Keresés

Részletes keresés

hakijani Creative Commons License 2012.09.01 0 0 7707

Sziasztok bocsi lehet nem ide kellene a kérdésemet feltenni de más lehetőség nincs !Az lenne a kérdésem,hogy a liba kacsa feje ehető -e?Úgy halottam nem ehető ?!de miért nem ?Ha ehető akkor minden rendben .

 

Köszönöm a válaszokat üdv.:Jani

hvgabriella Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7706

Én még nem láttam veszett rókát-de nem is szeretnék.

A macska viszont oltható.

Én is finnyás vagyok. Nemrég le kellett vágnom egy éves tyúkot, mert túl sok kétszikű tojást tojt és kezdett lilulni a taraja. Az égadta világon semmi baja nem volt, de én elraktam a fagyóba, hogy ne kelljen megfőznöm. A hétvégén előkerült, jó illatú pörkölt lett belőle, egybefőztem a krumplival, jó sűrű szaftú...de én 1 falatot se tudtam a húsból enni.

 

 

Előzmény: Xaxonos (7702)
carlin Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7705

Már teljesen eltérünk a topic címétől,de leírom!

Felénk még nem hallottam veszett kutyáról,de pár éve egy huszon éves csajnak kellett járnia oltásra,mert beteg macska harapta meg.

A másik dolog:én úgy tudom,Angliába ugyan ezzel a vakcinával oltják a kutyákat,mint itt és 3 évre ad védelmet!Tehát nálunk ez is csak a pénzről szól.

 

Előzmény: edit111 (7704)
edit111 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7704

Veszett macskáról most hallok először, pedig logikus. A ragadozók betegsége. Nem véletlen utálom annyira a macskákat. Szerencsére a kutyáink se szeretik őket. De valóban, azokat miért nem oltják? Talán mert századrészüket sem lehetne összefogdosni?

Előzmény: Xaxonos (7702)
edit111 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7703

Kedves Mijo,

 

egy orvos azt fogja mondani, hogy ne edd meg. Ebben ugyanis nincs kockázat, ebből nem lehet baj. De hidd el, hogy a veszettség csak veszett állat harapásával fertőz, a veszett állat nyálának a véredbe kell kerülnie. Vagy nyállal szennyezett bármilyen részének a vérbe kell jutnia (innen egy idegpályán keresztül jut el az agyba).

Magyarországon rendszeresen etetik a rókákat veszettség elleni oltóanyaggal, kevés az esély, hogy veszett rókával találkozol. De mivel ezek az állatok jönnek-mennek, határokat nem ismernek, más országokból jövő állatok újra fertőzik a magyar rókákat. És a kutyákat!!!!!!  Remélem mindannyian szorgalmasan viszitek évente oltatni a kutyáitokat!!!! Ez a legfontosabb. Az a néhány eset ami Magyarországon előfordult, kutyaharapástól volt. A be nem oltott kutya ugyanolyan veszélyes, mint a be nem oltott róka (a rókáknak szájon át juttatják be az oltóanyagot, kidobnak nekik ételcsomagokat az oltóanyaggal).

A veszettség tényleg veszélyes, nem lehet túlélni. De szerintem fontos tisztában lenni azzal, hogy mi a tényleges veszélyforrás.

 

 

 

 

Előzmény: Muity Mijo (7700)
Xaxonos Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7702
üdv! Én mint ismerten tul finnyás azér leirnám ne ragozzuk tul ezt a rókát. Láttam már veszettet de sajnos ma magyarországon több a veszett macska mint róka vagy kutya. Számomra érthetetlen hogy a macskákat mégsem oltják. Az meg gusztus dolga ki mit bir megenni. Én a lótetü rágta krumplit is kidobom, hiába gondolok közben az etióp éhezőkre. Ez van. Amit Edit az adalékokról irt sajna igaz. Mérgeznek minket mindennel naponta. Lehet egy kis veszettség már megse kottyanna.
hvgabriella Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7701

:))

Jót mosolyogtam, hogy van más is, aki aggódik Editért, de annyira, hogy próbál konzultálni :D

Én is konzultáltam, leírom milyen véleménnyel volt a dokim:
" Nem volt jó ötlet!!!!!! De, ha nem volt seb a kezén, valamint pucolás után jól-értd alaposan- kezet mosott, valamint megfelelő ideig hőkezelte a libát, továbba nem sütötte meg a vért, meg az agyat, akkor nem lehet baja." 

