Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1144

Én nem végletekben gondolkodom, hanem átlagokban. Sem a leggazdagabbak közé nem akarok tartozni, sem a szegények közé.

Amikor viszont kijöttem ide, kimondottan zavart a köztem és az átlag közti szakadék...

Előzmény: Dózerbike (1137)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1143

Erre csak annyit tudok írni, irígylem a promlémádat!  :)

Előzmény: Szipolyka. (1141)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1142

(Vegyész vagyok.)

Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1141

Mert ez sokkal-sokkal bonyolultabb ennél.

Voltam már a főnöknél réges-régen, beszéltem vele.  Nem tud segíteni, nincs több pénze.

 

A céget három éve alapította, az előző cégből vált ki, a kolléganőt vitte magával. Az előző cégnél ilyenek voltak a fizetések, csökkenteni pedig nem lehet. A kolléganő viszont q. jó munkaerő, mindenképpen magával akarta hozni.

 

A másik faktor, hogy ez a munkahely olyan, mint a második családom. A főnök egy iszonyúan okos, ugyanakkor hótt szerény, hótt nyugodt, és hótt jó fej. Jó a humora, és istenkirályság vele, neki dolgozni. Nincs stressz, és a munka olyan, hogy szeretem a hétfőt. A kollégákkal nagyon jóban vagyunk, soha semmi veszekedés, furkálás. Évente párszor elmegyünk együtt biciklitúrára, néha együtt kirándulunk, időnként több naposat, amit mindig a főnökünk szervez és fizet. Soha nem hagynám ott, még akkor sem, ha máshol többet keresnék - annak idején alaposan megtanultam a saját káromon, hogy NEM ÉRI MEG.

És, mivel, lásd első pont (=okos), ezt a főnököm is pontosan tudja.

 

Csak hát ugye, van ez a tüske, ami mindig fáj.

Nincs olyan, hogy tökéletes élet. Az enyémben ez a bug :-)

Előzmény: nosztalgika02 (1139)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1140

A másik pedig, hogy mi, bevándorlók akkor kezdtük a nulláról, amikor az ottaniaknak már egzisztenciájuk van: német az anyanyelvük, tudnak olyasmiket beírni az önéetrajzba, ami egy német cég számára értelmezhető, és talán van már némi alaptőkéjük is. Mi jóval harmincon felül kerültünk ki, és nem volt semmink. Ehhez képest rengeteg mindent elértünk, és a gyerekeinken talán már stigma sem lesz. De az unokáinkon egészen biztosan nem.

Előzmény: Dózerbike (1137)
nosztalgika02 Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1139

Én a Te helyedben bemennék a fönökhöz, és akkorát b@..nék az asztalára, hogy szétmenne... Civilizáltabban: barátságosan rákérdeznék, hogy hogy is van ez a dolog a fizetésekkel. Ezzel párhuzamosan beküldeném az életrajzot egy-két fejvadászhoz (vagy internetes profiloldalak), nem tudnak-e ök vmi jobbat. De a Te végzettségeddel (ha a beosztott laboráns, akkor felteszem, hogy biológus vagy vegyész vagy, esetleg orvos) + tud. fokozat oda mégy, ahova akarsz, én úgy gondolom, mindenhol terítik Eléd a vörös szönyeget, és tömnek pénzzel. Miért maradsz ott, ahol ilyen nyilvánvalóan pofátlanul bánnak Veled?

Előzmény: Szipolyka. (1135)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1138

sajnos az ilyen olyan igazságtalanság itthon is megvan. Páromat kirúgták a munkahelyéről, (idősgondozás) mert két alkoholistát tartott meg inkább a főnök. Mert nekik volt kellő hátszelük. Persze a gondozottaknak ez roppant mód nem tetszett, és az alkeszok munkájával sem elégedettek, de hát ez van.

Egy ilyen, minimálbéres 200 Euros állásnál is ezek mennek itthon, nem csak a zsírosabb  munkalehetőségeknél.

 

De kérdeznék valamit: ha van egy meghirdetett állás, amire bárki jelentkezhet, és megadják hogy ez az állás ennyi és ennyi fizetéssel jár, akkor az hogyan fordulhat elő, hogy ha egy német jeletkezik arra a munkára, akkor ő többet kap, mit ha egy nem német?

