Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 500
Edna kedves!

Oszd már meg velem a gyors elalvási technikádat.Nekem nem megy lassan sem, csak gyógyszerrel.
Szegény férjem RA-as én pedig pánikos, depis, ez sem jó állapot.
Most nem szedek épp antidepit mert mellette sem tudtam altató nélkül aludni, akkor minek rongáljam az agyamat azzal a sok méreggel.
Ma voltunk a férjemmel orvosnál, mondta a doki milyen jól néz ki, igaz hogy nem egész 1 év alatt 6 kg-ot hizott, valószinü javult a csontsürüsége, mert az is rossz volt neki, de csak májusban jár a kontroll, neki ugyan előirták az éveset, de közben megváltozott 2 évesre.
Ujabb baj, hogy nagyon fáj a torka, nagyon nehéz a RA- ket gyógyszereleni, mert a Metho. mellett szinte semmit sem lehet szedni.
Zinnatot kapott, mert azt mondta gégész nagyon piros belövelt a torka, akinek ilyen gyenge az immmunrendszere fogékonyabb más betegségekre, fertőséekre.
Ti hogy álltok az influenza véfőoltással? A férjem orvosa azt mondta a régi vaccinát megkaphatja de ezt az ujat nem.
Egész hisztéria alakult ki a H'N' oltással kapcsolatban, már az emberek 90 %-a nem akarja magát beoltattni.Ma hallottam hogy Czeizel prof. ezt felháboritónak tartja.
Mondjuk a férjem nem tartozik az érintettek korosztályába, de itt vannak 40 es korosztályuak is ha jól olvastam.
Előzmény: .ETNA. (494)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.21 0 0 499
Mielőtt nem tapasztaltam meg saját magamon, nem is gondoltam arra, hogy mennyi ízület mozdul pl. amikor a kezembe veszek egy tollat... :-)

Ez tényleg nagy öröm, ilyenkor az ember a szó legszorosabb értelmében véve "kivirul" :-)) A mozgás szabadságának visszaszerzése és a napi 24 órán keresztül érzett fájdalom megszűnése - így visszanézve - gondolom minden áldozatot megért:-)
Kívánom, hogy jó sokáig így is maradjon!!!!
Előzmény: ovics (497)
avandia Creative Commons License 2009.10.21 0 0 498
Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot szeretnék kérni! Évek óta küzdök gerincbetegséggel, már 6 műtéten estem át. Állandóan sérvem alakult ki, melynek vége egy stabilizációs műtét lett. Ezt elfogadom, mert nem tehetek mást, de még ennyi műtét után sem vagyok jól és már úgy érzem mindenem fáj. Kezeim, lábaim, nyakam, gerincem végig. Egyre nehezebben mozgom, mindenem kötött, recseg-ropog. Megemlítem a reumatológusnak, hogy egyre kiterjedtebbek a panaszaim, fáradt vagyok, rosszul alszom az állandó fájdalom miatt, amit megjegyzek nem pokoli fájdalom, inkább az állandósága pokoli. Erre mindig az a válasz, hogy ennyi műtét után mit várok? Nem hiszem, hogy midezt a panaszt a lumbális gerinc betegsége okozná, mert annak semmi köze a nyakamhoz, vagy a kezeimhez. Lehet rosszul látom a dolgokat, de már nagyon el vagyok keseredve és nagyon bele vagyok fáradva! Amennyiben valakinek van ilyen tapasztalata, vagy van valamilyen ötlete kérem segítsen!

Tisztelettel:
avandia
ovics Creative Commons License 2009.10.21 0 0 497
Pár napja csökkentettem a Medrolt fél tablettára,mert a novemberi kontroll előtt 2 héttel el kell hagyni.Kicsit féltem,mert volt már ilyen és 2 nap múlva fájt a csuklóm,de most semmi.Lehetséges,hogy sikerül megszabadulnom a Medroltól és elég lesz a 7 Trexan???????????? :-))))
Évek óta kinlódtam a bokámmal,dagi volt,fájt........megmütötték ,inszalagot pótoltak,kiöltek 1 ideget,de továbbra is fájt.Nem tudtam normál cipőben járni,hosszabb távot csak fájdalomcsillapitóval mentema járásomon is látszott,hogy kimélem a jobb bokámat.

De most!!!!!!!!!Élvezem,hogy semmim nem fáj,nyáron 9 napig Londonban reggeltől éjfélig csak mentünk,mentünk,ismét járok hetente másfél órás hastáncra,fürge vagyok,mint a nyúl.Csodálatos érzés.
Ezt az érzést megtartom :-)))
ovics Creative Commons License 2009.10.21 0 0 496
Hihi,azt irtam,hogy 114 éve végeztem el......................ilyen agg lennék???????????
szóval csak 14.