Amúgy javasolta, hogy én ne tegyek hasonlóan.

Ennyi.

Amúgy abban igazad van kedves Edit, hogy a róka nem védett. Már más fórumon is megírtam, hogy ha kárt csinál a róka-vagy bármilyen ragadozó- be kell jelenteni a helyi jegyzőnél és a vadásztársaságnál. Igaz kártérítés nem jár, de a következő írtásnál többet lőnek ki.

Előzmény: Muity Mijo (7700)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7700

Hát szóval, khmmmmm ......

 

"Egyébként üdvözletem küldöm a túlvilágról! :) Megható, hogy ennyire aggódtok értem, köszönöm."

 

Szerintem senki sem temet.

Vagány vagy, nem finnyáskodsz, közölted, hogy gyógyszerész vagy, ami valóban keltheti azt az érzést, hogy tudod mit csinálsz, de tényleges specifikus szakembertől nem hallottunk még erről semmit, holott úgy gondolom, valóban nem lenne haszontalan egyértelműsíteni az ilyen esetek várható következményeit.

Én írtam az egyik "állatorvos válaszol" lehetőségre két napja, de naná, hogy le se szarják, még a kérdést sem jelenítették meg, nemhogy a választ.

 

Esetedben ugye senki sem tudhatja, hogy az a róka, mely megmarta az állataidat, veszett volt-e, avagy sem.

Annyit tudunk, hogy hálistennek a megmart állat húsának fogyasztását követően te jól érzed magad.

De ez ugye még nem válasz a lényegre (és itt már nem csak rólad van szó): ha esetleg valóban veszett állat harapna egy háziszárnyasba, az milyen következményekkel járhatna, és ugye mivel nem rendelkezünk azzal a képességgel, hogy tévedhetetlenül felismerjük a veszettséget, ilyenkor mitévők kellene, hogy legyünk?

 

Előzmény: edit111 (7690)
Gyuri1027 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 7699

Eladó:

-6db bütykös lúd, 3tojó, 3gunár

-4viador lúd, 1tojó, 3gunár

-1db 1éves pulyka tojó

- 8db páva galamb (fehér,fehér-vörös színben)

Érd:gyurex27@hotmail.com.

 

hvgabriella Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7698

Jobbulást kívánok Neked! :)

Előzmény: japipapa (7696)
japipapa Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7697

A múlt héten én is betésztáztam, 1 kg lisztből csináltam lebbencs tésztát. A jövő héten folytatom, ha ki ment már belőlem a nyavalya. Sorrend, széles metélt, cérna és gyufa tészta. Kockákkal nem foglalkozok, mert, a cvekedlit, meg a granadír marsot nem szeretem. Nyerő a slambuc és lebbencs.

 

 

 

 

 

Előzmény: Tás-táska (7695)
japipapa Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7696

Igazad van, a franc egye meg, aktualizálni akartam "magamat" és kinyomtam a pipát! Korrigáltam, köszönöm, hogy szóltál. Két napja 38,7 körüli lázban kóválygok, ez miatt leheekt ilyen lökőtt. Mégegyszet, bocsánat.

 

Előzmény: Muity Mijo (7688)
Tás-táska Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7695

Valóban így készül a házitészta. Nekem van tésztagépem is. Azzal tényleg nagyon könnyű házi metélt tésztaféléket készíteni. Tarhonyát is szoktam néha csinálni. De most a lentiek alapján úgy döntöttem, hogy amíg ilyen jó idő van és lehet a teraszon koszolni, addig neki esek a családdal egy jókora adagot készíteni. Nem tudom mi lesz a reakció. Múlt hétvégén kacsapucolás, most hétvégén ha minden jól alakul paradicsomlé készítés és házi kechup készítés lesz a program. Aztán jöhet a tésztagyártás. Addig összegyűjtök annyi fürjtojást, hogy legyen bőven a tésztabizniszhez.  Soha nem próbáltam még házi csuszatésztát készíteni, habár az is tényleg egyszerű lehet. A kinyújtott tésztát megszárítani és találomra összetördelni. Lehet, hogy ezt is felveszem a repertoárba. Most ép a tésztám kel, mert házi kakaós csiga lesz a meglepetés mire hazaér a család. Remélem örülni fognak neki. A múlt héten mákos nudlit készítettem, azzal meggyűlt a bajom. Ezek a krumplis tészták engem mindig tacsra tesznek. A nudli jól sikerült, de utálom, hogy sokkal ragacsosabb a tésztám.  Ha nem sikerül elegendő házitésztát készítenem , lehet, hogy felveszem veled a kapcsolatot, és rendelek ezektől az asszonykáktól én is. Szeptember folyamán készülünk lemenni Szeremlére, így össze tudnám kötni a kellemeset a hasznossal.