 

Persze, érthető, hogy bosszantó,  ha valaki kevesebbet kap, ugyanazért, vagy értékesebb munkáért, mint ő, de mondom, rengeteg hasonló eset van itthon is, ahol minden dolgozó magyar, és nem feltétlenül a legrátermettebb, legokosabb  van vezetőbb beosztásban, magasabb fizetésért.

Így hát örülj neki, hogy mindez nem itthon történik veled, ahol azon bosszankodhatnál, hogy te miért 300 eurónyi pénzt keresel, ellenben a főnök kis kedvencével, aki 600-at is megkap! :)

 

 

 

 

Előzmény: Szipolyka. (1135)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1137

te végleteket írtál. Én meg  azt gondolom, nem csak az lehetséges, hogy vagy egy rim-romos házad, és roncs autód ,és soha sehova nem mehetsz nyaralni, vagy pedig minden megvan, ami a többieknek.Persze te élsz ott, és te tudod, lehet hogy tényleg nem létezik a kettő között semmi.

Valahol el kell kezdeni mindenkinek, gondolom te sem ott kezdted anno, ahol most tartasz.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1134)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1136

Megértelek, persze hogy megértelek.

Szerencsére nálunk ilyen nincs és nem is lehet. teljesen ugyan annyit kapok, mint bármelyik másik kollégám...

Előzmény: Szipolyka. (1135)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1135

Én kicsit másképp fogalmazom meg a saját helyzetemet.

Nekem nem az a rossz, hogy másnak van, ami nekem nincs. Hanem az, hogy tudom: kis cégnél dolgozom, a rendelkezésre álló bérkeret nagyon erősen korlátozott. És én azért nem kaphatok a munkakörömnek és a munkám színvonalának megfelelő fizetést, MERT az a feleannyi végzettségű és emiatt alacsonyabb szintű munkát végző német kolléganőmnél köt ki. A kettőnk fizetésének a különbsége évente sok-sok ezer euró. Nem az én javamra. És ő egy laboráns, én pedig projektvezető vagyok tudományos fokozattal, és az ennek megfelelő munkakörrel. Ha így nézem, akkor bizony zavar, hogy ő az újzélandi utazásukat tervezgeti, nekünk meg nincs pénzünk egy egyhetes családi nyaralásra. NEM azért, mert ő megteheti, hanem azért, mert ő azon az áron teheti meg, hogy én viszont nem. A szó legszorosabb értelmében. Lehet megkövezni, de csak az tegye, aki hasonló helyzetben nem így érezne.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1134

Van egy életminöség amit itt kint ismertem meg. Ha nem tudnám, hogy lehet így is élni, lehet hogy nem vágynák jó kocsira, szép nyaralásra, kellemes, modern lakásra. De mivel itt élek, ezt tapasztaltam meg, ezért ezt szeretném magamnak is. Szerintem akkor lenne baj, ha nem így lenne.....

Mert hogy is nézne ki, ha mindenkinek a környékemen szép háza lenne, csak nekem lenne egy kis düledezö falusi viskóm (mint a vidéki magyar porták többsége), mindenkinek relatív jó, nem tul öreg autója lenne, csak nekem lenne egy rozsdakupac és mindenki szép nyaralásokra menne, csak én sündörögnék haza minden évben egyszer a kis fatornyos falumba...ugye ha ez éngem boldoggá tenne, az szerintem éngem jellemezne...

 

És igen, én is nyugaton élek, és szerencsére azon a színvonalon is. Így nagon elégedett is vagyok a helyzetemmel.

Előzmény: Dózerbike (1132)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1133

Ezen fölösleges vitatkozni. Nem vagyunk egyformák. Léteznek szentek, pl. az öcsém is az. Én pedig nem. Neki jobb.

Előzmény: Dózerbike (1132)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1132

Ha szar, akkor azért legyen szar, mert ÉN éhes vagyok. De ne azért legyek éhes, mert a szomszéd jóllakott.

Ha szerinted sem kirakatélet az, ha valaki nyaralni akar menni, jobb kocsit szeretne, akkor meg nem tök mindegy, hogy a szomszédnak mije van? Az előbb azt írtad, fájni fog, ha a szomszéd jobban él. Most meg, hogy nem a kirakat miatt akar az ember többet.

 

Amúgy, te sem Magyarországon élsz, aminek biztos megvan az oka. És biztos neked is mennyire rossz, mert neked is kevesebb jut...

