Keresés

Részletes keresés

WVBARCA Creative Commons License 2014.09.03 0 0 13085

Néztem a választékot Mieléből és a következő 3-at találtam ami a keretembe belefér: 
    - Classic C1 41.900 ft.
    - S5 Ecoline "RED" 49.900 ft
    -Compact C1 49.900 ft

A fentiek közül szerinted melyiket érdemes választani? A motorerőtől eltekintve lényegi eltérést nem találtam róluk.

Előre is köszönöm a segítséged.

Előzmény: tunderlala-3 (13084)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 13084

a 20-30 ezres készülékek nagy valószínűséggel pár éven belül elkezdenek atomjaikra szétesni... ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy parketta-járólap vagy akár full padlószőnyeg a feladat.

Előzmény: WVBARCA (13083)
WVBARCA Creative Commons License 2014.09.03 0 0 13083

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni porszívó vásárlással kapcsolatban. A lakás 90% parketta vagy járólap. A vásárlásra nagyon max.  40.000-50.000 forintot tudok fordítani. A fórumot olvasgatva a Mielét ajánlottátok a legtöbben. Az lenne a kérdésem, hogy a parkettához is ajánlott ez az árkategória, vagy valami olcsóbb 20 - 30 ezer forintos Bosch vagy Electrolux is megteszi?

Segítségeteket előre is köszönöm

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 13082

itt még nagyon sokáig fogja magát tartani az a tévhit, hogy minél erősebb ("wattra") és minél hangosabb, annál jobban szív. :s

 

még a műsorvezető csaj is aszonta a beszélgetésben, hogy hát ezek után megfordult a fejében, hogy gyorsan elmegy és bevásárol még 2-3 db 2000 W feletti porszívót, hogy még jó ideig kitartson neki... a nép meg issza a szavaikat mert ő már csak tudja.

Előzmény: tomtyi (13081)
tomtyi Creative Commons License 2014.09.02 0 0 13081

Tegnap felhívtam a Mielét, miért nem a németeknél 139€-ért kapható 800W-os gépet adják itt a legolcsóbb kategóriában. Láthatóan ugyanaz a két gép. A csaj azt mondta, hogy a magyar vásárlók az "erősebbet" igénylik, tehát amelyiken nagyobb W-érték van. Az Ecoline-sorozat sem volt túl népszerű itthon. Ez van.

Előzmény: tunderlala-3 (13076)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 13080

na mondjuk ilyen festés, tavalyelőtti kémény-bontás és építés, hasonló munkálatoknál én sem a porzsákot töltöm a szeméttel, olyankor az electrolux tartályost kapom elő... szív még, bár gyengült sokat, és kb. atomjaira kezd hullani, de az ilyenekre nagyon jó még.:)

 

mielétől átlag évente egyszer rendelek egy doboz porzsákot, 4 db van benne, az kb. egy évig kitart, így még szállítási költséggel együtt is kibírható és szerintem nem vészesen drága, pláne, ha tekintetbe vesszük, hogy milyen (meglepően) sokáig kitart egy-egy porzsák, egy dobozzal meg pláne.:)

 

allergia... köszönöm, megvagyunk, bár most a parlagfű azért betesz rendesen, de egyelőre még bírjuk gyógyszer nélkül, tüsszögünk meg fújunk, de még elviselhető szinten van, gyógyszert csak legutolsó esetben szedünk.

 

poratka allergia... nálunk az volt nagyon súlyos, a kislányomnál (nekem is van, de nem vészes)... de azért azt veszem észre, hogy ahogy nő (most volt 11 éves), évről évre jobb, szinte tünetmentesnek mondható, ami nagy megkönnyebbülés, mert elég fokozott takarítással-mosással járt anno, ez már jó pár éve megszűnt.

a Daikint is eladtam, nincs már rá szükség hála istennek, bár nem mondom, hogy így, nélküle, nem kell gyakrabban port törölni, amit azért sajnálok.:))