Előzmény: Muity Mijo (7694)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7694

Mifelénk akadnak háziasszonyok, akik otthoni tésztakészítésre álltak rá.

Egyiknek évek óta vevőjük vagyok, és légyen aprókocka, cérnametélt, csuszatészta, csipetke, vagy gyufatészta, 800 Ft/kg áron mind megtalálom nála.

A technológiája egyszerű: 10 db házitojás finomlisztben víz és sáfrányos szeklice hozzáadása nélkül.

 

Előzmény: Tás-táska (7691)
edit111 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7693

Hát igen, az a célom, hogy minél több egészséges állatot és növényt termeljünk magunknak, és minél kevesebb bolti sz@rt együnk. :)

juhosttt Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7692

Egyes kultúrákban a bogarakat is megeszik. Tiszta fehérjeforrás! Azért mert pont egy tetüből nyerik ki, nem jelenti, hogy megvetni való. Mondjuk az megvetni való, hogy mindent beletesznek, amire nincs is szükség, csak eladhatóvá teszi az árut.

A másik, hogy a macsakakajákban hidd el nem az van, amit ráírnak, csak olyasmi dolgok.

 

Vegyük a pulyka párizist, aminek 47%-a pulykahús 40%-a sertésbőrke, a többi meg víz keményítő stb. Ha pulykapárizsit ennék, akkor ne disznóval legyen már telerakva...

Előzmény: Tás-táska (7691)
Tás-táska Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7691

Bolti tésztát még szoktam venni időnként. De most felfordúlt a gyomrom.  Valamennyi házitésztát eddig is készítettem, de azt hiszem ha még nem is ez volt a célod, de nálam elérted, hogy végkép a készítés mellett döntsek.  A fene egye meg, már utálok a boltban vásárolni. Folyton kiderül valamiről, hogy olyan vacak van benne amit szívem szerint azzal etetnék meg aki kitalálta, hogy ezt az embereknek adják. A macska meg kapja a valódi olivaolajat a készkonzervben. Szuper!!!

Előzmény: edit111 (7690)
edit111 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7690

Szia, az utolsó mondataidban a "védett"-et a rókára érted? A róka nem védett!!! Én is bejelentettem az önkormányzatnak, hogy rengeteg baromfimat elvitt a róka, és azt válaszolták, felveszik a kapcsolatot a vadászokkal, akik gyéríteni fogják a rókákat csapdákkal, mivel lakott területen belül nem lehet lövöldözni. A róka nem való emberek közé. Egye az egereket a mezőn. És ha egyszer odaszokik valahova, addig visszajár, míg élő állatot talál (vagy döglöttet).

Egyébként üdvözletem küldöm a túlvilágról! :) Megható, hogy ennyire aggódtok értem, köszönöm.

De nem bírom ki, hogy a finnyásabbaknak ne tegyek ide néhány írást arról, mit is eszik valójában.

 

Tetvek az élelmiszereinkben:

Valódi kármin, kárminsav (E120)

A nőstény pajzstetvekből (Coccus cacti) nyerik, tehát ez egy állati eredetű színezék élelmiszereinkben. Savtartalmától függően a halványtól az élénk pirosig festi meg a kívánt élelmiszert. Kissé bizarr az előállítása: a szárított, megtermékenyített, nőstény pajzstetvekből alumíniumsókkal nyerik ki. Leginkább sajtok bevonatában, lekvárokban, gyümölcskészítményekben, joghurtokban, gyümölcsös gabonareggelikben, gyümölcsborokban találkozunk vele.