Az agykontrollt könyvből nem lehet megtanulni,a tanfolyamon sokkal egyszerübb technikát tanitanak.Én is könyvvel kezdtem,de már a 95-nél a gondolataim máshol jártak.
3-ról 1-re kell..................
Előzmény: .ETNA. (494)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.20 0 0 495
Tudod, azt szokták mondani (sok igazság van benne!), hogy a hit a gyógyulásban, már fél győzelem:-)
Előzmény: *Sana* (492)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.20 -1 0 494
:-DDD ez a módszer sokszor nekem is jól jönne, én most még csak a gyors elalvási technikát ismerem:-))
Előzmény: ovics (491)
Gyula65 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 493
Kedves ETNA!

Osztom nézeteidet!
Gyógyulást!
Üdv: Gyula
Előzmény: .ETNA. (489)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.20 0 0 492
Minden megéri, ha egy kicsit is jobban érzi magát az ember, hisz az egészség a legnagyobb kincs a világon. Sok új természetes feszültségoldó terápiát lehet már találni, melyek közvetlenül az idegrendszerre hatnak -szervezetünk karmesterére, ezzel pedig az egész testre és lélekre.
ovics Creative Commons License 2009.10.20 0 0 491
Az agykontroll tanfolyam nagyon jó,én elvégeztem a folytatást is a Gyógyuljunk-at (kb 114 éve )voltam ismétlőn is,sőt voltam külföldi előadók tanfolyamán is.Sajnos az első időszak felbuzdulása után nem igazán használom.Bár működik,mikor nagyon rászorulok.Most éppen a pendrive-omat keresem vele......még nem találom :-))
Előzmény: .ETNA. (479)
ovics Creative Commons License 2009.10.20 0 0 490
Tökéletesen igazad van.Köszönöm.
Előzmény: .ETNA. (486)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.19 0 0 489
Ez valóban így van kedves Gyula, nehezen találjuk meg az arany középutat a régi bevált ősi módszerek és a modernkor orvoslása között. Korábban például sose gondoltam arra, hogy a gyógyszergyártás nagyobb biznisz, mint az olajipar, pedig így van, milliárdokkal több hasznot hoz az olajnál!

Azt hiszem, hogy ha egy "megmagyarázhatatlan" dolog velünk történik meg, vagy olyan valakitől halljuk, aki számunkra abszolút hiteles, hajlamosak vagyunk könnyebben elhinni:-)

A szkeptikusoknak mindig azt szoktam mondani, hogy nem kell látnom valamit a saját szememmel ahhoz, hogy elhiggyem valóban létezik, működik.

Kis túlzás talán, de például a DNS kettős spirálját is csak az 1950-es években fedezték fel, és még akkor is milyen nagyon kevés ember láthatta a saját szemével, de attól még az ott volt mindig is bennünk, mióta csak ember él a Földön!

Az anyagiak, hát igen, amikor azt mondják a pénz nem boldogít, mindig visszakérdezek, honnan tudod, volt már annyi pénzed, hogy ne kelljen semmivel sem törődnöd? Egészséget stb. nem lehet rajta venni, ez igaz, de sok mindent megvehetnénk rajta, ami az egészséghez, az egészséges élethez kellene.

Azért én, bár tudom, hogy túl sokat talán nem jelent, de küldöm Feléd a pozitív sugarakat:-)
Előzmény: Gyula65 (488)
Gyula65 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 488
Kedves ETNA!

Rendkívül megfontolt vagy és tárgyilagos. alaposan utána néztél a dolgoknak.
A képzéssel kapcsolatban, ha van affinitásod a dolgokhoz, és anyagiakkal bírod, valamint várhatóan használni is tudnád az ott szerzett ismereteket, akkor..!
Azt viszont ne feledd, ha végeztél, de még előbb, érdemes már gyakorlott, praktizáló mellett elmélyíteni az ismereteket.
Kinezológiát is kipróbáltam, nekem használt, sőt, több gyógyult is mesélte hihetetlen eredményeit. Elsősorban szemléletváltásban, és küzdeni akarásban. Az egészet egy kórházi főorvos vezette, mindenkinek, a leleteit le kellett adni, és figyelemmel kísérte a betegség alakulását. Az így keletkezett gyógyult betegek anyagait, beterjesztették megfelelő fórumra elismertetés végett, de mindig zátonyra futottak.
Nem kell elfeledni elismerésük, piacvesztés az orvoslobbinak.
Tanulságos volt, amikor a gyógyult betegeknek, a műtétet (mert végül is műtétre került egyes esetekben sor) végző orvos értetlenségét fejezte ki, hogy mást talált, mint a korábbi vizsgálatok alapján feltételezhető lett volna. Pl. a rosszindulatú daganat, jó indulatúra változott, a szövettani vizsgálatok alapján. Mivel személyesen mesélte, -mert a jó példákat előszeretettel ismertették-, nem kételkedhettem a valódiságában. Miért hagytam abba ? => anyagiak.
Főleg daganatos betegeknél értek el nagyon jó eredményeket.
Jobbulást!
Üdv: Gyula
Előzmény: .ETNA. (487)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.18 0 0 487
Igen, kedves Gyula, ebben teljesen egyetértünk én is azt tartom a legfontosabbnak, hogy egy orvos-természetgyógyász végezze pl. a talpmasszázst, aki kellő anatómiai ismerettel is rendelkezik, mert nagyon sokat lehet vele ártani is!! Valahol hallottam, hogy egy fiatal lánynak hirtelen romlani kezdett a látása és a végén, több vizsgálat után kiderült, hogy azért, mert a fülön lévő szem-akupunktúrás pontba volt belőve a fülbevalója... milyen apróságokon is sok múlhat:-)