Előzmény: Norbyd (13079)
Norbyd Creative Commons License 2014.09.02 0 0 13079

Helló:) Ízlések, és pofonok. Én pont fordítva gondolom, és tapasztalom:) Nekem a porzsák vadászatból lett elegem, mert folyamatosan hiánycikk volt(porzsakfutaron is,  és ott is csak néha utángyártott volt, de az sem mindig.), és a folyamatosan gyengülő gépekből, amik rendre tönkre is mentek. Még nem volt porszívónk, ami közel 5 évet kibírt volna mint a dyson, és ráadásul semmire nem költöttem még rá. Még a gégecső sem szakadt szét amit ugye folyamatosan gyötrünk. Mert az még  oké, hogy kb 2 évet működik egy porszívó, de ez alatt az idő alatt is volt vele gond, és többször is költöttem rá,(és olyanra gondolok, amit egyébként feleslegesnek látok Pl gégecső, vagy amikor a  teljesítmény állító tekerő ment tönkre). Tapasztalatunk szerint nincs vele  sokkal több munka, amikor takarítom, mert ugye eleinte panelban használtam. Az meg szent igaz, hogy alapvetően, higiénikusabb a porzsákos, mert csak kikapod, és berakod az új zsákot. Én meg ugye ekkor nem újat rakok be, hanem mosom a tartályt takarítás után, aminek kell kb 20 perc a száradásig. Viszont tele tartálynál még nem szedem ki, ha van még esetleg mit takarítani, mert ugyan olyan erővel szív, azt befejezvén természetesen én is rendbe rakom. Eddig a gép egyébként 2 elég nagy szeméttel járó felújításban vett részt, ahol elég rendesen építési törmeléket is kapott (nyílászárók cseréje családi házban mind a két szinten, plussz ezek után egy komplett festés, ami szintén nagy retekkel járt a régi fal festék lecsiszolásakor, stb) Egyébként mi újság veletek, hogy vagytok van javulás allergia fronton? Gyerekek, hogy vannak?

Előzmény: tunderlala-3 (13078)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.09.02 0 0 13078

én nem veszem észre, hogy "lefojtaná a gépet a zsák", 1200 watt miele és fél állásban szoktam használni.

eleinte nekem is szimpatikus volt a tartályos, de aztán nagyon elegem lett az örökös tartály takarításból és szűrő mosásból

 

Előzmény: Norbyd (13077)
Norbyd Creative Commons License 2014.09.02 0 0 13077

Helló. ( Szerintem emlékszel még, akkor j1ellenor-ként  fórumoztam itt :)  A Kis teljesítmény, nagy szívóerőt véleményt osztom, nekem is az van, 1400w és 290 légwatt, és semmit nem tekintek hírnek,  információnak, amit egy kereskedelmi tv-n adnak :) Itt nem volt szó olcsó szűrők pótlásáról, a jó szűrők fontosságát, és annak a megfelelő helyen való tervezését legalább annyira fontosnak tartom szintén. Az, hogy mit szűr egy porzsákos, és egy tartályos szintén tudom. (ugyan azt, ha jó gépekről beszélünk) nekem abból lett elegem, hogy szétesnek a francba. Nem egy  rosszul megtervezett tartályos gépet kell nézni, amivel cumi lesz. (itt a nagyobb technológiák koppintásairól beszélek, Pl a Dyson cyklon rendszere,  egy rosszul kivitelezett, megtervezett " replika"gépben)   Mivel a szűrőm mosható, nincs mit elodáznom, a  motor szűrőt meg még nem kellett cserélnem, és most lesz a gépem 5 éves, ja és a gari is él még mert 5 évet kaptam rá. ( A porszívóm motor szűrője majdnem akkora, mint az autóm pollenszűrője, szóval nem kicsi) Allergiás nekünk is van,(én) nem is akármilyen, szóval a tapasztalat itt is meg  van sajna, mégsem költök egy csomó pénzt feleslegesen szűrőkre, és nem kell 2 évente 30-40 ezerért  porszívókat cserélgetnem (mielőtt a dyson-t megvettem ez volt sajna, igaz ezt  muszájból drágábban, mert elegem lett a sok sz@rból) azért mert leég a motorja, vagy szétesik valami benne, vagy valamilye. Ez az első tartályos porszívóm, és biztos, hogy többet nem veszek zsákosat, mondom ezt én 4+os házipor, és pollen allergiásként, és szintén használok légszűrőt otthon, a levegő tisztán tartásáért. ( Ha jól emlékszem pont mint te tunderlala-3, egy Daikin MC707VM )A zsákos nagyon lefolytja a gépet   és ha rendesen használod, egyéb takarításra, PL autó,  vagy nagyobb szennyeződések felszedése akkor kinyírod kb  2-3 talán 4 év alatt, arról nem is beszélve, hogy a 2-2300w-os gépek sem bírták túl jól, hiába volt 350-380 légwatt szívóereje, (PL samsung )ami folyamatosan csökkent használat közben.. A miele-t tudom, hogy jók de  pl azért Zeki-nek is volt vele gondja, nem is egyszer,  ha a jól emlékszem, és talán pont emiatt nem is azt vettem. Még mindig jó választásnak tűnt, lassan 5 év távlatából, :) Megtaláltam azt a pár  sor hozzászólást amikor leírtam az első tapasztalatot, tunderlala-3,  hangszoros, zeki, és nagya2-nek 2009 szeptember 21.-én  :)

