jolida Creative Commons License 2017.06.14 0 1 138701

A padláson van valahol gázálarcom. Ha gondolod, kölcsön adhatom. :-ppp

Előzmény: öreg_néne_b (138696)
barkócza Creative Commons License 2017.06.14 0 1 138700

Ez nem vadmeggy, csak kivadult termesztett meggy. A "vad" fajok a sajmeggy, csepleszmeggy, zelnicemeggy, ill. az Amerikából származó, dísznövényként tartott és szintén kivadult kései meggy, azok nem ilyenek.

Előzmény: Törölt nick (138695)
mili70 Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138699

Ezt leírnád úgy, hogy én is értsem, mert elvesztettem a fonalat. Akkor most egyetértesz Figyelget kollégával, vagy nem?  Mi, mit okoz??

 

Előzmény: Kaqkk10.1 (138693)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138698

Szerintem szovjet barackból nem érdemes, kivéve ha 100 forint alatt van a kilónkénti ára.

Előzmény: Deniel17 (138688)
foxrudi Creative Commons License 2017.06.14 0 3 138697

Hát ez rossz oldala volt a példának.Már a szélsőségek felé haladva.

Ha 5 horgász közül csak egy fog egy gébet,már megérte a többihez képest.

  Nekem sem 1 deci lett,hanem 7liter. :)

 Mi daráljuk géppel ezeket egyébként.A reszelőt meg hagyjuk a konyhafiókban,vagy a satupadon. :)

Előzmény: öreg_néne_b (138696)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.06.14 0 0 138696

Attól, hogy az ember hobbiból csinálja, nem biztos, hogy megéri. Hogy a horgászós példádnál maradjunk, ha az ember bőrig ázik és közben kockára fagy és fog egy gébet, akkor nem érte meg. Nem a géb piaci ára miatt (az nincs neki), hanem a ráfordított idő, az elszenvedett kellemetlenségek nincsenek arányban az ujjnyi halacska fogásának élményével.

 

Én reszeltem már tormát. Nem egy mázsát, csak negyed kilót. Taknyom, nyálam egybefolyt közben. Nem tudom, hogyan lehetne rávenni a cefrézésére...

Előzmény: foxrudi (138686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!