A Dr. Varghával készült műsort anno én is láttam a tévében, ilyenkor mindig beírom a "kisokosba" ezeket a neveket. Van már benne, mexikói füves-ember, plasztikai sebész stb.:-)) Sose lehet tudni mikor jön jól, bár ez a neten is csak egy kattintás, de így legalább tudom kit kell keresni:-)

A reikiről még csak olvastam. Viszont mostanában fedeztem fel, hogy van egy természetgyógyászati szakképzéssel is foglalkozó cég Miskolcon, egészségügyi és term.gyógyász alapmodulok elvégzése után lehet tovább szakosodni: alternatív mozgás- és masszázsterápia, reflexológia, kineziológia, fitoterápia. Lehet, hogy valami ilyesmivel kellene nekem is foglalkoznom, tulajdonképpen mindig is érdekelt, csak hát egy ilyen váltás, így 45 év környékén, már nem semmi lenne, no és nem is két fillérbe kerül, szóval ezen még gondolkodom :-))

Előzmény: Gyula65 (483)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.18 0 0 486
Kedves Ovics, hurrá, szuper, hogy nincs émelygés!! Azért időről-időre mindig bebizonyosodik, hogy milyen jó hatása lehet a fórumos eszme- és tapasztalatcseréknek!! Sokszor ez adja meg a kellő kezdeti "lökést" az embernek, hogy a saját orvosától is kérjen, kérdezzen, érdeklődjön a változtatás lehetőségeiről :-)

Előzmény: ovics (485)
ovics Creative Commons License 2009.10.18 0 0 485
Sziasztok!
Medrolból fél szemet szedek és a Trexánt szombaton háromszorra,9-15-21.Igy valóban nincs émelygésem.Hétfő és csütörtök folsav.
A Medrolt most kellett felezni és 2 nap után látom ducik az ujjaim.November közepén megyek kontrollra,előtte 2 héttel teljesen abba kell hagyni a Medrolt,majd vérkép,hogy láthassa a dokinő,mi a helyzet.

Egyébként a Metotrexát,azaz Trexát a kemoterápia alapanyaga,igaz nagyobb mennyiségben.Valóban lerontja az immunrendszert,de éppen a rákra adják,nemhogy ettől alakulna ki.A rák stressz és a leromlott immunrendszer miatt lesz.Erre adnak szintén Meto-t de nagy mennyiségben.13 éve átestem ezen.
Előzmény: Coccinea (446)
Gyula65 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 484
Kedves Coccinea!

Tudom miről beszélsz, de bízzál önmagadban. A fájdalom legjobb ellenszere, ha felülemelkedsz önmagadon, mozgásra kényszeríted fájó tagjaidat, és nem leszel depressziós. A kiutat egyéb, a gyógyszeres kezelés mellett, magadnak kell megtalálnod. Feladni nem szabad. Aki elhagyja magát elveszik, legyűri ez az alattomos kor.
Ami engem illet, a 90-es években ez volt a kezelési standard, ma más, holnap megint más fog hozni, mert addigra remélhetőleg felismerik, a jelenlegi módszer buktatóit, vagy a kutatók, jó irányba kutakodnak, és eredményeik hamar bevetésre kerülnek.

Jobbulást!
Üdv! Gyula
Előzmény: Coccinea (475)
Gyula65 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 483
Kedves Etna!
A talpmasszásról. Nem mindegy hová megy az ember, mert a talpsimogatóktól kezdve, mindenfélével találkozhat az ember. Személyesen Vargha dr-hoz jártam (ez azonos a TV-ben látott, az orvosok által nehezen befogadott, de világban elismert orvos-természetgyógyász), aki felmérte az állapotot, és a masszőrje "kottából" végezte a műveletet. minden 10-ik kezelés után személyes kontrollal korrigált.Gyakorlatilag a megfelelő akupunktúrás pontokon levő csomókat masszírozzák, és nagyon eredményes módszer, csak anyagilag nem bírtam. Másik, amit érdemes kipróbálni a Reiki. Megfelelő csoportot kell találni, de 10 kezelés után szünetet kell tartani, mert a szervezet hozzászokik. Ezek általában önkéntes adományokat fogadnak el.
Egy sztori: jelen voltam amikor az egyik mester (hölgy), olyan intenzív energiaátadást végzett, hogy szabályosan rosszul lett. Minden jelenlevő mester, azonnal abbahagyta a kezeléseket, és kezelni kezdték társukat. Negyedóra múlva, mintha mi sem történt volna ő is folytatta a kezeléseket.
Kezdetben idegenkedtem tőle, majd eredményessége miatt nem akartam abbahagyni. Sajnos a kezelési helyszínük megváltozott egy év múlva, és nem akadtam nyomukra.