Előzmény: tunderlala-3 (13075)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 13076

csak porzsákosat vennék

 

amúgy ma reggel a mokkában az porszívó előírásokról volt szó, én csak fogtam a fejemet amúgy azon a riporton, annyira látszott, hogy a kérdezőnek sincs fogalma róla, mert még életében nem volt a kezében épkézláb porszívó, hogy egy kis teljesítményű gép is szívhat ugyanolyan jól, mint a 2000+ wattosak.

tunderlala-3 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 13075

elég komoly allergiák vannak ám itt nálunk, ráadásul poratka allergia is, nem is akárhogy... úgyhogy elég jó eséllyel jó lesz másnál is.

az, hogy nem hepa van benne, nem azt jelenti, hogy nincs megszűrve a kijövő levegő, hiszen már a porzsák önmagában 99,9 %-os szűrési hatékonysággal bír (persze ha valaki megveszi bele az eredetit, nem pedig az occsó koppintást, amit éppen a mérete-kialakítása miatt be lehet tenni a gépbe, de amúgy közelében nincs az eredetinek, de legalább occsó), utána még egy motorszűrő, és a kilépő levegőnél is egy plusz szűrő, aminek a helyére, ha mégis úgy gondolod, rakhatsz hepát.

 

ezt a két szűrőt minden porzsákdobozban megtalálod, tehát 4 porzsákonként mindig frisset teszel a gépbe... egyébként bárki bármit mond, az ember hajlamos mindig elodázni a szűrő cserét (jó lesz az még)... így pedig nincs miért, mivel úgyis ott van a dobozban, akkor már nyilván hogy használod is a tisztát:)

Előzmény: Norbyd (13068)
Norbyd Creative Commons License 2014.08.31 0 0 13074

Előnézetben nem ezt mutatja, bocsi mindenkitől..

Előzmény: Norbyd (13073)
Norbyd Creative Commons License 2014.08.31 0 0 13073

Ezzel a hozzászólásommal, meg mi történt:( ? Kicsit szétcsúszott. Pedig úgy megszerkesztettem... Na még egyszer                                            Véleményem szerint, ha egy JÓL átgondolt porzsák nélkülit veszel az jobb.                                                                                             Porzsák nélküli Előnyök:                                                                                                                                                                        Nem költesz porzsákra, és  nem csökken a szívó erő ahogy telítődik a tartály,(gyakorlatilag a tartály teljes telítődéséig ugyan azt a szívóerőt tudja a gép, így   ezért elég relatíve kisebb  motor teljesítményű gép megfelelően magas szívó erővel, így  kisebb az áram számla is ezáltal, mert nem egy nagy tankkal takarítasz.                                                                                                                                                  Kiöntöd a trutyit, és kimosod a tartályt.                                                                                                                                                         Hátrány a porzsák nélkülinek:                                                                                                                                                               Bizonyos esetekben( PL panel) Körülményesebb a takarítása, ezáltal kevésbé higiénikus. (családi háznál, ez nem fontos, mert kint csinálod)                                                                                                                                                                                                         Porzsákos gépek előnyei:                                                                                                                                                           Higiénikusabb. (önmagában a takarítása, mivel csak zsákot cserélsz)                                                                                                       Porzsákos gép hátrányai:                                                                                                                                                             Fenntartása sokszorosan. PL Folyamatosan porzsákot kell venni, jó drágán.                                                                                                 Ahogy telítődik a zsák, úgy csökken a szívóerő, gyakorlatilag a bekapcsolástól számítva folyamatosan, ezért  relatíve nagy teljesítményű gépet kell venned, (hogy kibírjon egy normális családi háznak a takarítását, megfelelő szívóerővel persze,)  ezáltal többet is fogyaszt az adott gép áramot.                                                                                                                                                                                            Jobban gyötröd a porszívó motorját ahogy telítődik a zsák.                                                                                                                           A szűrésekben alapvetően nincs különbség, ha JÓL(nagyon nem mindegy, hogy hol vannak benne a szűrők) átgondolt konstrukciót veszel, akkor mind a két fajta tudja a megfelelő szűrést.