Előzmény: Törölt nick (1131)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1131

De nagyon nem érted. Én sem a szomszédnak nyaralok meg veszek autót, de ha nem nyaralok és nincs jó az autóm, akkor bizony nekem szar érzés, nem a szomszédnak akinek ez megvan :-) Mindegy hogy Magyarország, Németország vagy Új-Zéland. Aki éhes az éhes:-)

 

Annak semmi köze a kirakatélethez, hogy valaki nyaralni akar, jó autot akar, szép othont, a gyerekének mindent, stb...

De biztosan te gondolod jól és az a boldogság, ha neked kevesebb jut mint a körülötted élöknek :-)

Előzmény: Dózerbike (1130)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1130

Nézőpont kérdése, hogy a sajtban valaki csak a lyukat képes látni, vagy a sajtot is. Én azonban nem a szomszédoknak megyek nyaralni, nem miattuk veszek autót, a gyerekeimnek sem miattuk veszek meg bármit. Lehet ez Németország, Magyarország, vagy Új-zéland.

Az, hogy mi van egy ember szíve mélyén, miért ment nyugatra, azt nem lehet így kerek perec kijelenteni.

Mindenki mindig előre törekszik, ezzel nincsen semmi baj. Ha azonban valaki kirakat életet akar élni, akkor soha nem lesz elégedett, legyen bármilye is. Én Magyarországon leéltem pár évtizedet, és nem akarok soha német lenni, és tudni fogom mindig, honnan jöttem.

 

Ha a te gondolatmeneted folytatnám, akkor arra a következtetésre jutnék, hogy senki ne menjen sehova, mert egy idő után elégedetlen lesz, mivel a benszülöttek mindig is jobban fognak élni, mint ő.

 

Előzmény: Törölt nick (1127)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1129

Természetesen egyet értek ám veled, csak azt akartam érzékeltetni, hogy egy tartósan külföldön élö Magyar nem azon kesereg, hogy mi van otthon, hanem a saját sorsán. Az adott országban szeretne a lehetöségekhez mérten az ottani átlagnak megfelelöen élni:-)

Én egész életemben nem adtam még ki annyi pénzt mobiltelefonra, mint amibe kerül egy Iphone, de már épül az új othonunk, ami azért sokmindenért kárpótol majd :-)

Egy biztos, bármennyire is jó itt, álmok mindig is maradni fognak :-)

Előzmény: Szipolyka. (1128)
Szipolyka. Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1128

Hehe, ez az iPhone-os kesergés nagyon teljesen igaz :-D  PONTOSAN ezért nyekegett a fiam hónapokig, de kénytelen voltam közölni vele, hogy mi ilyen versenybe nem tudunk beszállni... Azért azt tudnám díjazni, ha jutna egy nyaralásra! Ugyanakkor minden egyes nap elfog a boldogság, hogy SIKERÜLT!!!!! Benne lakunk a szép új modern házunkban...

Az igazság a két vélemény között van, örülünk annak, ami van, de nem tudjuk nem észrevenni, hogy mindenki, aki német, ugyanazért a munkáért mennyivel többet kap, és mennyivel többet engedhet meg magának...

Előzmény: Törölt nick (1127)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1127

De amikor már tízen akár hány éve Németországban élsz, nem az fog zavarni, hogy otthon esetleg a számláiddal lenne gondod, hanem az hogy a szomszédok már megint azt mesélik, milyen jót és milyen szép helyen nyaraltak, hogy milyen jó kocsijuk van, hogy hétvégente éttrembe járnak, hogy a gyereked azon nyekereg állandóan, hogy az összes többi gyereknek már Iphone-ja, PSP-je, meg mi f.szomja nincs, csak neki nem, stb...

Tudom, hogy ezek nélkül is meg lehet lenni, de az ember a szíve mélyén biztosan azért jött nyugatra, hogy élhessen úgy mint a nyugatiak......

Előzmény: Dózerbike (1126)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.25 0 0 1126

Nem, nem relatív.  Ugyanis  nem mindegy, hogy mi az a mi zavar. Pl. az, hogy Németo.ban csak egy 5-10 vagy akárhány éves az autód, és nyaralni akkor mész, amikor hazajössz Magyarországra, és nem engedhetsz meg annyit magadnak, mint az ottani átlag, vagy az, ha itthon nem tudod kifizetni a villany, és egyéb közüzemi számláidat, és emiatt kikapcsolnak a szolgáltatásból.