Ezek a kezelések a jelenlegi, gyógyszeres kezelés mellett is használhatók.
Évekig folytattam, egy héten 1 nap léböjtkúrát, amikor csak folyadékot (teát, gyümölcslevet) ittam, sőt 1x 1 hetest is kipróbáltam saját felelősségemre. A harmadik nap után fantasztikus érzés volt. A 8. napon a család rábeszélésére szakítottam meg. Nem is kívántam az ételt, és a közérzetem is fantasztikus volt. Fokozatosan gyümölcsökkel tértem vissza az étkezéshez. Orvos nélkül nem szabad ilyet kipróbálni.

Bár én nem végeztem agykontroll tanfolyamot, tanulmányoztam, és működő dolog. Ha beprogramozom magamnak, pl.: mikor ébredjek, függetlenül attól, hogy mikor fekszek le, pontosan pihenten ébredek. De más területen is működik.

Egyébként információm szerint, Jávor Pál is a mi betegségünk okán, távozott az árnyékvilágba.

Jobbulást, és önbizalmat!
Üdv! Gyula
Előzmény: .ETNA. (479)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.18 0 0 482
Nekem három éve vagy fél évig annyira fájt a vállam (mindkettő, de az egyik jobban), hogy alig tudtam mozogni. Beutalót nagyon sokára kaptam. Két hét alatt, magától elmúlt fél év után. Gondolom megijedt, hogy ennyi a várakozási idő. Azóta sem fáj, pedig a korom maitta, akár...........
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.18 0 0 481
Mármint nem némelyik életéről, hanem némelyik szabadidős tevékenységéről, ez kimaradt és így jól félreérthető lett a mondat, bocsi:-))
Előzmény: .ETNA. (480)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.18 0 0 480
Kedves Dikóka, csak bátran írd le mindig, amit érzel, ez a fórum éppen erről szól. Szerintem nem bántódik ezen meg senki, én biztosan nem:-))

Most elbizonytalanodtam, hogy miért is (a biol. terápia, vagy a Metho miatt, vagy a seropozitív RA miatt), de én azt a határozott "utasítást" kaptam, hogy egy új eü. rendelkezés szerint havonta kell vérvételre mennem, ezért kérdeztem. Azt hittem mindenkinek így kell...

A Férjed tényleg nagyon aktív életet élt, így biztos vagyok abban, hogy őt még fokozottabban zavarja, hogy némelyikről le kellett mondania a különböző betegségei miatt.

Bár nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e, de pl. a lábánál a korrekciós műtét már nem jöhet szóba? Vagy ezt nem lehet műtétileg helyreállítani, vagy legalább is némiképp javítani? Esetleg a műtét a kora miatt már nem javasolt?
Előzmény: Törölt nick (477)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.18 0 0 479
Kedves Gyula igazán nincs mit, tudod, ez nem "reklám", én valóban ilyen vagyok:-) Huh, hát ez tényleg nehéz lehet, most nem jut eszembe az az amerikai férfi színész, akinél hasonló elváltozások voltak a kezén, az ujjai teljesen be voltak gördülve a tenyeréhez és mégis játszott... Amikor először néztem úgy valamelyik szerepében őt úgy, hogy már én is RA-s voltam... egészen más megvilágításba helyeztem a dolgokat... minden tiszteletem az övé, hogy nem elbújt, hanem folytatta tovább azt, ami az élete - a színészetet :-)

Korábban már írtam, hogy nem akarom keverni. Most a biol. terápia "korszaka" van nálam, de mivel én is hiszek az alternatív gyógymódokban, jönnek majd azok is szép sorjában. Szerencsére a Metho+terápia ad időt az átgondolásra, a következő gyógymód kiválasztására, kipróbálására, hiszen nem hajt a tatár, a gyulladás szint minimális, nincs se fájdalom, se deformitás. Van lehetőség néhány napos (talán egy hét, ha jól emlékszem) bentlakásos, felügyelet melletti teljes méregtelenítésre és egyéb holisztikus gyógymódok kipróbálására is. Láttam már egy-két részt a kínos betegségek gyógyszállója c. dokumentumfilmből (ez egy összetett lelki-testi méregtelenítő program Amanda Hamilton - The Spa of Embarrassing Illnesses), nekem tetszik a módszerük: léböjtkúra-pszichológus-talpmasszázs-jóga stb. Egyébként Dr. Palágyi Jolanda Gyógyító talpmasszázs c. könyvének olvasása óta ebben a módszerben is hiszek:-)

Ja, és az agykontroll tanfolyamot is mindenképpen szeretném elvégezni. A Silva-féle könyveket még anno a hazai megjelenéskor rögtön megvettem. Egy-egy módszert (pl. az elalvás segítőt) már évek óta (akkor még a betegség sehol sem volt) jól tudom alkalmazni bizonyos helyzetekben, valóban nagyon jól lehet vele lazítani, például a fekvő szoláriumban mindig sikerült így elaludnom fél perc alatt :-DD

S ahogy már írtam többször is, nem vagyok szkeptikus úgy általában, ezen a téren, talán azért sem, mert van saját, személyes tapasztalatom az "agy hatalma a test fölött" történetben.
Előzmény: Gyula65 (474)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.18 0 0 478
Azért februártól már csak háromhavonta (12 hetente) kapom a biológiai terápiát. S bárhogy is viszonyulnak hozzá az orvosok, a mai napig mégis csak ez az egyetlen gyógymód, ami a betegség okához próbál hozzáférkőzni és nem az okozatokat ostromolja.