Előzmény: Norbyd (13072)
Norbyd Creative Commons License 2014.08.31 0 0 13072

Véleményem szerint, ha egy JÓL átgondolt porzsák nélkülit veszel az jobb.                                                                                             Porzsák nélküli Előnyök:                                                                                                                                                                        Nem költesz porzsákra, és  nem csökken a szívó erő ahogy telítődik a tartály,(gyakorlatilag a tartály teljes telítődéséig ugyan azt a szívóerőt tudja a gép, így   ezért elég relatíve kisebb  motor teljesítményű gép megfelelően magas szívó erővel, így  kisebb az áram számla is ezáltal, mert nem egy nagy tankkal takarítasz.                                                                                                                                                  Kiöntöd a trutyit, és kimosod a tartályt.                                                                                                                                                         Hátrány a porzsák nélkülinek:                                                                                                                                                               Bizonyos esetekben( PL panel) Körülményesebb a takarítása, ezáltal kevésbé higiénikus. (családi háznál, ez nem fontos, mert kint csinálod)                                                                                                                                                                                                         Porzsákos gépek előnyei:                                                                                                                                                           Higiénikusabb. (önmagában a takarítása, mivel csak zsákot cserélsz)                                                                                                       Porzsákos gép hátrányai:                                                                                                                                                             Fenntartása sokszorosan. PL Folyamatosan porzsákot kell venni, jó drágán.                                                                                                 Ahogy telítődik a zsák, úgy csökken a szívóerő, gyakorlatilag a bekapcsolástól számítva folyamatosan, ezért  relatíve nagy teljesítményű gépet kell venned, (hogy kibírjon egy normális családi háznak a takarítását, megfelelő szívóerővel persze,)  ezáltal többet is fogyaszt az adott gép áramot.                                                                                                                                                                                            Jobban gyötröd a porszívó motorját ahogy telítődik a zsák.                                                                                                                           A szűrésekben alapvetően nincs különbség, ha JÓL(nagyon nem mindegy, hogy hol vannak benne a szűrők) átgondolt konstrukciót veszel, akkor mind a két fajta tudja a megfelelő szűrést.

Előzmény: szimla65 (13070)
tomtyi Creative Commons License 2014.08.31 0 0 13071

No, holnaptól Mielééknél is lehet szép számmal kapni 7-800 W-os motorteljesítményű gépeket. Azon csodálkoztam (vagyis nem, de mindegy), hogy a legolcsóbb kategóriában kint igen, itthon nem. :(

szimla65 Creative Commons License 2014.08.30 0 0 13070

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy a porzsákos vagy a porzsák

nélküli változat a jobb

Nem tudom eldönteni.

Várom a segítségeteket.

tomtyi Creative Commons License 2014.08.25 0 0 13069

Persze, nem feltétlenül lesz jó másnak. Próba cseresznye. Egy HEPA szűrő utólag bármelyik Miele-be gond nélkül betehető a másik helyére. Nagy eséllyel más gyártók típusaiba is. Amelyikbe nem, csak ez lehet benne gyárilag, azt meg nem szabad megvenni. Én legalábbis nem vennék.