Sellak (E904)

Egy másik pajzstetűfajta (Kerria lacca) nőstényeinek gyantaszerű váladékából vonják ki, méghozzá aprítással, szárítással, olvasztással és tisztítással azoknak a fáknak az ágairól és gallyairól, amelyeken a ezek a kis állatok élnek. És hol találkozhatunk vele a boltokban és a kamrában? Méhviasszal keverve friss gyümölcsök bevonóanyagaként használják, de bevonnak vele ugyanúgy különféle rágni valókat, csokoládét, táplálékkiegészítőket is. Ha egy gyümölcsről azt írják a pultnál, hogy "viaszozott", akkor gyanítható, hogy sellak óvja a kiszáradástól.

 

L-cisztein (E920)

Ez egy kéntartalmú aminosav, ami a haj, a szaru, a tollak és az inak alkotórésze. Nem véletlen, hogy előállítani is ezekből a forrásokból szokták: sósav segítségével például emberi hajból, állati szőrből vagy tollból nyerik ki. Az élelmiszeripar azonban hálás az E920-ért: a tésztákat ugyanis rugalmasabbá és könnyen gyúrhatóvá teszi.

 

Jó étvágyat!

Előzmény: csodakacsa (7683)
Tás-táska Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7689

A bemutatkozással kapcsolatban jutott eszembe egy-két gondolat. Amikor regisztráltam  a magam bemutatkozó részt kitöltöttem. Egyszer.. Kétszer... Háromszor... Igen háromszor. Mind elveszett. Kezdtem negyedszer is. Ha valaki ránéz most annyit lát, hogy (alapv) azaz alapv ennyi maradt meg a negyedik próbálkozásból. Hát ráhagytam. Örültem, hogy valahogy végre be tudok lépni.  A nevemet valóban nem töltöttem ki és a mailcímemet sem. Leginkább olyan okból, hogy az a tapasztalatom, hogy egyből egy rakás kéretlen mail kerül a birtokomba. Mindenféle reklám és társai. Unom már a spam-eket. A nevemet meg eszembe sem jutott megadni. Nem azért mert titok, hanem meg sem fordult a fejemben.  Nem mindenki választja azért az anonimságot, mert titkol valamit. Ilyen nekem sem jutott eszembe soha. Már én is írtam magamról néhány személyes adatot a fórumban, habár lehetséges, hogy a fürjes oldalon tettem meg ezt. :) 

 

Ennyit az adatlapról.

 

Más:  Tegnap óta sántít egy kacsám. A talpán vágásnyomot látok, vagy karcolást. Idegen testet nem látok benne. Nem tudom mi történhetett. Hogyan tudnék jobban meggyőzödni arról, hogy nincs-e mégis valami a talpában, mert ma is pipiskedve lép csak rá szegénykém. Valakinek ha van valami ötlete szívesen meghallgatnám, mit javasol. Előre is köszönöm.

 

 

Muity Mijo Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7688

Off! Röviden, csak a tárgyszerűség kedvéért. Igen, a nevem a nicknevem, de az ident (azaz az Index által beazonosított).

Írod: "japipapa vagyok,az e-mailon ott a teljeljes nevem" versus "Email: nem publikus"! :)) On!

Előzmény: japipapa (7681)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7687

Mint írta: gyógyszerész!

A hozzászólásod nívója alapján rólad ezt nem feltételezném.

Bár maradtak kérdőjelek, de a topiklátogatók továbbléptek.

Akkor te, aki még sosem írtál ide, minek macerálod őt?

Előzmény: alpapa (7684)
juhosttt Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7686

Úgy látom kicsit dúrvára sikeresett a mesém, elnézést kérek, csak saját tapasztalatom írtam le kacsával és magammal is.

Semmi kirohanás meg lerohanás, meg letámadás, meg egyéb ilyesmi cél nem vezérelt (bár sokan mondják, mióta dolgozok nagyon agresszív lettem.)

 

A kacsának és libának nincs begye, ezért is nem lehet a begyét teletömni és ezért is nem lehet kitapogatni. A nyelőcsőve van megvastagodva, ez szolgál olyan begyféleként. Ebbe szoktak tömni is. Szoktak még tömni más baromfit is. Én pulykát tömtem, miután olvastam róla. Abban az a jó, hogy tömés után is eszik.

 

Ha úgy vesszük, hogy a kotló a falhoz vágta és az még ugrál, akkor tényleg jól érzi magát, de testileg. Én is sokszor látom, hogy a kotló sétál, és egy 1-2 kiskacsa a lába alá kerül, ekkor a kacsa a földön gurul egy kicsit, majd a hátára fordul és felkászálódik. De utána megy tovább.