Persze igazad lehet abban, hogy a terápia hatása is érvényesül (mellesleg ez sem okoz mindenkinél változást, sok betegtársamnál pl. teljesen hatástalan maradt), de tudod, én nagyon is tudatosan viszonyulok a betegségem különböző fázisaihoz. Több mint egy éven keresztül úgy jártam dolgozni, hogy "halottnak a csók" gyógyszereket szedtem, vagy nem szedtem, mert nem éreztem jól magam tőlük, vagy mert éppen abban a periódusomban azt hittem a torna, a tai chi, a pozitív életszemlélet engem majd valahogy "kiránt" ebből a mókuskerékből. Egyébként szerintem is gyógyszer mellékhatás lehet ez a light-os depressziócska... mellesleg ezt a lüke, borongós időt, sohasem bírtam, azt szeretem, mikor süt a nap, amikor olvad az aszfalt:-)

De... azért én kóvályogva, fáradtan, fájó kézzel-lábbal is jártam bulizni, koncertre, ki nem hagytam volna semmi pénzért. S közben a barátainkkal együtt én is jókat nevettem kínomban magamon, amikor a koncerten a felemelt kézzel való tapsolás csak úgy ment, hogy a barátnőm, vagy a férjem tartotta (emelte) fel a könyökömnél fogva a kezem:-)) Amikor pedig nem tudtam kinyitni az ablakot, egy laza "rohadj meg te szemét ablak" roham után azt mondtam: hát hülye vagyok én, hogy vitatkozom egy ablakkal, vagy a sorsommal, frászt, átmentem a szomszédba és megkértem valakit, hogy jöjjön és nyissa ki az ablakot:-) Sírni is csak egy-egy percre vonultam el olykor a fürdőszobába, lehetőleg úgy, hogy senki se lássa.

Egyébként nem akarom magam fényezni, ne értsd félre, de pl. az orvosom szerint is "jó beteg vagyok":-) Folyamatosan dicsértek az orvosok, nővérek, a látogatóba bejött barátnőim, családtagjaim pl. a mandulaműtétem után, pedig ne tudd meg mennyi vér jött fel a gyomromból, amikor felébredtem. A szám sarka mindkét oldalon berepedt a 2,5 órás "kitámasztás" miatt stb.stb., Sőt a műtét után még egy napig egy gézcsomó is be volt varrva a torkomba (tudod olyan, mint amivel a fogorvos ékeli ki a szánkat, hogy hozzáférjen az ínyhez az injekciónál). Másnap a kivételnél két asszisztens fogott le (mert azt gondolták, hogy rángatni fogom a fejem, vagy ilyesmi), miközben a doki elvágta a cérnát és kihúzta a torkomból a gézt én csak tátott szájjal, rezzenéstelen arccal, mozdulatlanul ültem, magamban arra gondoltam, ugyan már ez csak egy másodperc az életemből:-)

Szóval, igazán jó szívvel, csak azt tudom ajánlani, hogy bármennyire is nehéz, azért próbáljunk meg nem belesüllyedni ebbe a fránya betegségbe, minden kis apró sikernek lehet - és kell is - örülni.

Szerintem a legfontosabb, hogy időben megtalálják a megfelelő gyógyszert, ez sajnos pl. Gyulánál nem így történt. De rögtön ez után következik a fontossági sorrendben, hogy ne hagy magad!!! Ne hagyd magad lerázni, keress egy másik-harmadik-negyedik orvost, kérdezd meg ők mit tanácsolnak, mert betegként ehhez jogod van... no és ne nyugodj bele abba, hogy másnak két év után bevérzett a veséje, meg stb. pl. a Metho-tól, lehet, hogy én spec. 20 évig is fogom tudni szedni, ki tudja ezt előre. Az viszont tuti, ha minden nap arra gondolnék, hogy jaj mikor fog átlyukadni a gyomrom a gyógyszertől, meghülyülnék. Tehát a harmadik a sorban a pozitív hozzáállás.