Előzmény: Norbyd (13068)
Norbyd Creative Commons License 2014.08.25 0 0 13068

Így van, de ezt már pár ezelőtti hozzászólásnál le is írtam, hogy nagyon nem mindegy, hogy miként, és hol a szűrő. Azzal nem értek egyet, hogy azért mert valakinek jó volt a nélkül, akkor másnak is jó lesz.

Előzmény: tomtyi (13067)
tomtyi Creative Commons License 2014.08.25 0 0 13067

A HEPA szűrős porszívónál messze nem csak az számít, milyen osztályba sorolják a szűrőt, hanem az is, hogy milyen módon oldották meg azt a problémát, hogy a levegő csak a szűrőn keresztül távozhasson a gépből, máshol ne. De a HEPA szűrő sem biztosíték semmire, ahogy arról Youtube-on lévő részecskeszámlálós videók mutatják. Avagy még talán HEPA szűrőre sincs szükség, ahogy az Laláék példáján is látszik.

Előzmény: Norbyd (13066)
Norbyd Creative Commons License 2014.08.25 0 0 13066

Üdv! Már ránéztem mielőtt írtad, :)  és alapvetően jó gépnek tűnt, pusztán húztam egy párhuzamot a  két márka között, ezért javasoltam volna inkább a Karcher-t, de kifejezetten erről a philips  típusról rosszat egyébként  nem olvastam, pedig volt pár vélemény. Szerintem az  "aktív illatvezérlés"  egy nagy ökörség,és ezt az össze -vissza teljesítmény állíthatóságot sem szeretem. Nem porszívóval illatosítom a lakást,  és nem azért veszek erős gépet, hogy lehalkítva  csipogjon nekem. A leragadó padlóra, meg már írtam egy alternatívát. (a daewoo ilyen illatosítós volt, és kb az első 2 hónapban használtuk, mert a bele való illatosító drágább volt, mint a porzsákok, bár nem tudom, hogy az általad említett gép, ugyan azon az elven csinálja -e, mint nekem a daewoo.) Elég erős szívó teljesítményt írnak róla, (450w -légwatt), azért számíts rá, hogy ahogy tele kerül retekkel, gyengül, persze attól függ milyen szennyeződéssel kerül tele. Szerintem sűrűbben cserélj porzsákot, mint azt a gép kijelzése indokolttá tenné, és akkor kevésbé terheled a motorját, így relatíve növeled a motor élettartalmát.  Én nem nagyon foglalkoztam anno ilyenekkel (most sem teszem, de most a  dyson-nál ami tartályos nem is kell), és kibírt kb 2 évet. Amennyire emlékszem pont a philips bírta a legjobban, és ezt érte csak meg,  meg javíttatni, de ezt írtam is.  Ez saját tapasztalat, és nem általánosítás. Sajna a HEPA szűrő adatairól sokat nem írnak, általában sem, és most sem.  Az jó, hogy van, csak nem tudjuk pontosan milyen, de allergiásnak valószínűleg jó, de ha tudsz kérdezz rá ahol szeretnéd venni. Ha teheted, olyan helyen vedd, ahol meg is adják rá a 2 év garit is . Egy kis plussz  infó, hogy nagyjából mit kéne tudni a HEPA-ról. Általában HEPA H 13 kerül nagyon sok 30-50 ezres készülékbe. Az már  jó allergiásoknak is. Nem fog senki taknyolni, ha használja.  Én úgy gondolom, hogy a philips "Ultra Clean Air" megjelölés, ami a HEPA szűrőn kívül benne van, az az aktív szenes szűrés ami a motor szűrését végzi, ez szerintem egy kimeneti szűrő. (aktív szenes, az az, hogy cigi füstöt is tud semlegesíteni, vagy PL  autókban, a diesel szagot is kiszűri, és a vele járó korom részecskéket, de a mi esetünkben a motor kopásából eredendő szutyok szűrése lesz a feladata, hogy ne nyomja ki a légtérbe( PL szénkefekopás),  de kérdezz  rá!!)  Remélem azért kaptál hasznos infókat, és sok sikert a géphez! Egyáltalán nem zargattál ez nem is kérdés,  sőt örülök, ha kicsit tudtunk az itt fórumozókkal segíteni neked-. Bármikor szívesen, ha kérdésed van. Én is így tájékozódtam, már a vásárlás előtt hónapokkal, és úgy gondolom, bejött. Nyugodtan írj, és ezt írhatom a többiek nevében is szerintem.           Egy kis plussz  infó, hogy nagyjából mit kéne tudni a HEPA-ról, ami a porszívókat, és a ma használatos rendszereket  érinti. http://sebo-porszivo.hu/porszivo-vasarlas/a-porszivo-szurorendszerek-osszehasonlitasa-hepa-s-class-cyclone-vizszuro