Aztán a kotlóstyúkom volt amikor "megrázta magát" és csapkodott a szárnyával. Szerencsétlen csirkék körülötte szó szerint elrepültek a nagy légáramlattól. De utána felkeltek és vissza a kotlóhoz. Szóval egy kis testedzés nem árt. Ha a gyereket is féltik minden nyavajától, nem lesz ellenálló, nem erősödik meg. Egy egészséges ütés/esés kosz nem árt, csak segít! (persze nem kell tulzásba vinni!)

 

 

Előzmény: csodakacsa (7674)
juhosttt Creative Commons License 2012.08.30 0 0 7685

Te is szerverekkel foglalkozol? Régen nekem is ez volt a főprofilom :D Ebből azért nem okoskodok majd annyit, mert már sokat felejtettem, de ha majd sok pénzem lesz újrakezdem azt is.

Előzmény: csodakacsa (7683)
alpapa Creative Commons License 2012.08.29 0 0 7684

Sajnálom hogy ellent kell mondanom neked,de kérlek mielött bárkit is ilyesmire buzditasz,olvass utána a szakirodalomban.Pl:Ha egy szeliden viselkedő róka a közeledbe kerül,ami nyilvánvalóan veszett,különben nem viselkedne természetellenesen és megsimogatod már is elkaptad a veszetséget.(EZ bizonyított tény)Tehát a szőrén keresztül az egészséges(sérülésmentes)kezeddel megfertőzödtél.Azonnal el kell kezelni a gyógykezelésed ami nem csak macerás de fájdalmas is.Amennyiben késön kezdik a kezelést még a mai korban is pokoli fájdalmak között bekövetkező halált eredményez.

Előzmény: edit111 (7643)
csodakacsa Creative Commons License 2012.08.29 0 0 7683

A Pingvines rendszer ellen mi kifogásod, Japipapa? Még Tündérbirkája is van... :))) Kész állatkert, és nem kukkol utánad. Persze a megfelelőt kell ebből is választani, mint a legények/lányok közül, és könnyű megszeretni.

Minden szerverünk, amit kezelünk Linuxos, és ezek közül sok volt korábban az "Ablakos" fajtából. Jól kezelve sokkal, de sokkal nehezebb feltörni, adatbiztonság szempontjából ez nem mindegy.

...

Nevet nem találtam, hol lehet beállítani a bemutatkozásban. Segítenél? Egyébként a cikkeim alatt kint van, mindnél, könnyű megtalálnia annak, aki meg akar találni.

...

Látom azt is, hogy Gergő jóindulatú, hiszen végigolvastam a fórumot, az elejétől. Vannak kedvenceim, vannak kedvenc sztorik innen, meg egy másik madaras fórumról is, mert kettőt kezdtem el olvasni tavaly novemberben. Igaz, egyet nem emlékszem csak, hogy mi lett a vége...

Valaki felrakott egy képet egy fekete testű, fehér fejű madárról, ami egy zöld tojásból kelt ki, a tojást találta valahol a fűben, és húzták a többiek, hogy keselyű lesz belőle.

Végül az mi lett?

...

Nekem az egész életem egy regény. Részletei már félkész könyvalakban várnak szebb napokra. Majd jönnek a történetek is, sorban. Most sok munkát ad a föld (szerencsére), télen úgy tűnik, több időm lesz.

...

Csodakacsáék köszönik, remekül vannak. Ma kitettem őket a gáz mellé, míg főztem a 15 liter lecsót, melengette őket a konyhaablakon betűző napfény. Egy kis homokozóforma van nekik betéve itatónak, bele is ültek nyomban... :)))

 

Most szólt a szomszédasszony, hogy az utolsó utcát, ami mögöttünk van, rókacsalád tizedeli, úgy szó szerint. Szétrágták a tyúkól deszkáját egy ismerősénél, és 14 tyúkot tettek el láb alól.

Bement az önkormányzathoz, de ott azt mondták, nem tudnak tenni semmit, mert védett.

...

Minket ma egy ló látogatott meg, szépen keresztülgyalogolt a veteményen. More solito. Nem egyedi eset. Készül a kerítés a betolakodók ellen.