A lényeg pedig, hogy a fájdalmat és a gyulladást bármi áron minimalizálni kell, hogy nyugodtan tudj pihenni stb, ahogy Te is írtad. A többi pedig már jön/jöhet magától:-)
Előzmény: Coccinea (475)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.17 0 0 477
Igen jár laborvizsgálatra most már csak 3 havonta, gondolom elég ez az intervallum, mert nincs eltérés a labor értékeiben
Bár ezt a CCP-t nem tudom mostz nézték e, de már találtam olyan laborleletet amiben nézték, miondig később lett meg az eredménye, mint a többi vizsgálatnak, de 1 volt igy lehet azért nem kéri.
Kedves Coccine igazad van, ő egészségesen mozgott spórtoltz, teniszezett silet fiatalabb korában még nem is olyan régen hagyta a tensizt abba, utánna jöttek a bajok. Egyébként gerincsérve is van, a tenisztől azért tiltották el, az már más probléma hogy nem sokkal utánna jöttek az RA-s panaszok, ugy hogy nem is tudott volna azzal a beteg lábaival ugrálni. Ettől szinte lelki beteg lett.
Tényleg nagyon sajnálom ha a lelketeket sértegettem azzzl amiket irtam, hisz ti még olyan fiatalok vagytok, de nekem nagyon fdontos az én férjem, 41 éve élek vele együtt és nem szeretném ha ez a rohadt betegség leröviditené az életét, sajnos ugy is 9 évvel idősebb nálam
A Salazopyrin kuráról még nem is hallottam, a MEthot is nagy nehezen irták fel neki, miután semmilyen kezelés nonsteroid és steroid inj. sem segitettek rajta.
Gyula bocs hogy igy rádrontottam, de végül is nem szeretném ha a mellékhatások miatt sokan azt mondanák hogy akkor nem szedik be a gyógyszert, mert az nagy bajt okozna.
Ha te a holisztuikus gyógymódban hiszel és eredményes, biztos sokkal jobb,mint a kemikáliák, mert nincs mellékhatásuk.
Tényleg mindenkinek köszönöm a kielégitő, mindenre kiterjedő készséges válaszokat, senkit sem szerettem volna megbántani.
Reumadokinak irtam egy mailt, még nem válaszolt, valóban helytelen itt a fórumon tanácsokat osztogatni, de van más fórum is ahol van orvos és válaszol a kérdésekre, persze nem kiadott m.hellyel és tel.számmal, ezt talán nem jól tette, bár biztos vagyok benne hogy a legnagyobb jóindulat vezérelte.
Coccinea Creative Commons License 2009.10.17 0 0 476
Erre még mindenképpen reagálni akartam. A fórum éppen arra jó, hogy sokféle nézőpontból megvilágítva lásd azt a helyzetet, amit különben csak a Te orvosod(vagy a férjed orvosa) szemszögéből láthatnál. Vagy könyvekből, amik az orvostudomány által éppen elfogadott szemléletet szajkózzák. A fórumon meg olyan emberek tapasztalatát ismered meg, akik maguk is ezt a kálváriát járják. Annak érdemes csak ilyen sokféle véleményt meghallgatnia, aki képes szintetizálni a hallottakat, ki akar próbálni más alternatívákat is, akit nem lomboznak le mások negatív tapasztalatai, hanem ki tud szűrni mindenből valami tanulságot. Különben talán jobb, ha választ egy olyan orvost, akiben ténylegesen megbízik, és az ő utasításait követi.

Jobb az, ha mindenki őszintén elmondja a tapasztalatait, mintha csak vigasztalgat, és azt mondja, amit hallani akar a másik. Ami a gyógyszerek hosszútávú mellékhatását illeti, mi negyvenes vagy éppen sokan a harmincas éveikben járók, még 30-40 év múlva érjük csak el a férjed életkorát, és ezeket az éveinket, amit a férjed teniszezéssel, egészségben élt le, mi már betegségben, gyógyszerekkel éljük. Nem szemrehányásképpen mondom, de ez is felfogható lenne enyhe tapintatlanságnak, ha nem tudnám, hogy nem rossz szándék vezérel. Szerintem Gyula is csak a figyelmünket akarta felhívni valamire, amire esetleg különben nem figyelnénk oda. Ha akarunk, akkor az ő orvosának hiszünk, ha akarunk, akkor a sajátunknak. Szabad a választás. De legalább van mit mérlegre tenni.
Előzmény: Törölt nick (469)
Coccinea Creative Commons License 2009.10.17 0 0 475
Kedves Etna! A te Methotrexat adagod, meg annak a csökkentése összehasonlíthatatlan azéval, aki CSAK Metho-t szed. Te mellette még kapsz egy "lórugásnyi" más dolgot is. A biológiai terápia, mint már korábban is említettem, nálunk (az egész városban - válogatás nélkül minden orvosnál, de még Debrecenben is)) szóba sem jöhet olyan betegeknél, akiknél a bázisterápia hatásosnak bizonyul. Mégpedig nem hónapokat, de éveket is várnak arra, hogy kimondják, hogy végül is valami hatástalan. Továbbra is állítom, hogy a Metho. emelésének ill. csökkentésének hatása nem jelentkezik azonnal, úgyhogy azzal nem nagyon lehet egy éven belül többször is oda-vissza variálgatni. Dikoka férjének nem olyan régen emelték 4 szemről 6 szemre, gondolom, volt valami oka. Azt nem tudom, hogy közben az 5 szemet is kipróbálták-e, én biztos úgy tettem volna. Persze, nem állítom, hogy nem fog ő még sokkal kevesebbet is szedni, csak úgy látom, hogy nem kapkodják ezt el az orvosok.