Előzmény: Károly Pedersoli (13063)
spd Creative Commons License 2014.08.24 0 0 13065

Üdv! Megoldódott a dolog, a helyi mindenes barkácsboltban (Salgótarjánban a piac mögötti Csarnok Vasáruház, vagy Let's Do it, ki hogy szereti) árulnak valami (számomra) nevenincs kínai szűrőt két méretben, az egyik otthoni fehasználásra, a másik "shop" kategória. Utóbbi pont méret, még az alján lévő rögzítőkupak menete is illeszkedik. Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Lady fantasy (12875)
apci500 Creative Commons License 2014.08.24 0 0 13064

Én Kecskeméten vettem a Karcher T12-t. Lehozták, megnéztem, megvettem. Kelléket, minden létező bütyköt, pöcköt a neten is lehet hozzá kapni.

Előzmény: Károly Pedersoli (13063)
Károly Pedersoli Creative Commons License 2014.08.24 0 0 13063

Szia!

Kecskeméten ahol lakok egyik üzlet sem árul ilyen gépet, amit javasoltál, így nyilván hozzá tartozó kiegészítőket sem. A Philipsnek ebből a szempontból jobb itt az ellátottsága, és meg is tudom nézni az üzletben, tudok róla kérdezni az eladóktól. Nem szeretek úgy rendelni hogy nem látom az árut. Azért köszi hogy ennyit foglalkoztál a témával. Philips FC 9071 amit kinéztem magamnak, ha ránéznél az árukeresőn, írnál véleményt, azt megköszönném. Többet nem zargatlak :)

Előzmény: Norbyd (13059)
tunderlala-3 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 13062

:D

amikor porszívózik a szomszéd és kint vagyok a kertben, még úgy is hallom, ha az összes ablaka zárva van:))))

Előzmény: Törölt nick (13061)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.22 0 0 13061

Végre eltakarodnak azok a visítós szarok.

Előzmény: cizella (13060)
cizella Creative Commons License 2014.08.21 0 0 13060

Ha jól értem, a sokwattosak mindjárt  csak a készlet erejéig lesznek kaphatóak. http://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/atalakulas-elott-a-porszivopiac-korlatozzak-az-eu-ban-a-teljesitmenyt-433392

 

Norbyd Creative Commons License 2014.08.19 0 0 13059

Viszont, amit én inkább javasolnék neked az nem philips. Gyakorlatilag egy ipari felhasználásra szánt készülék, egy olyan gyártótól, aki 2 porszívó között nem gyárt 1 fülhallgatót, két tv-t, és három turmixgépet, hanem csak a takarítás, és az ahhoz tartozó gépek fejlesztésével, gyártásával foglalatoskodnak  1930-40 óta, korrekt garanciával, és nagyon komoly háttérrel. Egyébként ők vezették be 2003-ban a pár hozzászólással ezelőtt miki-ng által megérdeklődött robotporszívót is ami gyakorlatilag az első  önállóan működő robotporszívó volt. Ugyan ez pont nem témába vág, de mint érdekességként megemlíteném engedelmetekkel, egy olyan nagy nyomású mosót ami  2500bar nyomással dolgozik, és nem csak mosni tudsz vele, hanem falat is bontani :D ezt 2009-óta forgalmazzák. Szóval tudnak ott a srácok, és nagyon értenek a takarításhoz is... Itt a gép, amit hamarabb javasolnék mint más hasonló árú gépet. Nincs semmi sallang, csak egy porszívó, megfelelő szervíz háttérrel. Nekem van gőztisztítóm is tőlük, meg egy nagynyomású mosóm, ami kb 6-7 éves. A mosóm a mai karcher K 7 Classic-nak felel meg a maiak tudásához mérten természetesen a mai napig hiba nélkül működnek, és folyamatos munkának vannak kitéve, főleg a mosó(autók, csónakok, hajók tisztítása, plussz ház körüli melók) Nah akkor a porszívó :) http://www.karcher.co.hu/karcher-t-101-adveu-szarazporszivo/