Előzmény: Törölt nick (1125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 1125

Minden relatív. Lehet, hogy a Magyar viszonyokhoz képest jobban élnek, de a helyi átlaghoz képest?

Mert ha nem, idövel ez ugyan olyan zavaró lehet, mint otthon volt egykor...

Előzmény: Dózerbike (1124)
Dózerbike Creative Commons License 2011.12.25 0 0 1124

Valóban nincsenek drága hobbijaik, és egyszerű a kocsijuk is. 

Viszont ahogyan itthon éltek a minimálbéres munkájukból, és a mostani helyzetük között elég tetemes a különbség.

És biztos megvan az oka, hogy azt mondták, többé nem akarnak Magyarországon dolgozni.

Előzmény: Törölt nick (1115)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 1123

Igen, komoly. Kornyektol/merettol fuggoen 5-700 euro egy alap 50 negyzetmeteres lakas.

Tobbnyire 2.5 havi kauciot kell fizetni, kb. 1.5 havi berleti dijnak megfelelo osszeget az ingatlanugynoknek, plusz az elso havi lakber. Szamold ossze. Es ez csak a lakhatas (igaz, az kerul a legtobbe).

Előzmény: PiciPeti22 (1093)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1122

Van egy nagyon jó barátom, aki Lübeck-ben csinált korábban hasonlót. Igaz, hogy ott jobban fizettek, de napi 16-18 órát dolgoztatták az embereket! Ő is hasonlóan brutális dolgokról mesélt!

Előzmény: Bayern73 (1119)
tutis Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1121

Köszi szépen az infokat.Lemondok a lehetőségről.

Elég szomorú hogy ilyen cégek még léteznek.Amugy én egy Timea nevü növel beszéltem.

Hát Dórika....sajna nemláthatlak.

 

Kellemes Ünnepeket!

Előzmény: Bayern73 (1119)
Bayern73 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1120

na ennek örülök Nachstern.nem csak Neked hanem minden Ausztriában,Németországban,Svájcban azaz német nyelvterületen élő magyar honfitársnak Kellemes ünnepeket kivánok,jó pihenést a megérdemelt téli szabadságra,és sok erőt kitartást szorgalmat a 2012-es évre.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1114)
tutis Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1118

Szia.Köszönöm a kimeritö választ.Igy már egészen máshogy állok a dologhoz.

Ez amiket leirtál,elég durva!Még idöben kiléphetek hiszen még be sem léptem.Azthiszem állásinterjura sem fogok elmenni.

Amugy az a "pesti cim" az a cég pesti irodája?

Előzmény: Bayern73 (1117)
tutis Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1116

Hello.A segitségeteket szeretném kérni.Láttam szó volt itt Cloppenburgrol.Nekem csütörtökön kell menni állásinterjura Bp 9ker Márton út 36-40.

Húsipari állásrol van szó /csomagolás/ netto 5 Eur.Érdekelne milyen cég ez(Prima Hus Gmbh Cloppenburg)

Azt mondta a nő akivel beszéltem,fizetni nemkell semmit busszal kivisznek ,adnak szállást stb csak dolgozni kell.Annyi a költség csak /késöbb a fizubol levonják/busz 80 Eur,bakancs 30Eur,szállás 60Eur.

Tehát ha tudtok valami infot erről a "lehetöségröl" nagyon megköszönném.

Amugy Boldog Karácsonyt mindenkinek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1115

2000 Euróból, ha nincs lakásod, nincs gyereked, nincs jó drága kocsid, nem szeretsz nyaralni járni, nincs drága hobbid (vagy semmilyen sincs), stb, akkor ki lehet jönni szépen. De ugye nem mindenki ilyen :-)

Előzmény: Dózerbike (1112)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1114

Haza is értem. Az idövel nem volt bajom, csak dugó volt itt-ott:-)

Előzmény: Bayern73 (1105)
footman Creative Commons License 2011.12.23 0 0 1113

Köszi 

Bár  ha jól láttam 30 naposak. Láttál olyat ami tovább él a feltöltés vagy elkerülte a figyelmemet?

 

 

 

Előzmény: Bayern73 (1111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!