Kedves Gyula! Te az elején kaptál egy rossz gyógyszeres kezelést, és végképp kiábrándultál belőle. Talán szerencsédre, mert így rátaláltál egy gyógyszermentes, mégis hatékony terápiára. Ha téged is mindjárt Methotrexattal kezeltek volna, amit bírt volna a szervezeted, lehet, hogy Te is másképp látnád a világot. Az egy nagyon ütős gyógyszer, valamit nagyon tud. Én is tiltakozom ellene, mert a közérzetemet rontotta (mintegy figyelmeztetve, hogy ez nagyon erős), de összehasonlítva a Salazopyrinnel, az egy csodaszer. Lassan az én kezemen is meg fog látszani a betegség nyoma a Salazopyrin mellett, a Metho.-t szedve viszont a kézmerevségnek nyoma sem volt.

Nem lehet úgy tenni, hogy nem veszünk tudomást a betegségünkről, amikor az éjszakát nem tudjuk nyugodtan végigaludni, mert minden nagyobb mozdulatra felébreszt a fájdalom, másnap meg kialvatlanul kóválygunk a gyenge csuklónkkal, a merev ujjainkkal, amiből minden kicsúszik. Ez nem akarat kérdése. Előbb rendbe kell hozni magunkat - gyógyszerrel vagy ahogy sikerül - utána lehet ilyeneket mondani, hogy na, én akkor most teljes életet élek.

A lehangoltság/depresszió is sokszor csak úgy magától jön. Nem belelovalja magát az ember, hanem egyszerűen a betegség vagy a gyógyszer mellékhatásaként megjelenik.

Előzmény: .ETNA. (471)
Gyula65 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 474
Kedves ETNA!

Pozitív és erőt adó a hozzáállásod. Köszönöm. A kilógást az alternatív gyógymódok keresése és alkalmazása miatt vállalom.
Az általad ajánlott cikk első fényképén látható kéz, megegyezik az én kezem állapotával, és a gyógyszerek következtében alakult ki 8 év alatt, és változatlan az elmúlt 9 év alternatív gyógymódok okán.
Azért ez elgondolkodtató!
A betegség elfelejtésének legjobb módja szerintem, ha úgy tekintjük (úgy figyeljük), mintha nem is lenne, leterheljük magunkat megfelelő elfoglaltsággal, de résen vagyunk, és beavatkozunk.
Tipikusan "ne gondoljunk a fehér elefántra szindróma".

Amennyiben pedig a gyógyszerek mennyiségi oldalát érinthetem, elgondolkodott-e már valaki azon, hogy a szervezete (pl. bélrendszere) mennyire tudja feldolgozni az adott szert, mivel a bélflóra állapota is meghatározó a felszívódás=hatékonyság szempontjából.
Vagy a gyógyszerek együtt szedése mennyire erősíti, vagy gyengíti, egyes szerek hatásmechanizmusát.
A legutóbbi alternatív orvos által végzett vizsgálatnál, az alkalmazott élelmiszer kiegészítők összeválogatása során, hatásfok elemzéssel állította össze részemre az alkalmazandókat, a holosztikus tünet együttesem alapján. Azért más vonalakon is van fejlődés., hozzátéve: minden általad ajánlott cikket elolvasom. Dicséretes a közreadása.

Jobbulás neked is meg mindenkinek!
Üdv. Gyula
Előzmény: .ETNA. (473)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.17 0 0 473
Kedves Gyula, dehogy is, nem "lógsz" ki a sorból:-)))

Egy betegséghez kétféleképpen lehet hozzáállni: vagy a betegség van benned, vagy te vagy a betegségben. Elárulom, az első a jobb megközelítés:-))

Bár én is az első szerint próbálok létezni, vagyis azt gondolom, hogy amikor bennem, egy alapvetően egészségesnek teremtett lényben, valami miatt kialakult egy betegség, akkor annak a rendbehozatalával elsősorban nekem kell foglalkoznom.
És így, vagy úgy, természetgyógyász, orvos, gyógyszer, műtét, imádság, vagy torna segítségével, de valahogy át kell evickélnem ezen is:-) Néha ugyan elkap a depresszió egy-egy "light"-os hulláma, de juszt se hagyom, hogy állandóan a betegségtudat lengjen körül, igaz a fájdalom nagy úr, a gyógyszer pedig segít... így hát szedem, mert sok választásom tulajdonképpen nincs:-)

Azért reménykedem, hogy erre a kórságra is lesz valamikor gyógymód, idén áprilisban jelentette be pl. egy magyar orvosokból álló kutatócsoport a legújabb RA-val kapcsolatos felfedezését.

Itt a cikkről a link, olvassátok el, ha jól emlékszem ezt korábban még nem másoltam be, ha mégis, akkor bocsi, írjátok a kezdődő szenilitás számlájára :-)

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0917/163721/20090421_sokizuleti_gyulladas_reumatoid_artritisz_1.htm
Előzmény: Gyula65 (470)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.17 0 0 472
Kedves Dikóka, igazán örülök, hogy egy kicsit tudtam segíteni:-)

Egyébként Reumadoki azért tűnt el, mert figyelmeztette itt a fórumon egy hozzászóló, hogy a fórum szabályzata szerint orvosok nem "osztogathatnak" itt tanácsot.