Előzmény: Károly Pedersoli (13055)
Norbyd Creative Commons License 2014.08.19 0 0 13058

Bocsánat.. A phillips, az egészen pontosan, és helyesen philips akart lenni :)

Norbyd Creative Commons License 2014.08.19 0 0 13057

Helló. Nekem semmi, nem ismerem ezeket a szerkezeteket :), és gyanítom kivégezném hamar :), meg kocsiban sem tudnám használni :)

Előzmény: miki_ng (13054)
Norbyd Creative Commons License 2014.08.19 0 0 13056

Szia! Én inkább úgy mondanám, hogy ki kupálódtam a témában. A véleményem, a választásom, az, hogy mit tartottam fontosnak a készülékkel kapcsolatosan, az kicsit szubjektív, de ha az össz képet nézem, akkor  objektív. Az idő igazolt, hogy jól döntöttem. A legelső normális porszívónk phillips volt, ami kb 2 évet bírt az első szerviz eljöveteléig és amikor meghalt, akkor is megérte megjavíttatni, mert nem volt akkora a javítás értéke, amit sokan nehezményeznek relatíve drága készülék, nagyon nem megérős javíttatásával kapcsolatban. Gyakorlatilag a bizonyos ingerküszöb alatti volt a javíttatás költsége, mert nem fő alkatrész pusztult meg, (sajna már nem emlékszem, mi volt vele a gond, de biztos nem a motor!) Kb 8-10 éve lehetett ez, Nem tudom pontosan. A javíttatás után elment kb még 1,-1,5 évet, ekkor már viszont végelgyengülésbe halt meg :) motor... Nem is szívott már mint új korában, és le is égett a vége fele. Szóval, HA ez a phillips kicsit hasonlít az akkorihoz akkor szerintem jó választás ezért az árért. Én úgy tapasztaltam, hogy olcsóbban javítható, mint sok "nagyobb" márka, ha lejár a gari, és vállalkozóval javíttatod, akkor olcsóbb. Hülyén hangzik, de nekem ez már fontos szemponttá vált, hogy mikor döglik meg, és mennyiért lehet, ha egyáltalán lehet javíttatni, úgy, hogy meg is érje. Engedelmeddel, van annyi javaslatom, hogy jól gondold át, mire van szükséged egy ilyen porszívóval kapcsolatban. Minél több dolgot tud, annál több az esélyed, hogy szétpereg valami  benne, vagy rajta. Nekem a dyson "CSAK" szív, egészen pontosan 96.000-ft-ért. HEPA H12-vagy 13 szűrővel, van hozzá 5 kiegészítő, teleszkópos cső  (nem tudom pontosan, mert nem találtam erre vonatkozó adatot.) Fontos, ha HEPA szűrőset veszel, nem mindegy "mennyit" szűr, ha esetleg számít, akkor  HEPA E12 alatt felejtős, főleg ha allergiás van a közelben.  Alapvetően semmit nem ér a nagy teljesítmény, ha nincs meg a kellő, és folyamatos szívó erő(légwatt), mert telítődik a porzsák, szövetzsák stb. Az első másodpercben ahogy bekapcsolod, már nem tudják azt a szívó teljesítményt, amit írnak róluk, mert megy a retek bele, ami tömíti. Általában ezért ilyen erősek, hogy a végén is maradjon szívó erő a gépben. Arra is figyelj, ha szűrős a gép, esetleg több szűrő is benne, nagyon nem mindegy, hol kapott benne helyet a szűrő. A teljesítmény állítás is csak egy hiba lehetőség forrása (természetesen szerintem, ez teljesen szubjektív vélemény, de a mi nincs nem romlik el, és azért veszek porszívót, hogy szívjon, nem azért, hogy fél gázon sipákoljon mellettem, kinyomod a sörtés kefét, és nem ragad le  a padlóra! Nekem bevált.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!