Előzmény: japipapa (7682)
japipapa Creative Commons License 2012.08.29 0 0 7682

Kedves csodakacsa! hogy a Linuxnak van jövője, határozottan cáfolom! :-))))))

"Gergő kirohant ellenem, gyermekkori történetével........", mondom, hogy félre érted! Ugyan nem vagyok Gergő fizetett prókátora, de hidd el, ez a srác egy jó indulatu "állatbolond", nagyon sokat tud és sokunknak segített már. Kezdetben én is hadakoztam Vele néha, mert nem ismertem az stílusát. Ha cáfolod, bizonyítsd, el is fogja fogadni. Mondom, határozottan jólelkű, segítőkész srác, sajnos hevés van ilyen a topicban.

Azárt nyugodtan bedobhatsz egy-egy történeted, Téged is jobban meg tudjunk ismerni, mersze nem kötelező. :-))))

Sok sikert Neked csodakacsa, és persze csodakacsádnak is. :-DDDDD

 

Előzmény: csodakacsa (7680)
japipapa Creative Commons License 2012.08.29 0 0 7681

Na, most tényleg nem szeretnék megbántani, ne a neved lehet akár nick név is, hiszen szűk hazánkban azért nem egy általános családi és keresztnév, pláne ha valaki nem ismeri picit sem a bunyevác neveket, valjuk meg. Nekem ugyan itt van nick nevem, de a bemutatkozó soraim között leírtam pecsületes nevem is. Te is meg tetted, de sokan azt a pár sort nem töltik ki, én nem is engedném, hogy annélkül bárki is belépjen közösségi portálokra, már pusztán a tiszlet jeléül is. Hát nem az a normális, ha valakivel kapcsolatot létesít, automatikusan mondja a nevét? Nekem igen és A gyakorlat szerint Neked is.

 

 

 

Előzmény: Muity Mijo (7679)
csodakacsa Creative Commons License 2012.08.29 0 0 7680

Kedves Japipapa,

 

Gergő kirohant ellenem, gyermekkori történetével, mely szerint a kiskacsáim sanyarú sorsukra hagyva senyvednek egy dobozban.

 

 

Nevezett kiskacsák közül az elsőt egy kotlós, melyet balgán anyjának hittem, a falhoz vágta, miután mertem örülni annak, hogy szerencsétlen kis lény csipog és ugrál a dobozban néhány fél óra múltán is, ergo: jól van.

 

Illető Úr nem olvasta el a hozzászólásomat, csak nekem jött, mint kaCsaládvédelmis felhatalmazott, miközben nyilván Őérte is aggódott édesanyja, ha fenékre esett, és megnyugodva, mosolyogva porolta le, ha meggyőződött róla, hogy gyermeke megúszta a botlását. (Hogy a vezérfonalat kövessük.)

Magyarul: én sem tettem mást, csak a körülményekhez képest, jónak ítéltem meg a kiskacsa testi-lelki épségét, amikor azt írtam, hogy az ugrálása és csipogása megnyugtató volt számunkra. :)

 

 

Névtelenségemen mindjárt változtatok, idő hiányában eddig ez elmaradt. :)

Előzmény: japipapa (7676)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.08.29 0 0 7679

Örülök, hogy így látod, de bocs, most nem erről van szó, hanem arról, hogy szerénységemet kivéve itt mindenki más nicknévvel szerepel.

Na jó, néha el-elejtenek magukról pár személyes adatot is a résztvevők, de attól még anonimek maradnak.

 

Előzmény: japipapa (7678)
japipapa Creative Commons License 2012.08.29 0 0 7678

Őszintén, státuszod figyelmem elkerülte, bemutatkozásod olvastam anno, figyelemre méltónak láttalak, leginkább azért, mert volt alkalmam közel 2 évig bunyevácok között élni, igaz nem éjjel-nappal, mert azért az őrsre be kellett mennem.:-))) Határ őr voltam Tótujfaluban, az ottani lakósság nagyon vegyes volt, bunyevác, horvát, szerb, magyar vegyesen. Majd nem oda nősültem, de az egy szomorú történet.

Hsz-id figyelemre méltónak éreztem és közben el-el árultál magadról egy pár számomra szimpatikus tulajdonságod. Nem vagy soha sértő, és egy kis csipkelődés lazán belefér. :-)

 

 

 

 

 

Előzmény: Muity Mijo (7677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!