Ez érthető is valahol, hiszen ez nem egy hivatalos orvosi oldal, nem tudhatod, hogy az, aki tanácsol valamit tényleg egy orvos, vagy csak egy unatkozó tinédzser:-)) Persze róla ezt nem feltételezem, de hát a szabály, az szabály. A telefonszámát is megadta, lehet keresni.

Azért én biztosan rákérdeznék a helyetekben arra, hogy milyen egyéb megoldások vannak (műtét, gyógyszer mennyiségének csökkentése, biológiai terápia stb.stb.).

Tényleg csak a saját esetemre tudok hivatkozni, de amikor meguntam, hogy egy egyébként kiváló reumatológus szakember, a kórház osztályvezető főorvosa, a sok rendelésre várakozó beteg miatt, max. 5 percet tudott rám szánni havonta egyszer, akkor kerestem egy olyan orvost (ugyanabból a kórházból), akinek van magánrendelése is. Ezt a módszert csak javasolni tudom mindenkinek!!! Mert vele mindent megbeszélek, első alkalommal 5ezret, utána már csak 3ezret kér, egyszóval még anyagilag sem megterhelő. Mostanság pedig félévente, ha egyszer megyek el a magánrendelésére, tényleg csak akkor, ha van valami spec. kérdésem, a gyógyszert felírja a kórházban.

Nem is emlékszem, hogy kérdeztem-e, hogy a Férjed jár-e havonta vérvételre? A Methotrexatot, Trexant szedőknek havonta kötelező a vérvétel!!
Előzmény: Törölt nick (468)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.17 0 0 471
Az RA tipikusan az a betegség, amelynek az oka ismeretlen, véglegesen gyógyító módszer, kezelés ma még nincs, a valami miatt "félresiklott" - de egyébként, normál esetben egy elképzelhetetlenül jól, precíziós óramű pontosságával működő, igen bonyolult - immunrendszer befolyásolásáról, egyáltalán a "mi miért kezdett rosszul működni" témáról még mindig nagyon keveset tud az orvostudomány. Mint ahogy igaz ez a legtöbb (szinte mindegyik) autoimmun betegségre is.

Ráadásul ebben a betegségben rossz az is, ha fiatalon kapod el, amikor elvileg pedig még erősebb lenne optimális esetben a szervezeted, de ez ebben a betegségben mégsem ér semmit, hiszen jó esetben még több évtizeden keresztül kell/kellene igen erős gyógyszereken élni, amibe nem hinném, hogy a hosszú élet egyik eddig megfejtetlen titka lenne:-))

De rossz idős korban is, mert a szervezet már egyébként sem olyan fitt, ráadásul a gyógyszerek mellékhatásai idősebb korban talán még jobban érvényesülnek.

Egyszóval az egész betegség, úgy ahogy van EGY ÓRIÁSI KÉRDŐJEL.

Én 2007. decemberében kezdtem a Methotrexatot, és mire 2008 márciusában elkezdtem a biológiai terápiát, már egyáltalán nem voltak fájdalmaim, a vérsüllyedés a felére csökkent stb. Nem egészen 1 év múlva, idén februárban pedig a 4 szemet máris lecsökkenthettük 2 szemre és így is jól vagyok. Ki tudja mi lett volna a biol. terápia nélkül (ami azért nem teljesen "babapiskóta", mert az immunrendszer visszafogása miatt pl. nő a rák kialakulásának kockázata stb.), lehet, hogy anélkül is lehetett volna már egy év után csökkenteni a gyógyszert, ezt már nem lehet kideríteni. Egyszóval az sem ÁLTALÁNOS, hogy hosszú ideig, évekig kell szedni a gyógyszert, hogy hozzá merjenek nyúlni, nálam pl. elég volt egy év is. Hiába mondja Reumadoki, hogy x mg-ot kell legalább szedni.... de spec. én minek szednék annyit, ha nekem kevesebb is elég.

Egyben biztos vagyok, akár gyógyszerrel, akár gyógyszer nélkül, akár természetgyógyász módszere által, akár a javasasszony ráolvasása nyomán érem el a fájdalommentességet, erre fogok törekedni, mert azzal a fájdalommal, és iszonyatos kiszolgáltatottsággal, amit a betegség elején megtapasztaltam, nem vagyok hajlandó együtt élni. Slussz-passz, így döntöttem.

Mindettől függetlenül azért én továbbra is hiszem (talán azért, mert konkrétan a saját bőrömön is tapasztaltam már egyszer 20 éve), hogy olykor a lehetetlen is lehetséges, és hogy a hihetetlen is valósággá válhat. Miért ne történhetne meg bármelyikünkkel, igaz néha a szerencsének nem árt megmutatni a hozzánk vezető utat:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!